- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fernet
senior tag
válasz
bnorci71 #45692 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol a dologgal, én nem ragaszkodom a T-hez, de amit linkeltél (notebook.hu) már 190e Ft és rendszer sincs rajta, az sem két fillér (ha nem virágboltit akarok).
A mediamarktos link nekem 404-et dob, de rákerestem az oldalukon a hp pavilion 15-re és ami 180 alatt van, az mind gyengébbnek tűnik (pl. 4Gb RAM) és ott is több gépen csak freedos van.
Én viszonylag részletes leírást láttam a T oldalán, legalábbis ezt írják a gépről:
HP Pavilion 15 notebook
Windows 10 Home
Intel Core i3-7100U 2,4 GHz
nVidia GeForece 940M 2GB (mondjuk nem ismerem a GeForece kártyát de biztos jó)
8 GB DDR4 2133MHz
Többit most nem akarom bemásolniSzóval nyitott vagyon én más lehetőségre is a T-n kívül, de még nem sikerült ilyet találnom. Ez a 180e-es ár meg nagyon a plafon.
-
frovery
senior tag
válasz
MasterMark #45676 üzenetére
Hol lehetne ilyen vezérlő telepítőt találni?
Más hiba mi lehet? Vinyó HD Sentinellel XP-n 100%-os.
-
bnorci71
addikt
válasz
Fernet #45689 üzenetére
PL: mondjuk op. rendszer nincs rajta
http://www.notebook.hu/hp-pavilion-15-ab221nh-v2g60ea-feher
vagy [link]
20hó 0%Thm is lehet ha benne van most akcióbamondjuk neház úgy ugyan ilyet keresni ha csak anniy a meghatározás a Tté oldalán hogy Intel proci C2D vagy I7 mert ugye nagyon nem mindegy
V.Stryker
ha megvan, hogy mi volt írd már meg én délután vagy holnap kezdek egy ilyen telepítésébe, egyszer már félig megvolt de nagyon kellett vadászni a drivereket, hihetetlen hogy Lan Wifi driver nem ment fel alapból a W7-el
-
V.Stryker
nagyúr
Ismét kéne egy kis segítség. Felment a win 10 a 8570p -re. Amit a hp oldala a win 10-hez drivert kidobott, mindent feltettem. De még mindig van egy ismeretlen eszközöm és egy ismeretlen alapvető rendszereszközöm. Update is volt.
Milyen eszközök win 8.1-es drivereivel próbálkozzak, hogy meglegyenek?
Klara_: Köszi.
-
-
-
Fernet
senior tag
válasz
SeniorTilla #45684 üzenetére
Lehet jobb lett volna a képpel indítani
Akkor a link nem sikerült a legjobban, de a kérdés még mindig áll, ezen az áron érdemes beruházni rá? Vagy van olyan alternatíva ami esetleg jobb áron van, de legalább ilyen paraméterekkel rendelkezik? (8GB RAM, minimum GF940-es VGA és FHD lenne a fontos)
Sajnálom, hogy az ssd nem oldható meg egyszerűen, a mostani Lenovo G580-ban az van pár éve tettem bele, és elég gyors a rendszer, csak hát minden más meg lassú. De hát 5 éves gép, nem mai darab...
-
-
Fernet
senior tag
válasz
SeniorTilla #45682 üzenetére
-
válasz
Fernet #45681 üzenetére
Úristen, nagyon-nagyon drágán adják... meg ne vedd, a sima ára ennek max. a fele!
Core i3, sima HDD? Mi kerül ezen 300 ezerbe???
Ennyiért már Omen-t lehet venni 3x ilyen jó konfiggal.
Az SSD házilag nem cserélhető benne, szét kell szedni hozzá a gépet, ezért garivesztés van. Max. szervizben tetetheted bele, vagy ha meghibásodik, kiveszed a visszaküldés előtt.
De ennyiért ne ilyet vegyél, akármilyen kedvezőnek is tűnik a hitel. Eleve 2 év hűség van, és azért kamatmentes, mert túl van árazva a gép nem kicsit.
Nem is értem, hogyan veheti meg bárki is ép ésszel 300 ezerért ezt az i3-as konfigot...
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Telekomnál kinéztem egy HP Pavilion 15-au100 notit (win10), asszony régi Lenovo G580-a helyett gondoltam. Itt kamatmentesen megkapom, érdemes beruházni rá? Specifikációk alapján elég jónak tűnik.
Játékra is lenne használva, de nem igény, hogy a legújabb címek is fussanak rajta ultra beállításokkal. (Főleg mmorpg-vel szokott játszani)
Esetleg később egy ssd menne bele, nem tudom ezt meg lehet oldani garivesztés nélkül?
-
bnorci71
addikt
válasz
V.Stryker #45677 üzenetére
https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/hp-elitebook-8570p-notebook-pc/5212912
várj egy kicsit amíg görgethető lesz az oldal mert leinfózza a gépet milyen oprendszer van rajta
mondjuk nem tudom minek mert a 8570p-n W7 64Bit még Lan sincs a win felállásakor így nehéz azon a gépen drivert vadászni hozzá
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Valaki tudna adni egy linket 8570p legfrissebb bios-hoz? Nem találom...
Illetve Windows 10-hez UEFI kell? Native vagy Hybrid?
-
frovery
senior tag
válasz
SeniorTilla #45674 üzenetére
Igen, sajna nincs ilyen lehetőség. XP-t feltoltam rá, megy hiba nélkül. Biost is tudtam így frissíteni a legújabbra. Viszont gondoltam legalább egy win7-et rárakok. Kiírtam egy újraírható dvd-re de a merevlemezt nem látja és hibát ír ki. Gondolom az ata(ide) lemeznek kellene betallózni valamilyen drivert. Neten keresgélek de nem találok semmi hasznosat. Mi kellene neki?
Vinyo egy hitachi travelstar dk23fa 60 ide.Köszi a segítséget!
-
-
frovery
senior tag
Üdv!
Adott egy régi ZV5000.
Hogyan lehet penről rávarázsolni oprendszert?
Sajnos nem látja a pent, akármilyet dugok rá, még a biosban sem.
Lehetséges egyáltalán, vagy vennem kell dvd lemezt? -
-
kromatika
veterán
válasz
animatrix11 #45660 üzenetére
Köszi.ProBook 640 G2.Csak azt nem értem,hogy ha másik háttértárat rakok be.Akkor sem tudom telepíteni. Mindíg ez az üzenet jön be.WIn 8.1 sem tudok rá rakni.Lehet az volt baj hogy uefi be akartam újra húzni a rendszert.Már bánom hogy nem hagytam úgy ahogy gyárilag frisítette magát win 8.1 röl,win 10 re.De azért ez mekkora szívás hogy most a biosba sem tudok belépni,és használhatatlan a gép.
-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla #45658 üzenetére
Szia!
"mert a töltő védi a gépet"
Akkor a villámvédelem illetve a túlfesz. védelem is benne van? -
MineFox54
őstag
válasz
SeniorTilla #45663 üzenetére
Ilyenekbe nem fogok belefutni ugye?
(soha nem telepítettem UEFI-vel gépet, soha nem tetszett. Legacy bios FTW
)
-
castiels
addikt
ha ki van csúszva a wifi antenna azt hol tudom megnézni a laptopon?
-
Robika199218
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Van egy hp compaq nx6310 - es laptopom (nem mai darab tudom) vettem bele egy t2500-as processzort. A helyzet az hogy dual corba nem indul a laptop, de szólóban igen. Bios frissítés volt, alap lap hiba lehet vagy processzor. Támogatja a lap a processzort. -
-
MineFox54
őstag
Egyébként 840G3-on mi a pontos menete egy SSD-re való cserének, majd Win újratelepítésnek?
Egyrészt, hogy ne fussak bele kromatika hibajelenségébe is, másrészt gyári W10 telepítővel tudom használni a HP-s kulcsot? Vagy honnan szerezzek? -
castiels
addikt
Akinek nincs a gépében a MicTray64.exe arra nem tették fel ezt a kémprogit?
-
-
samphone
tag
Sziasztok!
Laptophoz/notebookhoz hogyan kell rácsatlakoztatni a töltőt illetve eltávolítani, milyen sorrendben?
1. Ha tölteni szeretném: Először a töltőt a hálózatba aztán a gépbe kell dugni vagy először a gépbe és utána a hálózatra dugom rá a töltőt?
2. Ha kihúzom a töltőt: Először a töltőt a laptopból veszem ki és utána húzom ki az elektromos hálózatból vagy először a hálózatból és utána a laptopból?
Számít ez a sorrend? Mert már mindenféle variációval találkoztam és szeretném magamban letisztázni, hogy kell ezt használni megfelelően.
-
Beethoven
tag
Sziasztok!
Adott egy HP Elitebook 8540p.
Windows 7 Ultimate 64bit-et teleítettem rá.Az eszközkezelőben van 2db Alapvető rendszereszköz nevű ismeretlen eszköz amikhez sehogy sem tudok drivert társítani. Háromféleképp próbáltam: windows update, driver booster pro és hp support manual driver download and install-al.
Meg észrevettem hogy a dvd rom melletti 2db usb nem funkcionál. De az usb-vel kapcsolatos drivereket telepítettem már a driver booster pro-val és manuálisan a hp support-ról is. A gép bal oldalán lévő másik két usb viszont gond nélkül megy.
Valami ötlet?
-
bnorci71
addikt
válasz
SeniorTilla #45648 üzenetére
már e-mailbe jeleztem a boltnak, visszaküldhetem természetesen.
csak ugye idő postaköltségezért nem szeretem a netes vásárlást
-
wetomi
aktív tag
válasz
zoli669 #45592 üzenetére
Végül egy nevetségesen egyszerű megoldás született. Az Intel chipset drivert kellett felrakni. Igazából azt nem tudom, hogy került ez le, vagy milyen frissítés hagyta helyben.
Ezt megelőzően még frissítettem ugyan az Intel Management Engine-t is, de az (önmagában) nem használt.
Most viszont rendben leáll, újraindul, hibernál a gép. -
kromatika
veterán
Sziasztok mAdott egy hp probook amin win 8.1 63 bitet akadaly mentesitessel win 10 re lett frissítve.Minden rendben le ment.Akartam egy tiszta telepítést csinálni pendrivwrol boot indulaskor ki választottam a win boot managert.eaz óta ez a két kép fogad.hiába nyomok bármit nem tudok be lépni a biosba es nem tudom ujra rakni.légyszi segitsetek.
-
-
bnorci71
addikt
válasz
SeniorTilla #45646 üzenetére
az klassz most "vettem"
illetve nem is az enyém hanem a húgoméké
-
-
BIZ0906
aktív tag
Hali!
Erre a HP 250 G4 (T6P88EA), hogy tudom feltelepíteni a Win7-et? Milyen driver szükséges a bootlásnál megadnom neki?
Segítséget köszönöm!
ui: nem vagyok kibékülve a win10-el még.. -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
HP Elitebook 8570p
van a billentyűzet világítás a kamera mellett, megnyomtam a gombját erre kinyílt, de hiába nyomogatom vissza nem akar bent maradni
-
Aethelstone
addikt
válasz
SeniorTilla #45629 üzenetére
Az lesz
Thx
-
Nem tudom mit kell ennyire parázni... aki számítógépet használ internetkapcsolattal, az legyen vele tisztában, hogy nincsenek biztonságban az adatai, oszt pont.
-
törölt tag
Off
-
lev258
veterán
Nekem nem ilyen gépem van, de gondoltam érdemes megosztani veletek, ha hír nem készül róla az oldalon.
Biztonsági probléma HP laptopokon -
pityesz1
csendes tag
Most találtam, szerintem csábító ajánlat
Mi a véleményetek?
[link] -
szotadi
tag
válasz
animatrix11 #45631 üzenetére
Akkor sajnos nincs ötletem!
-
adika4444
addikt
válasz
mrbego #45624 üzenetére
Kemény, pedig 820G3 tervben volt következő gépnek.
No persze még mindig tervben, a hangdriveren kívül pont annyi ilyen remeknevű exe fog futni mint ezen. Tehát semennyi... Realtek-ét leszámítva ahol a felugróban beállíthatom mit dugtam be a gépbe (2 az egyben csatlakozó) semmi más kártyánál nem engedem a hülye programot futni, mert 2570P-nél például néha visszakapcsol ilyen zajszűrő marhaságokat a mikrofonra meg még jónéhány csodálatosan fölösleges dolgot... -
válasz
Aethelstone #45628 üzenetére
próba cseresznye, mást nem tudsz tenni
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok, jól gondolom, hogy egy ddr3-as, 1600-as ram menni fog egy olyan 8560p-ben, ami elvileg csak 1300-as ram-okat támogat? Max nem tudja fullon használni.....
-
Dhampir
félisten
-
szotadi
tag
válasz
animatrix11 #45619 üzenetére
Valahogy megsérült a géped azonosítója, ha BIOS-ba belépsz a system information-nál minden megvan?
Megtaláltam a dos-os progit ami segíthet, csak a működésére nem nagyon emlékszem már.
8530p bios jelszó kiütésre használtam, de a gép azonosítóit is lehet vele módisítani, xx60-as széria is támogatott! -
mrbego
aktív tag
Mind megvagytok figyelve ...
-
Dhampir
félisten
válasz
animatrix11 #45622 üzenetére
Akkor a megváltozott hardverkonfigurációra tippelek, ahogy kettővel elébb is írtam, de majd egy szervizhez is értő szaki pontosabb infót ad.
-
Dhampir
félisten
válasz
Talán ez segíthet.
A Bootrec.exe eszköz futtatásához el kell indítania a Windows helyreállítási környezetet:
Helyezze a Windows Vista vagy a Windows 7 telepítőlemezét a meghajtóba, majd indítsa el a számítógépet.
Amikor a rendszer utasítja, nyomjon meg egy billentyűt.
Válassza ki a nyelvet, az időt, a pénznemet, a billentyűzetet (vagy más beviteli egységet), majd kattintson a Tovább gombra.
Kattintson a javítani kívánt operációs rendszerre, majd a Tovább gombra.
A Rendszer-helyreállítási beállítások párbeszédpanelen kattintson a Parancssor elemre.
Írja be a Bootrec.exe kifejezést, majd nyomja le az Enter billentyűt.Kapcsolók:
/FixMbr
/FixBoot
/ScanOs
/RebuildBcd
-
Dhampir
félisten
válasz
Ah nem, ez más gond lesz. Talán alaplap csere vagy ahhoz kapcsolódó, kicserélt beviteli eszköz okozza.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Ki tud nekem segíteni? Hp 8460p induláskor kiírja hogy Product Information Programmed Into System Board missing or invalid
Vannak dos-os programok amivel ki lehet javítani de egyik sem működik, ki csinált már ilyet?
Az ilyen frissíts biost és hasonló jót anácsokkal ne fárasszuk egymást
-
Dhampir
félisten
válasz
DrDobos #45616 üzenetére
A G4 esetében így lehet az akksihoz eljutni (nem teljes sorrendben):
4 (Hurrá, eljutottunk az akksihoz!)
Némi túlzással, milyen lenne, ha elkezdene felpúposodni - nem látszódna - és az egész gépet hirtelen el kellene hajítani, amikor füstölni kezd, kigyullad belül. Persze ez már szélsőséges helyzet, ám ki tudja.
-
Klara_
őstag
Gyors kerdes: elitebook g3 akkurol nem kel eletre, feltettem toltore reggel, most neztem gyrosan villog a narancs toltes led. Toltorol megy, akkorol tovabbra sem. Hivjam a szervizt, vagy meg tudok meg valamit magamtol probalni?
He a fenti szerint megkotlott az akku, akku nelkul hasznalhato a gep ami a szevizzel ossze birom hozni, hogy jojjon (feleslegesen nem buritanam szet)? -
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #45615 üzenetére
Akkor jól értem, hogy a G4 akksija sehogy sem cserélhető?
-
-
kenwood
veterán
válasz
SeniorTilla #45612 üzenetére
Nem vagyok hive a hasznalati eszkozok ilyen szintu babusgatasanak.
Mint amikor olyan szep cipot veszel,h nem vagy hajlando utcara felvenniNem dobalom,nem ulok ra,de egy 15 ezer forintos akksi kedveert nem fogok szertartasokat csinalni,az biztos.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #45612 üzenetére
Pont ilyesmire gondoltam.
Az első művelet mindig az akksi eltávolítása... volt. Habár ritkán nyúl a gép bendőjébe az átlagfelhasználó, de leggyakrabban a memóriabővítés miatt mégis előfordul.
-
válasz
Dhampir #45608 üzenetére
A G4 az olcsósítás miatt lett beépített akkus. Csak hátránya van, nincs előnye, és nem megy el 5 évet simán egy akksi
nagyon-nagyon nagy mértékben függ a használattól, ha jól használod, 2-3 évet ki fog bírni a kapacitása közelében, utána csökkenni fog érezhető mértékben. Ha nem figyelsz oda, akkor ez a csökkenés már 1-2 után észrevehető lesz.
Voltak olyan belső akkus gépek, ahol egy rossz bios miatt lefagyott időnként a teljes gép, nem lehetett bekapcsolni. Na ez a szívás, mert szét kell szedned, hogy kivedd az akksit és újraindítsd. A G4-ből csak kipattintod és már kész is
Ezen kívül bővítésnél is nagyon ajánlott kivenni az akkut (pl. RAM vagy SSD, vagy wifi modul, stb.) amit a G4-nél nem lehet szintén...
-
Dhampir
félisten
adika4444 és kenwood:
Köszönöm a szempontokat.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Pusztán "szakmai" érdeklődésből dobom be a közösbe a kérdést, de érdemes lehet még mindig a G3-as ProBookot választani a G4 ellenében?
A G4 mellett a frissebb, korszerűbb technológiai körítés szólhat (Intel Kaby Lake), ám én problémát rejtőnek gondolom azt a tényt, hogy az akkumulátort már csak teljes házbontás révén lehet eltávolítani.
-
castiels
addikt
Sziasztok.
Mennyire egészséges egy HP 250 G5-öt hordozni laptop táskával. Elég műanyag, azért kérdezem, csak SSD van benne hdd nincs. Illetve melyik laptop táskát ajánlanátok?
Oldaltáska v hátizsák lenne job?
-
-
wopi
aktív tag
-
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #45600 üzenetére
Mindenesetre ranezek erre a Plextorra..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest