Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
válasz TazLeacher #5495 üzenetére
gyári coolerel 50-52 fok
1 óra Prime-al[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Sárpac
nagyúr
válasz TazLeacher #5498 üzenetére
Szvsz nálam 3870MHz 1.168V Loadon blend 46-52C a magok max, Ha elindítom az IBT-t 10sec alatt 52-58C lesz később 57-63C közt áll be.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
válasz TazLeacher #5496 üzenetére
10-12C fokot ver a prime95-re, minden részét kihajtja a procinak.
-
Sárpac
nagyúr
válasz TazLeacher #5492 üzenetére
Az egy GUI csak az ibt alá.
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz TazLeacher #5489 üzenetére
Szedd le tömörítsd ki
Times to run: 20, Stress level: Maximum és Start![ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Eddig minden prockómat úgy használtam, hogy ha lement a 8 órás prime, akkor az már jó. És igazam is lett, mert sose volt probléma. Ez most nem 8 óra, hanem 16...lehet a LInx-el nem lesz stabil, de azt, ami 16 óra prime blend stabil, szerintem elég nehéz lesz egy játékna 2-3 óra alatt megfektetni.
Mindenesetre kipróbálnám, meg az IBT-t. Segítene valaki, hogy pontosan mik ezek, és hogy kell használni?
-
FRENK1988
veterán
Az aprók közt találtam 1 ilyen procihűtőt. Kérdezném tőletek, hogy ez szerintetek megbírkózna-e a egy "kis" tuningal megspékelt procim hűtésével?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
dime27
őstag
válasz TazLeacher #5486 üzenetére
Akkor nézd meg egy LInx-el is és nem ilyen hőfokok leszenk ill lehet kifagy és akkor emelni kell cpufeszt nélam is ez volt azt hittem 4h blend után h atomstabil a cucc és közben mégsem....
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
TazLeacher
nagyúr
Sajna egész nap melóztam, így nem tudtam hazajönni lekapcsolni...nálam itt a vége. Így stabil.
-
rup1u5
nagyúr
válasz romero28 #5481 üzenetére
tehát használjam azokat a beállításokat amiket az 5477-ben írtál és azokat toldjam meg ezzel ugye?
jer1cho: igen-igen! különösen azóta reménykedek mióta a romero28 által javasolt beállításokkal rögtön betöltött a vista 3825-ön! már csak rá kéne jönnöm, hogy hogyan lehetne ezt stabilizálni. csak ne lennék ilyen buta EP45 bios ügyben. P35-ös DFI-t szoktam meg és az jóval egyszerűbb volt. itt annyiféle beállítás van, hogy csak nézek. olvasgatom a leírásokat de egyszerűen nincs agyam ahhoz hogy megértsem az összefüggéseket. ugyan úgy ahogy a kémiához sem volt a suliban. órákat kéne vennem ud3r tuningból úgy hogy valaki leül a gépem elé és elmagyarázza lépésenként, hogy mi-mi.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz romero28 #5479 üzenetére
Emeltem mch core-t 1.3-ra és adtam még feszt a procinak is de azt már nem akartam nagyon kínozni, mert igy is 1.359v-on állt LLC-vel. Sajnos így sem lett stabil. Aztán mindent hagytam változatlanul csak a szorzót vettem le 8-ra. Gondoltam 3600-hoz már csak elég de ott is hibázott. Nem értem ezt a lapot. Érzem hogy bennem van a hiba. Biztos vagyok benne, hogy hozzáértő kézben, türhető feszekkel, meglenne 24/7-re 3600-3800 között valami.
-
rup1u5
nagyúr
válasz romero28 #5477 üzenetére
Hihetetlen de ezzekkel a beállításokkal most bebootolt és igy írom ezt.
3825mhz. 1.35v LLC-vel. Ne kapcsoljam ki az LLC-t? Sajnos stabilnak nem stabil, IBT rögtön kékhalálba vágja de legalább betölt a vista. Min tweekeljek még, hogy stabilizáljam? Csak a Vcore-t emeljem?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
romero28
senior tag
próbáld meg ezekkel a beállításokkal:
roboust grap booster : auto
cpu clock ratio : 8 +0,5
cpu host clock control : enabled
- " - frequency : 450
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
extreme memory prof : disabled
(G)MCH Frequency Latch: auto vagy memóriától függően 333 , vagy 400
Memory Multiplier: 2,00B
CPU Vcore: te tudod mennyi kell de max 1,37
CPU Termination: 1,24 Max 1.4v
CPU PLL: 1,5 Max 1.6v de elméletileg nem kell piszkálni.
CPU Reference: = 0,825 max:0,92
ref 2 : 0,84
MCH Core:1,28 max1.4v
MCH Reference: 0,825
MCH/DRAM Reference: ez a fele a dram feszültségének 2,2v/2=1.1v
ICH I/O: 1,5v Max 1.6v elméletileg nem kell hozzányúlni
ICH Core: normál
DRAM Voltage: ramodtól függ
DRAM Termination: normál ez a fele a dram feszültségének 2,2v/2=1.1va max értékek a maximálisan adható 24/7-es értékek .
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz TazLeacher #5474 üzenetére
Igen. Néztem a képeket. Sajnos nincs meg a tudásom ahhoz hogy belőjem ugyan ilyenre a lapomban. Egyedül nem tudom összehozni. Visszaállok 3600-ra és megpróbálom 8as szorzóval összehozni. 500as fsb-ben ne is reménykedjek ugye?
Ez a 8.5*450 jó lenne de mennyire lenne egészséges így hajtani 24/7-ben?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
TazLeacher
nagyúr
Annó Lara-nak 1.36v kellett a 3,825Mhz-hez, erről linkeltek is neked egy képet a P45-ös topic-ba (a Crysis-os háttérrel). Igen, ez volt a PH első 9550 E0-ája.
Utána volt a prockó Speed-nél, majd hozzám került. Sajnos engem is a sírás kerülgetett, mert a közelébe nem tudtam menni azoknak az eredményeknek. Betudtam a 790i-nek, merthogy azzal minden sz@rabbul megy.
De volt itt a PH-n 1-2 igen kedves ember, aki segített, így szépen kitapasztaltam a 790i-t (nem mondanám, hogy ismerem, de már kapisgálom az XFX bios-t). A hülye GTL-eket kellett csesztetni (ez itt a Giga lapban teljesen máshogy működik, de itt lényegében ezek a ref. értékek). És miután kicsit megnyugodtam, és elkezdtem ésszel csinálni, nekem ez jött össze: [link]. Amint látod ez nem csak egy ilyen 20 perces prime, ez egy korrekt közel 8 órás eredmény. Ilyen 4-6 óra közötti eredményeket elég gyorsan ki tudtam belőle paszírozni, de nálam a 8 óra a stabil (én már csak ilyen maradok), és rettenetesen nagyot szopt@m a DDR3-al...nem véletlenül álltam vissza DDR2-re.
Tehát egy viszonylag sokkal kényesebb lappban, léggel(!) hűtve (nézd meg a hőfokokat, Xigmatek S1283 gyári ventivel) is jobb eredményt sikerült kihoznom belőle. A képen 1.352v van, de folyamatosan ingadozott 1.344 és 1.352 között, ugyanis abban nem volt (vagyis nem tudom) LLC. Így azért ne keseredj el. Az Intel adatlap szerint egy Q9550 VID-je lehet akár 1.3625 is, tehát ennyi feszt simán bírnia kell. Tény, hogy nem alapfeszes tuning, de nincs széthajtva. Főleg, hogy én utána már 3,6-on használtam, de arról nincs kép, és nem emléxem a feszre, de kevesebb kellett neki.
-
rup1u5
nagyúr
1.393v biosban = 1.280-1.344 terhelés alatt LLC nélkül és nem akar menni a 3700 (8,5*436)
lehet, hogy én csinálok rosszul valamit. Kisérletezem tovább.Geza60: Valószínüleg ez is közrejátszik. Ezért szoktam mindíg a tapasztaltabbakat kérdezni de annak meg nem mindenki örül.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Nem akarok belepofázni itt a dolgokba és nem állok senki oldalán sem, de az alaplaptól és a beállításoktól is rengeteg függhet. Amikor megkaptam Giannitól a Q9550-emet itthon beletettem a gépbe és majdnem a sírás kerülgetett, mert nem ment. Azelőző Quadok gond nélkül mentek 480-495 FSB-n tesztre, de ennek a 471x8,5-hez is majdnem 1,4V kellett LLC-vel. Másnap már fel is tettem a hirdetést, mert gondoltam, hogy nagyon gyenge darabot fogtam ki. Aztán ADAM1337 felajánlotta, hogy kiteszteli nekem UD3P-ben. Az eredményeket kicsit feljebb láthatjátok is, nála mintha egy egészen más proci lett volna, úgy ment. Hazahoztam és újra nekifogtam a próbálgatásának, de nekem még 4GHz körül is nagy nehezen akar Mark stabil lenni, ő pedig 4,5GHz-en tesztelgette.
Csak annyit akarok ezzel mondani, hogy ha van lehetőség rá akkor nézd (vagy nézesd) meg egy másik lapban is, hogy ott mit produkál.Geza60
-
rup1u5
nagyúr
Kérdeztem Larát privátban, hogy az általa elért P35-ös, 8.5*450-es eredmény UD3R-ben való eléréséhez milyen beállításokat javasolna. Azt is jó lenne tudni, hogy mivel hűtötte, mert ha vízzel akkor felejtős.
Egyébként komoly, hogy már 3200-on elpicsázza GTA 4-ben a 4Ghz-es 8400-emet.
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Én meg 100%-ra mondom h én ezt a procit nem teszteltem. Jó most lehet keresgetni az összes eddigi hsz-om, a 7 proci egy újonc fazontól jött, ma le is teszteltem őket, mindegyik működik. jer1cho régebbi fórumos, tudtommal aznap vette ki a gépéből üzlet előtt a procit. Senki nem kötelezhet arra h amit megveszek tegyem is be, nem fizet senki + pénzt(ráadásul ez beszámítás volt) jer1cho hirdetésébe volt vmi eredmény, 3,8Ghz-ről, eladásra számítottma be nem érdekelt mit megy kész. Amit veszek általába tudom mit merre, ezt nem én akartam, így jött, 1xűbb volt eladni így a másikat stb. Nem fogok itt magyarázkodni, én nem használtam a procit, nem tudom ki merre mit csinált vele, Laraxior hozzászólásaiból látszik h nem küldte szét, p35-be hajtotta, innentől én nem tudok mit mondani.. (részemről túltárgyalva, privátban folytathatjuk, de nem kéne szétoffolnunk az egész topicot )
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bagira01 #5462 üzenetére
Úgy tűnik, hogy neked nagyon is fontos, hogy minden hozzádkerülő procit letesztelj! Ezért tartom Irreálisnak, hogy nem teszteltél egy E0-ás q9550-et! Hiszen a jó tuningpotenciál sok-sok plusz ezrest hozhat a processzordíler számlájára.
"Ez az mikor, tuningol az ember aztán ha elad vmit , amiről bár nem hirdette h tuningos vagy bármi, már rögtön szar, meg tudta hogy szar és stb"
Éreztem hogy jönni fog ez a megjegyzés. De ez esetben itt nem erről van szó.
Egy antituningos E0 q9550 is röhögve megy 3.6-on alapfeszen ez meg kifekszik 3400 fölött. Szerintem letesztelted vagy legalábbis tisztában voltál az előéletével és a tudásával.
És ne csúsztass! Nem azt kérem számon rajtad, hogy nem megy alapfeszen 4ghz-et hanem azt hogy elfelejtetted közölni azt aminek tudatában voltál. Minden körülmény logikusan mutat efelé a következtetés felé. A tiszta logikámat követem. Nem hinném, hogy ez egy elrugaszkodott fantáziálás. Valaki processzorokat ad-vesz nagy számban. Beszámít egy E0 q9550-et és nem teszteli? Tényleg ne nézzél már hülyének légyszives! Ahogy elnéztelek a WCC elötti találkozáskor kb egy 10essel vagyok idősebb nálad. Láttam már sokféle embert. Az én lelkiismeretem tiszta. 101%ig öszinte voltam veled.Sárpac: Az kedvezőtlen részletek elhallgatása viszont adhat okot panaszra.
Részemről téma lezárva.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Elnézést, úgy látszik én hibáztam, hogy egyáltalán beleugattam...
Nem állok senkinek se a pártján, de azt el kell, hogy mondjuam, Bagira01 tőlem nem kérdezte, hogy honnan van. Az, hogy tudta-e...passz, de nem hiszem, ugyanis elég gyorsan forogtak a tulajok. Kb. fél éva alatt ment körbe, meg aztán ki tartja ezt számon?
-
Sárpac
nagyúr
Ez mind igaz lehet, de sajnos a rizikót te vállaltad mikor megvetted.
Ha Bagira 3.8asnak árulta volna alapfeszen joggal mehetnél neki a baseball ütővel, de így nem...Én is hírdetni csak tutira hírdetek, nem szeretek kamuzni senkinek sem, mert utána csak a baj van, bár ennek ellenére is vannak igen fura fazonok volt már rá példa, hogy valaki azzal fenyegetett, hogy szétégeti a procit(lábait) és úgy kénytelen vagyok visszavenni stb. stb csak mert nem hozta azt amit ő gondolt.
-
Bagira01
veterán
Persze mindenki mindenki ellen összeesküdt. Ez az mikor, tuningol az ember aztán ha elad vmit , amiről bár nem hirdette h tuningos vagy bármi, már rögtön szar, meg tudta hogy szar és stb. Attól h több procc megfordul nálam, még nem tesztelem le mindegyiket, se időm se pasztám nincs annyira Ott termett, jer1cho hirdette, megkeresett, beszámítottam, innentől kezdve nem érdekelt mit és hova megy
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
rup1u5
nagyúr
válasz Bagira01 #5458 üzenetére
Érdekes hogy jer1cho tudja hogy kitől kihez vándorolt a proci te meg nem. Te csak beszámítottad. Hopp egyszercsak ott termett és beszámoltad! Ne nézzél már hülyének. Ahogy nézem itt régóta a topikokat ti eléggé jól ismeritek egymást a felsorolt emberekkel. Gondolom többet is kommunikáltok. Szóval a vádaskodásom semmiképpen sem "alaptalan". Legfeljebb csupán tévedek bizonyos részletekben. De ez van. Remélem jó áron el tudod sózni a 8400-amat amihez visszaküldtem neked azt a hűtőt amit a q9550 mellé adtál, pusztán azért mert a 8400 hűtőjén már elkentem a pasztát.
Nem volt nyúzva, 4ghz-en ment és egy hozzáértő simán kihozhat belőle 4.3 - 4.5-öt.
Nehogy olcsón add![ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz TazLeacher #5454 üzenetére
Ez sajnos nem sok jóval kecsegtet.
Ezekszerint szarrányúzott darab ami jócskán degradálódott.
Nekem pont az alapfeszes 24/7-es tuning lett volna fontos.
Most már értem miért nem mesélt az előéletéről Bagira01 részletesebben.
Kár volt elhamarkodottan pirosat adnom neki az üzletért.
Most sózzam rá én is valamilyen madárra?
Vagy nyeljem le azt a bukót amit neki kellett volna és adjam el nyomott áron?
Nagyon jó![ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Ismerem azt a prockót...nálam (is) volt...
Először Laraxior-nál volt, utána Speed-nél, majd nálam, majd Bagira01-nél, most meg nálad. Érdekes proci. Kéri a feszt eléggé, viszont nagyon hűs darab.
Nálam 1.35v-vel 3,825 (8 óra prime) stabil volt, közben a magok 50 fok fölött voltak léggel. Én 24/7-re a végén 3,6-ot lőttem be, ott kevesebb fesszel is beérte. Én 790i-ben hajtottam (na ezt nem kívánom senkinek se...), de annó Lara 3,9-en is hajtotta, és ha jól tudom 4Ghz is megvolt neki.
Sajnos ezen kívül semmilyen tippet nem tudok adni, mert a 790i-ben teljesen más a tuning...
-
rup1u5
nagyúr
Kéne nekem néhány gyakorlati tanács a tapasztaltaktól.
EP45 UD3R + Q9550 témában. Egyelőre szánalmasan alacsony 8.5*400-on sem tudom stabilizálni. MCH-t fölraktam 1.26-ra, Ref:0.8, ICH: 1.2v de fogalmam sincs mivel hogyan kéne sakkozgatni hogy jó legyen. 3800mhz lenne a cél!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
gtamate2
veterán
M1 steppingű Q8200-am van,kb meddig kellene bírnia alap hűtővel ha nem akarok neki plusz feszt adni, csak az fsb-t emelni?
*Sn0w
-
TazLeacher
nagyúr
Most nem autó-n van, hanem 0.8 (hasraütésszerűen)...mivel arra se tudtak sok mindent mondani a legtöbben, max, hogy próbálkozzak erre-arra....kicsit tul sok a lehetőség. Igazából ezzel így meg vagyok elégedve CPU majdnem alapfeszen 4ghz, FSB +0.12v, MCH +0.2v és ennyi. Ezzel együtt tudok élni.
XFX volt a 790i...
-
keIdor
titán
válasz TazLeacher #5447 üzenetére
790i gondolom akkor Asus volt, mert még mindig GTL néven fut. Amúgy nálad azért kell ilyen sok, mert Auto-n vannak a Ref.-ek... ha én nem lőttem volna be őket nekem is több kéne, viszont így sokkal kevesebb is elég.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TazLeacher
nagyúr
Nálam most 471-es FSB-n 1.22 VTT és 1.3 MCH fesz...így most stabil. Szóval akkor ildomosabb inkább lentről indulni, és ahogy elkezdődik az instabillitás, utánaállítani, és nem visszafele csökkenteni?
A ref értékeket nem szeretném megérteni...volt 790i-m ott GTL néven futott, 4 különböző volt, amit állítani lehetett, és az örületbe kergetett.
Azért furáltam, mert ezzel a prockóval ugyanilyen lapban a 4Ghz 1.36 VTT és 1.4 MCH mellett jött össze.
-
keIdor
titán
válasz TazLeacher #5445 üzenetére
A túl sok fesz is okoz(hat) instabilitást, sosem szabad "kimaxolni" semmit se.
MCH fesz főleg magas FSB-nél illetve ramoknál játszik, ennél is max 1,4V de nem kell neki feltétlenül annyit adni... nekem 470FSB-nél kap 1,2V-ot.
VTT: Ez Asus-nál pl. FSB Termination Voltage néven van, ezt is magas FSB-nél kell csak állítgatni, nálam 470FSB-hez kell 1,18V.
Ref.-ekkel majd Gigabájtos segít, Asus-nál kicsit más a kép, annyit meg nem használtam még P45 Gigát, hogy a fejemben legyen a teljes BIOS kép.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TazLeacher
nagyúr
Szép jó reggelt mindenkinek!
Egy kis elméleti okításra lenne szükségem a szakavatottabb kollégáktól. A gyakorlat már megyeget, de az elméletben vannak hiányosságaim...
Azzal tisztában vagyok nagyjából, hogy ha a CPU több feszt kap, akkor többet bír, ez logikusnak tűnük.
Az MCH fesz, ha jól tudom a gigáéknál a z NB. Ennek valami köze van legjobb tudomásom szerint a memókhoz...de milyen formában hat ez a proci stabilitására? Itt is igaz, hogy minnél nagyobb, annál többet bír?
Illetve a legfontosabb a CPU Termination (VTT)...ezzel nem jutottam dűlőre. Mindenki azt mondta, hogy 1.4v a max. Gondoltam ez jó lesz, és késöbb majd megyek visszább..
Belőttem 1.4v-re de nem volt stabil. Akiármi állítottam (akár le, akár fel) a Reference-en, nem is bottolt. A legjobb eredmény is 3 perces prime stabilitás volt. Elkezdtem finoman csökkenteni, 1.3-1.4 között próbálkoztam, de az eredmény változatlan volt, és csak gyári ref. értéken volt hajlandó bootolni a rendszer.Hirtelen 5lettől vezérelve csökkentettem 1.22-re, és hozzálőttem a sokak által használt 0.8-as ref értéket. Így hagytam futni a prime-ot (nagy öröm volt, amikor átléptük a 10 percet) éjszaka hagytam futni, reggelre (közel 8 óra prime) után még mindig hiba nélkül futott. Szóval nem iazából értem...van ebben valami logika? Mert jó, hogy most véletlenül összejött, de meg lehet ezt tanulni? Mivel érdemes kezdeni (azt már látom, hogy nem a maximumokkal), és ha nem stabil merre kell mozdulni? Néztem itt a screen-eket és igazából 1.2-től 1.4-ig mindenféle VTT be van lőve.
Elméleti kérdés: ha emelni szeretném az órajelet, de nem stabil, akkor a fentiek tekintetében mi lenne a teendő? Csökkenteni? Növelni? Pusztán elméleti kérdés, mert a mostani eredménnyel meg vagyok elégedve 24/7-re, csak szeretném (nagyjából) érteni, hogy mit is csinálok. -
Laraxior
titán
válasz dangerzone #5442 üzenetére
az a lap kétlem hogy vinné a 4GHz-et stabilan
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
dime27
őstag
válasz dangerzone #5442 üzenetére
Gondolom 500fsb akart az lenni ha 600fsbre gondoltál komolyan akko inkább ne is vegyél q9550et
-
dime27
őstag
válasz dangerzone #5438 üzenetére
Ha max 450-460fsb-t akarsz kihozni belőle bőven elég egy p35ös mondjuk egy asus p5k premium
-
Sárpac
nagyúr
válasz dangerzone #5438 üzenetére
Ha normál fesze tuningot akarsz csak nem extrémet mint itt sokan akkor bőven elég a p35 lap alá.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Szerintetek egy p35-ös lapban hogyan muzsikálna mondjuk egy q9550?
Sokan mondják hogy p45 kéne alá, mert hogy az újabb lap , megérdemelné a yorkfield bla bla...
De szakmai szempontból miért is kellene alá újabb lap, miért kevésbé jó választás alá egy p35-ös?Válaszotokat előre is köszi.
üdv
-
rup1u5
nagyúr
Klubbtag lettem én is!
Hála az elöttem szolónak!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
2x is köszi.
-
ADAM1337
nagyúr
-
NFree
addikt
Hali ismét ithon, Ma neki ugrottam az 500-nak ismét 8x500 ment egy fél órát, kikapcs próba 8,5x500 fagyi viszont az nb-t nem lehetett megfogni, annyira sütött ja és csak 1 ram modullal próbáltam , hátha, na mindegy , holnap itt a víz a lapra ha nem jön össze az 500 nem írok ide többet , nem égetem magam
most valami olyasmit próbálok , hogy minden normálon kivéve cpu term, cpu ref, mch, mch ref, így az a célum , hogy minnél kevesebb fesszel menjenek az energiatakarékos funkiciók is, hogy amikor vissza veszi az órajelet , a fesz is vissza essen
Így idle fesz 1.088v load 1.184 eddig még csak a 400 as fsb van meg 415-nél elhasalt
Nah majd jelenkezem ha lessz valami(500) ha nem akkor nem jövök többet ( nem fárasztok senkit )vga
-
dime27
őstag
-
Zájec
veterán
válasz TazLeacher #5402 üzenetére
az MCHcore fesz és az MCH reference fesz, egymástól függetlenek...
ne keverd öket...
az MCH ref-nek a cpu ref-el és cpu terminational kell összhangban lennie... ezektöl független az MCHcore, vagyis az NB fesz nagysága....DDR2-ben nem vagyok képben, de elég sok jó ram van mostanában..
jó lehet a Geil ,szerintem, vedd azt ha mások se mondanak rosszat róla... -
TazLeacher
nagyúr
1.4MCH...azt monták ez a max, gondoltam majd megyek visszafele.
2.1v CL6, igen, autón volt. Milyen ramot vegyek helyette? Már szóltam, hogy mást kérek. Geil Ultra mostanában? 940-et kellene bírnia. CSXO CEC? Valami olyan ram kellene, ami könnyen beszerezhető. A Geil lenne a legegyszerűbb, ha nincs ellenvetés...
-
Zájec
veterán
válasz TazLeacher #5400 üzenetére
igen , az volt a tippem , amikor elöször beirtad az értékeket, csak utána túlhamar ki is töröltetted a h.sz-t , igy nem tudtam mégegyszer megnézni...
talán az 1.4v cpu term volt túl magas a 0.81v -s refhez képest...
az mch ref-re már nem emlékszem...a kingmax-al kapcsolatban nem csodálkozok, hisz ezek a mostani 1066-s -ak már nem annyira jók mint a korábbiak, és már cl6-ok...
feszböl mennyit adtál a ramnak ? idözitést akkor auto-ra raktad , ahogy a gép szereti magának, vagy valami egyedit állitottál be ?Bagira01:: "Tudom-tudom, nem kell azé megölni,"
eszem ágába nincs, nem vagyok harapós nyuszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest