- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lacielvtárs #46068 üzenetére
Ajjajaj, itt alapvető gondok vannak
Ha úgy nézzük, akkor minden szálon mennek az elektronok, csak fordítva, mint a polaritás. Azaz negatívból pozitív felé. Mondjuk ez konkrétan így van, a többi csak elektronikai szabvány és megegyezés kérdése volt.
Ettől függetlenül: egy föld, két pozitív szál, az három pólus, két aktív szál: egy táp és egy adatvonal.
Nem kell ezt megérteni, én 5 évig tanultam anno, plusz 4.
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #46068 üzenetére
Ezt direkt csinálod?
Ott a kép. a középső szál az adat, a belső kör az áram, a külső kör pedig ennek a kettőnek a földje. A föld lehet közös.
Van, és elég régóta van adatkapcsolat, az mondja meg hogy milyen erős a táp, így nem égeti le magát a gép kisebb táppal.
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #46066 üzenetére
A GND-n nem "megy" semmi. Az a másik két szál "minusza".
-
válasz
Lacielvtárs #46063 üzenetére
Ha ez volt a kérdés, akkor a GND, azaz föld (helyesebben nulla) is egy szál, ugyanolyan mint a két pozitív pólus, számszakilag
a másik két pólus ehhez képest lesz "valami", ehhez képest van rajtuk valamilyen feszültség vagy jel.
-
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #46063 üzenetére
GND a ground. Mi a gond?
-
Chaser
legenda
válasz
Lacielvtárs #45241 üzenetére
nem, esetleg ki lehet ütni, aki foglalkozik ilyennel 10k körül megcsinálja
-
szotadi
tag
válasz
Lacielvtárs #45241 üzenetére
Ez sajnos már régebbi EliteBook-esetén sem működött (HP 8530p)!
8510p, 6910p stb. és a korábbi nc szériánál még lehetett! -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #45048 üzenetére
Mindenre IS jó
-
szotadi
tag
válasz
Lacielvtárs #45046 üzenetére
-
kkdesign
senior tag
válasz
Lacielvtárs #45044 üzenetére
Minek a közelbe külön ilyen? nekem a hangkártyába van integrálva
Hát látod, én is
viszont ha kihúzom a fejhallgató dugaszból tehát ha a laptop hangszórót használom akkor nem produkál ilyent.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Lacielvtárs #45041 üzenetére
megnéztem, frissítettem is, de sajnos ugyanúgy ez a baj
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44969 üzenetére
Köszönöm a választ majd kipróbálom ha lessz lemezem!
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44967 üzenetére
Usb-ről szeretném! de lehet csak lemezről tudom?
Vagy nem is lehet rátenni win 7-et! -
motown5l
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44777 üzenetére
van 1 pixel hibam.1 hetes laptop.Visssza vittem oda ahol vasaroltam,ki akartak cserelni,csak kifogyott a keszletbol.26.aig kel varnom vele.ha nem lesz addig nekik,akkor vagy a penzt adnak vissza,vagy pedig masik tipust kene valasztanom.Vagy pedig marad igy ahogyvan.Mikor vissza vittem,akkor ugyvolt hogyvalasztokegy masikat,de igazabol ilyen jo arban nemtalaltam olyat ami felvette volna vele a versenyt.ugyhogy ha nem lesz esetleg nekik 26.aig,akkor megmarad igy ahogy van.Igazabol mi lenne a szeria szama? a 15-os?Mert lattam olyat en is a youtube-n amibe volt m2,es volt amiben nem.Igazabol meg vagyok vele nagyon fogva
-
motown5l
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44775 üzenetére
szia.Koszi a hozaszolast.kivulrol igy nez ki.de a billentyuzet fekete.
[link]
ez volna az -
korpicschess
veterán
válasz
Lacielvtárs #44760 üzenetére
Sőt, hát le is húzza, sokkal több gigahz, na meg mennyivel több mag van benne! Mindenkit átk*r az Intel...
Most komolyan, hogy lehet ilyet leírni egy szakmai topikban?
Előző kollégának is szól.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Lacielvtárs #44724 üzenetére
Sokan használják pl. a skype-ot is csak telefonálásra. Nem mindenki video telefonál.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Lacielvtárs #44722 üzenetére
Öregszem na... a szemem már nem a régi, az a hülye kerek műanyag biszbasz a kamera helyén elsőre átvert
Bezzeg mikrofon meg van benne, lehet majd a kínaiktól beszerzek utólag egy kamerát... -
edari
őstag
válasz
Lacielvtárs #44718 üzenetére
Én clu-t
-
edari
őstag
válasz
Lacielvtárs #44715 üzenetére
És az se árt, ha nem 100 Ft-os pasztával kenjük a cpu-t/gpu-t. Ez laptopoknál hatványozottan igaz.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #43579 üzenetére
Amikor a notin lévő egér hibásan tekert átraktam az asztali gépembe és ott is ugyanazt produkálta mint a notinál, azaz hol tekert hol nem, illetve volt olyan is, hogy a tekerés irányával ellentétesen is egy kicsit majd egy kb. két-három tekerésig megint jó volt ...
Ui.
Mivel az egér kb 5 hónapos volt visszavittem gariba, ott is kipróbálták és szó nélkül cserélték. -
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #43488 üzenetére
Ha még érdekel ...
Azt hiszem sikerült megtalálni az usb-ről történő bootolás "nyitját"Idézet:
"2. Minden W8 vagy újabb Windows-al előtelepített gép UEFI installal lett telepítve, amelynek idevágó folyománya, hogy a meghajtón GPT partíció stílus van (nem MBR) és a BIOS-ban be van kapcsolva a FastBoot nevű opció. Ez utóbbit ki kell kapcsolni átmenetileg, ellenkező esetben nem lehet USB-s eszközről boot-olni. (gyakran minden egyes újraindítás után a BIOS automatikusan újra bekapcsolja, erre ügyelni ..." -
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #43429 üzenetére
Na ez már biztató.
12,7mm-es megy bele ugye? -
Dhampir
félisten
válasz
Lacielvtárs #43286 üzenetére
Nálam a ProBook 6570b-ben a Kingston másfél éve hibátlan, 650 G1-ben egy másik Kingston szintén hibátlan volt.
-
válasz
Lacielvtárs #43286 üzenetére
Igen, nálam is hasonló volt a helyzet. Probookok kingston ramokkal elindultak ugyan, de bootolásnál mindig hibaüzenetet adott, hogy nem megfelelő a ram.
-
válasz
Lacielvtárs #43280 üzenetére
én is
-
diobioesz1
tag
válasz
Lacielvtárs #42877 üzenetére
Tudod én egy kérdéssel jöttem hozzátok és mindenki el kezdte a gépem színvonalát kritizálni.Nem ferr na...)
De sok ember szeretné ha ilyen lenne neki.
Egyedül Te reagáltál a konkrét kérdésre,amit még egy szer nagyon köszönöm!
Kívánom legyen szép napotok! -
diobioesz1
tag
válasz
Lacielvtárs #42871 üzenetére
"photoshopnak"...
Én nem foglalkozom ilyesmivel...
Miért nem akarjátok megérteni,hogy amire mi használjuk a géped-gépeket,
nem kell erőgép...
Kiválóan mennek a videóim,fényképeim,de hidd el javítás céljából, több i3-í7-í7 gép
megfordult nálam.
Nekem "nem jobbak" ezek,mert amire én használom az enyém tökéletesen megfelel.
Én ezzel nem zártam ki,hogy Neked az jó.
Értsük már meg egymást...Nagyon köszönöm a wifivel kapcsolatos válaszod!
Az igazság az,hogy nem jelent meg driver 2015 augusztus után,tehát a gép azt sem tudja,mi a 10-es.
Viszont egy panelban 8.1-el /gyári eredeti/ 25-30 csatlakozási lehetőséget lát.
A kártya ezek szerint jó.Szerintem... -
ló úr
őstag
válasz
Lacielvtárs #42753 üzenetére
Probook 6460b van nekem. Ott Bios alól megy ez a dol9g. Legalábbis láttam opciót rá, frissíteni még nem frissítettem. Van vmi friss bios ehhez a géphez?
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42750 üzenetére
Viszont kényelmes.
Asztali gépnél megszoktam, hogy penrre teszem a bios fájlt, majd bios alól frissítem. De itt ilyen lehetőséget nem találtam. Még.
Keresem a mikéntjét. -
válasz
Lacielvtárs #42739 üzenetére
Nem pakolok alá semmit, elvileg a billentyűzet felől szívja a levegőt, a fenéklemez zárt/zártabb
-
ló úr
őstag
válasz
Lacielvtárs #42675 üzenetére
80-100 ezer akart fentebb lenni. Ez nem bay trail. Az más. Az integrált cpu lapban. Gyengébb szerintem mint ezek. Nekem volt asztali haswell celeronom is g1840 azzal se volt semmi gond ssdvel megtámogatva, sőt winyóval sem ha már bejött a rendszer
Vér István sem vagyok de utálom a nyögvenyelős működést énis viszont 10mp alatt kb asztalon vagyok indításnál pinkód beírásával együtt. Pedig van hd sentinel, torrent is amiket bekell töltenie.
Nekem megfelel. Ennek tükrében és amiket mondtatok nem feltétlen éri meg cserélnem egy minőségibben összerakott 6460b-t egy full műanyag laposabb g4-re !? -
ló úr
őstag
válasz
Lacielvtárs #42671 üzenetére
Nekem egy Hyperx Fury van benne 4 GB rammal. Proci egy Celeron B 810. Sandy bridge. Én nem veszek észre problémákat netezés, youtube közben. Facebook csak telefonról megy így egyszerűbb
Starcraft 2 megy 720p ben rajta, doom 3 is elviselhetően, half life 2. Ezekkel elvagyok meg főként filmre és youtubera van használva 90%ban meg kis torrent. Nincs akadás lagg fagyogatás windows 10 alatt. Nyilván nem egy erőmű de kis fürge az ssd miatt.
De persze kinek hogy. Én úgy nézem ezt, h 6 hó garival volt 44900 ft+ssdNyilván nem kell várni tőle i3-i5 sebességet de nem is 80100 ezerbe került.
-
válasz
Lacielvtárs #42671 üzenetére
Csatlakozom, szerintem is kevés a cerka a normális használathoz. Működik persze, de egy kínlódás vele az élet.
-
chatran
őstag
válasz
Lacielvtárs #42549 üzenetére
Nem optibay, linkeltem egy képet
Sima HDD keret.
-
sch_a
addikt
válasz
Lacielvtárs #42543 üzenetére
Felismertem
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42543 üzenetére
Nekem Sarka Kata ugrott be róla. Tévedtem.
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42540 üzenetére
A Te döntésed.
Ki ábrázol az avatarodon? Egy magyar celebre emlékeztet......
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42535 üzenetére
De az én véleményem szerint az lenne az egyszerűbb, ha ő tenné bele, mert így ha esetleg valami garis probléma lenne, akkor a szakszerűtlen bővítést kizárhatnátok.
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42530 üzenetére
De ha egyébként meg akarod venni a lapost, valahogy lefogja szállítani neked. Most hogy hogyan nem érdekes. Akkor kérdezd meg, hogy az általad igényelt ram mennyiséggel mennyibe kerülne! Mert ha annyira bővítené megvennéd. Ha lehetséges bővítse, és úgy egyezzetek meg az árra. Ha megtudja oldani, akkor megfogja, hisz eladó a termék.
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42524 üzenetére
Ahogy elnézem, az eladó ezzel foglalkozik. Csak tud rá nyilatkozni. Vagy beszéld meg vele, hogy szerelje be Ő az általad vitt ramot. Hátha belemegy!
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42521 üzenetére
Ez alapján lehet. Csak nem 1 perces művelet.
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42483 üzenetére
Ennyi. Használd megelégedéssel!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42479 üzenetére
köszönöm az infókat, tegnap sikeresen beüzemeltem a 9,5mm hdd-t az optibay keretbe.
rendben teszi a dolgát.
még egyszer köszönöm a segítségeteket -
Viktor77
titán
válasz
Lacielvtárs #42476 üzenetére
A SATA1 sávszélje is több mint a vinyóé amit veszel. Nem a csatoló lesz a szűk keresztmetszet.
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42476 üzenetére
Nekem HP8560p pl. a boot sorrendnél (F9) nem is szerepel a gyári dvd.
3 lehetőség van:
- Notebook Upgrade Bay - ebben van ugye most az optikai meghajtó
- Notebook Hard Drive
- Notebook EthernetMivel jelöli a bővítőrekeszt, ezért gondolom, hogy egyenértékűek.
-
embe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #42474 üzenetére
Szerintem a bootsorrendet úgy állítod és kész.
-
adika4444
addikt
válasz
Lacielvtárs #40332 üzenetére
Szia!
Köszi, akkor így fogok tenni...
De arra azért még mindig kíváncsi lennék mi a problémája a gépnek...
Mert hogy még a hűtés se pörög fel, de a led meg világít... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Lacielvtárs #40300 üzenetére
Én konkrétan mikor szervízeltettem, akkor mondtam hogy olyan szinten lassú és kattog is a HDD, hogy csináljanak vele valamit. Hát kicserélték
Szerintem amúgy semmi baja nem volt, szimplán csak egy sz.r lassú Hitachi. A kattogás meg valami misztikus dolog, mert az újnál is néha előjön pakolgatja a fejet ide-oda idle-ben 2-3 sec-enként. Néha hetekig nem csinálja.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Lacielvtárs #40298 üzenetére
SSD Must have ezekbe a gépekbe... hiába egy i5 4200M is, olyan tetű lassú vinyókat raknak ezekbe, hogy használhatatlan kb. Nem volt gyorsabb, mint a 6 éves Asus-om, nemrégen pakoltam bele én is egy SSD-t, és megmutatta mit tud.
Aki HDD-vel használja, az kb vehetett volna alapból egy öreg 2magos gépet is
-
válasz
Lacielvtárs #40113 üzenetére
Automatán kezeli a rendszer, nem kell állítani.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #40113 üzenetére
Nem valószínű, de miért akarsz állítani a ram mennyiségén? Attól nem lesz gyorsabb.
-
Viktor77
titán
válasz
Lacielvtárs #39850 üzenetére
Az én gépem régebbi, de USB-ről telepítettem, igaz, én Rufus-szal készítettem a telepítőt.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39848 üzenetére
-
Pferi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39850 üzenetére
Próbáltad már így?
"A biosban (f10)Be kell állítani a legacy lehtőséget.
(enable)
utána megint f10 azzal elmented majd az igen gomb.
Utána addig nyomkodod az esc-t ameddig nem dob be egy ablakot.
Majd f9 be bootol a pendrivról és megy"
A helyesírást nem volt kedvem az idézetben javítani... Usb 2 és usb 3 portban is próbáltad? -
Pferi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39848 üzenetére
100% hogy lehet USB-ről telepíteni, az utóbbi 6-7 évben nem találkoztam olyan notebookkal amire nem lehetett volna telepíteni pendrive-ról.
Letöltöm az iso-t (pl. Windows 7 SP1 AIO x64 Integrated May 2015 IE11 Hungarian-Kori.iso), majd a "Windows 7 USB DVD Download Tool" segédprogrammal felteszem pendrive-ra. Beteszem az aktuális notebook, netbook usb portjába, boot eszköznek kiválasztom a pendrive-t és kész.
Ezzel az eljárással nem volt még gondom soha, pedig jópár notebookra telepítettem így oprendszert.
Pár napja egy Fujitsu-Siemens U9200 notebookra és egy HP Elitebook 8460P-re telepítettem így. -
válasz
Lacielvtárs #39834 üzenetére
Bár nem vigasztal, de más is járt már hasonlóképpen az ilyen processzorral szerelt géppel:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_11203-11207.htmlA megoldás, eladni, és venni egy normális(abb) gépet.
Esetleg SSD, (ha van pénz lóvééra, ill. ha nem kell tárhely) vagy egy SSHD.
A ram bővítése 4-ről 8 gigára akkor kell, ha a feladatkezelőt megnyitod, és használat közben figyeled, h mennyi ramot eszik a gép.
Ha elfogy a 4, akkor érdemes bővíteni, de netezéshez, meg office, meg ilyen alap dolgokra (film, zene, képek) elég 4 giga is.Esetleg CCleanert töltsd le, és az automatikusan induló programokat nézd át, ami nem kell, azt tiltsd le, ezzel is lehet némi "sebességet" nyerni.
Egy 30ezres páréves üzleti kategóriás géppel jobban jártál volna.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39836 üzenetére
Ezért érdemes vásárlás előtt alaposan utánajárni, nehogy "meglepetés" érjen.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39834 üzenetére
4GB és 8GB között egyszerű használat során nem érzel semmit átlag felhasználásra. Esetleg jobb időzítésű ramok nyújthatnak némi jobb teljesítményt (CL11->CL9 +3-5%).
Ennyiért tudtál volna jobb gépet is venni szerintem. Processzor elég gyengécske
-
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39832 üzenetére
Mit is szeretnél tulajdonképp (a mi a lényeg és milyen gépről van szó)?
Rambazár is teljesen megbízható
-
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39828 üzenetére
Kingston ramokat szerintem kerül el, mert nem nagy szám.
HP gépbe Samsung vagy Hynix szokott lenni leggyakrabban gyárilag, kompatibilitásban is jobbak ezek.
Micron és Crucial, G.Skill ramok is jók egyébként.Itt biztos jót kapsz
-
Pferi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39825 üzenetére
-
válasz
Lacielvtárs #39825 üzenetére
A processzor nem cserélhető, ezek BGA tokozásúak, az alaplapra van forrasztva.
És milyen ramot tetteke a gépbe végülis?
Egy ram foglalat van, és abból a 4 gigást átcseréltétek egy 8 gigásra?
1600-as? És nem DDR3L, hanem csak DDR3?
Érdekes, a 8 gigás modulok nem régóta kaphatóak, egy ideje meg inkább csak DDR3L-t ontanak a gépsorok már magukból. -
Viktor77
titán
válasz
Lacielvtárs #39814 üzenetére
A foglalatba ezek mennek bele.
Hogy cserélhető-e, az más kérdés. -
gyuszmó
őstag
válasz
Lacielvtárs #39595 üzenetére
köszi
-
bepken
veterán
válasz
Lacielvtárs #39483 üzenetére
tegnap teszteltem az univerzális driverrel (ugye töröltem a francba a hp oldaláról letöltött bííícc drivert), így meg is szűnt a probléma. legvégsőbb esetben ez a verzió fog maradni.
most viszont reggel óta a Realtek oldaláról letöltött driver van fent, szintén a bííícc féle hangszínszabályozós cuccot pakolja fel, de egészen biztos, hogy nem ugyanarról a csomagról van szó, mert itt most mintha nem jelentkezne olyan feltűnően a pulzálás.egyszerűen nem jövök rá, hogy mi okozhatja ezt..még csak azt sem tudom mondani, hogy erősebb basszusnál kezd pulzálni...rejtély tényleg.
(a 16 bitet viszont benéztem korábban, hangkártya része elvileg 24 bites....ami mondjuk alap) -
válasz
Lacielvtárs #39483 üzenetére
Hagyd meg a win alap dirverét, ha azzal jól megy
-
bepken
veterán
válasz
Lacielvtárs #39481 üzenetére
[link] << elég benézni a fórumba... nyakamat rá, hogy driver probléma
este kipróbálom, mit csinál, ha törlöm a drivert a picsába... (eddig nem tettem meg, hátha találok megoldást)
szerk.: mint mondtam, első körben a Win8 alatt nem tettem fel semmit, csak valami univerzális drivert pakolhatott fel. a 2 nap alatt nem találkoztam ilyen problémával, csak miután rendesen megtörtént a frissítés/driver telepítgetés
(#39483) Lacielvtars! köszi a tippet, realtek oldalán még nem keresgéltem
-
Louro
őstag
válasz
Lacielvtárs #39373 üzenetére
Szia,
elnézést, hogy nem írtam, de boldog nászéjszaka volt végül
A megoldás az lett, hogy a Windows 8-as driver-eket akartam leszedni próbaképp. Ott láttam utalást, hogy mi is kellene. Arra rákeresve + a windows 7 driver kulcsszavakra meglepő módon a HP oldalát adta ki a Google
A HP oldalán szinte mindenhez van Windows 7 driver is, csak azt nem értem, hogy akkor miért nem linkelik be :S
Nem kicsit elvennék a vásárlók kedvét :S
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39291 üzenetére
Köszi az infót.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39276 üzenetére
Amikor a HDD-t SSD-re cserélted kellett hozzá valamilyen "beépítőkeret" vagy egy az egyben simán cserélhető volt?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Lacielvtárs #39287 üzenetére
WIn7 egyszerűen nem ismeri ezeket az USB vezérlőket, a chipsetet meg végképp, nem ördögtől való dolog ez. Olyan mint XP esetében a SATA, ott is 99%-ban kellett integrálni a telepítőbe drivert, hogy menjen a dolog.
Még a Win8.1 sem ismer fel minden USB3-at, csak az ismertebb Intel-t pl.
-
kutasi
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #39283 üzenetére
Szia.
Kösz a képet, beállítottam ennek megfelelően, plusz MBR partícióra.
3 különböző W7 van itthon, sikerült őket feltelepíteni, de mindnél ugyanaz a hiba jelentkezett. Csak a hangkártya és a dvd illesztőprogramja működött, semmi más. Az a gond, h se a gépen, se a win telepítőn nem talál illesztőt, usb-t meg nem is kezeli. Netre sem csatlakozik.
Megoldásként az gondolom, h most hdd alatt letöltöm a drivereket, kiírom és arról megpróbálom telepíteni, ha nem ad vki jobb tippet, vagy megoldást a w8.1-re.Próbáltam több xp-t is feltenni, hátha, de azok meg kékhalállal elszálltak.
-
kutasi
csendes tag
válasz
Nekem is ilyen gépem van, benne előre telepített W8.1 GPT partíciós HDD-n.
Vettem egy Intel SSD 535-t, amire szeretném a hivatalos 8.1-et feltenni és kicserélni a HDD-re. Olvastam egy csomót (UEFI,legacy,MBR,GPT,secure boot, meghajtó zárolva, nem boot disk ...ááá), migráltam, telepítettem, stb., de nem jön össze.Most itt tartok:
1. DISKPART-al törölve minden partíció az SSD-n.
2. diskmgmt.msc - lemezkezelővel inicializálva GPT formátumra.
3. Microsoft oldaláról letöltve W8.1 iso képfájl, DVD-re kiírva.
4. HDD-t kivettem, SSD -t beletettem a gépbe.
5. BIOS-ban gyári beállítások visszaállítva, azaz Legacy Support Disabled, Secure boot enabled.
6. Indításkor F9-el megfogom, DVD-ről indítom.
7. Product key beírása után nincs ott az SSD, ezt írja: "Nem találtunk meghajtót! Tároló-illesztőprogram betöltéséhez kattintson az illesztőprogram betöltése lehetőségre."Miért nem ismeri fel a meghajtót?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Lacielvtárs #39280 üzenetére
Jól látod semmit sem ér, nekem nagyon régi P4-es gép, ATI 9600 Pro-val is kb ilyen pontokat kapott, CPU-ra meg jobbat.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39279 üzenetére
-
szabonagyur
félisten
válasz
Persze SSD gyorsítani fog rajta, de sajna most sem a HDD a legnagyobb probléma...és ahogy kiveszem a kolléga szavaiból alapjában lassú a gép, azért is akar már programokat leszedni.
Amúgy ez legalább a 2GB RAM-os kiadás?
de a cpu feladatok valamint a grafikus feladok nem lesznek rajta gyorsak.
Akkor mégis mi lesz rajta gyors? HDD műveletek? Sokat ér vele ha a CPU utána kullog. Böngészés és társai nem lesznek SSD-től gyorsabbak.A bootolás egy dolog, hogy gyorsul, meg amíg nincs megnyitva több program addig az adott program indulása is gyorsul, de ennyi, utána már kell a hardver.
-
evans123
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #39262 üzenetére
Koszonom a valaszt, kozben megtalaltam a hp honlapjan, hogy 1x4 giga van benne, szoval ez jarhato utnak tunik.
-
Peddy789
őstag
válasz
Lacielvtárs #39221 üzenetére
És ahoz lesz driver támogatá rendesen? Mert akkor hagyom a win7-et aztán ha kijött akkor win 10 lesz egyből
-
válasz
Lacielvtárs #39208 üzenetére
nem néztem meg a videót, de biztosan lehet
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39205 üzenetére
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, de mint írtam "a notiba lévő seriallal egy másik (sallangoktól mentes) Win8.1-et, azt meglehet csinálni...?"..., azaz van egy teljesen legális win 8.1 és egy szintén teljesen legális kulcs.
A kérdés most már csak annyi, hogy a gyárilag telepített, és mindenfajta felesleges progit, hivatkozást, stb tartalmazó win helyett lehet e legálisan, a meglévő kulccsal, egy másik win8.1-et feltenni? -
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39186 üzenetére
"... nem, nem azt mondom hogy nem lehetséges, nekem nem sikerült életre kelteni az usb bootot..."
Hátha érdekel ...
Találtam egy ezzel foglalkozó hsz-t, főképp a 2. pont tartalmára érdemes figyelni. -
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39186 üzenetére
A KINGSTON 240GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/240G-t néztem ki, remélem, hogy ez jó lesz.
Most gyűjtők infókat róla ... -
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39184 üzenetére
Ne fáradj vele, mert tisztában vagyok azzal, hogy az SSD-vel mennyivel gyorsabb a bootolás, a régi gépembe már raktam be SSD-t.
Én az optikai meghajtó helyére gondoltam beépíteni az SSD-t, mert a hdd-re is szükségem lenne, jól értettem a #39179 hsz-ban lévő infót, hogy azt valamiért nem lehet? Win8.1 maradna a gépen ...
A másik gondom meg az, hogy (ha ezt is jól értem ) ha a optikai helyére kerülne, akkor oda valami mSSD kell. Ha ez így van akkor mit ajánlotok? -
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39181 üzenetére
Köszi az infót
(Tartók tőle, hogy a 120GB SSD kicsi lesz, valamivel nagyobbat kellene néznem ...)
-
sz.j
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #39179 üzenetére
Szia!
És az eredeti /gyári win8.1-et raktad fel az összes HP által telepített progival együtt vagy csak a win8.1-et tetszőleges programokkal?
-
lkksioskdl3
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #39142 üzenetére
köszönöm!
MA akkor neki is esek. Mentést már csináltam.
Akkor nem is szórakozok 8.1-gyel, majd 10-re frissítek ha már lesz valmi visszajelzés. -
lkksioskdl3
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #39140 üzenetére
nem még, mert előre telepített a win és nem tudom mi a kulcs. msnaa-ról 8.1et gondoltam felrakni, de nem tudom mennyire jók hozzá a driverek.
-
b.kov
senior tag
válasz
Lacielvtárs #38891 üzenetére
Semmi extra hardver nincs benne igazából. Egy i3 4030U teszi a dolgát 4GB ram mellett. Meg HDD-vel vettem, de eddig meg vagyok vele elégedve.
-
b.kov
senior tag
válasz
Lacielvtárs #38888 üzenetére
Szia!
FreeDOS-sal vettem, MSDNA-s 8.1-et húztam fel rá cirka 15 perc alatt. -
KisTücsök
addikt
válasz
Lacielvtárs #38873 üzenetére
Ahogy látom azonos.
HP 8440p. 8Gb max, azt hiszem.
Rendben, Köszi!
-
KisTücsök
addikt
válasz
Lacielvtárs #38866 üzenetére
Van most benne egy 2Gb-os Elpida meg egy 2 Gb-os Hyundai Electronic.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest