Hirdetés
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
marinea2
addikt
válasz Matisz77 #21398 üzenetére
Csak a q9550-et elviszik kapásból 35-ért.....(tudom hogy ennyit nem ér, de megveszik..., ezért váltottam én is át mert horror áron adta mindenki..)
Akkor ugye eddig 50k-nál tartudnk, de még ott van a lapod meg a ddr2-es ramjaid...Én nem rég 70k ból tettem össze az adatlapomon található, CPU&alaplap&ram kombót.
És azért nem hasonlítanám össze a 775-el
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
marinea2
addikt
-
Matisz77
aktív tag
Hali valakinek nincs tapasztalata Zalman reserator Xt-ről és egy Quad 9550 en párosról? Csak azért mert ha jobb mint egy felső kategóriás léghűtés akkor beruháznék egyre!
-
marinea2
addikt
válasz RetepNyaraB #21392 üzenetére
Gyári után szinte bármi jobb lesz
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kicsipapucs #21391 üzenetére
Tényleg ilyen jó?
Pedig nem is direct cu
meg nikkelezett is...
De meggyőzhető vagyok"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
-
MrBrook
aktív tag
asszem amíg nincs rendes hűtőm addig nem tudok 400as fsb fölé menni érdemben, mert anyámék jól befűtöttek ,és sztem emiatt a délután még stabil rendszerem felborult estére, ha jön a jó idő akkor meg kb nappal még melegebb is lesz a szobámban. szal mennyi egy nem túl drága de már jó hűtő? 4-7 között már lehet ,h megtudnám úszni?
láttam egy sapphire vapor-x cpu hűtőt:d full compatibilis kb mindennel, azt nagyon elfogadnámd_:d
http://prohardver.hu/hir/sapphire_vapor-x_cpu-huto.html
mondjuk 80 dollár körül ~ 17 ezer huf kb:S
[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
válasz kicsipapucs #21382 üzenetére
E-penis neee meghaltam
-
őstag
-
Laci2277
senior tag
válasz senzaj #21370 üzenetére
Azok az eredmények elég lassúak ahhoz a proci sebességhez képest, nekem 3.7Ghz-en megy 44-47 között, és ezt hozta anno a ddr2-es lappal is. Ráadásul ahogy nézem csak 1024MB van beállítva, ez nem igazán ad hiteles képet a stabilitásról, állíts be mondjuk 3500MB-ot és úgy futtasd le.
-
marinea2
addikt
válasz RetepNyaraB #21372 üzenetére
Ezért nem jó ez a sok agyonfeszelt tuningolás. Mindig van vele valami szívás.
[ Szerkesztve ]
-
senzaj
senior tag
válasz RetepNyaraB #21369 üzenetére
Itt van róla egy kép..a gflopspm sose volt 46 felett mióta a proci nálam van ~2 éve, én is furcsálltam mindig.. szerintem ahhoz ddrIII kellene.. linxel és ibtvel is 45-46 a max, akárhogy állítottam be eddig
nincs vizem, de eléggé erősen a hűt az asus lion squarem :$[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz senzaj #21366 üzenetére
Ott valami nem kóser. Memóriahasználat az elérhető legmagasabb legyen (normal-high-very high közül valami).
Mennyi Gflop az átlag eredmény? Ha a Te prociddal 50-nél kevesebb, akkor nem volt meg a terhelés...
Az IBT még alapon is fűt (persze nem néztem vized van-e esetleg )"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
senzaj
senior tag
Kíváncsiságból ráadtam minden max feszt a procimra és láss csodát lefutott az IBT 3780MHZ-en.. hőfokok 60 fok alatt
-
MrBrook
aktív tag
de amúgy nagyon jó lett, min fpsem megnőtt vagy 10el, most 64es rushon zúzok 1-2órát ha hőfok marad 70 alatt akkor király
-
MrBrook
aktív tag
prime alatt csak a nagyobb 800000es meg 460000 es vagy minél ment fel 75ig, a többinél 72 1óra bf3 után 68, sztem jó ez így, ennél feljebb nemtudok menni az biztos. végül amúgy 1.25 ös vcoreal megy, terhelten esik a videmre: 1.23-1.24
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Laci2277 #21358 üzenetére
Így van, ezt csak arra értettem, hogy unja a tesztelést
Vannak eléggé tuning érzékeny játékok is, ilyen pl. a Dirt széria. Így kellemesebb a tesztelés
Gyári hűtővel valóban nem ajánlom az IBT-t. Ha gyanúsan magas a hőfok, lehet ellenőrizni a proci tetejét és a hűtő alját egy vonalzó élével. Ha közé lehet pisálni; elő a smirglivel"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Laci2277
senior tag
válasz RetepNyaraB #21354 üzenetére
Ha már a prime alatt 72-76 fokosak a magok szerintem nem lenne egészséges azt ráengedni. Ráadásul csak a blend tesztet futatta a kolléga, ami alig terheli a procit, mondjuk nem is értem ezeket a brutális hőmérsékleteket.
-
marinea2
addikt
válasz RetepNyaraB #21356 üzenetére
Nah de jó. Legközelebb én is kipróbálom
-
marinea2
addikt
válasz RetepNyaraB #21354 üzenetére
IBT?
-
MrBrook
aktív tag
nah most jön a bf teszt, nagyobb fsbvel már 10perc után hibázott, alszok még rá egyet, már unom a tesztelgetést:d 11óra óta nyomom. de holnap Laci által említett módszerrel fogom még körbe járni a helyzetet...én eddig mindíg csak blend tesztet nyomtam
kösz a helpet, ha estig nem fagy ki a bf3 multitól 3150en akkor király, ha szerzek hűtőt egy 440es fsb elég jó lenne az már 3.3ghz lenne ....nahd majd meglátjuk, csodák nincsnenek.
-
Laci2277
senior tag
válasz MrBrook #21338 üzenetére
Ha a prime blend teszt alatt hibázik, akkor az északi híd fesz vagy a ram beállítás nem jó. Ha a small fft alatt, akkor pedig a proci fesz a ludas.
(#21345) MrBrook Az teljesen normális, nálam is kb annyi a különbség az egyik mag hőmérséklete és a többi között.
[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
1.25 vcoreal(fsb420 max 74fok) most már több mint fél órája megy a prime, ha 1órán át jó marad, az már jót jelent, nem?
[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
be kell szereznem egy picivel jobb hűtőt ,jah, egyébként ha az 1.es mag 4-5fokkal hűvösebb ,akkor rosszul raktam rá a hűtőt? és a többi is lehetne azon a hőfokon? v. ez normális?
-
MrBrook
aktív tag
ram geil 2x2gb ddr21066 cl 5 , megy 1066on is ,gondolom akkor 800 és 1066 között mennie kéne.
elöbb prime 20percig stabil volt, és az is volt mikor leállítottam de a 80000es lucas algoritmusnál 1.26 os bios vcorenál felment már 77fokig ezért inkább leállítottam. mch 1.124 vtt 1.22 ram 1.896 -
senzaj
senior tag
Ha hibázik a prime, akkor nem oké.. lehet, hogy nem vennéd észre, de nem teljesen stabil a rendszer. 1.3V-tól még nem hinném, hogy lenne valami baja.. de egy komolyabb hűtő azért nem ártana.. hőfokok mennyik terhelés alatt?
-
MrBrook
aktív tag
10perc után hibázott, most 1.25 bios 1.22-1.23 win indul a prime
-
MrBrook
aktív tag
válasz senzaj #21339 üzenetére
oké, csak nincs komoly hűtőm kb az alaptól 10%al jobb, ezért próbálok minél alacsonyabb feszen maradni bios: 1.23 win terhelve 1.208 nagyon jó sztem), csak gondolom a 400as fsbről még azért csak tudok kicsit feljebb menni. érdekes, hogy az mch 1.1 alapból de 1.124 fölött már gyorsan megfő v. nemtom. még próbálkozok mindent finomhangolni, 420as fsb talán még megcélozható(most megy a prime ezen), azzal 3150mhz lenne, de 430al már 3225, az lenne az igazi, csak az már nagyon necces lehet.(bár 4x75mhz ide v. oda már lehet, h mindegy)
[ Szerkesztve ]
-
MrBrook
aktív tag
van valami tapasztalatotok,hogy amikor a prime hibázik, akkor mi lehet az oka? szal ,ha 1 -2 percen belül leáll 1 mag v. ha 10perc múlva ,vagy ha kék halál?
-
MrBrook
aktív tag
azt hiszem sikerült prime stabillá tenni a gépemet, miért van ,hogy bf3ban laggol? ram időzítések?
mi lehet annak az oka, hogy a sajátgép tulajdonságainál nem írja ki azt az értéket ,amit a cpu z?
[ Szerkesztve ]
-
Becksman
őstag
milyen processzorhűtőt érdemes venni ár / érték arányba jó legyen...!
Samsung A54 5G 8+256GB
-
troller
senior tag
válasz Becksman #21329 üzenetére
Nekem is 5770-em van, a mostani procim előtt 4 gigára húzott E3300-at használtam, de ég és föld a különbség a 3,4-re húzott Q9500-hoz képest akkorát segített a 4 magra váltás. A GTA4 meg különösen igényli a 4 fizikai magot simán duplázódhat az fps ugyanolyan beállítások mellett.
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
Becksman
őstag
Q9400at akarok venni(jelenleg E7300am van), körülbelül mekkora teljesítmény növekedésre számítsak?
26ért akarom venni fél évv garival...Jelenlegi konfig:
ASUS P5QD TURBO
4GB KINGMAX 1066MHZ
Intel C2D E7300
Gigabyte Radeon HD5770Samsung A54 5G 8+256GB
-
őstag
válasz Vaniskovce #21325 üzenetére
Szia!
Ha nem baj, mielőtt én mondanék "ítéletet", kérdeni szeretnék. Milyen lapba megy, milyen videókártya mellé, milyen felbontáson játszol, mivel hűtöd, tuningolva van-e a mostani és lesz-e a q6600?
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Vaniskovce
csendes tag
Sziasztok!
Egy-két kérdéssel fordulok felétek. Jelenleg nekem most van egy Intel Core 2 Duo E8400 3,0 GHz, amit szeretnék lecserélni egy Intel Core 2 Duo Q6600-ra. Megéri egyáltalán erre a négymagosra váltani, vagy maradjak a mostaninál? Igazából leginkább játék szempontból kéne erős processzor (pl.: Battlefield 3, Need for Speed The Run, stb.).
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Barnabás
"A legbonyolultabb munkákra mindig egy lusta embert fogok megkérni, mert ő mindig a legegyszerűbb módon próbálja elvégezni azt." (Bill Gates)
-
marinea2
addikt
válasz gari24 #21323 üzenetére
"Legvégül a CPUnak 1.275 V lett beállítva és így úgynézki h stabil a rendszer , ezután folyamatosan szedjek vissza hogy megnézzem hogy mennyi az a legkisebb V amelett még biztonságosan elindul a gép ?"
Igen
[ Szerkesztve ]
-
gari24
tag
Hali
Átállítgattam a dolgokat ahogy többen javasolták , íme a végeredmény
Prime95be lefutott 15 kör kb 20perc alatt a legnagyobb elért hőmérséklet 62 fok. átlag 55-58 fok
A kérdéseim :
A CPU PILL és Peference így jó lesz ??
Illetve a memóriánk egy kicsit többet adtam , ez így jó ?
Legvégül a CPUnak 1.275 V lett beállítva és így úgynézki h stabil a rendszer , ezután folyamatosan szedjek vissza hogy megnézzem hogy mennyi az a legkisebb V amelett még biztonságosan elindul a gép ? -
marinea2
addikt
válasz kicsipapucs #21318 üzenetére
Dehogynem, szerintem is a q8300 fogy el szegényke.
-
Laci2277
senior tag
válasz kicsipapucs #21318 üzenetére
Erre mondom azt, hogy a magas fsb-hez nem elég a tuningos lap, jó proci is kell hozzá. Az enyém még 480-as fsb-vel stabil, fölötte már sok feszt kér a cpu vtt.
-
őstag
-
marinea2
addikt
válasz RetepNyaraB #21313 üzenetére
450-en valami nem jó. Visszaveszi alapra az aida64 szerint. Elvérzett a q8300
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gari24 #21306 üzenetére
Az auto értékeket szépen tedd át manualon a bal oldali értékekre, klönben hajlamos a lap szétfeszelni önmagát, feleslegesen.
A PLL lehet 1,6, esetleg 1,7V
CPU reference 0,9V körül
Az MCH freq. latch 333, amennyiben magasabb fsb-n elkezdene szarakodni (mert ez a proci host fsb-je).
Az SPD-nél összezavarodtam melyik a 333Mhz-hez tartozó betűjel, de általában az is célszerűbb hosszú távon (bár ez nem kötelező érvényű)
Rammal kapcsolatbanén először megnézném hol a proci vége értelmes feszültségen (1,3V körül biosban), tehát visszanyomnám minimális sebességre, hogy ne kavarhasson be. Majdpedigaztán"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
-
marinea2
addikt
450Fsb-t is bírja 1.3V-on úgylátszik.
-
Laci2277
senior tag
válasz gari24 #21308 üzenetére
Ha a feszültséget alacsonyan hagyod és úgy tuningolsz, akkor lehet, hogy fagyni fog a win, esetleg be sem tölt, de ettől nem károsodik a semmi.
Kezdetnek adjál a procinak 1.3V-ot és teszteld(prime, ibt) le. Ha stabil, akkor lehet kis lépésenként csökkenteni a feszt.
A memória fesz miért olyan magas, hiszen csak 800-as ramokról van szó, nem? Vagy azoknak ennyi a gyárilag előírt? A többi jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
gari24
tag
válasz Laci2277 #21307 üzenetére
Teljes terheléskor a proci Vid.je 1,25V és akkor az elején csak minimálisat emeljek feszen , De mondjuk mi történne akkor ha a feszültséget alacsonyan hagynám és megterhelném ?? gondolom gépleállás , de ettől károsodhat valami ??
A jobboldali sor átállítom a baloldalon lévő értékekre !
Viszont a
MCH Core autoról--1,2re
Dram Voltage autoról--2,1re
Ezek maradhatnak így ??? -
Laci2277
senior tag
válasz gari24 #21306 üzenetére
Ha igaz amit a lap ír akkor 1.25V a proci Vid-je, miért állítottad alacsonyabbra tuning mellett?
Nézd meg először a coretemp nevű progival terhelés alatt, hogy mennyi a proci alapfesze(Vid). Ebből kiindulva valószínű kell majd feszelned a cpu-t a 3.5Ghz eléréséhez. A többi beállítható feszt se hagyd auto-n, állítsd be a bal oldali sorban lévő értékekre.
-
gari24
tag
Hali
Konfigom: Q9550 // 4X2GB kingmax 800mh // GA-EP45-DS3 // 7770 // chieftec 500W // Win7 64 //A cél hogy a q9550.est szeretném húzni 3,5.re
Csináltam pár képet a beállításokról de még nem okéztam le a dolgot csak képeket készítettem az egészről , és ha azt mondjátok h így ok akkor mehet az egész.
Amit csináltamA 8,5x 415 MHZ hogy megkapjam a kívánt órajelet
PCI Experss fek autoról --100raDram
MCH frequency latch autoról--400ra
System Memory Multiplier (SPD) AUTO.RÓL --2.00D reMotherboard Voltage Control
CPU Vcore autoról--1.225re
MCH Core autoról--1,2re
Dram Voltage autoról--2,1re
Amivel igazán bajban vagyok a feszültségek beállítása , hogy ott mit hogyan mert szerintem az előző 2 szekcióban nem hibáztam valami nagyot., de ha igen akkor szívesen fogadom az építő jellegű kritikákat mivel most csinálok először ilyet.Válaszodat előre is köszi
-
marinea2
addikt
425 FSB eddig(Giga ep45-ud3p). Úgy néz ki stabil. Nincs időm most tesztelni, de úgyérzem megy ez még feljebb is
[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
válasz RetepNyaraB #21301 üzenetére
Írd csak le, hátha nem volt mégsem akkora hülyeség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest