-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #38390 üzenetére
A 140-ről azt se árt tudni, hogy szépen hullanak az olyannal szerelt gépek. Tán a 2008 nyár eleje után gyártott szériákat már nem érinti.
-
-
parkasz
senior tag
válasz
FoxiestFox #38390 üzenetére
Szia!
Itt minden ifót megtalálsz a vga-król és még teszteredmények is vannak.
A 570M egyébként a geforce 8600m gt-n alapuló kari. -
Shadowfax
addikt
-
brekiisti
tag
válasz
SzalaiG #38391 üzenetére
step 1
ha van 1of 1 azzal kezd majd utána 1of x 2of x és igy a végéig a ha van suplemental lemez az mehet no -ra az úgy sem kell.
H menük miatt kérdezed és csak újra akarod rakni akor mindig facory t keress és nem akarsz menteni és mindent tudomásul veszel zanzásítva ennyi
-
SzalaiG
addikt
T43 recovery lemezeinek használatáról van valahol valami leírás?
-
Hali.. T61 vásárlásán töröm a fejem még mindig.
A Quadro NVS 140M és 570M között mekkora különbség van teljesítményben, és desktop kártyákra vetítve kb. hol helyezkednek el?
Gf 8400 a kisebbik, ennyit tudok.. -
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #38384 üzenetére
A nehezén túl vagyok, 2 oldalban sikerült összefoglalni, szépen táblázatosan, hogy mit is kéne tudnom. Innentől reménykedni kell, hogy nem kérnek mást és szépen nyugodtan megint eljátszogatunk a panelekkel és a kódokkal laboron
Mondjuk nekem a sok napfény is bejátszik, de valamelyik este már az őrület kergetett a betekintési szögek miatt az ágyban. Ide-oda fickándozva bírok csak tanulni és ha épp néztem valami kapcsolást vagy szöveget és csak az invertált képet láttam, akkor főttem rendesen. Szóval így vagy úgy, de marad az új panel. Max több fényerőt kap, ha odakint bütykölök majd nyáron. A Wacom meg külön csemege, az mozgatja a fantáziám leginkább.
scuderia: Szinte ugyanaz mindkettő. A Quadro kariknál ugye garantált a bizonyos tervezői szoftverekkel való tökéletes szinkron és a driverezés. Teljesítményben amiket néztem szinte ugyanazok, esetleg 1-2 fps az, amit hoz a tervezői változat, de ez tényleg mérési hibahatár és eltérő procik miatt lehet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #38382 üzenetére
Méréstechnika? Ne is mondd, az még rám is vár...
Sok újat nem tudok mondani, volt már X200s-em ilyen panellel, imádtam. A napokban írták, hogy zavaró, hogy "glare", nekem kifejezetten bejön, sokkal jobban átjönnek így a színek, a kép is élesebb, igaz én szabadban nem használom.
scuderia: Nem tudom melyik jobb a kettő közül, a Quadro CAD-re van optimalizálva, persze ettől függetlenül játékra is alkalmas.
-
audi100td
nagyúr
válasz
scuderia #38378 üzenetére
T530 egyértelműen
erősebb az említett edge, de nem említhető egy lapon minőségben, tartósságban a T szériával.
Hát, játékra nem a legjobb választás a HD4000, de nem is erre való ez a gép.
más: Végre belekerült az én X200-amba is az AFFS kijelző, micsoda felüdülés.
Köszönet a panelért fi:zi'k-nek és Chaser-nek, valamint a leírásért Gondwana-nak. -
scuderia
csendes tag
Sziasztok! Két Lenovo kozott orlodom. Melyik jobb kozottuk teljesitmenyben? A Thinkpadban ugye jobb a graf. kartya, de a proci benne lassabb mint az i7es a Thinkpad edge-ben. Ti melyiket valasztanatok. A munkamhoz kellene, de szeretnek a szabadidomben jatszani is. Arban nincs koztuk nagy kulonbseg.
Tudtok valamit errol a carry-in garanciarol bovebben? Mit takar ez pontosan. Koszihttp://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-thinkpad-edge-e530-i7-3612qm-nzqa6xs
http://www.thinkpro.sk/produkt/lenovo-thinkpad-t530-i5-3210m-n1b3qxsElnezest, de nem tudok normalisan linkelni.
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem van egy ilyen fru63y1079 számú alaplapom.A kérdés hogy milyen gépbe való lehet?aki tud segíteni megköszönném!
zooleeb
-
ademfire
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Nekem nem jeleníti meg ezt a vonalbemenet lehetőséget,csak a mikrofont. Szóval ha jól értem akkor mindenképp be kell szereznem ezt az USB ADC/DAC kábelt ha fel akarok venni vagy van vmi más lehetőség ezen kívül?
-
Gondwana
addikt
válasz
ademfire #38372 üzenetére
Röviden, a lényeget kicsit ferdítem, hogy érthetőbb legyen: a vonalbemenet az egy kb. -0.7V-tól +0.7V-ig ugráló analóg jelet vár, míg a mikrofonbemenet csak néhány µV-os jelet vár. (Soros kondenzátorral persze lehet illeszteni, de ez külön mese)
Nálad azért a mikrofonból vesz fel, mert a csatlakozón impedancia alapján érzékeli, hogy lett-e rákötve mikrofon, vagy nem (amit persze nálad úgy értelmez, hogy vagy nem). Persze, ha van külön USB ADC/DAC-ed, mint kalinak, akkor azt kell kiválasztanod, és azt kell bedrótoznod is. -
ademfire
csendes tag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene: Lenovo Thinkpad Edge E125.Dupla jack csatlakozó,tehát nincs külön bemenet és kimenet.Egy RCA kábellel rákötöttem egy keverőt és fel szeretném venni ami "abbol jön".Rákötöttem,de nem vesz fel semmit,ill. mintha a mikrofon hangját venné fel. Van valami ötletetek hol a hiba? Előre is köszönöm a segítséget...
-
soldi3r
veterán
-
Gondwana
addikt
Itt egy picit látszik, hogyan taknyoltam a PATA kábelhasítékot a kamera helyére.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #38359 üzenetére
oké mostmár a képek. és akkor a másik felét a drautoknak meg bedugom arra a helyre, amibe amúgy a kam menne? jól értem a tervet?
jól látom elsőre közösítetted 1+2-t (vagyhát a két jobboldalit)? ez az amit írtál nem működőre?
nincs valami bontott kép egy cerkáról valakinek? még mindig úgy érzem, hogy kis fantáziával rá tudnám szigszalagozni (akár levehetőre) az ujjam végére.
-
Gondwana
addikt
válasz
Shatterstar #38364 üzenetére
(A te szemedet nem a háttérvilágítás, hanem a fejmozgásra váltakozó képtartalom, azaz a TN panel „minősége” zavarja, ezt próbálná a szemed kompenzálni, de sikertelenül, ettől fáj - IPS kijelző használata után különösen fájdalmas tud lenni)
-
Tikakukac
titán
válasz
Shatterstar #38364 üzenetére
Én mondjuk nem nagyon siratom a ledes panelt, ccfl kevésbé verte a szemem notikban.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #38362 üzenetére
Nem mind. Amennyire én tudom csak az 1280-asok közt van ledes - vagy mind az? - a többi ccfl.
szerk: Ha a ccfl kikészíti a szemed a led még jobban megtenné...
-
Shatterstar
aktív tag
A T500-as modellek mindegyike LED háttér világítással van felszerelve vagy akad köztük olyan is ami pl nem? A későbbiekben egy ilyen noteszgépre akarok beruházni és mindenképpen led-es kéne, mert a mostani T61-em kijelzője nagyon kikészíti a szememet.
-
Gondwana
addikt
válasz
soldi3r #38351 üzenetére
Wacom szalagkábel: én azt az irányt tanácsolom, hogy le kell forrasztani a tűk feletti fémlemezt és közvetlenül a pinekhez forrasztani a 4 (2 GND miatt 5) drótot. Ha meg mégis dugaszolóst készítenél, egy akármilyen TabletPC kijelzőkábelről levághatod a csatlakozót (biztosan olcsóbb egy bontott Gateway, HP, bármi tabletből bontott LCDkábelt rendelni ebayről, mint új konnektort Farnelléktől)
A raszter 1mm alatti, tehát sűrűbb, mint a CompactFlash kártyákon.
A PDF mellé itt van néhány kép is (P1080262-től, a vastagkábelezett egy nemműködő állapot volt, azt ne másold) -
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #38357 üzenetére
Nem volt gond semmivel, az OSD is működik, Power Manager-t is fel lehet pakolni. A system update egyelőre még nem működik. Ujjlenyomatolvasót mindig letiltom BIOS-ban, így azt nem néztem.
Win7-es progikkal egyelőre nem futottam problémákba, igaz én csak Office 2010-et és VMware Workstation 9-et használok, utóbbi hivatalosan is támogatja a 8-at. Meg persze fent van néhány alap progi, mint avast, adobe air, aida64, daemon tools lite, utorrent, total commander, stb.
-
-
-
-
audi100td
nagyúr
Használ valaki esetleg Windows 8-at intel GMA X4500-as videovezérlővel? (X200, T400, T500, stb)
Nem létezik a vga-hoz valami normális driver? A WDDM 1.1 nem az igazi.
-
soldi3r
veterán
aki még nem szerelte be az affs kijelzőt, csinálna nekem egy jó minőségű képet a hátuljáról? elsősorban a 2 szalagkábel csatlakozás környéke érdekelne
találtam a panelről némi infót, de a csatlakozó típusát nemigen -
MrSealRD
veterán
Kösz mindenkinek a gondolatokat...
Mostanában elég sok a "tikkes" x200....
-
Chaser
legenda
válasz
szektamokus #38341 üzenetére
Ha itt akarod eladni inkább 80k. Egyik tag fél év garral árul ilyet ati+intellel, 1680-as, 3G ready, T9400, 4GB ram, ez lenyomja az árakat.
sutszi: Gyanús, hogy 2 akku közül egyet se tölt. Ha töltőáramkör akkor alaplap, ha alaplap akkor - 35-40k.
szerk: Továbbgondolva az x200-at...kijelzőkeret nem nagy tétel. Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy szerviz pillanatragasztóval rögzíti amit eltört. Nem gyanúsítgatásként, de azt a verziót jobban el tudom képzelni hogy leesett és megrepedt a kijelzőkeret meg valami megmakkant a lapon. Én legalábbis pofán b@sznám a szervizest aki eltör egy burkolatot a gépen és ragasztva akarja visszaadni...
szerk2:
Az is érdekes mért van hozzá új töltő, tán az eredeti esett a géppel együtt és az is megmakkant?Na mind1, nem gyanúsítgatok, csak "hangos" gondolatmenet volt. Mindenesetre én csak személyesen venném meg, próbára egy olyan akkuval, ami 100%-ig jó. Az is lehet éppen az új töltő ugy. és azért nem tört mert bóvli.
-
MrSealRD
veterán
Ha már értékbecslés: [link]
Szerintem a törött keret és a bizonytalan akkuk miatt ez picit sok. Mit gondoltok? -
audi100td
nagyúr
válasz
mivel magyar billes 90-et megérhet
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Szerintem is reálisabb a 80-90k-s ár.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #38337 üzenetére
100-ért már W500-at kapsz, 80-85-ért jó lesz ha van benne ATi vga és rendben van az akksija.
-
soldi3r
veterán
válasz
Shatterstar #38337 üzenetére
az szerintem kicsit sok
(#38335) lapa, ne legyen igazad
rákérdeztem 1-2 eladónál a konkrét fru-ra
bár ezzel kapcsolatban is vannak rossz tapasztalataim(#38336) szektamokus, nekem nincs ilyen gondom panelcsere után
de a fényerő állítás nem működés alvó üzemmód után még áll -
Shatterstar
aktív tag
válasz
szektamokus #38336 üzenetére
Kb 80-90 körül lehet most egy T500. Igaz ezzel a konfiggal akár egy százasért is el lehet passzolni.
-
szektamokus
tag
Sziasztok,
Azoktól kérdezném akik vettek AFFS panelt, amióta beszereltem a gépbe, kikapcsolásnál vár vagy 2-3 percet mire kikapcsol, eddig ezt nem csinálta, bár szerintem érdekes lenne ha ezt egy kijelző csere befolyásolná. Esetleg tipp, hogy mitől van ez.
Valamint mennyit érhet egy T500-as. ( nagyvonalakban: P8600, 2x1GB RAM, 80GB, 1680x1050, magyar billentyűzet, jó állapotú, nincs rajta kopás vagy repedés )
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #38303 üzenetére
elvileg ericsson f3507g a kártya benne. nekem normálisan működött mind, de az alábbi fru-ra írják, hogy frissebb a fw-je.
R1D06 2008-11-07 43Y6537 better performance and stability, fixed many bugs from the previous version
fw-t nem tudsz frissíteni. ebajen kevernek sok helyen az frukkal. mondom, én nem láttam linux alatt különbséget, de lehet win alatt van pár plusz az újabbal.
-
rgeorge
addikt
Én "ismertem" egy strapa alatt használt T520-ast, sajnos pár hete ellopták a tulajtól, de kb. egy évet használta, semmi külsérelmi nyom nem látszott rajta, és nem panaszkodott a tulaj semmire sem. Az akksi hibás, szerintem is, a biil. pedig garancia alá esik -> SmartService.
-
audi100td
nagyúr
-
brd
nagyúr
Az az akksi biztos hibás (vagy nagyon régi), ennyire nem kellene degradálódnia (ha csak nem egy szaunában tárolod a gépet). Persze az is lehet, ez az új standard tartósság terén... de ott még talán nem tartunk. Szerintem ki kell cserélniük.
A többire nem tudok sokat mondani, csak annyit, hogy nem meglepő, ez már nem IBM.Bár a szerviz még talán cseréli őket, érdemes megkérdezni/megpróbálni.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy T520-asom napi használatban. Új korában került hozzám. Van egy két érdekességem ami az előző Thinkpadeknél nem jelentkezett (T40, T61).
Az akksi 9 hónap alatt a zsír újból lement az eléggé hurka szintre. 50.54Wh-ból már csak 26.52Wh van benne. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy 1-1.5 órácskát ha kihúz. Kb nyár elején kezdte azt csinálni, hogy 50%-os töltöttségnél dobott egy hátast 10%-ra, és mondta hogy töltőt ide de gyorsan. 43 ciklus van benne. Többnyire csak altatom a gépet. Nagyon ritkán van kikapcsolva teljesen. Úgy állítottam be a Power Managert, hogy ha 20% alá esik az akkufesz csak akkor kezdjen tölteni. Mégis ez lett vele.
A billentyűzetén van 3-4 gomb, amik mondjuk fél óra órás tétlenség (addig nem gépeltem rajta) után elég nehezen nyomódnak be. Van egy ilyen kis roppanós érzetük az első lenyomásnál, utána persze megint szép puha lesz.
A gép bal alsó sarka megrepedt a billentyűzet felőli oldalon, pedig nem dobálom. Puha táskában hordom. Mondjuk pont az az oldala van lefelé általában a táskában, de ha rá van csukva a kijelző akkor ez a rész középen van. Szóval elég értelmetlenül állok a probléma előtt. Na mindegy, hozzányúltam hogy mi ez a repedés, aztán szépen a kezemben is maradt egy darabka. Aztán jól visszaragasztottam pillanatragasztóval.
Amúgy teszi a dolgát, meg napi 12 órát kb. Sok rammal, meg ssd-vel kellően pörgős.
Az akkut nagyon ki kéne cseréltetni még 1 éves kora előtt (asszem azokra addig van gari). Mondjuk nemtom, hogy egy akkubevizsgálásra kell e az egész gép nekik sok napra....
A billentyűknek lehet adok valami zsír félét, aztán nem fog megakadni, vagy valami ilyesmi.
Másnak van-e valami hasonlóan nem túl jó tapasztalata újabb Thinkpadek ügyében ?
üdv
-
Chaser
legenda
Köszi-köszi, legalább keretem van bele
Optikát meg lenyúlom csajétól
-
sakkmatt
csendes tag
Nagyon thx!
Még visszatérnék a vga csere kérdésére!Az lehetséges?
Egyenlőre veszek 1gb-t, már az is hatalmas suhanás lesz, aztán még 1et...szerintem figyelembe véve a vételárat megéri, de ez szubjektív. 10k+2x4k+majd a proci ára. És a tapasztalat amiket közbe szerzek az megfizethetetlen.
S. -
Tim82
félisten
válasz
sakkmatt #38322 üzenetére
Nem jó az a processzor. A hirdető rosszul írta ki, az Pentium 4-M, nem pedig Pentium M. Hiába azonos a foglalat, nem fog működni vele az R50-ed.
Ami a RAM-ot illeti, most DDR-266-os modul van benne (aminek a valós FSB-je 133 MHz). Amúgy nem integrált, cserélhető, maximum 2*1 GB so-dimm DDR RAM-ot tudsz bele tenni (kérdés, hogy megéri-e, mert drága). Nem kell ragaszkodnod a DDR-266-hoz, de valószínűleg 133 vagy 167 MHz-es valós FSB-vel fogja járatni a RAM-modulokat.
-
sakkmatt
csendes tag
Szia Mindenkinek!
Egy hete vásároltam 10k-ért egy IBM thinkpad r50 típusjelzésű masinát. 1.4ghz-256(133mhz)-30gb
Elég lassúcska, de mihez képest?Ennyi rammal ez hasít!Szóval tetszik...Értesüléseim szerint lehet csereberélni a procit, ki is néztem őt:
http://hardverapro.hu/apro/2_2ghz_pentium_m_notebook_processzor/hsz_1-50.htmlEverest ezt írja a gépről:
CPU Tokozás típusa 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
400fsb-t támogatÉszaki híd Intel Odem i855PM
Tokozás típusa 593 Pin Micro-FCBGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm-Kérdésem,h. kompatibilis-e ez a proci a géppel?Már foglalom 2 napja, de a srác se tudja jó lesz-e...
-Illetve vga csere lehetséges?
-A 256mb133nhz ram integrált vagycserélhető?Ha integrált, akkor 1gb266mhz ram 133mhz-en fog működni, vagy a 256 letiltódik?
Előre is thx az okítást!
Sakkmatt -
SzalaiG
addikt
Hali!
Szeretnék a T61hez mobil netet, olyat amelyik usb-s, lehet hozzá crc9 antennát tenni és lehetőleg kártyafüggetlen, h külföldön is tudjam használni.
Használ ilyet valaki? Tudtak ajánlani?
Van egy ilyen antennám: [link] -
RnJ
tag
Sziasztok,
eladóvá vált LENOVO 2504-es dokkolóm. Tökéletes állapotban, két kulcs van hozzá.
Kompatibilis:
ThinkPad R400, R500, R60, R61, R61, T400, T500, T60, T60p, T61, T61P, W500, Z60m, Z61m, Z61p, Z61t, SL5004db USB 2.0
PS/2 Egér v Billentyűzet
VGA
DVI
Mikrofon jack
Hangszóró jack
LPT (párhuzamos port)
COM Port (soros port)
S/PDIF
RJ11 (telefon)
RJ455300 Ft
-
dabgergo
őstag
Az új TP-eknek mind újfajta billentyűzete van, vagy van olyan modell amin megmaradt a régi?
(Mi értelme volt ennek a váltásnak amúgy? Jobb lett vagy mi?) -
Gondwana
addikt
X20# AFFS panel ICC profil
Nem friss, de azért még használható. (Az 5200K a cső akkori állapotára utal) -
-
soldi3r
veterán
csak nekem tűnik alkalmi vételnek? kicsit elgondolkoztatott
ebben már van msta ugye? és akkor nincs wwan vagy wlan?x200-ba wan+gps kártyából milyet érdemes keresni?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Intel 5700MHD VGA az Intel 3100 képest jobb vagy sokkal rosszabb?
Illetve, a Intel QM57 Express Chipset-be 1333mhz vagy a felett memóriát bele lehet-e tenni?
És SATA 3-as SSD sebességét kezeli?
T410-ről van szó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest