Új hozzászólás Aktív témák
-
Z86
őstag
Nekem a 2009 augusztusi F11 van fenn.
Én nem szoktam a BIOS-t babrálni, csak akkor ha nem működik megfelelően a gép. Úgy vagyok vele, hogy az egy kényes folyamat, ha véletlenül valami hiba lép fel, annak a megoldása sok macerát jelent. Inkább hagyom.
Persze ettől még érdemes lehet frissíteni, ha valamit javítottak a későbbi verziókban. -
Biqci
aktív tag
Ma meghozta a futár a Kínából rendelt caddy-t, így végre berakhatom az ssd-t a 6930p-mbe. Mivel azonban még nem csináltam ilyet, eléggé tanácstalan vagyok. Ha esetleg tudnátok segíteni a szükséges lépéseket és beállításokat illetően azt nagy köszönettel venném!
-
FCnyul
csendes tag
Sziasztok
Ilyet használ valaki?Ez legyen vagy az OCZ ag3? -
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy HP EM537AA NAS-t az nc6400-as laptophoz, hogy lehet életre kelteni WIN7 alatt? Hiába csatlakozok rá nem tudok hozzáférni a merevlemezhez, ami a hozzávaló cd-n van driver pedig nem csinál semmi! -
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy kis ideje ha Youtube-on nézek videókat nem folyamatos a lejátszás. Kb 6-7mp lejátszás után kb. 3-4mp-re megáll a kép. Ez mind hd, mint normál felbontásnál megvan, míg ha egyébként hd filmet nézek, a KMPlayer röccenés nélkül visz mindent. -
simonlaci55
tag
Sziasztok, lenne egy HP Pavilion dv6-2010eh laposom amiben van egy 4530-as vga és az cserélhető-e vagy nem? meg processort milyet lehet bele rakni egy m300 as proci van benne
-
-
sagit
veterán
Na ma megjött a 93 Wh-s 2540p akkum.
A Battery bar és a hp checker is 98%-ot ír rá. Egyből 1,9% elhasználódottsággal kezd.
Első ciklusa neki, kalibráció után változhat? Vagy ne foglalkozzak vele?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #28798 üzenetére
Na mivel több mint 1 hét eltelt, és szokás szerint semmi információt nem kaptam a gépemről ezért gondoltam újra felhívom a HP reklamációs osztályát mi van a géppel.
A pali már jól ismert, de még egy kis türelmet kért...
Végül is szeptember 5. óta hány nap is telt el...
Bár én türelmes vagyok, fél éven belül csak adnak egy másikat...
-
-
schumy1
aktív tag
Mivel annyi memóriakártya topic van és nem tudom melyikbe írjak, így ide írok mert valami köze csak van a lapimnak a problémához.
Adott egy micro sdhc 8gb-os kártya amit hol a usb cuccban, hol a kártyaolvasóval használok. Egyik alkalommal a beépített kártyaolvasóban formáztam le, és azóta az usb-s cuccban ha másolni akarok vagy formatálni, akkor írásvédett üzit dob. A kártyaolvasóban tökéletesen működik. Megnéztem más gépben is de írásvédett.
Mobilban, fényképezőben letudtam formázni, de a hiba még mindig ugyan az.
Van rá megoldás, hogy kiszedjem az írásvédettséget? Meg a tulajdonságok szerint nincs bepipálva. -
zoli62
addikt
Hp Compaq 6730s-t Vista Business-ról érdemes Windpws 8 Pro-ra frissíteni? A support szerint nincsenek még drivererek. A Windows 8 memóriakezelése viszont sokkal jobb a a Vista-hoz viszonyítva. Van aki már frissített?
-
McCoy20
tag
Üdv All!
Egy igen hülye helyzetbe kerültem. A 6910p masinámon már vagy fél éve megvariáltam a jelszavakat (Power on illetve Setup) és sikerült annyira megvariálni a setup-ét hogy már elfelejtettem és így nem tudok belépni.
Mi erre a megoldás? Hogy lehet visszaállítani? (Ha valaki az elemmel jön azt felejtse el, mert próbáltam és nem segít.)
Mivel ez érzékeny téma a segítő hozzászólás jöhet privátban is.
(Mielőtt valaki azzal jön, hogy "hol loptad a gépet?" felhomályosítanám, hogy 2008 ban vettem a drágaságot nem kevés pénzért és szimplán a saját eszetlenségem juttatott ebbe a helyzetbe
)
Előre is thx.
-
-
zsolthee
senior tag
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
A haverom laptopjanak (Compaq Presario V3500) a kijelzoje neha behulyul.
A jobb oldalon egy jo 5cm-es reszen teljesen fekete es a maradek kep pedig kicsit le van csuszva(az also csik felul latszik).Mi lehet a hiba??
Minden segetseget koszonok elore is!!!
ui.: Sorry az ekezet hianya miatt!
-
Zozi04
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nem rég vettem egy Hp Probook 4530s-t. Szépen feltelpítettem rá minden drivert szerintem,de úgylátszik mégsem! A bluetooth-t egyszerűen nem tudom életre kelteni pedig megpróbáltam minden driverrel... Nem értem mi lehet problémájaA dolog onnan jött csak igazából elő, hogy gondoltam veszek a BT-s egeret,de rémlett, hogy ezt nem csináltam meg rendesen gondoltam gyorsan megcsinálom,de hát egyszerűen nem sikerül.
Ez van ha telepíteni akarom:
És ezt pedig az eszközkezelő írja:Előre is kösz a válaszokat!
Zozi -
sagit
veterán
-
Tikakukac
titán
Na igen, a szívás a csatlakozás. 20 pin vs 40 pin. Ami szvsz vagy sehogy, vagy valamilyen rendes NYÁK szintű összekötözést igényelne, ami még a mostani tudásommal is magas volna.
A webcam bekötés csak amiatt kell, hogy ugye tudjon kommunikálni, mint egy USB hardver lényegében.Van Glossy és anti glare is. Mivel a tableteseken üveg van, és attól nem lehetne becsukni a kijelzőt, így azt le kell borotválni. Alatta glossy lesz a kijelző. Matt fóliával pótolható, és akkor a vastagság sem lesz gáz.
Akksi meg kb. ennyi. Belövöd mikor és meddig töltsön, vagy hagyod a kímélő üzemmódon (HP-nál nem tudom van-e ilyen, holnap majd meglesem, ha hozzák a gépet) és kész.
-
Tikakukac
titán
Ott a gond világítás bekötésével van, ami megoldható-elvi síkon dettó.
Érintő jó kérdés, mifelénk mondjuk webcamra rá kell kötni a megfelelő tyúkbelet, drivert feltenni és lehet tapicskolni. Elképzelhető, hogy windows szinten tudná kezelni mondjuk egy win7/8 is, de konkrét driver nem hiszem, hogy van HP-nál, x200/s/tablet eléggé átjárható ilyen szinten.
Ár meg hát na. Mi nagyon kifogtuk, plusz rendeltünk vagy 15 darabot egyszerre, jó árfolyammal, olcsóért, szállítás is 5 után ingyenes volt egyben.
FRENK1988: Lényegében egy X200 Tablet kijelző, ami minimális munkával berakható és tökéletesen használható a sima modellekben is. Valóban remek dolog.
-
Tikakukac
titán
válasz
FRENK1988 #28956 üzenetére
Csudimudi panel, ez a lényeg. Nemrég bevásárolt belőle a Thinkpad flotta, Wacom érintő rész is van rajtuk, eredetileg ezek tablet verziókhoz gyártódnak le, de ha lekapod az üveget, akkor használható a sima notikban is. Sima CCFL, WXGA felbontású x200/s-ben csak össze kell dugdosni a dolgokat, többi gép egyenlőre kérdéses. Moddolva belemegy x201-be is, meg elviekben 2530p-be is.
-
marinea2
addikt
válasz
peugeotmate #28943 üzenetére
Kompresszorral fújd i a port. ondjuk ennyi idő alatt szép perzsaszőnyeg lehet már benne :S
-
-
Tikakukac
titán
Na tutiság van. 2510p-nek kijelzőjét beküldték.
2 kérdés:Volt-e ebből LED világítással panel, illetve ha CCFL akkor van-e bármilyen akadálya, hogy az x200s-em régi kijelzője belemenjen? Azt tudom, hogy elviekben nincs akadálya a dolgoknak, csak jó lenne tutira menni, mielőtt szétbontom.
-
NEMO1968
őstag
válasz
Szia!
Azzal,ha beteszed a szekrénybe,és nem használod.
Komolyra fordítva!!!!
Komolyabb pumpával,sűrített levegős palackkal befújatsz a szellőzőnyílásokba.
Esetleg porszívó,de akkor fogd le a ventit valamivel,hogy ne tudjon nagyon pörögni.
Ha ezek a trükkök nem segítenek, besétálsz egy szervizbe,és szépen megkéred őket,hogy szedjék szét és takarítsák ki.
Kb. 5k-ért szakszerűen meg is teszik.
Végül is inkább fizetek 5k-t egy takarításért,mint 2 hónap múlva 50k-t,mert nem jöttek be a tippek,és megsült valami. -
FRENK1988
veterán
válasz
peugeotmate #28945 üzenetére
Hát én egy kis kompresszoros tisztítást javaslok. Ha nem akarod szétszedni. De ha szétszeded akkor meg érdemes újrapasztázni is
Más: Ezek az új notik már forrasztott CPUvan jönnek? Mert én erre következtetek a BGA1023 platformról -
FRENK1988
veterán
válasz
beadni a szervizbe ha garis.
-
peugeotmate
őstag
Hali!
Adott egy HP G62-es noti [link] ami most már nagyon melegszik illetve igen hangosan zúg a venti is néha. Gondoltam egy alaposabb tisztítás ráférne már. Viszont Ti melyik eljárást ajánlanátok? Még nem csináltam ilyet korábban, ezért így kezdőnként nem tudom, melyik módszerrel tehetném a legkisebb kárt benne.
Köszi előre is a választ és bocs a láma kérdésért.Üdv. Máté
-
-
ussseal
tag
válasz
deathtania #28940 üzenetére
Ennyinél szerintem még biztosan nem cserélik, de B-L-A-C-K kollega esete után én a helyedben nem erőltetném annyira a kontaktust a HP szervizzel (pontosabban csak azzal a bizonyossal) hacsak nem muszáj.
-
deathtania
senior tag
hány százalékos akksi elhasználódás után lehet kérni az akksi cseréjét? jelenleg 12%on áll az elhasználódás mértéke (AIDA64 szerint).
-
FCnyul
csendes tag
köszi a válaszokat.igazábol azt szeretném megtudni,hogy melyik az amelyik tuti megy benne.valszeg sata3-as az nem menne,de ki tudja?!
-
FCnyul
csendes tag
sziasztok!
dv5-ös laposba,win7 alá, milyen ssd-t lenne érdemes vennem?60Gb körüli már elég lenne sztem,igazából rendszer menne rajta,adatnak lenne egy külsö vinyó.pasztát melyiket vegyem?ráférne már egy takaritás és akkor már kapna frisset,amit itt nálunk árulnak azok gagyinak tünnek...
-
-
dedix
tag
Tiszteletem mnden kedves "boldog" HP gep tulajnak
Lenne egy kis problema:
Adott egy HP Pavilion G6-1209EH masina, melyem egy proba Windows 7-es volt. Likvidalva lett az osszes particio (a ~900 megas recovery is) es letre lett hozva egy primary / active. A problema az, hogy ratelepitettem a Windows 7-et, ami nem hajlando trukkozes nelkul elindulni. A trukkozest ugy kell erteni, hogy kiirja azt, hogy "Press the ESC key for Startup Menu" majd szimplan ujraindul a gep...
Ha megnyomom az ESC-et, bejon a grub4dos. Itt van tobb menupont, pl.:
Windows with SLIC Loader (default)
Windows without Loader
stb...Ha kivalasztom a "Windows without Loader" menupontot, akkor elindul a Windows...
Probaltam atallitani alapertelmezettre ezt a menupontot, de sikertelenul. Tovabba a Win7 recovery console-jat is (fix mbr), de semmi.
Mi a megoldas, hogy ne kelljen trukkozni? Ki lehet szedni ezt a grub4dos-t valahogyan, vagy alapertelmezette tenni a loader nelkuli menupontot?
U.I.: recovery disk nincs, kiallitott darab volt...
Elore is koszonok minden epito jellegu hozzaszolast.
-
sagit
veterán
válasz
deathtania #28925 üzenetére
IOPS = műveletek száma per másodperc
Ahogy a grafikon fejlécén is láthatod, pontosan 4k tesztet linkelt Oliverda. ( nem véletlenül)
QD4= 4 egyidejű lekérés
QD64= innen egyértelmű -
deathtania
senior tag
ez azért érdekes, mert egy ssdnél nem a szekvenciális olvasés/írás, és nem is az IOPS a lényeg, hanem a 4k-s írás és olvasás (nem a 4KQD32/64, azaz az IOPS, hanem a sima 4k-s írás/olvasás). legalábbis minden SSD-s cikkben ezt olvasom, és a tapasztalatok is ezt mutatják. a gyártók szoktak az IOPS és sequental w/r-el dobálózni, de nem az a lényeg.
"Elmondható tehát, a valós felhasználásbeli tapasztalatok és tesztek is azt mutatják, hogy a magas szekvenciális és a 4KQD32 szegmensre vonatkozó IOPS értékek, szinte alig befolyásolják azt, hogy milyen gyorsnak érezzük a rendszerünket. Ezt a tényt nem győzzük eléggé hangsúlyozni a topikban!" (forrás: Milyen SSD-t vegyek topik)
köszönöm a tanácsokat, végül nem tudom, hogy milyet fogok venni, egy biztos, hogy SATA III-as lesz. Ahogy néztem, akkor talán az Agility-t érdemes megvenni, de ajánlották a Samsung 830as szériát is (ami elég meggyőzőnek mutatkozik), de akkor meg lehet, hogy 128GB-se volna érdemes venni, mert kb 18-20k körül is lehet kapni, ha ügyes az ember (és van még edigital és Mastercard online akció), a 15k-s 64GB-shez képest +3kért +64GB-t kapni nem volna rossz...
-
válasz
deathtania #28920 üzenetére
Főleg akkor látod a különbséget ha SATA 3-as vezérlőd van. Ha csak SATA 2, nem biztos, hogy sokkal jobban jársz a drágábbal.
Bocs most látom mindkettő 3 azaz SATA 3-as...
-
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #28920 üzenetére
Mindenképpen megbízhatóbb/stabilabb, mint a vertex 2, érdemesebb az agilityt venni egy + ezrest megér simán.
-
hamham
tag
Egy pavilion dv6 1308-ra feltettem a win8 pro-t és nem tudom állítgatni a fényerőt. Driver kéne hozzá vagy micsoda, mert a többit szépen megtalálta magától
-
deathtania
senior tag
válasz
pethYeti #28915 üzenetére
így van, rendszerként nem használnám ki, és valóban 0 adattárolásra lesz használva, csakis és kizárólag rendszernek+programoknak lesz (ami most is ~33GB...). nem is tudom, mert a vertex 3at meg drágának tartom (v3: 19k vs v2:12.3k vs agility3 13.7k) egy ugyanakkora ssdért. agility 3 jobb, mint a vertex 2?
-
pethYeti
addikt
Valaki dv6-osán (vagy hasonló dual graphicsal jelen esetben 6755g2) próbált ubuntut, egyelőre csak liveként futtattam ott látszólag semmi gond, de az érdekelne hogy az ati zárt drivere gond nélkül működik és kezeli a két grafikus kártyát?
alexan: nekem Agility 3 van, igazából tök mindegy milyen ssd-t veszel gyakorlatban sose fog kitünni pl vertex 3 és agility 3 közötti különbség, sőt vertex 2-3 közötti se, inkább csak az a gond hogy a régebbiek talán kevésbe megbízhatóak, ezért minimum 3-s szériából válassz.
-
Pocok256
veterán
válasz
deathtania #28911 üzenetére
Egy jó tanács csakis ocz vertex 3, ha már ocz... a 2 technológiailag túl sok hiányossággal küzd, agility 3 meg nem éri meg az ocz vertex 3 hoz képest
-
deathtania
senior tag
válasz
luckyman #28909 üzenetére
valószínű, hogy akkor az volt, mivel az alap gari a hpnál 2 év már hosszú évek óta, üzleti szériás gépekre 3 év. renew gépekre szokott csak 1 év lenni (egyik spanom Probookjáról is utólag derült ki, hogy az volt. akkor már megértette, hogy miért volt olyan olcsó anno...)
mellesleg a többieket kérdezem, mivel máshol nem kaptam választ a kérdésemre:
OCZ VERTEX II 60GB-vel volt már valakinek tapasztalata? most tervezek venni egy 60-64GB-s ssd-t a notiba, és ezt már 12290ért meg lehet kapni boltban...
-
Miamiquake
aktív tag
Erre valaki???
-
luckyman
aktív tag
válasz
deathtania #28908 üzenetére
Unokaöcsém hozta az angoloktól, doboz nélkül. Az alján volt ráírva a garancia időtartama, ezen kívül nem utalt semmi arra, hogy renew vagy refurbished lenne. Ettől még lehetett az.
Az éves kitakarításról és pasztázásról a szerviz kétszer is gondoskodott garancia alatt. A szerviz egyébként kifogástalan, a futárral volt némi probléma egyszer, nem komoly. Később egyszer hívtam egy házhoz jövő szerelőt, onnantól én pasztáztam. Többen mondják, hogy hűtés szempontjából a legrosszabb készülékek közé tartozik. Előtte egy Dellem volt, hangját nem hallottam sose. Később úgy gondoltam, hogy az AMD rossz tulajdonsága ez a rendkívüli melegedés, de állítólag az Inteles Pavilionok is hasonlóan kakák.
Dobálás nem volt, a gyerekek lökték le, de azt meglepően jól bírta. Nincs kizárva, hogy hozzájárult a korai halálhoz, de itt a fórumon is és a szerelő is típushibaként jellemezte.
Na mindegy, egy darabig marad a kölcsöngép meg a telefon. -
deathtania
senior tag
válasz
luckyman #28906 üzenetére
ha csak 1 év gari volt rá, akkor az nem helyből renew-s, azaz javított gép volt? azokról olvastam sok ilyet, hogy hamar megadják magukat...
(szerintem nem kell csodálkozni, hogy már javított gép hamar elromlik, főleg ha dobálod, és nincs évente kitakarítva és újrapasztázva. de ez csak az én véleményem volt kis zárójelben...) -
sagit
veterán
Nem tudtok Win7 x64 alá valami moddolt x3100 drivert amitől nem kakilja össze amgát a gép 720p youtubetól?
-
luckyman
aktív tag
válasz
Dell XPS #28861 üzenetére
Bocsi, hogy csak most válaszolok.
Szóval, köszi a tippet, de tegnap elvittem a sráchoz, akit az phaprón találtam. Szerencsére közel volt.
A lényeg : a reball 10k gari nélkül, új chip 17k erre 2 hónap gari van. Az olcsóbbat választottam. Ma hívott, hogy a reball nem elég, új chip kell, és még akkor sem biztos.
Jelenleg itt tart.
Soha többé HP (mondjuk elite book biztos jó). Bár hozá kell tenni, hogy nem vigyáztam rá különösebben. 1 év gari volt rá, 2x cseréltek komplett hűtést, 1 kijelzőt. A gari alatt behalt a bluray kombó is, de akkor még nem tudtam, hogy hogy lehet itthon mindenfajta papir nélkül gariztatni (simán a gyári számmal), így azt én cseréltem ki egy sima dvd íróra. A gari lejárta után beszart az aksi is. Ezen kívül 2x vagy 3x leesett. Mozgalmas élete volt, csak rövid.Kösz mindenkinek a segítséget.
-
Daert
őstag
Üdv.
Eljutottam oda,hogy a DV6 6150Sl-be vegyek egy 128Gb-os SSD-t.
Valaki tudna esetleg segíteni hogy milyen HDD-Caddy-t kellene vennem,esetleg bátran lehet innen az apróból is szemezgetni?
Köszönettel,
Daert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ gamer laptop , RTX 4050 , i5 12450H , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- Dell Precision 7710 Workstation- Nagy kijelzős 17.3"- CORE I7 6820HQ - 32Gb rammal
- HP Zbook 17 G3 - Nagy 17.3" kijelzővel - CORE I7-6700HQ
- Hp Zbook 15 G3 Workstation- 15.6"- CORE I7 6820HQ- 32Gb ram- Quadro M2200
- Lenovo Thinkpad P51S - Workstation- Quadro M520 VGA - 15.6"- Core I5 7300U
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest