-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoC1ka
senior tag
Sziasztok,
kéne egy kis help..hp 8510P be volt 4965 ag wifi kari, ezt kivettem, és betettem egy 4965 agn-t...észlelte, felrakta de nem megy! lefuttattam a wifi kézi diagnosztikai eszközt, és ott a rádiótesztnél bukott el...visszaraktam a régit, és most az se megy...nem tudja valaki mi lehet a probléma?
köszi
-
Chaser
legenda
válasz
mutyuru #40194 üzenetére
T500-at vettem nemrég. Se nem ropog, se nem recseg. Kib@szott halk, kvázi hangtalan net alatt intel vga-val. Bill tökéletes. T60-ból van ugye importálva. Touchpad super, bár én átálltam trackpointra ha nincs külső egér. Nem tudom milyen kijelzéseket hiányolsz, sztem rajta van minden. Nehéznek nehéz, 15" és rollcage együttese azért nem fog ultrabook tömeget adni.
-
Borote
addikt
Sikerült felapplikálnom a modbios-t az (SXGA+) X61 tabletra (feltettem egy 32 bites win7-t és arról sikerült).
Viszont azóta szembesültem egy egészen kellemetlen problémával. Hajlamos elakadni a bootolásnál - azaz a ThinkPad logo bejön, de utána fekete képernyő következik, megáll, és nem csinál semmit . az is előfordul, hogy még a BIOS-ba sem hajlandó belépni.
Valaki találkozott már hasonló problémával? -
Peter M
tag
Segítségre lenne szükségem:
Samsung SSD 470 - W520 tök jó áthelyezve a T60 random fagyásokat generál (nagyon hosszú asztalbetöltődés, lassú reakció)
Csökkentett módban minden ok -> Normál módban hosszú várakozás
Thinkpad power manager leszed -> ok 2-3 indításig -> megint xar
Thinkpad power driver leszed -> ok 2-3 indításig -> megint xarMi az ami még belenyúl ilyen szinten a rendszerbe? Ötlet?
-
audi100td
nagyúr
válasz
mutyuru #40194 üzenetére
Szerintem erősen túlzóra sikerült ez a kritika, 90%-ban nem tudom alátámasztani amit írsz, volt T510-em és T500-am is, de vegyük sorra:
"design nagyon leegyszerusodott - hianyolom a sok szep villogo jelzest"
Abszolút ízlés kérdése, szerintem korábban volt pár felesleges LED, érthető, hogy kicsit kigyomlálták, talán 1-2 maradhatott volna még, bár hiányérzetem nincs ezzel kapcsolatban.
"muanyag gagyi fajta es ugy nez ki, mintha mindjart torne"
Egyáltalán nem volt ilyen érzésem, sőt minőségre nekem egyértelműen jobbnak, masszívabbnak tűnt az elődnél. A T500 inkább recsegős/nyekergős, de az sem vészes. Ami viszont feltűnt, hogy izzad rajta a tenyerem, ami valóban nem pozitívum, szóval a tapintása jobb/kényelmesebb a T500-nak.
"nehez"
Pedig könnyebb mint a T500, 9 cellással nyom kb annyit mint a T500 6-ossal.
"billentyuzet indokolatlanul osszenyomoritott, holott meg boven lenne hely - sokszor felrecsapkodtam gepeles kozbe, ami nagyon idegesito. Tudom a hangszoronak ott a helye, de mehetett volna mashova."
Pár óra alatt meg lehet szokni, hogy sűrűbben vannak a gombok, de utána már nem fogsz visszavágyni a régire, szerintem a legjobb klavi ami valaha notebookhoz készült.
"touchpad szamomra egy kin volt kezelni, sokszor nem erzekelte, amikor iranyirani probaltam"
nekem ez is jobban bejött mint a régi, jobb a tapintása, a felülete is nagyobb, igaz egyiket sem használom gyakran, inkább a pöcök
"szallithatosaghoz pedig egy '90es evek elejei aktataska (amibe a portasok es gyari munkasok utobb szendvicset hordtak) szuksegeltetik"
ezt végképp nem értem, nem is tudom másképp értékelni, mint szimpla hülyeség
"Tobbi jobban sikeredett itt gondolok az 520ra pl?"
T520 felépítésben szinte egy az egyben egyezik a T510-zel.
-
btudos
nagyúr
válasz
mutyuru #40194 üzenetére
Sok "szép" villogó jelzés? Karácsonyfát vagy munkagépet szeretnél?
A műanyag hogy hogy néz ki.... fekete. Gagyinak nem nevezném, nem tudom mihez nézed, de nem is az a lényeg, hanem a roll cage ami alatta van.
A billentyűzet mindegyiken akkora amekkora, megszokás kérdése, nekem nem nehezebb gépelni ezen mint más gépekén, amúgy azért akkora mert a 14"-os verzióra ugyanazt rakják
A szállíthatóságot nem értem, ez valami vicc akar lenni?
Fogsz egy bármilyen 15,6"-os notebook táskát, és belemegy...
Touchpad meg energiatakarékosság miatt ha sokat nem nyúlsz hozzá, akkor kikapcsolja magát, 1 mp kell amíg feléled.
Szóval szerintem csak Te vagy nagyon kritikus, de jól is van ez így. Az igényeidnek válassz gépet, ha nem tetszik, nem kell megvenni
-
mutyuru
aktív tag
Haho Skacok!
Mostanaba nezegettem a thinkpad t500as szeriat, hogy milyen jo lenne a szeles, nagyobb kijelzoje miatt grafikus melora, mint Adobe indesign es photoshop....stb. Oszinten szolva csak ez ragadt meg bennem, mert hasznaltam par napot egy T510et. A tapasztalatom, hogy a
- design nagyon leegyszerusodott - hianyolom a sok szep villogo jelzest
- muanyag gagyi fajta es ugy nez ki, mintha mindjart torne
- nehez
- billentyuzet indokolatlanul osszenyomoritott, holott meg boven lenne hely - sokszor felrecsapkodtam gepeles kozbe, ami nagyon idegesito. Tudom a hangszoronak ott a helye, de mehetett volna mashova.
- szallithatosaghoz pedig egy '90es evek elejei aktataska (amibe a portasok es gyari munkasok utobb szendvicset hordtak) szuksegeltetik
- touchpad szamomra egy kin volt kezelni, sokszor nem erzekelte, amikor iranyirani probaltamMasnak is ennyire negativ a tapasztalata? Vagy en vagyok ennyire orulten kritikus?
Tobbi jobban sikeredett itt gondolok az 520ra pl? -
Francia91
veterán
T61-re feltettem az On Sreen Display cuccot a Hot Key Features csomag keretében, de nem akar megjelenni. Mi lehet a probléma?
/nVidia Quadro 140M/ -
audi100td
nagyúr
Nem cserélné el esetleg valaki ujjlenyomat olvasóval rendelkező T500/W500 palmrest-jét sima verzióra?
-
dabgergo
őstag
Nemt tudom kitalálni h a T530-akon mini displayport van, vagy sima. Legtöbb oldalon specifikcióban simát, írnak, de a lenovo honlapján mini van, meg több tesztben is. Mi az igazság?
-
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40179 üzenetére
Ez nem Lenovo probléma, máshol is ugyanígy működik ez (pl. Dell Precision M4600).
-
subidu
tag
Sziasztok!
Tervezem egy Lenovo ThinkPad X230 beszerzését, a következő konfigurációban:
Tudtok olyan helyet, ahol esetleg élőben is meg lehet nézni egy ilyen gépet?
A másik kérdésem, hogy ez a konfig 503.000.-ft, 3G modemmel, +4gb rammal, az alap verzió pedig 431.000.-
72.000.-ft a 3g modem, és a 4gb plusz ram. Ezeket esetleg utólag magam is megvehetem és beszerelhetem a gépbe?Ha céges gépként veszem, a garanciában van különbség, hogy cég vagy magánszemély veszi a gépet?
Köszönöm a segítséget.
-
Sziasztok!!
Tudna valaki segíteni abban, h T410-hez milyen 3G-s modemet vegyek?
Ezt találtan, de nem vagyok benne biztos:
http://viewitem.eim.ebay.hu/Qualcomm-Gobi2000--HSDPA-EVDO-WWAN-CARD-60Y3263-60Y3183-for-Lenovo-Thinkpad/221131445148/item
esetleg nincs valakinek eladó sorban??THX!
-
fi:zi'k
nagyúr
Na, kiderült, hogy hiába volt jól megadva a MAC filtering-nél a MAC cím, vmiért nem tud csatlakozni, ha aktív.
Kikapcsoltam és egyből egymásra találtak.
Ki próbálná más is ezt? -
brekiisti
tag
az access connectionban ban a power savet érdemes max performance ra rakni és a lusta kapcsolódás stb mindjárt flott lesz pl sl500 nál az 5100 as wi fit ha nem rakod maxra olyan lassan jönnek az oldalak be hogy 2 kávét is megihatsz. (lusta voltam végig olvasni a posztokat remélem ez az infó segít még ha nem is paszol
)
-
Borote
addikt
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a modbios-t fel lehet-e tenni pendrive-ról?
Ugyanis 64 bites win7 alól nem flashelhető, és eddig nem sikerült a pendrive-on működésre bírnom, hogy be is tudjon róla bootolni. -
Apollyon
Korrektor
-
lapa
veterán
volt régen egy olyan varázslatom, hogy a wifi driver intel-spec fülében valamit állítgattam a transmit powerrel vagy valami hasonszőrű opcióval.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40060 üzenetére
Én is rátettem a régi drivert, más megoldás egyszerűen nincs. Van vagy egymillió tipp a neten, egyik sem működik, vagy nem is alkalmazható. Most a régi driverrel tolom a filmnézést, se sima letöltéssel, se utorrent-tel viruális gépen nincs magas tüske, 899μs a max. latency.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Hmm. Nekem nem ezek a tapasztalataim. Én mindig kinyomtatva (a lap fejlécében a type, S/N) viszem nekik egy papíron a konkrét hibajelenséget, ha olyan a hiba screenshot-ot is nyomtatok hozzá. Legutóbb egy alaplapcsere volt a gépben, ha jól emlékszem 4-5 napig volt ott a gép. Legyél kicsit határozottabb legközelebb, és ha nem jegyeznek fel minden hibát, akkor diktáld be még egyszer
-
qfm
őstag
válasz
metal01 #40163 üzenetére
Én is hozzájuk járok. Elégedett vagyok velük, csak lassúak. Tavaly közel 2 hónapig volt náluk a gépem. Meg a szervizesüket sajnálom, mert részletesen elmondom mi baja van a gépnek az irodában üllő nőnek, ő pedig felír belőle két szót.. Volt, hogy fel is hívtak, hogy pontosan mi volt.
-
metal01
őstag
-
qfm
őstag
válasz
metal01 #40161 üzenetére
Én is náluk vettem garancia bővítést. Életem egyik legjobb befektetése volt. Garanciában (kiterjesztett időben) volt: 3 alaplap csere, 1 ram csere, 1 hdd csere, 1 hangszóró csere, 1 touchpad csere, 1 dvd író csere. Ha ezt mind nekem kellett volna állnom, már valamelyik kukában lenne a laptop.
-
metal01
őstag
válasz
AxBattler #40156 üzenetére
Jaja, lehet. UsaNotebook-nál kb. 30k-ért tudod 3-ról 4 évre bővíteni. Be sem kell menni, online mindent le lehet rendezni. Megrendeled, kapsz egy számlát, átutalod a lóvét, ők be is regelik neked a garkiterjesztést. Levélben meg elküldik a címedre a számlát. Én így csináltam...
-
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy T-s Thinkpad-ekhez lehet-e utólag (de még garanciaidőn belül) garibővítést venni?
-
audi100td
nagyúr
-
dabgergo
őstag
Még az lenne a kérdésem, hogy T530-be szeretnék venni plusz 4GB ramot. Ezt vegyem meg külön vagy rakassam bele vételkor? Mennyire "bonyolult" berakni? Illetve honnan tudom h milyen ram jó bele? Bármilyen csak az is DDR3-as legyen és 1600Mhz-es?
-
dabgergo
őstag
Száll Kálmán tér közelében tudtok olyan helyet ahol meg tudok nézni t430-at meg t530-at?
-
btudos
nagyúr
válasz
fi:zi'k #40143 üzenetére
Kellemetlen. Ha jól értem, a gép máshol tud csatlakozni, csak otthon nem, ergo nem a gép a hibás, de otthon meg minden más tud csatlakozni, ergo nem a router a hibás. A kettő között félúton elferdül a tér, nincs tippem. Az lehet hogy az X200 wifi modulja nem szereti a routert (apropó milyen router?), láttam már olyat hogy egy adott routerhez nem volt hajlandó csatlakozni egy gép, míg a többi igen, de routercsere megoldotta.
-
-
Apollyon
Korrektor
Feltoltam T500-ra a Doom 3 BFG editiont, érdekelt hogy bírja a cucc. Kapásból el sem indult, mert aszonta Cannot initialize OpenGL driver. Letiltottam az intel VGA-t, egyből ment. Elég nagy hulladék ez az intel vga.
Meg nagyon mondják, hogy hú de szép ez a játék stb. Hát 3650-nel, 1680x1050-ben full grafikán akadásmentesen megy, oké nem 200 FPS, de teljesen játszható.. A grafikán meg nem halok szét, nem lett annyival jobb mint mondják.
-
Tim82
félisten
válasz
Shatterstar #40137 üzenetére
Annál, hogy a CPU-d a gyártójának saját oldala alapján 64 bites, milyen jobb megerősítés kell?
-
qfm
őstag
Sziasztok!
SL510-hez szeretnék 2nd hdd caddy-t. Ezt találtam: [link]. Valaki esetleg tud jobb ajánlatot, vagy hasonlót helyben?
-
fi:zi'k
nagyúr
A korábban említett X200 wifi problémára akkor nincs megoldás?
Most épp egy másik hálózaton vagyok és itt gond nélkül megy fel pár mp alatt. Otthon meg meg se nyikkan. Látja ugyan a routert, de ha csatlakozni akarok akkor azt mondja, hogy rejtett és nem tud csatlakozni. -
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #40129 üzenetére
T61-be tudtommal már csak 64 bites proci került. T60-nál volt még only 32 bites megoldás is.
-
brd
nagyúr
válasz
Nem gépfüggő, hanem CPU-függő a dolog (pontosabban az alaplap/BIOS felől is kell hozzá támogatás, de az alap a 64 bites CPU-kat fogadni képes gépeknél, én még nem találkoztam olyannal, ahol ne lett volna), ha a CPU tudja, mehet, ha nem, nem. Ha Intel a CPU, akkor http://ark.intel.com/, ott keresőbe CPU típus beír (pl. T7200), és a listából (Instruction Set néven szokott futni) kiderül, hogy milyen.
-
Francia91
veterán
válasz
!Overdose! #40130 üzenetére
3 Gb RAM-nál még felesleges sztem a 64 bites Win7, ha 4 gigád van, akkor tedd fel, attól, hogy a CPU-d 64 bites
-
!Overdose!
őstag
válasz
Ha 64 bites CPU van benne, akkor minden további nélkül.
-
azbest
félisten
válasz
tototos #40122 üzenetére
Ez nem az Intel® Chipset Device Software (INF Update Utility), amit te telepíteni próbálsz?
A video drivert így hívják
Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Windows* 7 64 (exe) [link]
Ez a legfrisebb hivatalos driver Win7-hez:
10/2/2009 15.12.75.4.64.1930
A windows az 8.15.10.1867 verziót teszi fel. -
azbest
félisten
válasz
Shatterstar #40125 üzenetére
A T61-ekben lévő core2duo procik 64bit-esek
A T60-asokból van sok, amiben CoreDuo van, azok 32 bitesek.
-
-
brd
nagyúr
válasz
Shatterstar #40123 üzenetére
Te néztél be valamit.
(Példa, hogy mit gondoltál annak?)
-
Shatterstar
aktív tag
Ha jól látom itt a topikban többen is tesznek 32 bites rendszerre 64 bites windowst. Ezt hogyan? Vagy csak én néztem be valamit?
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Van egy problémám. Alvó állapotból felkeltve a gépet a fényerő állítás nem működik. Hibába nyomom az fn+f8/f9 et nem történik semmi.
Újraindítás segít.
Ha elindítom a power managementet ott állítom a fényerőt és le apply ozom az sem segít...
Valkainek valami megoldási tipp?
-
azbest
félisten
válasz
tototos #40116 üzenetére
mi a verziószáma?
Ha jól emlékszem lenovo féle driver után csak úgy ment fel az inteltől töltött, ha előtte töröltem a már feltelepítettet.
egyébként nemrég vettem észre, hogy a most aktuális flash esetén megint van hardveres teljes képernyőre nagyítás az eddigi x3100 driverrel is, a flash info kiírása szerint. A 3d tartalmakat nem gyorsítja, de a videóknál úgy tűnik engedélyezték - vagy a google változtatott valamit a lejátszóján. Mondjuk most 1080p-ben akad valamennyire, szal lehet mégis visszateszem a win8-as drivert (ami opengl-t nem tud).
-
-
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40075 üzenetére
Én is teszteltem most, vezetékes hálózat + virtuális gépen utorrent = akadozó hang, wifi + virtuális gépen utorrent = nincs akadozás. A második esetben csak a kábelt húztam ki, a kártyát nem tiltottam le.
-
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #40106 üzenetére
Windows 7 most frissítette a vga drivert az jó?
-
-
tototos
addikt
Sziasztok!
T61 tulajokat kérdezném hogy melyik flash player verziót használják? Most telepítettem a gépre windows 7 64bites rendszert és sajnos a youtube videóknál elég sokszor beszaggat és remeg a hang.
-
sagit
veterán
-
audi100td
nagyúr
Nem alul van elszigetelve, hanem érinti a légáramlat. Úgy általában elmondható a TP-ről, hogy elég jól ki van találva milyen irányban halad át a levegő a gépházban. Az új 30-as szériánál vannak gondok a hőelvezetéssel, de inkább más okból kifolyólag, egyszerűen kispórolták az anyagot a hűtőbordából. Zavaró wifi melegedés egyébként egyetlen szériánál van tudtommal jelen, az X60(s)/X61(s)-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330 12 GB RAM 256 GB SSD eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest