Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gudy
tag
Sziasztok!
HP gariztatásnál kéri a számlát, vagy elég a serial? -
válasz
hallerlaller #45574 üzenetére
Lol csak most látom. Nagyobb a borda, amennyire csak lehet mindenhova kilóg a burkolat alatt. Plusz réz hőátadó lapokkal és ragasztóval. Ergo egy virsli CPU-ra rakva kb nem is melegszik.
-
|nsane
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert úgy néz ki téglát csináltam egy új noteszgépből.
Egy HP 250 G6-ról van szó, gondoltam csinálok bios frissítést windows-ból, sajna ez lett a vesztem. Tudom nem ajánlott windows-ból, de már régóta nem csináltam és túlságosan lazán álltam hozzá. Mivel még új, gondolom az egyetlen jó megoldás, ha gariba viszem vissza. Kérdésem melyik szervizbe vigyem Bp-en, ahol gyorsan elvégzik és nem kell hónapokig várni, ha van ilyen lehetőség? -
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Adott egy HP 250 G3 K3W90EA notebook melyik tesztelő programmal tudnám megnézni hogy milyen sata csatlakozó van az alaplapon ? Van különbség a hdd és a cd olvasó sata közt ? SSD menne a gépbe így kérdés hogy sata 2 vagy sata3
csatlakozó van a lapon... -
RedCactus
senior tag
válasz
Graphics #46578 üzenetére
Nem szívesen ismerem be, de megint én voltam a f.sz. Felraktam a régi gyári drivert, de azzal sem lett jó. Aztán hosszas kínlódás után rájöttem, hogy a HDMI kábelem hosszabítva van az asztal alatt. Bemásztam alá és akkor láttam, hogy egy icipicit szét volt csúszva (nem annyira mint én), de ennyi elég volt, hogy teljesen megbolonduljon. Most megint jó minden. Köszönöm a segítő szándékodat!
-
zozy84
senior tag
válasz
Graphics #46588 üzenetére
Ha a Laptopszalon árait nézzük és azokat az árakat nézhetjük egy közepes árnak. Akkor már pedig annyiba kerül. Persze van alap Probook meg van jól “felszerelt” is amiben kétszer annyi tárhely van , kétszer annyi RAM , stb. Ezért van hogy van 250k és 350k között az áruk.
-
zozy84
senior tag
válasz
Dhampir #46584 üzenetére
Igen. Egy Probook ami nem az alap az 300k vagy felette.
Ugyan az a konfiguráció pl egy Pavilionban kb 70k-val olcsóbb. Biztos nem véletlenül.
Viszont ugyan az egy Elitebookban még több mint 300k.(Nem teli árban veszem én sem. Ami boltban 300k azt kb 250k körül kapom. Annyit max adok érte. )
-
-
zozy84
senior tag
válasz
Graphics #46581 üzenetére
Na annyit megtudtam, hogy
Külföldi teszten annyit olvastam, hogy a GPU nem változott csak a neve. Tehát a HD Graphics 620 = UHD Graphics 620al.
"Az integrált Intel UHD Graphics 620 (Intel Gen 9.5) nem érinti a 8. Gen Kaby Lake chipeket. A gyors, kétcsatornás memóriával elérheti a külön GeForce 920M teljesítményét ."És az új 8.Generációs i5-8250 már 4 magos és nem 2 magos mint az elődje. Elvileg 40%al gyorsabb lehet.
"Az Intel szerint az új négymagos modellek akár 40% -kal gyorsabbak, mint a kétmagos elődök." -
-
zozy84
senior tag
válasz
Graphics #46576 üzenetére
Most annak örülök, hogy valaki válaszolt.
Bizonyos G4 modelleket már nem is lehet kapni.
A G5ről meg nem mond senki semmi csak, hogy új és biztos jobb.
Oké, hogy 8.generációs processzor meg biztos gyorsabb meg jobb. DE miben????Kinéztem egy G4et de képbe került a G5. Csak hogy a G5 drágább úgy hogy nincs benne 1TB és optika sem csak 256SSD.
Kijelző, össze szerelés, stb. Van változás?
Ja meg, hogy UHD Graphics 620 és nem HD Graphics 620. Van különbség? -
RedCactus
senior tag
Srácok! A nagy Windows frissítés óta a HP Pavilion laptopom nem érzékeli a külső megjelenítőt. HDMI-vel rákötve a TV és eddig, ha bekapcsoltam automatikusan kirakta a képet. Most nem történik semmi. Egyedül az segít, ha az eszközkezelőben letiltom az Inteles videokártyát, utána megint engedélyezem, de ez is csak a következő bekapcsolásig tart. Ha alvó módba megy és felébresztem, akkor is elfelejti. (Ilyenkor Win+P re sem csinál semmit.) Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Remélem ti tudtok segíteni, fekete háttér után, átváltok fehér képre a képernyő mintha levenné a fényerőt, mikor a fekete képet nézem vagy sötétebb árnyalatú képet, akkor ha átváltok fehérre kivilágosodik a képenyő mintha újra felhúzná a fényerőt a fehérnél de a feketénél meg leveszi, ez mitől lehet?
-
zozy84
senior tag
Gyors kérdésem lenne.
Mennyivel jobb a G5 Probook mint egy G4? Azon kívül, hogy az egyik 4. generációs a másik meg már 5. generációs.
(10k-val lenne drágább egy 450 G5 annyi különbséggel, hogy 8gb ram van benne 4 helyett de nincs benne 1TB HDD és 256SSD ha nem csak 256SSD)
Ez lenne a G5
Ez pedig a G4 ami itt már nem rendelhető de én még tudnék rendelni (itt 295k)
Nos melyik a jobb és miért? (az oké hogy nincs 1TB a G5-ben)
-
Nyugis
senior tag
válasz
SeniorTilla #46568 üzenetére
beárazós topic?
van ilyen? Esetleg tudsz segiteni, hogy merre/ miben keressem?
-
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
A kezembe került egy HP 15-ba010nh lapos, elég hangos a ventilátora, és be van törve a kijelzője, időnként ki is kapcsol. Szétszedtem, kitakarítottam, de nem volt annyira koszos hogy indokolja a túlmelegedést, de érzésre nagyon melegszik. Aida szerint 72-80 fok körül ugrál a CPU hőmérséklete, ez mennyire normális? Esetleg valaki tudna segíteni, hol lehet hozzá alkatrészt kapni? Egyenlőre csak ventilátor csere lenne.
A segítséget előre is köszönöm. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Lallerboy85 #46562 üzenetére
Szia!
GPT-s telepítő?
Minden USB csatit végigpróbáltál?
Boot options-ben látod a pendrive-ot?
Másik pendrive?
Másik ISO? -
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Sos segítség Windows 10 telepítéssel kapcsolatban,Hp 430g4 re!
Rufussal pendrive készitve,de az istenért nem bootol be a gép...Biosba a boot optionba Usb pipálva,ennek ellenére sem...Valaki tudna segíteni h mi lehet a baj,esetleg a rufus beállítását leírni részletesen..lehet ott cseszek el vmit...Rendszer mihamarabb kellene!Köszi előre is a segítséget!
-
-
zelo.adam
csendes tag
válasz
SeniorTilla #46558 üzenetére
1 % on van az akkumulátor és nem töltődik
-
-
zelo.adam
csendes tag
Sziasztok!
adott egy Hp 250 g5 ös laptop , nem rég érkezett vissza szervizből ahol alaplapot cseréltek , az előzőleges hibáját javították ezzel , viszont most olyan problémám lenne , hogy nem tölti az akkumulátort .Azt írja ki , hogy "csatlakoztatva ,nem töltődik " . Már az össze interneten található "megoldást kipróbáltam , egyikkel se jártam sikerrel . Hp nak a saját aksi teszterét lefuttatva nem jelez hibát .
Valakinek nincs valami ötlete rá ? Vagy ismét szerviz ?Előre is köszi a választ
Zelo -
-
samphone
tag
válasz
Graphics #46553 üzenetére
Informatikus végzettségű a srác, megkérdeztem, tőle, hogy amúgy mi ez, mikor erre járt, mondta, hogy erre nincs szükségem, ez arra van, hogy amikor pl haverokkal összekötnénk a gépet itt a szobában és játszanánk. Mondom ok, aztán később eszembe jutott, hogy a wireless, azaz a w betű ott van.
Kérdeztem, hogy mi a wlan, mondta h a kábelnet, de erre mondom, ott a wireless, ami vezetéknélkülit jelent.
Azt mondta, hogy igen azt jelenti, de csak magában, de WLANban már nem. Nem értettem a dolgot, hogy más szóban miért változik meg a szó jelentése, veszi el jelentésértékét, de elintézte azzal, hogy nem értek hozzá, de ő igen.
Aztán csak kérdezgettem, mondta ismét, hogy a wireless valóban vezetéknélkülit jelent, de WLAN-ban nincs ilyen hogy vezetéknélküli, aztán kereste a gépemen a csatlakozást, hogy van olyan port, ahol az van irva, hogy WLAN és oda KÁBELt kell dugni, szóval ezért se lehet vezetéknélküli a dolog.Utána néztem rá a gépen a wifi, wlan dolgoknak, előtte csak gyorsban telorol és gyakorikerdeses oldalakat dobott be, amiknek nem igazán hiszek, de belenéztem és ott is keveredés meg vita volt
Lehet egyszerre sírt fel az angol és az informatika tanár az esetében, nem tudom. Egyébként nem informatikai területen dolgozik, csak végzettsége van ilyen.
-
Dhampir
félisten
válasz
samphone #46551 üzenetére
A neten egyébként sok információt találhatsz magáról a WLAN-ról. Az informatikai angol is gyakran él szó összevonásokkal, így lett a Wireless LAN-ból WLAN, ami a vezeték nélküli hálózatot jelöli.
Rövid Wikipédia cikk, onnan idézek:
A WLAN (wireless LAN) rádióhullámot használó vezeték nélküli helyi hálózat... A legnépszerűbb WLAN szabványcsalád a Wi-Fi (IEEE 802.11); a WiFi és a WLAN nevet gyakran egymás szinonimájaként használják.A későbbiekben, ha már haladóként jobban bele szeretnél mélyedni a hálózatokkal kapcsolatos témába, akkor ajánlom Andrew S. Tanenbaum: Számítógép-hálózatok című könyvét, mely az Interneten is fellelhető tanulmányi segédletként.
-
samphone
tag
válasz
SeniorTilla #46548 üzenetére
Micsoda?
-
Cddd
csendes tag
válasz
SeniorTilla #46535 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Akkor win10-el próbálkozom tovább.
-
Na azért ez kemény...
-
samphone
tag
Nem nagyon értek az informatikához, interneten meg nem találtam a kérdésemre a megoldást
Van egy program, amit frissíthetek a hp support assistantban, a neve intel WLAN driver for microsoft windows 10.
Amit nem sikerült megtudnom, hogy ez mire való? A WLAN = wifi? Mi ez a WLAN?
Volt aki azt mondta h kábelnet, de hát mondom ez wireless, akkor hogy lehet kábel, nem tudta a választ, én nem értem ezt.
-
Ulius80
tag
válasz
SeniorTilla #46539 üzenetére
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #46541 üzenetére
Ma úgy is huncutkodok a laptopokkal, majd ránézek, habár lehet pont elfogyott az az optibay-em.
A 4530s-t este lemérem
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #46538 üzenetére
Optibay-ben megy az SSD, csak szerintem még nem próbálta
-
válasz
SeniorTilla #46538 üzenetére
A 3G előkészítés nem azt jelenti, hogy van benne 3G modem, először ezt nézd meg. A drivereket pedig a HP honlapján találod.
-
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
Cddd
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy HP 250 G6 (1XN42EA) laptopot. Win7-t telepítettem rá.
A probléma az internetre való csatlakozással van, ugyanis nem akar csatlakozni sem vezetékkel, sem wifin.
Not connected to the internet.
vagy
Install a driver for yor network adapter.Windiws did not detect a properly installed network adapter.Mondja el valaki hogyan lehet ezt megoldani.
Köszönöm! -
-
GEPESZ66
veterán
Feleségemnek van egy HP250 laptopja, i3 procival, 4GB Ram-al.
Érdemes lenne a DVD meghajtó helyére SSD-t berakatni? -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
17" HP Omen notebookhoz 1 év alap garanciát a garancia indulasat követően meddig lehet hosszabbítani legalább még 1 évvel? Illetve hol tudok legolcsóbban venni ilyet és melyik típust kell venni ?Köszönöm !
-
Pros
tag
válasz
SeniorTilla #46527 üzenetére
És melyiket próbáljam ki?? Kéne egy link,hogy ezt vedd meg ezzel működik, de csak a problémákat irják az emberek olyan ember még nem volt, vagy irt akinek 1tbs hdd tökéletesen ment volna win10 el.
-
-
-
whited
addikt
válasz
SeniorTilla #46517 üzenetére
Akkor kizárólag akkucsere a megoldás ?
-
Pros
tag
válasz
Sefter #46523 üzenetére
Jogos, de linux rendesen felcsatlakoztatja, viszont a bios meg a win10 alatt akkor látja tökéletesen a notebook ha éppen random valamiért felpörgeti valami a hdd-t. Ha valaki tud hozzá gyári optibay - caddy linket ahonnan meg lehet rendelni hp 250 g4 hez és biztosra müködni fog vele az új 1tb hdd, szivesen várom és nem sajnálom érte az akár 5-10 ezer forintos árat.
-
Ulius80
tag
Sziasztok!
Hp Folio 9470m tulaja lettem,újratelepítettem win7 64bites rendszerrel,letöltöttem a Hp Support Assistant-ot,de ott csak az usb3-at,meg a wifit frissítette. Hol marad a chipset,vga,stb letöltése? Vagy azt manuálisan kellene,utána frissíteni??
A másik az lenne,hogy van 3g előkészítés a laptopban,csak 3g kártya kellene bele. Milyen típust keressek bele?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Pros
tag
válasz
SeniorTilla #46519 üzenetére
Magyarázd már meg kérlek, hogy ha linux alatt ha valami tökéletes, win10 alatt meg semmi nem müködik, és a bios sem látja mindig akkor mire fogjam? Más notebookban meg szintén jó.
-
-
-
-
samphone
tag
Ha a HP support assistantban letöltök egy frissítést, azt hova teszi fel helyileg?
Tegnap akartam felrakni a Intel WLAN driver for microsoft windows 10-et, mentek a részfolyamatok, végül ki is irta h telepítés, és előugrott egy telepítő program, de ott egyéb okok miatt a mégse-re mentem.íííIlyenkor mi történik? Azonkivűl hogy megkérdezte a support assistant h mi lettt a vége a telepítésnek és rámentem h nem telepítettem fel. Ilyenkor törli a program a frissítést, vagy most valahova leszedte a gépre és ott foglalja a helyet?
(egyébként műveletnaplo jelezte hogy korábban szedtem le már ilyet, csak az a frissités nem volt elérhető, gondolom ez volt egy uj verzio )
-
whited
addikt
üdv
HP 9470m Folio
Az akku jellemzően 40% környékén kikapcsol, ha nincs töltve.
Hp assistant szerint tök jó az akkum, batteryinfoview alapján az elhasználódás minimális.
Miért kapcsolhat kb?
Friss w7 van rajta, teljesen csupasz.Esetleg kalibrálnom kéne ?
-
313313
addikt
Nekem 250 G5 van. DVD író helyén egy 1TB-s hdd, elvileg megy vele gond nélkül, de folyamatosan leállítgatja, valami nem szuper vele, hiába próbáltam bármit beállítani benne.
Van, hogy filmnézés közbe beakad vagy 10 másodpercre a kép...
Enyémbe gyárilag 120-as SSD van...
Nekem ezt csinálja a hdd -
Prowler
senior tag
válasz
gabo91 #46509 üzenetére
Amiket leírtál szerintem kb. annyi a különbség, nem vagyok szakértő de nem hinném hogy hatalmas élettartambeli különbségek lennének a 2 panel között
Érzékenyebbnek se mondanám, példaként tudom említeni az előző gépem, 4,5 éves Dell E6430, TN HD+ kijelző volt benne, a pocsék betekintési szögön és a színhűségen kívül nagy baja nem volt, tette a dolgát.
Ezekbe az üzleti gépekbe azért a jobbik fajta TN paneleket rakják általában, de ha meg tudod nézni a 2 gépet egymás mellett akkor annál jobb, egyszerű lesz a döntés remélhetőleg
-
gabo91
aktív tag
válasz
Prowler #46508 üzenetére
Lesz lehetőségem együtt a két gépet megnézni. TN színhűség, torzulás, alacsonyabb betekintési szögön kívül miben rosszabb? Élettartam/tartósság, kényesség szempontjából van különbség? Filmet nem fogok rajta nézni
játszani sem. Betekintési szög is kicsit "nesze semmi fogd meg jól" szemből normál körülmények között lesz használva.
-
wakond83
tag
Sziasztok!
Van egy 8530w gépem egy Nvidia FX770M kártyával.
Sajnos tönkrement a kijelzője és ami van cseredarab az nagyobb felbontású.
Konkrétan most 1280x800 felbontáson megy egy 1680x1050-es kijelző.Beállítani nem tudom sehol.
A mostani maximum a fent leírt 1280-as beállítás.A kártyának elvileg vinnie kellene ezt a felbontást?
A kijelző gyárilag 8530w notihoz való.Ilyen kijelzőkkel szerelték gyárilag ezeket a gépeket:
15.4 inches diagonal WXGA anti-glare (1280 x 800 resolution)
15.4 inches diagonal WSXGA+ anti-glare (1680 x 1050 resolution)
15.4 inches diagonal WUXGA+ anti-glare (1920 x 1200 resolution)Hogyan tudnám beállítani, hogy ekkora felbontást is kiválaszthassak?
Segítséget előre is köszönöm! -
Prowler
senior tag
válasz
gabo91 #46504 üzenetére
Szia!
Én a 840-et venném a 2 év garancia miatt. Sebességben nem lesz különbség a két gép között. 840-ből van FullHD, ráadásul azok IPS panelesek, nekem is olyan van. Szép képe van jó fényerővel és betekintési szögekkel.
G2-ből még ki lehet venni az akkut, G3-nál már nem tudom, de ezeknek már mindegy, programokkal is lehet a töltési ciklust optimalizálni. -
gabo91
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt, tanácsot kérnék tőletek.
Munkára akarok vásárolni gépet, tartósság gyorsaság a lényeg. Heti pár alkalommal hordoznám a gépet.
HP Elitebook 850 G2 használt 170000,- Core i5-5300U 8GB DDR3L 15.6" 256Gb SSD 6hó garancia van még rá
HP Elitebook 840 G3 használt 175000,- Core i5-6300U 8GB DDR4 14" 256GB SSD HSPA + 2év garancia van még ráMelyiket javasoljátok, melyik gépet érné meg jobban? 840-nél nem volt a leírásban a max felbontás, létezik 840-ből FHD? HSPA + szimpi a 840-ben. Illetve kijelzőről tudnátok véleményt mondani összehasonlítás képp melyik a szebb jobb, melyik gép a takarékosabb?
Nagyrészt hálózatról lenne lenne használnva, aksit ilyenkor ki lehet venni/kapcsolni?Köszönöm előre is.
-
Pros
tag
válasz
Graphics #46502 üzenetére
Itt a ph-n vettem. De a 2. Caddyvel sem akar tökéletesen működni. Ezért lenne jó más fajta caddyvel esetleg hddvel kipróbálni. A gondom az hogy linux alatt működik de win 10el nem. Csak ha felpörög a hdd akkor látja a win 10 de eddig 1x müködött tökéletesen win 10 alatt. A bios is csak ugy látja ha már windowsbol ujrainditom a notit akkor F11-és látja hddt. Érdekes.... ezért kéne kiprobálni másnál.
-
Sziasztok, a hp probook 450 g1-be a 12,7mm-es caddy megy, igaz? Google nem segített, mert felváltva írták az alacsonyabbal.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- Battlefield 2042
- Banggood
- iPhone topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest