Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én egyértelműen a nem ES-t tenném be. Az ES kiadási státuszától függőn lehet, hogy pl. nem is veszi vissza magát idle-ben, vagy nem tudja a turbot, esetleg nem ismer utasításokat, stb. Az én voksom a nem ES mellett szól úgy, hogy azért asztali fronton (775-ben meg aztán főleg) van jópár ES-em.

-
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Nem szar a kép neve.

-
-
-
-
-
válasz
customer114
üzenetére
Én nem tudom, a fórumtárs "erőlteti". Csak ajánlottam egy jobb alternatívát, ha már egy szálról van szó.
Gondolom azért érdekli, mert semelyik játék sem állandó 4x100% terheltség a procinak és időnként mindbe beleszól 1-1 szál külön produkálható teljesítménye. Szerintem.
-
válasz
customer114
üzenetére
Semennyire nem hiteles, nem is használja senki. Bohóckodni jó.
Van a Cinebench-ekben is egy szálas teszt, ami összehasonlíthatóbb már.

-
-
válasz
Zeban58
üzenetére
A CoreTemp a proci VID-jét, alapfeszét írja ki. Ha az ott látható feszt lövöd be bios-ban, akkor lesz alapfeszen.
Viszont akkor nem fog menni ez a fesz visszavevős energiatakarékosság.Normal érték nincs a bios-ban? auto-normal-0,5000V. Valahogy így kéne lennie az első 3 tételnek. A normal mellett menne minden energiagazdálkodás.
-
-
válasz
Symple The Best
üzenetére
A linkelt proci 2 magos.
EP45-UD3R/P lapjaim vannak szép számmal. Duo-val 650-680FSB-t tudok belőlük kihozni, Quad-dal 560-nál feljebb még nem jutottam soha. Egy 4 magos sokkal jobban terhel.
-
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A lap támogatja az 1600-as FSB-s procikat hivatalosan? Ha igen, akkor vinnie kellene a 400-as buszt. Legrosszabb esetben BSEL mod-dal, de vinnie kéne.
-
-
Nagyon szívesen.

NB hűtés: az alaplap hátulja felől össze kell nyomnod a két kis push-pint (nyílfejet), hogy a lyukon ne akadjon fel a kis pöcök, hanem átmenjen rajta.
Arra figyelj, hogy ez egy kicsi chip, nincs rajta fém védősapka, ne billegjen a hűtő rajta, mert attól lesarkazódhat és utána nem fog működni. Tehát a két pöcköd lehetőleg egyszerrenyomd össze és át a lukon, utána meg a hűtőt ne billegetve vedd le.
Pasztának sima cpu paszta jó, mi mást használnál? Libazsírt?
Ha van lehetőséged, akkor ne noname, 100 forintos zsírt használj, hanem valami márkásabbat. -
Szia!
Van lehetőséged több profilt tárolni a biosban. Ha megvan egy komplett bios profil (tuning, letiltott hangkártya mondjuk, ethernet off, vagy akármi, csak példa), akkor a bios "főképernyőjén" nyomj egy F11-et. Az ki fog dobni egy új menüt, ahol nevet adva a profilnak elmentheted azt. Mentett profilt betölteni az F12- megnyomásával tudsz.
Beállítások: nagyon nem ajánlom auton hagyni az értékeket, sokszor irtózatosan túlfeszeli az auton hagyott értéket a lap. A 9700 led nem egy rossz hűtő, azzal azért bőven alap fölött fogod tudni járatni a procid.
C0 E5450, így sokat nem várnék tőled, de 3600MHz ebben a lapban is garantáltan meglesz, vagy inkább fölötte.
Memória: Ha megérkezik az új 4GB-os modul, akkor mind a 4 modult egyszerre bent hagyva szeretnéd használni? Összesen 12GB-ot? Ezt nem ajánlom.
1. Munkán kívül, ahol kell neki 8GB ram, oda kevés lesz a processzor is (játék pl.)
2. Az északi hídban van a memóriavezérlő és ezek nem ilyen mennyiségekre voltak tervezve. Akkoriban 2x1-2x2, hi-end gépekben 4x2GB ram volt. Minél több modult és minél nagyobb méretűket teszel bele, annál jobban terheli a memóriavezérlőt, ami egy ideig plusz feszültség adagolásával (az északi hídnak plusz fesz, abban van a memóriavezérlő) korrigálható, de összességében limitáló tényező lesz a tuningod végeredményét nézve.Ajánlom, hogy pasztázd újra az alaplapodon az északi híd hűtését. A gyári sajnos mindenre jó, csak egy dologra alkalmatlan: vezetni a hőt.
10-30 fokkal hűvösebb lehet majd.Az értékek a biosban, amiket én semmiképp sem hagynék auton:
Load Line Calibration (on-ra tenném, for sure)
Vcore: Ezt majd ki kell tapasztalnom, mennyi elég a processzornak a stabilitáshoz. HA emlékszel, akkor kezdésnek állítsd be azt a feszt, amit a p5b adott neki auon
VTT: Ez megint egy kitesztelős muri, 1.30V fölé nem mennék, a kis konszolidált tuningodhoz nem fog kelleni, talán még ennyi sem.
MCH: Ez az északi híd, chipset, north bridge, IMC más néven.
Dram: A ramod feszültsége, te tudod milyen értékűek.
PLL: Ezt alapon hagynám, 1.50V-on, elég lesz neki.
Elsőre, 3 perc alatt összecsapva ennyi jut eszembe. Sok sikert!
-
-
-
-
válasz
MrBrook
üzenetére
Szia!
Csak relatíve lépnél nagyot, de való életbeli felhasználásnál már annyira elhanyagolható a különbség, hogy 12000 Forint ráfizetést semmiképp sem ér meg. Tekintve, hogy egy Q9550 20-25 körül megy, a 12k ráfizu azt mutatná, hogy a felét éri egy Q9300.
Marhaság!3-4000-et én még ráfizetnék. Az sem gazdaságos, de annyit hajlandó lennék beáldozni, ha pont annyi hiányozna mondjuk a vga-m kihajtásához, vagy, hogy ne idegőrlően lassan, hanem csak szimplán mocsok lassan rendereljen ki egy vidit a gép.
-
-
-
-
-
válasz
rup1u5
üzenetére
1. Nem faggatózom akkor. Well done mate.

2. Nagyon szívesen! A második sor bal oldalán a ramon, ott van feltüntetve, T2C. T2 binnelés=1250MHz capable anytime, C az pedig a kámmörsöl tempricsör és normöl páuör. Ergo eltaláltam.

Nem fogja a GTX560Ti-det meggyepálni, az biztos, de mindenképpen kitesztelném a helyedben eladás előtt. 1250-et nem fog menni a ram, mert ahogy most nézem a biosában, csak 1.35V-ot kapnak a ramok rajta, az kevés lesz a chip full kihajtásához.
Kíváncsi vagyok, ha nem nagy kérés, tesztelt ki légyszi, hogy mennyire lehet tuningolni, főleg a ram alrendszer érdekel.
3. 4x4GB 2400 CL10 G.Skill TridentX-et javaslok, a rambazár.com-ról.
Alaplap meg húzós. Elég drágák ezekhez a lapok. A nagy kedvencem a Rampage IV Extreme, az a csúcs 2011-es lap. Szinte csak csúcs 2011-es lapok kaphatóak használtan. -
válasz
rup1u5
üzenetére
1. Hol a túróban dolgozol és vajon miket dobhattak ki nálatok, amikor nem állította meg a kidobó illetőt senki???

2. Nincs Radeon megfelelője a VGA-dnak. 6790-re és attól fölfelé jellemző ram busz szélessége van (256 bit). 2GB-os, ami 6930-ra és attól felfelé jellemző. 512 shaderes, 32 raszterezővel, ilyen 6000-es Radeon nincs. A 6670 és a 6750 közé tehető. Ahogy gondolod, hívjuk 6690-nek, vagy 6730-nak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahogy nézem, baromira alul vannak clockolva. Vedd le a hűtőjét és nézd meg, milyen ram chipek vannak rajta! Segítek dekódolni a számozás alapján. Aztán írunk egy rá egy király biost. Simán lehet, hogy T2-es binnelésű Hynix GDDR5 chipes, ami 1250MHz-en hitelesített (és akkor még nincs tuning). Ahogy látom, 500MHz-en járatják alapból a ramokat a V5900-on, ez 64GB/s ram sávszélt eredményez. Ha Igazam van és 2500-as chipek vannak rajta, akkor az natív sebességen 140GB/s körül fog dobni. Nem lenne rossz majdnem triplázni a sávszélt, nem?

Oké-oké, a mag nem indokolja a tuningot, kis picur a kártya, de... a tudat!

3. Alaplapot akkor nem kaptál hozzá, ugye? Hülyeséget írtam fent, hogy "add el", félreértettem, amit írtál, azt hittem az is volt.
-
-
-
-
-
-
válasz
ALLAT001
üzenetére
Nagyon szép lap, a kedvencem még mindig.

Asus P45, azokon iszonyúan kell etetni az NB-t a magas FSB-hez. Számolj minimum 1.40V-tal, ha 500 a cél.
Amire oda kell figyelni? A hűtés! (Vicces, mi? Egy ekkora hűtőjű lapon para hűtés.
) Két komoly gond lehet vele.
1. Gyári paszta a hűtő alatt, semmi hő nem jut át a chipekből abba a monstrum bordába. Cseréld mx2-re.
2. Az északi híd fölött gyakran újrakenés után is rossz a kontakt, nem ér hozzá a hűtő rendesen a chiphez, oda ajánlott betenni a csavar alá 1-1 alátétet, hogy nagyobb erővel húzza hozzá az alaplaphoz.A hőátadást úgy tudod ellenőrizni, hogy rátolsz egy közepes tuning melletti tesztet. Mondjuk LinX/prime95. Aida64-gyel tudod monitorozni a lap hőfokait (!! imádom
) Ha 50-60-70-en fokok vannak, de a borda hideg, akkor baj van a hőközléssel.
Az NB érintkezés meg abból látszik, hogy mondjuk a SB az 45 fok, a VRM az 42, az északi híd pedig 65. Akkor kell neki a nyomásnövelés.
Feszeket ugye auton nem hagyunk, szereti magát rommá feszelni a lap auto értékek mellett.
Elsőre ennyi jut eszembe.
-
UD3P/R különbség: P támogatja a crossfire-t, illetve elvileg jobb hangkártya van rajta. Mindkettőt agyon lehet hajtani. És mindezt effektíven, gyorsan! Van ugyanis egy lap, Biostar TPower I45, ami léggel 680-at megy nálam 2 magos procival FSB-ben, 4 magossal is 570 körül. Azonban bármi tesztet futtatok vele, olyan, mint ha egy UD3-ban 30FSB-vel lejjebb hajtanám ugyan azt a procit!
(#23884) ALLAT001: Nagyon jó lap, ahogy feljebb is írtam. Csak nem a totális kiaknázásra való. Mellesleg maxiban tudtam mindig a legkisebb VALÓS feszen hajtani a procijaim.
(#23886) nyozo: A kettő közül az E5440-et ajánlom. Sokkal jobban mennek, mint az X5460-ak. Arra figyelj, hogy E0 stepping legyen, azok tuningosabbak. Az X5460 egy áramzabáló.
(#23887) korn: A szorzó alapján valóban, gyengébb lapban is könnyebben lehetne elérni 4GHz-et egy 5460-nal, mint egy 5440-nel. De! De nem, mert hamarabb elfő az 5460, nagyobb TDP, nagyobb szivárgás, miegymás.
-
Maxi 2-vel hetekig szenvedtem, napi 2-3 órát, mire sikerült validra (egyszer megjelenik, de semmilyen tesztben nem stabil, főleg nem 24/7-re) 505-öt behozni vele, nem agyon feszelve. Szóval fullos lap, hőmérő szenzor mindenhol (északi hídban, déliban, tápáramkörben is), gyönyörű kinézet, óriás borda, a legszebb 775 lap valaha. De tuningban sokkal gyengébb szolgáltatású lapok agyonverik. Leginkább a Giga lapjai. EP45-UD3P/R ami a két csúcs. 560-on validáltam az egyik UD3P-met a 4-ből.
Nem ajánlom a Maxit, ha 500 a cél. Még GTL-ezve is szopni fogsz vele. -
-
-
válasz
Video-ton
üzenetére
Hali!
Valószínűleg a memóriavezérlődnek kellene adni plusz feszt, ami az északi hídban van. North Bridge, NB, MCH néven fordul elő. Akkor stabil lenne a 4 modul is, az a tippem.
A feszt rossz helyen nézed. A CPU-Z és az Aida-nak az a része is csak tulajdonságokat írnak ki, nem pedig mért értékeket. Mindkettő az SPD-t mutatja. Az a ram tulajdonságait tartalmazó chip, így tudják tárolni rajta, hogy ki gyártotta, milyen paraméterekkel üzemelhet, milyen fesszel például, stb.
Beleprogramozva a ramodba az van, hogy 1.80V-os. Ha te a biosban adsz neki +0,2V-ot, az égetett érték még marad a gyári, hiszen te ahhoz képest adsz neki pluszt.Ha mért értékre vagy kíváncsi, akkor az Aidaban a Számítógép/Érzékelő fülre kattints. Jó eséllyel ott mutatni fogja a ramod tényleges, aktuális feszültségértékét.

-
-
-
-
-
425-ös FSB-nél 850-re és 1020-ra tudod állítani a ramokat. 1066-osak a tieid, 5:6 FSB: DRAM aránynál menniük kell a ramjaidnak legalább 1080-at, az 450-es FSB.
2V a gyári fesze a ramjaidnak. Onnan kezdj. Majd ha megvan a többi, akkor csökkentheted, amíg lehet. Mi értelme alulfeszelni addig, amíg 1. nem tudod, hogy bírják-e, 2. van más is, aminek a stabilitását keresed?
Plusz egy szívás faktort ne akarj már magadnak. -
Szívesen, máskor is.

Simán jó lehet akár 425-ig is. Ki kell tesztelni. Ha elakadsz, akkor lehet adagolni szépen az FSB Termination-nek, NB-nek és procinak a feszt még. Amíg tudod hűteni és megy felfelé a gépezet, addig toljad neki!
Egy megjegyzéés: Az auto feszek sajnos az asusnál nagyon nem alapot jelentenek. Azt írtad, a többi alapon. Mivel auton van, de tuningoltad a géped, tuti, hogy az összes auto értéket messzemenően túllőtte. A feszekkel szokott szépen elszállni a P5Q-Deluxe, ha auton vannak. Nekem is van 2 belőle, alaposan ismerem.
-
-
Szia!
Látom, azóta is van baj a gépeddel, akkor a képek alapján ajánlok neked egy beállítást:
Clock ratio: 8,5
FSB freq: 400
FSB Strap to NB: 333
DRAM freq: 960+/-5 lesz, azt a szorzót hagyd meg.
DRAM timing contr: Manual
Föntről lefelé az első pár timing legyen kézzel belőve: 5-5-5-15-auto-55
Mem OC charger: Enabled
AI Clock Twister: ModerateCPU Voltage: 1.150V
CPU PLL: 1.52V
FSB Termination Voltage: 1.20V
DRAM Voltage: Te tudod, ami a gyári fesze a ramnak, később majd lehet lejjebb venni, ha stabil.
NB Voltage: 1.26V
SB Voltage 1.10V
PCI-E: 1.50V
Load Line Calibration: Enabled
A két Spread Spectrum alatta Disabled.Amikre nem írtam, azok maradhatnak auton/ahogy voltak.
Az Express Gate-et egy másik BIOS menüpontban tudod kikapcsolni. Utolsó, vagy utolsó előttiben, már amennyire emlékszem már... -
-
-
-
-
-
-
102-104-ig mehetsz gond nélkül. Segít ennél a lapnál kicsit az FSB-ben is. 100-asra fixálva nem fog menni 400FSB-t a lapod, az tuti.
Én 110PCI-E frekit egyszer csináltam egész életemben, 3570K-val nitró alatt, amikor nem érdekelt, hogy meghal-e, vagy túléli, csak legyen meg a 6400MHz vele.
ALLAT: döntsd már el, hogy akkor most kezdő vagy és segítséget szeretnél kérni xeonozásban, meg tuningban, vagy profi szakértő és mindenkinek megmondod a tutit.
(egyik hsz-ben xeon mikrokód húdebonyi és nem elég-e csak sima, friss bios. Következőben megmondod a frankót cmd-nek, hogy húzza, amíg bírja, majd legvégül, mikor megjegyzem halkan, hogy csak azért megy 400-at, mert pci-e freki megy az égbe, akkor hirtelen nagyon jól tudva leírtad neki, hogy 100-ra fixálandó és arra figyeljen.)
Asus EZ-Flash: alapból beépített funkció, a bios része. -
-
Szia!
G31 chipsetes a lapod. Auto PCI-E frekin vagy, azért tudod eddig is akár húzni. Nagyjából 105-108 körül lehetsz pci-e órajelben. 110 fölötti frekivel lehet szépen kinyírni vinyókat vele, lapot is, extrém esetben akár a videókártyát is, ha van benne dedikált.
Valami normális lap jól jönne, ha már 4 magvazol.
ALLAT: de, auto pci-e frekivel alapfeszen is kim lehet nyírni szépen cuccokat vele. Nem okosat mondtál.

-
-
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
P5Q-Pro sem rossz lap, csak kifelejtettem a felsorolasbol!
OV jumperek maradjanak off allasban. Nem fogsz 1.60V-ot adni az eszaki hidnak, meg 1.80-at a procinak.
A linkelt beallitasok majdnem teljesen tutik, hasznalhatod oket! -
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
A P5QC sem túl nagy durranás. Asus P5Q-E, -Deluxe, -Premium, Maximus II Formula. Gigabyte EP45-DS4, -DS5, UD3R, -UD3P. Azt ajánlom, ezek közül válassz.
-
-
-
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
12k-ert lehet eleg gyakran latni Asus P5Q-Deluxe lapot. Azzal nagyon jol jarnal, sok fazisos tapellatas (eros, elbir egy tuningolt 4 magost is), P45-os chipset (nagy fsb-t el fogsz tudni erni 4 magos procival, ha a procid is birja fesszel es nem forr fel).
Kerdesedre a valasz pedig az, hogy egy 4 magos processzor sokkal jobban leterheli az alaplapot, azert nem megy ugy, mint az E8400. Extrem (folyekony nitros) tuningolasaim alkalmaval hajtottam mar ket magos processzort 675-os FSB-n, mig quaddal ugyan abban a lapban csak 560MHz-ig jutottam.

-
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
After Effectsben óriásit fog dobni! Főleg renderelésnél. Ha olcsón megúszod, akkor mindenképp válts.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Laci2277
üzenetére
A hőmérsékleteket mivel méred?

Alap, érintetlen CoreTemp-pel? Mert az 100fokot ad meg tjmaxnak a 85 helyett, ami azoknál a prociknál van alapból. Tehát a kijelzett értéknél 15 fokkal melegebb igazából, ha nincs belőve szépen!!Mellesleg szép gyors, nagyon tetszik! A legnagyobb általad elérhető órajelen mennyit dob 3DMark Vantage-ben proci score-nak?

-
-
-
-
-
válasz
Medocsabi
üzenetére
Bacsis kolléga volt az a lekváros, lóbalzsamos, lábizzadásgátlós emberke!
Beteg egy ürge.Ha még maradt a pasztából, ajánlom, hogy kend újra az északi híd hűtőjét is vele, mert ott méééég durvább a gyári paszta, mint amit most levakartál a procidról. Ha még mindig marad azután, akkor a vidkari a soros.Óvatosan, mert pici chip, védőkupak IHS nélkül, nem szereti ha billegetik rajta a hűtőt. Amúgy menni fog az is, ha netán megcsinálnád, nem nagy cucc és sokat javít.

-
-
válasz
bolcsodal
üzenetére
Ha ET6-tal állítasz valamit és utána restartolsz, akkor átírja a biost, igen.
Egyébként: 1. nagyon nem ajánlom az et6-ot, ótvar egy program.
2. a refeket hibásan jelzi ki. Azért mutatta az mch/dram refet 0,900-nak, mert 2,200V-hoz 1,100-at állítotál a biosban. Az ugye pont a fele. A default ram fesz az 1,800V, annak a fele pedig 0,900V. Ergo nem nézi a kijelzésnél, hogy te állítottad-e a ramfeszt. És mindig az alap ramfeszhez képest írja ki, hogy arányában mennyi az mch/dram. Te feltoltad 1,06-ra. Az 1,80-hoz képest viszonyítva nézd. Az az 59%-a az alap ramfesznek. Tehát ET6-ban ne a tényleges értéket nézd, hanem azt, hogy hány százaléka a dram/mch ref. az 1,80V-os alap ramfesznek. A te módosított ram feszeddel az a valóságban 1,30V körül van már! Szerintem az nagyon sok, nem hinném, hogy ott komálja a ramod.
Remélem érteni. -
-
-
válasz
bolcsodal
üzenetére
Elnéztem az adatlapodon, azt hittem P35 lapod van.
Óóóóó apám, fölöslegesen szenvedsz itt az időzítésekkel és fesszel.
MCH/DRAM gtl-t kéne belőni, jellemzően valahol 0,9-1,05V között fogja szeretni (leginkább 0,95-1,00).
Mindent lehet állítgatni a lapodban. Az összes skew-t, gtl-t. Rossz helyen kapiskáltál eddig. -
válasz
bolcsodal
üzenetére
Megprobalok segiteni, csak eddig nem voltam valaszkepes, ezert csak olvasni tudtam amiket irsz.
Kezdolepes: trfc mennyin van? Aida is mutatja, memset is, biosban is van ilyen ertek, csak talan mas nevvel.
40-80 kozti ertekrol van szo. Mert az lehet tul szuk. Vagy az nb/dram ref nem tetszik a ramodnak (amit ebben a lapban viszont nem lehet allitani), ergo akkor az kvazi inkompatibilis.
Elsore ezek a tippjeim. -
Abban a hsz-ben emlitett konfigban minden agyon van feszelve. A kornyezo hsz-elbol kiderul, hogy nem ajanlott beallitasokkal uzemel (annak ellenere, hogy stabil neki)
Ahogy a tobbiek is irtak, 400-as FSB-t alap feszekkel is mennie illene a gepnek.
Annyit tennek elsore hozza, hogy ne hagyd auton a feszeket, lodd be kezzel a kivant ertekre.
-
válasz
Laci2277
üzenetére
A 400-as FSB-s Xeon procik rendre ótvarok. Olyanok mint egy QX9770 mondjuk. Te érteni fogod, volt neked olyan. Egy mezei Q9550 veri őket. Dettó a Xeon 400-asokkal is.

Amit én ajánlok az E5440. Nagyon sok bennük a jó tuningos E0 példány, majdnem beérik a világbajnok Q9550-em. 1,168V-on 4GHz és társaik. Ha viszont nagyon erős hűtésed van, akkor X5470. 10x-es szorzója van, csak a fesz fog gátat szabni neked, hamarabb éred el a nitró alatt a 2V-ot vele, mint sem a lapod FSB-je kifulladjon.

Kérek szépen privit, hogy mi lett a te Maximus II Formuláddal.

-
-
válasz
karburátor
üzenetére
Akkor használd egészséggel ezen a beállításon, viszont nagyon gyaszerán van belőve, azt hadd fűzzem hozzá.
Mindennemű rosszindulat nélkül!Iszonyat sok a VTT fesz, az északi híd fesz is sok ilyen laza ram timingok, driving strength és PL mellé.
Mentsd el ezt a beállítást, hogy ha bármi van vissza tudd állítani és tesztelj újra.
Nálam VTT 1,10-zel 440-es FSB-ig jó quad procival!
FSB strap-et én 333-ra raknám, 5:6-os osztóval. 960-on fog menni a ramod, viszont talán bírná a cl5-5-5-15-öt, pl8-at, akár még kisebb fesszel is, és gyorsabb lenne mint most.
PLL számít valamit, hogy nem 1,50-en van? Kötve hiszem.
Elég kiaknázatlan beállításokhoz ragaszkodsz. Vesztenivalód nem nagyon van, teszteld ki rendesen. és ha beüt a krach, akkor is vissza tudod rakni a régi felállásra.

-
válasz
karburátor
üzenetére
És nem bírják lejjebb? Attól, hogy 6-6-6-18-asok még mehetnek lejjebb, erősebben.
Próbáld először 6-5-5-15-ön, hátha úgy is megy.
-
-
válasz
glutamin
üzenetére
Ajánlok egy ilyet: L5430. Kis fogyasztású (csak 50W, kevesebb, mint a mostani 2 magosodé), 4 magos, 12MB L2 szintű gyorsítótárral rendelkezik, 2,66GHz-es. Modold bele a mikrokódját a biosba, tedd fel 8x400=3200-ra, feszeld alul amíg csak tudod. Nagyon nőne a teljesítmény, fogyasztás talán még csökkenne is, és az élmény, amíg csinálod sem lenne utolsó.
U.i.: én csak E0 procit vennék.

-
-
Hali!
500 FSB: 1,3xv VTT volttal menni szokott nálam, ha jól emlékszem 1,34-36
FSB-ben ha elakadtál, akkor két dolgot tehetsz: gtl és skew. 12M L2 quadoknál mindkettő sokat számít.
Mennyi ramod van? Kell neki ekkora MCH fesz? Csak azért, mert UD3LR-en elég nudli a hűtés (pedig jól megy a lapocska), óvatosan feszelném és még akkor is hűteném ezerrel.Egy mellékes kérdés: mi lett az E5420-szal, amit régebben bencheltél? Az plusz egy fél szorzó, azzal már most 3800-on lennél.
-
-
válasz
SaGaIn
üzenetére
Szia!
Szívesen segítek, ha tudok!

Kérdés: microcode benne van a modolt biosban, vagy csak a ket féle cserélt memória partíciós tábla, meg cpu support list?
P5Q-E lapon jó a hűtés. 24/7-re 1,36-os VTT mehet egy quadnak, ha jó a tápod és a hűtő rajta.
Északi hídnak mehet 1.40, de csak, ha újra van pasztázva az északi híd hűtője. (Feteken maradhat a gyári gap-pad) -
válasz
belaazallat
üzenetére
GTL Ref-ek: CPU ref és MCH ref.

Azokat finomhangolva még feljebb lehet tolni az órajelet adott fesz mellett.
Emlékeid szerint ennyi a vége. Hát told feljebb 2-vel az FSB-t, egy értékkel told feljebb az MCH feszt és nézd meg, stabil-e. Nehogy hagyjunk már benne kiaknázatlanul Hz-eket!

-
válasz
belaazallat
üzenetére
Órajelet feljebb nem bírta?

Mondjuk egy alapos gtl-ezéssel?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

10-30 fokkal hűvösebb lehet majd.

) Két komoly gond lehet vele.