- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GEPESZ66
veterán
Szoktátok a laptopot elvinni szervízbe portalanításra?
Ahogy írtam a HP250 G2 laptopunk nemsokára három éves, s még nem volt portalanítva.
Néha induláskor elég furcsa hangot ad ki 5-10 másodpercig.
Az asztali gépeinkhez hozzá szoktam nyúlni, karbantartani, de ezt a laptopnál nem merem megcsinálni. -
Papaj x
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy HP 620-as laptopom. Hiba: wifi led folyamatosan villog, s mást nem csinál. Esetleg valaki találkozott már ilyennel?
Köszönöm előre is.
-
GEPESZ66
veterán
Amikor megvettük a HP250 G2-őt, akkor volt rajta egy szoftver, ami segítségével a WIN felületén lehetett BIOS-t frissíteni, ill. egyéb dolgokat frissíteni a laptopon.
Viszont azóta már telepítettem újra a WIN-t, s nincs így meg ez a program.
Melyik ez a program? -
GEPESZ66
veterán
Szoktátok a laptopot elvinni szervízbe portalanításra?
Ahogy írtam a HP250 G2 laptopunk nemsokára három éves, s még nem volt portalanítva.
Néha induláskor elég furcsa hangot ad ki 5-10 másodpercig.
Az asztali gépeinkhez hozzá szoktam nyúlni, karbantartani, de ezt a laptopnál nem merem megcsinálni. -
mhkcnt
újonc
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, de ismét lenne egy kérdésem a laptopokkal kapcsolatban.
Itthon intel core i7-es gépünk van, amit én néztem az a HP 250 G5-ből több fajta, de azok i3-sok. Ez mit jelent, mit befolyásol?
Előre is köszönöm a válaszokat -
Sziasztok,
Van egy HP Pavilion 15 típusú notebookom (2013.12. havi), amibes kb 1 éve cseréltem a HDD-t SSD-re. A HDD azóta külső házban pihen.
Most eladóvá vált a notebook és az SSD is, de külön-külön, így vissza szeretném cserélni.Viszont az a kis keret, amiben gyárilag volt a HDD a gépben, nincs meg (valahol egy doboz mélyén lehet messze tőlem). Lehet valahol ilyet külön szerezni? Anélkül nem szívesen építeném vissza a HDD-t a gépbe.
Ismertek helyet ahol lehet ilyesmit venni, vagy esetleg van valakinek elfekvőben?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
ZavaBalazs #45172 üzenetére
Van egy régebbi hpfancontrol nevű program, csak már 5 éve nem lett frissítve, az még jó volt a pár éves elitebookokhoz, talán ehhez is jó. Csak nem árt figyelni milyen értékeket adsz meg benne.
-
Sefter
veterán
válasz
ZavaBalazs #45172 üzenetére
Hp fórumon a cpucool nevű progit ajánlják...nekem nincs ilyen probléma, nincs saját tapasztalatom
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Sefter #45170 üzenetére
hát, svédországba most nem repülök el egy homlokpusziért.
de még csak nem is fullon pörgeti, mert akkor legalább nem ingadozna, hanem adna egy fix alapzajt, még az is kevésbé lenne idegesítő.
azért egy próbát megérhet a külső progi, max nem fog felmenni. mit javasolsz?GEPESZ66: de én nem is beszéltem konkrét fordulatszámokról. a 60% vs 50-75% csak egy szemléltető hasraütős érték volt.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
ZavaBalazs #45169 üzenetére
Az Aida sem mutatja a ventilátor fordulatszámát.
Melyik külső program mutatja? -
Sefter
veterán
válasz
ZavaBalazs #45169 üzenetére
Puszild homlokon a rendszergazdát, hogy így kaptad meg...
Kicsit utánna olvastam, elég sokan szívnak ezzel win7 alatt (maxon pörgeti a ventit), nem nagyon láttam rá megoldást(max külső progi)
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
adott egy elitebook 1040 g3, céges win7-tel (tehát nagyon nem lehet babrálni), a ventilátora megállás nélkül pulzálóan (kb 1 Hz frekvenciával) fújtat.
van ehhez valami fan control? ha már muszáj neki megállás nélkül pörgetni a ventit, legalább egy fix 60%-on pörögne, mint ez az idegesítő ingadozás teszem azt 50 és 75% között. -
-FreaK-
veterán
válasz
Sefter #45163 üzenetére
Afenébe, tényleg, jól belekavarodtam már a linkekbe..
Viszont akkor (#45162) kutga linkje szerint (köszi!) ez ugyan az ami a laptopszalonban kapható, de nincs írva, hogy IPS lenne bill. háttér világítással, pedig a HP honlapja szerint de.
Rá is kérdezek mindjárt náluk, épp emailezek az egyik üzletvezetőjükkel.
-
GEPESZ66
veterán
Feleségem két és fél éves HP 250 laptopja (nincs külön videokártya benne) mostanában azt produkálja, hogy induláskor , kb. háromból egyszer néhány másodbercig valami nagyon hangos , zavaró hangot ad ki.
Használat közben ezzel a hanghatással még nem találkoztunk.
Találkoztatok-e már ilyennel, van-e tippetek, hogy mi okozhatja? -
-FreaK-
veterán
válasz
SeniorTilla #45159 üzenetére
Persze, de 70k-val drágább is mint a pavilon
ha a pavilonban is IPS lenne meg bill. háttérvilágítás akkor inkább azt venném, mert a plusz teljesítmény meg a -70k ellensúlyozza a jobb építési minőséget (+valszeg még a hűtése is jobb)
Kérdés, hogy mi a helyzet a kijelzővel meg a billentyűzettel
(gyanítom, hogy TN és no világítás, de kéne megerősítés)
-
-
-
hramon94
tag
Sziasztok. Kinéztem egy laptopot számomra minden paraméter megfelel. Mi a véleményetek róla? http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-pavilion-15-au106nh-z3a88ea-akc-laptop_26055-adatlap
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Asszonykámnak kinéztem ezt a laptopot, holnap tervezünk is felmenni megvenni: HP ENVY 15-AS103NH
Van olyan hibája/hátránya ami miatt ne tegyük? A spec. pont megfelel annak amit kerestünk, (IPS, bill. háttérvilágítás, Kaby Lake, SSD, no hdd)
Láttam itt fentebb linkelve ezt a HP Pavilion 15-bc200nh-t, ami jóval erősebb CPU és GPU fronton, és bár játékot nem terveztünk rajta (esetleg ha tudja a gép akkor kipróbálás szinten lehetne), de jövőállóság miatt érdemesebb lehetne ezt választani. Két dolgot viszont nem tudtam meg a fenti linkről, bár gondolom nemleges a válasz mindkettőre, ha így van, akkor ki is zárnám igazából.
- A kijelzője IPS?
- A billentyűzetnek van háttér világítása?(#45158) hramon94: ah, megfelelne nekem is, de ahogy látom nem háttér világításos a billentyűzete? (Asszony kifejezett kérése volt)
Üdv!
-FreaK- -
-
dems
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45150 üzenetére
Értem és olyan keretet tudnál nekem mutatni hogy milyen fajta kell hozzá , ha ide nem lehet linkelni jöhet privátba. Kösszi.
-
-
dems
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Probook 430 G4 laptopot. SSD-vel vásároltam. Most szereztem hozzá egy 7mm-es HDD-t de ha belerakom kotyog. Remélem valaki tud segíteni hogy mivel lehetne lefogatni illetve honnan lehet hozzá ilyet rendelni. -
bajuszatti
tag
Hozzászólnék én is a témához pár gondolatot.
Pár hete elszállt az akkumulátor a notimban. Hiába volt töltőn, egyáltalán nem töltődött. Ha akkuról próbáltam indítani a gépet, egy másodpercre felvillant a billentyűzet és kikapcs. HP Support Assistant segítségével megkerestem az ügyfélszolgálatot, kb egy nap múlva felhívtak és beazonosították a hibát, akkucsere lesz. Hosszas telefonálgatás és levelezés végén múlt pénteken megjött az új akkumulátor, a DPD futár hozta házhoz
Ha jól olvastam, kalibrálni kell az akkut a helyes működés érdekében, ami elég időigényes.
-
Lacess
tag
820 G2-nél azt figyeltem meg, hogy csak 15% alatt kezdi el tölteni az akksit a gép bekapcsolt állapotában. Ha 15% felett töltőt dugok rá bekapcsolva, akkor nem kezdi el tölteni, leállítás után már tölt is. Viszont ha ki van kapcsolva a gép akkor töltöttségtől függetlenül visszatölt 100%-ra.
Szerintetek ez így normális?
BIOS-ban nem találtam semmilyen beállítást erre vonatkozóan.
-
Hopsz
tag
Sziasztok, most vettem egy HP probook 430 G4 típusú lapost, windowst én raktam fel utólag.
Kettő darab problémám lenne, amire nem találtam megoldást.
1. A fényerős gomb és a kijelző váltó gomb, se az FN-el együtt se nélküle nem működik. A többi funkció gomb megy. BIOS-ban nem vagyok nagy profi, de ott csak azt találtam, hogy az FN gomb ne kelljen hozzájuk, de azt nem szeretném.2. Csatlakoztatva van a töltő, de még se tölti a gépet. Volt használva akksiról, és 94% merült csak, de nem tölti vissza 100%ra. Ami azért kínos mert sokat lesz akksiról használva, és jó lenne ha elviszem reggel akkor 100ról induljunk, hogy tuti bírja a napot.
Remélem tudtok segíteni, hogy esetleg hol lehet ezeket állítani.
-
Chaser
legenda
-
gerii
addikt
Üdv!
HP EliteBook 8540p videókártyája elkezdett csíkozni, kellene egy új/használt.
Spare Part: 595820-001 néven futTud valaki olcsó új lelőhelyet, mert én csak 300$ körül láttam?
Ebay-en sem épp baráti.Használtan honnan lenne érdemes, akár magyar forrásból is?
Köszi!
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Volt már velük kapcsolata valakinek?
Aloha Informatikai Kft
Tapasztalat érdekelne.
Továbbá keresnék olyan márkaszervizet ahol tudok vásárolni HP elitbookba alkatrészt(eket). -
mrmft
senior tag
válasz
animatrix11 #45128 üzenetére
Burkolat csere, tul vekony es puha a cucc, hogy javitani lehessen. 8570p-n probaltam polirozgatni, sok ertelme nem volt.
840 G2 i5 5300U vagy G3 i5 6200U kozul valaszthatok a cegben, melyiket szeressem? Office csomag, webes feluletek amivel hasznalva van. Tobbi parameterben kb. egyformak - kijelzo, RAM, stb...
Akku nelkul menne foleg dokkolobol igy uzemido sem erdekel, akku ki-/beszereles egyszerubb a G2-n azt tudom. -
animatrix11
őstag
Sziasztok!
A szál csiszolt elitebook felületén a karcokat el lehet valahogy tüntetni? van erre bevált módszer?
-
leho89
csendes tag
Erről van valakinek tapasztalata infója?
Hp-Pavilion-15-bc200nh
GTX 1050-nel szerelt notik közül ez tűnik a legtakarékosabb megoldásnak.
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
6465b típusú géphez jó ez a fajta dokkoló?
90W-ost is láttam ha az is elég valamivel olcsóbb.
-
LacBp
tag
válasz
anti1966 #45114 üzenetére
Ha pontos típust írtál volna...
de nekem a G6 csak úgy lett jó, hogy gyári driver a HP oldaláról. Teljes windows újratelepítés! utána nem adtam neki netet, sőőt!! letiltottam az autómatikus frissítést! utána gyári driver fel, és jó lett! ha nem tiltottam le a frissítést, akkor amint netet kapott, leszedte a frissebbnek gondolt win8 drivert, és nem működött többé a dupla vga..
-
-
zetecR
addikt
Üdv,
8470p kijelzője állandóan visszavált 40Hz-es frissítésre.
Egyáltalán mi a francnak van, másrész miért nem marad meg a 60Hz beállítás.Dokkolón használom külső monitorral, már mindenhogyan OK-ztam a 60 Hz-et, de rendszeresen visszaugrik.
-
pityesz1
csendes tag
Anno olyan HP gépet szerettem volna amiben egy AMD Radeon R7 M440 VGA-van
Lebeszéltek róla mert,hogy bőven lehetnek AMD-s driverproblémák. -
LacBp
tag
Sziasztok! jópár hete írtam,hogy elakadtam a Pavilion G6 1010sh és 1119sh vga telepítéssel win8 alatt!
A megoldást az hozta, hogy nem a hivatalos honlapon lévő win8 driver lett feltéve, hanem a win7 es. És akkor a 1010sh rendesen használja a 2 vga -t.Viszont a 1119sh nem.. Ha win7 driver van fent, akkor megy a 2 kártya, játékoknál tökéletes. Viszont pl a start menü ikon fekete lesz ,ha ráviszem az egeret, vagy pl Word nél szintén az egér helye befeketedik...
Erre valakinek valami ötlet?
a honlapon lévő win8 driverrel egyáltalán nem működik...köszi
-
anti1966
tag
Sziasztok!
Vettünk egy HP Pavilion gépet, AMD Radeon HD 6770M videókártyával kiiegészítve az alaplapin kívül.
A kérdésem az lenne, hogy az AMD fel van telepítve, erőforrásként használja is a rendszereszközökben, viszont egy Assasin játéknál csak az alaplapit lehet használni, az AMD-t fel sem hozza kiválaszthatónak.
Ezzel lehet-e valamit kezdeni, hiszen pont a jobbat kellene a játéknak kiválasztani.
A legújabb ATI vezérlőt feltelepítve a gép a Windows bekapcsolásakor az Üdvözöljük feliratnál megakad.
Nem tudom, hogy ez számít-e esetleg valamit, ezért a hibáért egy régebbi grafikus vezérlőt telepítettünk fel, azzal bekapcsol, működik, de a fentebb említett hiba fennáll.
Köszönöm a segítséget! -
zoli669
tag
Sziasztok!
HP Pavilion 15 Notebookomba Hynix HMT 451S6bFR8A-PB cikszámú, 4gb DDR3-as ram modul van, bőviteni szeretném, de ez a cikszámú, már nem kapható, milyet vehetnék ami biztosan kompatibilis lesz?
Köszönettel:
-
-
adika4444
addikt
Win7 alatt a hotkey driverrel fényerőállítás 2570P-n tökéletesen működött, de mivel nem használtam a gyakorlatban ezért pillanatnyi helyzetet nem tudok mondani, kb fél éve próbáltam...
Egyébként akinek nem megy, Windows+X bár 10-ben nem tudom hirtelen olyan maradt-e mint a 7-ben... -
Dhampir
félisten
HP ProBook 6570b fényerő állítása hibátlanul működik.
-
Lacc
aktív tag
válasz
SeniorTilla #45102 üzenetére
HP 840 G3-as Elitebookon Windows 10 Pro 64bit-tel nekem sem megy a fényerő állítása.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged