Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Hello!
Hőfokokról nem tudok nyilatkozni, mert elég furcsa értékek vannak nálam: idle 25, load 56 +/- 2 fok magoknál. ez elég durcsa, szerintem alámér a program. De nem is érdemes foglalkozni vele, hanem rá kell tenni egy jó kis hűtőt, megfelelő légszállítású ventivel, és probléma megoldva.
Beállítást meg nehéz így mondani, mert szinte mindegyik alkatrész egyedi, így ezeket neked kell kitesztelni. A lapod topikjába biztosan találsz hasznosabb infókat.
Én így látatlanban javasolnék 450FSB-t, a proci 8as szorzóval 3,6GHz-en tudna menni, és a ramok pedig 1:1 aránnyal 900-on. Persze mindenhez meg kell találni a megfelelő feszt is.Jó tuningolást!
-
kris75
aktív tag
Hello !
Olyan kérdésem lenne,hogy milyen hőfokon kellene menni a Q9550-nek alajáraton?Az everest fokot ír a coretemp pedig 48-52 fok, melyik az igaz?C1-es típus FPO:L818B229
Tud valaki optimális beállítást P5E lap+Q9550+4*1 Gb Geil Ultra 800-as hoz?
Előre is köszönöm a segítséget! -
boogie84
veterán
köszi a helpet urak!
-
ImI87
őstag
válasz
boogie84 #2293 üzenetére
hát akkor egyszerű a megoldás, Q9550 + 280GTX
de amúgy most az is nagy szó, ha v.melyik game érdemben használja a 2. magot, nem hogy 4-et. aztán ki tudja mit hoz a jövő.....amúgy sz.tem a játékfejlesztők most épp elég feladat, hogy VGA háború miatt lavírozzanak, nem hogy még a procikkal is foglalkozzanak. ráadásul itt az új platform is...........
amúgy meg mire esetleg nagyon kellene a 4 mag, addigra meg már olcsók lesznek, mivel az új platform egy idő után lenyomja az árakat. és úgy nem lesz nagy érvágás a váltásépp ezért, ha nagy monitorod van, akkor talán érdemesebb vga-ba fektetni, annka legalább lesz haszna is..............
NFree: hát visszafelé nem szívesen lépek, ha v.miért nagyon megszorulnék, akkor esetleg lehet arról szó, hogy visszatérek C2D-re. de amit egyszer már megvettem, azt nem szívesen adom el.......
-
NFree
addikt
válasz
boogie84 #2289 üzenetére
Ez nem az a topik de szerintem ha hosszútávra gondolkozol akkor 4 mag+a 280.
Ha viszont folyton csereberéled akkor, elég a 2 mag meg egy 4850.
elvileg 2009 ben már jönnek a 4 magot használó gamék is lassan.ImI87
Ha esetleg a jövőben megválnál a q9550-től és eszedbe jut, dobhatsz egy privit ha lessz money éppen és jó ára lessz megeggyezhetünk. -
ImI87
őstag
válasz
boogie84 #2289 üzenetére
Jó kérdés, de ha csak játszol akkor inkább e8500 + gtx280 !
Én is megvettem a quad-ot (egy nagyon jó tuningos E8400-at cseréltem le), de rájöttem, hogy csak minimális gyakorlati haszna van (számomra), és nem érte meg 30K-t erre kiadni.
Ha esetleg foglalkozol vidóvágással, vagy rendereléssel, konvertálással, akkor vegyél quad-ot, mert ma szinte csak ilyen progikban van haszna a +2 magnak. -
boogie84
veterán
help me!
Q9550 & GTX260 vagy E8500 & GTX280?? árban ugyan annyi... ennél többet nem szeretnék kiadni értük...
egy kicsit előre tekintve, kell az a 4magos?
vagy elég lesz egy darabig a 260as 1680×1050ben??
-
ImI87
őstag
Hát ez jó. Akkor örülök, hogy nem hamarkodtam el a vételt.
Elég bosszanbtó lett volna, ha megveszem, és rá 2-3 héttel kijönnek az újak, amik sokkal jobban mentek volna.......Végülis ami nekem sikerült 1,35V-on belül, az olyan 475 FSB, esetleg még mélyebb tweak-eléssel talán lehetne stabilizálni 480-490 között valahol.
-
keIdor
titán
Egyébként sokat vártunk ettől az E0 steppingtől! Ez csak 2 új energiagazdálkodást hoz magával, semmi mást... esetleg minimálisan kevesebbet is fogyaszt, de tuningban ahogy nézem a képeket, teszteket semmivel se jobb... Wolfdale-nél se jobb az E0, mint a C0... E8600 is csak a 10-es szorzó miatt olyan durva hiszen 730×10-ig elméletileg el lehet jutni... C0 is képes lenne rá, ha létezne E8600-ból... 24/7-re meg ugyanolyan eredményeket ér el, mint pl. egy E8500 C0...
Szóval azt hiszem, hogy aki Q9550 E0-ra vár nyugodtan vegyen C1-et, mert aki tuningolni fog, annak mindegy a stepping. Valami ImI87 féle Q9550-et kell kifogni, azok durvák...
-
keIdor
titán
Ez kifejezetten szar... 4GHz @ 1,35V-ot vártam volna minimum... bár lehet csak szar példány, Q6600 G0-ból is van sok szar...
Egyébként ez se normális 45nm-t 1,53V-on Primeol...
tlac: A két mag közötti kommunikációnál bukik meg a dolog. FSB is ezért szar Quad prociknál, 550FSB-t még el se értek vele, Wolfdale WR meg 730FSB vagy mennyi... Ezért van lassan "vége" ennek a technológiának, muszáj lesz átállni natív 4 magra... a Nehalem már ilyen lesz.
-
ImI87
őstag
Elnézve az eredményeket, akkor nem is szabad elégedetlenkednem a 3825@1,27V eredménnyel, és a 4003@1,33V max stabil is jónak mondható. Én meg azt hittem, hogy kötelező elvárás az 1,35V-on belüli 4gigá.
A következő hsz-edet viszont nem értem, egy Q9550 simán megfelel 2xE8300-nak, nem?
-
m4rc!
őstag
Itt van pár Q9550 E0 eredmény: [link]
Nem tűnik jobbnak, mint az előző stepping... -
TTomax
félisten
még sok is,most 3,6-on hajtom még sok így is,meg merem rizikózni 3,2-3,4-is elég lenne a 22-es monitorom mellé a GTX-hez,teljesen igazad van..az enyém 3.9-nél elfogy a Q9650 365 font lett volna ez 225 volt... nekem 140font többletet nem ért meg a +200Mhz,én elégedett vagyok...3,6-3,8-at tudok vele stabilan előtte egy wolfim volt,de az 4,3-4,4-en sem volt sehol ehhez képest... ég és föld...nagyon jó ez a york...
-
ImI87
őstag
Hát kb így mennek ezek a quad-ok, még a jobb lapokban is.
Én 475ig tudtam stabilizálni a Maximus II Formula lapomban, fölötte már sehogy sem sikerült prime-stabillá tenni, és úgy ahogy te is mondod, hiába a feszek............De azért egy quad-tól nem rossz ez az eredmény a 3,8-3,9GHz, nem lehet/kell összehasonlítani egy simán 500+ FSB-n járó C2D-vel.
És akkor persze ott van a kérdés, mire nem elég ma egy majdnem 4 gigán járó quad proci?
(Najó, talán Tri-SLI GTX280- hoz nem ártana pár + MHz
)
-
TTomax
félisten
Tudom nem nagyon ide tartozik,de ma átbogarásztam az alaplapomon a jumpereket... élesítettem a az alaplapi csipogót,meg az FSB-t nem a CPU-bol olvastatom most hanem fix 1333,az eredmény megdöbbentő eddigi idle 49-50fokrol 37fok lett mindezt 8,5X424-en ami 3,6Ghz... most megpróbálom a 470FSB-t mert eddig 450-460 körül elfogyott,ha megy akkor megeszem a kalapom...ilyen lapom még az életben nem volt mint ez a DFI...
-
ImI87
őstag
Még mindig nem bukkant fel itthon E0-ás quad a normál kereskedelmi csatornákon?
-
Hyena
senior tag
Memoria vissza van osztva igen, hiaba probalok barmit nem megy tobbet 3.2-nel a gep.
Probaltam chipset feszultseget allitani meg mindent amit csak lehet.
Elkepzelheto , hogy 965-ben (P5B deluxe) ennyi a plafon? -
DEJVID
őstag
Sziasztok! GA P35ösökben léggel kb mennyit mennek a yorkok? az új procik miatt gondolom esni fog az áruk.
-
Hyena
senior tag
Kedves Tudorok!
Egy Asus P5B deluxe (1236-os bios) alaplapban szeretnek nemi tuningot elerni egy Q9550-es procit felhasznalva.
A processzor 377 MHZ tobbszorozese mellett 3.2 GHZ-n prime stabil 1.2 VCORE-on is, de ennel magasabb FSB-nal bar bebootol, nem stabil a gep, hiaba allitok be magasabb VCORE-t (1.3-ig probaltam).
A gepben levo memoria modulok 1066-osak, es 4x1 giga van beloluk.Mit kellene megvaltoztatnom , nagyobb tuning eleresehez , vagy ebben az alaplapban ez lenne a maximum?
A bios beallitatok az alabbiak:
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 377
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.20V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V -
válasz
Szatesz #2240 üzenetére
Ja.
Amúgy semmi extra, zárt a rendszer nincsenek benne jégkockák és a ventik hangtalanul mennek pár száz rpm-el.
TTomax: Yorkoknál nagyon is sokat..., de az a 17fok baromság nem lehet annyi egy 20-22 fokos szobába, amikor alapon van a proci eist,speed step, akkor van amikor 7-9 fokokat ír.
-
-
StormNet
csendes tag
egy cseh nagyraktárban
60-63 000 forint volt. Cserébe mostmár segíthetnél megpiszkálni egy picit
akár privátban is, msn, skype bármi
-
StormNet
csendes tag
A minap egy Q9550 tulajdonosává váltam. Sajnos hutom még nincs rá, csak az alap gyári.
Tudna nekem valaki linkelni valami leírást a tuninghoz? P5Q Deluxe lapban, OCZ 4GB 1066 Reaper RAM.Alapbol minimum hutofordulatszámon 26 fokos (Silent módban).
E0 steppinges. -
ImI87
őstag
Hello!
Van valamilyen jó kis progi, amivel a magok kihasználtságát lehet mérni?
De olyan kéne, ami nem csak real time mutatja, hanem vissza lehet menni az időben, és esetleg log-olni is tud. A Win feladatkezelőnél igaz mutatja, de csak pár percre visszamenőleg, és én azt szeretném tudni, hogy pl játékok alatt hogyan dolgozik a proci.
-
Sonja
nagyúr
Érdekes, de nálam 3GHz-en hajtott Q9300-al nincsenek ilyen nagy eltérések a magok között.
-
Savanya
addikt
Valaki találkozott ilyennel hogy a CORE0 10 fokkal magasabb értéket mutat idle-ben mint a többi mag ??? Q9300 C1-es a procim .
-
coarse
csendes tag
Sziasztok!!!
Az lenne a problémám, hogy van egy ilyen konfigom:
Gigabyte Ep45-ds3r ALAPLAP
intel quad q6600 PROCI (alapon 2400-zon fut)
2x1Gb Kingmax 1066Mhz RAM (alapon 800-zon futnak)
Gigabyte HD4850 512 RAM V.kari
LC-POWER 550W Giant TÁPNekiálok húzni a külső órajelet és bármennyit húzok rajta BIOSban nem indul-el a rendszer ha pedig Windows alatt húzom kék halál!!! Pedig emeli a memória órajelet is de meghal az egész!! BIOS-t már frissítettem az sem segített!
Segítsetek valamit PLS!!!
-
logaritmus
tag
Hamarosan én is beszállok q9450-el csak még nem jött meg a ram igy várok még egy kicsit igaz crucial is van most cserébe, de még várok.
-
maflame
aktív tag
Sziasztok, mi a véleményetek az IntelBurn-ről? Prime-hoz képest?
Nincs sok időm tuningolgatni és tapasztalatom se sok, ezért csak nagyon óvatosan, kis lépésekben próbálgatom. Most 440x8,5-nél tartok 1,29V-tal.(lehet, hogy még menne kicsit lejjebb is?)
Először auto-n hagytam, úgy 1,336 körülre rakta a feszt és így az IntelBurn alatt CoreTemp-ben 93 fokokat is láttam (AC Freezer 7) Prime-ban meg épphogy 80-at.
Most 1,29-en Prime: 68C a max IntelBurn-ben ugyanez 82CSzóval elég brutál tesztnek tűnik nekem és elvileg a megbízható eredmény is hamarabb megvan vele...
24/7-ben gondolkodom, nem nagyon merek 1,3V fölé menni.
Tudom, elvileg 1.336V-t bírnia kellene hosszútávon de az a 93C IB-ben kicsit ijesztő nekem.
Oda már izmosabb hűtő kéne! -
subaruwrc
félisten
áháá. na akkor keresek egy olyat
erősen gondolkodom a quadra váltáson de csak akkor ha min 4ghz-en tudom járatni hogy ne legyen visszalépés a mostani 4200-s wolftól.
ha az E0-k átlagban mégjobbak mint a C1-ek akkor erre elég nagy esély van. bár szokatlan lesz a 470-es fsb az 560 után de majd megszokom -
Laraxior
titán
Jövő héten már én is ideköltözök a Kentsfieldből
-
ImI87
őstag
Itt egy 4giga prime stabil Q9550: [link]
-
Corsair 450VX táp, Q9550 proci és EP45-DS3P alaplap: van egy kérdésem, mivel a proci nem nagyfogyasztású és ezért nem kell mind a két négy tűs dugót betenni, elég egy? (130W felett kell a két négy tűs dugó)
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #2201 üzenetére
Hát nem tudom.. Mitől lenne gyorsabb egy vistaboot?.. Használja a 4 magot, ennyire?
Érdekes ez.
Mást viszont nem nagyon írtál, ezek szerint csak játszol a gépen. Munka esteleg? Gondolok itt egy átlagos hdfilm-méret kicsomagolása, kis videokonvertálás, adobe-programok esetleg? Erre lennék kiváncsi, főleg. -
ImI87
őstag
Valamiért bekattant a Vista64..........
Ugye most cseréltem procit, és az eszközkezelőben azt írja, hogy van 2db E8400, és van 2db Q9550. Rámentem a frissítésre, de akkor is maradt olyan. Miért van ez? -
ImI87
őstag
Hello!
Na mostantól átköltözöm ide a Wolfdale topikból, mert már Q9550 tulaj lettem.
FPO: L821B241
VID: 1,2250V
stepping: C1
Package date: 08/14/08
S-SPEC: SLAWQ (ez mi)
Nemsokára nézem mit tud, és majd beszémolok.
De egvalami rögtön feltűnő, a 3. mag melegebb, mint a többi, és ~10 fok a difi. A másik 3 kb egyforma, de ez nagyon kilóg a sorból. Szokásos "férremér a szenzor" probléma, vagy esetleg nem juthatott oda elég paszat vagy mi lehet? Egyáltalán kell vele foglalkozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest