Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Megoldódott a dokkoló problémám, rossz tápegységgel kaptam, pótolta a kolléga és nagyon frankó a cucc
-
Drughi
addikt
válasz
Jocozolg #27789 üzenetére
nekem ugyanilyen problémára 10-14 munkanapot mondtak, szintén egy probooknál.
Igaz én még nem adtam le, mert egyszerűen nem tudom nélkülözni a gépet, ennyi időre, de majd ha lesz egy tartalék gép, akkor én is leadom.Szerintem még úgysem lesz kész, örülj, ha jövőhéten visszakapod.
-
-
Jocozolg
tag
Múlt hét pénteken adtam le a Probookomat (álítólag) merevlemez hibával. Érdemes rájuk telefonálni, hogy mi a helyzet, vagy hagyjam dolgozni őket, nehogy "véletlenűl" hátrébb sorolódjon az ember?
Kösz
Jocó -
A HP support oldala jóval több drivert, segédprogramot tartalmaz, mint ami a telepítőlemezen terpeszkedik. Mit csináljak ilyenkor?
Telepítsem a többit is (sok közülük fölösleges lehet), vagy hagyjam a fenébe?
-
Forestjo
senior tag
válasz
deathtania #27785 üzenetére
Az SD gazdaadapterek címszó alatt azt írja, hogy "SDA-szabványnak megfelelő SD-állomásvezérlő", és az illesztőprogramja friss a gép szerint. Az SD kártya a telóban még jó volt.
-
Forestjo
senior tag
Sziasztok! Az miért lehet, hogy a 8510p-be berakott micro SD-t nem látja, észre sem veszi???
-
Cyrin
addikt
hát igen, nekem a latitude-ba a bejelentés után másnap hozták a hdd-t, helyszínen cserélni.
maradt is volna a latitude, kár hogy nem tudott zenét lejátszani...lol -
válasz
deathtania #27774 üzenetére
Ez az aksi nélküli 20mp power gomb varázslat minden HP-ra érvényes, vagy csak a dv6-ra?
-
deathtania
senior tag
válasz
ladlac #27773 üzenetére
én ma reggel kaptam egy infarktust. kb negyed 9 után kikacsolom a kis pavilion dv6om (egész éjjel ment...), elrakom, kajálok, blaháról bemegyek az egyetemtérre suliba, 9.05kor bekapcsol...nám, de csak a caps lock villog és ég a wifi narancs fénye. azonnal megfordít, akksi kikap, visszafordít, power gomb 20 másodpercig nyom (bios reset), akksi vissza, és bekapcsolt.
gyerek a padban mellettem csak lesett, hogy mit csinálok
sajna nem tudom, mi lehetett a baj, mert azóta is frankó, és működik (pedig ma is hordoztam rendesen, ha már hordozható), és nem számoltam meg a villogásokat.amúgy ez mitől lehet? mert az a fura, hogy nem jött ki még egyszer azóta sem, és egyből jobb lett. ha legközelebb gáz lesz vele azonnal küldöm szervízbe, vagy valami...
-
Pocok256
veterán
válasz
Kazimír #27770 üzenetére
Ilyenkor a helyes sorrend Windows telepítés majd Linux telepítés. Ugyanis a windows suta és nem tud belenyúlni a linux boot fájljaiba és nem tudja hozzá adni magát. Míg a Linux képes rá ezért kell utólag telepíteni. Viszont ha nem kell Linux akkor nyugodtan formázhatod és particionálhatod újra az egészet aztán tolj rá fel egy windowst és a probléma megoldva
-
-
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Immáron én is HP tulajdonos lettem, egy ProBook 4540-el.
Hogy még nem boldog az csakis a hozzánemértésemen múlik.(vállalom, hogy láma vagyok a dologhoz)
A SUSE Linux mellé próbáltam feltelepíteni a win7-et, az üres területre, eredménytelenül. Látszólag felment, de elindulni nem hajlandó. Így most - ahogy jó laikushoz illik - elintéztem, hogy Win7 még nem, Linux már nem.
Töröljem az összes gépen névő partíciót és úgy próbálkozzak, vagy nem tudom mi lenne az üdvözítő.
Tudom, ilyen kérdésekkel fáradjak át a Win7 topicba, de hátha - és biztos vagyok benne - itt is akad hozzáértő, aki ellát néhány hasznos tanáccsal.Előre is köszönöm
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Forestjo #27765 üzenetére
Csak az ősrégi programok nem futnak rajta esetleg, nem tudom konkrétan milyen programokat használsz, de az biztos hogy az összes mai programnak kell szinte mennie. Én több éve ilyet használok és nem is nagyon emlékszem hogy lett e volna olyan ami nem ment. Múltkor egy Super Mariot raktam fel még az is ment...
Csak ügyelni kell arra, hogy 64 bites programot tölts le, ha valamihez nem találsz akkor meg meg kell próbálni azzal ami van.
-
Forestjo
senior tag
Szia! Írtad hogy azért nem lát a rendszer 4 GB-, mert csak 32 bites op rendszert raktam fel. De azt mondja a kollégám, hogy a 64-re sokkal kevesebb a támogatott program, mint a 32-re, ezért nem érdemes azt használni. Most akkor érdemes vagy sem? Tényleg sok akadályba lehet ütközni a 64-el? Egyáltalán mi az előnye, ha ekkora a hátránya?
Köszi a válaszod! -
densie
csendes tag
Vajon miért lehet hogy Envy13-as laptopom amikor bekapcsolom 20-30s felpörög a ventije de most 1,5év után már elég hangosan?
-
Tikakukac
titán
Még nem hozták le, annyira őket nem izgatja. Engem annál inkább, de hát na.
Mint mondtam, van még rá pár hó gari, így megbontani nem akarom, de ha elment akkor jut a 30 grammos mx2-ből erre is. Alulfesz meg ofc, már akartam csinálni mikor elvitték is, de kellett a gép, mondom nem lesz baja. De lett.
Max hétvégére biztosan lehozzák. Ami vicces, mert 2 megállónyira laknak
-
sagit
veterán
válasz
Tikakukac #27718 üzenetére
sikerült belőni a gépet?
kijöttem barátnőmhöz, 3 óta netezik a gépen:amit csináltam vele:
-megvételkor Artic MX2-vel újrapasztáztam
-rmClockkal alulfeszeltem
-innen felraktam az ajánlott moddolt biosta gép le van csukva, külső perifériákkal használjuk
teljesen csendes, filmezés közben sem megy 60°C fölé -
B-L-A-C-K
titán
válasz
zsolthee #27757 üzenetére
Ja így hogy mondod most látom tőled vettem...
Nem jegyzem már a neveket több mint 3 ezer emberrel privát üzeneteztem már, lehet azért...
Na így hogy csak az aksit kell leadni az korrekt...Viszont kíváncsi leszek az enyémmel mi van, ugye nyomon lehet követni, pénteken írták megjött az alkatrész, belerakják és tesztelek...Na most ugyan ott tart a dolog ahol pénteken. Egy komplett gép összerakása akinek van valami gyakorlata max 2 óra, de szerintem sokat mondtam. Most azóta eltelt majdnem 3 nap, szóval ezt se értem miért kell erre ennyi idő...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
zsolthee #27755 üzenetére
Hát igen, mind1 mennyibe kerül a géped, és milyen az aksi, megadhatja magát sajnos bármiben. Én nagyon jó áron vettem egy gyári 0 kilométerest hozzá még, így ezzel a következő tulajnak nem lesz egy ideig gondja...
Olyat nem lehet hogy csak az aksit rendelteted meg gépet pedig nem adod vele le együtt? -
zsolthee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #27754 üzenetére
Biztos zöldfülű volt
Vagy nem akarta a döbbenetet látni az arcodon.
Sajnos ilyen szempontból mindegy, hogy mennyibe került a gép. 8560p-be most fogok akkut rendelni. 0km-es a masina és teljesen kuka az akkumulátor. Nem töltődik fel 1 %-ot sem. Másik gépben is próbáltam, dettó. BIOS-ben ki tudja olvasni a sorszámát és itt megáll a tudomány. Windows: Csatlakoztatva, nem töltődik.
Erre most mit mondjak?Ja tudom: 1 hónap
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
zsolthee #27751 üzenetére
Oké, de akkor minek mondja gyerek hogy pár munka nap, csak eltudja dönteni ha látja a hibát nem 2-3 nap alatt lesz kész, miért nem mond akkor 1 hónap? Illetve egy közel 400 ezer fontos gépnél (természetesen a régi új ára) nem várná el az ember hogy ilyen szerviz legyen...
-
zsolthee
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #27750 üzenetére
Nem akarom megint védőszárnyak alá venni a szervizeket, de nem tehetnek róla, hogy ilyen hosszú ideig tart egy javítás. Mindegyik szervizpartner egy azon alkatrész disztribútortól rendeli az alkatrészeket. Ők pedig 2-4 hetet szoktak mindig mondani. Sajnos azt mutatja a gyakorlat, hogy tényleg ennyi, vagy néha több is. A miértjét nem tudom, biztos valamit nagyon elszúrnak a logisztikán, passz. Lényeg, hogy az esetek nagyon kevés százalékába van az, hogy pár napon itt van az alkatrész. Ilyenkor valószínűleg van az európai raktár(ak)ban. A gyártó egyébként nem engedi a szervizeknek, hogy a hibákat javítsák, minden esetben alkatrész cserét írnak elő.
Hogy én is beálljak a sorba: már aug.24 óta várok egy 8540p-hez való magyar billentyűzetre. Fizetős a sztori, nincs garancia. Mégis várnom kell.
Ha a hiba jellege megengedi és szükség van rá, akkor el lehet hozni a szervizből a gépet amíg nem érkezik meg az alkatrész.
Régebben bizonyos gyártóknál volt olyan, hogy ha nem tudta a szerviz X napon belül megjavítani a gépet, csere utalványt állíttatott ki velük amit a kedves user beválthatott egy hasonló árkategóriában lévő - ugyan olyan gyártmányú - laptopra a vásárlás helyén. Felhasználó boldog (ez a lényeg), szerviz leboxolja a gyártóval a javítást, kereskedés is elszámolja az összeget a gyártó felé.
Én törvényben kötelezném egyébként a gyártókat ilyenekre. Persze, csak ha otthoni felhasználásra vásárolt gépről van szó. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Jocozolg #27749 üzenetére
Ahogy nézem ez függ attól is hol adtad le, milyen jellegű a hiba, azaz rendelni kell e az alkatrészt (nekem touchpad körüli kopás miatt kellett), illetve adott helyen hogy van kedvük dolgozni. De ha még alkatrészt is kell rendelni akár a világ végéről, max 1 hét alatt kész kéne lennie, de itt már az én esetemben holnaptól 3 hét lesz...
Remélem neked hamar kész lesz...
Tulajdonképen engem nem zavarna mikor lesz kész, ha nem kérdeztem meg volna, és nem azt válaszolták volna hogy pár munkanap alatt...
De így nekem is kellemetlen mert már elvileg elvan adva a gépem, és most a vevőmet várattatom ezzel, mert nem az van amit ígértek.
-
Joci13
csendes tag
Mi a véleményetek a HP 6910P jelü gépről?
Szabad olyat venni?
előnyei hátrányai? -
B-L-A-C-K
titán
Elitebookom 20. napja van szervizbe, állítólag már tesztelik...
-
Megvan vkinek a HP810p-hez tartozó recovery partíció? (OEMVista Busines)
-
wwhy
veterán
válasz
Laybee #27734 üzenetére
Ha azt írja, h OK az akku, akkor ne foglalkozz vele. tele van a net ezzel a problémával, van akinek az 1-es cella = 0, sokaknak meg a 4-es. A HP szerint az akkuprogram rosszul olvassa ki az adott cella értékét.
Gariban valóban nem foglalkoznak aksival, csak 1 év a gari rá. -
sagit
veterán
válasz
Pocok256 #27724 üzenetére
sima hozzák-viszik garancia nekem is ennyi lenne
még gondolkodom rajta(#27717) wwhy:nekem dokkolóban tud még iszonyatosan melegedni, bután van kitalálva
3000 rpm-ig nem zavaró a ventilátor hangja, az felett már nagyon is
csak úgy tudtam teljesítmény csökkentés nélkül tartani ezt a max rpm-et hogy egy 22 cm-es lassú fordulatszámú notihűtőt dobtam alásokkal hűvösebb a motyó és szinte néma
akkuról más a helyzet, ott szinte mindig passzív a masina, csak alulfeszeltem
igaz engedem is a venti vezérlésnek hogy csak 55°C-on kapcsolja be a ventithaveré 3 cellás akkuval 5-6 fokkal is melegebb idle asztalon mint az enyém megemelt 9 cellással, nem is nagyon megy neki passzívan
2 kupakot rakott ideiglenesen a két sarka alá, húvösebb is lett
-
zsolthee
senior tag
válasz
JoceeHunt #27721 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok...
Ha mindkettő táp viszi közvetlenül a gépet, akkor nem azok a rosszak.
A docking station-nek és a gépnek is ilyen DC csatlakozója kell hogy legyen: kép
A tápegység vége meg ilyen. Az aljzatba csak a középső tüskének kell belemennie.
(Én vice versa szoktam használni az eszközök töltőit.) -
válasz
Thusor #27705 üzenetére
A dokkolónál sem az ahhoz kapott táp, sem a laptop eredeti tápja nem megy.
A laptopnál közvetlen működik, tölt mind a kettő.Az eladó azt mondja lehet rossz tápot adott. Megpróbálnád nekem a gyári laptophoz való töltőddel is működik-e a dokkolód?
Egyébként a tápok csatlakozójának a belseje kinézete (nem a 220-as fele, hanem a másik) megegyezik? Sima 1 db tüske benne középen? Mert a dokkolón nem csak 1 db tüskének van hely az aljzaton...
-
Forestjo
senior tag
Helló mindenki!
A 8510p-m új win7-t kapott és + 2 GB RAM-t, de csak 3-t lát a 4 GB-ból. Az baj lehet, hogy 32 bites az op. rendszer? Köszi előre is a segítségeteket! -
Tikakukac
titán
Ilyesmi tüneteket kaptam én is. A videó már szaggatott (gondolom megfogta a hővédelem), iszonyatosan meleg volt, és a venti a pofáját be nem fogta.
Pedig én felraktam a win7-et, meg a komplett driver és szoftvercsomagot, és oké, melegedett, de hát dolgoztattam is. Egy sima filmnek azért nem kéne Csernobilra olvasztania egy gépet, holnap minden kiderül, reméljük igazunk van.
Mindenesetre a WMP egy gány lejátszó, Pavilionon sincs már rajta, az egyik régebbi vlc támogatja a távirányítót, így repült a francba. -
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac #27716 üzenetére
Én a WMP-re csak annyire rágtam be, h el is távolítottam, ne foglalja a drága helyet a kis SSD-n
Az volt az érdekes, h lejátszáskor a feladatkezelőben nem terhelte a CPU-t 100%-ban, mégis valami megfoghatatlan módon forrósodott a masina és pörgött a venti 1001%-on ...
-
Tikakukac
titán
Sajnos már alszik, de nyakamat rátenném, hogy WMP volt a lejátszó. Vagy ha nem akkor valami a háttérben bugzik.
Egy sima videónak nem szabadna hővédelemig veretni egy gépet, pláne mivel tényleg semmi humbug, egyszerű kis nonHD filmeket néznek.
Holnap remélem idekerül és akkor kap mindent, de amíg atomstabil nem marad stressz tesztek alatt, addig el nem viszik, az ziher. -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Már túrtam biost, meg az alulfesz is tuti. De ahogy elnézem, ez még így is fog fűteni, fórumok alapján...
Na mindegy, valamit cseszek vele, legalább ne throttlingoljon filmnézés közben nekik, mert az ciki. Bár gyanítom, hogy valami kitekeri 100%-ra a procit, csak nekem ég a pofám, hogy egy elviekben tisztára rakott EB-t is trükköztetni kell, hogy ne főjön le. Ennyi erőfeszítésből én passzívra is megcsináltam az x200-am...
-
Tikakukac
titán
Probléma:
2510p szimpla filmlejátszásnál is fő a levében. Még nem hozták vissza, de addig jó lenne kideríteni mit lehet vele kezdeni. Gondolom takarítás/paszta első kör, de ez kevés lesz. Throttlestop is megy majd.Egyéb olyan dolog, amit lehetne ezzel kezdeni, vagy ez így maradt és szívjam a fogam?
-
BerlinBoy632
csendes tag
válasz
zsolthee #27706 üzenetére
Fejlemények.
Mindig akkor fagy ki, mikor csinálok vmit.Legelőször,mikor a nevet akartam megadni,a névmezőbe kattintás után fagyott ki.Aztán az élsimitás bekapcsolása után.Harmadjár egy kincsesládára kattintás után.Fel se bírtam venni,amit dobott kifagyott.Megpróbáltam megint,ugyanaz.Mihelyst rányomok a ládára fél másodpercen belül elszáll az egész,aztán pedig vagy újraindul vagy csak kifagy..
Tuti,hogy szoftveres hiba?Én még olyat nem láttam,hogy úgy fagy ki valami,hogy a monitor is kikapcsol és újraindul az egész gép.
Próbáltam drivert frissíteni,de azt mondja az oldal,hogy a vidkari drivert ne tegyem fel olyan gépekhez,amikben "switchable graphics" van,akármi is az,gondolom,APU meg GPU.Meg így,hogy tényleg APU van benne,abban is beépített GPU,meg van rendes GPU is,ugyanúgy kell felrakni drivert,mint asztali gépen? Amúgy nem olyan régi a driver sem,12.2-es.
Az,hogy támogatja-e,nem mindegy?Úgyis kiírná,ha nem vagy el se indulna.
-
zsolthee
senior tag
válasz
BerlinBoy632 #27700 üzenetére
DX update, VGA driver update. Ha így sem megy, nézd meg, hogy egyáltalán támogatott-e a játék által a VGA-d.
(#27704) JoceeHunt
A dokkolót mondanám rossznak, mivel anélkül a táp tölti a laptopot. -
Thusor
őstag
válasz
JoceeHunt #27704 üzenetére
Nekem a 2540p-mhez van dokkolóm. Ott, ahogy csatlakoztatom az elektromos hálózathoz a tápot azonnal kéken világit a power gomb és az eject gomb is. Szerintem ott táp vagy dokkoló hibás a dolog. A dokkolóhoz kapott táppal tölti a laptopodat? Valamint a laptopodhoz kapott töltő viszi a dokkolót? Elméletileg mindkét táp kompatibilis egymáshoz.
-
AtHoS
nagyúr
Egy HP Pavilion dm4-1050ca laposnál (i5 430M 4GB DDR3, 500GB winyó, 14") felmerült egy érdekes probléma.
Rendszermentés eltárolására vásárolt barátom egy 16 GB-os pendrive-ot. Maga a mentés valami 10,2 GB-ot foglal egyetlen fájlban, így szépen NTFS-re formáztuk a pent, majd megpróbáltuk rámásolni a winyóra elkészült mentést, de 60%-nál megakad a másolás.
Kisebb méretű fájlokkal (0,7...1,4 GB) megpróbáltuk megtölteni a pent, de hasonlóan másolási hiba jött elő hasonló adatmennyiség magasságában.
Bepróbálkoztunk egy másik gyártótól származó 16 GB-os pennel, ahol csontra ugyanaz a probléma jött elő.
Most kicsit gondolkodóba estünk, hogy mi a fene lehet a probléma. 2 USB csati található a gépen, mindkettőben ugyanaz a jelenség. USB HUB sem segít.
Van kártyaolvasó a készülékben, tehát adná magát, hogy 16 GB memkártyával helyettesítsük a 16 GB pent, de elvileg a memkártya olvasó is USB-re csatlakozik. Ha meg a USB vezérlő okozza a problémát nem lennénk előbbre. Sajna megpróbálni nem tudjuk, mert ismeretségi körben nincs ekkora kártya.
Valakinek ötlet, hogy 6 GB magasságában miért hal be a penre másolás?
Win7 HP x64 van a gépen
Szerk:
Azt elfelejtettem írni, hogy mindkét penre 2 másik egymástól különböző asztali gépen szépen fel lehet másolni 13..14 GB méretű fájlt probléma nélkül, ill. HDSentinel progival ellenőriztettem is, de nem talált problémát a pendrive-on
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged