- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
BenQhunria #24497 üzenetére
Dátum, idő jónak tűnik !
-
BenQhunria
tag
válasz
szinesz.bob #24496 üzenetére
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BenQhunria #24493 üzenetére
Milyen: - az alaplapod?
- mivel hűtöd?
- milyen és mennyi memóriát használsz?
A szorzó az fix 8 3200Mhz-en(8X400) simán kellene mennie normális hűtéssel. De akár 3600Mhz is elérhető..... -
szinesz.bob
senior tag
válasz
BenQhunria #24493 üzenetére
Írd le ide mi a probléma.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #24492 üzenetére
Futtass IBT-t vagy linx-et 2048MB memóriával vagy többel. Ezzel időt spórolsz.
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Elakadtam egy Q8400-as húzásában, esetleg valaki tudna segíteni privátban ? -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BoogeyM@n #24491 üzenetére
van
de most viszont 2x újraindult, nem tudom miért, most egy 30 perces prime95 futtatok.
pedig csak videót nézegettem yt-n
meg már f1 2015 játszottam kb. 40 percet, semmi baja sem volt xdcpu: 61 fok
cpu1: 60 fok
cpu2: 50 fok
cpu3: 50 fok
cpu4: 49 fokcpu meg cpu1 miért melegebb 10 fokkal amúgy?
biztos a vga baszkódik mármeg xd
-
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24490 üzenetére
Van tuning
-
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24488 üzenetére
Elvileg ez a kollega elég szépen meghúzta 1.35V-al "4ghz-re húzott Xeon E5450-el 1.35V"
[link]http://prohardver.hu/tema/intel_core_2_quad_yorkfield/hsz_23178-23178.html
Én tippem 1.28V vagy 1.3 lesz ami jó akkor
-
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24486 üzenetére
Na már haladás csak most azt kéne megtalálni honnan kezdődig a drágaságnak a feszje.
Mindenki mást ír így nem könnyű lehet hogy alacsonyabbról kéne kezdeni 1.2V meg kideríteni cpuz-vel mennyi alapon a fesz 3GHz-n és ehhez mérni szóval attól felfelé.
+ 3.5GHz-el próbáld meg előbb 388*9 talán jobban szereti.http://prohardver.hu/tema/intel_core_2_quad_yorkfield/keres.php?stext=asus&submit=&offset=650
-
BUZZLGHTYR
senior tag
9x400 és 1.3v körül már a kép sem jön be. Mindig újraindul a gép
-
kriszbon
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #24481 üzenetére
Mint ahogy írták, Ctrl+F1 megnyomás a bios főmenü alatt volt már?
Még a Multi-Step Oc Bostert lehet Disabledre kell tenni, és talán akkor tudsz te tuningolni.
Biztos hogy valami nincs átállítva, mert szerintem nem véletlenül vannak ott azok a beállítási lehetőségek. -
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24481 üzenetére
Ha rámész a szürke cpu voltage (V)-re akkor nem lehet vele tényleg semmit kezdeni? (enter új érték vagy +-?)
Jó volna belőni tesztnek egy 1.3V-tól fölfele addig amikor stabilan fut a 9x400 -
beldeczki
aktív tag
(#24476) korn + (#24478) BoogeyM@n: Manualra hivatkozok, ott pedig ez van írva:
"CPU Voltage (V) / CPU GTL REF0 / CPU GTL REF1 / DRAM Voltage (V) /
DDR_VREF_A / DDR_VREF_B / NB Voltage (V) / NB GTL REF / VTT FSB Voltage
/ SB Voltage (V)
These items dispaly the power status of Memory, FSB and chipset. Read-only."A videóban szereplő bios különbözik ami a manualban van, lehet újabb verzió van már a videóban. (manualban összes mező sötétszürke = nem lehet állítani). A kérdező nem küldött képet róla, hogy lássuk mi a helyzet...
(#24477) korn: de ott már az fsb-n állított fölfele, auto fesszel meg egyből növeli feszt is.
-
Alpi.
addikt
Ctrl + F1 -et probaltad ?
-
korn
aktív tag
válasz
beldeczki #24467 üzenetére
itt a gyerek tud állítani
https://www.youtube.com/watch?v=R-R1JmNmtMo -
beldeczki
aktív tag
válasz
BoogeyM@n #24473 üzenetére
Idézem #24467-es hozzászólásom:
Feszültséget ezen a lapon egyáltalán nem lehet állítani, tehát hagyjál mindent alapértéken.Nem hülyeségből mondom neki, hogy ne piszkáljon semmit.
Elvileg fixre kéne tenni az auto az nem stabil ha tuningolva van.
Nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is, auto-val túlfeszeli. -
BoogeyM@n
tag
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BoogeyM@n #24471 üzenetére
Auto fesszel mint írtam én nem állítanék semmit (és nem is lehet), a fenti képen is elég magas fesszel megy. A ram-ról meg annyit, hogy a kisebbnek az órajelén fog menni az összes, tehát ez nem lesz akadály (max abban az esetben amit leírtál, hogy 400-as fsb-vel, max 3600 mhz lehet, ha a fölé akar menni, ahhoz már húzni kell a 800-as ramokat).
Amúgy az a déli híd az északi lesz.
Én már csak a feszültség állítás lehetetlensége miatt se piszkálnám.
-
BoogeyM@n
tag
válasz
BUZZLGHTYR #24468 üzenetére
Viszont mi ez a
DDR2 800/1066 memória katyvasz?
Valszeg ez miatt nem fog menni a tuning mert ez így nem jó hogy többféle van.Ha ddr 800-at használsz akkor (aszem) a déli híd-on limites leszel 400-Mhz-en szóval 9X-es szorzó mellett max 3.6GHz lesz a csúcs ha nem emelsz külön a memóriáknak is feszültséget szóval 400x9=3600MHz.
Próbáld ki hogy csak a ddr800-at hagyod benne. -
BoogeyM@n
tag
válasz
Bios beállításról nyomj egy képet azért.
Elvileg 500MHz-et v 6-ot fesznélkül is bírnia kéne.Viszont mi ez a
800 1066 memória katyvasz?
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Tuningot ne is erőltesd. Auto feszültségen ha állítasz procin akkor feszültséget is magától emeli (ami persze nem jó).
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24466 üzenetére
Bocsi, nem olvastam teljesen el a könyvét. Feszültséget ezen a lapon egyáltalán nem lehet állítani, tehát hagyjál mindent alapértéken.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24464 üzenetére
Full alap beállításokon járasd a procit (fontos, a feszültségeket ne hagyd AUTO-n, állítsd be mindegyiket manuálisan). Így teszteld és esetleg nyomass rá egy IntelBurnTest-et, ha azon átmegy akkor sehol se lesz gond. Az a pár fok eltérés lehet a hűtő felhelyezése miatt is akár. A táp bőven elég.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24462 üzenetére
Jó lett a BIOS, ott van minden utasításkészlet.
Igaz nekem E5420 van, de az alapból 2.5Ghz-en megy, és a tiednél jóval alacsonyabb feszültségen viszi a 3.3Ghz-et, szóval a tiednél nem egyből a fesszel kezdenék el játszani. Amúgy nekem is olyan hűtő van rajta, 60 fölé nem megy (AIDA-val mérve).
Amúgy a "Cell Menu" pontban mindent tudsz állítani.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24459 üzenetére
CPU-Z-ről lősz egy képet akkor láthatjuk, hogy felment-e vagy nem. Elem kivételnél csak beállítások törlődnek.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24457 üzenetére
C:\>
után így is megpróbálhatod:
cd 7512v16
AFUD4281 A7512IMS.160 -
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24455 üzenetére
A frissítés végén kiírja, hogy sikeres volt a frissítés?
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #24452 üzenetére
Itt a módosított BIOS: link
BIOS frissítés:
1. Csinálsz egy bootolható pendrive-ot (pl. Rufus-al, ott pedig kijelölöd a bootlható lemez készítését és beállítod MS-DOS-ra és formázod)2. Rámásolod a komplett letöltött mappát (kicsomagolás után), aminek a neve ugye: 7512v16
3. Bebootolsz a pendriveról: ott pedig kiadod ezt a parancsot:
C:\7512v16\AFUD4281 A7512IMS.160
majd enter és újraindítod amikor kéri. Utána induláskor beállítod a BIOS-ban beállításokat és kész is van. -
kriszbon
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #24452 üzenetére
Tessék itt van a teljes leírás a cseréről, átalakításról.
Én is azt mondom keress olyan eladót, akinél van nútolt proci, de lehet te is meg tudod csinálni.
A biosba előfordulhat hogy bele kell írni a mikrokódot, mert nem biztos hogy meg lesz minden utasításkészlet, még ha fel is ismeri a lap(nekem is így volt).
Van olyan eladó aki beleírja a kódot ha megkéred rá, neked csak frissítened kell vele a biost. -
beldeczki
aktív tag
válasz
Gogodj #24449 üzenetére
Elvileg belefog menni, csak a foglalatot kell megvágni. BIOS frissítést a használatijában megtudod könnyen nézni (google a barátod).
(#24450) sony7777: attól, hogy a procin van átalakító attól még a foglalatot a megfelelő helyen meg kell vágni (vagy olyan procit veszel ami nútolva van). BIOS frissítés lépéseit megtalálod te is a használatiban, nem nagy ördöngösség.
A megfelelő BIOS fájlt mindkettőtöknek betudom linkelni ide...
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali.
msi p45 platinum alaplapba szeretnék egy e5450 processzort belerakni.
átalakítóval adják a cpu-t, akkor is kell faragni valamelyik alkatrészt?
illetve a bios frissítését hogy tudnám megoldani, ha nem fogja kezelni? -
Gogodj
tag
sziasztok nekem egy ecs g31t-m lapom van nem mai gyerek azt tudom, de szerintetek van vele esélyem? csak mert processzor már van hozzá 2.6 os xeon 5430 as. adapter van rajta,viszont ez a müanyag vagdosás nem tiszta. biost meg ezen nem tudom hogy kell frissiteni. valaki eltudja magyarázni szájbarágosan ?
-
calf
tag
Kedves Kollégák!
Tanácsot szeretnék kérni, nagy döntés előtt állok.
Jelenleg DDR3-as P43 lapban fut egy E5420 2,5GHz@3,33GHz
i3 2100-ra cseréljek szerintetek? árban kb. ua. lenne.
egy HD6950-et szeretnék beszerezni mellé.
-
BoogeyM@n
tag
Itt az árakról van szó akinek engedi a pénztárcája az úgyis jobbat fog venni ennyi pont....
Szerintem akinek C2Q Yorkfieldje van (amúgy a topik erről szól) az tegye össze a két kezét és örüljön hogy van neki és nem kell még váltani platformot.
Viszont venni nem igen lehet amit elkérnének érte nem éri meg mert annyiba kerül mint egy hasonló tudású pl: G3258 persze lapot is kellett váltani de inkább megérte mert úgyis eladtam a régit.
Amúgy E8400-el még így is lehet GTA5-el játszani szóval azért túlzásokba nem kéne esniük egyeseknek persze aki hardcoregémer úgyse fogja fel
-
válasz
rup1u5 #24443 üzenetére
8 magot nagyon kevés játék használ ki, talán ott van még előnye ha egy játék kb 4 magot használd de marad a windowsnak is meg sok sok háttérben futó proginak is prociidő. És ez egy eleve processzorlimites környezetben szerintem sokat számít.
Én tisztában vagyok vele hogy egy i3 szintjét szinte semmilyen játékban nem éri el, de ahol 4-et vagy többet kihasznál ott igen és meg is haladja. Tömörítés és konvertálás az nagyon megy neki de nem erre használom. Egyenlőre csak a BF4-et tudom felhozni ahol jól megy látszólag, bár mintha a GTA4 és 5 is kihasználna több magot. Ha lesz időm kipróbálom.
BF4-nél egyik mag sincs 100%-on folyamatosan de megközelítik azt, a videókari az kevés rá. -
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24426 üzenetére
Teljes nyálcsorgatással olvasom a logoutos bejegyzéseidet a dual Xeon projektedről.
Amit írsz az mind igaz. Nekem sem volt eszem ágában sem váltani 775-ről ha nem esett volna az ölembe ingyen a 2011-es Xeon.Muszáj volt írnom mert elhangzott itt egy kijelentés ami önmagában nagyon félrevezető lehet.
"Nincs olyan játék még ahova a procid kevés lenne."
Pontosan úgy van ahogy írod! Ha nem übermaxolod ki a beállítástokát akkor megy. Ez éppen ellentétben áll az idézett kijelentéssel amire felkaptam a fejem. És ezt te úgy írod, hogy nálad két ilyen proci dolgozik.
A GTA5 videókon szépen látszik mekkora CPU limit van 4ghz-es yorkal. És az még csak a single player! Ugyan az a konfig multiban térdre-rogyna és össze-vissza lag-olna. Viszont a te 8 magosodon szivesen megnézném.(#24438) kriszbon :
Nagyon jó cikk! Köszi!(#24427) szinesz.bob:
Ezt nem vitatom de akkor még egyszer:
Csupán a 24415-ben tett kijelentéseddel volt bajom. Azért mert nem igaz és félrevezethet másokat. Ennyi. Peace!(#24423) Csendeske:
Ne bizonytalanodj el!Ha a te igényeidet kielégíti a konfig akkor minden rendben van. Élvezd!
-
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24426 üzenetére
Hát én is szeretek "molyolni" a gépen, de ezt nem vállaltam volna be.
Amúgy meg a szívemhez nőtt ez a platform, számítógépes pályafutásom nagy részét ezen éltem le.
Még szeretném 2-3 évig használni, aztán lassacskán váltok majd. Addigra a mostani Skylake technika is megfizethető lesz talán számomra. Játékokkal nem lesz gond, most úgy érzem, a HD 5750-es kari a szűk keresztmetszet alighanem. Kihozom ebből a párosból amit lehet, és élek mint Marci Hevesen! -
Csendeske
aktív tag
válasz
kriszbon #24425 üzenetére
Igazad van!
Sajnos teljes váltásra egyáltalán nincs keret! Tulajdonképp teljesen jól elvagyok a mostani rendszeren is, pláne hogy feltuningoltam egy kissé ezzel a négymagossal! Erősen kompromisszum kész vagyok, sok játék vár még rám, ami pompásan elfut ezen a hardveren!Nyilván akinek van pénze, lecserélheti a legújabbakra, mert azon gyorsabb, szebb, meg stb., de tudni kell mértéket tartani!
-
Barni22
tag
Amúgy én is így vagyok vele.amig el nem füstöl vagy valami addig jó ez bőven.vehetnék másikat de igazából amire használom bőven sok.én azt hiszem a maximumot kihoztam a 775-ből ennél talán picit még lehetne finomítani de nem érdemes.viszont a 7850-et kihajtja a proci.
kis konfigom: Asus P5Q-Pro; Core2Quad Q9550@3.6Mhz; Kingston Hyperx 4x2 GB (T1) 1066Mhz@1100Mhz; ASUS 7850 Direct cu II 2GB HD; CoolerMaster Evo 212; CoolerMaster Elite 431 Plus; Chieftec CTG-500-80P,Kingston hyperx 3k ssd 120gb bundle kit,2x Cooler Master R4-BCBR-12FB-R1 12cm,Asus DRW-22B2L,320 GB Western Digital Caviar Blue HDD (3,5", SATA3, 7200 RPM, 16 MB).
-
kriszbon
őstag
Igaz 2 éves tesztelés, de van benne újabb és régebbi procik is, kicsit átnéztem én is, és azért még én sem dobom ki az új szerzeményű Q procimat, főleg hogy jobbra nem telik.
Mert ha már bele tudok ölni elég sok pénzt egy váltásba valamikor, akkor már olyant érdemes választanom ami alapból sokkal többet tud mint a mostani(mondom sokkal), és csak jóval később kell vele eljátszanom azt, mint most a 775 foglalattal.
Az meg azért jelenleg drága lenne.
De azt is gyanítom, hogy a drágalátos Intel nem biztos hogy hagyja a felhasználókat még egyszer olyan hosszú ideig játszogatni, mint tette azt a 775-el.Ezt nem ismételt vitaindítónak írtam.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
gtamate2 #24436 üzenetére
Azt írtam az elején "Nincs olyan játék még ahova a procid kevés lenne" Én arra gondoltam hogy lehet vele játszani minden játék elmegy játszható. Persze hogy nem hajtja ki de megy vele. És szerintem még pár évig így is marad. Azért nem váltok mert 100k-ért nem éri meg a 30-50% fps. De 15k az nagyon jó ár!
-
gtamate2
veterán
válasz
szinesz.bob #24434 üzenetére
Anno 55k-ért vettem a Q8200-at, azóta megfogadtam hogy prociból újat soha
/Maximum ha nagyon gazdag leszek egyszer
i3-ra nem váltanék,azért mégis csak 4->2 mag, igaz hogy erősebb de zavarna a tudat.Na de arra akartam utalni hogy nem igaz az az állításod hogy bármit kihajt a Quad, mert sajnos nagyon nem. 7790/7850-ig maximum még mellé lehet kártyát tenni, de már a 7850-ben is hagy kakaót.
-
válasz
szinesz.bob #24431 üzenetére
Részemről vége. Úgy sem fogod megérteni.
-
gtamate2
veterán
válasz
szinesz.bob #24429 üzenetére
Q8200@3 Ghz-ről váltottam i5-2400-ra. Mindkettő mellett egy mezei GTX 660 volt. A csere után a minimumfpseim a duplájára nőttek, és az átlagfps is megugrott.
A csere kb 40k-ba került (használtan), ha beleszámítom hogy mennyiért adtam el a cuccaimat akkor kb 15k-ból megúsztam.
Én is azt hittem hogy elég lesz a 660 mellé még a s775, de sajnos a saját bőrömön tapasztaltam hogy 50-60%-on pörgött a kártya és kevés volt.Az egy másik kérdés hogy elfut-e egy mai játék a C2Q-on, mert elfut. De nem mindegy hogy hogyan, a minimumfps sajnos hajlamos beesni és ez a legzavaróbb egy játéknál.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
eldiablo #24430 üzenetére
Nem figyeltél a kérdésre csak ennyi nem a meteszt persze hogy 3X gyorsabb. De a játékról volt szó ha megbocsájtasz! És te kötöttél belém hogy videókra alapozom a véleményem de ha nincsi7-em kipróbálni megnézem ott és figyelem az fps-t. Értesz? Amúgy elolvastam a cikket jó lett volna mellétenni 1 core 2 quadot
ugyanazon az órajelen. szerintem.... -
válasz
szinesz.bob #24429 üzenetére
Már látom, kár veled szóba állni, mert tényleg nagyon messze vagy a realitástól.
Jó játékot fórumtárs. -
szinesz.bob
senior tag
válasz
eldiablo #24428 üzenetére
"Pusztán youtubeos videókra alapozod a véleményed?
"
Így gondodlod?
Tudod mi az az UT4 (pre alpha) tőltsd le kérlek ingyenes 4 giga helyet foglal a map neve outpost 23
Állíts be 1 normal death meccset és lövöldözz közben nézd az fpsed!
Mivel nincs i7-em ugyanezet a mapot néztem meg. Vágod?"Ha gondolod mérek egy RAM tempót 4200Mhz-es E5440-el és E3258-al.
"
Az remek lesz látom megértetted miről van itt szó ,vagy neked a kedvenc játékod a "ram tempó" az aidán!?
Akinek meg misztikum az i3 VGA kihajtása, annak egy friss olvasmány a Log-Out-ról: [link]
Köszi erre nagy szükségem van!
Próbáld ki a játék alatt kérlek mit is mutat!(UT4)
Gratula látom nem nagyon vagy képben...
Kérlek olvasd el miről van szó úgy nagy vonalakban....
E5440 val lehet játszani vagy nem?
-
válasz
szinesz.bob #24427 üzenetére
Pusztán youtubeos videókra alapozod a véleményed?
E5440-em van, használtam nemrég fő konfigként, amíg el nem keltek az AMD-s cuccaim. Most 2 magos Haswell-t hajtok 4200Mhz-en. Ég és föld. Ezt addig nem fogod fel, amíg nem használod.Ha gondolod mérek egy RAM tempót 4200Mhz-es E5440-el és E3258-al.
Hiába fujjolod az i3-at, tempóban veri a Yorkfield-et, de még egy húzott G3258 is. VGA kihajtásban pedig, khm, régebbi i7-eket idéz a G3258.
Akinek meg misztikum az i3 VGA kihajtása, annak egy friss olvasmány a Log-Out-ról: [link]
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
rup1u5 #24422 üzenetére
Q9400-em van húzva. Szerinted miért 775-ös alaplapom van? 100k kb a fejlesztés de minek? Hidd el ha azt látnám hogy van értelme fejleszteni megtenném de nem látom és érzem.
Az intel 1 vicc! Évente új foglalat az "új" procihoz a fejlődés jelentéktelen.
Tuning? K-s proci csak...
Ár? i5 6600k kb 80 000 i7 6700k kb 115 000(A régebbiek olcsóbbak 10k-val)
Ja és már vegyél új memóriát is az 1151-hez
És tuningos lapot is 50k ért
De kapsz integrált grafikus csipet! HURRÁ!!!! (ha akarod ha nem kifizeted)
Természetesen nem cserélném el a procimat i3-ra 2 mag az 2 mag marad hiába a HT.
Ja i3 40 000 ért nem tudom nekem nem kellene.
Persze jobb az I7 de az árához (+lap +memória) nézd (100k alsóhangon) annyival jobb?
Vagy veszel a régi lapodba 4 magos Cpu-t és játszol. (10-20k max)
UT 4 pre alpha a megrajzolt szép pályákon 70-80 Fps kb nálam.
Ugyanez 120-130 fps GTX980 I73770k -val(videót néztem csak róla)
Én azt mondom annyit nem ér nekem. Inkább használom és ha eljön az ideje lecserélem.
2011-ben úgy gondoltam max 2 év, 2013 szintén max 2 év. Most 2015-ben azt mondom még 2 év tuti. Hála a cpu-k lassú fejlődésének. Régen tényleg 2 évente váltani kellett mert kevés volt de most ez nincs így.
A Sandy Bridge igen ott volt 1 nagyobb ugrás és azóta? 5-10% és ahogy írtam új lap mindig.
Köszönöm építő kritikád és örülök hogy veszel "ú"j procit +2 mag ami mindíg jól jön.(lapcsere nélkül)
Maradok a kő alatt még 2 évet. És a "Nincs olyan játék még ahova a procid kevés lenne." fent tartom. (persze max full HD) Nem hajtja ki 100% a videokártyát? Na és? Tudsz játszani vele vagy nem? Elindul? Megy? Játszható? Igazából ez számít és nem az MSI Afterburner-en a processzor és videokártya kihasználtság.
"A mai játékok alatt már csak erős kompromisszumokkal használható egy York" Az erős az picit erős.
Bár minden nézőpont kérdése. -
válasz
Csendeske #24424 üzenetére
Szeretek barkácsolni, van benne kihívás (már volt pár duálosom). És az eredmény is jó lett. Amikkel én játszom azokhoz bőven még sok is. Egy AMD X6-ost váltottam le pusztán azért mert meguntam.
War Thunder: ennek elég kevesebb gép is
BF4: Szereti a 8 magot, a videókari kevés a max grafhoz. Nem vagyok maximalista és a beállítások nagy része low-on van de a textura, mesh, filter ultrán. Talán ez az egyetlen ami kihasználja.
Ro2: szintén nem kell nagy gép neki
Star Citizen: na hát ez mire kijön addigra váltok, most katasztrófa ahogy megy de inkább a videókártya miatt.
GTA5-öt nem próbáltam de az az X6-oson is játszhatóan futott.Szóval a procik ha sok (6-8) magot támogató játék fut akkor teljesen jók (i3 vagy kissebb i5 szint), ha csak egy két magot használ ki valami akkor meg egy mai pentium szintje, de ezeknél a játékoknál nagyrészt elég az ereje.
Ramokat szinte ingyen adják (1500Ft/4gb darabja), a 32gb-ot azaz még a felét sem tudom kihasználni. Sata2-t kezel a lap ez is limitáció de csak tesztprogikkal mérhető.
A gépben csak a tápot hallom, de azt is csak azért mert több mint 10 éves és kissé odavan a ventije.
Fogyasztásban húzott Amd X6 szintnél kevesebb, teljesítményben másfélszerese.
A jó lapok drágák (20-30eft), szerverlapokkal meg szopás van csak hiába adják párezer forintokért.
Tuningot még a szerverlapok is tudnak, órajelgenerátor piszkálható setFSB-vel, de ramot visszaosztani nem egyszerű (forrasztani kell), feszt is csak win alatt lehet állítani.
A gépházam is régi, de alapból EATX és fel van készítve ilyen lapokra.
Ami igazi szívás az a chipset, az egy fosadék bár az akkoriban intelnek volt egy pár szar chipsete és meg kellett válogatni rendesen. (G41 FSB wall, pcie 1.1-1.0 támogatások, ramkezelés asztalikba katasztrófa (4-8Gb max ram kezelhető) bár ekkor AMD nagy előnyben volt az integrált memóriavezérlőjével mert az minden szart megevett akár mit raktam bele) Hivatalosan 2.0 Pcie támogatás ami papíron igaz csak és sem az intel sem a lapgyártó nem tudja igazán mit támogat.Igazából azért kellett hogy legyen egy egyedi gépem ami csak keveseknek van.
rup1u5
Én csak azt látom hogy elindítom a játékot amivel játszom és megy, jó jó nem ultraűbermaxon de megy. Egy i7 jobb, sokkal jobb de az még használtan is majdnem annyiba kerül mint a mostani teljes konfigom. Ha az i5 öseket nézzük akkor is jóval drágábbak. Meg én kicsit elborult vagyok ilyen téren ezért azt mondom az nekem egy lelketlen valami.Kicsit olyan számomra mint az Amcsi olcsóbb izomautók, mindenki tudja hogy rakás szar az összes de mégis veszik mert az olyan fasza érzés amikor felpörög az a daráló hangú nagy dög V8-as aztán persze egy tuningosabb civic röhögve elhúz előttük.
Ha váltok akkor majd egyszer valami DDR3 quad ram támogatású dual 8 magos HT-s Xeon szörny lesz használtan fillérekből, de ez még messze van. -
kriszbon
őstag
válasz
Csendeske #24423 üzenetére
Ne sokat töprengj azon hogy mit írnak, kivéve ha módodban áll teljes platformot váltani.
Ami valljuk be egyáltalán nem kerül kevés pénzbe manapság.
Persze ha jól el vagy eresztve anyagilag, akkor tedd meg, nekem még a proci+VGA (e8400+4850-->mostani) frissítés árát is nehéz volt kiköhögni, nem hogy egy platform cserét.
Ahogy olvasom mostanában itt a fórumot, elég sokan el vannak eresztve anyagiakkal, nem is kicsit, és elég könnyedén ajánlgatják a drága cuccokat.
Tudni kell ki mit engedhet meg magának, és milyen kompromisszumokat hajlandó kötni, mivel játszik, mert nem mindenkinek van szüksége az FHD felbontásra, sok x-os szűrőkkel , mindent kimaxolva.
Már többször is olvastam az utóbbi hetekben, mióta ismét járok ide, hogy más is írta, nagyon sok játékot még manapság sem nagyon érdekli hány magos a proci.
Persze mindenki szeretné a legújabb cuccokon futtatni a játékokat, de ha megy élvezhető minőségben a régebbi vason is, akkor mint írtam nem töprengeni kell, hanem játszani.
Bocs mindenkitől hogy ezt leírtam, és offoltam ide. -
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24414 üzenetére
Olvastam korábbi hsz-ekben mit küzdöttél vele!
Már értem akkor! Nekem mondjuk nem jutott volna eszembe dupla procis lappal "kikezdeni". -
Csendeske
aktív tag
válasz
szinesz.bob #24415 üzenetére
Ez igazán jó hír, köszönöm!
Bár az utána következő hozzászólásokat olvasva kicsit elbizonytalanodtam.
De azt mondják, a puding próbája az evés. Leszedem valamelyik frissebb játékot (most éppen a Skyrim-et tolom), és meglátjuk mi lesz?! -
rup1u5
nagyúr
válasz
szinesz.bob #24420 üzenetére
"Akkor írj már 1 játékot amit nem lehet játszani 3,2GHz-es Quad procival."
Ne ferdíts!
Ilyet senki sem állított itt.
Ezt írtad:
"Nincs olyan játék még ahova a procid kevés lenne."Hogy ez mennyire nem igaz az mindenkinek világos kell legyen aki az elmúlt 3 évben nem egy kő alatt élt.
Egy 2008-ban megjelent architceturáról beszélünk. A mai I3-ak már gyorsabbak mint ezek a Yorkok.
Nézd meg a linkelt GTA5-ös youtube-os videókat mielőtt nekiállsz fejet a falba verni. 4Ghz-re húzott York, GTX 970-el (eleve overkill VGA ehhez a procihoz), CPU magok sok helyen tartósan 100%-ba is belenyalnak miközben a GPU tehelés 50% körül és néha még 41%-ra is leesik. És a GTA 5 az még jól optimalizáltnak számit. Engedj rá egy Project Cars-t vagy valamelyik másik mai játékot és meglátod, hogy mennyire távol van a valóságtól a fent aláhúzott kijelentésed.A mai játékok alatt már csak erős kompromisszumokkal használható egy York. Más szóval kevés. Hiába van 4Ghz-re húzva. Régebbi játékokkal, egy max GTX 680 szintű VGA-val, FullHD-ig még ma is megállja a helyét. Ez szép teljesítmény egy ma már őskövületnek számító procitól. Basszus! Gondolkozzunk el! Lassan 8 éves lesz! Ma már a 2011-es Sandy Bridge-E amit hajtok öregnek számit.
Mégis úgy pics@zta el a 4Ghz-en hajtott Yorkomat, hogy csak néztem. És mindezt alap 3.2Ghz-en tette. És meg se kottyan neki a 4.5. Most fogom lecserélni a 6 magos testvérére (E5-1650 aka 3930k).
5 évig hajtottam 9550-et és most I7-et.Tapasztalatból beszélek. És te?
-
szinesz.bob
senior tag
-
rup1u5
nagyúr
válasz
szinesz.bob #24415 üzenetére
Amit állítasz az nem igaz!
Amíg nem váltottam I7-re én is ezzel hitegettem magam.
Elég megnézni a BoogeyM@n által linkelt két videót.
Ne vezessük félre a gyanútlan fórumozót ha szabad kérnem. -
roliat
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja raktam össze egy gépet, a processzor egy Q9300-as. A kérdésem az lenne, hogy normálisak-e ezek a hőfokok, mert nekem kicsit furcsának tűnik, hogy a magok hőmérsékletei ~20-25 fokkal magasabbak, mint a CPU.
Nincs tuningolva, minden az alap AUTO beállításon van hagyva a BIOS-ban (Asus P5QL Pro alaplap). A procihűtő egy Deepcool Gammaxx 300.
Esetleg lehet, hogy túl sok hűtőpasztát nyomtam rá? MX-4-et használtam, lehetséges, hogy kicsit "megszaladt"?
Előre is köszi!
-
-
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24412 üzenetére
Alaposan átnézem majd ezeket az értékeket. Mindig jó más tapasztalataiból tanúlni.
Milyen bios az, amiben nem lehet feszt állítani?!
Nem akarom nagyon meghajtani, mondjuk 3.5/3.6-ra húznám a procit.
Ezzel a technikával nem lehet már a világot megváltani, de szeretem a régi címeket játszani, oda jól jön még két mag. Lehet hogy csak bemesélem magamnak, de a mindennapi használatban is mintha gyorsabb lenne kicsivel. -
válasz
Csendeske #24411 üzenetére
Nekem csak windows alatt lehet feszt állítani (CrystalCPUID-vel a speedstep részen), azaz semmi ilyen lehetőségem nincs a Biosban. Alapból jól lövi be.
A feszeket a CPUZ-ből olvastam az mindkettőre 1.096-1.168v közöttit ír, Aida nem írja ki, meg a HWinfo is vegyesen ír mindent. Hőmérsékletekben a bios alapból 40-50 fokot ír mindenre, Aida hihetőbb, HWinfó szerintem sokat mér.
BF4 alatt sem hangosodik és csak langyos a borda, bár 80w-os proci nem számít nagynak mai viszonylatban sem. -
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24410 üzenetére
-
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Örömmel újságolhatom (és egyben köszönetet mondok beldeczki, rup1u5, MasterDeeJay fórumtársaknak a hozzászólásokért) hogy sikerült az "új" lappal életet lehelni a számítógépbe egy xeon L5450
proci segítségével!
Mindjárt van néhány kérdésem, amit biztosan feltettek már itt párszor, és meg is válaszoltak, de nincs kedvem cirka 10000 hozzászólást végigolvasni.1, Mennyi a xeon proci üzemi hőfoka alapfesz mellett? Ha jól láttam bios-ban a magfeszültség 1,2637 V
volt, ekkor érzésre rohadtul melegedett. Visszavettem 1,225-re, vidáman megy.2, Mindenhol olvastam hogy ne hagyjuk "autón" a feszültségeket! Ez csak az ASUS lapokra vonatkozik, vagy
Gigabyte is ilyen? Néztem a bios-ban a különböző fesz értékeket, és feltűnt hogy a core 2 duo és a xeon
proci csak a magfeszültségben tér el. Ez normális? Ennyi lenne a különbség a kettő között?!Köszönöm, hogy elolvastátok!
-
K!$$rác
tag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne hogy valaki tudja a s775-ös hűtőknek a felfogatási furatok közti távolságokat? esetleg valami linket ahol levan írva ?
Jelenleg a gyári hűtővel megy de van itthon egy hőcsöves szerver cpu hűtő ,ránézésre hasonló a furatok távolsága,de potyára nem akarom szétszedni a gépet ,inkább lemérném...Illetve milyen csavarral érdemes "feltákolni" az alaplapra ?
Köszi előre is.
Szerk: ezt találtam "(A S775 furattávolsága 72,15mm)" Megmértem s úgy néz ki akkora a távolság...
A gyári hűtőnél bármi jobb lehet
gondolom megérné feltenni...
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Csendeske #24402 üzenetére
Hát az a táp... Akár az is elvihette a lapot simán. Az "új" lapot remélem valami normális táppal hajtod. Aprón van 3k körül 350-es fsp táp, azok bőven viszik ezeket a konfigokat és rámerem bízni az egész gépet.
(#24401) MasterDeeJay: én szimplán még mindig Win7-en vagyok, már elég régi telepítés, gond nincs vele, akkor meg minek cseréljem.
-
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24399 üzenetére
Szia!
Köszönöm, maradok akkor a 8.1-nél.
Neked is: beldeczki
Most már annyira belebonyolódtam, hogy arra gondolok, talán a Codegen 400-as táp volt kevés
neki, amig ment!
Mert hát az elején azért a bios-ba simán beléptem, és látta a xeont.
Csak mindig újra indult. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged