Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- Autóhifi
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
igen tisztában vagyok vele h jobban "illik" hozzá egy DFI P45-ös lap()amit belinkeltem)
de úgy gondolkozok h ez a lap is tud 430-450 mhz-et(előző tulaj szerint, eén nem tudtam megnézni), nos 8,5*450=3,8 ghz, 12MB cache, nos ezt jelenleg semmi sem fogja meg, gondolom a silent knight röhögve elbírja és a táp is mert 45nm, engem nem a maximális teljesítmény érdekel hanem majdnem olyan jó de több deák ferenccel olcsóbban, most lehet egy 60K-s lapban és egy 50K-s vízhűtéssel nyerek +400mhz-et(+110K) és 5 fps-t a COD4-ben, és??, úgyse merném 4,2ghz-en járatni a drágát, mert halottam már olyat akinek tönkrement mert 4,3ghzre húzta a yorkfieldet
persze később vehetek egy jobb lapot, nem tudom
igazából legjobb esetben 49000-ért veszek egyet(ez a lagolcsóbb) és 16ért eladom az E5200-ast, ez 33K ráfizetés(jó legyen 35-40K) ami jelenlegi jó anyagi helyzetemet tekintve nem sok, csak kérdés h van értelme
, nem sürgős bőven jó nekem még a kétmagos, csak kiváncsi vok rá
mondjuk megyek szakmai gyakorlatra júliusban, lehet Ausztriába szal utána kéne meglépni, mikor visszajövök a gyakorlatról, addig az ára is eshet még és időm is lesz vele szórakozni
az mennyire számít hogy OEM vagy dobozos?
-
Bluegene
addikt
miért miben jobb a P35 a 965-nél? [link]
pár szintetikus tesztet leszámítva kimutathatatlan és érzékelhetetlen a különbség
nem cserélem le
miért ne vehetnék Q9550-est ha egyszer ahhoz van kedvem? egyébként röhej de a PH aprókban egyárban van a Q8400/Q9400 a Q9550-nel, olyan 50 ezerért kínálják őket, akkó má Q9550 nem? ha húszezerrel olcsóbb akkornem, de ha ugyanannyi,
ha nagyon akarnék spórolni akkor van Q8200 as olyan 36ért, meg Q6600 is kábé ennyiért, előbbinek piszok alacsony a szorzója azt azért nem, meg még lassabb is lenne az E5200-nál megahertzbe(3,6ot tud, sőt 4et), a q6600-ast meg a tápom lehet h nem bírná a tunningját
-
keIdor
titán
Ja, de nálam nincs bekapcsolva az EIST+C1E.
Nem használok ilyeneket... 15W-al fogyaszt kb. többet Idle, ez havonta mennyi plusz lehet?Bluegene: Na és mi lesz a Q7500-al, vagy mi lett volna az...?
Mondjuk az lehet arra a sorsa jut, mint az E8700, hogy ki se jön csak kamu volt.
Hát alaplapcsere az mindenképpen kéne szerintem nálad, függetlenül attól, hogy éppen milyen proci van nálad. Ma már annyira olcsó a P35, hogy nem szórakoznék 965P-vel semmi pénzért. A Q9550 szerintem nem költséghatékony, a Core i7 920 szerintem jobb is, mivel gyorsabb azonos áron. Szerintem neked a Q8400/Q9400-nál nem kell erősebb proci. De Q8300/Q9300-on is agyalnék a helyedben. Azt tudom rólad, hogy nem vagy MHz kergető, szóval szerintem neked tuti sok lenne a Q9550. -
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #5168 üzenetére
én ilyet vennék:
1. mert elfogadható árú
2. mert DFiKeldor papa: igen a költséghatékony megoldások híve vagyok, lassan a Q9550 is az lesz
eladom az E5200-ast 15-ért veszek egyet 50ért, 35-40K-t adtam kijah ha megunom visszacserélem, kipróbálni persze jó lenne, az is lehet h feleslegesen nagy teljesítményű lenne nekem(sokan ezért adják el és visszaváltanak 2magosra)
, de azért kipróbálnék egyet, és lehet meg is tartanám
-
Bagira01
veterán
1,4v biosból eccsém
Lényeg h egyik se volt degradálódásközeli állpotba se hő se fesz tekintetébe. Talán egy q6600-am-nak lett baja 1x régesrég, magas feszes llc on után, de azóta 65nm-nél 1x se volt lodline on magas feszen 45nm-en meg tleg kímélő üzemmódba vagyok(nem is értem, pedgi 1,5v-tól nem lenne semmi baja
)
-
sellerbuyer
őstag
Q8200 tuningról a Logout blogomban készítettem egy kis összefoglalást annak, akit érdekel.
-
Sárpac
nagyúr
Hmmm... érdekes nálam csak 1.04V ad neki a lap.
-
m4rc!
őstag
Szerintetek melyik a jobb a választás: Q6700 40k körül, vagy Q9400 50k-ért?
-
keIdor
titán
válasz
Bagira01 #5180 üzenetére
Még csak nem is az igazság bolygóján, de messziről jött ember azt mond, amit akar.
Én azért maradok korrekt ember, amennyire tudok... Tudtam, hogy arra vagy kíváncsi, a reakciómra, az írásból meg a smiley alapján rájön ám az ember...
Bármennyit kaphatott...Sárpac: 1,15V
-
-
keIdor
titán
válasz
Bagira01 #5178 üzenetére
Hát csak aztán nehogy egyszer benne maradjon 60k-d egy ilyen akcióban...
bár van egy olyan érzésem, hogy már megtapasztaltad, olyan hirtelen leálltál ezzel a "fél-extrém" tuningal.
Mindenesetre semmi baja, a SmallFFT 1,14V-on stabil, az a század meg lehet más alaplap miatt is, hibahatáron belüli mérés... meg amilyen fesszel hirdették, olyat kaptam, a múltja nem is érdekel, de ezért jó, hogy már nem mindenkitől veszek procit. Az ilyen 1,6V-okat érdekes senki se írja le a hirdetésben. -
dime27
őstag
válasz
TazLeacher #5173 üzenetére
LOL
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5171 üzenetére
Jujj na vajon mi?
DDR3 vs 2. -
TazLeacher
nagyúr
Ok, már csak azt mondja meg valaki, hogy mi a különbség a sima és a "T"-s változat között...
-
Bagira01
veterán
válasz
TazLeacher #5168 üzenetére
Effektíve elfogadható árba ud3p van és elvileg az a legjobb, dq6-on nincs loadline, bár van akinek az nem hátrány
-
TazLeacher
nagyúr
Hali! Most készülök DDR2-es lapot venni a q9550 alá. Visszaállok...
Az lenne a kérdésem, hogy megéri a DQ6 és a DS4/5 az árát? Vagy elég egy U3P?
Van lényegi különbség? Tuning szolidan, 3,8-4 bőven elég, annyit a proci is bír.
-
Bagira01
veterán
-
Bluegene
addikt
hellosztok! melyik a Q9550-ban a legjobb stepping és/vagy FPO?
az E0? mert láttam már 50-60-ért használtan. Csak hogy képbe legyek, lehet beújítok egyre, kezdi megérni
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sosperecek18 #5155 üzenetére
Szvsz tök változó, de próbálkozz 5fsbn-ként haladni felfele, a cpu feszt meg ideiglenesen tedd 1.35V-ra, hogy ne az legyen a zavaró tényező.
Aztán ha elkezd instabil lenni adj az mchnak egy kicsit és úgy tesztelj tovább, ha már az sem segít akkor kell a cpu terminationhoz nyúlni azt is szépen felfele tolni. -
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sosperecek18 #5152 üzenetére
450mhz fsb felett yorknál ep45 alatt már bűvészkedni kell rendesen az mch cpu ref értékekkel is.
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget tuning témában. Szval jelenleg a q9400-asom 3600-on megy ezen beállítások mellett: (bios)
CPU Vcore:1.275V
CPU Termination:normal
CPU PLL normal
CPU Reference1:0.76V
CPU Reference2:0,80V
MCH Core:1.24V
MCH Reference:auto
MCH/DRAM Reference normal
ICH I/O:auto
ICH Core:auto
DRAM Voltage:1.9v
DRAM Termination:normal vagy autoSzeretném megnézni mi az a max órajel ami mellett még használhatom 24/7-ben. Feltoltam az fsb-t 475-re (ami 3800mhz), és mást nem állítottam. Gép indul, windows felál, super pi lefut, viszont ha primet, vagy IBT-t indítok azonnal újraindul...ugyanez van 3700mhz-en is (csak az fsb-t valamint a cpu fesz állítottam 1,3v-ra mindkét esetben)
Ez most azt jelenti hogy a proci nem tud többet, vagy vmilyen fesz érték rosszul van állítva? (memóriák biztosan bírják) Ha lehet vmit tenni, tehát a 2. eset áll fenn, kérlek titeket írjátok meg, szerintetek mit kellene máshogy állítanom!
Előre is köszönöm!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5149 üzenetére
De ha bemersz írni ide a fórumba memtest tesztablak nélkül magam fogom kérni a modiktól, hogy bannoljanak!
-
sellerbuyer
őstag
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #5144 üzenetére
Szerintem futtass ibt-t maximum stresszen olyan 10 kört ha az stabil akkor stabil a gép
-
dime27
őstag
válasz
sellerbuyer #5144 üzenetére
Már nem azért de én is 25.9 64bitest használok és 64bites win7 rc-t és semmi bajom de vista alatt se volt szal nem a prime-al vana gond ne örülj annyira!
-
sellerbuyer
őstag
Prime95 25.9 build4 32bit fel, ezzel is tökéletes minden!
-
sellerbuyer
őstag
Mindent vissza alapra megint, Prime95 25.9 build4 64bit verzió (amit eddig használtam) elindít, hiba, hiba, hiba...csomó kínlódás BIOS beállítgatással megint...hiba hiba hátán...szívás órákig...hiba...hiba...hiba...
Prime 25.8 fel (sima 32bit verzió), elindít simán (nincs kínlódás a beállításokkal), ATOMSTABIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Itt a vége a rémálomnak.
-
romero28
senior tag
válasz
sellerbuyer #5140 üzenetére
miért nem cseréled le a ramjaidat
valószínűleg onnan fúj a szél
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5140 üzenetére
Vicces fiú vagy!
-
sellerbuyer
őstag
A Prime95 Blend tesztnél nektek az FFT lenght mennyire van állítva? 4096-ra?
-
sellerbuyer
őstag
Ööö, ezzel most mit is akartál mondani? Hagyjam automatán a RAM feszt?
900-on megy most egyébként nálam, még csak nem is 1000 felett és tökmindegy, milyen feszt kap, nem stabil a Prime95 szerint (minden mással jó, csak jelzem).
Egyébként érdekes, hogy láttam jópár olyan leírást (képekkel, stb.), ahol ugyanezt a procit hasonló lapban simán csak úgy húzták alapfeszen 3giga fölé, hogy semmi mást nem állítottak, csak az FSB-t! És mellékelve hozzá a Prime Blend 8 órás tesztjei, stb... Szóval itt lehet, hogy a RAM nem lesz kóser a laphoz valóban...
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #5136 üzenetére
Figyelj ugyan olyan ramom van mint neked csak nekem 1 Gb-os modulokból vana 4 Gb. Ha alapon vana proci és felszorzom a memót, hogy 1066-on menjen akkor még 2.4V-al se hajlandó stabil lenni. Most 3180 Mhz-en megy a procim és autómatán állítja hozzá a ramot ami most 1016 MHz-n megy 1.8V -al és teljesen stabil egy 20 körös ibt futott rajta max stress fokozaton.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5134 üzenetére
Te hol olvasol ilyen hülyeségeket oczt nem szereti a giga lap???
Figy nekem 3féle oczm volt a jelenlegi lapomba minddel ment simán mint a huzat.
Pontosan a geilekkel volt állandóan probléma több fajta lapban is. -
sellerbuyer
őstag
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5132 üzenetére
Hát jelen pillanatban ez a legvalószínűbb abból kifolyólag amit írsz vagy szimplán a lapod utálja őket.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5130 üzenetére
Hagy már abba síránkozást!
Alapra tedd vissza a cumót és úgy tesztelj!
Ha úgy is hibázik a memtest akkor küld vissza garba azt a szerencsétlen geil ramot!
Ezt szedd le hozzá! -
sellerbuyer
őstag
válasz
ADAM1337 #5129 üzenetére
Köszi, de inkább már nem futom le ott is azt a sok kört, amit az alaplapom topic-jában, ahol szintén szóvá tettem a témát, de senki nem érti, mi a probléma... Egy valaki (vmi nagyon okos ember) kitalálta, hogy az 1066 az csak OC érték, alapon 800-on megy mindegyik 1066-os ram és slussz.... Mindenki mondja utána, simán elfogadják és kész... Senki nem gondolkodik el rajta, senki nem kérdőjelezi ezt meg...holott tisztán látszik, hogy valójában nem így kellene lennie, egyszerűen nem megfelelő értéket égetnek a ramba alapnak... No mindegy, ez van...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5128 üzenetére
-
sellerbuyer
őstag
A RAM-ok 2.0B-vel 900-on vannak 450FSB-vel.
Az a gondom, hogy ezek a RAM-ok gyárilag 1066-osak kellene legyenek, mégis 800-at ír ki a BIOS (és a tesztek is alapon). Namost mindenki azt mondja, hogy ez így van jól, mert az 1066 az csak húzott órajel. Azt nem értem, hogy más Gigabyte alaplapok, egyéb RAM-okkal mégiscsak 1066-ot írnak ki alapnak és annyin is hajtják őket... Most akkor mi is a helyzet?
Az én RAM-jaimból lehet kapni 800-as verziót is... Elgondolkodtató: lehetséges, hogy 1066-osnak adják el a 800-as RAM-okat? Lehetséges, hogy az 1066-osakon csak jobbfajta 800-as modulok vannak? Akkor azokon a RAM-okon milyen modulok vannak, amiket felismer az alaplap rendesen 1066-osaknak?
Létezik, hogy az 1066-osnak eladott RAM-omban olyan 800-as modulok vannak, amik nem bírják el a 900-at és azért van ez az állandó stabilitási gond?
-
sellerbuyer
őstag
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5125 üzenetére
Memtestet néztél már?
-
sellerbuyer
őstag
Alapon is ugyanez van, hogy bármit állítgatok, hibázik. Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy miért nincs az sehol leírva a neten (nem vagyok rossz kereső, de sehol sem találtam), hogy ha ez és ez a hibaüzenet, akkor ezt és ezt állítsad cs...szd meg!
Egészen konkrét hibaüzit küld a proggy, még azt sem mondhatom, hogy kódolgat mint a Windows, mégsem lehet egyértelmű megoldást találni rá a neten.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5114 üzenetére
Nem! Te sztrájkolsz, cseszel arra amit mondunk!
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #5114 üzenetére
Szerintem először próbáld meg alapont letesztelni , ne tuningolva, mert én úgy emlékszem ,hogy azt írtad, hogy alapon si hibázott, akkor meg először meg kéne telálni mi hibázik.
-
válasz
BullKoxa #5109 üzenetére
Nézd most jelenleg minden játék kivéve a gta4-et ugyanúgy ( sőt talán jobban is elfut) mint egy Q9300-on (persze alap órajeleken 3GHZ). Azt viszont érdemes megnézni, hogy a válság miatt a kétmagosok ára felment (én pl többér adtam el az E8400-am mint amennyiért vettem) a 4magosoké viszont bezuhant.
Konklúzió: Ha hoszzútávon godolkozol és van pénz dögivel akkor Q9300, de egy évig még biztosan elég lesz az E8400, pláne 3.8GHz-en.
Üdv -
válasz
viktorov #5112 üzenetére
Szerintem nem kell újra rakni.
Ha működik jól akkor teljesen mindegy hogy kiírja-e a típusát vagy sem.
Egyébként tudni kell, hogy a Vista egy nagyon rosszul megírt op rendszer pláne a 64 bites változat katasztrófa. Én most inkább a 32 biteseket ajánlom mind xp-ben, mind Vistán. -
sellerbuyer
őstag
Hát ez a Prime95 szivat engem, esküszöm...
Már próbáltam a frekikkel játszani, próbáltam a CPU feszt emelni, csökkenteni (ehhez találtam referenciát is, akinek 1.31-en stabil a Prime95) és mégsem megy...ugyanazt a hibaüzenetet dobálják a workerek mindig...
Lehet, hogy sztrájk van?
-
paprika
aktív tag
Duuuurván kihalt a Topic.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Érdemes lecserélnem az E 8400 E0-s Cpu-m egy Intel Quad-2,5GHz/1333MHz LGA775 6MB (Q9300) processzorra?Mondjuk ez a Quadis kihajtja a 4870 v.4890-s VGA-kat?Előre is köszönöm!!Ilyen Hűtöm Thermalright HR-01 PLUS rajta egy 12 Cm-s venti.
-
viktorov
csendes tag
válasz
sosperecek18 #5102 üzenetére
Neked hogy ismerte fel vista 64 bit en az eszközkezelőben ott a négy mag de ismeretlen eszköz ez miért van?
-
viktorov
csendes tag
Sziasztok !
Megvan a q9400 esem nemsokára belerakom a táp is megjött corsair vx450 szerintetek elég?Mik a tapasztalatok a procival?A biosban nem kell machinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Energiaital topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest