- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- GeForce Now
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz feco43 #24705 üzenetére
Nagjából ennyit érhetnek: (De van megfelelő topikja is az árazásnak.)
Q8400: ~8-10 ezer.
Asrock g41m vs3 (r2): ~5-7 ezer.A ramok és a vga még jó lesz, azok maradjanak. Hozzádobsz még 3-5 ezret, és megveszel egy olcsó sandy i3-at (ix 2xxx) és egy olcsó 1155-ös lapot. Vagy egy haswell pentiumot (pl.: g3220) és hozzá egy 1150-es lapot.
Talán az utóbbi verzió picit olcsóbb és jobban tudod majd fejleszteni a későbbiekben, de alapból egy kicsit gyengébb olyan játékok alatt, amik kihasználják az i3 kínálta hyper threadinget. Amúgy meg mind kettő opció bőven elég a gtx 650-hez. És multi alatt az fps sem fog annyira ingadozni.
#24706 DEV_NULL: Lenne olyan játék, ami alatt a vga limitálna.
Egyébként meg egyet értek veled, főleg miután megtapasztaltam, hogy mire képes egy modernebb proci (még akkor is, ha laptopba szánták).[ Szerkesztve ]
-
Martin97
aktív tag
válasz feco43 #24703 üzenetére
Szia!
Attól függ, hogy milyen játékokkal játszol, de szerintem ha már ingyen van akkor a 4 magost használd. Abban a lapban túl sokat nem fogsz tudni tuningolni (még egy 2 magost sem, nemhogy 4 magost).
De lehet, hogy azzal jársz a legjobban, ha a mostani hardvereid eladod, és veszel egy újabb platformot helyettük.
Ahogy DEV_NULL fórumtárs is írta ez már egy régi platform. Nekem is hasonlók a tapasztalataim. PL. a laptopomon (i5 3230m, 8570m) a bf3 sokkal jobban fut (természetesen minimum részletességen), mint az asztalimon (E8200@3,6, r7 260x) annak ellenére, hogy rosszabb vga van benne. Az asztalin kb. részletességtől függetlenül sem lassul/gyorsul a játék futása, ami proci limitre utal.
Ha single játékokkal játszol, akkor még elég lehet. Főleg ha tudsz rajta húzni jelentősebb mértékben.
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 10
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Óra topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...