Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Hozzápiszkáltam a refekhez, de nem kellett volna.
Ez a max feszekkel van, csak kiváncsi voltam, mennyi a vége. Eszem ágába nincs leprime-olni. 4Ghz-re lövöm be 24/7-re a lehető legkevesebb fesszel.
Viszont sajna úgy néz ki nekem is "öregbítenem kell" a Kingmax rossz hínevét. Most vettem először ilyen ramot, de 940-en is (1066-os) 22 error-t dobot 8 óra alatt a memteszt. Vihetem vissza...
-
dime27
őstag
válasz
romero28 #5387 üzenetére
q9650es 4.3-4.4ghzes teszteket nézegetve ugy értek el nagyobb stabilitást h feszt növelték és elkezdtek bűvészkedni a ramhoz tartozó szekciokkal is de én ezt még nem próbáltam ki csak láttam bios beállitásokat,anno mikor nekem is sikerült a régi procimmal az 500x8.5 akkor nekem is kellett feszt emelnem 1.36ig és vmit én is matattam a dram terminationnal de csatlakozom az előttem szoloakhoz h próbálj meg elérni inkább 4.2őn vagy az alatt vmi stabil cuccot és ne csak egy órát járattasd a blendet mert az szart se ér minimum 2 óra maximum 4 és utána egy linx 20as teszt ha az is lefut akko tedd ki ide az eredményeket kíváncsian várom!
-
romero28
senior tag
válasz
Bagira01 #5397 üzenetére
dehogy is
csak mikor beírtam ide a topicba a VID-jét , akkor megkeresett egy fórumtárs és tett egy ajánlatot . 4ghz-es stabil blend , small és IBT voltak a feltételei annak , hogy megveszi-e vagy sem . azok megvoltak , most már csak a kíváncsiságom és a maximalista természetem hajt tovább , hogy megnézzem mit tud a proci .
-
romero28
senior tag
500-as fsb-blend teszt
fél óránál merevre fagyott , de közel vagyok hozzá , hogy lemenjen az 1 óra
úgyhogy akár sikerülhet is neki. nekem sincs vizem , "csak" egy mugen2-es hűtőm .
múltkor amit tanácsoltál bejött , most nincs valami ötleted , hogy mit változtassak
pici feszt toltam a cpu-nak de rosszabb lett, mivel rögtön kifagyott a blend . -
romero28
senior tag
válasz
TazLeacher #5381 üzenetére
szééééép
mekkora feszen produkálja ezt a nem mindennapos eredményt
esetleg mch cpu term és ref értékeket leírnád -
dokee78
félisten
Giga EP-35 DS3R lapban is lehetne húzni a Q9400-at?
A képen[link] látható 550W táp elég lenne ehhez a Quadhoz? -
Zájec
veterán
válasz
TazLeacher #5381 üzenetére
az a lényeg sikerült megoladni ..
egyébként min csúsztál el ?
-
C64
őstag
hali
Az hogy lehetséges, hogy Q9450-nél az egyik mag 54 fokosra melegszik terhelésnél, a másik meg 69-foka???
-
slett27
addikt
válasz
dokee78 #5376 üzenetére
Jobb ~15%-al, de csak azért mert 260MHz-el magasabb órajelen megy. Ha megnézed core2core a régi Kentsfield-et és Yorkfield-et nagyjából ugyanaz csak ott nagy az előnye a York-nak ahol kihasználja a program az SSE4.1-et. Amúgy York tuningban nagyon jó, és kevesebbet fogyaszt. Ha tuningolni is szeretnél, akkor egyértelmű a Q9400.
-
dokee78
félisten
a Q9400 (2.66GHz 6MBL2) veri a Q6600 (2.4GHz 8MBL2) at?
Évvégén VGA csere helyett inkább Procit cserélek és Q9400 van a tervben,remélem addig bejön a Core i5 és lenyomja a Yorkfieldek árát.
-
dokee78
félisten
Q8200-al mennyit lehet elérni tuningban,átlagosan?
-
Bagira01
veterán
Persze benne van az 500-as fsb, csak nem mind1, hogy 24/7-es fesszel tolod vagy szétfeszelve a lapot. Szóval van olyan lap amibe ki lehet hozni, csap nem éppenséggel a procinak adsz bitang nagy feszt hanem a lapnak. Aztán laptól is függ, h milyen példányt fog ki az ember. Q9550 wr eredmények miért nem ep45-ds5-be készültek
Jó lehet arra fogni h az ud elterjedtebb, meg ds5 nem annyira kedvelt. Laraxior is ds5-ről váltott ud3p-re ha jól tudom(lehet csak mert gebasz volt vele most nem tom pontosan) Minden mindenre jó, ha mégse az meg az user hibája azt cső
-
Zájec
veterán
válasz
Bagira01 #5298 üzenetére
amikor én DS-röl beszélek akkor az alatt a DS5-t értem nem pedig a kispályás , DS3-t...az még talán wolfi-ra elég..... de másra nem igazán....
azért DS5 mert annak u.az a nyákfelépitése mint a DQ6-nak és az Extremnek.... nemcsak a proci körüli fázisdobozkák számitanak, hanem az NB és RAM körül fázisdobozkák száma is(3-3darab), ami befolyással bir a komolyabb terhelésra, ezalatt a blend tesztet is érthetem , amikor a legerösebb terhelést kapja... a valid meg a superPI stabil az megint más tészta.... az ilyen 500fsb feletti blend stabil megvalósitásánál lehet jelentösge... igy utólag könnyen megeshet hogy nekem azért sikerült az 500fsb-s Blend stabil mert megfelelö felszereltségü lappal tettem azt....
erre mondtam hogy ez az állitásod , miszerint :::" A blend stabilitás procc hibája, egyszerűen képtelenség olyan beállítsát találni amivel ki lehetne hozni,"
ez igy nem igaz ..... az FSB benne van a prociba, csak olyan lap is kell hozzá amivel kibirod hozni belöle.. szerintem egy jó E0-ba akár az 550-n is benne van...a másik megjegyzésed::
"Egyre többször vitatkozik olyan dolgokon amik tények Zájec kolléga"
itt tények nincsenek , max tapasztalatok ,de azokból se annyi hogy konkrét következtetést vagy megálapitást lehetne levonni....
ds5,dq6,ext, tulaj nem sok van vagy volt aki igazán tudna powerbeállitást csinálni, utána meg már jöttek az UD3-s lapok, amik taroltak az "olcsó" árukkal, igy mindenki azt vett, jöttek a jobb E0 procik, igy több jópofa eredmény született ebben az összeállitásban, emiatt lett ilyen jó visszhangja az ud3 szorozatnak...a drop-al kapcsolatban meg annyi hogy az nem a fázisok számán múlik, a drop nagyságát a mérnökök állitják be a lapokon... én ilyesmit olvastam ezzel kapcsolatban..
-
Laraxior
titán
van egy arc 3dmark06 topikban....
Q9650@4500MHz 3dmark stabil...léggel -
-
Cobrusz
senior tag
sárpac
ezt a tdp kalkulátor + linx progit +processzor stat átküldhetnéd v a linket berakhatnád honnan tudom leszedni
thx -
Sárpac
nagyúr
Romero thx akkor tényleg annyi a drop mint ud3pnél.
-
romero28
senior tag
válasz
ADAM1337 #5347 üzenetére
roboust grap booster : auto
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
extreme memory prof : disabled
(G)MCH Frequency Latch: auto
Memory Multiplier: 2,0B
CPU Vcore: te tudod mennyi kell
CPU Termination: 1,26
CPU PLL: 1,5
CPU Reference: = 0,83
Ref 2 :0,863
MCH Core:1,28
MCH Reference: 0,828
ICH I/O: 1,5v -
romero28
senior tag
itt a kb 12 órás görcsölés eredménye : 472x8,5-blend 1 óra
-
romero28
senior tag
egyszerűen nem tudom stabillá tenni ezt a rohadt procit 4ghz-en
,az első 3-4 percben az egyik mag (mindig másik) hibaüzivel leáll . akár mit állítgatok , mindig ugyan ez van .
ez elméletileg helytelen mch ref , de ha végigskálázom alap értéktől a 24/7-es max értékig - 0,76-0,92-ig, folyton leáll . sárpac beállításaival is ugyanez . mi a fütty lehet a gond
-
syC
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyire érdemes Asus P35-ba tenni egy yorkit? Mekkora max stabil fsb-re számíthatok? Érdemes beruházni?
Ahogy itt olvasgattam, P45-öt szorgalmazza mindenki pl Q9550 alá. Teljesen felesleges lenne a P5K-E be tenni mondjuk egy ilyen procit?
-
éN79
addikt
válasz
sosperecek18 #5323 üzenetére
Ez tuti, mármint hogy ez előnyt jelent? "Emellett a szorzójuk is alacsonyabb, ami tuningnál jön jól"
(ha csak nem a ramokat akarja magas fsb-hez kötődően pörgetni, akkor a magasabb szorzó a jobb szvsz cpu szempontjából)
-
sosperecek18
őstag
válasz
7600 GS #5322 üzenetére
Leginkább L2 cache méretében. q8-as széria 2*2mb; q9400 2*3mb; q9450- 2*6mb. Emellett a szorzójuk is alacsonyabb, ami tuningnál jön jól, a q8-as szériával kb. 3-3,2ghz a túlhajtási lehetőség, a q9-es széria jobban bírja a tuningot. Legjobb tuningban a q9550 (eo) 3,8-4,0ghz alapfeszen ha szerencsés vagy.
Procid úgy 35-40k-t érhet meglátásom szerint.
-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Mostani C2D E8500-amat szeretném lecserélni egy valamilyen Quad-ra. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1.: A Q8***-es széria mennyivel tud kevesebbet, mint a 9-es?
2.: Most eladnám 9 hónapos C2D E8500-amat. Mennyit kaphatnék érte?Üdv.: Marci
-
Bagira01
veterán
válasz
TazLeacher #5314 üzenetére
Nem az istenítés kérdése, csak sokkal egyszerűbb, mert milyem már h ilde 1,312v mondjuk a fesz load meg csak 1,248v. ep45-extreme-be nincs ilyen mégis elég stabil lap. Mondjuk úgy hogy egszerűbb a llc on. Főleg ha valaki normal feszen használja a prociját hogy menjenek az energiatakarékos dolgok akkor ha be van kapcsolva akkor magasabb órajel érhető el mert nincs akkora drop és idle meg szépen visszaveszi a feszt
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher #5312 üzenetére
IBT Linx sokkal jobban terhel.
48-55C közt ingázik nekem is. -
TazLeacher
nagyúr
-
Bagira01
veterán
Na végre vhogy sikerült elindítanom a q9550-et a ep45-ds3r-be. 8,5x471Mhz-en, elég laza h bios 1,35v-ról idle 1,312v-ra load meg 1,248v-ra droppol
-
Sárpac
nagyúr
Fura mert ibt alatt a 1-4 mag között viszont 10C különbség is van első mag kb ennyi 4. meg 52-53C
-
romero28
senior tag
471fsb-n 4ghz-en próbálom belőni a blendet , de folyamatosan leáll az egyik mag 1 percen belül , mindig másik . ez elméletileg helytelen mch ref , de akármire állítom , sehogy sem jó.
ötlet ? -
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #5300 üzenetére
persze... ha megfelelő a hűtésed akkor 1.392 is mehet....
de ha sima léggel nyomod akkor nem kellene 1.35 felett adni neki
nekem fél évig ment igy az 8400em....
1.392V@4600MHz LLc on.... semmi baja nincsen a mostani tulajnál sem
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest