- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
pataig
tag
válasz Pyttawrx #47697 üzenetére
Igen egy picit segítettél, bár a bizonytalanságom továbbra is fennáll!!
Nem tudom, hogy ilyen ár körül kapok-e ssd-vel szerelt gépet, ami hasonló teljesítményben is...
Gondolkodtam, hogy az optikai meghajtó helyére rakni egy ssd-t, s 8Gb ramot bele, de akkor megint nagyon sokba lesz (nekem)....
Egyébként ezek a típusok megbízhatónak, ajánlottnak tekinthetőek?? vagy van ami ettől jobb ajánlat és hasonló árban és teljesítményben? -
HARDVERAPRÓD
válasz pataig #47696 üzenetére
Szia!
Amiért venném meg:
- mivel néha nem megyar billentyűs szokott jönni (igen láttam, hogy az van odaírva).
- Inkább már SSD-s modellt néznék
- 4GB ram nekem picit kevés.Amiért megvenném:
- Arra amit írtál bőven megfelel neked azzal nincs gond.
- 3 év gyári garanciát, háztól-házigAnyagminőség, ez olyan általános megállapítás, hogy kinek mi a jó vagy rossz, illetve ki milyen gépekhez volt szokva. Nyilván csodát ne várjunk, de ebben a kategóriában elmegy.
Remélem segítettem
-
pataig
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kinek mi a véleménye a következő gépről:HP 250G6 15.6" FHD AG laptop, Intel Core i5
Ennyiért jó ajánlatnak tűnik, de van akik azt mondják nem szabad megvenni! (Pedig ennyiért sehol nem láttam)
Van aki a bolt miatt is lebeszélne erről....
Nekem általános felhasználásra kellene (fősulihoz, internet, office, filmnézés...)
Minden vélemény érdekelne!!!
Vállalható?? Vagy sok gond van ezzel a szériával?? Az anyagminőség tényleg nagyon rossz?
Előre is köszönöm! -
Zolly444
aktív tag
Hello!
Van egy Elitebook 840 G1-em egy 320GB os HDD-vel. Tudnék szerezni jó árban egy SSD-t, de nem M2-es hanem sima 2.5"-es. Meg lehet valahogy oldani ,hogy mint a HDD és az SSD is egyszerre működjön, vagy nincs erre hely a gépben?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t -
chester91
senior tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy egy HP Pavilion 15 (15-au100nh) típusú laptopnak M.2 Sata vagy mSata SSD csatlakozója van? Mert annyit sikerült kideríteni, hogy van csatolo felület, de hogy melyik az nem derült ki. Előre is köszönöm!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
HARDVERAPRÓD
válasz SeniorTilla #47691 üzenetére
Valakinél nagyon beraadhatott....
-
veterán
-
Noavokcsá
csendes tag
Sziasztok! HP 6550b laptopom van , i7 processzorra szeretnék bővíteni, milyen processzort tehetek bele?
Csak olyan válaszoljon aki tudja, hogy mi a különbség PGA988 A-B között, mert én arra gyanakodom. ugyanis vásároltam egy i7-720QM processzort újat és nem lett jó vagy eleve rosszat kaptam?123123
-
HARDVERAPRÓD
válasz kulcsarbence #47688 üzenetére
Hello!
eljesen tökéletes arra, maire vásárolni szeretnéd. Amit küldtél linket az nem megyar oldal, így úgy gondolom a billentyűzet sem magyar kiosztású. De ez biztos neked is feltünz
Üdv -
kulcsarbence
tag
Hello!
Mit gondoltok [link]erről a laptopról? Ezt szeretném megvenni egyetemre.
-
-
hallador
addikt
válasz szucsinka #47681 üzenetére
Az van, ha kifejezetten olyan alkalmazásokat használsz, aminél az egy szálas mag teljesítmény számít, és! nem használ jelentősebb multimédiás utasításkészletet, akkor értem. (2D Cad tervezés).
Ha nem ilyen miatt kell akkot teljesen feleslegesen erőlteted meg magad, mert azzal a processzorral nem az a baj, hogy lassú, hanem ez, hogy jó pár millió hekto víz lefolyt a Dunán, és a felhasználók által használt mindennapi háttérfolyamatok teljesen kicserélődtek. (megjelent a html5, a vc9, a h265, a hevc, eltűnő félben van a flash (amire az a processzor még ki volt hegyezve)).
Ebből adódóan, a komplett processzor család lassabb lesz, mint akár egy mai kaby lake, a kaby lake R-nél pláne, a coffee lake-nél meg pláne.
Az Sandy Bridge családba tartozó Ivi-Bridge lapkák ma már csak akkor használhatóak évezettel, ha kicsit türelmesebb, az ember, mivel már tartalmazott avx-et, és egyebeket, viszont az x264/x265-ben ez a processzor nem túl acélos, a fullhd x264 webes tartalomhoz pedig karcsúcska, ezért teljesen mindegy. Szerintem.(#47680) Ronam
A gépcserét akkor veszed észre, ha az alját nem szerelik át, az alaplap, és a bios serialját simán átüti a szerviz, amikor alaplapot cserélnek, akkor is ez történik. Akkor veheted észre a gépcserét, ha a gépen jól látható helyen karcolás sérülés volt, és az eltűnt, tegyük fel a zsanéroknál, a kijelző káván stb. A serial-ban én nem bíznék annyira.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
őstag
sziasztok van egy hp envy m6 -os laptop hozna némi gyorsulást ha a procit kicserélem?
i53210M-van benne (vagy ki lehet e egyáltalén cserélni?) i5 3360M vagy i7 3520M-re gondoltam -
veterán
-
hallador
addikt
válasz Kaci84 #47670 üzenetére
Szia,
Nem ennyire egyszerű a dolog. Ha külföldön vettél egy gépet, akkor legalább egy területhez kell tartoznia (EMEA ez rendben). Egyszer honosíttatnod kell a gépedet, ezt egyszer lehet megtenni, azaz ha egyszer Németországból Magyarországra honosíttattad, akkor onnantól kezdve magyar garancia van rá, és vissza már nem lehet honosítani.
Az alapgarancia az honosítható, a CarePack ami a +2 év az pedig attól függ, de nagy eséllyel, ha járt a géphez, akkor alap carepack-ról van szó, az elveszett, mert az ország specifikus az esetek 90 %-ában. Kb így működik.(#47676) Ronam
Ilyen esetben az van, hogy a magyar lokalizációs gép alkatrészre lehet, hogy 6 - 8 hetet kell várni, és ilyen esetben inkább a HP bevállalja a presztízs veszteséget, mint, hogy 2 hónapot kelljen alkatrészre várni. Ez azokra a modellekre szokott a HP-nál érvényes lenni, amivel még nem nagyon találkoztak. Téged nem boldogít, csak ilyen is állhat a háttérben.
A rosszabb eset, ha elvesztették, vagy utazás során törték a gépet.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Ronam
addikt
válasz Pyttawrx #47675 üzenetére
Beszéltem velük, a srác hebegett habogott . A lényeg, hogy állítólag muszáj a billentyűzetet is cserélni, ami igazából nem is lenne probléma, de azért azt kicsit viccesnek tartom, hogy nem tudnak magyar lokalizációs billentyűzetet beletenni. 3 ügyfélszolgálatosból 3 egyáltalán nincs képben, bár ehhez már hozzászoktam a legtöbb helyen . Következő gépem nagyon valószínű, hogy nem HP lesz..
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Van egy HP Omen laptopom, gáz volt az akksijával, nem töltött rendesen, és egy csavar is kiesett a gép aljából, ezért a töltő részénél kicsit megbomlott a ház. Július 28-án vitte el a gépet a DPD, hétfőn már náluk volt. Most pénteken hívtak a szervizből, hogy minden ok-e a géppel. Kérdeztem az urat, hogy milyen géppel, vissza se kaptam még , azt mondta utánanéz, és majd jelentkezik hétfőn. Az előbb hívott egy hölgy, hogy nem tudnak magyar billentyűzetet tenni a gépbe, csak "nemzetközit". Nem egészen értem, hogy miért akarnak billentyűzetet cserélni??? Szerencsére még egyik gépemet sem kellett szervizeltetni, de az normális, hogy ennyi ideig szaroznak vele?
-
Johnny70
tag
válasz Pyttawrx #47667 üzenetére
Köszi, egyelőre a másikkal se jó, még keresek több töltőt. Ha az se jó, csinálok egy videót. A fiam már szeretné lecserélni, mert FL Studiót nyom, ahhoz meg a proci már öregecske (ráadásul a program szempontjából 1 mag sebessége számít a legjobban, így most olyan utódot keresek használtan, ami nem horror árú)
-
őstag
Most elöször lesz HP noti van magyar márkaszervíz? Ha külföldön vetted akkor is szervizelhető itthon?
Köszi a segítséget? -
HARDVERAPRÓD
válasz Johnny70 #47663 üzenetére
Szia!
Ha jól értem hp elitebook 6930p-ről van szó, és az akkumulátor visszajelző világít 11x?Ha igen akkor a töltővel van gond, próbáld meg másik töltővel. Ha az a gond csak gyárit vegyél, használt is jó.
Ha nem e a gond, akkor kérlek videózd le mit csinál pontosan, és linkeld be.Köszi
-
HARDVERAPRÓD
válasz csak1kerdes #47665 üzenetére
Szia!
Itt jól le van írva a cpu jelölések:
https://tech2.hu/az-intel-processzorok-es-jeloleseik-avagy-mi-mit-jelent/Szervizzel kapcsolatban, ezzel konkrét típussal nincs tapasztalatom, de 3 évet adnak rá, és ha normális helyről veszed, majd a hp oldalon is megnézed s/n szám alapján akkor nem lehet gond vele.
Melegedni nem igazán fog mivel U széria, azaz nem tudod annyira megterhelni. Ne ágyban használd és nem lesz gond -
csak1kerdes
csendes újonc
válasz Pyttawrx #47664 üzenetére
Szia!
Köszi a választ Igen, én is így értettem, hogy low-medium grafikán játszanék általában, tisztában vagyok vele, hogy ennyi pénzből valódi gamer notit nem kapok (és nem is érzem igazán szükségét).
Az 'U' jelzésről eddig azt gondoltam, hogy minden notebookban található inteles proci ilyen, a legerősebb i7-eseknél is mindig ott van mögötte az U (pl. i7-8550U). De ha jól értem ("még jobban gyengített mobil processzor") vannak olyan notebookba szánt CPU-k, amik nem U-sak, és olyanok, amik U-sak, azaz még gyengébbek. Vagy rosszul értem? :/
Még az eredeti kérdésre visszatérve: hűtésről, szervízről tudnál/tudnátok tapasztalatokat mondani?
Köszönöm! -
HARDVERAPRÓD
válasz csak1kerdes #47662 üzenetére
Szia! Igen ezt a konstrukciót néztem én is, erre írtam a válaszom.
A játékaid alapján ezzel a kettővel nem lesz gond: Skyrim, Crusader Kings 2, viszont a Thief már lehet hogy csak gyengébb felbontásban fog menni.
Emelett: Az "U" jelzésű proci: U – még jobban gyengített mobil processzor.
Ezért nem alkalmas ezek a procik játékra. Ezt azért vedd figyelembe.
Amt írtál arra jó lesz bőven: Egyetemhez kell (irodai alkalmazások), netezés, filmezés.
Remélem segítettem. -
Johnny70
tag
Sziasztok!
Behalt a 6930-asunk, segítséget szeretnék kérni. Nem kapcsol be, csak annyit csinál, hogy a power led elkezd kéken világítani, majd mellette elkezd sárgán villogni, villog 11-et, majd kicsit hosszabban folyamatosan világít egyet és az info led felvillanása után kialszik, majd kezdi a ciklust elölről. Ezt csinálja akkuval, akku+táppal és csak táppal. Akksi levét, power gomb nyomvatartás min 30 mp-ig megvolt, nem resetelt. Valaki tudja a megoldást? Köszi előre is. -
csak1kerdes
csendes újonc
válasz Pyttawrx #47660 üzenetére
Szia!
Elképzelhető, hogy nem ugyanarra a gépre gondolunk, sajnos sok helyen jellemző, hogy teljesen ugyanolyan néven nagyon különböző specifikációval árulják a dolgot. Amire én gondoltam, az ez:
[link]
i5-8250U CPUval és MX150 GPUval árulják, az alapján, amit videókon és teszteken látok, annyira nem gyenge ez a gép:
GTA5
Overwatch
és egyéb játékokElsősorban nem játékra kell, csak nem akartam ide is kisregényt írni, ezúton is elnézést Egyetemhez kell (irodai alkalmazások), netezés, filmezés, kevés játék.
Leginkább Skyrim, Crusader Kings 2, Thief játékokkal szoktam mostanában játszogatni, azokat vinnie kéne, de javítsatok ki, ha tévedek :/ . -
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy régebbi HP Pavilion 15-ben lehet-e a mini pci express wifi kártyát ac-sre cserélni?
Erről lenne szó: link#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
HARDVERAPRÓD
válasz csak1kerdes #47659 üzenetére
Szia! Ez a gép gyenge a játék terén (CPU miatt), illetve attól függ milyen játékokra gondoltál. Webes játékokra jó lehet.
Üdv -
csak1kerdes
csendes újonc
Sziasztok!
Egy HP Pavilion 15 (CK001NH 2ZK17EA#AKC) gép vásárlása előtt állok (másik topikban ezt ajánlották). Van tapasztalata valakinek a hűtéssel, illetve strapabíróssággal kapcsolatban? Játékok esetén mennyire forrósodik?
A másik kérdésem az lenne, hogy van-e olyan webshop, üzlet ahonnan érdemes rendelni? Laptopszalon és Edigital jött most szóba elsősorban a vásárlásnál, nem vagyok otthon ebben a témában :/.
Laptopszalon 3+1 év garanciát ígér, bár a fenti hozzászólások alapján a garanciával lehet gond, hogy nem annyi, amennyit a bolt állít. Garanciaérvényesítés, szervíz szempontjából mire lehet számítani náluk? (sorry, a végére kicsit off lett a téma :/ )
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Netezésre, film nézésre ez a gép mennyire ajánlott?
-
hallador
addikt
válasz kidnou #47654 üzenetére
Szia,
A Kolléga által említett beállítás a GEN3-ig volt érvényben, illetve azzal egy időben megjelent Pavilionok esetében. Az újabb gépeknél ez fn + bal shift. funkció billentyű. Nem biztos, hogy a Te gépeden is így van, de a ProBook, EliteBook, ZBook, 250-en igen, Gyanítom ott is. Sok sikert a keresgéléshez.
-
kidnou
őstag
válasz SeniorTilla #47651 üzenetére
Fn gombot lehet valahogy szabályozni? Olyan gondom van, hogy pl. Total commanderben ha másolni akarok, akkor nem elég az f5, hanem fn+f5 kombináció kell. Többi gép után egy kicsit zavaró
-
veterán
-
bajuszatti
tag
Nekem eddig pozitív véleményem van a HP Ügyfélszolgálatról és a Support-ról. Amikor ki kellett cserélni az akkumulátort, nagyon korrektek voltak (szerencsére még garanciás volt a gépem).
Most újra kezdi az akkumulátor felmondani a szolgálatot, a garancia már lejárt a gépre. Így nem tudom, hogyan fog ez megoldódni.
Nagyobb terhelésnél, pl. játékoknál kikapcsol a notebook, így mindig töltőn van, nagyon kevés ideig bírja. Irodai munkára (gépelés, netezés), Youtube-videóknál még szépen dolgozik, de utána kakukk.
A BIOS, driverek frissítve vannak, a HP segédprogramjai közül nem tudom, melyiket érdemes megtartani a Support Assistant-on kívül.
-
Kam1kaze
tag
válasz SeniorTilla #47646 üzenetére
HP 15-AC130NH (V2H61EA)
Igen, régen nem is gondolkodtam így, csak az utóbbi pár évben sok problémám volt termékekkel és a garanciáztatással is. Ezért már jobban tartok a szervizeléstől is.
1 éven belül, háromszor mentem Békéltető Testülethez, külön - nagyobb - cégekkel szemben.
Samsung TV háromszor volt szervizben, első alkalommal rosszul szerelték össze, kivilágított felül a LED. Kicserélték a kijelzőpanelt, de ugyan úgy szoftverhibás maradt. Második alkalommal lecserélték a hátulját és megint szoftverhibás maradt, papíron azt írták, hogy egyik hibát se tapasztalták így semmit se csináltak rajta. Át volt ragasztva egy másik eltérő hátlapra a címke, amin a serial szám is van. Harmadik szerviz előtt már felvettem a kapcsolatot a külföldi Samsunggal és a külföldi Telekommal (T-től vettük), egyben, a szabálytalanságok miatt, írásban jelentettem a fogyasztóvédelemnél a T-t. Kaptak is egy 400 ezres bírságot, amit tudom, hogy zsebből kifizetnek, de egy kis elégtétel, hogy 1 évig hülyének néztek és 3 szabálytalanságot is elkövettek ez idő alatt. Mindezek után, a harmadik szerviztől már jó lett a TV, de persze papíron megint nem csináltak rajta semmit, mert "hibátlan" volt.Nem sorolom végig, untatva ezzel a fórumtársakat, de sok ilyen esetem van az utóbbi időben. Amíg nem borogat asztalt a vevő, vagy nem indít valamilyen ügyet a céggel/szolgáltatóval szemben, addig egyre több üzlet csak játszadozik az ügyféllel. Lehet az a baj, hogy első körben mindig normálisan állok hozzájuk.
Ezért nagyjából meg is vannak a bevált helyek/márkák és a tiltólistások.
Mikor nézegettem a laptopokat és véleményeket olvastam róluk, szabadidőmben pár hónapot, akkor a HP és a Dell maradt. Végül a HP győzött, mert éppen olcsóbb is volt, akkor futott ki (ilyen tulajdonságokkal a Dell, ha jól emlékszem 15-20 ezer forinttal drágább lett volna). Meg a színe (Anyámnak ez tetszett, neki lett véve, csak én intézem) , de nyilván, ez a szempont az utolsók közé tartozott.
A fentebb leírt TV sztori, meg 2 éve telefonnal is jártam hasonlóképpen, 4x vittem szervizbe, emiatt bizonytalanodtam el, hogy jó választás volt-e a HP, tartva attól, hogy itt is megkezdődik a szerviz kálvária.
Viszonylag friss negatív tapasztalatok ezek, de a HP ügy most egyenlőre pozitívan oldódott meg, próbálok optimista maradni, hogy nem jön elő megint ez a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Kam1kaze
tag
válasz hallador #47641 üzenetére
Szia,
Laptop.hu-nál vettük, 2 év jótállással. Kíváncsi vagyok, HP javítja-e a weboldalukon a jelzésem után. eMAG-nál néztem pár napja, hogy 3 évekkel adják a HP-kat most.
Tegnap délelőtt megérkezett a laptop, fizikailag szerencsére kifogástalan állapotban van. DPD jött érte és hozta vissza, nálunk nem volt fényképezés, de én még mielőtt becsomagoltam, körbefényképeztem, más szervizekkel való rossz tapasztalat miatt. Csak egy fura számomra, hogy nem az eredeti dobozába küldték vissza, amiben vettük és szervizbe küldtük, hanem egy másikéban. Le is van ragasztva fehér papírral, de átlátszik, hogy más notebook és serial szám stb., de ha csak ez lenne a legnagyobb "probléma" más szervizeknél, akkor minden rendben lenne.
Hiba is kijavítva, 1 nap alatt, LCD panel cserével, nem látszik a szerelés nyoma. Papír szerint még ki is tisztították a "megelőző karbantartási program keretben". Így, hogy csak kijelző csere volt, maradtak az adatok is, nem kell újratelepíteni mindent. Első HP szerviz tapasztalatom alapján, eddig 5-ös. Értékelem is majd Őket, kaptam egy ezzel kapcsolatos papírt is, még nyerni is lehet vele számítógépet.
"Alaphelyzetbe a HP-é a legjobb notebook szerviz hálózat Magyarországon."
Notebook szervizzel még nem volt dolgom, de ez így akkor elég biztató és az első tapasztalatom is nagyon pozitív, mint írtam is.Nálam most is csak telefonos jelenik meg kapcsolatfelvételhez. Arra gondoltam, lehet azért, mert "A gyártói garancia lejárt" jelzés van, míg Neked "Aktív". Nem tudom milyen összefüggés van, de más ötletem nincs egyelőre.
Kösz az infókat!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok egy Pevilion X360-at készülök venni, azt nem tudom, hogy HD-t tudok-e itthon cserélni SSD-re garivesztés nélkül? JÓ lenne, mert az úgy olcsóbb sokkal itthon meg van elfekvőben.
-
veterán
válasz Kam1kaze #47640 üzenetére
Attól, mert egyszer elromlott valami a gépedben, még nem kell azt gondolni, hogy az egész rossz Jók a HP gépek, hidd le nekem és a többieknek.
Milyen géped van egyébként, azt nem írtad.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
hallador
addikt
válasz tukko1 #47642 üzenetére
Nagyon nem mindegy, milyen a processzor tokozása, PGA vagy BGA ezeket a processzorokat mindkettővel gyártották a kettő nyilván nem lesz kompatibilis.
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Mi a max proci amit belerakhatok egy HP nc6320-ba? Vettem bele egy t7500, de nem megy bele a foglalatba!
-
hallador
addikt
válasz Kam1kaze #47640 üzenetére
Szia,
Ez csak akkor működik, ha valóban tévedés történt, de ha egy eredetileg 1 vagy 2 év garanciával eladott gépet úgy adnak el, hogy 3 éves garanciával, ilyenre példa a kiváló külföldi webáruházak, amik a magyar kereskedők szintjével pariban vannak társadalmi szinten, akkor nem lesz garanciád, mert a HP nem hülye.
Ha tévedés történt, akkor rendben van ilyen előfordul, de nem túl sok esetben, a nagykerek azért erre odafigyelnek az Ő bőrükre is megy a jéték.A HP, Dell is küld neked e-mail-t és nem tudsz csak úgy küldeni nekik, mert a HP és a Dell sem tart fenn minden esetben Magyarországon ügyfélszolgálatot, a HP még csak csak, de nem minden termék esetén, a Dell-é Görögországban van. Te nem fogsz a szervizzel beszélni (Jobb is, mert egyik másiknak a stílusa hogy is mondjam
magyarosna). A HP nagyon korrekt abban az esetben, ha nem csúszik be gikszer. Jellemzően 2 - 3 munkanap a részidejük, de ha új a gép és kifogja az ember, és nem szervizeltek még ilyet, mert mondjuk egyedi a sorozat száma, és elsőként javítanak adott gépet, akkor ez 7 - 8 hét is lehet igaz ez bármelyik márkára. Én futottam bele ilyenbe.Alaphelyzetbe a HP-é a legjobb notebook szerviz hálózat Magyarországon. A Dell NBD-je sem sokkal jobb, mert ott is legalább 2 napot várnod kell. csak akkor van szerencséd, ha nagyon sok van adott termékből, és van alkatrész raktáron.
Szóval nincs baj a HP-vel sőt.
A HP szervizeknél mikor beadod a gépet, akkor azonnal lefényképezik, nekünk mikor a futár elvitte a ProBook 430 G5-öt három fényképet készített róla azonnal, mielőtt hozzányúlt a futár, és a HP nem csak "futárt küld", hanem olyat aki nem keveri össze a Notebookot a játék Kamazzal. Ez igaznak kellene lennie akkor is ha Te viszed be. Szóval én még nem nagyon láttam olyat, hogy rosszabb állapotban kapta volna vissza a vásárló, azért ezekre figyelnek.
Fel tudod venni a HP ügyfélszolival a kapcsolatot:
-
Kam1kaze
tag
Tapasztalataim:
Mi laptopunkra is azt írja, hogy 2017-ben lejárt a jótállás, miközben 2018. decemberig van rá.
A HP termékgarancia ellenőrzése oldalon, miután megadtuk a sorozatszámot, ugye eldob egy másik oldalra és ott alul van egy panasztétel link. Arra kattintva, elvisz a garanciaérvényesítési űrlapra, kitöltés után, alul be kell jelölni, hogy "A termékem garanciális. Csatolom a vásárlást igazoló bizonylatot.".
Én a számlával együtt a futárlevelet is csatoltam, mert később kaptam meg, mint a számlán szereplő dátum és a kézhezvétel dátumától számítva indul a jótállási idő. Azt írta a HP rendszere, hogy várhatóan 1 napon belül visszajeleznek, gondolom ezután már rendesen fog szerepelni a rendszerükben is a lejárati dátum.
A szervizzel kapcsolatos tapasztalatom eddig pozitív. Pickup by HP szolgáltatás is van rá, így szerdán jelentettem a problémát telefonon keresztül, e-mailben küldtek linkeket, hogy előbb próbáljam frissíteni a drivereket. Ez nem oldotta meg, amit tudtam is, hogy nem fog egy kijelző villogást, ami egy adott helyre korlátozódik, ezért visszajeleztem szerda este, pénteken délbe már vitte is a futár, hétfőn reggel megkapta a HP, majd hétfőn este vissza is küldte, így lehet már holnap meg is kapjuk. Eddig egyszer találkoztam ilyennel, hogy 1 napon belül megjavítottak valamit, az az LG telefonom volt.
Felhívtam a HP-t, hogy pontosan mit csináltak rajta (mert az oldalukon csak ennyi van, hogy: BAD PART), állítólag LED panel/kijelző lett cserélve. Rákérdeztem, hogy mivel egy új egységet raktak bele, úgy tudom, hogy akkor ebben az esetben, arra a részre újra indul a 2 év jótállás? Egy kis várakozás után, míg megkérdezte valakitől, azt mondta, hogy igen, újra indul.
Ez azért fontos, hogy újraindul arra az alkatrészre a jótállás, mert alig volt használva ez a HP laptop (kb. hetente egyszer, kis időre) és úgy hibásodott meg, elég hamar, míg egy 5 éves Samsung laptopunk, ami agyonhasznált, még a mai napig hibátlan (akkumulátor cserét leszámítva). Kicsit elbizonytalanodtam a HP márkában, mint magában a termékben, nem a mögötte lévő háttérrel, mert az ügyfélszolgálat segítőkész volt és a szerviz gyorsan dolgozott (hogy hogy, azt még nem tudtam megnézni). Emiatt gondoltam, eladjuk, félve attól, hogy a cserélt kijelző ismét hamar elromlik, de ha újraindul rá a 2 év jótállás, akkor valamilyen szinten be vagyunk biztosítva.Kíváncsi vagyok, hogy milyen állapotban kapom vissza, mert TV-nél Samsung szervizzel és telefon esetében a TMX szervizzel kapcsolatban, katasztrofális volt a tapasztalatom. Hibásan és fizikai sérülésekkel kaptam vissza, sokadjára is anno.
Lenne egy kérdésem:
Kapcsolatfelvételnél csak a telefonosat ajánlja fel. E-mailben nem is tudom felvenni a kapcsolatot velük, csak ha először felhívom a HP-t és Ők küldenek egy e-mailt, hogy arra válaszoljak, mint múlthéten? Ha nem, akkor lehet a garanciaérvényesítési űrlapon keresztül írok Nekik.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Igen ha Te viszed be akkor az Aloha a szerviz, ha viszik, akkor meg az entegro.
-
hallador
addikt
Ha a hpshop-tól vetted, akkor a prielle kornélia utcába viszik általában (pl entegro). Alaplap cserénél sem telepítenek újra semmit, nem, hogy egy venti cserénél. Adatmentés kell, mert bármi lehet, de ezt magad miatt kell inkább, hogy a géped távollétében is biztonságos helyen is meglegyenek az adataid. Vagy ha a géppel történik valami.
-
Brumi
senior tag
válasz SeniorTilla #47635 üzenetére
Köszi!
Az adatmentést és a rendszervisszaállítót megcsinálom egy külső vinyóra, hogy ha újra is húzzák, akkor csak helyre kelljen állítani. Holnap felhívom őket, hogy hova lehet bevinni, aztán a többi megy magától.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
veterán
A garival nem lesz gond, de a rendszerre és adatokra nem vállal senki garanciát, ezért érdemes egy adatmentést csinálnod, mielőtt visszaküldöd a gépet. Ventilátor cserénél nem hiszem, hogy újrahúzzák a rendszeredet, de nem árt az óvatosság.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
-
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 1,5 éves 250 G5 noti, aminek úgy tűnik csapágyas lett a ventije. A számla szerint van még rajta 1,5 év garancia, de a netes ellenőrzésnél azt írja lejárt. Most mi az igazság?
A másik kérdés az lenne, hogy ha garis a javítás, akkor kb mennyi időre kell számítani mire megjavítják? A HP szervizben javításnál dózerolják a rendszert, vagy mindent rajtahagynak? (A Sony gépemnél minden alkalommal teljes resetet csináltak).Előre is köszönöm!
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
hallador
addikt
válasz Rekureku #47629 üzenetére
Esetleg:
Vagy:
még egy:
Értelemszerűen a Te notebookod hardverére értelmezve.
-
Rekureku
tag
Sziasztok!
Van egy HP 15-ay043nh 1 éves gépem.
Probléma annyi hogy a wifije gyenge. Ha mellé rakom a router 77% 1,5 méterre már csak 36% a jelerősség.
Persze a mobilon nézve 100%. Ubuntu van a gépemen.Tudnátok segíteni, mert így használhatatlan!
Köszi!Üdv!
Réka -
veterán
-
hallador
addikt
válasz kidnou #47625 üzenetére
Szerintem is ez a legtisztább dolog.
Amit alul ír az annyit jelenhet, hogy ha a bolt megveszi a notebookot, és a nagyker beregisztrálta már a notebookot. Az eladás és a garancia termék regisztrálás között van egy türelmi idő, ami pl 1 hónap, ilyen esetben él ez, de itt nyilvánvalóan nem erről van szó. Onnan hiányzik egy CarePack, amit nagy eséllyel ha tényleg jár rá, akkor nem regisztrálták be, amit azért szoktak megtenni, mert kb 20 - 25000 Ft-ot tud rajta spórolni.
Tegyük fel jó indulatú vagyok csak elfelejtették, vagy hibáztak ilyen van, előfordul. Az meg nem korrekt, hogy tulajdonképpen ezzel rád tolják azt a munkát, amit nekik a HP kifizetett nekik.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Ice&Lime #47622 üzenetére
És ha a bolt 1,5 múlva nem létezik már mit csinálsz? Hova mész akkor? A HP köteles 8 évig alkatrészt biztosítani, de ha 1 év van rá a bolt meg ígérget hülyeségeket (Magyarországon ez nemzeti sport) akkor mit csinál a user szerinted?
A Medimarkt-nak elhiszem, hogy bevállalja, a balalajka józsinak a király utcából meg nem. Ha bezár a bolt akkor be van zárva ennyi, az nem meredek vagy nem meredek, hanem no garancia van, de ez már balalajka józsit nem fogja érdekelni... A User meg ott áll egy szál ..... egy rossz notebookkal.
A Magyar fogyasztó kergető meg annyit ér ilyen helyzetben mint Pelikán József gátőr a Katrina hurrikán idején.
Mi van akkor, ha vitás helyzetbe kerül a dolog, a kereskedő dalolva megy saját zsebére szervizeltetni a notebookot? (Otthon már csak így szokás? )
Nem hiszek ebben.Ha nem hivatalos valami, olyan mintha nem is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz hallador #47621 üzenetére
De ha a garancia papíron az áll hogy 3 év és hogy a bolt ahol vette gondoskodik a 3 évről, az nem a vásárló dolga, hogy a bolt ezt hogyan oldja meg, hiszen a bolt jól tudja mit vállal és mit állít a garancia papíron, akkor a vásárló kezében a garancia papírral mit is kéne még tennie, illetve nem lenne érvényes az a bizonyos garancia papír?
Azt mondod, hogy ha visszavinné 1,5év múlva a boltba a garancia papírral, akkor a bolt elhajtaná és a vásárlónak saját költségen kellene javítatni a készüléket ahol akarja, a garancia papírt meg eldobhatja?
Azért elég meredek lenne, ha ez így is működne. Persze lehetséges, de ilyenre volt már példa?[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz kidnou #47615 üzenetére
Ez csalóka. Ha Te valódi HP jótállással állsz szemben, akkor a HP is tud erről.
Így néz ki, ha a dolog hivatalos, ha neked 3 évet mondtak, de nem ezt látod amikor beütöd a gyári számot, azaz HP semmit nem tud róla, akkor szimplán kamu a dolog.
A HP alaphelyzetben:
1 év HP HW Maintenance Offsite Support Manufacturer Warranty
2 - 4 év HP Hardware Maintenance Offsite Service CarePackA Kereskedő hiába mondja, hogy Ő 3 évet ad, arra azért kíváncsi lennék ki fogja szervizeltetni, hogy nem a bolt az biztos. Ha ez nem magyar hanem külföldi multi (Mediamarkt, Saturn, Tesco stb) akkor még hihető a történet, de ha magyar, akkor azért én eleresztenék egy telefont egy hivatalos HP szakszerviz, vagy hivatalos HP kereskedő felé, mert garanciát ingyen nem nagyon szoktak osztogatni sehol a világon, max ezzel adja el a gyanútlan vásárlónak.
Én előbb hiszek a mesében, mint a magyar kereskedőnek. (Igen én is voltam Kereskedelmi, szerviz, és user oldalon is). Ha Te nem nézel utána valaminek, akkor más sem fog még akkor sem, ha ez társadalmilag elvárható lenne tőle. Nincs ennek kultúrája Magyarországon, minek dolgozzon ha semmittevéssel is megkapja ugyanazt, ez van. (Máshol is előfordul, csak máshol seggbe rúgás jár érte Otthon meg mindegy a mellett, hogy addig fontos a vásárló ameddig megvesz valamit, utána meg kolonc, mert hát ha foglalkozni kell vele, akkor az munkát jelent, az meg nem jó.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz John Attila #47619 üzenetére
Vigyázz a GPU-val, BGA-s szokott lenni!
-
John Attila
csendes tag
Sziasztok mennyi pénzt ér meg egy ilyen Nootebook? Akarok használtan venni egyet 70 ezret megér? Köszi
Hewlett-Packard HP Pavilion dv7 Notebook PC
Rendszermemória: 8139 MB (DDR3 SDRAM)
Videokártya Intel(R) HD Graphics 3000 (2076 MB)
3D gyorsító: AMD Radeon HD 6770M (Whistler)
CPU típusa: Mobile QuadCore Intel Core i7-2670QM, 3100 MHz (31 x 100)
Lemezes meghajtó: FUJITSU MJA2500BH G2 (500 GB, 5400 RPM, SATA-II) -
kkm0614
csendes tag
válasz SeniorTilla #47614 üzenetére
Sajnos nem járható a kikapcsolás, már kb mindent megpróbáltam.
-
kidnou
őstag
A héten vettem egy notebookot. Garanciával kapcsolatban kérdeznék, hátha valaki jártas ebben. Bolt infó szerint 3 év gyártói háztól-házig szállításos garancia van, HP honlapján sorozatszám alapján egy év sincs , 2019 06 29-ig él a gari. Ilyenkor mi a valós? Nem sufni boltról van szó
-
veterán
-
bivalyos
tag
Sziasztok,adott egy elitebook folio 1040 G1 (E4A63AV#ABD) noti,az a baj hogy ahogy nézem minden leírásban szerepel hogy van benne bluetooth méghozzá wifi kártyába integrált 4.0,de sajnos sehogy se tudom működésre bírni, biosban nem találok semmi erre utalót hogy be kellene kapcsolni,de eszközkezelőben sem látja. hálókártya típusa alapján pedig tudja (Intel(R) Dual Band Wireless-N 7260) gyári driver fel is telepítettem,de mintha fel se raktam volna semmi változás. Bios frissítés megvolt. Valakinek van esetleg valami ötlete?
Üdvözlettel: bivaly
-
kkm0614
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek kedves Fórumtársak! Adott egy HP 250 G5 típusú laptop, amin van egy spéci diagnosztikai program. Intel® Core™ i3-5005U processzor van benne és 2.0 GHz a sebessége, ami kevés ennek a programnak (2,2 GHz kell), mert indításkor jön a jajveszékelés, hogy ez csak 2Ghz-es proci. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudom feltornázni 2,2 GHz-re a sebességet? Biosban nincs lehetőség és az Intel Extreme Tuning programmal sem sikerült. Ha tudtok kérlek segítsetek, mert egy csomó pénzbe kerülne ez miatt venni egy másik lapost.
Köszi, KM
-
aktív tag
válasz Ice&Lime #47607 üzenetére
Na neki is estem reggel,mert nem volt otthon a gép,és sikerült azokat nem ette meg amit linkeltél de a gyárit ami az oldalán fent van igen,amit elbasztam hogy várni kellet volna mert 2-3 perc múlva indult újra frissítés után én marha meg kikapcsoltam,így megszakítottam a folyamatot!!
A lelkes segítségért pedig a restanciámat priviben megbeszéljük!!
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a segítséget!!.. ..**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
hallador
addikt
válasz #08054973 #47591 üzenetére
Szia,
A Care Pack jótálás bővítést jelent. A HP az egész világon 1 év garanciát ad a gépeire. A Nagyker a HP Magyarországgal karöltve dobja hozzá a + 2 évet. Ez alaphelyzetben nem jár.
A Gépre vonatkozó jótállás típusát a Care Pack típusa fajtája száma dönti el.
Alaphelyzetben a HP Magyarország, és a "lehúzós ker" direkt nem árulja el milyen Care Pack van a gépen, nem véletlenül még a végén megtudnád.
Ilyen esetben azt tudod tenni, hogy a géped gyári száma alapján meg tudja mondani egy HP márkakereskedő, tehát nem fórumos gazsi, és notebookos bécy hanem pl a HP Shop. Egy telefont megér. Itt tudod megkérdezni mi van a gépeden pontosan.Alaphelyzetben a legegyszerűbb carry in offsite, nem NBD bővítést szokták hozzácsapni. Mert sem a gagyi ker-nek, sem a HP Magyarország által képviselt magyar "szak szerviznek" nem érdeke, az NBD magánemberek részére. (Mivel hivatalosan Magyarországon legalább 51 DB gépet kell venned, hogy valódi NBD-d legyen, vagy Workstation-t amihez van is főalkatrész.)
Ha a géped valamilyen flottából van, ahol vettek ennyit, akkor lehet rá NBD, ha Te vetted meg boltba NBD nem lesz alaphelyzetben.
Röviden ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest