Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PTomi92
aktív tag
Értem, köszi a válaszokat. Hát sajnos vásárláskor nem ez volt a fő szempont, meg nem tünt fel ahogy az áruházban pár percig kipróbáltam. Most így 1 év használat után azt kell hogy mondjam, hogy nem volt egy jó vétel ez a probook, pedig mindenhonnan ezt ajánlották, de már szervizbe is kellett vinnem, az összeszerelés minősége sem a legjobb, már recseg a hangszórója, pedig nem használtam agyon és nagyon vigyázok rá. De legalább viszonylag drága volt..
-
Dhampir
félisten
válasz
PTomi92 #44396 üzenetére
Ezek ilyenek, ha nem IPS, vagy jobbfajta TN. Alkalmilag egy HP proBook 6570b-n pötyögök, aminek nem valami kafa a HD felbontású kijelzője, de a ProBookok között láttam már rosszabbat is, például a ProBookoknál "megszokott" gyűlöletes kékes HD paneleket. Például ezek után egy T510 HD+ kijelzője valami gyönyörűség, szép színekkel.
A consumer multimédiás gépeknek kellemesebb a kijelzője (bár soknak fényes, tükröződő, ami zavaró is lehet), viszont ProBookok is léteznek IPS-kijelzővel, persze annak megvan az ára. Egyébiránt annyira nem vagyok elájulva az olcsó és bevilágítós IPS panelektől, notis munkaállomásban láttam már olyat, ami szinte élő színeket adott.
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Probook 450 G1 laptopom 720p felbontású matt kijelzővel. A bajom az, hogy nagyon rossz a kijelző minősége, alig vannak színek rajta, a szememet kiégeti a fehér, de ha lejjebb veszem a fényerőt, akkor meg minden kép teljesen sötét. Pedig nem vagyok a jóhoz hozzászokva, eddig egy noname 7 éves monitort nézegettem, de összevetve ezzel, annak is sokkal jobb volt a képe. Érdeklődnék, hogy lehet-e ezzel valamit csinálni?
Lehet, hogy csak valamit rosszul állítok be, az integrált videokártya driverében próbálgattam a színeket, kontrasztot állítani, nem igazán találtam jó megoldást. Más driver segíthetne? egyéb "szoftveres" javítás?
Gondolkoztam olyanon is, hogy lehet-e ezeken kijelzőt cserélni? (drágább, jobb kijelzővel rendelkező modellekből- talán a drágább 450G1-et is szerelték full HD kijelzővel)
Vagy csak külső monitorral megoldható? Lehet ehhez a típushoz venni dokkoló egységet? -
-
spider1111
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam visszafelé kicsit, gondoltam hozzászólok a Black Friday -es Hp G4 250 -hez, meg a használhatatlanságához!
Ma érkezett meg, windows 10 fel, jöhet a próba..
Nem egy világbajnok, ellenben teljesen jól lehet rajta nezetni, nem tököl az oldalakkal. Full hd videok youtube-on siman szaladnak,
Tehát akinek filmezni, netezni kell, bőven jó, htpc-nek tökéletes. (egy ssd-t azért jól fog esni neki)
üdv. -
cellpeti
nagyúr
nekem 90°C-os volt a cpu, de a billentyűzeten nem éreztem, csak a ventilátor hajtott mint az állat.
-
Amúgy 70 fokos hőmérsékleten már odasül az ujjad. Fogd csak meg az 50-60 fokos radiátort, és adj hozzá 20%-ot. Nem lehet 71 fokos egy notebook felülete.
-
válasz
Khelben #44390 üzenetére
A notebookcheck csak 1db gépet tesztel, nem istenek ők, nem kell mindent elhinni. Olvastam már ott akkora baromságokat, mint ide Kenya
Az igazi visszajelzés az, amikor sokból nézed meg, mi van. Tehát nem egy gépet tesztelsz, hanem eladsz egy csomót, és utána levonod a következtetéseket a vevőid visszajelzéseiből. A statisztika nem téved, de 1 gép tesztelése után nem lehet korrekt véleményt mondani mindenről. Elhiszem, hogy sok korrekt infót leírnak sok gépről, de nem minden igaz.
Ha lenne rá időm én is csinálnék teszteket, de nincs. Tapasztalatom viszont van. Szerintem én adtam el ebben az országban a legtöbb Envy 17-est, láttam a széria fejlődését a legelső generáció óta. Sokáig leálltak a 4 magos procikkal, mert korábban melegedési gondok voltak (bár nem a proci melegedett, hanem a VGA és a GDDR5 ramja). Manapság a 17-esekben van 4 magos, ahol van elég hely a hűtésre.
A komoly teljesítmény minden gépben melegedni fog, ez fizikai tény. Nekem is másképp melegszik a 3.0 literes V6-os, mint az 1.9 TDI motoros autóm. De ettől még nem rossz a technika, ez a velejárója a dolognak. Meg a teljesítményük sem ugyanaz.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44388 üzenetére
Notebookcheck 82 fokot mért az alján, tetején 71-et, i7-6700hq+950m felállásban. Azon már megsül a tojás.
-
-
-
Xanyi
tag
Sziasztok!
Nézegettem a HP 250 G4 vagy G5 gépeket, viszont nem világos a garancia kérdése. 1, 2, valahol pedig 3 évet írnak. Melyik a hivatalos? Hol érdemes venni? Hozom-viszem szolgáltatás is jár mellé?
-
jorden06
senior tag
sziasztok!
a probookom a legutolsó leállítás után teljesen kilőtte magát, a bekapcsológomb megnyomása után a bios "press F1 to enter setup" logo látható, ezen kívül nem reagál semmire.
mivel a windows boot előtt jön az error én bios hibára gyanakszom, de nem volt semmilyen update ezzel kapcsolatban. mit gondoltok? hogyan lehetne ennek utánajárni?
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44384 üzenetére
És azon tojást is tud sütni, tiszta haszon
-
válasz
PlatiaAmos #44381 üzenetére
Az i7-ben 4MB cache van, nem 3MB. Nem mindegy.
Ha igazán erős gép kell ,vegyél Envy 17-est 4 magos i7-tel, amiben 6MBV a cache.
-
Khelben
nagyúr
válasz
PlatiaAmos #44381 üzenetére
Már csak abba gondolj bele, hogy az U-s i7 kétmagos, az asztali i5 meg négy.
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Dexter-2000 #44363 üzenetére
erre valaki tudna válaszolni?
-
PlatiaAmos
tag
Köszönöm szépen a gyors korrekt választ.
Laikusként az ember úgy gondolná, hogy óó hát ez i7 ( - Intel Core i7-6500U CPU ) biztos még erősebb is..
Azért vívódok csak, mert szünetmentes táppal, monitorral ugyanolyan ár jön ki mint egy ilyen laptopnál és ha teljesítménybe nem lenne nagy különbség, mindenképp jobb lenne a laptop.
De ha ez csak naiv álom a részemről akkor nem kérdés
-
Pano
addikt
válasz
PlatiaAmos #44379 üzenetére
Sokkal gyengébb.
ULV-s i7-es processzor kb az asztali i3 szintjét hozza -vagy még annyit se-, de cserébe energia takarékos.
Ha nyers teljesítmény kell és nem nélkülözhetetlen a mobilitás, akkor minden esetben sokkal többet nyersz egy asztali konfiggal.
PC i5-öt nem lehet kiváltani egy mobil eszközzel sem, sajnos. -
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ötletet adni HP ENVY 15-ae103nh ezen a gépen gondolkozok vs asztali
Intel Core i5 6400 BOX 16gb-os pc.Adatbázis kezeléshez keresek gépet , a kettő konfig kb egy árba lenne, nem tudom mennyivel gyengébb a laptop, egyedüli félelmem az l3 cache csak 3mb a hp-ban.
-
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
A HP 250 G4 (N3050,4GB RAM) használható 64bit-es win10-el?
elmegy rajta gond nélkül vagy inkább win7 lenne rá jobb?
köszönöm -
törölt tag
Sziasztok!
Holnap vennénk egy HP Probook 430 G4 notebookot: [link] ez lenne a kiszemelt példány.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek gépe ilyen processzorral (7100U), vagy ennek az elődjével (elvileg 6100U). Nővéremnek vennénk, főleg ~irodai használatra (office programok, sok skype, filmnézés, netezés, spotify), és igazából minden paraméterével elégedettek vagyunk, egyedül a procit nem tudom, hogy viszi-e ezeket kellő lendülettel. Szóval olyanok, hogy fullhd youtube video, sok tab megnyitva, több program párhuzamosan nem akadály? Esetleg akkuidőről tudtok mondani valamit?
Előre is köszönöm a választ! -
Dexter-2000
őstag
sziasztok
van egy hp 250 -es laptop, aminél az alábbira lettem figyelmes
bekapcsolás után kb 5-10 mp után kikapcsol. utána bekapcsolom és megy minden szépen.
legújabb bios van rajta.
ez mitől lehet?
aksival, és nélküle is ezt csinálja.
esetleg bios elem merül? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Gép: Probook 6550b
W10 Pro 64
A kamerára azt írja ki, hogy " Ellenőrizza csatlakoztatva ven-e, nem blokkolja-e víruskereső szoftver, és hogy a kamera illesztőprogramjai frissek-e"A W10-hez soha nem kellett kamera szoftvert telepíteni, mindig működött. A biosban be van kapcsolva a a kamera, az eszközkezelő szerint is rendben van.
Mi lehet a nyűg?
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
A HP 250 G4 (N3050,4GB RAM) megbirkózik egy 64bit-es win10-el?
elmegy rajta gond nélkül vagy inkább win7 lenne rá jobb?
köszi -
válasz
SeniorTilla #44358 üzenetére
Érdekes, hogy a WD HDD a fiókban sata2-vel megy csak miközben sata3-as gyári adatok szerint is a WD oldalán. A HDS meg állítja, hogy sata2, mintha gyárilag ilyen lenne úgy állítja be. Pedig a csatlakozó a notiban sata3, mert más hita HDD-vel sata3-al megy, sőt más gépben ez a WD HDD is sata3-al megy. Nem téma, mert a HDD adatot tárol, onnan olvas filmet stb, csak érdekes.
-
válasz
Kolondrum #44357 üzenetére
Így van, ezért nem kell az SSD-t a HDD helyére tenni. De ha nem fontosak az adatok, amik a HDD-n vannak, akkor nyugodtan mehet a HDD a caddybe, nem kár érte, legyen az leejtés vagy csatlakozási hiba miatti adatvesztés. A Kürtnél ha jól tudom, olcsó az adatvisszaállítás, tehát nem lényeg a HDD biztonsága.
-
válasz
Dozbik #44356 üzenetére
SSD >> HDD helyére.
HDD >> DVD helyére
Oka: Néha a DVD helyén lévő sata csatlakozó lassúbb és esélyesebb a működési zavar is.
Caddy-t pedig kimondottan erre a típusra nézzél. Ez akkor jó ha a DVD meghajtóról lehámozod az előlapot és átrakod, de vannak olyanok amihez adják az oda illő előlapot is.
Ezek amúgy max 1Tb-os HDD-t esznek meg.
7-9mm -es témához: Jó lesz minden mindenhez, ki van az találva. -
Dozbik
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Sandisk Plus 480 gigás SSD-t, amit majd be szeretnék tenni a HP Probook 6570B laptopomba, egyelőre az az elképzelés, hogy a jelenlegi 500 gigás HDD helyére, a HDD-t pedig, amennyiben lehetséges, a DVD meghajtó helyére tenném. Ez kivitelezhető? A másik meg, hogy a 7mm-es magasságú SSD passzolni fog a laptopba? És tudtok esetleg javasolni vmi HDD caddyt, ami beleillik a gépbe és beleillik a mostani vinyóm is?
Köszi előre is!
-
-
cellpeti
nagyúr
modem megvan, viszont a 3d Drive Guard sehogyse megy fel.
W10
És ITT a videó az indítási hibáról. Mint látjátok megnyomom a gombot, elalszik sztem, majd újra és akkor jó minden.
-
655321
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44341 üzenetére
OK. Köszi!
-
Szeretnék venni egy Zbook17 G3-at Quadro m3000m-es kártyával. Tudtok ajánlani valami jó kedvezőbb áru beszerzési forrást akár privátban is?
-
-
-
tomimidi2
csendes tag
Srácok! Engem is érdekelne, hogy a HP Probook 4X0 G4-be melyik m.2-es ssd kompatibilis! Azt már itt olvastam hogy alapvetően az Intel gyártmánnyal és Kingston SSDNow SM2280S3G2/120G- vel megy gond nélkül, de ennek a többihez képest elég gyengus az írási képessége. Sandisk sajnos beszerezhetetlen. Esetleg ezt próbálta valaki? Köszönöm ha esetleg javasoltok még modellt vagy típust!
Még egy kérdés a notebookal kapcsolatban! Win 8.1 alatt használja valaki? Vagy csak Win10-el megy. Gyári support szerint csak win10 driver érhető el.
-
-
-
ricky731
tag
Hello Mindenki!
HP Pavilion 15-au108na -rol velemenyek?Mindenre hasznalva lenne, kiveve talan jatek, vagy maximum nagyon minimalis mertekben arra is.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #44336 üzenetére
NEm úgy érti, hanem hogy Windows 8.1-gyel szeretné használni.
-
-
laccy88
senior tag
Sziasztok! Van egy öregecske HP nc6400 notebook-om. Mai napig használtam, arra amire kell tökéletes. Sajnos egyszer csak bekapcsoláskor nem volt kép, illetve volt, csak annyira kevés fényerővel, hogy alig látni bármit(ennyire nem lehet sötétre állítani). Egyszer még visszajött, de a következő bekapcsolás óta sötét. Kb úgy tudnám leírni, hogy egy korom sötét szobában látni belőle valamit, amúgy nem. Gondolom ez kijelző baj. Feltételezem komplett kijelzőt kell cserélnem, és nincs külön olyan hogy háttérvilágítás..
-
-
Zsolti23
tag
Sziasztok
Erről a notirol mi a véleményetek?
HP EliteBook 2170p
Igazából az érdekelne hogy mennyire van műanyagból, Csak mert a fedlap az alu ezt látni de a palmrest nekem nem egyértelműen fém.
Akinek ilyen van vagy volt a kezében az segítsen dönteni,
Köszi. -
655321
csendes tag
Sziasztok!
A "Milyen notebookot vegyek?" topikban már kérdeztem, de lehet, hogy nem ott kellett volna, szóval ide is kiírom, hátha...
Szeretnék egy HP 250 G5 (W4M91EA) notebookot vásárolni, de észrevettem, hogy csak Win 10 és Win 7 támogatás van hozzá, Win 8.1 nincs. A kérdésem az, hogy ha mégis ez utóbbi op. rendszer mellett döntök az mennyiben okozhat problémát, vagy emiatt nem kell aggódni? Valaki használ ilyen notebookot Win 8.1-gyel?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
cellpeti #44327 üzenetére
Ebből nekem az alapvető rendszereszköz és az ismeretlen eszköz a gyanús, valamelyik megoldja.Nézd meg a hardverID-t, keress rá és telepítsd a driverét.
Nyilván, ha ubuntu alatt sem jó, akkor lehet inverter vagy fénycső, ha még csöves a kijelző, de most csak tippelgetek. Rakd rendbe a drivereket először,aztán meglátjuk. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
cellpeti #44323 üzenetére
Mi a típusa a notinak?
Milyen oprendszer van rajta?
A driverek mind a HP honlapról valók?
Minden driver telepítve van,nincs kérdőjeles eszköz?
Nekem egyszer hoztak egy ilyen notit,ami hasonlót produkált, ott azt hiszem az ACPI driver nem volt jó.Hogy kizárjuk a hardverhibát, próbáld ki egy LIVECD-vel (vagy USB-vel manapság már), linux vagy más, egyre megy most (csak ne win10 legyen).
-
AtHoS
nagyúr
No megoldódott a HP Pavilion DV7-6c90us gép billentyűzet problémája és 639396-211 számúval sikerült megfelelően helyettesíteni.
Közben megérkezett a belevaló SSD is (850 evo 120GB) és rákopiztam a korábbi lapos HP Pavilion dm4 rendszerét. Pikk-pakk ment minden, DV7 szépen indul a kopizott rendszerrel (w10x64), települnek a meghajtók, de beleszaladtunk két olyan problémába, amit nem tudtunk abszolválni.
1. HP TrueVision HD webcamera 4-5 fps-el produkál csak képet, mindegy milyen felbontásba rakjuk a cyberlink youcam szoftvert. Megmozdítom a fejem a kamera előtt pl. balról jobbra és úgy látszik, mintha kétoldalról összenyomnák a fejem
2. win10 indulásakor pörög másfelet a "pöttyös" vonal, majd eltűnik és fekete lesz a képernyő mintegy 80 másodpercnyi időre, ami alatt sem a háttértárhoz nem nyúl, sem a procit nem használja, mert még a prociventi is elkussol közben. A kb. 80 sec elteltével pedig szinte egyből beugrik winbe
A harmadik probléma igazából az, hogy ugyanezt teszi teljesen tiszta win10 telepítésnél is
(fast boot engedélyezve, de újraindulás és kikapcsolt állapotból való bekapcsolás esetében is ugyanezt játssza.
Valakinek lenne értelmes ötlete mit lehetne kezdeni ezekkel? Én már lefáradtam és fogalmam nincs mit tudnék kezdeni az anomáliákkal
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SZIGMA #44313 üzenetére
ló úr: hagyjuk inkább
SZIGMA: van más ötleted? Akkor is csak elsötétül, tehát ha nagyon nagyon nézed látod a képet, de....nem tom érted-e? megpróbálom lelőni és megmutatni majd. Illetve gép induláskor is...bekapcsolom és mielőtt jönne a W10es logo, kép nincs, csak pörög. Lekapcs, vagyis alvás, majd megint megnyom és jó minden. -
lrigo
tag
-
-
Nekem azt mondta "valaki", direkt takarom ki (nem a pistike), hogy épp a hp gépeknél figyelhető meg a nem teljes kompatibilitás. Menni megy, de mondjuk a SMART adatokból az derül ki nem minden úgy van ahogy kéne lenni. Éssss az Intel meg mindennel megy tegyük bele azt az SSD_t.
-
akela91
addikt
válasz
SeniorTilla #44318 üzenetére
Ezek szerint igen. (Szegeden én voltam az első G4 tulaj azt mondták, bár mondtátok itt hogy a G3-al is ez volt)
-
-
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #44312 üzenetére
Volt aki írta hogy vett.
A lényeget nem tudja senki, csak a ph tagok: a mobilappon 1 perccel előbb nyílt meg az áruház. Simán lerabolják ennyi idő alatt (tavaly is ez volt).
-
Hallottátok a botrányt az emag black friday akciójáról? Indexen fent van.
Szerintük 300 (!) darab Hp 250-est adtak el egy perc alatt reggel 7.00-7.01 között. Eddig tartott a készlet
és az akció ugye csak a készlet erejéig volt érvényes. Jó duma.
Engem az érdekelne, hogy vett-e valaki ma az emagtól ilyen 250-est. A 300db elég sok, gondolom csak kiköt itt valaki a vevőkörből
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Darabokban van a gép. Azt olvastam, hogy ezt az érzékelőt kellene lehúznom az alaplapról és megszűnik a problémám.
Most nézem, hogy 1 kábeltől kapja a képet a gép, de ez hova csatlakozik az alaplapra? Mert a bal zsanér alatt van egy kábel köteg, csak azt simán húzzam le?
-
somasz
addikt
Sziasztok!
2570p-be melyik gépek optikája megy még be (szépen, előlappal)?
Esetleg van valakinek elfekvőben caddysítésből megmaradva? -
barbaron99
tag
válasz
SeniorTilla #44297 üzenetére
Ertem, koszonom.
-
kelemer
újonc
mi a véleményetek erről a gépről?
HP Pavilion Gaming 15-AK000NH [link] -
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #44294 üzenetére
Ettől tartottam. :-/
A Zbooké jó erős, de az más (ár)kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest