-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YumeD
tag
Másnál sem lineáris a fényerő állítás Win7 x64 alatt fn+home/end gombokkal? W510, minden sw befrissítve...
-
soldi3r
veterán
ha jól rémlik többen hordjátok hátizsákban a laptopot, a Case Logic-ról van valakinek véleménye? hirtelen ezt találtam és sajnos sürgősen kell 12-14" méretben
-
Dhampir
félisten
válasz
cassius.clay #40684 üzenetére
Egy multicégtől frissen nyugdíjazott W500/520-ra én is beneveznék.
-
bads1
aktív tag
Akit érdekel meghirdettem a T510-emet az aprón.
-
Krix
őstag
válasz
rgeorge #40642 üzenetére
Én most cseréltem Samsung 830-ra (W520 szintén). Win8 van rajta és eddig még OK. Mondjuk még csak egy hete használom ilyen felállásban. Eddig egy Intel X25-M volt benne és egy 500G-s hdd a cd helyén caddy-ben. Ezen még Win7 volt. Nekem sosem volt ilyen boot gondom, remélem nem is lesz. Viszont egy olyan gondom volt az utóbbi pár héten, hogy nem volt hajlandó sleep módba menni sem akkor ha lehajtottam a fedelét, sem akkor ha a start menüből választottam az alvást. Próbáltam megnézni, hogy mi gátolja meg, de nem adott vissza semmit az op. rendszer. A Win8 install mondjuk megoldotta most. Valószínűleg egy Win7 reinstall is megoldotta volna.
-
Chaser
legenda
Akinek megfelel az a méret annak jó. Akinek nem, annak nem. Nekem is volt. De még AFFS panellal is kicsi maradt volna - ki gondolná?
- és sajnos az is csak 1280x800. Egyébként remek gép az nem vitás. T400/T500 is ugyanolyan halk meg jól összerakott gépek.
T60-nak van hangja, de nem bántó. Mivel a hw-e jóval régebbi ez nem meglepő. Viszont masszivitásban nagyon ott van, az IPS kijelző miatt maradtam ennél. De az sem mellékes, hogy ezen jól vannak elhelyezve a csatik, T400/T500-nál audi elöl van, ami elég FAIL.
Én már kipróbáltam mindent amit érdemesnek tartottam TP-ből, talán még egy T510 kell a listára. Vagy egy x220 v tablet IPS-sel, de tudom az is kicsi lenne. -
HXY
addikt
válasz
Chaser #40682 üzenetére
Az eddigi Lenovo-s ThinkPad gépek közül a maga idejében szerintem az X200 volt a legjobb.
Szuperül összerakott, masszív kis gép, nem melegedett a P8400 procival, és alapból teljesen hangtalan volt,
nem kellett a tpfancontrollal szórakozni. Az X200s még erre is rátett egy lapáttal.Régen tele volt az apró olcsó ThinkPad-ekkel.
Hová lettek azok az eladók, akik fél áron árulták a gépeket?
Mostanában (az elmúlt 2 évben) egy ilyen ajánlattal se találkozok. -
Chaser
legenda
Vettél volna T60-at 1400x1050 IPS-sel, lehet még most is azt használnád
ofkórz' IBM ThinkPad logosat
Múltkor vett tőlem egy tak akkut, kiderült T60-ja van 1024-es. Addig dumáltunk, míg megnézte az akkori gépemet. Már ő használja azt a példánytszerk: Most háttérnek egy őszi kép van benn, fák, sok színes falevél, víz, égbolt..olyan mintha kinéznék az ablakon és azt nézném
-
HXY
addikt
válasz
rgeorge #40680 üzenetére
A T60-as gépeket lehetett kapni IBM és Lenovo felrattal is.
Nekem egy 15" T60 1024x768 felbontással volt az első laposom.
Nagyon nem szerettem, mert minden bazinagy volt rajta.
Utána vettem a T61p-t szintén 15", de már 1920x1200-as felbontással.
Ez meg már túl apró volt... -
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #40677 üzenetére
Azt neked kell tudni mi éri meg. Nekem egy T400 is elég éppen hw-esen, jelenleg T60-am van, azzal is beérem. Újabb cpu, ezzel együtt újabb igp. T420-ban már HD3000 van, T410-ben intel HD grapf. Az hogy hűtésben, hangban milyen eltérések vannak passzolom. T420-akon gar is több lehet mivel később jöttek ki..
-
Sziasztok!
Régóta keresek T410-et, fontos nekem a 14"-os kijelző, sokáig azt hittem, a T420 az 15"-os. Most kiderült, az is 14-es. Mi a kardinális különbség a két típus között?THX!!
-
Chaser
legenda
válasz
!Overdose! #40671 üzenetére
Lehet lesz - nem olcsón - de vannak már rá jelentkezők, ha nem vinnék írok.
-
dabgergo
őstag
Sztetek az normális h a T530 sokkal hangosabb mint a T61?
-
MrSealRD
veterán
Eléggé "nyeklős-nyaklós" az a bill nem?
Egyik dolog amiért csúnyán néztem.Illetve lehet nagyobb felbontással kérni vajon?
Én úgy emlékszem 1600x900 vagyis HD+ lesz talán a max...Dokkoló hiánya nagy mínusz lenne ha megengedhetném magamnak, illetve az integrált ram is.
Másik két dolog ami nálam szintén megvétózza ezt az eszközt...Mekkora akkukkal lesz elérhető?
Az alapján amit a korábbi bejelentésekben mondtak, kb 6-9 órás üzemidő várható. Reálisan...Tehát a gyártó mond vagy 12-13-at.... -
sagit
veterán
válasz
MrSealRD #40651 üzenetére
Eléggé "nyeklős-nyaklós" az a bill nem?
Illetve lehet nagyobb felbontással kérni vajon?
Dokkoló hiánya nagy mínusz lenne ha megengedhetném magamnak, illetve az integrált ram is.
Mekkora akkukkal lesz elérhető?szerk: 1600*900-as a kijelző, nemtudom miért hittem azt hogy 1366*768, talán a sima X1 miatt
-
soldi3r
veterán
válasz
MrSealRD #40651 üzenetére
a világítós billentyűzeten meg az msatán kívül már miatt nem kéne a jelenlegi helyett
(#40664) buvartacsko, szerintem meg a win-en kívül minden már az
pontosabban egyikkel sem tudnék káromkodás nélkül dolgozni, viszont ha csak netezésre használnám a gépet, elgondolkoznék egy ubuntun
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #40665 üzenetére
Info itt: [link]
Letölteni is innen lehetett régen...Ha nem találod felteszem DB-ba...A frissítés menete: 1. Elindítod. 2. Lefut. 3. Örülsz.
Pár dolog azért van: Akku ne 2% legyen. 64Bit-es Win alól nem fog menni, csak bootCD-ről. De nem para mert a modbios-t iso-ban is adják. Ha 32bit-es Win-ed van akkor fut OS alól is. -
Ezt a híres modbiost hol lehet fellelni?
T61p-re kellene.
Mi a frissítés menete? Van valahol valami korrekt leírás?
Nem frissítettem még BIOS-t. -
buvartacsko
addikt
oké akkor tessék: [link] nézzük meg inkább ezt a videót a flagshipről.
semmi bajom nincsen a linuxal, csak akkor ha valaki ennyire minden szid ami nem linux, mert azon kivül minden más csak szar lehet.
az applevel is csak addig nincsen bajom, ameddig a fanatikusok rá nem kezdenek hogy csak az apple, only csak az, minden más szar..
soha nem értettem ez miért volt jó. mindegyik rendszernek megvannak az előnyei és a hátrányai. nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni ezt.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #40662 üzenetére
te mit tudnál arra mondani, hogy szénné hájpolt win 7 experience 2.0 (mert ez valami branding, nem a seggemből húztam ki) egy vérmodern flagshipen annyi idő alatt indul, mint az 5 éves noti egy bootidőben elavultnak számító rendszerrel? ez van a tények, majd túléled.
meg majd ha lejössz erről a linuxfóbiáról, akkor megérted abból a perspektívából is, hogy ezzel nem a linuxra vertem, csak épp azzal tudtam mp-re hasonlítani. a meglepődésemnek köze nem volt a linuxhoz. ahhoz volt köze, hogy nemrég valami ms lányka kinyitott egy hp notit és az elstartolt valami 10 mp alatt. és azt magyarázta, hogy minden nagy gyártó notija ilyen lesz mert uefi meg mittomén még mi. na ez járt elsősorban az agyamban, te antilinux-fetisiszta. szakadj már le rólam.
-
abcukistván
tag
válasz
abcukistván #40658 üzenetére
Tárgytalan. Megjavult...
-
cellpeti
nagyúr
azt jól látom, hogy az X1-en "Epölös" tápcsati van?
Illetve T500hoz vannak W8 driverek?
-
MrSealRD
veterán
(#40656) lapa
Nekem se jön be, igaz nálam nem csak a sebesség miatt...Én valahogy ettől a papírvékony ultrabook álomvilágtól és a következményeitől nagyon messze vagyok.
-
abcukistván
tag
Sziasztok, a T500 -mban nem működnek az USB portok. Egér, ipod csatlakoztatásakor azok felvillannak, majd nem működnek a továbbiakban. Nyomtatót is próbáltam.
Vannak ötleteitek?
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40654 üzenetére
Az eldöntött kijelzőből alig látni valamit, tehát biztos nem az. Nagyszerű jelző IPS-re való, nem TN-re sztem
De nekem se az a legnagyobb problémám vele, igaz ott már alapból kiesne.
Nekem a W8 abszolút nem jött be. Nem érdekel h gyorsabb vmivel, ha teljesen idegen az egész. W7-re xp-ről átálltam 1 nap alatt, W8 idegen volt 1 hét után is, én biztos kihagyom. Ha választanom kéne inkább egy linux.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #40653 üzenetére
Talán még egy Lenovo-s mókus mondta pár hónapja, hogy nem IPS. Ahhoz képest nem rossz...Viszont én láttam számos más komolyabb problémát is. Ez egy design gép....kicsit olyan mint a mobilok között a Vertu meg társai...
(Egyébként nem értem manapság mi ez a megszállott vékonyság mánia...Egy 1,5-1,6kg-os sub-hoz képest nagyjából 0,5kg-ot tudnak hozni...Ennyit nem ér a dolog amit cserébe "fizetsz")
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #40642 üzenetére
Van valami sejtésed, hogy mi okozta közvetlenül a galibát?
Teljesen külön volt kezelve az SSD és a HDD? Tehát amikor 8-al akartál bemenni akkor bootsorrendet állítottál, vagy loader-ből választottál OS-t?
(#40650) Iscariah
Én is kipróbáltam, meg kb 1200 év alatt felnyomtam rá egy VS2012-t...Én sem ájultam el tőle...De szerintem nem is kell...Pontatlan az az állítás, hogy nincs rá driver. A Win8-al kapható gépekre van. A régebbi típusok pedig türelmesen várnak, nyilván nem azokra adják először(érthető okokból).
Azt mindenki egyénileg el tudja dönteni, hogy tartalmaz e olyan funkcionalitást ami indokolja a "rendszerváltást" -
MrSealRD
veterán
Rudi jóvoltából egy kis előzetes mielőtt kikerülne a teszt: [link]
-
Apollyon
Korrektor
No offense, de kicsit erőltetettnek, és feleslegesnek érzem még ezt a Windows 8 használatot. Én is kipróbáltam, de ez már inkább érintőképernyős cuccra lenne igazán jó. De akkor se kéne, ha érintős lenne a gépem, mert kényelmetlen a monitort csesztetni, bill + egér kombó rúlz.
Továbbá eléggé kiforratlan még a 8, nincs még rá normális driver, meg valszeg tele van leakekkel, lyukakkal, és potenciális veszélynek van kitéve a user ha netre mászik. Persze kinek mi, de kicsit Vista sorsúnak érzem ezt a 8-at, és nem igazán látom a gyakorlati értelmét a Win7-ről való váltásnak, mert ott minden megvan ami kéne. Tényleg szükséges, tényleg kell a Win 8 egy T, vagy akár X szériás Thinkpadre? Szerintem nem
Akinek meg igen, az indokolja már meg
-
sagit
veterán
válasz
Chaser #40648 üzenetére
nem találok, link pls
Iscariah: én ugyan nem thinkpad-en hanem elitebookon használom de a gyorsabb ki-bekapcsolás, gyorsabb sleep miatt illetve a jobb akkuidő miatt én már nem szeretnék visszaváltani ha nem muszáj
csak a hivatalos vga drive hiányzik, remélem lesz 4500mhd-ra is, addig marad a moddolt win7-es hibátlan opengl 2.1-el
-
sagit
veterán
válasz
azbest #40645 üzenetére
elég lenne ha a flash működne 720p-ig frame dropp nélkül 20-30%-os proci mellett
mkv-t sosem nézünk a gépen, a divx-ek meg eddig is hibátlanul mentek
erre elég lehet? 11,6 dolláros ár miatt tetszik igazából -
sagit
veterán
válasz
azbest #40643 üzenetére
Sajnos karcsú proci van mellette ( U7600 )
Ezért az 1080p esélytelen, win8 driverrel próbáltam, nincs változás, am 10.2-es flash-el érezhetően jobb volt csak chrome-ban nem tudom hogy kell downgrade-elni.Ez a broadcom móka ami az aláírásodban van müxik win7 x64 alatt? BCM 70012 nem jó? Az ugye jóval olcsóbb lenne.
-
azbest
félisten
Esetleg a win8-as driver, ami nem támogat opengl-t.
Valamit mókoltak az újabb flash-ben (11.4), mert máshogy működik, mint a régebbiek. A régi driverrel is van teljes képernyőn hardveres video nagyítás, de 1080p döcögős vele. Azt hiszem visszateszem próbaképpen a 8-as drivert. -
rgeorge
addikt
"Érdekes" dolog történt most velem. Érdekes másoknak, nekem inkább tragikus... De leírom, hátha tanulságul szolgál valakinek.
Szóval a W520-amban egy Samsung 830-as SSD szolgál Windows 7 64 bittel (az eredeti klónozva + több partíció adatokkal, virtuális gépekkel). Egy-két hónapja betettem az ODD helyére egy 500 GB-s HDD-t, majd arra feltettem a Windows 8 RTM-et próbaképpen. Minden jól is ment, de előfordult egyszer-kétszer, hogy boot fekete képernyővel megállt, vagy legalábbis megakadt, mert volt, hogy türelmesen vártam, és fél óra után mégiscsak elindult a Windows 7. De most kedden, amikor kikapcsoltam a fast boot-ot Windows 8-ban, nagy kék halállal indult, pontosabban újraindult a Windows 7, a helyreállítás után pedig történt a nagy galiba: szinte minden meghajtón lefutott a CHKDSK és egy rakat fájlt hibásnak talált és ugyan helyreállított, de a legtöbb használhatatlan lett (az egész vagy a nagy része csupa 0-k). Fizikai sérülésre utaló jel nincs (S.M.A.R.T, HD Sentinel). Egyedül a virtuális gépek partíciója maradt érintetlen, ott semmilyen hiba nem keletkezett. Pont pár nappal ez előtt mentettem egy csomó dolgot az SSD-ről a HDD-re, na ezzel se megyek semmire most, mert az a partíció szinte atomjaira esett, egy darab mappa maradt életben, a többi nyom nélkül eltűnt.
Most aztán nagy dilemmában vagyok, mert mondjuk megy a Windows 7, de annak a partíciója is kapott rendesen, így valószínűleg újra kellene telepíteni, amire most nincs 1-2 napom. Jó lenne a Windows 8 is, de ott a virtuális gépekkel van kecmec, lévén a Windows 7-hez alapból annyi virtuális XP-t telepíthetek legálisan, amennyit akarok az XP Mode miatt, ez azonban Windows 8 alatt már nem megyen (hiába van ott Hyper-V és konvertálhatók a VM-ek, de a licensz ott már kötelező az XP-khez). -
sagit
veterán
Nem tudtok win7 x64 alá valami moddolt x3100 drivert amivel nem kakilja össze amgát a gép a 720 youtube-tól?
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #40636 üzenetére
Ezt mondom, itt nem fog ezért pereskedni senki
Persze egy bolond százat csinált ott is. Sikeres per esetén meg a felperes fizet, tehát nem kerül semmibe. De ez itt hungarisztán.
Serialt éppen el lehet adni, talán egyszerűbb megoldás. -
buvartacsko
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #40633 üzenetére
Olaszoknál volt egy per pár éve. Ott megnyerte a user pert és visszaadták a win hivatalos árát, ami nálunk 2x ezer ft. Más kérdés hogy lenovo nyilván olcsóóbban kapja. Na de itt ezért nem fog pereskedni senki
-
HXY
addikt
Keresgéltem, de pár 2010-es cikken kívül nem sokat találtam.
Elvileg ha itt regisztrál pár tucat ember [link], akkor lehet belőle valami.De arra még mindig kíváncsi lennék, hogy egyénileg valaki próbálta-e már?
-
HXY
addikt
Készülök venni egy új ThinkPad-et, de csak Windows 7-tel látom, amire nincs szükségem.
A Windows árának visszaigényeléséről mit tudtok?
Valaki próbálkozott már vele? -
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #40624 üzenetére
Csak szoftveresen raidesíthető (bármilyen JBOD-dá), egyébként igen, semmi oka, hogy ne kezelje. (Nálam a T60-ban 256 Samu SSD + 750 Toshiba HDD lakik - a HDD immár sokkal hangosabb, mint a venti, úgy tűnik, időbe tellett, hogy egy picit bekopjon a venti, hogy lehallkuljon)
-
Francia91
veterán
válasz
cassius.clay #40625 üzenetére
Nem az az érdekes, hanem hogy kezeli-e?
Ha jól tudom, kéne kezelnie, csak szeretnék biztosra menni előtte
-
Francia91
veterán
T61 kezel 2x750 gb merevlemezt?
-
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #40617 üzenetére
Mi van, ha teljesen kikapcsolom, igy, hogy már 8Gb van a gépben?
Többnyire semmi - néha viszont előfordulhat olyan eset, hogy egy program vagy túl sok RAMot igényel, vagy csak nincs már elég fragmentálatlan RAM. Ilyenkor beficcen egy restart, és minden megy tovább a régi szép módján. Én néhány melónál nem engedhetem meg magamnak, hogy esetleg kiakadjon, ez nekem megéri, hogy beáldozzak 16MByte SSD-t. Ennyi. -
mutyuru
aktív tag
Egyebkent nagyon orulok, hogy ratalaltam erre a forumra. Szinte nincsen olyan tema, amibe ne kapnek valamilyen jotanacsot vagy legalabb kiindulasi alapot a proglemaimhoz.
-
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #40604 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül kikapcsolni kell, hanem csak leméretezni.
-
Chaser
legenda
-
mutyuru
aktív tag
Hi skacok!
Vegre megjott a 2x2GB memoria a gepenhez. Beleraktam, de ez a bugyant Windows csak 3GB-nak latja a 4et. A biosba rendesen megjelenik a 4GB.
gep: sima thinkpad x61
Bios es a Windows teljesen lefrissitve es elvileg semmilyen driver nem hianyzik.
Memoria: Hynix 2x2GB So-Dimm DDR2 800MHzTudnatok segiteni, hogy mi lehet a gond?
M
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #40603 üzenetére
HDD-t opcionálisan leszámítottam volna, T60-ba jó lett volna amíg nincs ssd. / amúgy vicces, full gyári konfig volt a gép, 2x1GB ram, 80GB HDD, a géppel levő HDD a T60-ból volt, A T60 hdd-je meg másik T60-ba került
/
Nagyon jó gép a T500, de ránézek a T60-ra és az IPS miatt nem kérdés hogy melyik. Amire kell hw-esen elég, ha kraft kell akkor összedobok egy desktopot. T500 árából kényelmesen kijön elég jó konfig.
Ezek a T60-ak valahogy túlnőtték az életciklusukat, árulnak hozzá most új lapot, veszek egyet valszeg 5 évre megvan a mobil gépem. Kijelzőt ahogy elnézem még benne van 5 év...többi meg cserélhető olcsón benne.
Amikor leesik az álla aki látja, az minden pénzt megérMB retina display meg kisfakkom..a T60p már 6-7 éve is elérhető volt 2xxx felbontással ...de nekem bőven jó az 1400x1050 is. Úgy döntöttem nem nyelem le a békát amit a notebook/panel gyártók szeretnének, ha nincs elérhető IPS gép akkor nem veszek. Pár év és a tabletek miatt úgyis kénytelenek lesznek ezen változtatni, addig meg kiszolgál a T60.
-
cellpeti
nagyúr
T500 megeszi a 1333Mhz-es ramokat is, ugye? Csak éppen 1066on futtatja őket?!
-
cassius.clay
senior tag
Bővítettem a ramot a gépben 8GB-ra. A lapozófájlt kézzel kell kikapcsolnom, amit eddig a HDD-ról elvett vagy automatikusan kikapcsolja a rendszer, ahogy érzékelte a 8GB ramot? (Win 7 64 bit)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest