Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vipera90
csendes tag
Srácok, Ahhoz hogy 3,2 GHz-n fusson a proci mennyi feszt adjak neki, mert auto-n, 1,312 V-ot adott ami szerintem tul sok.
Ileltve mért van az hogy én 8-as szorzora állítom, a CPU-z meg jelenleg 6-ot mutat?
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Mától énis tulaja vagyok egy Q9300-nak, egyenlőre majd csak ma fogok megismerkedni vele, ha megjön az alaplap meg a ramok. Kiváncsi leszek mekkora teljesítmény töblet van benne, egy AMD X2 3800+@2600MHz szemben. A proci FPO száma: L808B104, neten keresgéltem de egyetlen találtaot sem adott Barátunk (google), kb milyen tuningra számíthatok? Remélem délután már tolhatom az új rendszerrel. -
Ma volt egy kis időm tesztelgetni mit bír a procim. 440-es FSB-nél, 3,3GHz-en stabil volt. Játékok alatt és az Everest rendszerstabilitási tesztjével néztem, nem volt gáz vele. Alapfeszen megy ennyit, tovább nem ment, hiába adtam plusz feszt a procinak és a lapnak is, a BIOS-ba nem tudtam már belépni 443-as FSB felett
Nemtudom, hogy a procinak van itt a vége vagy a lap nem szereti(MSI P35 Neo2-FR). Úgyhallottam, hogy P45-ben jobban mennek. Ha van valakinek Q9300-a akkor megoszthatna egykét tapasztalatotmod: itt a valid link
-
Chosen
addikt
Bocs srácok, de a Q8200-nek melyik a topikja
-
dime27
őstag
-
gtamate2
veterán
az 1. hsz-ból hiányzik az én kis q8200-m
-
Vipera90
csendes tag
Srácok, az mitől lehet hogy a CPU-z szerint csak úgy teljesen magától a 8-as szorzó át megy 6-os ba? Q9450-ről lenne szó.
-
éN79
addikt
Az EIST-nek pont ez a lényege, hogy terhelés kvázi hiányában visszavegyen a "sebességből", magyarul ha az EIST és a C1E hatására csökken a szorzó meg a cpu fesz, akkor jól működik a rendszer, a változó sebességtől (ugrálástól) semmiféle károsító hatást ne várj a cpu-ra nézve.
-
Nekem az lenne a kérdésem felétek, hogy mennyire veszi zokon az órajel "ugrálását". Ugyanis ma felnéztem már az MSI oldalára, hátha van újabb BIOS a lapomra, találtam is egyet. Feltettem, nagy örömmel, hogy na majd ez már támogatja a feles szorzót, de nem így történt. Egy Q9300-asom van, 7,5-ös szorzóval. Nem akarom nagyon hajtani, elég lenne 3-3,2GHz(már kipróbáltam, viszi szépen alapfesszel), de csak úgy tudom ezt elérni, ha bekapcsolva hagyom az EIST-t, ami terheléstől függően változtatja a szorzót. Ha kikapcsolom, akkor a BIOSban beállítható legnagyobb szorzó csak 7-es. Így a 6x és 7,5x szorzós órajel között 600MHz különbség van(3GHz-re tettem be 400-as FSB-vel). A kérdés az lenne, hogy ez a 600MHz ugrálás hosszútávon baj lesz-e.
-
Laraxior
titán
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
P5K alaplapom van 800-as memóriákkal. Ha vennék bele egy Quad-ot, elmenne ezen a deszkán ilyen memóriákkal? Ha igen, jelentősen csökkenne a teljesítmény? E4500-at cserélnék le erre!
Ahogy elnéztem a Quadok 1066 és 1333 MHz-es FSB-t használnak! -
Laraxior
titán
egész jó lap az az ud3p akkor...ha igy birja a magas FSB-t
-
dime27
őstag
No visszább tudtam venni mindent most csak 1.248Val megy a cpuz szerint és a cpupll is csak 1.5V a cpu tremination meg 1.3 a többi mind normalon és igy megy 450x8.5ön prime alatt már több mint egy órája hiba nélkül
Lehet menne alapfeszen is ennyit?
Csak ne kéne ennyi ideig tesztelni mindent,no mindegy Zajec kollegát idézve ez a kihivás
-
dime27
őstag
Most egy orája megy a prime cpuz 1.296feszt mutat és adtam a cpupllnek 1.5 helyett 1.57et ill cputermnek 1.2v helyett 1.36v minden más ugy hagytam ahogy a itt látszik:
450x8.5 és ramok cl5 900on
most azt nem tudom h melyiket csökkentsem majd ha igy stabil marad gondolom a fesz még nem vészes megpróbálom visszarakni majd a cpupll-t 1.5re és lehet h a cputermnek se kell ennyit adni zajec kollega mondott 490fsbhez anno 1.4-1,44et de ez csak 450es,ha tud vki szoljon hozzá értelmeset!Előre is köszi!
-
keIdor
titán
-
-
Zájec
veterán
épp ezt számolgatom a saját esetemben... annyira nem is drága az X58 lap , van olcsóbb is mondjuk a Giga-X58-DS4 ( 53k ) ez majdnem ki jönne a dékú6 árából ha eladnám , a memokból meg vennék 3Gb tri-ch. corsair 1600.. ez is kb ( 33k ) eladnám az Xtreem-eket ez is majdnem kijönne....
(p55+coer i5 ? na kicsit tájékozodok még)
mod: off -
Engem mondjuk egyelőre az AMD Phenom II (Deneb) sokkal jobban érdekel, mert egy olyan konfig sokkal olcsóbb. A sebesség meg majd kiderűl, viszont ha mondjuk a CPU-k 80%-a menni fog 4GHz-et, akkor a Yorkfield már el is süllyedt nálam, mert ezeknél meg 20% megy 4GHz-et, vagy még annyi se.
Itt az AMD-re vagy az i7-re gondolsz? Én is sokszor nekiállok reménykedni vmi ütős AMD prociban, anno imádtam az X2-met, de valahogy mindig az derül ki, hogy nem nagyon váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.
-
keIdor
titán
Desktop-on nem, de Server-ben az lett. Majd ha a játékok is használni fognak 8 szálat, meg az L3-at akkor majd ott is ütős lesz, de addig... szoftver nincs hozzá, viszont maga a CPU elég ütős.
Engem mondjuk egyelőre az AMD Phenom II (Deneb) sokkal jobban érdekel, mert egy olyan konfig sokkal olcsóbb. A sebesség meg majd kiderűl, viszont ha mondjuk a CPU-k 80%-a menni fog 4GHz-et, akkor a Yorkfield már el is süllyedt nálam, mert ezeknél meg 20% megy 4GHz-et, vagy még annyi se.
Zájec: Kb. egy árban vannak, mind a kettő 75k környéke. Bolt válogatja... az a baj, hogy az X58-as lapok, valamint a Tri-Channel DDR3-ak nagyon drágák és emiatt nem éri meg.
P55+Core i5 lesz majd az igazi. -
dime27
őstag
-
Onnan tom, hogy kipróbáltam.
Az én deszkámon nincsenek olyan lehetőségek, hogy reference, meg pll feszek, ellenben te tudsz velük játszani, ami valszeg segíteni fog. Ezt olvastad? A nyuszi írogat ezekről az értékekről egy yorkfield tekintetében.
-
dime27
őstag
Hally
Lehet igazad volt a 3.6ghz feletti feszről nekem 3.6on reggelig 12 órás prime stabil lett de most 3.8on bajban vagyok nem tudnál segiteni?8x5.450 be van a proci meg a többi érték igy ahogy képen látod szal normalon a biosban a ramok 900on mennének cl5ben:
[link]
viszont igy még cpuz szerint 1.328V-on is kikapcsol egy mag ahogy inditom prime-ot kb 2 perc után.Szted mit kéne még állitani vagy csak feszt nyomni tovább?Én ugy gondolom h nem 1.360on elég osk ilyen proci már 4ghzen megy.Köszi előre is!
-
Ez a 2*2GB-os 800-as kit 900 fölött nem igazán stabil, így egyelőre nem néztem tovább. Nem mintha 24/7-ben 3.6 fölött szeretném járatni. Picivel mentem ugyan feljebb, de már írtam, hogy valamivel 3.6 fölött megugrik a feszigénye, úgy meg már nem biztos, hogy kellene egy 3.8GHz-es stabil eredmény, hogy 1.35V-t adjak neki.
SyC: amennyiben nem zuhan sosem látott mélységekbe az x58-as lapok és a DDR3 kitek ára, ergo a core7 nem lesz reálisan elérhető koncepció, addig tutira beköltözöm jelen topicba.
-
Laraxior
titán
én is eladtam...pedig elég szépen ment...
-
-
syC
addikt
Értem. Mostanában szeretnék egy négyhengerest vásárolni. Feltettem Q6600-os iránt érdeklődő hírdetésem, de szerintem le fogom szedni érdeklődés hiányában. Helyette kinéztem a Q9400-est és láttam , hogy ezekből csak R0-ás van. Vajon mennyit mehetnek ezek tuningban? Elvileg 450 fsb-t menniük kell rosszabb esetben, nemde? 3.6 pedíg bőven elég nekem, alacsony fesszel.
-
syC
addikt
Sziasztok!
Mit lehet tudni az R0 steppingről? Mennyire tuningbarát?
-
válasz
wariror #3131 üzenetére
Lap, memó is korlátozhat a tuningban, nem biztos, hogy a CPU nem bírta. Leírhatom a beállításaimat, de mivel nem egyforma lapunk van, nem sokra mennél velük. Egyébkén 450x9-en hajtom, RAM-ok szinkronban 900MHz-en 5-5-5-15-ben 2V-vel, VCore 1.25V BIOS-ból, ez terhelés alatt 1.23V-t jelent, minden más fesz alapon.
-
ImI87
őstag
Kiváncsi leszek, hogy a Q9550 meddig lesz a porondon.
Úgy néz ki, hogy ez is olyan hosszúéletű lesz, mint a Q6600. Mivel Q9650 aránytalanul drága (mint minden csúcson lévő proci), meg aztán itt van az i7 is. Abban lehet reménykedni, hogy az új AMD-k jók / jók lesznek (persze nem annyira mint az Intel-ek), és akkor visszaállna az a rend, hogy tél végére 60K körül lehetne kapni egy jó kis Q9550-et.
Kell egy olyan E0 példány, ami kellemes fesszel viszi a 4 gigát, és csoki....
Aki nem akar platformot váltani, anak sz.tem ez lesz a legjobb lehetőség.Nagyon visszavágyom ebbe a topikba, már voltam itt ősszel, és kicsit bánom, hogy eladtam a jó kis tuningos procimat.
De amint lehet újra beszerzek egy Q9550-et. I'll be back !!!Most már a normál bolti példányok is E0-ások, vagy még mindig kukatni kell ?
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3132 üzenetére
Meglett!
Gyorsan bedoptam procit deszkába mégis mire képesek ketten nos auton volt minden de most 520x8.5ről irok...
Asszem elbíbelődök majd a kiteszteléssel de 24/7ben 4ghzen mostmár biztos h tudom majd hajtani 8x500ba mondjuk prime stabilan hmmm
-
TazLeacher
nagyúr
Mhz-ekben gazdag Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
wariror
tag
Mások pobálkozásaibol néztem az adatokat!
Megmondom öszintén kisebb Vcore-t nem is probáltam de viszont 1,35-ön 3,6Ghz a vége,
lehet alcsonyabb frekin is vinné de én azt hittem más beállitás rossz.
Probálnák egy olyan tuningot kreálni amivel pár évig üzemelhet a vas,persze nem agyon feszelve mindent.
De ha leirnád a te beállitásaidat azt megköszönném! -
wariror
tag
Üdv urak!
9550-es proci p45 ds5-ös lapba
CPU Vcore:1.35
CPU Termination:1.2
CPU PLL :1.56
CPU Reference:0.8/0.805
MCH Core :1.2424-es fsb-n 3,6 ghz-ig jutottam vele!
Ha többet szeretnék kipréselni merre induljak,vagy eme értékekröl mi a vélemény?
Kezdö vagyok p45 tuning téren de gyorsan tanulok -
strebacom
senior tag
Köszi....holnap megteszem szétszedem az egész cuccot...remélem segit, most jó, müxik nem értem hogy miért....
-
NFree
addikt
Olyannyira megirigyeltelek, hogy végre elszántam magam, hogy én is veszek 1-et, felhívtam az illetőt s elkelt az utolsó darab
Mostmár csak február elején csatlakozhatok a csapathoz, tudom senkit sem izgat. de tiszta ideg vook
Esetleg ha valaki megunná a yorkot , küldhet pü-t. Ha netán beesika fa alá 1 I7 -
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3121 üzenetére
oksi majd ha meglesz stabilan a 4ghz vagy több 24/7ben akkor kitöltöm
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3115 üzenetére
hehe jah mint a tied!
-
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #3112 üzenetére
-
strebacom
senior tag
Sziasztok okozhatja ezt proci????
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Ursache #3111 üzenetére
Mert nem normális a 69 fok azért. Nekem 100%-on járatva se megy 58 fok fölé. Ráadásul akinek van 60-70K-ja egy procira, annak legyen már 8K-ja egy hűtőre.
A kollega lentebb már leírta a véleményét a 420-as FSB-vel kapcsolatban. Először próbálkozz azzal, aztán majd lehet gondolkodni, hogy mi lehet. A P35 nem mindig szereti a Yorkokat. Igazából elég valószínű, hogy a 450-es FSB még így is meglesz.
-
Ursache
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Jó akkor ez a határ ezzel a hűtővel majd lehet, hogy később beszerzek egy komolyabbat és viszem 3.8-ra esetleg tovább. Szóval előfordulhat, hogy az alaplap miatt akad ki 420 körüli FSB-n?
A ramok 2.1 V-on mennek a többi alap.jer1cho!
Mondj egy okot miért nem használnád alap hűtővel alapon ezt procit! :/ Szerintem jó kis hűtő ez ehhez a procihoz. -
NFree
addikt
válasz
Ursache #3108 üzenetére
Nos adj a procinak még eggy kis kakkaót mondjuk 1.2-1.28v ot
talán esetleg még másnak is kelhet eggy kis fesz , pl: fsb, nb, nem toom, hogy mennek a ramok annak is kelhet egy kicsi, attól függ mennyire van túlhajtva .
de egyébkén amit belinkeltél képet az teljesen korrekt, gyári hűtővel szerintem viszont ne erőltesd tovább, mert szerintem innentől már lehet nem bírja a gyári hűtő, viszont ahogy nézegettem a képet jó kis proci . -
Ursache
senior tag
Hello!
http://kepfeltoltes.hu/081221/Q9550_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha ennyin és ilyen fesszel megy ez a proci az jó?
És az miért van, hogy kb 420 érték köré viszem az FBS-t akkor kiakad a gép?
Alaplapom: Gigabyte P35-S3G
Procim: Core 2 Quad Q9550Gyári hűtővel viszem a procit max 69 fokra megy, ha mind a négy magot százon használja(elvileg 75-ig bírja az van írva a dobozra)
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,ma "megpiszkáltam" egy kicsit a q9550 procimat,csak nem nagyon tudom hogy meddig mehetek a feszekkel,a cél 24/7 tuning lenne. FSB overvoltage +0,05V MCH +0,050V CPU 1,275V / 400x8.5 / kapnak a biosból. Ez igy jó vagy mehetek még feljebb ?
/mind ezt ugy csináltam hogy nem értek a tuninghoz/ Üdv.
-
TazLeacher
nagyúr
Ez azért jólesett a lelkemnek. Főleg tőled. Egyébként a fesz nálam érdekesen alakulgat. 1.344, 1.352 és 1.36 volt össze-vissza a 8 óra alatt, ahogy épp kedve tartotta.
Igazából tökre nem mozgat, hogy menne-e feljebb, mert direkt így vettem, hogy így akarom használni. Épp ezért nem érdekel az se, hogyha +0,05-n viszi a 4-et, vagy, ha 1.12v-vel menne 3,6-ot. Így megvan a boldogság.
Innen a köv lépcső nekem már 2010. Nem mondom, hogy i7, mert ki tudja mi lesz addig, de szerintem én maradok a kék+zöld vonalon továbbra is...
-
keIdor
titán
válasz
TazLeacher #3102 üzenetére
A tiéd is a LEGjobbak közé tartozik, most hiába nézzük azt, hogy xMHz-hez +0,03V-al több kell neki akkor is jó darab. Ennél nagyon jobb Q9550 már nincs a Q9650-ek mennek valamivel többet, de azt meg nem vesszük meg 100k+ -ért.
Főleg, hogy mindjárt itt a Phenom II és ha a 940 tényleg képes lesz 4GHz-re 60k-ért olcsó alaplapban, akkor... (my next CPU) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest