- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple asztali gépek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Mennyit ér egy ThinkPad R61/T61/T60/T400/T500 eredeti gyári angol billentyűzet/magyar kiosztással megegyező/, sosem használt, makulátlan állapotban? -
Shadowfax
addikt
válasz
Shatterstar #38995 üzenetére
Eddig nem úgy volt hogy a lenovonál az összes régi masinériára visszamenőleg volt driveres támogatottság?
Szerintem itt valamit félreértettek. A Lenovo biztosítani fogja továbbra is az adott gép operációs rendszeréhez az összes drivert évekig. De az kevéssé várható el, hogy pl. az én Thinkpad 600-omhoz ugyan adjanak már ki egy Windows 7 VGA drivert, mert én azt akarom használni...
Szóval a T500-adhoz ott lesz a Vista/Windows 7 driver elérhetőség a Lenovo weboldalon még x év múlva is. -
Shatterstar
aktív tag
Eddig nem úgy volt hogy a lenovonál az összes régi masinériára visszamenőleg volt driveres támogatottság? Szóval ha veszek egy T500-at akkor 2 év múlva dobhatom ki mert egy épkézláb driver nem lesz hozzá?
-
Xmodule
őstag
válasz
buvartacsko #38985 üzenetére
nekem x31 - en tökeletesen megy a win7 pedig ugye az meg olyab 2005 körul jött asszem es win xp vel
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo T500ba keresek optikai meghajtót mindegy milyen lenne!Akinek van esetleg elfekvőben vagy eladná keressen P.Ü-ben!
köszi:zooleeb
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #38985 üzenetére
Még meg sem jelent a Windows 8
, az újabb gépekhez is még csak beta driverek vannak tudtommal. Talán idővel lesz a régebbi modellekhez is support.
KissMate: ujjlenyomathoz hol találtál drivert?
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #38989 üzenetére
ha lecseréled a 7-et, akkor azért oszd meg a tapasztalatokat pls
-
Krix
őstag
válasz
buvartacsko #38983 üzenetére
Pár napja raktam fel T510-re. Minden hardver működik és meglepően gyors.
-
Skelemaki
csendes tag
válasz
Én az Intel videovezérlő és vezeték nélküli hálózati drivereivel kapcsolatban találtam esetlegesen zavaró tényezőket X200-on. (Ha érdekelne WWAN és kamera esetleg, akkor arról sajnos nem tudok beszámolni, mert nincs a gépemben egyik sem.)
A GPU-val az a gond, hogy Intelék nem adtak ki Windows 8-ra OpenGL kompatibilis drivert a 2. generációs HD Graphics-nál korábbi vezérlőihez, a WiFi-vel pedig az a problémám akadt, hogy alvásból visszatéréskor kb. 10-20 másodpercet várni kell, mire újra normálisan feléled az eszköz. (Végülis azonnal működőképesen tér vissza egyébként, de valamiért elveszti a kapcsolatot, és lassan visszakapcsolódik.) Ja, meg talán picit többet zabál, és TVSU nem fog még menni, úgyhogy kézzel kell válogatni drivereket/szoftvereket.
#38984 (audi100td): Ujjlenyomat-olvasó nekem tökéletesen működik Windows 8 alatt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Én már hetek óta W8-al használom az X200-at, teljesen jó, egyedül fingerprinthez nincs driver asszem. A vga-hoz sima WDDM driver van, de vállalható. Ebből kifolyólag ugye nincs gyári OSD a fényerőhöz, illetve a lépték is szűkebb.
-
buvartacsko
addikt
Valaki használ X200on T400/t500on Windows 8at? jól megy? driver problémák ilyesmi?
-
azbest
félisten
válasz
soldi3r #38981 üzenetére
Abban Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD van, nem? Az már támogatja a dxva hardveres gyorsítást, szóval ezesetben nem kell bele egy másik gyorsító
(#38980) noorbertt :
viszont be kell állítani valahol hogy töltődjön be a driver induláskor magától, meg töltse be a beállítást, mert úgy látom hogy újraindítás után nem aktív / nem él a beállítás. -
noorbertt
őstag
Hali,
Valaki segítene ubuntu 12.04-en beállítani a powermanagert? Leginkább azt szeretném elérni ,hogy tápról és aksiról más már erővel dolgozzom. Plussz az akkumlátor feltöltési beállítást is szeretném állítgatni.. Most konkrétan 38%-nál megáll a töltés ,windowson így állítottam be.
Valamint szeretném a pöcökegeret felgyorsítani,de nem találok rá megoldást.
Esetleg az airbag-ot is beállítanám
...
(Az angolom nem a legjobb.)
-
tokyo2
tag
THX! Megvan.
-
tokyo2
tag
Sziasztok!
Segitégeteket szeretném kérni, kaptam egy x200s gépet /már most azt gondolom, tényleg a világ egyik legjobb notebookjához sikerült hozzájutnom, de sajnos a képernyő tipusát képtelen vagyok beazonosítani. Ebben kérném a segítségeteket! modell szám: x200s 7470-WNQ. Köszönöm -
Chaser
legenda
Billzetem van egy, szép állapotú. Jobb kurzor hiányzik, ennyi bibije van. Maga a gomb megvan és néhány elem a mechanikából. Ki akartam tisztítani mert kicsit ragadt, szétugrott a kezemben azóta sincs meg hozzá minden. Ha érdekel írj. Kijelzőre nincs 5letem, ha jobb minőségűt akarsz 1440x900-ast keress.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #38968 üzenetére
Előfordulhat, hogy ki lehet, de nem örülnék ha ott lenne a drága i5/i7 cpu és ilyen dolgokkal kellene játszadoznom.
Az i3-mal már el tudnék lenni és itt már szerencsére az "i" verziók is elérhetőek IPS kijelzővel.
Ebay-en már fent is van egy X230i Ivy Bridge.
-
buvartacsko
addikt
jajó, leesett értem már. nem lehet kikapcsolni a turbot egyébként?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #38964 üzenetére
Nem tudom, csak úgy értettem, hogy legalább ilyen gondokat nem okoz, X220-al nem igen foglalkoztam még.
Szerintem egyébként az i3-ak valószínűleg eleve hűvösebbek lehetnek, ott nincs a turbo ami felküldi az órajelet 3,x GHz-re.
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #38964 üzenetére
Én úgy értettem azt mondja, oké hogy melegebb az X230, de nem annyival, hogy fellépjen a throttling.
-
rekop
senior tag
Szaisztok! Nemrég vettem egy R400-at, nagyon szuper a gép, egy dolgot leszámítva a kijelzőjét. Valaki esetleg nem tud valami olcsó alternatívát egy elfogadható minőségű panelre, amire ki lehetne cserélni?
Illetve szeretnék venni hozzá egy magyar billentyűzetet is, de nem igazán találtam, ha lenne itt valakinek elfekvőben szép állapotú, vagy akár új, arra vevő lennék. -
buvartacsko
addikt
-
audi100td
nagyúr
Nem tudja esetleg valaki, hogy 3. generációs i3-mal várható-e még vajon X230i?
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #38949 üzenetére
Az megoldja, csak ha mellette van ssd is és nincs saját trim-e, az nem fogja díjazni
Én a winter editiont használom, hiába van gyári. Sok felesleges sallangot kiszedtek belőle, minden megy ahogy kell, 100% stabil. Ugyanezt a gyáriról én nem tudom elmondani
Pláne ha frissítések is be vannak kapcsolva.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #38944 üzenetére
Ha T60-ra XP-t pakolok, akkor Eternity XP-t szoktam feltenni, szinte minden szükséges driver alapból benne van /SATA driver is!/, ráadásul stabilabb és gyorsabb egy "alap" XP-nél. De a SATA mód "Compatible"-re váltása BIOS-ban is megoldja a problémát.
-
gergo0007
tag
válasz
gergo0007 #38929 üzenetére
Lehetséges az, hogy a t400-as valamilyen hardverhibája miatt nem szereti a hdd caddy-t? Találkozott már más is ilyen gonddal? Lehet hogy a thinkpad rossz?
A biost frissítettem, több vinyóval is próbáltam, de csak felpörög induláskor 2-3 mp-re, majd leáll, de a win betöltőképernyője is nagyon lassan jelenik meg, mintha zavarná a gépet, hogy caddy van benne. A caddyben nincs elektronika, így nem tudom hogy azzal mi gond lehetne.
-
meszi16
tag
Sziasztok!
T60-on szeretném a meglévő win7 helyett rátelepíteni az xp-t, de a telepítő azt írja hogy nem talál telepített merevlemezes meghajtót.
Hogyan kell ezt csinálni mert én még csak asztali gépeket telepítettem?
Köszönöm. -
abcukistván
tag
Sziasztok!
Az Ebay-en 15-20$-s T500 zsanérokról (43Y9737) vannak tapasztalatok? Eredetiek, tartósak? Köszönöm.
-
audi100td
nagyúr
Nincs valakinél esetleg elfekvőben eladó gyári, új X200 venti? Ha megoldható, holnapi Bp-i átvétellel.
-
gergo0007
tag
válasz
!Overdose! #38934 üzenetére
elméletileg nincs szakadás, a 4 db adatvezeték és az 5 V bemenet is össze van kötve.
amiben különbözik az odd-től, hogy a külső sata csatlakozótól 1 cm-re nincs az a kiálló pöcök.
nem lehet hogy a bios tiltja le valamiért?
-
tpower
tag
hi
van vki aki hajlandó lenne pár csavart kiszedni a drága t40-t43 gépéből és kimérni a bekapcs gomb hova érkezik az alaplapra?
köszi -
gergo0007
tag
t400-ban kell a hdd caddyt installálni?
Mert betettem a helyére, de nem ismeri fel benne a vinyót.Kösz
-
Dr. Akula
félisten
Miért nem lehet letölteni a ThinkVantage System Updater 5-öt a Lenovo-tól? [link]
-
xcds
őstag
válasz
metal01 #38918 üzenetére
Áramkimaradás?
Nekem T500 van, már nálam is előfordult, hogy a fényerő egy -két másodpercre átváltott, de én nem foglalkoztam vele. Sztem vmi szoftveres bug lehet.
Zsanér: T400/T500-nál ez típushiba. Enyémnek is van egy kis holtjátéka, van is hozzá új zsanérom, de még bőven jól tart, uh nem cseréltem ki. 2 és fél éves a gépem, 2 évesen került hozzám, azóta nem nőtt a holtjáték, igaz, nem is sokat nyitogatom mostanában.
-
pala2
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy dokkolót a T430-hoz (régebbi model 4337/90w/USB2 csak, de csak 11e volt használtan), minden működik szépen.
Azért egy problémám mégis adódik.
Külső monitorral (Dell U2410f) használom displayportról, ha lecsukom a gépet, vagy lehúzom a dokkolóról, akkor a monitor nem akar kikapcsolni. Kóvályog a képernyőn egy felirat, hogy hogy nincs displayport kábel. Hogy lehet ezt eltüntetni, úgy, hogy közben menjen standby állapotba a monitor. (Egyáltalán el lehet?)
Köszi! -
metal01
őstag
Egyszer már feltettem a kérdést, de azóta sem oldódott meg a problémám. Hátha azóta valaki találkozott hasonló jelenséggel.
A T400-am hálózati üzem alatt időközönként átvált akku üzemmódra. Ilyenkor a fényerő visszaesik a PM-ben beállított értékre. Egy-két mp. múlva pedig visszavált a hálózati üzemmódra. Ezt random csinálja. Van amikor hetekig semmi, van amikor naponta többször. Volt szervizben a gép. Cserélték az adaptert, és az alaplapot is. De ezek szerint nem ott volt a gond. Valami szoftveres hibára gyanakszom. Ötletek esetleg?
Másik. T400 tulajoktól kérdezném, hogy a gépetek zsanérjai mennyire bírják? Az enyém többszöri csere után 2-3 hónap múlva 1-2 cm holtjátékot produkál. Nem zavaró, csak kíváncsi vagyok, hogy másnál is így van-e.
-
Pekin
csendes tag
válasz
franc0 #38913 üzenetére
franc:0: De a noti meg te együtt mozogtok, nem? Értem amit írsz, nálam szögek tekintetében okésabb a helyzet notik terén, asztalinál sokkal nagyobb intervallumban (és több irányban) fetreng elfele az ember (a monitorra való merőegességi állapothoz képest).
Tim82: értem, köszi. Csak láttam, hogy T60-tól lefelé is kaptak már IPS paneleket , így elkezdem nézegetni őket. Teljesítmény annyira nem számít nekem, inkább jó tapintás/bill és kép, masszivitás. Ha minden igaz, akkor ezt megadja egy T4x.
brekiisti: S mekkora rá az esély, hogy ez egy rejtett hibaként legyen jelen egy mai T42-ben?
-
brekiisti
tag
T40-T41-T42 nél volt vissza hívás bizonyos modellekre tény viszont ha valaki kulturáltan használta nem a sarkánál fogta azokkal nincs ilyen gond ha megfogod a jobb sarkánál szemből és az ODD felé nézel és hatalmas banánra hajlik akkor esélyes hogy vgas vagy ha nem hamarosan az lesz. Pl nem reklám ami nekem van soha nem volt így használva vigyáztam rá nagyon szerettem amíg használtam.
-
Tim82
félisten
Inkább úgy mondanám, hogy van rá esély, hogy előjöjjön - úgy általában az i855GM/PM chipsetet + Radeon Mobility-t érinti (nem csak Thinkpad-specifikus).
Radeon 9600-as T42-nél pl. nagyon ritka. A Radeon 7500 VGA-s T40/T41/T42-ket érintheti leginkább, de ez nem olyan, mint a hírhedt Nvidia Quadro (alias mobil Geforce 8xxx-sorozat) hibája, ahol sokkal magasabb a halálozási arány.
-
Pekin
csendes tag
válasz
brekiisti #38861 üzenetére
Dehogy kapod. Nagyon rendben van a véleményed, ezt te érzed és látod így és ezt is írod le, nem pedig az agyoncsépelt formaszöveggel (fotózás, videóvágás, no meg az örök klasszikus, a "munkájához kell" szöveggel jössz). Énszerintem simán lehet IPS-re igénye valakinek, csak úgy, egyszerűen, mindenféle nyakatekert ideológia nélkül is.. Aztán hogy a többi ezt sznobizmusnak veszi-e vagy érti a fejével, hogy a másiknak másra/többre is lehet igénye, az már az olvasó egyéni szintjén áll. Egyébként notiknál nagyságrendekkel kevesebb a jelentősége a betekintési szögeknek, ott mindig magad felé van fordítva a gép értelemszerűen. Asztalinál már neccesebb ugyanez. Persze elvárás notik esetében - részemről legalábbis -, hogy azért legyen olyan reális nézési távolság, olyan szög, ahol se nem tejfelesedik az alja, se nem feketedik a teteje plusz a felhősödés kérdése, amire én még érzékeny vagyok. Alapvetően ma már (sRGB módban) TN-ekből is vannak elfogadhatók (az egyik asztali moncsim is ilyen), na, ezek nem kerülnek laptopokba.
Vállalható állapotú T42-k mennyiért cserlének gazdát mostanában? -
Tim82
félisten
Köszönöm az ötleteket, ma este vagy holnap megpróbálkozom vele. Csak ennyi hiányzik a kijelzőcseréhez (vagy ~ 80 USD egy komplett kijelzőért, fedelestül-keretestül-zsanérostul).
Az már csak az én lustaságomat jelzi, hogy több, mint fél évre jegeltem ezt a szerelős project-et.
-
lapa
veterán
nem látom mennyire van szétnyúzva már a csavar, de én megpróbálnám egyrészt nagyon erősen befelé nyomva elindítani, másrészt ha van masszív alátámasztás, akkor kalapáccsal (akár erősebb csavarhúzón keresztül) egy-két határozott ütéssel elválasztani (megmozdítani pár mikront egymáshoz képest, hogy utána ki lehessen csavarni).
-
Tim82
félisten
Begyógyult, szar, csavarhúzóval kiszedhetetlen Thinkpad-csavarok kiszedésére van tippetek? (Rossz alaplapról wifikártya + zsanér forgórészének csavarjai - X61 tabletnél, bár lehet, hogy a zsanért szétfűrészelem, amúgyis törött és használhatatlan, viszont nem tudom máshogy a szalagkábelt kiszabadítani.)
WD40 úgy tűnik, nem válik be. Merjek csavarlazító spray-vel próbálkozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Energiaital topic
- Házimozi haladó szinten
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest