Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Yorkfield betegseg a rossz hoszenzor. Nalam is ilyeneket csinalt. Tukorpolir utan sem volt valtozas.
Arra kell ugyelni, hogy lehetoleg valos 1.35v-nal tobbet ne adjon neki az ember es rendesen legyen hutve. En inkabb a huto aljat meg a heatpipeokat fogdosom kezzel, hogy hofokot ellenorizzek. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ALLAT001
üzenetére
Igen, az lehet, mivel már nem tudtam másra gondolni elkezdtem forgatni a hűtőt is, hogy netán nem az lehet gond, hogy a macerás mag nem kap a hűtőbordából az egyenletlen felület miatt, de ez sem volt megváltó ötlet.
Lehet, hogy a kupaktalanítás megoldaná ezt a "problémát".
Megjegyzem nincs nagy jelentősége ennek az egésznek. -
ALLAT001
senior tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Érdekes, akkor úgy látszik ez az általános.

-
ALLAT001
senior tag
Tesztelek most egy E-s procit X-es után, egyelőre úgy tűnik semmivel nem fog kevesebbet fogyasztani (melegedni) mint egy X-es ugyanazokkal a fesz és frekvencia beállításokkal.
Amit kérdezni akartam: mi volt a legnagyobb hőmérséklet különbség, amit magok közt mértetek 100%-os terhelés mellett?
10 fok elég soknak tűnik nekem, mi lehet az oka? Kupak alatt nem egyenletes a hővezetés? -
Taky76
csendes tag
Szia!
Én most cseréltem egy E8500-at ki Xeon 5450-re.
Elsőre Nekem mindig újra indította a gépet. Ott szúrtam el, hogy a két kis pöcök kivágása nem sikerült tökéletesre. (mert ugye azt ki kellett vágni a Xeon proci miatt!) Kb. 1mm-rel több maradt benne a pöcökből kivágás után. Így a proci nem feküdt fel tökéletesen!
Kis vágás után már jó lett...Üdv.
Taky -
Taky76
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hűtést ajánlanátok egy alapon hajtott(nem tuningolt) 9650/xeon 5450-hez.
4000Ft-nál többet nem szánnék rá!Kösz
Taky -
calf
tag
S.O.S.
Sziasztok!
van egy kis problem.
E7500 proci csere Xeon E5440 procira egy d3041-a11 gs2 Fuji lapba.
nem indul, felpörög mint állat és semmi más (fekete képernyő)Visszaraktam az E7500-at és szintén semmi.
Ami megvolt:
-bios elem ki-be
-optikai meghajtó nincs rákötve.
-ram csere-bere, ki-beA BIOS-ra tippelek, de nem tom mit lehetne vele csinalni...

Ötleteket várok gyorsba.
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
-
senzaj
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ment is pü.

-
-
senzaj
senior tag
De ha tudtok normális áron beszerezhető erős coolert, szóljatok!

Mik az alternatívák? -
senzaj
senior tag
Nálam 4,1ghz-en a 9650-est egy asus lion square hűti... vagyis próbálja hűteni.. linx-alatt 80 fokba belekarcolgat.. bf4 alatt viszont 60-70 fok között van. A proci tudna többet, csak nem tudom rendesen hűteni... Megpályáznék egy noctua d14-est, de nem igazán van értelmes áron.. vizezni meg nem fogom, nem ér annyit az egész, inkább a gép mellé rakok egy baszott nagy ventit és lecsapom az oldalát a háznak.

-
nyozo
aktív tag
Nekem igazából elég lesz az 5440 egy darabig úgy is még a freezer fogja hűteni aztán veszek egy komolyabb hűtést a lényeg hogy a Q6600(3Ghz)-nál jobb legyen mert most az van és az kezd kevés lenni.
-
nyozo
aktív tag
Konkrétan egy ilyen kompakt vízhűtőről beszéltem ami nem is drága ma már 7-8k-ért lehet kapni
-
Laci2277
senior tag
-
nyozo
aktív tag
9x450-hez milyen hűtés ajánlott és kb mennyi fesz?
-
nyozo
aktív tag
és az e5472 vajon mennyit menne?
-
nyozo
aktív tag
az E5440 E0 az jól bírná az én cuccaimmal a tuningot? 2.8Ghz-ről kb mennyit lehetne elérni vele?
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Kérdeznék tőletek egy-két dolgot! Úgy néz ki veszek egy Intel Xeon E5472-t mi a véleményetek róla? hogy bírja a tuningot? mennyire melegszik? amilyen lapban lesz az egy p5q deluxe 2x2GB DDR2 1066Mhz-es Geil ram és egy arctic cooling freezer 7 pro rev. 2-es hűtő
-
senzaj
senior tag
Hát maradok itt.. elvitték előlem.

-
Laci2277
senior tag
-
senzaj
senior tag
Hát srácok.. elcsábította a szívem egy i7 2600K.... most mit tegyek?

-
ALLAT001
senior tag
-
ALLAT001
senior tag
válasz
Laci2277
üzenetére
No, végre tudok tapasztaltot írni a Harpertown + Maxwell házasításról

Tökéletesen elégedett vagyok vele!

Win8 fel, semmi driver, csak NV, FarCry 4 hasít ULTRA beállításokkal (többnyire VSync 60-on
)
Mértem 3DMarkkal is, azzal nyílván kevesebb pontot kapok, mint aki vett egy i7-es rendszert +100k-ért, kérdés h megéri ez?
Egész gép kijött 190k-ból 
(Alig várom a karácsonyi gépajánló cikket, amiben ennyiért lesz a "középkategória"
) -
korn
aktív tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Az biztos, hogy a coretemp rossz Tjmax-szal számol (a 100°C nem jó, 85 a helyes érték). Márpedig a jó maghőmérséklet méréshez a progiknak ismerniük kell a proci Tjmax-át. Ugyanis csak ebből lehet kiszámolni a maghőt. Erről beszéltem, hogy nem mindig lehet megbízhatón kideríteni a hőmérsékleteket. Az is biztos, hogy az aida jól ismeri a Tjmax-ot. Hogy mégis keveset mutat? Valószínűleg vagy a hőmérődiódák mérnek rosszul, vagy valami kalibráció probléma, stb...
-
Roba
tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Üdv!
Indítsd el az Aida Extreme Edition-t. A kedvencek fül alatt kattints a System Stability Test fülre, de ne indítsd el a tesztet. Az Aida-t tedd le kisméretre és megtalálod a négyzetben a mérőprogramját. Alapból a Temperatures fül lesz lenyitva, de te a jobb szélén lévő Statistics fülre kattints. Indítsd el a Core Temp-et is. Hajtsd meg a gépet egy tesztprogrammal vagy játékkal és hasonlítsd össze a mért értékeket.
-
kaktusz0906
tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
igen a win 8 at akartam win 7 röl, mert már kiírtam vagy 4 szer, de nem akart bootolni, gondoltam rosszul írtam ki a lemezre, és akkor gondoltam egyet, mondom megnézem mit csinál ha indítom win 7 alól, így elkezdte, és akkor írta ki, hogy nem támogatott proci, mondjuk lehet nem jó bios frissítő verzióval csináltam, de amugy a lap látja a xeont, mert a win 7 ment vele szoval nemtom.....
-
ALLAT001
senior tag
válasz
kaktusz0906
üzenetére
Mármint mit akartál Win7 alól indítani?

-
ALLAT001
senior tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Szerintem amiket az AIDA ír dióda értékek, az hibás. Irrreális h szobahőmérsékletű legyenek a magok használat közben.
Az AIDA tok érték viszont a CoreTemp legnagyobb értéke körül szokott lenni, utóbbiak közül a legnagyobb általában átugrálja azt. Ami logikus h a legmelegebb mag melegebb mint maga a tok. -
válasz
ALLAT001
üzenetére
1.2375...1.25V között próbálgattam eddig, nem 1.1V-on, utóbbit csak azért állítottam be, mert ha már nem megy, legalább ne is fogyasszon... 
8x400-zal is csak BIOS-ig jut, feszültségtől függetlenül. 326MHz-en instabil a win, 327MHz-től nem tölt be. Szerintem ez az alaplap tényleg csak papíron tudja a 333FSB-t. -
-
válasz
ALLAT001
üzenetére
Logikus amit írsz. Kértem kölcsön egy Chieftec tápot, eredmény ugyanaz, auto beállításon nem indul az oprendszer.

Csak most, az írásodat olvasva tudatosult bennem, hogy talán meg kéne próbálnom lejjebb venni a szorzót, és csodák csodájára 6x333MHz-n sem indul... 9x325MHz-en stabil, azt hiszem marad így (1,1V mellett). -
korn
aktív tag
-
korn
aktív tag
válasz
ALLAT001
üzenetére
Nos, akkor megvan a hiba. Nem coretemp-pel kellene a hőfokot mérni, mert nem ismeri a xeonok tjmax-át. Nem 100 fok, hanem 85 fok. Aida-val nézzed, az jól méri a hőfokot. Sőt az ALAPLAP -> CPUID menüben ki is írja a valódi tj max-ot.
Ha a coretemp hőfokaiból kivonsz 15 fokot, akkor kapod meg valós hőfokot, mivel a tj max-ból számítja vissza a maghőfokokat. -
ALLAT001
senior tag
Naszóval!
A további tesztelés eredményei:Ezeknél az értékeknél kaptam stabil működést prime95-öt futtatva:
X5450 C0 8x400 1.1125V 65-74˘C
X5450 C0 9x400 1.2250V, itt ha sokat ment a teszt elérte a 98°C-ot ahol a throttling kezdődik
X5460 E0 8x400 1.1000V 60-70˘C
X5460 E0 9x400 1.1750V 75-85°CUtóbbi beállítás marad 24/7

ps.: konkluzio: 1) a hűtőm nagyobb tuninghoz gyenge 2) E0 stepping tényleg jobb, mert kevesebb kaját kér

Célt végülis sikerült elérni, 3.6GHz alulfeszelve

-
ALLAT001
senior tag
válasz
kaktusz0906
üzenetére
Gondolom nem Windows írja, hanem már bootoláskor.

-
ALLAT001
senior tag
-
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal
üzenetére
Simán!
Volt néha olyan vegyesvágott ram a gépben.. (valahol itt van ph-n), 2Gb Reaper+2db 1GB CellShock+1db 512-es PQI.. Nem volt kb 1 az az 1db azonos paraméterük sem..se fesz, se késleltetés.. és mentek dualban

De 2x2 GB Reaper + 2x1GB Celshock nagyon sokszor, szerették egymást. -
ALLAT001
senior tag
válasz
lazac_
üzenetére
Tuti nem a hűtéseddel lesz a gond első körben, a procinak még 90-95 fokon is stabilnak kell lennie.
64 bites rendszert raknék fel, de valszeg nem ez lesz a gond.
Alaplap ha tudja papíron a 333-as FSB-t, akkor nem is az lehet.
Mi marad, illetve eleve mi a leggyanusabb elem? Táp. Nagyon gyenge...
-
ALLAT001
senior tag
válasz
kaktusz0906
üzenetére
Most cseréltem le Win7-et Win8.1-re. Semmilyen fagyás nem volt, tesztek mennek, játékot még nem próbáltam.
-
ALLAT001
senior tag
válasz
ALLAT001
üzenetére
Nos, ahogy nézem nincs semmi meglepő:
X5450 C0 stepping 9x400 1,2125V (1,2000V) stabil, kb 10 fokkal hidegebb mint az X5460 9.5x400-on.
Meglátjuk játék alatt mennyire melegszik a 60-as, ha tudom hűteni, akkor azt tartom meg, ha nem, akkor pedig a másikat.
Ha engem kérdeztek nincs semmi különbség az E-s és X-es procik között, csak gyárilag max nem ugyanannyi feszt kér. De az meg kit érdekel?

-
bolcsodal
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
Mester! Szerinted 2x2+1x1GB Dominator szeretne együtt futkorászni? Jelenleg a 2x2-es modulok vannak meg. Még elég zabolátlanok, időnként rá kell néznem az MCH/DRAM reference feszültségre, de most találtam 1x1 es modulpárt itt az aprón.
Jelenleg CL5 1010MHz-en vannak "visszafogva"...Csak nem nagyon láttam még 6GB RAM-mal szerelt konfigot...

-
Üdv.
Véletlenül akadtam a topicra, gondoltam megörvendeztetem a gépem olcsón +2 maggal egy X5450 személyében a jelenlegi E6400 helyett.
Nem volt jó döntés, egyrészt semmi szükségem rá, mivel nem játszom, nem szerkesztek videót, nem tömörítek, stb...
Másrészt vagy nem bírja a lapom mint-a-sziklaP5B-DE, vagy a tápom (350W Aopen/FSP/), illetve hűtésem is ódivatú (Zalman CNPS7700Cu).
Alap beállításon fagy az oprendszer betöltésnél, 2,7GHz/1,25V-tal stabil, idle 45° körül alakul. Próbáljak emelni, vagy csak megsütném a VRM-et?Viszont végre kiporoltam a gépem, kapott friss mikrokódos BIOS-t, és az alaplapnak sem esett baja, inkább a jövevényt vettem kezelésbe:

-
ALLAT001
senior tag
válasz
ALLAT001
üzenetére
Első körben X5460 E0 stepping kitesztelve!
Abból kellett kiindulnom, hogy a CPU hűtésem "gyenge", ezért 9,5x400-on kezdtem el tesztelni.
Fontos megemlíteni, hogy a stabilitásnak jót tett egy kevés VRAM és NB Voltage emelés (1,95V ill. 1,4V) Ha ezt nem teszem meg, akkor agyonfeszelhetem a procit, lehet sokkal jobb nem lesz, de legalább melegszik, így viszont pont jó 1,2125V-on, ami dropol 1,2000-ra. (VID 1,2375V - gyárilag ennyit kért!!)
Így most teszt alatt is pont 100˘C alatt marad.
Több fesszel túlmelegszik, kevesebbel pedig fagy. Ezzel az 1 értékkel meg úgy tűnik jó
Majd ha megy játék rajta, akkor megnézem h miújság throttling és hőmérséklet ügyében 
Minjárt megnézem mit tud "kistestvér" X5450
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Héj!

Hónapok óta gondolkodom rajta, hogy megkereslek itt.
Az én gépem 3 éve kb a szekrényben áll Budapesten. 6 hónapon belül, lehet hogy esedékes lesz egy új gép nekem mert GTA 5-öt nem szeretném kihagyni.
Esetleg érdekelne téged az enyém (lap-proci-ramok)?
Mindig is szerettem volna tudni, hogy hol van a vége de nekem nem sikerült elég időt rászánnom. A Te kezeid alatt szerintem kifutná a proci a 4.2-4.5Ghz-et stabilan. -
Laci2277
senior tag
válasz
ALLAT001
üzenetére
Biosban 1.45V van beállítva, tehát közel 0.09V-ot droppol a lap. NB-nek 1.24V-ot adtam, és egy Cryorig R1 Ultimate hűtő van rajta. Az eredmény a verandán készült nyitott ablaknál, ahol kb 10-13fok lehetett.

Hoppá, most nézem, hogy GTX970-ed van york(Harpertown) mellé, mik a tapasztalatok, mennyire gyengusz hozzá a proci?
-
Laci2277
senior tag
-
kaktusz0906
tag
Nektek xeon procikkal fut a win 8?
-
Laci2277
senior tag
válasz
senzaj
üzenetére
Ha fullhd felbontáson játszol vagy fölötte, akkor szerintem nyugodtan beruházhatsz egy olyan vga-ra, mert ott elsősorban a videókártya számít nem a proci, ráadásul ahogy nézem elég szépen megcibáltad a q9650-et. Amikor váltottam 4770k-ra túl sok változást nem tapasztaltam azon kívül, hogy a Crysis 3-ban nincs limiten egyes pályákon, de azt is csak a monitorozásnak köszönhetően veszem észre, mert előtte is játszható volt. Tehát nem dobtam el az agyam a gyorsabb procitól.
(#23604) lipi67 Alapórajelen lehet, hogy azonos a sebessége az i3-2100-nek és mondjuk egy Q9550-nek, viszont ha a yorkot kicsit meghúzom, akkor állva hagyja az i3-at simán.
-
lipi67
nagyúr
válasz
senzaj
üzenetére
Hát.. ha fontos a játék, s nem akarod mindíg csutkán járatnia gépedet....
Kérdés mire használnád, akarnád-e fejleszteni stb..egy használt 1155-ös p67-es lap, bele egy i5-ös proci és elvagy, s olcsó is.
Ha több a lé, akkor 1150..
Mondjuk.játékr bőven jó lenne neked egy 2500K, s vanmég bennük plusz is bőven ha később szükséged lenne rá. -
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal
üzenetére
Szia! Hát ..igen. más tészta még az i3 is. Volt azóta i5 2500k,i3 2100, 2600k 2db, s most adtam el az i5 3570-et.
Őszintén..szerintem az i3 2100 is gyorsabb volt. Mikor eladtam a 2500k-t s beletettem, pl. a fiam nem vette észre.
Most egy i5 4690k-t rendeltem, kíváncsi leszek. csak ne melegedne annyira, de majd szét lesz kapva..én se nagyon voltam aktív itt, sok családi szar öszejött-
-
bolcsodal
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
Ezer éve!! WTF van veled, eltűntél mint szürke szamár...

Vagy lehet, hogy miután eladtam az E5200-at nem látogattam a megfelelő topicokat?
Egyébként most agyalok, hogy merre tovább a platformmal. EgySSD-vel ellennék még évekig.....de jó lenne modernizálni is picipénzből...
Lassan tényleg kezdenek a kukimnyi haswell i3-ak ránőni a régi Yorkik fejére...sajnos a legtöbb esetben állva hagyják már őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

10 fok elég soknak tűnik nekem, mi lehet az oka? Kupak alatt nem egyenletes a hővezetés?

Nekem olyan van

PCI-E 1.1 nem fogja nagyon meg?

)
1.2375...1.25V között próbálgattam eddig, nem 1.1V-on, utóbbit csak azért állítottam be, mert ha már nem megy, legalább ne is fogyasszon...