Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #20497 üzenetére
Kipróbáltam, de így se ment 493 fölé, inkább nem kínzom tovább, amúgy sem használnám annyira túlhajtva.
(#20499) Roba Mondjuk nekem nem pont olyan procim van, a tuning terén sem egy über király, de alapfeszen 600Mhz pluszt kihoztam belőle. Igaz, egy másik lapban ez csak 400Mhz volt, tehát lapfüggő is a dolog.
-
Roba
tag
A 20495#-re légyszi válaszoljatok. Köszi.
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #20497 üzenetére
A ramnak már a teszt alatt adtam 2.2V-ot, bár sokra nem jutottam vele. Elindítottam a prime small fft tesztet a proci miatt, kb fél perc után leállítottam nem volt hiba. Viszont a blend tesztet azonnal eldobta, ebből az következik, hogy a ram lehet a ludas? Ha igen, akkor megpróbálom még az általad javasoltakat, hátha megy még feljebb.
Gariban van a Maximus 2 Formula? Mi adhatta be a kulcsot rajra? Lehet cserélik és lesz a egy új lapod, már ha van egyáltalán még ilyen.
-
válasz
Laci2277 #20493 üzenetére
Ez egy elég jó eredmény, én heteket sz*ptam (napi 2-3 órát), mire sikerült belőni a stabil 506-os fsb-t (4,3GHz-et), mielőtt elromlott a lapom (most van gariban), akkor már a 450 is alig ment neki quaddal. A lapjaink duo-val tudnak szárnyalni, én jómagam 630-as FSB-t csináltam E8400-al és 610-en még prime-oltam. GTL-ek állítgatásával tudod feljebb tornázni a max fsb-det, ha gondolod megleshetjük, lehet-e még kezdeni vele valamit.
Viszont előtte még 1! Nem lehet, hogy a ramod nem bírta? Elég volt neki a fesz? Még esetleg ezzel próbálkozz:
FSB Termination voltage: 1,35
NB volt: 1,45V
Ram volt: 2,2V
Common Performance Level: 13
Ram időzítések: 6-6-6-20-x-65
AI Clock Twister: Light -
válasz
Werkly #20494 üzenetére
Csináltam neked egy listát, hogy miket állíts hová, remélem hasznosítani tudod:
JumperFree Configuration Settings:AI Overclock tuner: Manual
CPU Ratio Setting: 8,5
FSB Strap to North Bridge: 333
FSB Frequency: 333
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 800Mhz
DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO
DRAM Timing Control: Manual1st Information :
CAS# Latency: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# Activate to Precharge: 15
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time: 55
Write Recovery Time: AUTO
Read to Precharge Time: AUTO2nd Information :
READ to WRITE Delay (S/D): AUTO
Write to Read Delay (S): AUTO
WRITE to READ Delay (D): AUTO
READ to READ Delay (S): AUTO
READ to READ Delay (D): AUTO
WRITE to WRITE Delay (S): AUTO
WRITE to WRITE Delay (D): AUTO3rd Information :
WRITE to PRE Delay: AUTO
READ to PRE Delay: AUTO
PRE to PRE Delay: AUTO
ALL PRE to ACT Delay: AUTO
ALL PRE to REF Delay: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
MEM. OC Charger: Enabled
AI Clock Twister: Moderate
AI Transaction Booster: Manual
Common Performance Level [9]
Pull-In of CHA PH1: DISABLED
Pull-In of CHA PH2: DISABLED
Pull-In of CHA PH3: DISABLED
Pull-In of CHA PH4: DISABLED
Pull-In of CHB PH1: DISABLED
Pull-In of CHB PH2: DISABLED
Pull-In of CHB PH3: DISABLED
Pull-In of CHB PH4: DISABLEDCPU Voltage: te tudod ide mi kell
CPU GTL Voltage Reference (0/2): AUTO
CPU GTL Voltage Reference (1/3): AUTO
CPU PLL Voltage: 1.50
FSB Termination Voltage: 1.10
DRAM Voltage: ide is te tudod mi kell
NB Voltage: 1.10
NB GTL Reference: AUTO
SBridge Voltage: 1.10
PCIE SATA Voltage: 1.50Load Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew : Auto
NB Clock Skew : AutoAdvance CPU Settings
CPU Ratio Setting: 8,5
C1E Suppport: Enabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel® Virtualization Tech: Disabled
Vanderpool Technology: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: Disabled
Ha így stabilan fut, akkor az általad alapra belőtt procifeszt 2 lépésenként kezdd el csökkenteni és minden ilyen csökkentés után negyed óra-20 percet linx-szel terheld. Egészen addig, amíg nem hibázik a linx, vagy fagy be a géped.
Ha valami nem tiszta, ne habozz kérdezni. -
Roba
tag
Sziasztok!
Lecseréltem a Core 2 Duo E8500-as procim egy Core 2 Quad Q9550-re (stepping: 7, rev: C1), a Vid: 1.1750 V. Vettem mellé egy Hyper TX3-as hűtőt. Hasonlóan az előző procimhoz, ezt is 3.2, esetleg 3.4 Ghz-en szeretném járatni alapfeszen, ami már meghajtaná a Radeon 6950-et.
Azt tudom, hogy általában az E0-sok jobban mennek, de ez se biztos mindig.A vid-ből vagy a C1-ből lehet-e következtetni a procim tuning lehetőségeire?
A gyengébben, ill. jobban sikerült példányokat mekkora órajelre lehet felhúzni alapfeszen, ill. normál feszemeléssel?Köszi.
-
Werkly
őstag
válasz
kicsipapucs #20490 üzenetére
AI Tweakerben vannak ezek. Honnan tudom belőni alapra? És milyen értékekkel?
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #20491 üzenetére
-
Werkly
őstag
válasz
kicsipapucs #20490 üzenetére
AC Freezer 7 pro rev.2
-
-
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs #20487 üzenetére
Hogy őszinte legyek annyira nem teszteltem ki, csak úgy, hogy adtam plusz feszeket és kész, nem játszottam vele sokat. Akkor 475-öt értem el, és ez így is maradt, mert nem foglalkoztam vele.
(#20488) Werkly Valószínű nem normális, bár én mindig manuálisan állítom be a dolgokat, ezért nem volt még ilyen gondom.
-
Werkly
őstag
válasz
Laci2277 #20486 üzenetére
Az normális, hogy a konfigomban lévő cuccnál ha AI Tweakerben minden auto állásban van akkor a CPU-m 2,26 GHz-en indul a 2,83 helyett? Ha FSB 333MHz-en van és a többi auto-n akkor az az órajel az alap. Várnám a segítséget illetve az észrevételt. Vagy ez így normális, hogy ennyire visszavesz auto-n? Kösz!
-
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Werkly #20483 üzenetére
ugyanúgy, mint a feszültség emelésnél
Lejjebb viszed, teszteled, elégedett vagy/újraindítod szitkozódvaÉrdemesnek érdemes, addig sem unatkozol
Illetve kevesebbet fog fogyasztani nyilván, kevésbé fűt, ilyenek. Irodai munkákhoz jó a spórolás. Miközben FullHD multin henteled az idegeneket, úgysem a fogyasztás lebeg lelki szemeid előtt -
Werkly
őstag
Fiúk, lányok!
Hogy lehet alulfeszelni?
És érdemes?
Konfigom az adatlapon!
Kösz! -
Dark KillerX
addikt
válasz
RetepNyaraB #20481 üzenetére
Én is jókat olvastam az Xigmatekről,de ez is jó lehet és kisebb helyet foglal [link] ,így könnyebben elfér egy nagyobb hűtő mellett!Amúgy akkor nálad sem szuperál a borda rendszer,pedig elég kiterjedt
Én is pont olvastam,múltkor egy háztesztet,ahol a CM 431 plust,és a Haf 932-őt hasonlították össze,és a Haf-ban minden alkatrész kb 10 fokkal volt hűvösebb!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dark KillerX #20480 üzenetére
Igen néztem én is a Xigmateket, esetleg arra ráhegesztve egy extra ventit jó lehet...
Nekem ugye össze van csövezve az összes fűtőgép, azt nem érdemes bontogatni. De a NB borda (egy hőmérővel rajta) terhelés alatt simán 60 fok fölé megyEgy szellős ház valószínűleg igen sokat dobhat a dolgon. Az enyém pl. jó tömött, benyomva a szűk asztal alá. Azon a ventilátor se segít (nem is
), elöl 12cm beszívó, oldalt graka felett 12cm beszívó, hátul kiszívó+a táp is kifele húz, illetve zajnak van a házban az NB borda oldalán egy 8cm-es is...
-
Dark KillerX
addikt
válasz
RetepNyaraB #20479 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dark KillerX #20477 üzenetére
Én próbáltam a NB-re ventit tenni; nálam halottnak a csók a 4 cm-es kavaró. Konkrétan SEMMI hatása nem volt, pedig direktben ráültettem a bordázatra
jahm, a Brocken jó lesz. Manapság már a vízhűtések korában ilyen Himalája hűtők kissé atavisztikusnak tűnnek; ha van rajta három-hat db rézcső és direkt kontaktos lehetőleg, az elég lesz
-
Dark KillerX
addikt
válasz
LicskaiJ #20476 üzenetére
Én megmondom őszintén nem értek annyira a témához!Inkább a procihűtős topicba kérdezd [link] !
Én elsődleges most nem a procihűtést erősítem,hanem egy nagyobb házat veszek,3db 12cm-es házhűtőt,és a jelenlegi hűtőmet pasztáztatom újra,ja és persze megerősítem az nb hűtését egy 4-6cm-es ventilátorral!
-
LicskaiJ
aktív tag
válasz
Dark KillerX #20475 üzenetére
Asszem én is, mert prime alatt felugrott 78 fokra, és gyors le is állítottam.
Melyik éri meg jobban?
Alpenföhn Brocken 8k
Scythe Mine 2 11k -
Dark KillerX
addikt
válasz
RetepNyaraB #20474 üzenetére
Nálam a max 65 fok,de most gyúrok rá a hűtés témára!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dark KillerX #20473 üzenetére
Hát ott nekem is, de rendes körülmények között nem megy 54 fok fölé. Tertsd 60 alatt a maximumot...
-
LicskaiJ
aktív tag
Mekkora az a hőmérséklet, amit még károsodás nélkül elvisel egy Yorki?
-
válasz
RetepNyaraB #20470 üzenetére
A lapodból 4GHz-et kihoznék 24/7-re, de a procid lenne fontosabb, hogy egy jó tuninglapban meghajtasd (ne nálad kelljen kitesztelni a határait), aztán lehetne szórakozni a te lapodban vele, bár egy vmodot tuti csinálnék, hatalmasat droppol a lapod.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kicsipapucs #20468 üzenetére
"RetepNyaraB (#20466): ha rám céloztál, nem vertem a mellem, csak jó procikat vettem és ki tudom őket centizni rendesen."
Nem céloztam senkire, egyszerűen nem emlékeztem kinek mentek ilyen hihetetlen dolgok, de ezexerint Te köztük voltál/vagy
Azt megnézném őszintén, ki tudnál-e még hajtani valamit a lapomból, mert ez nekem több napos projekt volt (de nincs is tapasztalatom), viszont addigra már mindent mindennel állítottam és meguntam -
válasz
kicsipapucs #20468 üzenetére
Azt azért mellőzném.
Nem azt mondtam, hogy 1.25V-vel a 3.8GHz WR, csak azt, hogy durván jó eredmény. Elég, ha fellapozod ezt a topikot, és megnézed, hogy a 3.8-at jellemzően milyen VCore-ral érték el a többiek. Az, hogy neked ez 1.128-cal sikerült kiemelkedő eredmény természetesen. Kell hozzá egy jó proci egy jó lap, és tapasztalat.
A DS4-emnek olyan 470 körül volt vége stabilan, de azt az NB/FSB feszt nem tudtam volna 24/7-ben használni sajnos.
-
Az durván jó eredmény Az én 3,8GHz@1,128V-omért már pénzt/orális fixációt is adsz?
RetepNyaraB (#20466): ha rám céloztál, nem vertem a mellem, csak jó procikat vettem és ki tudom őket centizni rendesen. Ezért vagyok talán büszke kicsit az eredményekre, amiket csináltam.
Jorus (#20465): Quaddal minden lap kisebb FSB-t megy, mint duo-val. Az én lapom Duo-val tud 600-at prime stabilan, Quaddal pedig 506-ot is csak órákon keresztül állítgatva.
Azon kívül volt már nálam EP35-DS4 és quaddal is ment 480-as FSB-t. Te talán szar példányt fogtál ki, vagy nem jól állítgattad. -
válasz
RetepNyaraB #20466 üzenetére
Tényleg jó eredmény.
Nekem a 9450-em 1.23V load körül tudta a 3.6GHz-et, azon járattam 24/7-ben. Sajnos az akkori lapom (EP35-DS4) nem volt képes többre FSB-ben egy Yorkkal, holott előtte E8400-zal simán ment 500MHz fölött is FSB-ben. -
-
válasz
RetepNyaraB #20464 üzenetére
Az durván jó eredmény. Jellemzően 1.30-35V load körül szokták vinni stabilan a 3.8-at.
-
LicskaiJ
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #20459 üzenetére
Mennyi fesszel megy 3,8GHz-en a tied?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #20459 üzenetére
oppsz elcsesztem a linket és már nem szerkeszthetem.
Namégeccer: -
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Milyen procihűtőt érdemes venni egy Q9550-hez?
4Ghz környékén szeretném hajtani...10k környékén nézelődtem:
Scythe Mine 2
Scythe Mugen 3
Scythe Mugen 2 -
-
belinho
senior tag
válasz
kicsipapucs #20454 üzenetére
Pont ettől féltem, most már tudom miért ugrik fel 100%-ra mert megtelik a cache!
Köszi szépen az infót! -
-
belinho
senior tag
Yorkfield esetén ha egy program egy magot használ a 4ből akkor az az egy mag hozzáfér az összes L2 cache-hez?
PL: Q9300 2X3mb L2 cache esetén mind a 6mb terhelődik vagy csak 3mb, mivel a program nem használja a többi magot ami a maradék L2 cache-en osztozik.
-
windlord
őstag
válasz
Dark KillerX #20451 üzenetére
-
windlord
őstag
válasz
Dark KillerX #20449 üzenetére
1.225mV kevés lenne neki.
Szerintem az 1.225V simán -
Dark KillerX
addikt
-
válasz
Dark KillerX #20444 üzenetére
Az első 775-ös hűtőm nekem is egy V60 volt, a mia napig megvan egy barátomnál.
Nálam a lappolás (durva papírral a nikkelezés eltávolítása, felszín egyenletessé csiszolása, finom papírral a karcok eltűntetése és tükrösre polír)+ a lefogató alá, 2 oldalra betett 1-1 mm-es acéllemezdarabok együttesen hoztak 5 fokot 1 E8400-on. Én megpróbálnám a helyedben.
Valamint a legkisebb stabil fesszel megy a proci, vagy autofesszel?
Amúgy egyetértek Brumi-val félig! Nem sok a hőmérséklet olyan szempontból, hogy aggódnod kéne, hogy megfő a procid, bár én igyekeznék minden módszerrel lejjebb nyomni a celsiusokat. -
Brumi˘
addikt
válasz
Dark KillerX #20446 üzenetére
Nem sok. Azt bőven bírnia kell. Linx alatt ha 80°C körül megáll max a hő akkor a procinak a meleg miatt nem lesz baja. Mennyi feszt kap a 3,3-hoz?
-
Brumi˘
addikt
válasz
Dark KillerX #20444 üzenetére
Nem sok, ha linx alatt 65°C. Nálam a Q8400 3,4ghz-en (1,216V) passzív ninja 3 alatt linxel 72-ig is felmegy, átlagos terhelés alatt max 62°C-ot mértem. Ugyan ez a proci 3,6hgz-en (1,272V) AC Freezer extremmel 66°C-os volt linx alatt max.
-
Dark KillerX
addikt
65 fok sok terhelve egy 3300Mhz Q8300-as procinak,aminek a VID-je 1.225 és egy Asus V60 hűti?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
picigeri89 #20442 üzenetére
-
picigeri89
csendes tag
így van inkább hagyom a francba
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20440 üzenetére
De nem? A tuning ott kezdődik mikor baxakszol a ref, skrew értékekkel, gtl-ekkel, s nem szorzót emelsz és feszt. No meg ez a baromság mint az LLC fokozatai..Vagy legyen vagy ne..
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20436 üzenetére
Miért ne lehetne wallos egy proci? 3xxx-ek 375-nél megállnak 99%-ban.
Van Wall csak nem biztos, hogy 450-nélSandy vs q9550 hm... én se vettem észre semmit, mondjuk én a "buta" tuningja miatt alapból nem szeretem a sandyt..Bezzek egy p45-ös tuning..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
picigeri89 #20437 üzenetére
Nem voltál egyáltalán értetlen csak a hivatkozott topic a tuningos okosítás és ott hemzseg a nép, aki mind dülledt szemmel állítgatja a Biost
-
picigeri89
csendes tag
köszönöm a segítséget nem hiszem hogy értetlen voltam ha mégis sry
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
F_Zolee #20435 üzenetére
Picigeri@ leginkább a "tuning kezdőknek szájbarágósan" topicba való a problémád, bár a segítőkész kollegák lám okosítanak
kicsipapucs@ a kotyogásomban ott volt a "nem biztos" szócska, nem a procit fikáztam. Arra céloztam, hogy 450 felett már érteni kell a tuninghoz; az magától nem szokott kialakulni
Meg hát a Te Asus erőgépeddel öröm ezeket piszkálni, innen a komoly eredmények. Próbálnád az én Gigámból kikergetni ugyanezt, arra befizetek
Picigeri lapja viszont a no mosfet hűtéssel, meg a komolytalan nordbridge hűtővel nem valószínű, hogy rekordokat fog döntögetni, ninja ide, vagy oda... -
F_Zolee
nagyúr
válasz
picigeri89 #20434 üzenetére
Mint írtam akkor csak az fsb-t kell 400ra tenni.
-
picigeri89
csendes tag
ram feszt? 4giga 1600mhz ram van benne és most így megy 1333on mint a proci ha proci 1600 huzom akkor 3200mhz lesz ezt szeretném elérni
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
picigeri89 #20430 üzenetére
400as fsb-t kell beállítani. Meg a ram feszt belőni amennyin bírja.
-
Ueda
senior tag
válasz
picigeri89 #20431 üzenetére
Szerintem a CPU Host Frequency értékét kell növelni. Amúgy hogy jön ki a biosban az órajel ? Tippre 333x8=2666-nak kell ott lennie. Ha a CPU Host Frequency értékét felnyomod 350-re, akkor 350x8=2800 érték jön ki. De érdemes megerősíteni.
Nyugalmi állapotban 6-os a szorzó, terhelés alatt lesz 8-as.
-
picigeri89
csendes tag
senki nem jár már ide?
-
picigeri89
csendes tag
Na az a tényállás hogy egy ddr3 1600 as 4gb ram van benne ha szimplan meg tekerem fsb t addig hogy 1600 menjen proci jó lesz vagy valami mást is csináljak?
-
picigeri89
csendes tag
Na az a tényállás hogy egy ddr3 1600 as 4gb ram van benne ha szimplan meg tekerem fsb t addig hogy 1600 menjen proci jó lesz vagy valami mást is csináljak?
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
kicsipapucs #20423 üzenetére
Nem a procinak van FSB wall-ja, hanem a lapnak! Sok prociban még bőven van szufla, de a lap behatárol, ez elsősorban kis szorzójú prociknál bukik ki, és másnál egy jobb lapban szárnyalnak...
-
picigeri89
csendes tag
ninja 3 hyper tx3 evo de cserélném mostanában ninja 3 vagy valami böszmére
-
windlord
őstag
válasz
picigeri89 #20424 üzenetére
Majd tuningnál kiderül, hogy mennyit bír el a procival.
Lehet, hogy elég lesz neked simán.Milyen hűtés van a procin?
-
picigeri89
csendes tag
3éve van meg kb aztán előtt az ideje és érdeklődnék. mi a baj az alaplappal? sztem jóó
-
válasz
RetepNyaraB #20422 üzenetére
"450-es fsb... Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy."
Ez nem igaz, 3 q9450 járt eddig nálam, 1 példány volt jó tuningos, a másik 2 antituning kuki volt, c1 stepping, magas vid. Azonban alapfesz alatt megszaladták a 3,6GHz-et (1,25V vidű@ 1,23V, 1,30V vidű@1,26V). És alapfesszel az egyik 3850MHz-et vitte, a másik pedig 3700-at. Kis feszeléssel mind2 ment 4GHz-et! A tuningos példány meg... 1,17V vid, 4GHz@1,18V, 3GHz@0,98V, Alapórajel@0,896V.
Szóval nem valószínű, hogy proci fsb wall-ja lesz azok alapján, amit én tapasztaltam. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
picigeri89 #20421 üzenetére
Most ruháznál be ilyesmire?
Persze ha fizetnek érte...Viccet félre működne nyilván, bár a lap nem egy tigris. Túl sokra ne számíts; 450-es fsb nem valószínű, hogy kijön belőle. Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy.
-
picigeri89
csendes tag
Sziasztok szerintetek egy Ga-ep35c-ds3r Core2 Q9450 tudok valamit kezdeni tuning terén?
Érdemes lenne? -
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dark KillerX #20412 üzenetére
Írtam, hogy kb 30%-kal gyorsabb az i-2400 mint a Q8300 azonos órajelen, ezért a kérdésedre - ahova a York nem elég,oda a Sandy se? - az a válasz, hogy szinte biztos az azonos órajelen dolgozó procik esetében a Sandy győzelme. én ennek ellenére 30-40k-t csak a játékok miatt nem adnék, mert szerintem a yorki is megbirkózik szinte mindennel 3.3GHz-en, hozzátéve azt, hogy ezt a meccset a Sandy 2.5GHz környékén hozza.
A Q8300-at max FSB-ig fel kellett húznom, az i-2400-at alapon használom és kevesebbet is fogyaszt, de az árkülönbözetet így sem hozza be! -
RetepNyaraB
veterán
Most ugye nem kell megint elmondani szájbarágva, hogy a mai játékok gpu-t igényelnek, nem cpu-t...
Minél nagyobb a felbontás, annál lényegtelenebb a proci (persze a két mag kevés, akárhova húzod). Multiban megjön a szerepe, de ha Neked az nem kell, akkor mindegy.
Játékhoz tökéletesen mindegy az általad is idézett váltás, hiszen az egyik legerősebb yorkról ugrott a sandyre. Viszont időtállóság szempontjából nyilván minőségi lépés. -
Dark KillerX
addikt
válasz
windlord #20413 üzenetére
Meglépem a cserét mindenképp,csak nem tudom milyen irányba!?
Vegyek egy Z75-os chpisetű lapot,mondjuk Asrock és bele egy i5 3450-et kb?
vagy egy használt i7 920-at egy tuningosabb lappal,viszont ez többet is enne,de ellenben olcsóbb is!
Azt hiszem még gondolkozok!De azért köszi!
-
windlord
őstag
válasz
Dark KillerX #20412 üzenetére
Mint már írták előttem, ha nincs CPU limited, akkor szerintem nem feltétlenül muszáj cserélned platformot.
Ahová a York nem elég, oda elég a Sandy
-
Dark KillerX
addikt
válasz
fagy53 #20409 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Igazán CPU limitről nem beszélhetek,mert HD felbontáson játszok,nagy ritkán multikkal,szal CPU limitről nem igen tudom beszélni,inkább a vga pörög sokszor 100%-on mint a CPU!Viszont a csere pont amiatt fordult meg bennem,hogy lehet pár hónap elteltével 10k-t se fog érni az egész!Viszont ami kérdőjel a bővítéssel kapcsolatban,az hogy a Sandy amit kinéztem 4 magos,emiatt gondolom,hogy ahova a York nem elég,oda a Sandy se?
FaTHI Főleg játszik,szal azt mondod nincs akkora változás?Mert én pl mikor 2 magosról váltottam(E5200) erre a York-ra,sokat ugrott a teljesítmény!
-
FaTHI
őstag
Én most váltottam, igaz Q9550 @3.7Ghz -ről I7-2600 ra, de a játékok alatt nem igazán veszem észre a külömbséget.Mondjuk én "csak 25K-t toltam rá, és Z77-lappal és +2Gb memóval gazdagottam. A jövőre nézve ez elég lesz egy ideig játékok alá. A Q9550 3.7-en teljesen jól muzsikált, ami fontos: Kell a Q-procik alá a tuning, alapon elég gyatra volt már szegény, 3.5++Ghz
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dark KillerX #20405 üzenetére
Átlagosan 30%-kal számolhatsz, enyivel lesz gyorsabb azonos órajelen.Q 8300-ról váltottam i-2400-ra, ha CPU limited volt az most megszűnik 3.1 GHz-en a sandy annyi FPS-t jelent mint a yorki 4GHz-en. Szinte mindenben kijön ez a különbség, a kérdés csak az, hogy 3.3GHz-en mennyire korlátoz a jelenlegi proci, mert ha nem nagyon, akkor nem ér 30-40k-t a váltás!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Neked kell látnod mit és hogyan játszol a géppel.
Ha gyakran megy 100%-on a cpu és/vagy a gpu meg nyaral, esetleg szaggat a cucc és láthatólag nincs csutkán a gpu, akkor eljött az idő. Ha nincs ilyen gondod, akkor nem kell cserélni. Viszont a 775-ös quadokat lassacskán majd már nem lehet használható összegért eladni, ez is egy szempont. Én az enyémmel még jól kijövök -
windlord
őstag
válasz
Szerintem megérné váltanod Sandy -re, mert és és föld lenne a különbség.
Gyorsaságban, fogyasztásban mindenképpen.A 35-40k difit neked kell tudnod\érezned.
-
Dark KillerX
addikt
Sztek megéri kb 35-40k ráfordítással lecserélni a mostani rendszeremet egy ugyanúgy 4 magos Sandyra (i5 2500) nem k-s procira!Mert a K-s procihoz már jobb lap+nem a gyári hűtő,és persze egy K proci kéne,ami még több ráfordítás lenne?
Jelenleg 3300Mhz használom a procit,főleg játékokra!
-
belinho
senior tag
válasz
Brumi˘ #20403 üzenetére
Nem tudom mi a baj, az oprendszernek szerintem nincs baja, de ha lesz időm majd rakok egy frisset, úgyis kapott már elég driver frissítést. Ha codec baja lenne akkor végig szaggatnia kéne a video alatt nem csak a legelején.
Az a helyzet, hogy mikor belaggol az átvezető videó elején, akkor a cpu használat keményen beáll 100%-ra, majd mérséklődik és tovább már nem szaggat.
Ugyanez volt E8500-al 3.6ghz-en ezért is váltottam, MW3-nál a küldetés előtti videónál mind a 4mag 100%-ra ugrik belaggol 2-3 másodpercre, a hang is megakad aztán folyamatos tovább a lejátszás.
Most a Walking Dead produkálta ugyanezt, de más játékoknál pl: BF3-nál nem fordul elő.
Olyan mintha kevés lenne a 2x3mb cache a procinak, ami hirtelen megtelik a videó elején aztán mikor a proci utoléri magát akkor már folyamatos a lejátszás. -
-
belinho
senior tag
Most már kezdem furcsálni, úgyhogy megkérdezem.
Adott egy Q9300 3.3ghz-en egy msi 6850-en mellett.
Bizonyos játékok alatt, amikor vannak átvezető videók pár másodpercre beszaggat a videó. Legutóbb az új COD-nál, az átvezető videónál fordult elő, ezért is váltottam 2magról 4magra, mert az E8500-nál felugrott 100%-ra a cpu használat, de a jelenség megmaradt a Q9300-al is.
Most meg ez a semmi Walking dead nevezetű játék-nál az átvezető videó beszaggat, mert a cpu 1 szálon 100%-on dolgozik.
Elképzelhető, hogy már tényleg ennyire kevés lenne a q9300-om? -
Werkly
őstag
válasz
RetepNyaraB #20400 üzenetére
Ja annyit is megy 400-at alapon!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest