- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
ImI87
őstag
válasz
zsolt1129 #2493 üzenetére
Ha jó hűtőd van, akkor nem a hűtés fogja meggátolni a 4 gigát. Ha szerencséd van, és jó darab, akkor fog menni. Ha nem, akkor olyan 3,7-38-on vége lesz.
1,35V-ig olyan 71-72 fok prime alatt, de hangsúlyozom jó hűtéssel és jó házban.Ide már az egekbe magasztalt Hyper TX2 és társai kevesek lesznek........
Nézz egy jó hűtőt, imádkozz, hogy jó proci legyen, és hajrá.......De pont erről volt most szó, nem tragédia, ha nincs meg a 4giga.
Fölösleges ezért kínozni az egész rendszert, értelmetlen........ -
zsolt1129
addikt
Én most azon gondolkozom,hogy a jelenlegi Q6600-ot,ami 3.4Ghz-n megy jelenleg lecserélem egy Q9550-re.Szeretnék léggel megcsipni 4GHz-t.Vagy ha annyit nem is de 3.8-at mindenképpen. Vélemények? Köszi előre is.
-
TazLeacher
nagyúr
Nagyon meglepődtem most spec. Megvettem az "öreg" GTS SLI-t, mellé egy Q9300-at. 1 hete használom, a proci 3375-ön megy. Gondoltam csak elég lesz erre-arra. Eddig amit játszottam GRID, Assassin's Creed, meg 1-2 régebbi játék. Azt hittem az említett 2 játék azért megfogja majd a gépet. És nem! 1920-ban minden tökéletesen megy, sehol egy akadás, semmi! Nagyon kellemesen csalódtam. Szerintem max Crysis-t nem fogom tuni 1920-ba tolni, de az meg aztán nagyon nem izgat...
És igen, semmi értelme a procicserének, de az ember szereti a szép nagy számokat, mint a 4Ghz, így tavasszal váltok...
-
m4rc!
őstag
válasz
BraveHeart #2488 üzenetére
Itt tedd fel a kerdesed, vagy inkabb az alaplapod topicjaba. Legkozelebb, ha lehet figyelmesebben olvasd el a topic cimet: Ez NEM Kentsfield topic!!!
-
ImI87
őstag
válasz
TazLeacher #2489 üzenetére
Igazad van, én is így vagyok.
Hova nem elég elég egy quad 3,8-on, vagy akár 3,4-et is?
Csakhát az ember szereti a kerek számokat, és jól hangzik az a 4GHz.
Meg hiába széleskörűek a beállítási lehetőségek, sok esetben vagy a proci meg a lap van kínozva, vagy pedig a memók. És az olyan beállítást nehéz megtalálni, ahol minden optimális, semmi sincs az indokoltnál jobban erőltetve, de azért nagyjából ki van ozva belőle a teljesítmény.........
(Ezért is nem járatom 4GHz-en a Q9550-emet, pedig simán tudja.......) -
TazLeacher
nagyúr
Nagyon egy cipőben járunk. Simán jó a ami most van, mondtam, szívem szerint akkor cserélnék, ha 4Ghz felettit tudnék venni. 450 feltt már nekem elég instabill a rendszer, így nekem is nagyon kellene a +0,5-ös szorzó. De nem hizsem, hogy az a fél szorzó megéri a +50K-t egy 9550-eshez képest...+10-15K-t még ráfizetnék a 9550-hez képest, de hogy dupla annyi legyen....
Tavaszig nem váltok, de egyelőre úgy tűnik, addig nem lesz nagy változás York téren. Max az árak...
-
BraveHeart
tag
Hello!
IciPici segítségre lenne szükségem, mielőtt elvisz az agyvérzés...
Láttam a korábbi hozzászólásokból, hogy esetleg Q6600-ra is tudnátok tanácsot adni...
A problémám a következő:
Tegnap még ez volt a configom:
Asus P5N32-E SLI alaplap (680i nvidia)
Q6600 (2,84-en)
Crucial Ballistix (1200-as) 2x1GB
SLI-ben Asus EN8800GTS 640Mb
(kicsi tuning, de migbízhatóan futott:1260-as FSB, 945-ös/475 Mem)Ma lecseréltem a memókat OCZ Nvidia SLI Ready 1066-osokra 4x1GB
A következő probléma adódott:
Alapból 1.6-ossá alakult át a gyárilag is 2.4-es Q6600....
és everestbácsi szerint ezt is 267x6-al szorozza ki (az első megoldásnál ez 475x6 volt)
SLI Memória opció bekapcsolásával meg anélkül is 667-en írja a memóriát...
Minden Asus meg Nvidia... mit kéne tennem? Nem vagyok kezdő csirke, de nem tudok rájönni..
SLI Mem bekapcsolása esetén (szóval 1%-5%ig mennek a lehetőségek, meg van egy max,meg egy expert fokozat) a biosban minden overclock állítási lehetőség passzivvá válik, csak az expert fokozatnál lehet játszani vele...
én már nem is akarnék tuningolni, letettem róla, csak normálisan hajtaná meg gyári szinten...Pls, help me!!!
-
ImI87
őstag
Na ez már frankó.
Az egész konfig szempontjából viszont egy E0-ás Q9650 lenne a legjobb, mert (számomra) a legoptimálisabb beállítás a 450FSB és 9es szorzó lenne. Így a proci mehetne 4050-en, a ramok meg 1200-on, és a "kis" FSB miatt a lapot sem kéne terhelni. (470 körül meg nálam már a lap is jobban kéri a feszeket, illetve a rambeállítás nem túl optimális....)
Eléggé hiányzik nekem az a +fél szorzó, dehát a Q9650 olyan qrva drága, olyat nem éri meg venni semmi esetre sem. Ugye mindig az van, hogy a nagyobb proci egy idő után lecsúszik a megvehető árba (lásd E8500), de mivel ennek nincs utódja, sanszos, hogy soha nem is lesz jelentősen olcsóbb. -
m4rc!
őstag
Hát ja..., itt egy korrektebben beállított darab, ezzel meg is elégednék én is
Egyébként picit furcsállom,h újabb procik is C1-esek míg közbe vannak régebbi E0-sok is. Szóval, h az ember megnézi a FPO/BATCH kódokat, azt látni, h van E0 amit pl. 2008 27. hetében gyártottak, meg van amit 20.-ba, míg itt korábban írta vaki, h az ő C1-ese 28. heti..u. i.: Remélem érthető mit akarok itt kibökni fél1kor
-
m4rc!
őstag
ebay-en már van pár darab E0 horror-áron....
-
m4rc!
őstag
Kezdenek szállingózni az E0 9550-ek: [link]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
TazLeacher #2475 üzenetére
Jah, lehet szarul fogalmasztam...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
TazLeacher #2473 üzenetére
Nem sokkal érdekesebb, mert nekem hidegbe este nyitott ablaknál, házoldala levéve+ még tekeri bele a hideget egy szobai ventillátor ugy 30 fok idle. Amugy zárt házba, szobahőmérsékleten igy használom: 1.280V, 422FSB, 3166MHZ és idle 41-45fok load max 60...
-
B-L-A-C-K
titán
3Dmark06, vantag teszthez használtam 1.5V-t, vizzel is azért lehet több feszt adni, sokkal hidegebb a proci, és mivel én ugy lehűjtöm hogy átlagosan idle átlag 42-45 fok ha tesztelek meg 30 fok igy ezért merészelek neki ilyenkor 1.5V-ot adni.....De láttam már olyat iss ahol 2.0V-ot kapott....
-
SzlobiG
félisten
-
ImI87
őstag
válasz
B-L-A-C-K #2459 üzenetére
Azért ésszel azokkal a feszekkel!
1,35V-nál nem nagyon szabad többet adni 24/7-re, meg teljesen fölösleges is.
Ha mindenáron agyon akarjuk húzni, akkor annyin érdemes járatni, amit ezzel a fesszel atomstabilan megy a proci.RiddleR: a VID-ed teljesen normális, általában 1,2000V és 1,2500V között vannak. Ahogy a fekete párduc
is mondta, ez nem meghatározó a tuningra nézve, nincs ilyen egyértelmű összefüggés........
zsolt1129: általában normál fesszel mindegyik megy 3,6-ot, a többi már csak szerencse kérdése. Egy jó házban jó hűtővel 1,4V-ig kordában lehet tartani léggel. A jobbak viszik a 4 gigát, de ennél sokkal följebb nem nagyon lehet menni. Valszeg FSB miatt, mert 500FSB-t képtelenség elérni, legalábbis nagyon ritkán. 480*8,5=4080, nálam ez volt a max, és az enyémre azt mondták, hogy a jobbak közé tartozik.......
Szerintem viszont fölösleges nagyon kínozni, mert olyan 1,27-1,28V felett már eléggé melegszik, és aránytalanul kéri a plusz feszt a stabilitáshoz. Amit ezzel megy, az úgyis bőven sok bármire is.
-
coconut
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném felhúzni a Q9450-esem 3 Ghz-ig ehhez kellene nekem egy BIOS beállítási segédlet, ha van valakinek kapacitása rá!
350 mhz-en, alapfeszkóval fut a gép, de ha emelem az órajelet akkor már nem indul.
A korábbi írásokból próbáltam erőt meríteni, de nem sok sikerrel.
Tipp ötlet? Esetleg leírás a beállításokról!
Előre is köszi!Config: Q9450, P5E3 Deluxe, 2 DB 2GB Kingmax 1333, Chieftec 550W
-
zsolt1129
addikt
Én is a Q9550-ről érdeklődnék. Általában egy jobbfajtát meddig lehet húzni,léggel?
-
RiddleR
aktív tag
Sziasztok!
Akinek Q9550-je van, tudna nekem VID-et mondani? Kezembe került egy és kicsit soknak érzem az 1.2375V-ot. De lehet, hogy ez normális?
Mondjuk ennyi elviszi a 3.4G-t. Ez mennyire számít rossznak? -
Oliverda
titán
Sziasztok!
Tudna valaki nekem csinálni egy 3DMark06 CPU tesztet? Egy Q9550 (esetleg 9450 v. 9650) procival kellene ami 3.4GHz-en üzemel és 1066MHz-en ketyegő RAMok csücsülnek mellette a lapban. Az FSB pedig minél magasabb legyen.
Előre is köszi!
-
m4rc!
őstag
válasz
TazLeacher #2451 üzenetére
Hopp, ezt beneztem
-
szmore84
csendes tag
Sziasztok!
Bejelentkeznék én is egy Q9550-el ebbe a klubba
C1 FPO:L828B223
tudtok valamit mondani esetleg róla?
-
degec
senior tag
Jelentem alássan alapfeszen 1.2valami 3,2 nél járok és semminek nem változtattam a feszkóját. 8*400 -al..jó tudom nem nagy kaland csak mondom..
9550 c1
-
ImI87
őstag
Nézegettem tesztetek, hogy a Hahalem mennyire veri a C2Q-kat.........
Hát ha igaz amiket írnak, akkor szépen el lesznek verve a mostani procik. Persze ár/teljesítmény arányában már jobb a helyzet.Kicsit OFF, de a Nahalem procik mindegyik 4 magos lesz?
Mert 2 magosról sehol nem láttam semmi infót.....
-
yoid
tag
Ugy érzem már most elavult a bates 4000 -em
hehe "Onion movie "
-
yoid
tag
Meddig lesz jó ez a proci még játékra pl. 2-4 év múlva? Lehet , hogy nehalemre irják a játékot, és igy az fsb miatt lassabb lesz a Yorkfield,és ezzel játszhatatlan.Nem beszélve, hogy addigra már 32 core cpu-k lesznek
-
3.14stike
csendes tag
Helló mindenki!
Szeretném tuningolni a gépem. Teljesen kezdő vagyok, kérném a segítségeteket, h
milyen BIOS beállítások kellenek?
GÉP:Asus P5Q3 Deluxe
Q9550 proci ( 2,86GHz/1333MHz/12MB cache) ezt szeretném 3GHz fölé tornászni
4x1GB CSX Metal Cooler 1333MHz RAM
Asus nVIDIA 9800GT ULTIMATE 512Mb 725MHz GPU -
ImI87
őstag
Hát nagyobb modulok és több modul valóban nem tud úgy menni.
És sokat szívtam ezzel, 2 lapban is ez volt, a különbség nem nagy, de pont bekavarhat az optimális beállításokban........Ráadásul 4 modul esetén több NB fesz kell a stabilitáshoz.
-
degec
senior tag
válasz
Beowulf_78 #2428 üzenetére
komplett gépet vettem és 20.000.- ft ajandékot kaptam alkatrészt választhattam igy lett +2*2gb ram..
kedvezmény.. mért ne. tökjo
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #2431 üzenetére
2gb 1066mhz-es modul miben lasabb mint az 512mb 1066mhz-es modul?Ember hüjeséet beszélsz...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #2426 üzenetére
A ramok mennyiségétöl függ a sebességük?Ezt nem is tudtam..
-
degec
senior tag
válasz
Beowulf_78 #2426 üzenetére
ajándékba kaptam a teljes konfig mellé.. de nem ez volt a kérdés hogy rácsodálkozz és senki sem panaszkodott ram sebességre csak kérdés volt..
-
degec
senior tag
Heló !
Ha nagyon szépen megkérek valaki hozzáértőt, leírná nekem az alábbi konfigon 8,5*400 on használva milyen feszkókat kell állítsak ?
q9550 c1, giga p45 dq6, thermalright xtreme 120, 4*2 gb 1066 geil ultra plus
köszönöm szépen. !
Memória írás 6300 és olvasás 6900 everestbe (legújabb) most alapon 1066 on 5-5-5-15 el ez jó ezez? vagy silány vagy sok ram miat normális ?!
mégvalami intel által előírt adható max feszültségen mit érhetek el tuningban? = 1,3625
-
TazLeacher
nagyúr
Itt láttam PH!-n mindkettőt, és árgép is kidob rakat találatot. Azt mondod Q9400-al esélyes lehet az 500-as FSB? Azaz 8x500? Q9550-nél ugyan ehhez kell 470...nálam valószínű a 9550 lesz a nyerő a lap miatt. Nem biztos szeretné az 500-at. Én monjuk egy 8,5x450-el már el lennék.
De most egy kicsit pihi, mert már elegem van a szerelgetésből. Nem primera vettem. Ha majd kijátszottam magam, akkor veszek procit. Már elvonási tüneteim vannak.
-
m4rc!
őstag
válasz
TazLeacher #2418 üzenetére
Pár külföldi fórumon lehet tuning-eredményeket találni, de egyenlőre még néhány előzetesen kívül nem sok van...
Itt van pl. egy eredmény az az ocforums-ról.Keldor: Hát igen... már most imádkozom, h szerencsém legyen majd, mert egy dobásnál többre úgysem lesz pénzem...
-
keIdor
titán
De telhetetlen valaki...
4GHz @ 1,33V-al vagy mennyivel ment neked tökéletes... annál jobb nem lesz! A QX9650-nek kicsit több is kell, mi nem elég?
500FSB 12MB-os Quadokkal elég esélytelen... max tesztre, de azok se igazán mennek. Q9300, Q9400 az viszont van, amikor tudja 24/7-re.m4rc!: Én inkább azt mondanám, hogy itt is lesznek kiemelkedő darabok, talán ha átlagból indulunk ki, akkor az E0-sok kicsit jobban mennek, de ott is vannak szar darabok... ugyanolyan ez, mint a 65nm-nél volt az B2/B3 vs. G0. G0 átlag jobb volt, de ott is voltak szarok.
jer1cho: Azt tudom, hogy mindenhova ki van írkálva, de egyáltalán van már valahol raktáron?
Q9650-et se látok!
-
ImI87
őstag
Jó lenne, ha a 4GHz-hez nem kéne mindent erőltetni, és esetleg egy kicsit hűvösebb is lenne. Így is qrva jó, dehát....................tudjátok hogy megy ez.
Akkor lennék elégedett, ha 1,3V alatt menne stabilan 4 gigán, (és neadjisten mindezt 500*8 felállásban, bár erre elég kevés esélyt látok).
De persze nem ártana pár user-től tapasztalat, hogy az új stepping általánosan jobb lett-e, vagy itt is csak 1-1 darab lesz kiemelkedő.Mondjuk most kicsit lecsövesedtem, szal mire megint összeszedek egy kis zsetont, talán már megérkeznek nagyobb mennyiségben az E0-ás quad-ok.
-
ImI87
őstag
Szokásos kérdésem: Mi a helyzet az E0-s Q9550-ekkel?
Jött már M.o.-ra? -
logaritmus
tag
Iylen pll meg társait nem találok.
a biosba olyanok vannak h magfeszültség, pcie voltage, fsb voltage, dram voltage meg azt hiszem valami loadline calibration.ja meg mch voltage az most +0.2-n van nemtudom annal mennyi lehet a max.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
logaritmus #2404 üzenetére
Próbáld meg igy:
CPU Vcore: 1,45V
CPU Termination: 1,5V
CPU PLL: 1,6V
MCH Core: 1,4VA többit tedd autora a ramokat meg állisd be ahogy tudod mert nem tudom milyen ramjaid vannak, ha nem megy érdeklödj a Giga P35-ös topikban...
-
SzlobiG
félisten
válasz
logaritmus #2405 üzenetére
1.44-el ne próbálkozz levegővel... amúgy meg kétlem, hogy 3.6-hoz annyit kérne.
-
logaritmus
tag
lehet 3.6-t nemtudom stabillá tenni, leeht a lap már beavatkozik de a 3.5-t sztem kiválon viszi oylan feszekkel, de ez a 3.6 nem akar menni :S
1,44-nél már eléri prima alatt a 90 fokot.
-
logaritmus
tag
mch fesznek nemsok a +0.225 ? mennyi a maximum amit lehetne adni neki?
3600-ot akarom elérni kicsit itt már nagyobb feszek kellenek, a mag kap 1.35-t. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
logaritmus #2401 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest