Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Zájec
veterán
válasz
bbchris #3973 üzenetére
de én úgy látom hogy tök felesleges Core i7-re váltani mert ez is közel ugyanazt az eredményt hozza a játékok alatt sőt valahol jobb is mint a core i7 és legtöbbet csak játszom . Néha videókat szerkesztgetek , konvertálok ,"
ezt ellégé benézted, nemértem hogy tudnak eggyesek ilyen megállapitást leirni , amikor nincs is összehasonlitási alapjuk... szóval óvatosan az alaptalan állitásokkal..
majd ha lesz tapasztalatod ,( úgy mint nekem ) majd akkor szólaljál meg ,addig csak inkább tapasztalatot gyütsél és informálodjál...."Valahogy nem volt humorom DDR3-ra " de ehhez a humoros h.sz-hez volt eszed mi...
-
zoo8800
veterán
válasz
deathcrow42 #3995 üzenetére
lefagy vagy kékhalál?
kékhalál esetén próbálhatsz egy minidump fájl kiolvasást MS Debugging Tool-lal ha (wined van)
de ez már nem proc hiba lesz -
Sárpac
nagyúr
válasz
deathcrow42 #3995 üzenetére
Az IBT csak prockót tesztel a prime blend tesztje viszont az északi hidat is meghajtja.
Nyomass egy óra blend tesztet prime alatt. -
-
zoo8800
veterán
válasz
deathcrow42 #3992 üzenetére
Nem kell órákig futtatni.
max terhelésen (1) lefuttatsz 5 kört, az 10 perc alatt megvan.
biztosabb, mint a primeSárpac
miért is xarság az IBT? -
Sárpac
nagyúr
válasz
deathcrow42 #3992 üzenetére
Prime 95-öt futtas ne intel burn xarságot!
-
Sziasztok, beszereztem egy Q9300-s procit.
Gond nélkül megy 3 Ghz-re felhúzva feszemelés nélkül, lemegy az interburn teszt hibátlanul, megy néhány óráig...
Aztán valamiképpen úgy dönt kőkeményen kifagy?
Úgy fagy ki, hogy a gép el se indul, cmos clear után megy csak...
Intelburn alatt 60-62 fokoksak a magok speedfan szerint, idle-közepes terhelésen 38-45 között.
Mi lehet a gond?
Gigabyte P35 DS3 lapon megy.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
elfelejtette #3983 üzenetére
8400
-
NFree
addikt
Jaj bocsesz az előző hsz-em nem neked akartam, csak a vakvilágba, egyébként, majd én is valami kevés feszes tuningot szeretnék ez csak amojan első próbálkozás volt kiváncsiságból, de azért lessz majd több is
24/7-re majd 3.8-on keresek neki valami baráti feszt, s akkor tuti bírni fogja -
Sárpac
nagyúr
Figy neked lófütty de úgy gondolkodom, hogy az életbe nem lesz olyan alkalmazás a primeon kívül ami ennyi ideig strapálná akkor felesleges a 2órás teszt, arról nem is beszélve ha fél óra-1óra közt száll el akkor csak 2egységnyi 0.025V fesz megoldja a problémát a 2óra tiszta primera.
Közben 1.05Voltos teszt indul továbbra is 3.6-on.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Egyik kolléga akarja cserélni az E2180-as prociját nagyobbra, hogy a 8800GTS 512MB kariját jobban kihajtsa. 1680x1050-es felbontásban tolja, valamint a torrent is non-stop megy nála.
Szerintetek megérné egy Q8200-as procira cserélni, vagy egy jól húzható E8400-as procival jobban járna a következö max. 2 évben?
A lapja egy Giga P35-DS3.
Üdv. -
dime27
őstag
Az még lófütyi de ha kibirja és a vid-ed télleg csak 1.2ő akkor ha van fasza léghűtésed akkor simán elérheted kis fesszel a 4.4et is persze nem p35ben bár a kisebb vid ugye q6600osoknál jobban is melegedett nagyobb orajelen ahogy nézegettem anno h yorkoknál h van az passz...
-
bbchris
senior tag
válasz
joshua7 #3974 üzenetére
Én is kb 3,6Ghz-et várok max tőle , felette kellene a P45 dehát 2-300 MHzért meg minek ?! Meghát egy csomó bonyolult beállítás van pluszban amiket fogalmam nincs micsodák . Ha már 3,6 Ghz-en megy akkor már nekem jó de szinte mindig alapon van nálam a procc mert az is bőven elég . Nem szeretném ledegradálni mert nemigazán tudok a közeljövőben procit venni .
-
Sárpac
nagyúr
3.6-már 1.08Volton megyeget.
-
bbchris
senior tag
Ennek más az FPO-ja : L830B445 . P35-ös lapban nyilván nem fog annyira menni mint egy P45-ösben de nem is az a célom hogy korommá zúzzam
de én úgy látom hogy tök felesleges Core i7-re váltani mert ez is közel ugyanazt az eredményt hozza a játékok alatt sőt valahol jobb is mint a core i7 és legtöbbet csak játszom . Néha videókat szerkesztgetek , konvertálok , office-ozok meg fotókat szerkesztek , ezekre bőven tökéletes ez . Valahogy nem volt humorom DDR3-ra váltani főleg hogy most nemrégen vettem jó kis G.Skill ramokat Ősembertől amik szintén remekül mennek .
Hétvégén tesztelem aztán írom tapasztalataimat . -
Sárpac
nagyúr
Gyerekek mekkora jó már 315ft az EURO!, dollár is 250 Felett van.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
P35ben?
max. Blitz-ben vagy valami nagyon válogatott Giga lapban... az én régi DS4emben simán
de pölö vettem két DQ6ot aszittem hogy azok jobban mennek és mégsem
hiába készült jobb lapnak
66k + szánj pár ezer plusz-t egy UD3R-re... 30 körül már van az iPon-ban... abban 4200-4300MHz24/7re..vízzel...
-
Értem, csak gondoltam van már valakinek ezzel tapasztalata, mert nekem meg sürget az idő
Azért kérdeztem az E0-ás Q9550-et mert én is Giannitól akarom venni (feltéve ha maradt még neki mert 2db volt és amint látod bbchris elvitt egyet) de ha nem jönne össze a 4GHz akkor inkább maradok a Q9650 mellett vagy lenne még egy QX is arról épp most tárgyalok.
FPO alapján egész kecsegtető eredményeket találtam a Giannis procikról.bbchris
FPO-t tudsz mondani? Kiváncsi vagyok melyiket hoztad el.
L830B550? -
NFree
addikt
Tudom nem 1 kategória ,de én P5q-val nem boldogultam, sajna pedig p45-ös lap s mégse, Hátha a p5k-val mennek remdesen,de azok meg ha jól tudom q66-szerették de nagyon .
Esetleg az előző hsz-ben (bbchris) pont egy p5k+9550 tulaj írkált meg kéne füzni, hogy egy kicsit , szánjon rá időt shátha kielégíti a kiváncsiságod.Gratt egyébként mindketőtöknek a procihoz s sok szerencsét
Ha minden jól megy ma jön meg a p45-ös Giga lapom, remélem jobb lessz mint az anus
-
bbchris
senior tag
Csatlakoztam én is a Yorkfiledesek közé , éppen tegnap vettem egy Q9550-et Giannitól , elsőre beindult semmi gond vele , hétvégén nekiállok tesztelni . Ismét egy jó döntés volt úgy érzem .
-
Mennyire tűnik lehetettlen dolognak egy Q9550 E0 4000MHz-en való járatása P5k Premium lapban 24/7-ben?
A lap és a proci is vizezve lenne. -
Sárpac
nagyúr
1.12V 3.6GHz asszem ezen fogom járatni, de még holnap próbálok feszt csökkenteni hátha bírja 1.1 alatt is.
-
Sárpac
nagyúr
Q9550 E0 Vid 1.2V ez mennyire számít jónak?
-
Zájec
veterán
"bár nem tom milyen rendszered volt előtte,"
egy EP45-DQ6 volt elötte, több procim is volt , de négyhengeresböl csak egy Q9300-t probáltam....egy kicsit antituningos volt , abban az értelemben hogy több Vcore-t kért... az elsök között voltam akik úttörők voltak a p45-nél , sikerült abból a prociból kipréselni egy 500fsb Prime Blend stabilat, ami igencsak egyedülálló volt még igy az elején... megtalálod a topikban visszább valahol....
-
CHIPman
nagyúr
Most küldtem rá 2 perce a prájmot a cuccra, és a rosszul mérő(kevesebbet!) EVEREST most 56°C-ot mond a PWM-re... Anyámsegíts
szerk.: Egy E2160 megy benne 3267MHz-en valós 1.36V mellett.
szerk2: felment 58°C-ra is -
CHIPman
nagyúr
Nem tuningrekordokat akarok, hanem egy jó 24/7-et. Eddig is addig mentem, ameddig a cuccok bírták, és nem feszeltem szét. És itt nem általánosságban a P35-ről beszélünk, hanem az Abit IP35-E-ről. Bagira mestert megkérdeztem, és ezt írta:
"Hát sztem ne próbálkozz vele. Nekem q9450 nagyon szarul ment ip35-be, q6600 szépen megy benne, de ott meg az a baj h a 4 fázis nem bírja a starpát 4 magos procival. Szóval ip35 nem nagyon ajánlott lap 4 magos procihoz"
Tehát itt ő nem a P35-öt mondja kevésnek, hanem konkrétan az Abitot.
Mindegy, Yorki kilőve, kencfíldben gondolkodom, de arról meg ezt írta Bagira:
"Yorkfiled-et nem szeretiq6600-nál meg 1,144v-al 8x400-on ilyen 58 fokosak voltak a pwm-ek aktív hűtéssel
"
Ez pedig magas hő 24/7-re, na meg nem fogok aktív hűtést tenni rá...
szerk.: De hogy a PWM mit takar... -
Sárpac
nagyúr
válasz
LordVader80 #3936 üzenetére
Én azért is gondolom, hogy elég egy p35 is mert 3.4-3.6ig elvileg feszemelés nélkül simán bírják ezek a lapok is alapfeszen 450-460Fsb. Felette már 4GHz-re már kellhet +0.2V is simán ami igen csak rontja az fogyasztás/teljesítmény arányt. Tehát aki normál feszben gondolkodik annak bőven elég a p35 aki extrém tuningot akar és nem sajnálja a plussz 60-80W fogyasztást annak ip45.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
CHIPman #3918 üzenetére
hát igen...nem valószínű..sőt.
Biztos hogy támogatja...
P35-DQ6 & Q9550 E0
més kérdés hogy nem nagyon fog menni benne -
Sárpac
nagyúr
Skacok Q9550-ben milyen fpokat ajánlotok nekem megvételre?
-
Oszkár26
tag
Hali az lenne a kérdésem hogy a Vtt-PLL-voltage (asrock p45xe)mit jelent mire jó???
-
CHIPman
nagyúr
És valaki el tudja nekem mondani ezt a kódsort Q9550 C1 steppingeshez?(elvileg ezt viszi a deszkám)
Használtat nem veszek, a kódsor bazárban is megoldható, az E2160-am is így lett véve
AMD-vel drágábban kisebb teljesítményt érnék el, mert itt csak procit kell vennem, ott meg egy félgépet...
szerk.: Ezek szerint akkor megy az E0-s is... Lehet, hogy a Q9400 is elindulne benne ezzel a BIOSsal? -
válasz
R1200GS #3906 üzenetére
Általánosságban ezt úgy lehetne megfogalmazni, hogy pl. amikor elkezdik gyártani egy procit, akkor az első kiadások valamilyen steppingel jönnek ki, legyen ez most C1. Az idő előrehaladtával a gyártás folyamatát mindig tökéletesítik, apróbb bugokat fixálnak, változtatnak ezt-azt, amitől a proci effektívebb lesz, esetleg a fogyasztása is változik, stb... és már annyi a változás, hogy más steppinggel jelölik az újabban kiadott procit, mint pl. az 1 évvel ezelőtti gyártásút.
Valószínűsíthető, hogy jelen esetben az E0 steppingű procikból nagyobb arányban találhatóak majd úgynevezett tuningosabb fajták, mint a C1-ből. De a stepping nem jelent önmagában garanciát a tuningra, sőt, inkább semmi sem jelent garanciát a tuningra.
Remélem, hogy tudtam segíteni a valamelyest.Üdv.:
-
Nem hagyott nyugodni a kérdés, és egy kicsit utána néztem ennek az E0 támogatásnak, és találtam is megoldást. Legalábbis mások szerint működik, de egy próbát megér a dolog annak, aki csak procit szeretne cserélni, de új lapra nem futja a keretből:
Üdv.:
-
Meg is van
Sőt egy idevágó post-ot is találtam: IP35-E@Q9550 E0Üdv.:
-
Lehet, hogy az tévesztett meg, hogy valahol azt olvastam, hogy Q9650-el használtak IP35-XE-t. Csak annyi volt a baja a srácnak, hogy rosszul jelezte ki a lap a proci hőmérsékletét, de kapott Abitéktól BETA BIOS-t, és azóta minden OK. De az XE volt, nem sima E. Utólag is sorry a fals infóért.
Talán érdemes lenne írni Abitéknak, lehet, hogy van a sima E laphoz is hasonló megoldásuk.Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest