Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
-
ALLAT001
senior tag
válasz Mika1227 #23565 üzenetére
zsolti40 linkelte a mikrokóddal kiegészített BIOS-okat: [link]
Hatalmas THX jár érte, mert még most is szenvednék veleVolt azért egy trükk ami majdnem kifogott rajtam: USB3.0-ás sticket igaz h látja a BIOS de EZ Flash 2 már nem olvassa be. 2.0-ás pendrive-al simán frissítette, megy is!!
-
Laci2277
senior tag
-
cmd3
tag
Sziasztok!
Egy Xeon L5420-as procihoz milyen hűtőt javasoltok?
Most egy lc power cosmo cool lc-cc-95 hűti ez maradt a régi gépből.
Olyan 40-50% terhelésnél 67-68 fokos a processzor. Vagy ez normális?Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
Ribi
nagyúr
válasz AMDaZERG_1 #23531 üzenetére
Programmal nem lehet fogyasztást mérni. Kb semmire se jó ez az érték amit a progi kiír.
FX8350 maxon hajtva nekem még nem ment 50W főle progi szerint -
senzaj
senior tag
Hali!
Rég jártam már erre.. és még mindig nem volt szivem lecserélni a yorkimat
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e lecserélni a gtx580-ast 7970-re? 3GB VRAM, erősebb, kevesebbet eszik...és 50k alatt már vannak garisak.. a proci 4ghz felett jár.. talán a mantle is segítene vmit....
Vélemény? -
bolcsodal
addikt
-
VIPowER
őstag
válasz kicsipapucs #23589 üzenetére
Azért ez mindenképp jó tulajdonság Mr (vagy MS AS(S)-től. Viccet félretéve nem bánom hogy nem kellett mókolnom a Bios-sal.
-
őstag
-
VIPowER
őstag
válasz kicsipapucs #23587 üzenetére
Ez módosítatlan BIOS, akkor miért kezeli rendesen a XEON-t?
-
őstag
-
VIPowER
őstag
válasz kicsipapucs #23570 üzenetére
Akkor ez mi? : [link] Belevarázsolódott? Tényleg érdekel.
-
cmd3
tag
Sziasztok!
Na még a proci húzás előtt hibába ütköztem. A Windows újra akartam rakni (8.1 64bit) de folyamatosan ezt a hibaüzenetet kapom:
Error Code 0x0000005D
Parameters
0x00000000BFEBFBFF
0x0000000020100800
0X0000000000000001
0X0000000000000002Külföldi fórumokon azt írták, hogy nem kompatibilis a processzor az operációs rendszerrel.
Szerintetek is ez lehet a gond?
Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
ALLAT001
senior tag
válasz kicsipapucs #23581 üzenetére
Számomra evidens volt h PCIe frekvenciát nem húzunk.
Azért még beszólni nem kell
[ Szerkesztve ]
-
cmd3
tag
válasz kicsipapucs #23581 üzenetére
Ha a 400-as FSB-t tudja gond nélkül az is jó. Az ugye 3.0 GHz ami bőven elég nekem.
De ez nem jelenti azt, hogy nem fogom kipróbálni, hogy felette is megy e
Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
őstag
102-104-ig mehetsz gond nélkül. Segít ennél a lapnál kicsit az FSB-ben is. 100-asra fixálva nem fog menni 400FSB-t a lapod, az tuti.
Én 110PCI-E frekit egyszer csináltam egész életemben, 3570K-val nitró alatt, amikor nem érdekelt, hogy meghal-e, vagy túléli, csak legyen meg a 6400MHz vele.
ALLAT: döntsd már el, hogy akkor most kezdő vagy és segítséget szeretnél kérni xeonozásban, meg tuningban, vagy profi szakértő és mindenkinek megmondod a tutit. (egyik hsz-ben xeon mikrokód húdebonyi és nem elég-e csak sima, friss bios. Következőben megmondod a frankót cmd-nek, hogy húzza, amíg bírja, majd legvégül, mikor megjegyzem halkan, hogy csak azért megy 400-at, mert pci-e freki megy az égbe, akkor hirtelen nagyon jól tudva leírtad neki, hogy 100-ra fixálandó és arra figyeljen.)
Asus EZ-Flash: alapból beépített funkció, a bios része.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
cmd3
tag
válasz ALLAT001 #23573 üzenetére
Ha hazaértem megnézem, hogy most mennyin áll. Akkor ha jól értem ezek szerint a dolog titka, hogy 110 fölé nem nagyon kéne mennem igaz?
Igazság szerint egy ideje gondolkodom a cserén illetve ha kifognék valamit jó árban akkor cserélnék. Mert sajna legfeljebb 4GB Ramot támogat.
-
ALLAT001
senior tag
válasz kicsipapucs #23570 üzenetére
És ez rajta van alapból az ASUS lapokon?
-
cmd3
tag
válasz kicsipapucs #23568 üzenetére
Szia!
Akkor azt mondod, hogy ezzel az alaplappal itt és most álljak is meg igaz?
Gondoltam, hogy az alaplap előbb vagy utóbb szűk keresztmetszet lesz. Majd szétnézek aprón, hogy mik a lehetőségek. Te milyen chipsetes alaplapot ajánlasz hozzá? Illetve ha van konkrét típus az is jöhetAlapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
őstag
válasz ALLAT001 #23569 üzenetére
Gyártói legfrissebben sincs xeon mikrokód, mert nem hivatott a lap üzemelni velük alapállapotban. Csak házi moddolás útján tudod a supportot belevarázsolni.
EZ Flash: pár gombnyomással lehet biost flashelni a segítségével, nem kell dosból, parancsokkal csinálni.
-
őstag
Szia!
G31 chipsetes a lapod. Auto PCI-E frekin vagy, azért tudod eddig is akár húzni. Nagyjából 105-108 körül lehetsz pci-e órajelben. 110 fölötti frekivel lehet szépen kinyírni vinyókat vele, lapot is, extrém esetben akár a videókártyát is, ha van benne dedikált.
Valami normális lap jól jönne, ha már 4 magvazol.
ALLAT: de, auto pci-e frekivel alapfeszen is kim lehet nyírni szépen cuccokat vele. Nem okosat mondtál.
[ Szerkesztve ]
-
cmd3
tag
Sziasztok!
Vettem egy Xeon L5420-as procit. Beleraktam egy GA-G31M-ES2C (rev. 1.x) alaplapba. Minden működik szépen. Az FSB-t átállítottam 400-ra így 3.0Ghz-re tornáztam fel a procit. A kérdésem az lenne, hogy alapfeszen mi az a felső határ amire biztonsággal fel lehet húzni?
Illetve most egy lc power cosmo cool lc-cc-95 hűti. Szerintetek ez bírni fogja ha húzom még egy kicsit (ameddig az alapfesz engedi) vagy kevés lesz?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Mika1227
őstag
válasz ALLAT001 #23564 üzenetére
A megfelelő alaplapok is BIOS frissítést szoktak kérni. Jó, ha benne vannak a Xeonok mikrokódjai is az új BIOS-ba. Meg kell keresni az alaplapodhoz a megfelelő BIOS-t ,mentsd fat32-re formázott pendrájvra! Gépindításnál a biosba belépve, EZ Flash 2 segítségével egyszerűen telepíthető.
[link] Keresgetni kell a neten talán ez az, de nézz azért szét.A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
ALLAT001
senior tag
Adott ASUS P5K Premium alaplap és egy Xeon X5450-es proci.
Alaplapon a modot elvégeztem, procira átalakítót felraktam, de bekapcsolásnál azt írja, hogy ismeretlen CPU, flasheljem újra a BIOS-t.
Mire flesheljem és hogyan? Lehet mikrokódot át kell írni? Azt hogyan kell?
Thx!
-
Adam8199
tag
válasz kaktusz0906 #23562 üzenetére
Megpróbálhatod de nem hiszem hogy segítene.Ott limit lesz.
Audi A4 B5
-
Adam8199
tag
-
Adam8199
tag
-
nlq
aktív tag
válasz kaktusz0906 #23552 üzenetére
probald meg hogy a procibol letiltasz 1-2 magot... ugy is csinalja ???
-
taaz
tag
válasz kaktusz0906 #23549 üzenetére
Nekem MED-ben megy simán HD4850-nel. Nincs fps ekkora ingadozásom. Amúgy ha tört játék akkor ne csodálkozz.....
-
őstag
sziasztok vettem a minap egy Q9505-öst emnnyit kéne mennie kb alapfeszen nagy hütöt használok scitech mugent load :50fok .
VID:1.100-1.28700 v E0
3,5ghz-én megy most semmi hiba nincs prime95 szerint 30perc után.
vki probálta már huzogatni 4ghz felé? (pici fesz emelés kell?)[ Szerkesztve ]
-
kaktusz0906
tag
vagy ez az alaplap egy rakák sz@r, tavasszal vettem mert a régi elromlott
http://www.argep.hu/trend/MSIG/MSI-G41M-P33-Combo.html
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
válasz kaktusz0906 #23547 üzenetére
És a gtx 460-nal nem csinálta ezt?
-
kefizor
tag
válasz kaktusz0906 #23547 üzenetére
És milyen windowsod van? Ha tegnap tetted újra, akkor nézd meg a windows updatet és kapcsold ki az aut. Frissítés keresést és telepítést.
-
korn
aktív tag
válasz kaktusz0906 #23545 üzenetére
Hát szerintem nem processzor gond. Milyen idős az oprendszer? Nem árt időnként egy újrainstall, vagy egy régebbi backupból visszaállítani a rendszert, ha már túlnőtte magát.
-
kaktusz0906
tag
Mégsem jó, most az a tapasztalat, hogy mindkét procival leesik a GPU órajele 1150 röl elöször 705 re, aztán 405 re végül kb 300 ra, ez megy vagy 1 percig, aztán visszamegy 1150 re, akkor valameddig jó, utána kezdi elöröl, most akkor ez VGA, vagy a táp kevés, ja és amikor leesik a VGA órajele akkor a proci nem teker 100 százalékon????? mi ez?
-
kaktusz0906
tag
válasz kaktusz0906 #23543 üzenetére
amugy most az Advanced Warfare egész tisztességesen ment a quaddal, most megnézem a Xeonnal is
-
kefizor
tag
válasz kaktusz0906 #23541 üzenetére
Esetleg a lapozófájl megtelne? Nekem akkor volt ilyen amikor elkezdett meghalni a HDD. A helyedben csinálnék egy HDD tesztet vagy körbenéznék RAM tájékán is vagy esteleg megnézni mi futa a háttérben ami leszívhatja a merevlemezt.
-
glutamin
őstag
válasz kaktusz0906 #23538 üzenetére
Első körben megnézném, hogy milyen hőmérsékleteket produkál a proci egy stresszteszt alatt. Hűtést is jó lenne ellenőrizni/újrapasztázni. Milyen hűtő van rajta? (adatlapodat töltsd ki részletesen)
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kaktusz0906 #23538 üzenetére
No, VGA driver frissítés volt. Gondolom igen, viszont tudtommal ez a játék VGA centrikus, tehát a proci nem sok feladatot kap, mert a VGA veszi át a feladatot.
Én például a 3DMark tesztet futtattam le és a processzor kb. 30%-on üzemelt ellenben a VGA kiszarta lelkét is közben.
Azonban képszerkesztéskor a VGA alapon ketyeg, míg a CPU 100%-on ketyeg.
Nem lehet, hogy VGA zűr van és ott kellene valami beállítást módosítani.
Laikusként ezt feltételezem.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kaktusz0906
tag
válasz Mika1227 #23537 üzenetére
Azért mert vagy 4 vagy 5 éve vettem, akkor még nem kevés pénzért, konkrétan játékok miatt, akkoriban még nem volt vele gondom, gtx 460 volt mellette, haverom nem sokkal késöbb vett egy komplett gépet, gtx 460 neki is, plusz egy "olcsó" i3, a kis i3 simán lepipálta az én quadomat mindenben, szoval most vettem mellé a gtx 760 at, és ugyan terveztem lapcserét is, de azt nem gondoltam, hogy rosszabbul fognak menni a játékok a 760+quad comboval. És amit még nem értek, hogy everesttel nézem a terhelését, pl Crysis 3 ban van hogy megy egész jó fps el, egyszer csak leeseik, mármint az fps, és a quad meg ott totyog 40-45 százalékon?????
Szóval mi lehet a baj? -
Mika1227
őstag
válasz kaktusz0906 #23535 üzenetére
Kifejtenéd kicsit bővebben, hogy miért csalódás!?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kaktusz0906 #23535 üzenetére
"nekem igen nagy csalódás amiota nálam van"
Alaposan körülírtad a problémád a processzorral.
Én például még egyetlen játékot sem indítottam el alatta, mivel én egy C2D 8400 4GHz használtam előtte.
Most E5450 3.9GHz használok és érzem a kétszeres sebességet.
Amihez vettem Photoshop és azt kell mondjam nagyon keményen oda teszi magát mikor egyszerre zúdítom a processzorra 15-20 effekt számítását. Az elődje a két maggal hagyott időt arra, hogy elmélkedjek a következő lépésen, de jelenleg erre egyáltalán nem marad időm, ugyanis real time rendereli le a képet a négy magnak köszönhetően.
Egyáltalán nem értelmezhető észrevételed, mivel nincs mögötte semmi.[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kaktusz0906
tag
Amugy komolyan kérdezem, ti milyen játékokhoz használjátok ezeket a quadokat, mert megmondom öszintén, nekem igen nagy csalódás amiota nálam van........
-
csucsu21
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #23531 üzenetére
fura 1.336 és 1,360 között mennyi a különbség igaz ott +90mhz de akkor is fogyásztás terén lényegesen megdobta az a pár volt meg pár mhz
köszi a leírást[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
kaktusz0906
tag
Meggyógyult, leformáztam a gépet
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz csucsu21 #23528 üzenetére
Alapon egyszer sem hajtottam
Szerintem nagyon nem mindegy az sem mekkora feszültségen van használva.
E5450:
3960MHz-en 100% terheléskor 1.360V:
86,13A
117,63W
Tétlen állapotban 8% terhelés esetén visszaveszi a szorzót (2640MHz)
27,00A
29,63W3870MHz 100% terheléskor 1.336V:
60,06A
77,88W
Tétlen állapotban 8% terhelés esetén visszaveszi a szorzót (2580MHz)
21,78A
24,16W3737MHz 100% terheléskor 1.232V:
52,81A
57,88W
Tétlen állapotban 10% terhelés esetén visszaveszi a szorzót (2491MHz)
21,56A
27,31W3690MHz 100% terheléskor 1.264V:
51,69A
64,63W
Tétlen állapotban 8% terhelés esetén visszaveszi a szorzót (2460MHz)
15,45A
19,63W[ Szerkesztve ]
-
senzaj
senior tag
válasz kaktusz0906 #23527 üzenetére
Nézd meg a procid és a vga hőfokát, amikor ezt a jelenséget produkálja. Túlmelegedésre gyanakszok.
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Egy xeon 5440 vagy 5450-es tuningolva meggyit fogyaszt ? vagy attól függ mennyi feszültséget kér ?
egy 9450 esem volt de az 3,6 ghzén majd 70-80 wattal többet kért mint alap órajelenAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
kaktusz0906
tag
válasz senzaj #22950 üzenetére
Sziasztok, olvasgattam itt a hozzászólásokat, szóval a sztorim, hogy q9550 van a gépemben, korábban gtx 460 volt mellette, most ugy alakult, hogy hozzájutottam jó áron egy gtx 760 hoz. Arra számítottam, hogy a maxot nem hozza ki belöle, de most ugy futnak a játékok, hogy pár percig fut pl az uj COD mondjuk 50 fps el, aztán proci felugrik 100 százalékra, és vagy 1 percig 5-10 fps em van, szerintetek ez azért van, mert gyenge hozzá a proci, vagy ez valami más. Próbáltam a Crysis 3 at is, az a 460 asaal mediumon elfutott, de a 760 assal ugyanez az az fps inga van.........
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
calf
tag
válasz AMDaZERG_1 #23524 üzenetére
újratelepitve a kicsike, csilli villi 4 mag
El se hiszem, hogy a Win7 igy be tud fosni...
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Telefonos Ügyfélszolgálatom 0-24!! +36 HETVEN /394-6ÖT-3HAT Ha több pirosad van mint nekem előre utalok!
-
AMDaZERG_1
senior tag
Fura!
Bár arról nem beszéltél milyen operációs rendszer alatt történnek ezek az anomáliák.
Most Win 7 64bit alatti tapasztalatomat írom, ami az utóbbi 2 hét története:
Gigabyte GA-P35-DS3L alaplap Intel C2D E8400 CPU feltelepítettem a Win7-et.
Kicseréltem az alaplapot egy GA-P35C-DSL3R alaplap C2D E8400 CPU.
Visszaraktam a GA-P35-DS3L alaplapot és a CPU-t.
Beraktam egy Xeon E5450 CPU-t.
Kicseréltem az alaplapot ismét a GA-P35C-DS3R alaplapra és beraktam egy C2D E4600 CPU-t.
Újra beraktam egy XEON E5450 CPUT-t.
Kicseréltem az alaplapot egy ASUS P5Q PRO alaplapra és a XEON E5450 CPU van benne.
Ami a lényeg, hogy ez még továbbra is az a Windows, amit még valamikor régebben raktam fel.
A rendszer agyon van telepítve mindenféle grafikai, videószerkesztő programmal, és a rendszer nem fagy még így túlhúzott állapotban sem valamint látja mindenhol a 4 magot.
Ez a fenti szösszenet ugyan nem segít semmit információjával, de talán mégsem ott keresendő a hiba.
A CPU modding rajta van a processzoron? a két pin fordítóra gondolok.[ Szerkesztve ]
-
calf
tag
Sziasztok!
ÓRIÁSI KÉRDÉSEM LENNE!
van egy [ga-ep35-ds3l] lap és egy C0 steppnges X5450, vagy E5440, vagy E0 E5430.
Akármelyik procit belerakom csak 2 magosnak ismeri fel az AIDA, CPUZ és 2 magosnak is használja.
Az eszközkezelőben 4 procinak látja, mint a rendes Quadokat.
Mi lehet a problem?
BIOS legujabb F6
NINCS ÖTLETEM
[ Szerkesztve ]
Telefonos Ügyfélszolgálatom 0-24!! +36 HETVEN /394-6ÖT-3HAT Ha több pirosad van mint nekem előre utalok!
-
glutamin
őstag
válasz csucsu21 #23517 üzenetére
Alaplapból érdemesebb kivágni. (gondoltam én is arra, hogy a procit faragom meg, de macerásabb).
Alaplaphoz meg kell a legfrissebb gyári BIOS-ok egyike ami már kezeli a Q9xxx-es és újabb quad procikat. Illetve a tökéletes felismeréshez valamint virtualizázió és Speedstep megfelelő használatához érdemes moddolt bios-t használni, ami tartalmazza az L5420-as mikrokódját.
Ha már ilyen jó lapod van, akkor lehet jobban járnál egy E5450-nel vagy hasonlóval, mert jobban húzhatók az L-es sorozatúaknál a magasabb szorzó miatt.
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok tervezek 1 inltel xeon l5420-ast venni az lenne a kérdés az alap lapon vagy procin elvégzett módosítások után kell még valamit biosban vacakolni ?
melyikből érdemes az alap lapról a két kis pöcköt ki vágni vagy a prociból ki vágni ( reszelni már ha lehet )
a lapom egy asus p5q-eAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
eddig egy intel core 2 quad q9450-esem volt
az lenne a kérdés egy q8400-as játékok alatt mennyivel lenne lassab a q9450-eshez képest gondolok itt arra hogy az l2 cache csak harmada órajel az azonos egy radeon 7770-es mellé kerülne de ha nagy a kettő között a külnbség akkor várok egy jobb procira
Előre is köszönöm a válaszokat !Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kicsipapucs #23513 üzenetére
Köszönöm szépen információd, segítséged!
Továbbá a jó hírt is, hogy nem feleslegesen vettem a lapot!Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
őstag
válasz AMDaZERG_1 #23511 üzenetére
P5Q-Pro sem rossz lap, csak kifelejtettem a felsorolasbol!
OV jumperek maradjanak off allasban. Nem fogsz 1.60V-ot adni az eszaki hidnak, meg 1.80-at a procinak.
A linkelt beallitasok majdnem teljesen tutik, hasznalhatod oket![ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz SaGaIn #23083 üzenetére
Szia!
Ezeket a beállításokat a PBQ Pro is elviseli?
Xeon E5450-et hajtanék 4GHz, vagy, ha bírja felette.*
Amúgy meg nem volt lehetőségem várni jobb tuningos lapra, ezért vettem a "Pro" verziót. (holnap elviszik az alaplapom P35-DS3L)
A BIOS fel lett frissítve az utolsó kiadott verzióra és a mikrokódokat is beírtam BIOS-ba.
Ebben a lapban sokkal több változtatási lehetőség van a Gigabyte (P35) alatt megszokottnál.
Továbbá az alaplapon találtam OV jumpereket. Ezeket rakjam OV állásba?
A hűtők alatt lecseréltem a már rászáradt pasztát.
Ez azért sokkal jobban kezeli Xeon alatt a RAM-ot is, mint amire panaszkodtam a Gigabyte lapjaimnál (P35-DS3R és P35-DS3L)Segítségeteket előre is hálásan köszönöm!
-
Viperator
őstag
EP45-DS3-mal menni fog bármely Xeon proci?
Köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kicsipapucs #23505 üzenetére
"Gigabyte EP45-DS4, -DS5"
Nem DS4, -DS3 akart lenni?
Nem mintha találnék bármelyikből is a felsoroltak közül...
Azt még megjegyezném, hogy nem az utolsó kikaparható Hz-ig akarom húzni a cuccot, és nem szükséges több PCI-Express slot sem, ha netán ez az infó valamivel kibővíti a megvásárolható alaplapok listáját.
Az ember azt hinné tele a piac a használhatóbb lapokkal, mert már sokan tovább lépnek a kifinomultabb eszközökhöz, de tévedtemOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kicsipapucs #23505 üzenetére
Köszönöm segítségedet!
Próbaképp rákerestem miből mennyiért van. Egyedül ASUS Maximus lelhető fel, de egy a már halálán lévő technológiáért 22ezret elkrni...
Így kénytelen vagyok várni...Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
glutamin
őstag
válasz kicsipapucs #23504 üzenetére
Write only módban voltam
-
őstag
válasz AMDaZERG_1 #23503 üzenetére
A P5QC sem túl nagy durranás. Asus P5Q-E, -Deluxe, -Premium, Maximus II Formula. Gigabyte EP45-DS4, -DS5, UD3R, -UD3P. Azt ajánlom, ezek közül válassz.
-
őstag
-
AMDaZERG_1
senior tag
Vajon ASUS P5QC lapban hogy viselkedne a E5450 tuningolva?
Ez a lap is megtenné, vagy P5Q Deluxe alá ne adjam?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
glutamin
őstag
válasz Viperator #23500 üzenetére
Sok embernek nem veszi be a gyomra az alaplap farigcsálást, valamint a házilagos BIOS készítést. Ez gyakorlatilag két jó lehetőség arra, hogy tönkrevágd az alaplapot. Viszont az árelőny és a viszonylag nagy választékban elérhető Xeon-ok engem is meggyőztek.
-
őstag
válasz Viperator #23500 üzenetére
Az eredeti Q9xx0 procinál nem kell vágni az alaplapot, és a biost sem kell mókolni.
Ilyen egyszerű. Van akinek megéri a felárat, hogy hamarabb meglegyen.Semmi a baja a xeon-oknak és a legtöbbjük (E0 rev.) lekörözi tuningolhatóságban a Q9550-ekből az átlagosakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest