Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
nyunyu #55229 üzenetére
Például a Laptopszakinál ilyenek vannak, de ezek közül inkább a HP gyári eredetit választanám.
-
Dhampir
félisten
válasz
Graphics #54675 üzenetére
Szép eredmény az utángyártottól.
Most kapott a gép egy eredeti új HP akksit.
Más:
Sajnos HP ProBook 6570b-re laptopra nem találtam HP akkumulátorkímélő programot beállítási lehetőségekkel, a Biosban sem érhető el ilyesmi. Lásd HP Battery Health Manager. -
Dhampir
félisten
SeniorTilla és Pyttawrx
Köszönöm szépen a tanácsot!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Kereken 8 éve működő HP laptopban egyik napról a másikra lenullázódott az akkumulátor.
Hálózatra volt kötve a gép és csak akkor tűnt fel, amikor a tálcán lévő akkumulátor-töltöttségkijelző 0% értéket írt ki.
Persze vélhetően így is szép kort élt meg az akkumulátor, mert ez még az eredeti, a notebookhoz járó gyári példány volt.
Ti már találkoztatok hasonló jelenséggel, hogy ennyire viharos gyorsasággal purcan ki az akksi?
Ilyenkor benne lehet hagyni a gépben az elromlott akkumulátort az új gyári HP darab beszerzéséig, vagy biztonságosabb eltávolítani és rögtön az ártalmatlanítóba vinni?
-
Dhampir
félisten
válasz
Geri89 #54308 üzenetére
Ha jó munkát kell végezni AMD driver eltávolításnál, akkor az AMD hivatalos AMD Cleanup Utility szoftvere megteszi.
Akad még egy automatikus felismerő és telepítő szoftverük is, esetleg ki lehet próbálni azt is:
AMD Auto-Detect and Install ToolA hangkártya driverének újratelepítése is megoldás lehet.
A Realtek oldalán lehet, hogy találsz Windows 11-hez megfelelő drivert is.
Hardver diagnosztikai szoftvert is lefuttattál?
-
Dhampir
félisten
Elérhető Windows 11-re a 7-Zip egy változata; a NanaZip, ami a Windows 11 menüjében rendesen megjelenik jobb egérgomb kattintásra és ez a Microsoft Store-ból is szintén telepíthető.
Elérhetőségek, leírás:
-
Dhampir
félisten
válasz
koshmar #53938 üzenetére
Kiragadva kétféle (Intel és AMD) G8 modell MS Windows 10/11 Pro-val együtt:
Intel CPU (pillanatnyilag 287 990 Ft-tól):
HP ProBook 450 G8 150D0EAAMD Ryzen CPU (pillanatnyilag 279 900 Ft-tól):
HP ProBook 455 G8 32N04EAAz Intel modellről egy bemutató:
HP ProBook 450 G8 review – some things never change… well this one didAz AMD modellről egy bemutató:
HP ProBook 455 G8 review – AMD makes it even betterYouTube videók:
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy kis érdekesség egy új HP laptopról, amely Linuxot futtat:
HP Dev One – egy nagyszerű, jól megtervezett AMD Ryzen Linux laptop
HP Dev One - A Great, Well Engineered AMD Ryzen Linux LaptopHP Dev One - The BEST Linux Notebook of 2022 so far!
-
Dhampir
félisten
válasz
Luck Dragon #53828 üzenetére
-
Dhampir
félisten
Amennyiben a dokkoló miatt kérdezed, ott adott esetben (például HP ProBook 6570b notebook) a 90 Wattos és 120 Wattos töltő lesz a jó, a 65 Wattos nem elég neki teljes egészében.
HP Notebook PCs - Troubleshooting Problems with Docking Stations
(Ez a dokumentum dokkolóállomással rendelkező HP és Compaq notebook pc-kre vonatkozik.)
Making sure that the AC power adapter is compatible with the docking station
Power supply requirements vary between computer devices. For example, one docking station might require 90W and another might require 120W. Using an incompatible power adapter can cause the docking station to work improperly. Further, using an incompatible power adapter can damage the docking station power supply, either immediately or over time. -
Dhampir
félisten
Például a HP ProBook 6570b egyik sima gyári konfigurációjához (Intel Core i5 3230M CPU) 65 Wattos adapter járt, aminek kimeneti (output) értéke 19.5 Volt és 3.33 Amper, ezt az adapterről olvastam le.
A bemeneti érték (input) 100-240 V ~ 1.7 A, 50-60 Hz.
"Másodlagos hely":
A 6570b esetében (eredeti gyári) például itt az szerepel, hogy a 90 Wattos töltő kimeneti feszültsége 19 Volt. -
Dhampir
félisten
válasz
bajnokpityu #53701 üzenetére
Köszönöm, hogy megírtad ezt a hasznos információt!
-
Dhampir
félisten
válasz
bajnokpityu #53699 üzenetére
Ezt jó tudni.
Az Aloha eszerint kiesett a gyártói pixisből vagy miért?
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #53690 üzenetére
Remélhetőleg a hagymaleves segített.
-
Dhampir
félisten
válasz
bajnokpityu #53681 üzenetére
Aloha (HP, Lenovo és Dell hivatalos garanciális szerviz)
Ám egy fórumtárs visszajelzése nem volt pozitív, de meg lehet kérdezni.
Szerviz:
Cím: 1117 Budapest, Irinyi József u. 30.
Nyitva tartás: munkanapokon 9-17 óráig
Email: alohaszerviz@aloha.huElérhetőség:
Tel: (+36-1) 361-4260
Fax: (+36-1) 209-7789
Email: info@aloha.hu -
Dhampir
félisten
válasz
norrberth #53661 üzenetére
A Windows BitLocker meghajtótitkosítás engedélyezve van a rendszeren a TPM biztonság használatával.
A HP megköveteli a BDE ideiglenes felfüggesztését a BIOS frissítése során, hogy megakadályozza a titkosítási kulcs elvesztését. Javasoljuk továbbá, hogy a folytatás előtt ellenőrizze, hogy rendelkezik-e biztonsági másolattal a BitLocker Recovery kulcsról.Ha engedélyezni szeretné a BitLocker felfüggesztését és a BIOS frissítésének folytatását, kattintson az "OK" gombra.
A megszakításhoz kattintson a "Mégse" gombra.
A BitLocker védelem automatikusan újraindul, amikor a Windows újraindul. -
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53354 üzenetére
Jó dolog, hogy végre rendben van.
Szomorú, hogy mégsem jó az a szerviz.
-
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53314 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53307 üzenetére
"Írtam, hogy feltettem itt a kérdést, akkor nem ilyen ajánlás jött, hanem, hogy csomagoljam és vigyem a szervizbe."
Ennek a hozzászólásnak a kérdésrészletére ("Melyik szerviz ajánlott, ahol "jó arcok", mondjuk csak seriallal? ...") reagáltam azzal a hozzászólással: "Volt olyan, aki például az Aloha Informatika Kft. szervizt ajánlotta."
Olyat nem írtam, hogy csomagold és vidd a szervizbe.
-
Dhampir
félisten
válasz
dangerzone #53246 üzenetére
Elképzelhető, hogy "elfüstölt" a kártya?
-
Dhampir
félisten
válasz
korpicschess #53232 üzenetére
Volt olyan, aki például az Aloha Informatika Kft. szervizt ajánlotta.
-
Dhampir
félisten
válasz
csucsbicep #52814 üzenetére
Takarításhoz egy körtepumpát (is) érdemes beszerezni. Néha csodákat tud művelni, ha összegyűlt a kosz.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #52515 üzenetére
Látszik, hogy már kinőtték a garázst, amiről még 2012-ben itt írtam.
[link]
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #52375 üzenetére
A régebbi ProBookok viszont egész jól bírták a játékot.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dreadloord #51638 üzenetére
Kérdés, hogy a driver támogatás milyen. Ebben megoszlanak majd a vélemények, de az Intelé talán jobb.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #51604 üzenetére
Igen, de úgy sem reagált Win alatt (nem volt felcserélve a funkciógomb a Biosban).
Most már jó lett a legfrissebb Intel driverrel.
-
Dhampir
félisten
válasz
dewill79 #51601 üzenetére
Ezekkel sem működött, ezért le is szedtem őket.
Azonban most már működik a legutóbbi driverrel, amelynek telepítése után installáltam az időközben eltávolított HP Hotkeys Support-öt is:
Intel® Graphics Driver for Windows* [15.33], Version: 15.33.51.5146 (Latest) Date: 8/18/2020
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #51539 üzenetére
Sziasztok!
Sikeresen beszereltem az új billentyűzetet a HP ProBook 6570b tulaj gépébe.
Minden klappol, csak Windows 10 Professional alatt az fn + Brightness föl/le billentyűzetre nem történik változás a fényerőben.
Live Linux alatt is leellenőriztem, ott tökéletesen működik ez a billentyűkombináció is, tehát a billentyűzet megfelelően működik.
Windows alatt fent van a HP Hotkey Support, valamint biztos, ami biztos alapon feltettem a HP Collaboration Keyboard Software-t is, de még úgy sem megy a fényerőállítás.
A gépen lévő Windows 10 Professional specifikációja:
Verzió: 2004
Operációs rendszer buildszáma: 19041.450
Minőség: Windows Feature Experience Pack 120.2212. 31.0Esetleg van valami tippetek arra, hogy valami hiányzik még?
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #51538 üzenetére
Nem ömlött bele alkoholos itóka, vízről sincs tudomásom.
Por és szösz kerülhetett bele, ami nem látszik szétszedés nélkül.
Na, eddig még megy az Eszközkezelős kiiktatás és újraindítás óta. Lehet, hogy csak szoftveres hiba volt.
A billentyűzetcsere lassan érik, mert egy gomb már hiányzik belőle.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #51536 üzenetére
A felhasználó nem öntötte le, de nem tudhatom, hogy cseppek kerültek-e bele, habár azt még bírná. Az elkoszolódásra mindenképpen van esély.
Köszönöm szépen a tippeket!
Fejlemények:
Az Eszközkezelőben eltávolítottam a billentyűzetet, töröltem az illesztőprogramot is, és most újraindítás után egyelőre működik rendben, hát majd kiderül, hogy meddig.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy HP ProBook 6570b billentyűzete nem visz néhány karaktert egy ideig, azután később ismét feléled, de csak többszöri leütés ismétlésével viszi be ugyanazt a betűt vagy számot, például ilyen az f, ö, 1, 6 ...
Ezt mi okozhatja?
-
Dhampir
félisten
válasz
Rodzser Mór #50265 üzenetére
Valamint ránézésre tetszik a Probooknál, hogy felfelé van a hangszóró. Ez a gyakorlatban is hangosabb, jobban hallható hangzást jelent?
Hallható, de mélyekben szegény, illetve hiányzik a basszus. Érdemes külső hangszórót csatlakoztatni az élmény fokozása érdekében. Mindenesetre a régi Fujitsu laptop hangszóróknál sokkal jobb a hangzása.
Érdekes, hogy egyes okostelefonok már szebben szólnak, mint valamelyik laptop. -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
hallador #50013 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy egy másik topikban hordozásra néha szokták ajánlani a ProBook mellett, habár kevesebben keresnek ilyen gépeket. Újonnan túlárazottak, talán a céges szegmens és az onsite garancia miatt. Igaz, hogy a helyszíni garanciakiterjesztést az olcsó 3xxx Vostro is megkapta már.
Ami elszomorít, hogy még az 5500 esetében is ugyanaz a szamár elrendezés valósult meg, mint a korábbi szériák esetében, ahol válasdztani kell, hogy SSD vagy HDD kerüljön a gépbe. Az 5501-be már mindkettő mehet, ha jól láttam videón.
Sajnos visszahelyezték oldalra a csatlakozókat és a hűtőkimenetet, így ismét a kezet akadályozó zsúfoltságot sikerült teremteniük a tervezőknek.Bocs a többiektől, hogy szét-offoltam a HP topikot.
-
Dhampir
félisten
válasz
hallador #50011 üzenetére
Neked nagyobb rálátásod van a vállalati mennyiségekre és nagy tapasztalatod van ezekről.
Hasonló repedés, anyaghibák visszajelzések szerint egyéb gyártmányú és típusú üzleti gépnél is előfordultak már, de ugyanazon típus esetében is nem mindegyiknél.
Említette valaki, hogy utazása során a hátizsákba betett az 5-ös Latitude mellé egy teli, lezárt üvegpalackot és semmi baja nem lett tőle a gépnek, de a hasonló jellegű "nem rendeltetésszerű használat" - főleg, ha többször is megismétlődne -, valószínűleg nem tenne jót semelyik gyártmányú laptopnak.
-
Dhampir
félisten
válasz
hallador #50000 üzenetére
És az mióta egy kategória a Latitude 7000 el? Vagy az elitebookkal?
Nem írtam azt, hogy egy kategória lenne. Őszintén szólván engem elsősorban az itthon kapható modellek érdekelnek, emiatt főleg az 5-öst néztem, emiatt hoztam fel példának, a benne lévő processzor miatt.
Azért az EliteBooktól sem kell hasra esni, volt egy-két évjárat, ami talán kevésbé sikerült jól.
gyártótól függetlenül, ha szinte egy árban van, netán megegyező árban van a vPro modell a vPro nélkülivel, én akkor is vPro-val venném, még ha nem is tudnám kihasználni, mert többet tudónak, értékesebbnek érezném, de ez inkább szubjektív szempont.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49959 üzenetére
Csupán azt találom furcsának, hogy hiába kőkemény üzleti típus az EliteBook, de egy csomó jelenleg is kapható konfiguráció Intel vPro nélküli processzortípussal érhető csak el.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49783 üzenetére
Talán a karbonszálas lehet a megoldás?
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49711 üzenetére
Legfeljebb még annyi a különbség, hogy IPS kontra nem IPS kijelző (a HD felbontású, ha jól gondolom).
Ryzen 3-al még nem láttam honi forgalomban. -
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49700 üzenetére
Az nem 455, hanem a kisebbik, 445.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49700 üzenetére
Tapasztalatod alapján elegendő erőt érzel a Ryzen 3 prociban is?
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49698 üzenetére
Nincs-e valamilyen típushiba, ilyesmire gondoltam.
Nem olyan olcsó a 455 G6 sem, például Ryzen 5 procival 240 000 Ft körül érhető el, igaz, hogy W10 Prof is jár hozzá.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Van információtok arról, hogy a HP ProBook 450 G6 és 455 G6 közül melyik "sikerült" jobban?
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49332 üzenetére
Egy OLED kijelzős Dell Alienware 13 R3-at "nem rúgnék ki", az biztos és mellé mehetne alkalomadtán valami külső monitor.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Pyttawrx #49313 üzenetére
Ez van. Több év alatt össz'vissz' háromszor-négyszer előfordult, de semmit sem kellett újra rakni.
Nagyobb gond inkább az volt/van, hogy a garanciaidő lejárta után tönkrement benne a HDD (azóta újat kapott), a bal oldali ctrl gomb (most anélkül van használatban) és a keveset használt optikai meghajtó sem működik.
Régebbi ThinkPadeknek semmi baja, ezen a HP gépen meg sorra hullik el minden.
-
Dhampir
félisten
válasz
Armagedown #49131 üzenetére
Ha találsz HD+ LG kijelzővel, talán annak van a legszebb képe.
-
Dhampir
félisten
Nem szeretnék belefolyni abba, hogy melyik nemzet kiválóbb, de a felvirágzóban lévő Airbnb szállásoktól, hostelektől zsúfolt környéken egyre gyakrabban tapasztalható, hogy sok esetlegesen frusztrált, elfojtott lelkivilágú külföldi állampolgár amit Magyarországon kiad, kitombol magából, az még néhány honi "betyárunkat" is túlszárnyalhatja.
Amennyiben csupán ilyen szedett-vedetten válogatott emberek alapján ítélnénk meg a művelt nyugati polgárok többségét a kirívó esetek miatt, az nem túl rózsás képet föstene a "világvászonra", ám nyilván nem ez a teljes igazság. Amint a bölcs mondotta: hülyék mindenütt vannak.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Szerintetek ennyit megér ez a laptop?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Hátha tudjátok, hogy a HP ProBook 455 G5 sima panelt vagy IPS-t kapott?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Az úttörők 12 pontjából:
5. pont: "Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget."
Ami még manapság is kiemelt figyelemmel kísérendő:
11. pont: "Az úttörő edzi testét és óvja egészségét." (a kisdobosok 6 pontjának 5. pontja ugyanígy szól, és ezek a pontok az E-sport kapcsán bizonnyal szimpatikusal maradnak a tanulóifjúság számára.)
Megjegyzés:
A felnőtt társadalom kiábrándító valósága volt a szocializmus idején például az, hogy az üzem falára valaki azt az üzenetet firkálta fel, hogy "nyasgem" (csupa nagybetűvel) és ehhez a szóhoz kapcsolódva alkotói szabadságában másodikként egy aktívan dolgozó proletár nevét tüntette fel az anonim elkövető, valamint az sem számított ritkaságnak, hogy a munkások öltözőjében a vasszekrények takarásában néhanapján égetett szesz tömény szaga terjengett széjjel.
-
Dhampir
félisten
válasz
Horvath Anna #48298 üzenetére
Csak egy szempont:
Filmnézéshez (is) IPS kijelzővel ellátott gép ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Formula-1
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Automata kávégépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest