Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
Biztosan, de azért ahhoz a 4Ghz-hez kell egy tuti lap is, a memóriáknak is bírni kell, és félek tőle hogy nem tudom majd kimaxolni a VGA-t-t. Minden esetre, ha a GTX660-at kihajtja, akkor van rá reális esély, hogy a 270X-et is ki fogja még ha nem is 100%-on. Kicsit felbátorítottatok, lehet mégis maradok az LGA 775-nél még egy ideig, úgy gondolom a lapom elég hozzá (Giga EP35-DS3), a ramok sajnos vegyesek, de azon tudok könnyíteni, a táp meg lehet elég is lesz (FSP-350PNF). Már csak egy Q9550-et kellene jó árban szereznem.
-
BerGeri
tag
válasz
kicsipapucs #22198 üzenetére
Igazad van bocsánat!
Mire gondolsz pontosan?
-
-
BerGeri
tag
A proci 3Ghz-en megy. Ha tovább húztam, akkor valami miatt nem bírta. Windows 8.1 kékhalálozott, lefagytak a játékok stb. Korábbi hozzászólásokban ki lett tárgyalva. Valószínűleg a memória valamelyik nem bírta (hűtés nélküli kingstonra gyanakszok, mert a Geil-ek elég jók). Ezt nem volt lehetőségem tesztelni, majd megnézem ha kiveszem ezt a ramot úgy mit megy, illetve visszatettem a windows 7-et. Azóta egy kékhalálom se volt. Az intel ezekre a lapokra nem írt támogatást win 8.1 alá.
Így egy Q9550-ként üzemel a proci, és eddig nem nagyon volt olyan játék ami megfogja (most élsimításokról nem beszélünk) full HD-ben high-max grafikán. A 270X ugyebár gyorsabb a GTX 660-nál, így már nem tudom, hogy kihajtaná e. De ez a GPU load 99% erre utal. A proci érdekes módon Dragon Age 2-nél pörög 80% on, ami ugye nagy területeket feldolgozó játék. Én mindenesetre azt látom, hiába vennék új procit, jelentős gyorsulást nem érnék el vele játékok terén.
-
BerGeri
tag
Egy kis érdekesség! Assassin Creed 4 Black Flag: CPU 30%-on, GPU load 99%
Nem igen kell paráznom hogy nem hajtja ki a Quad 9450 a GTX 660-at
(Legalábbis ennél a játéknál). Agyalok rajta, hogy kihajtana e egy 270X-et is ? Szerintetek?
-
jozef72
tag
Hy
Giga EP-45 Extreme lap
4x2 Gb ocz ram 1150 mhz
Q 9550 proc
A kérédsem az lenne miért nem enged nullát írni biosban fsb-nél.Pl. 400 vagy 450
Köszönöm a segítséget -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22188 üzenetére
Hát igen.. néha nekem is beesik 40 alá az fps egy 64-es zavodon pl. Dehát emiatt még nem cserélem le.
-
senzaj
senior tag
Nem tudom, hogy ez érdekel-e valakit, de mivel yorki van benne belinkelem, hátha... BF4 Q9650
-
Genefault
csendes tag
Hello mindnekinek!
Egy fujitsu amilo pi3560 tulajdonos vagyok és egy core 2 quad q9000 et szeretnék belegyömöszölni, az intel honlapjánt azt irja h támogatja a chipset http://ark.intel.com/products/35135/intel-82pm45-memory-controller-hub
de találtam egy videót ahol egy ACER ASPIRE 7730g rakják a core 2 quad q9100at!
itt a viedó http://www.youtube.com/watch?v=R37icD5wM5I
én őgy látom h müködik csak nem használja mind a 4magot??vagy használja csak nem mutatja??:SMit jelent ez teljesitményben??
ugyan ez lenne az eset a q9000-el is???
Sürgös lenne mert megvenném ezt a procit ha müködhet a dolog!
Köszi a válasozkat sokat segitettetek eddig is! -
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22183 üzenetére
Igen, igazad van, de 1,5 gigat siman kezel sztem. Gta4–nel is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BerGeri #22177 üzenetére
a 2 giga ramhoz meg egy komolyabb kartya; egy 7850-es keves hozza. Több tesztben kimutattak, hogy ahova kellene a nagyobb ram, oda igazabol keves a kartya teljesitmenye. Min 7870, 660Ti (persze az erösebb), vagy felette. Hasznaltan ki lehet jo aron fogni akar 7950-et is, megrangatod es kiralysag van.
-
Bibi67
tag
válasz
BerGeri #22177 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Full hd -ban szerettem volna,most játszottam végig aBF4-t sp-ben 1280x1024-ben ennyi a mostani monitorom max. felbontása,arra gondoltam fullhd-ban is kiprobálom,és elég csak egy fullhd monitort vennem,de akkor kell egy jobb VGA is.hát akkor még gyüjtögetek .Üdv:Zoli
-
Bibi67
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy full hd monitort,főleg játszani szeretnék.22"-23"-24"colost érdemes vennem?
Egy EVGA GTX 550TI +Q9400 proci /3200mhz-en / elég a full Hd monitorhoz?Üdv:Zoli
-
ambatenator
csendes tag
Hát igen nincs új gépre pénzem, pedig lenne elképzelésem. Láttam használt Quad-okat neten, de még mindig drágák ilyen régi foglalatba is.
Az E8400 meg igen, biztos jobb, mint ami van, csak gyenge az alaplapom is és nem szereti a tuningot. De lehet megér egy próbát. -
válasz
ambatenator #22166 üzenetére
Szerezz nagyon olcsón egy E8400-at, húzd meg 3,6GHz-re, azzal jelentősen jobb lesz a helyzet, mint most.
A váltás megvan 4-5k-ból. -
senzaj
senior tag
Na ez viszont érdekes....
Eddig csak 1280*1024-be használtam a BF4-et, de most feltettem 1920*1080-ra a tvre.. és esküszöm, hogy sokkal élvezhetőbb a játékmenet és a vga is folyamatosan 90%+ kihasználtságon.Ezlehetséges vagy csak be vagyok szívva?
-
BerGeri
tag
válasz
Nekem is mondták, hogy a jelenlegi Q9450-es nem fogja meghajtani normálisan a GTX660-at, mégis kihajtja
Sztem próbáld meg, ha látod hogy 100-on pörög a proci, a VGA nem, akkor új platform
A jelenlegi-t eladod és kis ráfordítással vehetsz egy új platformot.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Igen (föleg, ha fel is huzod) de ma mar ne fektess 775-be, csak ha valami nagyon nyomos indokod van (es akkor se
)...
-
ambatenator
csendes tag
Sziasztok!
A videókártyás topicban említették nekem, hogy az NVIDIA GeForce GT 640-es videókártyámat nem tudja kihasználni az Intel Pentium DualCore E6500 2,93 GHz-es processzorom. Mely értékek befolyásolják ezt?
Egy Intel Core 2 Quad biztos ki tudná használni, nem? -
PAtr0n
addikt
válasz
senzaj #22163 üzenetére
Áhh, akkor lehet gyűjtögetek még, és komplett csere lesz valami i5-re, vagy olcsóbb i7-re. Pont most amikor a DDR3 is drágul nem túl szerencsés, de ha ez kell a boldogsághoz...
Tudom magamról, hogy idegesítene a CPU limit, és nem tudom a frankó új VGA-t kihajtani. Ráadásul nincs kedvem a határ közelében járatni a CPU-t sem, a C2D-met is fix 3.2Ghz-n járatom 5 éve, igaz bírja, de a köv CPU legyen kellően erős, hogy ne kelljen rántani, vagy ha kell, csak nagyon picit.
Majd szétnézek itt hardveraprón, kíváncsi leszek mennyiért jön ki egy használt Ivy konfig, darabonként összerakva.Köszi a segítséget!
-
senzaj
senior tag
válasz
PAtr0n #22162 üzenetére
Hello!
Nem akarom elvenni a kedved, de néhol több fog maradni, mint 10-15% attól függően, hogy procilimites helyzetben leszel vagy nem.
Nálam 4ghz felett is ritkán van a GTX580-asom 100%-os GPU kihasználtságon, ami nagyjából 7870-7950-el ér fel.
Egyébként a 7950 is ugyanúgy GCN.
Te döntésed, hogy megéri-e így a csere neked vagy gyűjtesz egy ivy/haswell konfigra (én ezt javasolnám). -
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Szeretném korosodó (de még mindig szuper) C2D rendszeremet kicsit tápolni. Egy EP35-DS3 lap van benne, és a jelenlegi E6750-et cserélném egy Q9550-re, a VGA-t pedig R9 270x-re. Igazából még a 7950-en vacilálok, de jó lenne már új gcn-t rakni a gépbe.
A kérdés az, hogy full HD felbontáson, mennyire elég a Q9550 ereje az 270x-et kihajtani. Egyszerűbben kérdezve: kihajcsaje?
Nyilván lesz CPU limitem, de a kérdés az hogy kb. mennyi? Ha csak 10-15%-ot veszítek a 270x max erejéből az nem baj, csak attól több ne legyen .Tervezem megrántani egy picit a Quadot is, de ebben a lapban 3.2Ghz fölé nem nagyon akarok fölé menni (meg lehet nem is megy).Köszönöm!
-
Becksman
őstag
QUAD 9400-hoz ati radeon hd7770 elég jó?
Jelenleg HD5770-em van. Csak fogyasztásba kicsit csökenne a 7770el a gép, de teljesítményben is +20%.
Vagy mit ajánlotok mellé 27000ftig? -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22155 üzenetére
Az miért van, hogy a p95 in place large fft teszt az 51. percben kifagy, de a többi teszt nem és az ibt sem?
-
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22153 üzenetére
Megnézem
Latch nincs
Adok linket, itt húzott a gyerek egy másfajta procit ezzel a lappal.
http://www.youtube.com/watch?v=t1atG3g-jmk
itt 3,2-n megy neki, csak a memóriát nem jöttem rá milyen
Nekem van 2*1GB Geil Ultra Durable 800-as (hűtőbordás), meg egy borda nélküli kingston 2gb 800-as modul.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BerGeri #22152 üzenetére
Öreg szar, de nem hinnem, hogy nem birja. Inkabb kifullad a tapellatasa hamar.
Adj kicsit MCH-ra, CPU fsb-re (egyszerre par erteket, ha birja akkor lehet visszabb venni).
SPD-ben nincs latch allitasi lehetöseg? Ha van, akkor a 333Mhz-hez tartozo erteket keresd, megfelelö sebessegen (ram). -
BerGeri
tag
Felvittem 1,25-re a feszültséget, beállítottam úgy, ahogy mondtátok, de ígyis kékhalálozik, ha 375-ről 400 ra húzom az FSB-t! Ennyire rossz lenne ez a Gigabyte p35 lap?
-
senzaj
senior tag
válasz
kicsipapucs #22150 üzenetére
Értem, köszi!
-
válasz
senzaj #22146 üzenetére
EP45-UD3P-ben, Q9550-el és E8400-al is, még határon járatva is elég volt 1.57V. E8400@5GHz és Q9550@4,30GHz eredmények közül mindkettőhöz elég volt 1,50V, vagy néha még kevesebb(!!!) fesz is. Én azért nem mondtam, hogy segít.
Asus Maximus II Formula lapomban, annó... segített kicsit. Olyan 1.60V-ig engedtem fel valaha is. -
törölt tag
Üdv.
Az hogy 12 helyett csak 6 vagy 4 MB L2 van az nagyon sokat ront a proci teljesítményén? A Winrar háklis rá azt tudom, de a valóságban? Borzalmas áron mennek a teljes értékűek, a felezetteknek is megkérik elég rendesen az árát, a harmadoltak már nagyjából emberi szinten vannak. Csak attól tartok hogy a Wolfimat ha lecserélem nemhogy gyorsulást inkább lassulást érek el. Sok játék, progi csak 1-2 szálon megy, de sok kihasználja mind a 4-et is már. Ezért akarnék cserélni mert ezeknél gyorsulna, de az 1-2 szálas progikban félek durva veszteség érhet?
-
vadmajomka
tag
válasz
RetepNyaraB #22147 üzenetére
Jobb későn mint soha
-
senzaj
senior tag
Észrevettem, hogy a CPU PLL emelése is nagy hatással van a tuningra. Miért nem szóltatok urak?
-
Honzi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22142 üzenetére
Lehúztam a szorzót 7-re bf4 alatt a legmelegebb mag még így is felment 72°C-ra pedig így csak 2,33-on megy.
-
RetepNyaraB
veterán
Peches procid van, hogy 10 fok különbseg van a legmelegebb-leghidegebbb mag között
A gyari hütö egy szar, gyakorlatilag barmi jobb nala.
Az en kis Xigmatekem a harom höcsövevel max. 50 fok tajan tartotta alapon, IBT terhelessel.
Ha nem akarsz hütöre költeni, akkor a hazad szellözeset probald kicsit optimalizalni; a 76 fok nagyon sok, meg egyszer mondom. En tesztre sem engednek egy Yorkot 72-74 fok föle. -
Honzi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #22140 üzenetére
Igen alapon megy az ott van a képen.
Gyári hűtő és az asztalon van egy kis por van rajta de nem vészes. -
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Ezek a hőmérsékletek mennyire vészesek?
Terhelés alatt megy fel a max ennyire.
Lehet vissza kéne álltanom hogy legalább alapon vegye vissza az órajelet. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
kicsipapucs #22137 üzenetére
Az előző kép alapján 1,19-1,20V max, terhelve. Anno az én lapom is simán droopolt öt század voltot, vagy akár valamivel többet is llc nélkül.
-
-
válasz
BerGeri #22131 üzenetére
Valamivel nézd meg, hogy stabil-e így a rendszer. Aida64 beépített stressztesztje vagy prime95 és figyeld közben a hőfokokat
ha ez is rendben akkor nyugodtan így hagyhatod, nem lesz vele gond. Melegedés szerintem nem lesz sokkal több, mint alapon, mert az az 1.168V az szinte semmi neki
-
válasz
kicsipapucs #22129 üzenetére
Ezt nem is tudtam
Akkor adhatsz neki bőven feszültséget még az 1,15 fölé...
-
-
válasz
BerGeri #22127 üzenetére
Még azt próbáld meg, hogy biosban is adsz annyi feszültséget, mint a képen amit mutattál feljebb. Ha jól látom alapból 1.15V-ot ad neki (- ugye a drop). Állíts be nyugodtan ilyen 1,2-1,25V között az kb olyan lesz, mint a képeden. Lehet az eddigi auto álláson tolta feljebb magától, így manualon meg nem ad neki annyit sem, mint 375-nél.
Loadline calibration be van kapcsolva? Érdemes azt is bekapcsolni -
válasz
BerGeri #22123 üzenetére
A második képen:
Robust graphic booster: Fast
CPU host freqency: 400
System memory multipiler: addig állítgasd még oldalt az lesz, hogy 800... most is 900-on mennek a memóriáid.
Performance enhance: Standard
System voltage control: Manual
Ez alatt pedig az összes feszültséget normalra, a cpu-t is.Vader nagyúr megelőztél
-
lipi67
nagyúr
válasz
Alister71 #22120 üzenetére
Kben...eléggé elfásultam, ez igaz. Csak azt nem tudom, hogy 1155-nek köszönhető-e, vagy én lettem unott.
Lehet, újraépítem az egészet. Azért a Team Ramokat (1600-as modulok) megrángattam , s 2133-ig mentek is 1,6V-on, az jó.
A platform se rossz,sőt.., de nekem a memveezérlés tetszik a leegjobban. Az brutal s a 3-4 gen-es i-s procik még rátesznek egy lapáttal (kis lapáttal)Én meg már olyan öreg vagyok, hogy a játszóteret nem , hogy átadom, még az ovusokat is elhajtom (2. gyerekkor), s brümmögök ott egy műanyag dömperrel.
-
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22118 üzenetére
Szia. Igen 100–ra állítottam. Rendben készítek fotót biosról is ma. Köszönöm a segítséget.
-
lipi67
nagyúr
Szép napot az Uraknak! Mizu errefelé?
Jó öreg topik, én meg szét unom az agyam a 1155-tel. lehet vissza is váltok, mert a 1155 "tuningja"... lókuki. 20 perc s mindent tudsz az egészről. Ha nem, User error. bezzeg itt ! Most kegyetlenül hajtok egy 2100-as i3-at , ht of, 20-as szorzó.
Játszani nem játszok, ph-t olvasni ennyi is elég, tuningban meg ...na azt nem lehet -
RetepNyaraB
veterán
-
BerGeri
tag
Na viszavettem 3 GHz-re, mert folyamatosan kékhalálozott a Win8
. Lehet a ramok nem bírták
-
-
BerGeri
tag
válasz
RetepNyaraB #22109 üzenetére
A lapom alatta GigaByte P35 DS3 rev 1.0. A proci hűtése Zalmann CNPS9500-as hűtő! Nem igazán van kihasználva ez a hűtés
Feszültség emelése nélkül szeretném felhúzni a procit amennyire csak lehet stabilan.
-
BerGeri
tag
-
BerGeri
tag
Sziasztok!
Van egy Q9450- es procim jelenleg alapfeszen megy 3GHz-en. Mennyire lehet felhúzni alapfesz mellett? Egy Zalman hűtőventi hűti, de a hőmérséklet terhelés alatt nem megy 35-40 fok fölé.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bejelentették a Forza Horizon 6-ot, irány Japán!
- Padavan firmware
- Apple MacBook
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Napelem
- További aktív témák...
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest