- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThOm88
csendes tag
Hali. Szerintetek egy Gigabyte EP43-DS3L megbirkózik egy Quad9400-al? És ha nem okozhat olyat hogy el se indul a gép?
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni h menne e a q5500 az én Abit IP35 Pro alaplapommal?
köszi előre is
-
NFree
addikt
válasz
Bagira01 #4792 üzenetére
Csövi , nos vga tuningba tudnál nekem segíteni( volt mod) valami részletes képekkel ilusztrált anyag kéne , el vinném a karit egy műszerészhez s megcsinálná remélem, mert nekem nincs hozzá kellékem
A többi fórumozótól elnézést kérek, hogy itt piszkolok ilyesmivel, de remélem olvasgatja a topikot a kolééga
-
NFree
addikt
Szia Nekem volt p5q-m s azt hittem addig a pillanatig mijen jó kis deszka amig bele nem raktam a q9550-et s 3ghz fölött nem sikerült stabilizálni,
elég sokat görcsöltem vele, aztán a giga lap sajna bebizonyította , hogy az való a quad alá. de lehet csak egyedi eset volt
-
Sziasztok!
Egy eldöntendő kérdésem lenne:
Q9300-hoz
P5K vagy P5Q?
Esetleg Gigabyte?
Meg lenne egy kifejős kérdés is:
Miért?
Előre is köszönöm ! -
FRENK1988
veterán
Mi újság errefelé emberkék? Ki a csúcstartó?
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
nagynorbi #4788 üzenetére
Ja, és a hűtés..... célszerű olyan procihűtőt választani, amelyik a procira és a lapra merőlegesen fújja a levegőt, ezáltal hűtve a proci környezetét is. A ház elejébe egy 12x25-ös SilenX ventit tennék (mondjuk ezek elég drágák ), hátulra pedig egy 92-est, vagy 2 db 6x25-öst. A tápból is jó, ha olyan van, ahol alulról szívja a levegőt és úgy nyomja kifelé.
Üdv.:
-
nagynorbi
aktív tag
Annyira nem szakértek a témához, de a Gigabyte P45-ös lapjai remekelnek a tuningban a Q9550 procival, tehát akkor alapjáraton is elég megbízhatóak. Ha munkára kell, és nem akarsz tuningolni, akkor egy EP45-DS3 is tökéletesen megfelel (igaz, hogy ezek a lapok is bírják rendesen a tuningot megfelelő hűtéssel). Vidkari tekintetében gondolom nem szeretnél beruházni egy fire karira, vagy egy professzionális pár ezer dolláros nvidiára, úgyhogy jó szolgálatot tehet egy nem referencia hűtésű 4870-es 1GB-os kártya, mint pl.: egy Gainward 4870 1GB GS, vagy Palit 4870 1GB Dual Sonic (mondjuk a kettő egy és ugyan az). Beleraksz még 4x2 GB ramot (a típust kiválaszthatod az alaplap kompatibilitási listájából), és már dolgozhatsz is.
Üdv.:
-
slett27
addikt
Majdnem jó helyre írtál.
Bár lehet itt is segítenek, de inkább ide :
-
brati
csendes tag
Tiszteletem Uraim,
tanácsot szeretnék kérni, mit érdemes tenni egy Q9550-es köré? (alaplap-video-memória-hűtés érdekelne). Elsődleges szempont a megbízhatóság, stabil működés, másodlagos az ár.
A gépet elsősorban grafikai szerkesztésre használnám, ergo memória min 4Gb, túl gyors rajzolás nem szükséges, de egy 24"es monitoron saját színsémákkal dolgozom, nem kéne térdre ereszkednie a megjelenítőnek.előre is köszönöm a válaszokat
brati -
moddingR
aktív tag
Hellósztok!
Nem tudom hogy ide tartozik-e a kérdés de ha vennék egy Q8300as procit azt kb~ mennyi fesszel menne 3200mhz-en?Mert a mostani Q6600 1,35v prime stabil
-
Bagira01
veterán
Vki tudna erre választ adni:
Voltam egy kicsit 3dmarkolni a havernál, de sajna van egy kis gondunk, q9550 tuningnál vhogy nem akarnak jönni a pontok, ugyanezzel a beállítással küldtük, persze jóval kevesebb fesszel, és csak 6778 cpu pontot adott. Mi lehet a gond, friss sp3-as xp se vírusirtó se semmi sallang csak alaplap driverek meg szükséges cuccok
-
Cobrusz
senior tag
-
paprika
aktív tag
Közben nézegetem a Q9450 et és 3.85 ghz full stabil. Szerintem ki lehet hozni belőle 4 gigát is. bootoltam már 3900 on 1.35 V_n.
Bencs az egyenlőre csak 3850 en volt mert 7végén nem otthon tartózkodom
Asszony
-
NFree
addikt
Igy hirtelen Giga Ud3P lapokt ajánlanék hozzá s biztos nem a lap lessz a tuningnál az akadály,
egyszerű az fsb növelésével eléred a kívánt üzemi frekit s mindenki boldog( elég tág fogalom a kérdésed ha meglessz hozzá a lap akkor majd konkrétabb segítséget is kapsz szerintem.
Addig is gornek oldalát ajánlanám még tanulmányozni[link]Sárpac
Szép eredmények -
loki22
tag
Sziasztok!
Megköszönném , ha tudnátok gyorsan segíteni mert kevés az időm.Eddig gépből csak a processzor van meg ami egy Q9400 2.66GHZes
AZ lenne kérdésem ,hogy pontosan mit kell beállítanom hozzá hogy kb 3GHzen menjen?
Továbbá ez miben módosítaná a többi hardverem beállításait.
Illetve,ha tudnátok hozzá vmi crossfirees alaplapot illetve jo 1066ghzes ramot ajánlani azt megköszönném.
Köszönöm! -
drakkar11
tag
Sziasztok!
Egy QX6700-s Box-os 1év garival még, nem használt hütövel.
Mennyiért adható el? -
nagynorbi
aktív tag
Alakul az
LLC bekapcsolva?
Nekem az istennek sem akar összejönni a 4080 MHz, még úgy sem, ahogyan leírtad. Pedig a proci biztosan nem egy rossz darab, hiszen mióta lecseréltem a DFI lapomat, azóta egy picit még javult is a helyzet, mert a 3,6 GHz-hez csak 1,152 V-t kér, minden más normálon.Üdv.:
-
Sárpac
nagyúr
A blend stabil eredmény még egyenlőre várat magára de már nincs messze.
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Most tervezek venni egy Q9400 procit régebbi P35 alaplapomba 4GB DDR2 800Mhz ramokkal (Super Talent). Semmit sem akarok húzni, kérdésem az lenne, hogy ez így működni fog? (A Bios támogatja a CPU-t.) -
kulerr
őstag
-
Sárpac
nagyúr
válasz
nagynorbi #4754 üzenetére
Nem, azt jelenti, hogy 470 óta nem kellet a többihez nyúlni.
CPU: 4080MHz
FSB: 480MHzCPU: 1.26V
Term: 1.22V
Ref: 0.812VMCH: 1.28V
Ref: 0.812V
MCH/DRam:0.98VDRam: 1.98V
Term:0.98V
CH A:0.98V
CH B:0.98VBizonyos frekvenciákra az nb instabil lesz ilyen pl. a 471MHz de mint látod 480-on hasít.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
nagynorbi #4752 üzenetére
Fsb frekvencia a titok nyitja.
Pl. most 480fsb semmit nem állítottam csak procifeszt és megy mint a szél!Holnap ostrom 500MHz fsb 4250MHz proci 1.3Volton tudni kell mert már ment ennyin csak nem nálam.
-
Sárpac
nagyúr
Holnap 4100-4250-es is lesz úgy fest megvan a lap titkos beállítása!
-
FRENK1988
veterán
Alapfesszel elég jó egy Q9400-es 3.0Ghz-en? Prime Stabil
kép -
AirBooms
addikt
Lehet, hogy egy kicsit off a kérdésem, de nem akarok senkinek a hirdetésébe belerondítani:
Miért van az, hogy manapság a QX9650 procikat 120-130 ezer forintért kínálják használtban, amikor tavaly nyáron még 90 ezerét is lehett ilyet venni (én is vettem egyet dobozostul, 2 év magyar kiskergarival)? Reális ez a mostani ár???
-
Laraxior
titán
válasz
Bagira01 #4737 üzenetére
én a VCore, MCH Core, és a ramfeszt feltettem a max értékre hogy véletlenül se legyen azzal bajom hogy kevés. Aztán később az ICH-t is feljebb tornáztam,mert nekem az is kellett... és akkor a maradékokkal bohóckodtam igy is pont elég volt..képzeld csak el a DQ6ban, meg a DS5ben meg a többiben két CPU-ref fesz van
azért is adtam el az EP45T-Extreme lapot.... pedig az nagyon vadállat volt
-
Bagira01
veterán
válasz
Laraxior #4736 üzenetére
Nekem se indult aztán most megyeget, tegnap 1,2v-on 8,5x500Mhz-en néztem 3dmark06 proci tesztet, vmi nem stimmol, mert 6,7k-t kaptam
Tény ami tény ehhez kötél idegek kellenek és rengeteg idő. Nem csak fsb meg vcore belő aztán mehet a dolog, keményen meg kell szenvedni a stabilitásért, lehet h használat közbe nem lenne gond de ez a blend....
-
Laraxior
titán
válasz
Bagira01 #4735 üzenetére
az már jelent valamit. finomitani kell rajta csak. én is sokat kinlódtam vele.... főleg a 4GHz-re mire rájöttem mi a rákért nem indul. az elején el se indult
aztán nem vlt blend-stabil... aztáán szépen lassan összejöttek a dolgok, a végén már 4250MHz-en nyomtam a Crysis teszteket...és egyszer se szállt e az oprendszerem,se a winyom
Persze nem mondom hogy nem volt vagy 150 restartom akkor egyse...de megérte -
Bagira01
veterán
válasz
Laraxior #4734 üzenetére
Én is futtathatok small-t mert azzal atom stabil aztán mondják h hűde jó procc meg társai, de ha a blend nem stabil akkor mi a xart kezdjek a small stabil eredménnyel
Viszont 3dmark06-ba ettő függetlenül lehetne menni mint atom, mert van benne tuningpotenciál
Most meg 13 perc után dobott ki a blend
-
Bagira01
veterán
Hát nem jutok 1-ről a 2-re ezzel a q9550-el. Small stabil 8,5x500Mhz-en is 1.216v-al, de blendet semmilyen frekin/feszen nem tudom belőni
Addig jutottam, h Sárpac beállításaival Cpu term: 1,22v, Cpu ref:0,812v, mch core: 1,28v, mch ref:0,812v proci pedig 8,5x462Mhz, normal fesz(load 1,12v) 7 perc után hibázik a blend
-
ImI87
őstag
válasz
Laraxior #4724 üzenetére
Hát valaki rácuppanhatna már. Azt hittem, hogy azonnal le fognak rá csapni, közben pont fordítva lett. Minden mást elvittek, csak a proci maradt meg.
Ki érti ezt?
Sz.tem add el gyorsan a laptopot, és pattints össze egy asztali gépet!
Látom én, hogy elvonási tüneteid vannak, azért lebzselsz egyfolytában errefelé.......
-
Bagira01
veterán
Arra tud vki választ adni, hogy a leírt feszek közül melyiknek mi lehet a max 24/7-es? Nem akarom megölni a lapot
-
Bagira01
veterán
válasz
Laraxior #4724 üzenetére
Hát sztem 1-2 hétnél tovább nem lesz, meg van jelentkező dögivel
Pestre mostanába nem nagyon járkálok
Ez van most biosból beállítva:
CPU PLL: 1.5 V
CPU Termination: 1.28v
CPu Reference : 0.81 V
CPU Vcore : 1.175v
Dram Voltage : 2 V
Dram Termination : 0.71V alap
Chanel A Reference: 0.71V alap
Chanel B reference: 0.71V alap
MCH Core : 1.26v
MCH/Dram reference : 0.73v
MCH Reference : 0.85V
ICH I/O : normal
ICH Core : normal -
paprika
aktív tag
Na most tolom 460 FSB-n a Blendet 30 perce és full stabil. Proci 3450-en cuppog a ramok meg 1100 5-5-5-15 2.140 V Turbo módban. Nekem ha ez stabil lesz akkor marad így az egész. Feljebb fölös menni
ja még valami. 3500- on már eléggé megugrik a fesz igény ... Bár betudom lőni 3600 ra de amennyi + fesz kell annyival nem kapok jobb teljesítményt. igazam van
-
Bagira01
veterán
Jól van na ez 4 idézőjeles csak, nem kis időbe telt míg egyáltalán elindult a gép. Kötél igegek kellenek ehhez a tuningolási mizériához. 20 perce fut a small(tudom ez még csak az alagút első 2 m-e a 100-ból), 1,136v-on 8x500Mhz amit egy wolfdale is megirigyelhet
Kocsogség
Reméljük a kevésbé legrosszabbakat
-
Bagira01
veterán
De ha small stabil akkor ha a blend nem az elvileg már csak a refekkel kell játaszani, meg az északi híddal ahogy mondtad, mert gondolom ha a small nem hibázik akkor a vcore-al nincs gond és a blend nem terhel jobban. De lehet h tévedek, sose állítgattam ennyi feszt h egyáltalán elinduljon ez a fostalicska
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
Nem kis szenvedés után saját birizgálással elindult
Itt a kép 8x500Mhz, addig nem primeolok míg meg nem erősíti valaki h ezek a feszek mehetnek-e 24/7-be
-
ImI87
őstag
válasz
Bagira01 #4702 üzenetére
hohóóóóó bogár
470-480 felé is már akadnak broblémák, nemhogy rögtön 500 fsb-n.
Nem sok ember van itt, akinek full stabilan megy 500 fsb-vel a quad-ja, ráadásul alapfeszen a 4 giga sem valószínű...........szal kisebb elvárosat kell támasztani
bár nem akarok beleszólni.
Nézd meg Sárpac kínlódását is, vagy az enyémet is, a magas (értsd 450 felett) fsb-hez vezető út a lap finomhangolásán múlik, ide már nem elég a "tolom feszt és emelem az fsb-t módszer". A vcore emelése meg fölösleges, nem azzal van a gond.Szép kis menet lesz, de nem lehetlen. Sok sikert, és sikert hozzá.
-
Bagira01
veterán
Itthon van az ud3r benne a q9550, hajam már nincs. 1xűen nem megy a tuning. Első próbálkozás, 8,5x470Mhz minden normal mch 1.2v ram 2,04v cpu vcore 1,1625v. Bios képernyő megvan, betölt, puff restart, uez 1,2v vcore-al is. 8,5x500Mhz, minden normal, mch és stb uaz mint előbb, vcore 1,2562v windows megint lecsap, ugyan ez 1,375v-os vcore-al is. Szinte bármilyen cpu trerm-el is ez van, ha a cpu-ref-et normalról bármire rakom akkor már bios sse jön be csak restart
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged