Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz
misiizsai #22599 üzenetére
Kis mókolással belemegy az LGA775-ös lapba, nekem is így van: Xeon mod 1, Xeon mod 2
És nem, multiban nem hajtja ki (60-70%), de single playerhez elég 3.7Ghz körül is. Viszont amennyibe kerül annyit bőven megér, húzva Q9650 szint.
-
misiizsai
tag
válasz
RetepNyaraB #22597 üzenetére
Auto szabályozást
Játékokkal szoktam tesztelni GTA IV-EFLC vel főképp mert az elégé proci izzasztó játék.
Xeon E5440 jobban kihajtaná a R9 270X-et?De viszont ha jól látom ahhoz új alaplap is kell mert 771-es nem 775.Sajnos csak gyári hűtőt
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
misiizsai #22596 üzenetére
Az alap az auto szabályzást jelent, vagy tényleg alapot?
Kizárt dolognak tartom, hogy feszültség emelés nélkül ilyen brutális hőfokot kapj eredményül, akár gyári hűtővel...ui.: persze nem Linx-szel tesztelnék ebben az esetben mert iszonyúan fűt, hanem szimplán játékkal. A Prime túl sokáig tart; illetve negyed óra alatt ha nem dobja el magát, akkor mehet akár 18 órán át is és akkor eccercsak...
-
misiizsai
tag
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni hogy nekem van egy Q6600 am mellette videókártyaként egy MSI R9 270X és szeretném kicsit megemelni az órajelét.Csak gyári hűtőm van.Milyen beállításokat ajánlotok? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Remus389
veterán
válasz
PAtr0n #22586 üzenetére
különben 2008 Nyár végén vettem az E5200-ast, előtte egy kis E2160 volt benne (fél évig talán, jó volt az az árárért egyébként)
szóval 5 és fél évig volt meg az E5200, jól tette a dolgát, egy-két újabb game már nem ment vele jól, azokat félretettem egy időre...
valószínűleg ez a Xeon is meglesz 3-5 évig, mondjuk már a harminc felé tendálok, így egyre kevesebbet játszom, illetve képes vagyok félretenni (későbbre) egyes játékokat amik nem futnak jól
sőt az is lehet teljesen leszokom majd a játékokról és vissza kerül az E5200 és eléadom a Xeont, netezésre ugyanaz
-
DEV_NULL
őstag
Papucs! Nem jönnek a bench eredmények.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Remus389 #22583 üzenetére
Ismerem én az "i" széria előnyeit, de jelenleg nincs rá pénz. Ha vennék is használt Sandy-t, 2500k alá nem érdemes adni, az meg alsó hangon is 35k körül megy. Akkor még nem vettem lapot, az további 15k használtan, kell DDR3, amiből 8Gb-t nem úszok meg újabb 10-15 alatt szintén használtan. Hol is tartunk? Minimum 60k ugye. Az én konfigom (CPU, lap, RAM) kiárulva maximum 35k. Na ennyit nekem most nem ér meg, mert amire nekem kell a gép, arra bőven elég lenne +5k ráfordítással a Xeon 4Ghz fölött járatva. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam
Nyilván, ha több pénzem lesz, akkor repül az egész platform, de addigra már igazán meg fogja érni Haswell-re váltani.
-
Remus389
veterán
válasz
PAtr0n #22582 üzenetére
mi természtesen aprokbol osszegereblyezett sandy bridge 2500k+ alkatreszekre gondoltunk, nem olyan drága az
de mindegy ha úgy látod előrelépés lenne egy újabb 775-ös lap és több pénzed nincs, és vennél már valamit, hát vegyed, akkor is ha szerintünk nem éri meg
nekem nagyon megérte mert az e5200-hoz képest nagy ugrás ez a Xeon, ráadásul viszonylag jó lapom van, viszonylag (P45 )
ne feledd a sandy natív negymagos, meg keveset fogyaszt alapon
-
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22580 üzenetére
Na látjátok, pont ezért írom, hogy most már Szandira váltani nem igazán annyira jó ötlet. Egy normális lap alá ugyanott van árban, mint a Haswell alá.
echterion:
Azért legyünk tisztában az árakkal, elég gyenge horror az a horror ár. Szigorúan új árakat figyelembe véve, egy Hasi 4670k kb. 22%-al drágább egy 2500k-nál, azaz 12-13e Ft-al. Valakinek ez sokkal ésszerűbb választás, mint egy használt (és ki tudja mennyit nyúzott) 2500k.F_Zolee:
Ezt ti jobban tudjátok, hogy mi mennyire tuningbarát, én csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy ha valakinek új platform kell, és maximum kisebb kisipari tuning, akkor jobban jár a Haswell-el, mint a lassacskán kiörgedő Szendivel. Nem kell mindig arra alapozni, hogy mit mennyire lehet a maximuma határán járatni. Tudom, hogy a szakmai ártalom befolyásol sokszor itt mindenkit. -
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #22580 üzenetére
Hiába, ha nagyjából ugyanott végzik tuningban és a hasi meg horror áron van a sandy-hez képest...na de ne offoljuk szét ezt a totyikot, részemről befejeztem.
-
PAtr0n
addikt
Köszi hogy így megdumáltátok mi lenne a jó
Azért egy mezei P45-DS3 meg egy UD3R nem éppen ugyanaz a kategória tuningban. +5k-ról van szó, annyit meg jelenleg megér az a +300 vagy akár 500Mhz. 9-ért lazán elmegy a EP35-DS3, elég keresett lap. i3 butaság, azzal nem vagyok előrébb. Minimum i5 Sandy, de azzal kapcsolatban meg már kifejtettem véleményem, akkor inkább minimális plusz, és Haswell. Nem is értem ezt a Sandy meg Ivy mániát, nem sokkal drágább a Haswell. Főleg, hogy lassan jön az új gen. (Broadwell), a Haswell ára is csökkenni fog.
Visszatérve: Amire nekem kell a gép, arra elég a széthúzott Xeon, jelenleg minimális ráfordítással.
-
DEV_NULL
őstag
Használt garianciás Z77 lap, használt 2500k, használt ram.
-
Remus389
veterán
válasz
echterion #22569 üzenetére
és mi van akkor ha az új csodalapban ugyanúgy viselkedik a quad (ami elképzelhető )
akkor mi értelme?
különben egy 2500k+ lap+ ddr3 RAM sem sokkal több
ha eladja a xeon quadot (16 ezer vs 38 ezer ), a lap lehet nullszaldos(igaz P35 esetén nem ), a RAM -on nyer pár ezrest (ddr3 olcsóbb mint ddr2 )
viszont az sokkal korszerűbb, gyorsabb...
inkább sandy valamivel többért, mint egy 2006-2007-es fejlesztésbe invesztalni ami kérdéses
-
echterion
nagyúr
válasz
Remus389 #22568 üzenetére
Ezt sztem tudja ő is, de ha nincs több pénze, akkor nincs mit tenni. Viszont abban egyetértek, hogy 100-200 MHz miatt nem érdemes már lapot cserélni, csak a közel nullszaldósan tudja megoldani (lesni kell az aprót alkalmi vétel után, majd elpasszolni a p35-öst jó áron).
-
Remus389
veterán
válasz
DEV_NULL #22567 üzenetére
nem tudom ezek mennyire fontosak
de szerintem nem éri meg 14000-et kiadni egy lapert, ami hoz jó esetben 100-200 plusz megahertzet
és azért egy öreg p35-os lapot se könnyű elsozni, max nyomott áron (5000ft, ha egyáltalán kell valakinek )
na mindegy én már nem ölnek ebbe pénzt
okosabb dolog más dolgokat fejleszteni pl videokártyát, vagy gép esetén, 2500K Sandy bridge , az kb alapon gyorsabb, mint a quad szenne húzva
különben is 4 GHz felett nem biztos jó járatni ezeket az öreg quadokat, elég a 3.8 is
én most nagyon élvezem, de néhány tucat megahertzert, nem adnék egy Szent István -t
-
PAtr0n
addikt
válasz
DEV_NULL #22564 üzenetére
haha, csak nem kiakadtál?
Nem, rájöttem, hogy ennyit még áldozok a platfromra (azaz +5k-t ha eladom az EP35-öt), amit akarok az a cuccaim eladásával is minimum +35k-ban lenne. Nincs most ennyi rá, kellett új monitor, amúgy meg itt a tavaty, batynak a matykák, kell a zsé a házra is, meg a kocsira is. Ennyi. -
PAtr0n
addikt
válasz
DEV_NULL #22561 üzenetére
Jó hogy kitetted, beszéltem is a sráccal, csak az a baj, hogy nem postázza, inkább helyben keresgél vevőt először. Ha nem lesz, akkor jó eséllyel 1 hét múlva lesz egy ilyen lapom
Ugyanis már megint ott tartok, hogy nem lesz új platform, elég nekem ez mindenre amivel játszok, de nem ártana az a 4Ghz+ a Xeonból -
DEV_NULL
őstag
válasz
Szokratész #22554 üzenetére
Én ha akarnék pénzt ölni LGA775-be, ezt választanám így hirtelen...
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB #22556 üzenetére
Nem konkrétan a P5Q-ra gondoltam mint modellre hanem arra, hogy a P45-tel jobban jár mint az X48-cal...
Egyébként sincs olyan hatalmas választék aprón.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Mondjuk a P5Q se az a csucsdöntögetö lap, de egy 450-es fsb (talan 475-ös is) benne van. Az meg az x-es procinak 4 giga körül/felett van es annal több nem jön ki teljesitmenyben a platformbol jobban nyuzva sem
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Inkább a P5Q. A P5E3 X48-cal van szerelve, az annyira nem jó tuningra mint a P45.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Szokratész #22552 üzenetére
Jobban felszerelt ASUS és GIGABYTE P45 lapok.
-
Szokratész
csendes tag
Hello!
Lenne egy QX9650-em. Milyen alaplapot ajánlanátok alá ami szépen, stabilan kiszolgálja?
Kicsit rángatni is akarom, sőt lehet a végén víz is lesz rajta anyagiaktól függően, de ez majd kiderül.Szóval írhatnátok pár alaplapot amit érdemes lenne nézegetni használtba és jól tűri a nyúzást.
-
Remus389
veterán
válasz
DEV_NULL #22550 üzenetére
jó majd holnap adok nekik 2,0-át, és emelek 471-re (itt a CPU 4 ghz-es) alapfeszen, meglátjuk
a hőmérsékletek jók, kb 40 fokos terhelésen (játék alatt), windows alatt leesik 33 fokra (vagy még lejjebb)
jól működik a Silent knight ezüst pasztával
, meg ugye ez egy xeon
-
Remus389
veterán
most 444-re állítottam az FSB-t, a RAMok 888-on mennek, a CPU pedig 3,77 ghz-en szalad
a RAM-ok miatt aggódok, szerintem nem fogják bírni, ha leosztom 2-re, akkor is 444-es FSB-nél 888-kell futniuk
Geil Value 2*2 GB
hmmm, mennyi feszt adhatok nekik hogy azért ne legyen bajuk?
1,8-on vannak, 2-2.1v-ig nyugodtan elmehetek vagy?
-
Remus389
veterán
na nem bírtam magammal, 420-ra beállítottam az FSB-t, ramot leosztottam így 840-en megy
a proci pedig 3,57 ghz-en
alapfeszen
fincsi
most kicsit így használom, meglássuk mennyire stabil, mennyire melegszik
-
PAtr0n
addikt
válasz
Remus389 #22536 üzenetére
"ha 3,8-nál megáll, de szerintem többet tud"
Tudnia kell annak, az enyém alapfeszen tudott 4Ghz-t egy tuningbarátabb lapban, Prime 95 mellett hiba nélkül. Nem feltétlenül kell az a plusz fesz. Szerintem neked is a lap lesz a korlát, nem a proci. Ezért érdekelne, hogy az EP45-ben mennyit megy, mert tudom, hogy egy EP35-ben mennyit.
Igen, lehetőleg oszd vissza a ramot 2x-es szorzóra, az FSB-n meg 10-enként lépkedj, de maradj alapfeszen egyenlőre, max a ramoknak adj még pici feszt ha 4db modulod van.
DEV_NULL:
Én az E6750-et 4500-ért raktam fel, másnapra már 4-en ugrottak ráEleve mindig ár alá megyek, ha meg akarok szabadulni valamitől. Pár száz forint is a legalacsonyabb ár alá, már nagyban növeli az eladási esélyeket
-
Remus389
veterán
válasz
echterion #22543 üzenetére
ebay-en nezegesd, ott kifoghatsz olcsoert
pontosan ezt tapasztalom wot-ban amit írsz
gondolom pénz kellett... azért adtad el
azért is örülök ennek a procinak, mert bár annyira nem jó mint az i5/i7 széria, tomoritesben, video kodolasban alaposan lemarad (nem izgat ), viszont játékban azért még állja a sarat (ez izgat )
így olcsón kitoltam a gépem élettartamát, plusz a kedvenc hutom (ASUS Silent Knight ) is tovább dolgozhat, abból se kell újat venni
ugye tunning esetén annyi hogy emelünk az fsb-n és osztjuk a RAM-ot, mást kell??, sorry, olyan rég csináltam
-
echterion
nagyúr
válasz
Remus389 #22542 üzenetére
A WoT tényleg stabilabb azzal, én most egy E6600-ast raktam bele (Conroe magost), míg találok egy jó árú E5440-est vagy E5450-est és Erlenbergnél meg még egy-két városi pályánál igencsak beesik 20-25 fps-re a sebesség és mikrolagokkal telivé válik, míg az E5430-asnál ilyenek nem voltak. Ráadásul ez most 3,5 GHz-en ketyeg, és így is ilyen.
-
Remus389
veterán
válasz
Nwis86 #22541 üzenetére
az is jó ár! sőt, brutálisan jó, bár bevállaltad hogy esetleg egy hibásat kapsz, és majd lepattintanak, én elégedett vagyok a 17K-s árral, ebbe benne van az átalakító is+ némi garancia
majd kiderül ez mit tud, most játszogatok(WOT) és nézegetem a hőmérsékleteket, feltűnt hogy mintha simábban futna a tunning hiánya ellenére is
olyan 36-38 fok AIDA szerint, játék alatt, win alatt leesik 30 alá
ezek szerint jól raktam fel a hűtőt (Asus Silent Knight)
lesz egy alapfeszes tunning, majd egy növelt fesszel
meglássuk
különben engem nem izgat annyira a PRIME95, nekem az E5200 se volt "stabil" ilyen szempontból 3.6 ghz-en@1.35v, mégis évekig használtam így gond nélkül
szóval nyugodtan használd 4 ghz-en, stabil lesz, a PRIME irreális terhelést tesz a processorra azért nem érdekel
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Remus389 #22536 üzenetére
Nekem e5450 van, 12 000Ft volt Kínából rendelve postával együtt!
Viszont sehogy nem tudom stabilan tartani 4Ghz-en, pedig már 1.362V-on megy, többet nem akarok neki adni, 3D mark még lefut, amennyire próbáltam a játékok is mennek, de prime95 már 6perc után hibázik
De E8400után így is jó, pláne ennyi pénzért...
-
-
Remus389
veterán
na belépek a yorkfield klubba egy xeon E5440-essel [link]
Q9550-esnek felel meg, de mivel Xeon (válogatott), jobb lehet tunningban mint egy Q9650-es is akár
kedvező áron vannak az aprókba
még nincs beépítve, de már itthon van a drága
a jó öreg E5200-zast váltja, elvoltam vele vagy 4 évig, ezzel is elleszek 3-5 évig szerintem(belekalkulálva hogy kevesebbet játszom), nem vagyok nagy játékos, de néhány legújabbat már nem bírt el (Crysis3), amit most remélhetőleg elbír
pl a Far Cry 3 és a Battlefield 3 is jobban ment volna quaddal, de még elfutkorászott 30-40 fps-el az E5200-on is, de a crysis 3 már nem
igazából azért vettem hogy néhány legújabb játék még menjen, pláne ha 4 Ghz-re húzom
-
jkrisz94
csendes tag
Üdv! egy q6600as procim van szeretném legalabb 3ghz-ra húzni stabilan , sajnos eddig nem sikerült pedig jó pár beállítást kipróbáltam. Letudnátok írni mit hogy állítsak be? Válaszotokat előre is köszönöm
-
Nwis86
aktív tag
válasz
kicsipapucs #22528 üzenetére
Kösz!
Holnap délután amint lesz időm tesztelem a beállításokat. A lapot is újra fogom pasztázni, ma kértem is havertól mx4-et. -
válasz
Nwis86 #22527 üzenetére
Kösz a bios képeket, így könnyebb lesz segíteni!
Ezeket állítsd:
FSB strap: 333MHz
Dram freq. 1068MHz
DRAM timing: manual
5
5
5
15
auto
60Mem OC charger: Enabled
Ai trans. booster: manual
és alatta nyílik egy új menü, ott rakd 10-re.CPU PLL: 1,56V
FSB Termination: 1,26V
DRAM voltage: te tudod, hogy mi kell ramjaidnak.
NB Voltage: 1,40V
SB Voltage: 1,20V
PCI-e sata: 1,50V
Loadline Cal.: enabled
cpu spread spect: disabled
pcie -II- : disabledElsőre próbáld ezzel. Ha megy és Prime/LinX stabil, akkor az NB feszt nagyon ajánlott csökkenteni.
De egy tippet még hadd adjak: nem csak viccből mondom, hogy kend újra az északi meg déli hidakat! 4 magos procid van, tuningolva, 4 ram modul, ráadásul mindegyik 2GB-os. Ez mind-mind nagyon terhelni az északi hidat. 445-ös fsb egy E8400-as procival 1,10V-os NB fesszel megy 2x1GB ram mellett. Nálad +2 mag, +2 modul, +1gb modulonként. Meg fog főni a lapod, aztán majd nézhetsz!
-
Nwis86
aktív tag
válasz
kicsipapucs #22526 üzenetére
Az újra pasztázást szeretném végső esetre hagyni, jelenleg amúgy sincs pasztám.
Viszont a feszeket nagyon szívesen beállítanám manuálisan, a segítség kérésem is erre irányul! De mint írtam fogalmam nincs mit jelent a legtöbb állítható megnevezés, ezért nem tudom manuálisan beállítani, 4Ghz-t csak így értem el 1.362V 9x445, kisebb értéken 1.35V alatt már idővel összeomlik a rendszer. Bár lehet ha a többi dolog is manuálisan lenne beállítva akkor nem kéne ekkora feszt adni a cpu-nak mer lehet így valami másnak meg túl sokat ad auto módba, ebbe szeretnék segítséget kérni hogy maximum mire állíthatom a többi fontosabb dolgot amivel még nem csinálhatok kárt, aztán majd kikísérletezem mi a legkisebb érték amin még stabil, de 1 kiinduló pontot szeretnék tőletek kérni!
Mit érdemes kézzel állítani és kb mire? Jelenleg így néz ki.
kép 1 -
válasz
Nwis86 #22524 üzenetére
Szia!
1. Kend újra az északi híd (nb, mch-ként ismerheted, az van a proci alatt megtalálható borda alatt) hűtőjét és a vga-nál lévő "kocka" alakú borda alatt fellelhető déli híd (sb, pch) hűtőzsírját is valami jó minőségűvel (arctic cooling mx2-t ajánlom). Takarítsd le a régi kővé keményedett szutykot acetonnal a chipekről meg a bordákról, aztán finoman vigyél fel új zsírt. A déli hídra egy borsónyi elég középre, az északi hídra pedig egy pici csavarfejnyit tégy. nem kell centi vastagon megkenni mint a nutellás kalácsot! Aztán ahogy felrakod a bordákat, szét fogják egyenletesen oszlatni a hőközlő anyagot.
2. Ahogy DEV_NULL kolléga is mondta, kézzel lődd be a feszeket a biosban, mert auton szétfeszelnek az asusok mindent.
3. Biztosíts megfellő szellőzést a bordáknak, mert alapfeszen is "beforrnak", ha nem áramlik át rajtuk hideg levegő, ezzel hűtve őket.
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Lenne 1 olyan gondom hogy Asus P5Q alaplapon a cpu alatt lévő sárga chip hűtő borda 72fokos. A többi borda valamivel hidegebb de még azokat is soknak gondolom cpu-tól nézve oldalt, fent és a vga alatti kocka alakú is 50+ fokos. véletlen értem hozzá és rendesen égetett 4ghz-re húzott Xeon E5450-el 1.35V (gyári órajelen az alaplapi borda is hűvösebb 56fok, aida szerint 41Bitfenix recon érzékelőjét raktam rá a bordákra úgy mértem a hőmérsékleteket, kb azonnal felmegy 72fokra csipog meg villog is a Recon. Aida szerint ilyenkor az alaplap 45fokos, de érdekes hogy más adat nincs is az adatlapról, öcsémnek vagy 3 alaplapi hőmérsékletet is kiír.
Valószínűleg az lesz a gond hogy 1.35V-ot adtam a cpu-nak, kisebben nem stabil 9x445-ön, minden más állítható adat auton van, így azokat ilyenkor túl nagyra lőheti be az alaplap. Viszont a többi paraméterről fogalmam nincs hogy micsoda, nem tudom mire kéne állítanom őket, gondolok itt pl a CPU PLL, MCH stb-re Ebbe kéne segítség, hogy mit mire állíthatók minimum és max? Ha ezeket tudnám akkor már kikísérletezném azt a legkisebb értéket amin még stabil a gép, de így vaktába úgy hogy fogalmam nincs miket állítok nem akarom állítgatni.
A gép pontosan
Asus P5Q
Xeon E5450
4x2GB 1066 ram
4db sata HDD
1db SSD
hd5870
chieftec 650WTudna-e ebbe valaki nekem segíteni?
-
Barni22
tag
Hali megint
7850-ről letettem akkor...6870 mennyivel lenne jobb mint a mostani kártyám ebbe a configba ?
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
Nwis86 #22517 üzenetére
Ez pedig nem CPU és nem is RAM probléma lesz. A VGA prioritás mire van állítva a BIOS-ban? Tehát, hogy melyik VGA-t inicializálja először a BIOS. A sima Pci-t vagy a PEG-et? Tedd PEG_re, ha van ilyen beállítás a BIOS-ban. Valami olyasmi lehet a probléma, hogy sokat szöszöl a különböző hardver komponensek megtalálásával, és inicializálásával.
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
1 kis segítség kellene!
Nem biztos hogy jó helyre írok, de mivel 775-be raktam xeont, így ide írom, máshol úgy is kapásból ezt hoznák fel gondnak... De látom itt többen is próbáltak ilyen rendszert.Szóval adott 1 Asus p5q alaplap, Xeon e5450, működik is, tuning is megy 4Ghz-n 1.36V-on bár nem kerestem meg az alját, kapásból ezen próbáltam, na de nem is ez a lényeg. ha bekapcsolom a gépet kb 1-1.5 percig nem történik semmi, a ventik felpörögnek világítanak is, alaplapon világit a led hogy áram alatt, szóval minden ahogy kell! De nincs kép. a monitoron a led is villog hogy nincs jel, mintha ki lenne kapcsolva a gép... Aztán kb 1-1.5perc múlva bekapcsol a monitor és elindul boot és betölt a win... Ez így 1 kicsit idegesítő, pláne hogy most raktam a gépbe az SSD-t és nem hogy gyorsabb de kb ez miatt most lassabb lett a betöltés! Ha már 1x elindult a gép akkor minden jól működik, csak ez a 1 -1,5 perces fektetéség nagyon zavar! Pláne hogy tuningolgatnám mit bír, és ugye minden bios változtatásnál újraindítás aminél mindig eljátssza ezt a 1,5 perces várakozást... Ami még kicsit zavar hogy előző alaplapom és e8400-al a cpu-z azonnal elindult kb 2 másodperc alatt, most meg töltöget az is vagy 10másodpercet mire bekapcsol... Viszont a tesztprogramok szépen lefutnak és hozzák is az elvárt eredményt!
-
PAtr0n
addikt
válasz
senzaj #22514 üzenetére
Ki fogom ne félj
Az már most elég zavaró, hogy WT-ben vsync-el a fix 60 fps, egy erősebb repcsi tumultusnál beesik 30 fps-re. Visszanézve a GPU kihasználtságot, a 30fps-es droppoknál kábé 60%-on pörgött a GPU, minden más nyugisabb helyzetben 80-90%-on.
echterion:
Rendben van, mindenképpen először neked fogok szólni, ha eladósorba kerül. Ez kábé 1 hónap múlva esélyes ha minden jól megy.
WoT-ról meg annyit, hogy rohadtul nem éri meg a pénzét. Egyre sz*rabb sajnos. A WoW-ról ezt soha nem tudtam elmondani, csak egyszerűen sokalltam a majdnem havi 5k-t rá. 1 év után abba is hagytam. -
PAtr0n
addikt
válasz
echterion #22512 üzenetére
Persze, hiszek neked, még nem próbáltam a BF3-mat és 4-et, de úgy néz ki ez már csak a Haswell konfigra marad, nem kínlódok többet az LGA775-el, ma döntöttem, DEV_NULL-nak és Senzaj-nak igaza van, ennyit nem ér már az ős LGA. A mostani cuccaim kiárulásával +45k-ból kijön a Haswell Xeon, egy GA-H87-HD3 Giga lappal, meg 8Gb Kingstone rammal. És ez jó eséllyel megint 5-6 évig jó lesz mint az LGA775 volt.
WoW-oztam én is, de akkoriban sose néztem, hogy mi mennyit zabál a rendszerből.
WoT egy érdekes állat, kéri a jó procit, de szerencsére engem meg az nem hajt már, elég hamar kiábrándultam belőle (szerencsére), a WT sokkal jobban leköt, a pénzt is jobban megéri abba verni, de ez egy másik téma... -
echterion
nagyúr
válasz
PAtr0n #22511 üzenetére
Na, azért egy BF3-4-hez képest ezek sehol sincsenek. A WoT-ban egy bizonyos MHz felett semmi előrelépés nincs, ugyanúgy fut. Egyszerűen fos a motor alatta. Tudom, miről beszélek, az elmúlt két évben jópár procim volt már, mindenféle platformról, így van némi rálátásom. A xeon 3,4 GHz körül ugyanúgy futtatta, mint a 2500 alapórajelen, a 955 BE szintén zenész. A WoW ugyanez, csak sokkal jobban van optimalizálva, de ott is csak Dalaran a gázos, illetve a nagy raid-ek, oda már kell a 4 mag, ez tény, de még mindig nem BF szindróma.
És de, hidegen hagy, mert ezekkel a WoT-on kívül nem játszok, csak a WoW-ot toltam, úgy másfél évvel ezelőttig.
-
PAtr0n
addikt
válasz
echterion #22508 üzenetére
A masszív multi fogalmába nem csak FPS-ek tarzoznak, annak nevezhető egy WoT meg egy WT is. A WoT-ról meg mindenki tudja hogy ősmotort használ, 1 magot pörget, ezért oda olyan CPU kell ami 1 szálon bika, tehát Intel. A WT már jobb ilyen téren, 2 magot elég jól, a többit épphogy használja, de ez nem a játék gyengesége, hanem a DirectX-é.
De vehetünk akár egy 5v5-ös Dotát, azért oda is kell kraft. Vagy egy Starcraft2-be.
Szóval sose mondd, hogy hidegen hagy.
460fsb? Az nekem álom a P35-DS3-ban -
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #22506 üzenetére
Nyomasd a teszteket, ne a fórumot hesszeld.
-
Roba
tag
válasz
kicsipapucs #22485 üzenetére
Mennyi a QX9770 vid-je?
-
echterion
nagyúr
válasz
PAtr0n #22507 üzenetére
Hát, mivel sosem bírtam az fps-eket (kivéve Crysis 2, az nagyon bejött), így engem ez a kérdés hidegen hagy. És most, hogy eladtam a 5430-asom és átmenetileg egy E6600-ast nyúzok (Conroe magost), azt mondom, nekem ennél több nem is kell.
Viszont, azt más is tapasztalta már, hogy 460-as fsb felett mintha kicsit meglódulna a rendszer? Mert a win7 betöltés mintha sokkal gyorsabb lenne, mint ez alatt. Vagy csak placebo?
-
PAtr0n
addikt
válasz
kicsipapucs #22506 üzenetére
Sajnos minden kérdésben ott lapul a mélyen az örök kérdés: "kihajcsae?"
Szar ügy, de tényleg ez a lényeg sokaknak, köztük nekem is. -
Ajjj fiuk, allandoan a milyen vga-t vegyek multi fps game-hez kerdes. York procikrol is legyen szo nehanapjan...
Ugy megorultem a 14 uj hsznek, aztan mind geeeeeming multi mit hajcsa ki a Q alapon meg kis tuninggal. -
PAtr0n
addikt
válasz
senzaj #22496 üzenetére
Masszív multihoz valóban halottnak nevezhető, és elismerem részben amit írtok, de hogy Sandy-re nem váltok az tuti. Vagy Haswell most már, vagy semmi. Az i5 2500k 35k használtan jóárasítva, míg egy i5 4570 45k-ból már kijön, és új, tehát nem volt szétnyúzva. Normális tuningos lapot meg már 25k-ért kapsz alá (szintén újat), a DDR3 adott, szerintem ez jobban megéri +20k-t a Sandy konfiggal szemben. A két proci között kábé 8% különbség van teljesítményben a 4570 részére, persze, nem ezért éri meg a Haswell i5, hanem mert még jóval időtállóbb az LGA1150 mint az 1155. Ha itt tartunk, a Sandy is lassan elvirágzik, éppen addig nem, amíg elég a nyers ereje. A fogyasztásról és melegedésről még nem is beszéltem, valakinek ez is szempont.
De hogyha nagyon pofátlan akarok lenni azt írom, vegyél egy Xeon E3-1225V3-t, ez 40k-ból kijön, és 4570 szintMindjárt csak 15k plusz ráfordításnál tartunk ha Haswell, és minden új...
De meggondolom amit írtatok, igazából nem vagyok nagy multis, amivel játszok ahhoz elég a Xeon is. Még mindig azt mondom, hogy igazán megérjen váltani LGA1155-re az még 1-2 év. De kinek mi a szempont ugyeDEV_NULL:
A fenti válasz neked is ment -
echterion
nagyúr
válasz
senzaj #22501 üzenetére
Azért az 1 gigás 7850-est sem mondanám gyengébbnek egy 5850-nél (ami nagyjából 6870-es szintet hoz). És még akkor a 2 gigásról nem is beszéltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest