Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
Nos okés akkor megpróbálom az alapokat.
Állísd így be a lapot:
Cpu vcore Normal , Nos ha szerencséd van 450fsb-ig nem kell piszkálni csak a llc-t be kell kapcsolni, így megmarad az energiatakarékossági funkció ha vissza veszi az fsb-t akkor a fesz is csökkeni fog max érték bios 1.36v de miest kézzel állítod nem veszi vissza a feszt.
Cpu termination 1.2v nos ezen, az mch-n ,és a refen múlik minden, nem is kell semmit babrálni vele csak beállítod kézzzel a normál értéket 1.2v s csak +-al emeled ha kell, ehez kell beállítani a refeket a lentebb leírt módon de ha belövöd ahogy le van írva hozzá a cpu és az mch refet akkor az autómatikusan vele eggyüt változik s nem is ajánlatos másképp állítani a refet mert instabil lessz a cumó. max 1.4v de ekkor már 500fsb környékén kell járni.
Cpu pll Normal nem kell piszkálni , esetleg extrém tuningnál
Cpu ref 0.760v ez az alap érték ennyire éllisd s későbbb nem is kell hozzá nyúlni mert automatikusan emelkedik a cpu term-el
Mch core 1.1v nos nállam ez ugy megy hogy 0.02v-al többet adok neki mint a cpu term-nek , de egyébként ugyan annyira szokták állítani mint a cpu term. max 1.4v
Mch ref 0760v ez az alap ez is automatikusan állítódik a cpu term növelésével nem kell piskálni csak beállítani az alap értéket.Nos nállam 450 fsb-nél a következő:
Cpu vcore normal llc on
Cpu termination 1.24v
Cpu pll normal
Cpu ref ez ugye auton megy a cpu term-el
Mch core 1.26v
Mch ref ez is auton megy a cpu term-elennyi nem nagy varázslat csak mindíg kicsiket lépkedj mert ha sok akkor nehéz megtudni hol a bibi
(#8797) Vasinger!
Félek hogy a p35-öt a 450-es fsb quaddal megálítja , de lehet marhaságot beszélek
-
Vasinger!
nagyúr
Stabilnak stabil, nem érdekel milyen fesszel, ha van mivel hűteni.
A 2. felét viszont teljesen nem értem a hsz.-nek.
Szinte biztos hogy nem, pl nálam p35-ben és p45-ben is 8*500-on ment a wolfdale. Mikor bekerült a york a p45-be még a 7*500 de még a 6*500 sem bootolt.Ha azt mondod, hogy nem, akkor azt mi alapján? Én P45-ről mennék P35-ben, vagyis a proci menne, egyik gazdától (P45) másikhoz (P35). Te meg P35-ről váltottál P45-re, vagyis P35-ben lehet jobban menne? És akkor a válasz igen lenne?
Laraxior miért volt elvetemült. Láttam eredményeit, de mit kellett ahhoz tenni? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Vasinger! #8797 üzenetére
p35-ben, 470-es fsb, york-al? Hát szerintem max nagyon nagy meló és kitartó kisérletezés, meg egy adag szerencse kell hozzá. Egy ugyan olyan fpo-jú és vid-jü procit mint az enyém, P35-ös giga lapban 3600-ra löttem be könnyedén de oda már kellett némi plusz fesz. Nálam 3700-on van ugy hogy még nem feszeltem.
"Ha az alaplapom stabil egy C2D mellett, adott FSB-n: 470, akkor egy C2Q mellett is az lesz, ha az órajelet nem nézzük?"
Gondolom ez is p35-ben.
Szinte biztos hogy nem, pl nálam p35-ben és p45-ben is 8*500-on ment a wolfdale. Mikor bekerült a york a p45-be még a 7*500 de még a 6*500 sem bootolt.
P35-ben ez még drasztikusabb lehet de ha vagy olyan elvetemült mint Laraxior akkor el lehet érni szép eredményeket is P35-ben. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Ha egy P45-ös lapban megy egy Q9550 adott feszen 470*8,5-ös beállítások mellett stabilan, akkor P35-ben is fog így menni, talán kicsit több fesszel? Ha az alaplapom stabil egy C2D mellett, adott FSB-n: 470, akkor egy C2Q mellett is az lesz, ha az órajelet nem nézzük?
A válasz nagyon fontos nekem!
-
Mans20
addikt
Beállítottam úgy ahogy a gorneck oldalán van ,minden normal on,a change A és B reference auto n van,dram voltage 2.0 V,plusz még leírtam hogy a magas fsb nél mch ref,cpu ref,cpu terminationt kell állítani,tuningnál meg cpu vcore mch core dram voltage t.
Nálam a cpu vcore 1.175V,de mit kell nézni 24/7re?
hogy mennyit szabad 45nm es yorkfieldnél adni azt kiírtam
45nm Yorkfield:
-PLL: max 24/7 1,5V
-CPU Termination (VTT): max 24/7 1,4Vja és már 8x400 on van ,fél órája már megy a prime.
-
NFree
addikt
Akkor mélyedj bele jobban elsőre nekem is kínai volt aztán , ahogy elkezdtem babrálni szépen minden a hellyére került s onnan gyerekjáték, a lényeg
1 nézd meg mik a max feszek 24/7-re s annál nem szabad többet semmiből
2 nem kell egyből nagy fesszel kezdeni mert az is okozhat problémát.
3 a legfontosabb semit neem szabad auto értéken hagyni mert a lap ilyenkor túlfeszel bescülettel.
4 állisd be a memcsiket meg az egyéb bios beállításokat az ott leírtak alapján,
5 Állíts minden feszt normálra, és finoman kezd el emelni az fsb-t , ha már nem stabil a cucc és mondjuk nem indul akkor visszáb veszed , beírod ide a beállításokat s megírom min mennyit emeljél kb, leg megpróbálom , tessék kisérletezni , ha így ugrassz neki semmi nem fog tönkre menni ne aggódj. -
lipi67
nagyúr
Feladom..
MCH 1,1 v alapból. Azt emelheted 1,3-ig ha van értelme
VTT meg 1,2 , ezt is emelheted 1,3-ig. Ha ezen max. értékeken 24/7-ben hibázik, akkor se emeld. (1-2 tesztnél mehet neki (mch) ésszel)
Te nem tudom, miről beszélsz ( gondolom(G)mch), de NE KAPKODJ!!!!
-most lépnem kell Szombathelyre, vasárnap este jövök, remélem még "élni" fog a rendszered.. -
lipi67
nagyúr
Hát..a 2vs 4 magnál nem a szorzókülönbség jut eszembe. Néha még most is meg tudsz lepni ám! A szorzó az egy dolog prociktól függetlenül. Jó ha nagy mert könnyebb(lehet) a tuning, s jó mert akkor nem kell 600-as FSB. S ha nem kell, nem kell bika lap alá, nem kell szétfeszelni a lapot, s nem kell brutal táp. Továbbá a kisebb FSB miatt nem kell drága memória sem.
Quad: erősebb lap..több fesz a VTT-nek, MCH-nak. ..stb.. -
Mans20
addikt
Néztem core temp be kettő mag 30 fokos a másik kettő 38 ,ez mi?
-
Mans20
addikt
Beléptem a klubba a Q9400 emmel
amikor nyomtam egy power on t akkor nem történt semmi,aztán láttam hogy a tápkábelt nem dugtam be a lapba
-
C64
őstag
hali, nem akar valaki egy q9450-est cserélni q9650-re?
-
kotibor
tag
válasz
DroiDMester #8776 üzenetére
Az a lényeg hogy tudott segíteni és legariztatja, nem?
-
kotibor
tag
válasz
DroiDMester #8769 üzenetére
jaj, de nem mindenkinek van maximus2 lapja...najó nekem is az van..és? :-)
-
Sajnos még továbbra sincs semmi
pedig már majdnem 1.hónapja jövő7.en lessz 1.hónapja hogy átvette udi kolléga, ahoz képest hogy mikor telón beszéltem vele mielött bevittem neki azt ígérte hogy 1 - 1,5 max:2.hét lessz a csere, mondjuk következő nap átvételkor már 5-6.hetet mondod de lassan már azis lefog telni, de sajnos hallottam elég cifra dolgokat udi.ról 1.ik ismerősömnek is volt vele gariztatós dolga június 14.étől most múlt7.en kapta vissza a 4870.es videókariját gariba! szóval aza 5.hét lehet nálam is 5.hónap lessz de akkor biztos hogy 1.enként fogom a hajszálaimat kitépkedni! ha nekem is ennyi ideig fogja húzni!
-
lipi67
nagyúr
DroiDMester, Fel: Ilyen ..jó lenne az UD3r-be is..
Szuper.
kimi02: Lassan fesz se kell neki.
-
bzs73
őstag
válasz
DroiDMester #8769 üzenetére
Üdv DroiDMester
Van már valami fejlemény a q9550 ügybe.? -
kimi02
őstag
-
Már amelyiknél
a gyengébb Asus.lapoknál igen 0,02.a fesz lépték a komolyabbaknál 0,00625-0,01325.lépésekben lehet állítani!
M2F vCore: 0,00625. lépésekben (0,85000-2,50000.v ig)
M2F PLL: 0,01325. lépésekben (1,50000-3,01050.v ig)
M2F VTT: 0,01325. lépésekben (1,10000-2,00100.v ig)
M2F Ram: 0,01325. lépésekben (1,80000-3,40325.v ig)
M2F NB: 0,01325. lépésekben (1,10000-2,05400.v ig)
-
lipi67
nagyúr
Hát a pofásság egy dolog, igazad van, teljesítmény kell, nem szépség. (jó ha párosul, de nem az a lényeg)
Félreértettél!!! Ne tekergetsd ha nem kéri! Az 1,5V tökéletes. Arra mondtam, hogy nálam és sokaknál még, nagy feszlépcsők vannak PLL-nél, s azért sem ajánlott a piszkálása. 1,6v felett..én tuti sose..Nálad meg..abban a lapban 1,5v után nagyon szépen skálázódik. Örülnék ha én is állíthjatnék 1,52v-1,54v -okat.
-
Speed®
titán
Bizony, jól bevált anno. Sajna az új lappal már nem lehet betolni a házba összeszerelve, utólag helyrerakni odabent meg horror a lefogató miatt.
Nálam a táp pont a proci felett van, így abba fújt bele ezzel az állással.
E5200nál még nem volt gond, de azért a Quad@1.3V hőjét valszeg nem szeretné már, bármennyire is 105°Cra hitelesített cuccokból épül.
Gondolkodtam amúgy egy 500as Phantomon, a vészventi miatt jobb lehet..de ennyi erővel jó a HX450 is, hiszen totál kussos és segít a szellőzésben..az igazán bejövős 350es Phantomot meg nem tudom beszerezni, ill. már túl sok hőt dobnak el a cuccaim..az erejük meg kell, nem lehet gyengébb a vas.proof88
Azok ott 800/CL5 Kingmaxok voltak felbordázva, 1G/CL5öt bírtak 2Von.lipi67
Tt pofásabban néz ki, de alapból magas, alulra kellene valami ventit mókányolni bele..szóval nem jó mégsem. Zipang2 meg be is férne szépen, komolyabban hűt kis légszállítás mellett is, ahol bitang halk. Ő a nyerő
PLLt meglátom, lehet elkezdem tekergetni, de egyelőre elégedett vagyok, VTT .27Von, NB 1.3V, vCore 1.3625 (1.36 / 1.264). Folytatás hűtőcsere után ;p -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
-
proof88
addikt
Ja és az újonc rang után jön a lelkes újonc rang, utána azt hiszem, a fanatikus tag, aztán a senior tag, utána az őstag... ezek valahol le vannak írva, de fejből nem tudom.
Van néhány embernek egyéni rangja is, pl. Arcképgyáros, na ez tényleg csak 1-2 embernek van és ők azok, akik segítenek egyéni avatart csinálni, ha majd ott tartasz és igyényelsz ilyet, van külön topikja is ennek itt meg itt.
Fel: ha azok a kék bordás ramok ott 2x1 giga CSX, akkor azok bizony bírják a tuningot! Nekem volt ilyen 2x1 gigás kitem, 1066-osak voltak, és 5-5-5-15-tel hiba nélkül bírták az 1252 MHz-et! 2.1V-tal, vagy 2.2-vel, már nem emlékszem. Aztán az újabbak már magas bordásak, mindenesetre azok is tudják az 1200-at.
-
Fel
addikt
Hali!
Hmm... de ismerős az a TR hűtőA Zen nem fő meg quad alatt. Nálam elég jól bírja még most is (igaz a cpu csak 3,0GHz-en megy 1,056V-on + 4HDD + 2SSD + GTX 260 + szivattyú + 4 venti). Nem melegszik vészesen, erős izgalmi állapotban sem. Csak annyi, hogy a tápventi hiánya miatt nehezebben hűl le nyugalmi állapotban. Igaz nekem nem mATX házban van.
-
proof88
addikt
válasz
petrovszkij #8750 üzenetére
Üdv,
a RealTemp kiírja a min és max VID-et is, előbbi akkor van, amikor üresjáratban van a proci és érvénybe lép az energiagazdálkodása, utóbbi pedig terhelés esetén. A Coretemp emlékeim szerint csak az aktuális VID-et jelzi ki, ami valószínűleg a min VID volt, amikor épp megnézted. Mert nem volt terhelés alatt a proci.
Egyébként mikor még "divatba' vótam"ebben a topikban, még úgy volt, hogy a RealTemp jelzi ki jól a hőmérsékletet. Igaz, megmondom őszintén, nekem az eddigi 45 nm-es procijaimnál ugyanazokat a hőket mutatta minden program (Everest, CoreTemp, RealTemp, meg talán ATI Tray Tools is), pedig volt E8400 E0, Q9300 és most Q9550.
CSiMi_:
ez egyfajta rang a fórumon, minél több a hozzászólásod és minél régebb óta vagy regisztrálva, annál jobb rangot kapsz automatikusan a fórum motor által. Természetesen nem szeretjük, ha valaki mindenféle topikba felesleges, üres hozzászólásokat ír csak azért, hogy minél több hozzászólása legyen, ezért is van időhöz is kötve a rang, tehát 1 hónap alatt nem lehet senki pl. őstag, sőt már csak azért sem, mert előbb dobja ki az ilyet egy moderátor, mint hogy 1 hónap alatt gyűjtene több ezer hsz-t.
Egyébként az őstag rangtól lehet egyéni avatarod is, de ehhez az is kell, hogy ne kerülj összetűzésbe moderátorral (lehet más véleményetek egy témában, csak tartsd tiszteletben az alapelveket!). -
CSiMi_
tag
Geráppá!
Ez mi? A nevemnél azt írja lelkes újonc.
Mitől, minek, és ez mire jó, vagy miért rossz??? :S -
subaruwrc
félisten
Kellene nekem kölcsönbe Q9550-9650. aki hajlandó lenne ideadni írjon egy privit.
thx. -
CSiMi_
tag
Amúgy tényleg érdemes kipróbálni a progit
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/pc-wizard-2008-1-87-free-JP7.html
-
CSiMi_
tag
-
petrovszkij
csendes tag
Üdv! Tudna valaki segíteni?
coretmp vid: 1.1000realtemp vid max:1.1125
Melyik az igazi????
-
kimi02
őstag
Lipi67 : Még mindig nincs procid ?
-
CSiMi_
tag
Geráppá! Hát én nemrégiben találtam egy nagyon jó Hardvare monitor programot, ami ingyenes, és talán még az everestet is veri. Mégpedig PC wizzard 2009 És ott merült fel bennem a kérdés, amire lehetőleg itt kapok választ. Terhelés alatt az 1. mag 90%os terhelés alatt van, a 2. meg csak 10%... ez normális???
-
Speed®
titán
Hahh, ez is szenzorbeteg mint a Wolfok többsége
Ablakot rányitottam a gépre, felcsavartam az NF-R8at 12Vra meg raktam még 2db 92mmes ~2000ren pörgő ventit a Minire, idle nem megy ennél lejjebb, pedig van vagy kemény 10°C a gépben, a hűtő meg szimplán tök hideg.
Adok neki Prime95öt, lássuk mit értem el ezzel..nyehehe
~60°C.
Érdekes módon ahogy hül, úgy emelkedik a vCore
Hőmérséklettel csökkenő ellenállás = magasabb feszültség, nade ennyire (1.264->1.288) észrevehetően? Oké, 24 századért nem dőlök kardba, csak érdekes
Na asszem mára kibencheltem magam, visszatekerem a fűtést
Ezzel a 3.33GHz/~1.3Val meg kibékülök majd ha jön a Zipang2 ;pchaplin
VID alapján max. annyit lehetne mondani, hogy valszeg alacsony fesszel lomhább, felsőbb tartományokban viszont jobban viselkedik, ha be tudod hűteni. De ez is van mikor igaz, van mikor mégse..szóval ja.
FPO nem mond semmit, de találtam a 2.al egy eredményt, 3.6G/1.336V.
Mindenesetre nem szabad készpénznek venni..ugorj neki, kergesd meg ;) -
C64
őstag
Hali!
Van két darab Q9450-es procim!
Mondjatok véleményeket, hogy szerintetek mennyire "jó" vid ill. FPO értékei vannak!CPU #1:
-vid: 1.2500
-FPO: L813B288CPU #2:
-vid: 1.2500
-FPO: L817A351Egyébként az egyik eladó: [link]
-
Speed®
titán
HX450nek hatékonyabb a bele (80+ Bronze - 86% hatásfok), nekem emiatt is tetszett meg, a ZEN is hasonlót produkált, itt meg még egy venti is sereg, csak nem lesz gond kikergetni azt a ~35W hőt amit elveszteget Wban.
Persze a ZENnek mocskos nagy bordázata van, kívülről ugyanaz mint a Phantom. Ha hozzávesszük, hogy a procihűtő pont a tápba sergeti a levegőt fordított ventivel (így ment nekem az SI-128 is a ZEN alatt), máris van légmozgás.
Az biztos, hogy beújítok egy Phantomot ha találok, addig úgyis veszek egy Zipang2t vagy egy BigT14Prot, az majd átszellőzteti amennyire kell.
Legfeljebb csak 3GHzen tolom majd 1.2V alatt, az is elég és nem fűt..PLL nálam 1.5V, nem toltam feljebb, ha jól tudom nem igazán ajánlott.
Azt meg, hogy miért lehet 1.8ig feltolni, valszeg csak ASUSék tudják..
Az biztos, hogy dropmoddal Q6600 alatt is megfutja az FSB500at a lap.
Én 23ért vettem használtan ~3 hónapja, újonnan nemigen találsz már.Települ a GTA4..USB stickről 10-15MB/s
-
Speed®
titán
válasz
proof88 #8733 üzenetére
Ja, nem is írtam, épp újratelepítem a GTA4et..1.04 patch hazavágta ;(
Viszont ami nagyobb gáz, nincs E5200assal mért eredményem vele..
Persze ezzel lesz eredmény, meg érzetre megmondom mivel jobb
Biztos gyorsabb lesz, folyamatos játékmenetet várok tőle, meglátjuk.
RAM van elég (bár 32bit XP SP3, de akkoris), 4830 meg 1440re elég.4 magra 2MB cache a Q7500/7600 kiváltsága, afféle dual E3x00 lesz.
Tény, ott már biztosan le van fojtva a teljesítmény, 2x512k L2 karcsú.
Bár abból kiindulva, hogy E3200 / E5200 játékokban ~15% difi csak..
Jó dolog a nagy cache, de egyrészt qrva drága, másrészt szépen fűt.
Esetemben ez is szempont, nomeg nem volt/nem lesz 50+k procira.. -
lipi67
nagyúr
A hx 450 nekem is bejövős. 520-at akartam a vx450 után csak, ..sok hír, cikk van róla, hogy alulvezérelt ventije miatt halk s melegedős is egyben. Megnéztem a "fantomodat", szép, kultúrált példány az biztos, de..szerintem nem nekünk való. Hamar menne a másvilágra..(bár) Viszont akkor meg kisebb tuningok lennének, az meg nem ok
Néztem a lapodat is, igen korrekt. Ami meglepett az az, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a PLL állításának mint a ramokénak. A PLL állítása jobb mint az én lapomban. Nem is nagyon értem, hisz nem az az opció, ami elsőnek piszkálász igényelne. Ha jól látom 4 fázisu cpu delej, s valóban nagy északi híd borda. Mennyi egy ilyen külyü? -
Speed®
titán
Hát, közel VIDen..de alakul már az 1.25V is. Kicsit hisztis a lap, dropolt vCore értékre belőtt VTTvel hajlandó csak elindulni, 1.27V stabil Blendre.
NB borda jóféle méretes darab, terhelve is megmarad a kezem rajta (~<50°C).HX450et nem bántam meg eddig, igaz, sajnáltam a jóféle 400as Zent eladni..
Persze ebben a házban jobb a modularitás, és a Zen megfőtt volna Quaddal.
Ettől függetlenül nem tettem le a tök passzív tápról, Phantom/350et keresek.A deszka talán a legjobb mATX (P35) G35 lap ami kapható, P5E-VM HDMI.
Szereti a tuningot, csak kicsit macerás, dropmod nélkül szívás az idle fesz.
A vDumper (LLCféleség) annyira jó, hogy csak 1 tizedet droppoljon terhelve.
Idle bezzeg tartja szépen a beállított értéket, 1.3625 = idle 1.36, load 1.26..
Végülis nem sül meg, speedstep/C1E miatt 2.66GHz, 1.36Von ~40°C, hűs.Próbálkozok, próbálkozok, kár, hogy nincs annyi időm rá mint szeretném ;)
-
lipi67
nagyúr
Vid-en 800MHz az alacsony szorzóval..nem rossz!!!
Sok mindenre elég az a táp, nem tápos jószág
Nem, nem mondtad, hogy milyen a deszka, igy még jobb eredmény!
VTT és mch is 1,3v? Ha nem melegszik az NB borda, s a VTT-vel 1ütt "kiváltja" a cpu feszt, szerintem nem vészed. (azért próbáld meg 1,3 alá nyomni, hátha).Sok sikert!
-
proof88
addikt
Nem is mondtam, hogy gyenge eredményeid lesznek
Csak azt, hogy lehet nem sok különbség lesz a GTA4-ben a két proci között. Persze beállításfüggő is a dolog nagyon.
Egyébként bocsi, félrenéztem és tényleg nem ugyanannyi összesen az L2, mint E5200-nál. Na így viszont érezhető sebességbeli javulás várható. De 4 magra 2 MB L2 az karcsú lett volna, de mondom ezt benéztem. -
Speed®
titán
Hogy a pékbe ne élvezném, imádok tuningolni
(mégis lett egy kis időm)
Kicsikémre kell egy jobb hütecs, megfő a feje így a Mini+800rpm ventivel.
Örömmel jelentem, hogy mindjárt VIDen vagyok és még mindig 3.33GHz!
A poén kedvéért adtam egy kis fánkot is, had essen a fesz még jobban ;)
Csóri HX450et még mindig nem tudtam rávenni, hogy meleget fújjon kiJahogy amúgy mondtam már, hogy mATX G35 lappal nyomulok? Quad..
Mennyire számít magasnak az 1.3V VTT/NB? Anno 1.26 VTTvel bírt 450et egy Q8200 alatt, de annak elég volt 1.2V vCore, gondolom ezért kell most több..
Melegedni nem melegszik az NB borda, igaz, szellőzteti az NF-R8 isAddig nem akarok nekiülni gémekkel szórakázni amíg nincs meg a vége.
proof88
Nem vonnék le messzemenő következtetést az alap Q9300al tapasztaltak okán.
Páran használnak 3GHz körüli Q8x00et a GTA4 topikban ha jól olvasgattam, és nem látszott különösebben gyenge eredmény egyiküknél sem.
Én az E5200al sem éreztem nagy hátrányt bármelyik E8x00el szemben, hiába a kis cache, kompenzálta órajelben bőven (3.75ön ment 24/7).
De nem ugyanannyi cacheem van dupla magra, hanem ugyanúgy 2MB megosztott cache magpáronként, tehát lényegében 2xE5200, de magasabb FSBvel.
Ettől függetlenül megnézem majd, igaz, csak 1440ben tolom egyelőre.
És ja, szerintem qrva jól jártam, 10 ráfizuval lett meg lényegében, ennyit bőven megért. Még ha költök 5kt új hűtőre is, akkor is (amúgyis vettem volna). -
proof88
addikt
Majd írd meg, mire jutottál, de fenti írásomból arra következtetek, hogy sok különbség nem lesz GTA4-ben a két proci között, mert szerintem itt még számít az L2 cache és most ugyanannyid van, mint eddig, de 4 magra. Hozzáteszem, szerintem nem jártál rosszul a procival, ha jól húzható!
-
lipi67
nagyúr
Nem baj ha drooppol, hisz mind teszi! Az zavar, hogy nagyon (s quad alatt tuti jobban), de ez is belefér. Viszont nem tartja stabilan a feszt. Van pl. egy 0,05-ös feszesés.Kell Neked 4GHz-hez 1,2v. Akkor bios 1,25 és kész, de..Itt 1,2v-ról hol periodikusan, hol rendszertelenül 1,1875-re le-leugrik. Na ez, ez zavar. (ugye nem nézem órákig a cpuZ-t, belövök x feszt y MHz-hez és..Másnap lesek mert konvertálás közben ujraindul a gép. -Így értettem
(#8729) Speed(R): Látom élvezed is amit csinálsz, s nem aprózod el!
Ez hiányzik 1-2 fórumtárs mentalitásásból. Sok sikert és sok örömöt az új jövevényedhez!
-
Speed®
titán
No, hát így hirtelen 3.33GHz@1.28V. Jó meleg..hűtőcsere lesz
Lehet megy még lejjebb a fesz, egyelőre szórakozok a lappal még.
Mindenesetre a kívánt 3.33G megvan/meglesz stabilan 1.3 alattElőzőleg felhozott Everestes összehasonlítás azonos órajelű E5200al:
/ E5200 2.5GHz / Q8300 2.5GHz / E5200 3.33GHz / Q8300 3.33GHz /
Read 5478 / 6812 / 7152 / 7830
Write 4097 / 6879 / 6925 / 9196
Copy 4530 / 6546 / 6628 / 7656
Latency 83.6 / 72.8 / 68.8 / 62.5
Quenn 10598 / 17767 / 14093 / 23656
Photoworx 7012 / 9906 / 8486 / 11282
Zlib 32499 / 64390 / 43171 / 85545
AES 9309 / 18639 / 12372 / 24774
Julia 4642 / 9138 / 6171 / 12165
Mandel 2376 / 4616 / 3161 / 6147
Sinjulia 1243 / 2475 / 1651 / 3293Annyi változás van, hogy E5200 mellett 800/CL5 volt 3.33GHzen is a 333mas FSB miatt, Q8300nál már 888MHzen rohangáltak a Black Dragonok. Nem marginális különbség, bár az írás eredmény elég érdekes/erős (Everest5.30).
Ennél sokkal inkább bejövős dolog, hogy QX9650 felett hozott a többiben
Durván megérte az árát, ezt már most le merem írni! (az árát inkább nem ;p)Most már nincs időm további nyúzásra, majd folyt. köv., leginkább GTA4
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #8724 üzenetére
Alapon alap E5200hoz képest így alakulnak Everestben az eredmények:
- E5200 / Q8300 -
Read 5478 / 6812
Write 4097 / 6879
Copy 4530 / 6546
Latency 83.6 / 72.8
Quenn 10598 / 17767
Photoworx 7012 / 9906
Zlib 32499 / 64390
AES 9309 / 18639
Julia 4642 / 9138
Mandel 2376 / 4616
Sinjulia 1243 / 2475A magasabb FSB okán szépen ugrottak a RAM eredmények, 800/CL5 volt mindkét esetben egyébként. A többi helyen szépen látszik, hogy mit hozott a +2 mag, néhol szépen kijött a duplázás, nekem tetszik
3.33GHzről lesz hasonló összevetés nemsokára, ha belőttem a tuningot végre.
Ha valakinek kell valami mérési eredmény erről a frekiről valamiben, csak kérje.Gördülékenységben nyerő a dolog egyébként, jelenleg is DVDt írok miközben fut a Prime és megy a TV PiPben
GTA4re kíváncsi leszek
-
Speed®
titán
Yepp
Q8300 in da house.
VID 1,25V..kicsit magas..de auton hagyva mindent ez terhelve 1.175V és nem megy 60°C fölé (Prime95) a Mini Ninja +800rpmes NF-R8 párossal hűtve.
Holnap estefelé már többet fogok tudni, remélem megfutja a 3.33Gt 1.3 alatt.A régi tulaj (Dymeix) Q9550el jön majd tuningtippekért, segítsetek ti is pls
Na megyek BIOSt buherálni
-
lipi67
nagyúr
Én kben 64biten régebben (server 2003-2008) mindíg Dtools-szal meg Nod-dal szívtam..
"Az avatar szerkesztő topikban sapkátlanítsd törppapát! " -Körülmetélés? Neee!!!
" tom_tol szemein látszik, hogy még CRT monitort használ" - Ez ütött rendesen!(#8712) martin66 :
Egyelőre feladtam. Pedig msn-en is próbálkoztunk, hiába... Hagyd úgy akkor, baja nem lesz, s majd ha tuningolni akarod, akkor visszatérünk rá.
(#8709) Mans20: Én nem ezt mondtam. Semmi baj azzal a lappal, feszeség mindenütt van, hol több, hol kevesebb. Biztos rosszúl fogalmaztam, elnézést. Krammerkánál tünt fel, hogy fesz szinten mennyire instabil a lap. A droop egy dolog, belekalkulálja az ember a biosban, régebben se volt LLC. Viszont az, hogy pl 1,18 felett megy a prime 4-5 percet, majd 1mp-re leesik 1,152-re egy celeron 3200 alatt..meglepő. Régi Abitom durva tuning alatt csinálta, hogy 1,216-ról leesett néha 1,2-re de emberesebb tuningnál, s 6750-8400 alatt...
Tenni tehetsz bele q9550-et, biztos jól fog menni, csak egy-egy kitesztelt feszre kalkulálj rá egy pici tűrést. (Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy bios 1,25v , egy erősebb tuningnál prime alatt mennyire esne le.) -
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester #8715 üzenetére
ezt mindenképpen meg vizslatom mert annyira nem tűnt melegnek
de azért nekem meglepő volt hogy egyáltalán képes rá -
-
martin66
senior tag
válasz
DroiDMester #8711 üzenetére
Jah értem és ez miért baj? meg egyenlőre nem szeretném húzni és így kaptam+ba 200 MHZ-et
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
martin66 #8697 üzenetére
Sajnos nem értem amit írsz.
Ha nem állítottál semmi mást a biosban csak a szorzót 8.5-re akkor mitől van az fsb 363-on? Csak nem az ET6-tól?(#8698) lipi67: Annál sokkal cifrább jelenséget produkált, nálam a daemon. Telepítés indulása után kér egy reboot-ot ami természetes volt, mert Vistán is így települt. Viszont itt a restart utáni boot kékhalálban végződött. Majd a reset utáni ismételt boot-nál a w7 elöszőr megjelenő kék-cirádás háttere úgy volt szétesve mint mikor egy olyan videókártyán próbálsz bootolni amin halottak a ramok. Csupa színes négyszög és szétesett kép. Ha meg nagynehezen rendesen betöltött a w7 akkor a Daemon telepítője kezdte elöről. Mivel ugye restartot kért a sikeres rendszerfelállás után ő indítja tovább a telepítőt azzal a különbséggel, hogy w7-en ismét restartot kért és az ismételt restart után ismét kékhalál és szétesett kép. Ezt 4-5 restart után meguntam és a daemonnak még a telepítő könyvtárát is letakarítottam a gépről. DAEMON Tools Pro 4.10.218 volt a tettes. Azt hiszem túl régi volt win7-hez.
(#8701) lipi67:
Mekkora lenne már! Tényleg! Az avatar szerkesztő topikban sapkátlanítsd törppapát! Nagyot ütne úgy!
(#8705) babicsbalu: tom_tol szemein látszik, hogy még CRT monitort használ.
-
lipi67
nagyúr
válasz
martin66 #8702 üzenetére
Hát.. ki, hogy szereti a sexet, furcsa egy gondolat, szerintem se húzd meg!
Szerinted most mit csinálsz? Tuningolsz, csak szoftveresen,s úgy ahogy mások kitalálták Neked! Most én is gyári hűtővel vagyok, mert a THR-t felpucolom stb..míg meg nem jön a másik. A hő nem ok, de a procit fesszel ölheted meg, nem hővel. Az 1ik az ok (fesz), a másik "csak" okozat (hő). Ha jó hűtővel 50° pl. 1,2v-on prájmolva, akkor gyárival legyen 63°. Belefér. Azon a feszen nem lesz baja..
Nézegethetni meg nézegetheted azért! (majd jól elkaplak msn-en)
Az meg, hogy a "bótba" mit mondanak..- Ha egy proci meghója magát, az nem egy 24/7-es tuningtól lesz.(#8703) atish15 : Á! Minden pénz elmegy a pc-re, nem maradt a gázszámlára..a hidegtől lilulok
-
martin66
senior tag
Lipike67
Addig egyáltalán nem szeretném meghúzni amíg nincs rajta a Noctua NH-U12F mert hiányzik 4 db csavar és így nem lehet rátenni gyári hüttővel meg most sz@r.
Jah és ismerem a akitől vettem a bóltba és azt mondta ha meghúzom akkor az nem tesz jót a garinak. De kötülnézhetek de egyenlőre nem húzom meg de kösz a biztatást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest