Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Nyilván el lehet játszani egy tíz éves notin is.
Képzeld el simábban futott a BF3 az I3-mal, nyilván nem volt a minimum fps azzal sem túl magas, de legalább nem voltak olyan durva dropok mint a Quaddal és nem akadt a játék másodpercekig is akár attól függően mi történt a képernyőmön. RAM 4-6GB DDRII volt 1000MHz felett, tuningtól függően.Én annak idején még 20-on vmennyiért (23k?) vettem a használt quadot. Ma már semmi értelme LGA 775-re költeni, főleg nem Q8400-re.
A kérdés az volt érdemes-e váltani? NEM. Az E8400 amúgy is elég jól húzható. A 9-es szorzó sem elhanyagolható, főleg a G-s lap miatt. Érdemesebb abból kifacsarni mindent, vagy a Quadra szánt pénzhez hozzácsapni még egy kicsit és váltani újabb platformra.
-
szinesz.bob
senior tag
-
customer114
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Tehát, i3-al jobban ment? (Mert ez nem derült ki, csak az enyhe üldözési mánia

Egyébként se ajánlotta konkrétan senki a Q-t, csak hogy "elmegy" egynek (mielőtt nagyobb platformra váltana vki). feco g-s 775ös lapjába amúgy se lenne értelme már mást rakni, inkább még kicsit spórolni egy i5re. Hogy miért akarna mindenki 64 playeres mapeken játszani nem nagyon értem. (nálam az E8400@3,6 -> E5450@3,6 olyan 15-20 fps-t dobott a GTA-V-ön, ezért is bátorkodtam ajánlani).
-
DEV_NULL
őstag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Ha Te tényleg azt gondolod, hogy nem a 8 éves processzor volt a sokszor játszhatatlanul alacsony fps okozója, hanem egyébként az fHD-ban még ma is bőven elégséges teljesítményt nyújtó videokártya akkor én ezt a topikot most hagyom el. Semmi értelme C2D-ről Q-ra váltani, de tessék csak ajánlgatni a Quadot továbbra is!

Ja és egyébként az általad említett WG játékban (igaz WoWp) is javult a minimum fps, mikor 3220-am volt. A quaddal volt, hogy még 20 alá is beesett.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Amikor pl. egy 64 playeres BF3 mapon ugyan úgy beesik az fps 30 alá low és high grafikán az biztos a vga miatt van. Oké.

-
DEV_NULL
őstag
válasz
customer114
üzenetére
7850 2GB 1200/5600MHz-en, nyilván nem egy csúcs kategóriás kártya de én még ma is elégdett vagyok a teljesítményével. Ami viszont érdekes, a 3800MHz-es Quad rengteg játék alatt nem hajtotta ki. A proci miatt volt rengeteg helyzetben az elfogadhatónál alacsonyabb a minimum fps.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
customer114
üzenetére
Aha. Nekem E7300 volt ilyen-olyan tuninggal 3-3.6GHz-en, majd vettem egy Q9505-t és 3.8GHz-en hajtottam. Számottevő változást nem éreztem MINIMUM FPS terén és szerintem ez a legfontosabb, ugyan úgy pocsék volt. Aztán egy jó fél évig használtam egy i3 3220-at, ég és föld...
Szóval neked volt már egyáltalán komolyabb procid mint a Harper, vagy csak így beírtál ide?
-
customer114
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Szerintem akinek nem telik 30ezres i5 2500ra (platform váltás esetén +lap és +ram-ra), annak szerintem bőven jó a 775re nútolt pl. E5450-es xeon. Azért írom ezt, mert nálam is ez muzsikál @3,6-on. Ezért 11 pénzért hozzá lehet jutni és fogyasztásban is elég költséghatékony. (E8400ról váltottam erre, erősen dobott a teljesítményen) Egy alacsony közép kat. vga-val, pl. egy R9 270X-el olcsó szórakozást nyújthat, azoknak akik nem akarnak még 4th gen i5 / R9 380 combora pénzt áldozni.
ui.: ezt az utolsó mondatodra írtam, az első kettővel egyet értek

-
feco43
csendes tag
sziasztok
véleményt kérnék hogy a Q8400-as proci mennyire jó még a mai PC világban -
kriszbon
őstag
válasz
customer114
üzenetére
Igen az, csak már abba beleírták a Xeon mikrocódokat.
Egyébként amit linkeltek neked oldalt, hogy hogyan kell átírni a biost, ez az oldal ott is van ajánlva, hogy onnan letölthetők kész biosok.
A 6. oldal lap alján:
Orosz honlap
Másik Honlap
Az a link amit én is mutattam. -
kriszbon
őstag
válasz
customer114
üzenetére
Az a 10b fájl a te lapodhoz való bios fájl, és megtalálható a gyártó oldalán is, csak amit linkeltem abba már bele van írva a mikrokód.
Tehát simán frissítsd a lapod biosát vele.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
-
customer114
őstag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Kaptam egy linket, hogy honnan tudom ezt letölteni:
http://prohardver.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja_2/hsz_47485-47485.html
Még annyi kérésem lenne, hogy tudsz egy leírást linkelni, hogy mégis hogy telepítsem ezt a "EP45DS3.10b" fájl-t?

Köszönöm.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
customer114
üzenetére
A microcodot be kell majd íratni a biosba hogy normálisan menjen.
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Fontos kérdésem:
GB-EP45-DS3 lapom van F9 gyári biossal. Tervezek beletenni egy xeon e5450-et.
A kérdésem, hogy az F9 biossal menni fog-e az SSE4 és a VT?Köszi.
-
Remus389
veterán
Sziasztok, 3,7-re húztam az E5440-em alapfeszen
Az intel burn test standard szerint átment, elég az?
Ja, a feszt auto-n hagytam, lehet a lap emelt, nem tudom mennyi az alap, AIDA szerint 1.28, de mutatott 1,3 felettit is (néha ugrált)
A hőmérsékletet sem értem, az is ugrál igaz a képen 87 fokot mutat, de 68 és 87 fok között ugrált, nem tudom mi a valós, egy ASUS Silent knight rézmagos műtőm van ami elég erős, gyanítom inkább a 68 fok a valós
-
TBone
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Azóta megint csinálta ezt a youtubeos hülyeséget. De hülye vagyok amúgy, nem csináltam cmos resetet
elem ki, 10 perc múlva vissza, most okésnak tűnik
. Holnap rakok rá egy új win 7-et, hogy tiszta lappal induljunk, aztán lehet megtekergetem kicsit 
okésnak tűnik szerk: elindítok egy prime 95-öt, de az órajel nem ugrik fel 2ghz-ről 3-ra, csak szenved
fúú, sok ez így mára
remélem holnapra erőt vesz magán és jót tesz neki az újratelepítés. -
TBone
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Tartottam egy fél órás szünetet, utána bekapcs, és már nincs meg a youtubeos, jelenség, megy frankón. ilyen van?
mára asszem elég volt a technikából

-
TBone
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet

Elindítok egy 4k videot a youtubeon mondom nézzük, mit reagál. de még csak nem is 4k-n hanem fullhdban, cpu-z alapján elkezd ugrálni az fsb, meg a cpu szorzó is össze vissza random, és a videoban ilyen sercegéseket lehet hallani. ha mondjuk egy aida stabilitástesztet adok neki, ott nincs ilyen gond. még mindig lehet hogy bios probléma van? nem hinném, hogy az eist vagy a c1e funkció csinálna ilyet.
-
-
TBone
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Most úgy néz ki működik. fel is ugrik 3ghzre ha elindítom a tesztet. a moddolt biosra is frissítettem. mintha a darabosság is eltűnt volna, de lehet csak placebo (vagy az előbb volt az
) húzni egyelőre nem húzom, mert csak egy gyári quad hűtőt sikerült szereznem hozzá kölcsön, hogy be tudjam tenni, és kipróbáljam működik-e. úgyhogy egyelőre próbálgatom, hogy muzsikál alapon. köszi mindenkinek, ha valami van, írni fogok 
-
kriszbon
őstag
-
TBone
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Gyanús, hogy kelleni fog, mert most pl az a helyzet, hogy mikor bekapcsoltam a gépet, egy 20 perc mulva az aida 2ghz órajelet írt ki, bármit is indítottam el. mondom hátha az intel szorzó visszaosztó, energiatakarékos funkciója. így hát kikapcsoltam. bekapcsolás után ment is 3ghz-en, de most megint visszaesett 2-re, úgyhogy nem az volt a probléma. Úgyhogy valószínű bele kell ásnom magam a mikrokódokba
minden esetre köszi az eddigi segítséget 
-
kriszbon
őstag
Nos nem tudom a 8200-at mennyin járattad, mert ha magasabb órajelen, akkor az is okozhathatja, mert úgy az Fsb ugye sokkal több, meg lehet a ramok is magasabb órajelen futottak esetleg.
Ha így volt, próbálj meg húzni rajta, egyébként a 4 mag nem is a "ringyóznak" kell, hanem ami azt ki is használja(Pl. játékok).
Persze ettől még előfordulhat hogy kellene az a bios, ezt így nehéz megmondani, a fent leírtakat is figyelembe véve.
Egyébként ha jól láttam van készen bios a te lapodhoz a neten, ha mindenképpen meg akarod próbálni.Mod. Visszakerestem a VGA topikban, és látom 3400-on járattad, rántsad fel a Xeont is annyira, és akkor nézd meg.
-
TBone
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
ugyan ezek szerepelnek nálam is, úgyhogy elvileg ez megvan. mostmar egyik tesztnel se indul újra és csinálja a korábbiakat. viszont nekem mintha darabosabbnak tűnne s windows még az e8200hoz képest is. ez miért lehet? kéne csinálni egy újratelepítést? vagy még az utasítéskészlet megléte ellenére is lehet, hogy szükség lenne a mikrokód beírásra?
-
kriszbon
őstag
Az F10-es biossal még a Q9650-et sem ismeri föl rendesen, főleg hogy a gyártó oldalán én a Rev. 2.1-es laphoz nem is látok olyant.
[link]Először frissíteni kellene a legújabbra a lapodnak megfelelő legújabb biost, és ismét megpróbálni.
Ha működik, és megvan az összes utasításkészlet is (Cpu-z kiírja) akkor jó.Ja igen, és a Q9650-ből csak E0-ás procit kezel, tehát jobb lett volna Xeonból is olyan, így lehet kell majd a mikrokódos bios is.
-
TBone
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
igen, pontosan sima p35-ds3, abból a rev 2.1. és f10es van rajta, igen néztem h az f14 a legújabb, de gondoltam megúszom a frissítést.
Az aida szerint C0-ás a stepping. Időközben kaptam infot, hogy lehet valami microcodeot kell beírni. De előbb próbáljam meg frissíteni a biost, hátha? -
TBone
tag
sziasztok!
p35-ds3 lapba e8200 helyett beraktam egy xeon e5450et (q9650) a szükséges átalakításokkal. be is kapcsol a gép rendben. viszont ha aida64ben végig akarom futtatni a sebességteszteket, akkor szinte mindig van egy amelyiket ha elindítom, újraindul a gép. tehát terhelésnél van valamilyen probléma. ha a biosban a system voltageokat auto-n hagyom, akkor ha az első cpu tesztet elindítom az aidában, akkor felpörög a venti, és többet nem ad infot a cpu venti sebességéről, se a ház ventijéről, egyszerűen eltűnnek az érzékelő menüpontban, csak a maghőmérsékletek maradnak. és ha további teszteket akarok, akkor azok el sem indulnak.
ha a system voltage normal-on hagyom, akkor meg a korábban leírt jelenség, hogy egy egy tesztnél egyszerűen újraindul.
mi lehet a gond? az alaplap már nem bírja?
-
-
kriszbon
őstag
Szia!
Nem tőlem kérdezted, de annyit tudok, hogy mivel támogatja a Q9650-es procit már a 1801-es beta support biossal (van 1901 is már) így elméletileg igen.
Ha mégsem kezelné rendesen az utasításkészletét a Xeon procinak, van fent a neten hozzá bios amibe bele van írva több típusú Xeon mikrokódja, és azzal már felismeri rendesen. -
hemo
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szia bocs ha zavarlak az asus commando lapban menni kéne a e5450 xeon procinak?
-
Pickit3
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali
msi p45 platinum
e5450 (e0) + cm hyper tx3 evo
kingston 2x2gb 800mhz, kingston 2x2gb 1066mhzmennyiért tudnám eladni?
-
Zeban58
tag
-
Zeban58
tag
Most veszem észre, hogy a Realtek High Definition Audio nem tiszta hangot ad ki, hanem mintha recsegős lenne. Úgy tűnik, ez a Windows 10 feltelepítése óta van, és érdekes módon csak akkor, ha alacsony a prociterheltség. Magyarul, ha fut a Prime95, akkor szépen szól a mellette lejátszott zene, illetve játékok alatt sincs gond, de ha alap terheltség mellett fut a netes rádió, akkor furcsán berezonál időnként, illetve a rendszerhangok sem szólnak szépen. Külföldi fórumokon sok hasonló esettel találkoztam, de nincs rá igazi megoldás. Most tettem fel a decemberi Realtek drivert, de az sem segít, illetve a mintavételezési frekit is átállítottam, de az sem segít.
Ti nem találkoztatok még ilyen jelenséggel? Alaplapom egy Gigabyte EP35 DS3, és Windows 7/8.1 alatt nem volt soha ilyen jelenség.
-
vuk777
aktív tag
válasz
dordzse
üzenetére
Nem kompatibilis csipszetek
- X48, X38
- Q45, Q43, Q35, Q33
- nem kompatibilisek az „Intel Viiv Technology”-t támogató Intel alaplapok.
Kompatibilis csipszetek:
- P45, P43, P35, P31, P965
- G45, G43, G41, G35, G33, G31
- nForce 790i, 780i, 750i, 630i
- GeForce 9400, 9300P45 csipszettel jársz a legjobban

-
dordzse
újonc
Tudna valaki segíteni abban,hogy xeon x3320-as procihoz(775tokozás)milyen alaplapokból lehet választani?DDr2 ramok vannak 1066-osak.Köszönöm
-
Zeban58
tag
Na most egyelőre 3,2 GHz-en járatom a 2,83 GHz-es E5440-et, 1,2 Voltos feszültség mellett (tehát még mindig valamivel a default 1,225 Volt alatt), 377-es FSB mellett - tartós terhelés mellett így átlagosan 45 Celsius fokot mutat az AIDA64.
400-as FSB-ig ugye simán járatható a DDR2 800-as memória, és csak a felett tekinthető túlhajtottnak?
A System Memory Multiplier a BIOS-ban 2.0-ás értéken figyel, de ennél nem is tudom kisebbre venni, vagyis ha például 3,6 GHz-en járatnám a procit, akkor 423 lenne az FSB, amit azért már magasnak tartok. Van valamilyen megoldás ilyen esetben a memória órajel csökkentésére?
-
korn
aktív tag
-
kriszbon
őstag
válasz
Zeban58
üzenetére
Persze megpróbálhatod ezen e feszen is, de ha húzod az FSb-t akkor a ram órajele is megy vele, így azt vissza kell osztani előtte.
Nem tudom milyen lehetőséged van állítani, én vissza tudtam annyira állítani a ram frekit, hogy húzva megy 800-on(talán 667-re állítottam).
System Memory Multiplier-t ha állítod, akkor alatta látod hogy mennyin is menne induláskor, húzva éred el a 800-at ha 400 FSb-t adsz neki. -
Zeban58
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Most egy órát futott a Prime, utána egy órát játszottam az Assetto Corsával és atomstabil 3 GHz-en és a már említett 1,225 Voltos beállított feszültségen, ami a gyakorlatban a jelek szerint csak 1,184 V. A maghőmérséklet pedig nem megy 50 Celsius fölé. Ha ilyen jól megy a dolog, akkor nem emelem feleslegesen a feszültséget, és most megnézem ugyanilyen beállítások mellett a 3,2 GHz-et.
A gyári 333-nál jelentősen nagyobb FSB-nek lehet valamilyen veszélye? Vagy nyugodtan felmehetek például 400-ig? 400x8,5 az konkrétan 3,4 GHz-et jelentene. A RAM-jaim DDR800-asok, tehát elméletileg akkor ez a plafon, ugye?
-
kriszbon
őstag
válasz
Zeban58
üzenetére
Ha csak a gyári feszt akarod neki adni, akkor ne 1,225-öt adj neki, mert láthatod mikor annyit adtál neki biosban, a lap dropp végett csak 1,184-et kapott meg. tehát minimum annyit tegyél rá.
De 1,35 V-ig gyártó szerint elmehetsz+dropp végett valamennyit még, persze ha tudod rendesen hűteni.
Utána kipróbálod mennyit tud. -
Zeban58
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Kíváncsi voltam a teljesen alap értékekre, vagyis, hogy az E5440 mit mutat a gyári 2,83 GHz-en és mindent automatán hagyva. Kiderült, hogy már ekkor is kb. 1,35 Voltot kap valamiért, mind a BIOS, mind pedig a szoftverek szerint is. Íme:
Aztán ugyanígy 2,83 GHz-es alapfrekin adtam neki manuálisan 1,225 Voltot, tehát az elvileg normál alapfeszültséget, és így már ténylegesen visszaesett a feszültség:
Na szóval nem értem, hogy az alaplap miért ad kapásból ilyen brutál feszültséget a procinak. Mindegy is, most 1,225 Volttal próbálkozom. Szerintetek ezzel az alapfeszültséggel átlagosan meddig lehet felhúzni egy ilyen 2,83 Ghz-es Xeont? Jól sejtem, hogy a 3-3,2 GHz simán benne van a pakliban?
-
kriszbon
őstag
válasz
Zeban58
üzenetére
A Core Temp szerintem nem mutat valós értékeket, mert a Tj max érték nem jól van beállítva, mert ezeknek a prociknak nem 100 °C hanem 85 °C.
[link]Nekem 3,4-en 1.224 V-ot ad a procinak LLC bekapcsolva, és nekem auton ad ennyit, tehát nem feszeli túl eszméletlenül (Asus P5KC), mert a gyári Vid 1.15 V, persze tudom nem hagyjuk auton, de kipróbáltam mit mutat, meg milyen a mem sebesség így.
A hőfokot meg szerintem az Aida64 mutatja jól.
-
Zeban58
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Na most manuálra állítottam a feszültségszabályozást az eddigi autoról, és minden értéket normálon hagytam. De úgy tűnik, hogy ez nem sok változást hozott, vagyis a CPU-Z szerint még mindig 1,5 Volt körüli a magfeszültség.
De miért van az, hogy terheléstől függetlenül ilyen magas feszültséget kap a proci?
No mindegy, akkor mindjárt megpróbálom úgy, hogy manuálisan 1,225 Voltot állítok be a procinak, de akkor ugyebár elbukom az automatikus feszülségcsökkentős energiatakarékosságot. Vagyis csak az automatikus frekvenciacsökkentéses energiatakarékosság marad meg.
Jó lenne egy olyan üzemmód, amiben be lehetne állítani, hogy például 1,225 V legyen a plafon, de adott esetben ez alá lemehessen a feszültség.
-
válasz
Zeban58
üzenetére
A CoreTemp a proci VID-jét, alapfeszét írja ki. Ha az ott látható feszt lövöd be bios-ban, akkor lesz alapfeszen.
Viszont akkor nem fog menni ez a fesz visszavevős energiatakarékosság.Normal érték nincs a bios-ban? auto-normal-0,5000V. Valahogy így kéne lennie az első 3 tételnek. A normal mellett menne minden energiagazdálkodás.
-
Zeban58
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Mennyi ennek a procinak az alapfeszültsége? 3-3,2 GHz reális lehet alapfeszen, ugye? Illetve ha a BIOS-ban manuálisan állítom be ezt az értéket, akkor nem tud aktívan változni, vagyis például nem tud lejjebb kapcsolni a proci kihasználatlan állapotban?
-
-
Zeban58
tag
Gigabyte EP35 DS3 alaplapban van egy Intel Xeon 5440-es proci, ami alapjáraton ugyebár 2,83 GHz-en megy, illetve most próbálgatom 3, illetve 3,2 GHz-en. Egyedül a proci FSB-jét emeltem meg, semmi egyébhez nem nyúltam, tehát minden feszültség alapértéken van, illetve a PCI 100 MHz-en. Atomstabil a rendszer, de egy kicsit sokallom a néha 80 Celsius fok feletti hőmérsékletet 3,2 GHz mellett - vagy esetleg ez még belefér? 3 GHz mellett 67 Celsius a maximum.
Illetve nem értem miért, de a CPU-Z 1,5 Volt körüli magfeszültséget ír 3,2 GHz mellett, pedig a BIOS-ban minden default értéken van, és a Core Temp progi 1,225 Voltot ír.
A hűtés egy LC-CC-95 - ennek az aktuális fordulatszámát mivel lehet pontosan kiolvasni?
Előre is köszi a segítséget!

-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Kis segítség kellene.
Van egy Giga EP45 DS4-em 4x1 Gb 667 CL-5 rammal. Egy Q8200-at szeretnék meghajtani.
Az a baj hiogy az FSB 384-en megáll, mert a ramok akkor járnak 768-on. De bárhogy próbálnám a base clockot a ramoknál levenni, mondjuk 266-ra nem engedi a BIOS. A menüpont megvan, csak nem reagál rá.
Bármit állítok , csak 667 a az alap. Mit kellene még állítani? -
thebigK
addikt
afterburner szerint a maximum eddig 65fok volt terhelés alatt, nemtudom ez mennyire valós érték (3,6GHz)
-
BoogeyM@n
tag
Biosban szerintem a legjobb a hőfokot leellenőrizni.
Persze lehet akkor nem mutatja a terhelés alattit de ha viszont ha már akkor magas pl:60 az probléma.
Mert egy jó hűtéssel max 55 vagy esetleg 60fok ami elfogadható különben tönkre fog menni majd. -
thebigK
addikt
Én is úgy gondolom, hogy ha nem mérne pontosan az aida, hanem a coretemp lenne az, akkor a 85fokos TJmax fals infó lenne, amit nem hiszek.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Pont ezt próbálom magyarázni, hogy 90°C-nál már kapcsol a gép és coretemp pedig ezt mutatja és mégse throttling-ol és nem is kapcsol ki. Ez amúgy kemény tuningnál van/volt, jelen esetben aida-val 60 körül van max (bár ezt le is írtam), coretemp 70 fölött mutat (ugye jelen esetben megvan a magyarázat is hogy miért, tehát nem lepődök meg). BIOS-ban meg mindig kevesebbet mutat mint bármely program alatt. Inkább hiszek az intel-nek mint hogy te miattad 15°C-al több hőm. nézzek.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
beldeczki
üzenetére
Tegyél 1 próbát.Normál hőmérsékleten. Nézd meg mit mutat az Aida. Indítsd újra a géped. Lépj be a biosba és nézd meg hogy ott több. Indítsd újra a géped és nézd meg mit mutat az aida. Nálam most 6C° a különbség amivel alámér az aida......

A 90 C°az nem igazán jó...
A core temp jól van calibrálva?
Nézd meg az afterburnerrel is az azt írja ki amit a bios..... -
beldeczki
aktív tag
válasz
thebigK
üzenetére
A fenti kolléga mint láthatod mást mond, én pl. csak az aida-nak hiszek. Mivel amikor már a coretemp 90°C fölött mutatott akkor már lekapcsolt volna a gép, ellenben aida 70-75°C körül mért. Használd amelyiket jobbnak látod, én saját tapasztalatom alapján aida közelebb áll a valósághoz + intel is e szerint ajánlja a mérést.
Amúgy meg aida-ban felüllehet bírálni a tjmax-ot 100-ra és akkor ugyanazt mutatja mint coretemp/afterburner.
-
szinesz.bob
senior tag
-
thebigK
addikt
Na most akkor mi a pontos verzioja ennek a dolognak?
ha pontos az ertek, akkor nem a coretemp szerint mer? -
thebigK
addikt
Hali. Xeon E5450 eseteben az aida, vagy a coretemp mer pontosan? Valamint ezekbol kiindulva az msi afterburner mennyire ad pontos homersekletadatot jatek kozben?

-
Bensee
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Húzva van, de a biztonság kedvéért levettem mindent alapra. Most izzasztom, aztán majd meglátjuk!
Azonnal megnézem a LINX-et!
Köszönöm a válaszodat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Torrent meghívó kunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nézd csak meg a gflops értéket, az utolsó 3 már throttlingos érték.
elem ki, 10 perc múlva vissza, most okésnak tűnik
. Holnap rakok rá egy új win 7-et, hogy tiszta lappal induljunk, aztán lehet megtekergetem kicsit
fúú, sok ez így mára
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)