Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balupapa
senior tag
Sziasztok
AZ előbb tortént egy kis meglepetés.
ELITEbook2540-em van, kb fél éves. HP BatteryCheck fent van a gépen eddig azt írta az akkumlátorra hogy OK (95%)
De az előbb figyelmeztetett a windows hogy cseréljek akkumlátort mert rossz
BatteryChecket elindítottam és azt írta hogy az akkumlátor állapota 35%osLehet valamit tenni? mi történt?
-
deathtania
senior tag
a válasz szerintem le van írva:
"HP SoftPaq Download Manager provides a simple, powerful way to download software updates for the HP client PC models in your environment.."
A support assistant pedig többet tud ennél:
'HP Support Assistant is an HP application that can help you optimize your PC performance and resolve problems with automated updates and tune-ups, troubleshooting tools, online technical content, and several assistance options'.
-
cigam
titán
válasz
deathtania #27996 üzenetére
Én meg ezt nem ismertem
Vajon miért fejlesztenek 2 féle okosságot?
-
deathtania
senior tag
nekem hp support assistant van a gépen, az szedi le a frissített divereket. ezt a softpaq-ot nem ismertem.
(#27995) Sanyabá: véleményem szerint ha pénzben ugyanott vagy, akkor ne is gondolkodj, mert akkor az egészre kiterjed a HP garancia, és ha gigszi van, akkor nem kell szerelgetned vissza mindent az eredeti helyére, hogy elvigye a futár.
-
Sanyabá
senior tag
No itt vagyok a dilemmámmal megint.
Adott egy HP EliteBook 8530p , érdemes-e, vagy meg éri-e 128GB-os SSD-t caddy-vel beletenni?Vagy adjam el,még árában, és már egyből vegyek olyan gépet ami tudná ezt a szintet hozni ( mármint az SSD-vel szerelt EliteBook)
-
machogrande
tag
válasz
deathtania #27992 üzenetére
a legegyszerűbb megoldás:
Driver Genius Professional Edition
minden kínlódást megold....
-
cigam
titán
válasz
deathtania #27992 üzenetére
Nem a HP SoftPaq Download Manager-t?
-
deathtania
senior tag
válasz
Kazimír #27990 üzenetére
ja, hogy linuxod volt? akkor meg nem is kaptál hozzá win drivereket, max linuxosokat. spanom gépét két hete telepítettük, suse linuxról win-re, sehol nem voltak a driverek.
amúgy szedd le a HP Support Assistant-ot, és nyomj rá egy teljes vizsgálatot/frissítés vagy valami ilyesmi, és az a driverek jó részét lehúzza neked a gépre.
talán ez a legegyszerűbb megoldás. -
sagit
veterán
6930p-je nincs valakinek?
-
Kazimír
őstag
válasz
deathtania #27989 üzenetére
Akkor valószínűleg a Linuxxal együtt sikerült eltüntetni.
Mindegy a végeredmény ugyanaz.. -
Kazimír
őstag
Sziasztok!
ProBook 4540s-ről win7 telepítés során "sikerült"
az összes drivert törölnöm (igen, "ügyes" voltam, azóta is veregetem érte a saját vállamat
).
Tudom, hogy innen kellene kiválogatnom a szükségeseket, de gondolom nem az összeset. Mégis melyikek a legfontosabbak?A wifire lenne leginkább szükségem, mert így még az sem működik. (az Intel wireless drivers for win és az Intel My WiFi and Wireless Drivers for win 7-t telepítettem, de úgy tűnik kell még valami)
A segítséget köszönöm előre is!
-
kutga
félisten
Itt van utángyártott 90W-os töltő, én inkább azt venném, vagy vadásznék egy gyárit, az viszont drágább lesz.
Utángyártott hálózati töltő HP Compaq Business Notebook 6510b
Szerviz milyen árat mond?
-
1501N
tag
-
1501N
tag
Helló!
HP 6510b-m tápegységének vezetéke valahol megtört és néha rosszul érintkezik.
Megéri javíttatni? Árban mennyire lehet számítani? Bartók Béla úton lehet?
Van egy dokkolóm a géphez, de a tápegysége nem 19V 4,74A, mint a gyári laptop töltőm, hanem 18,5V 6,5A. Használhatom a rossz töltőm helyett?Kösz!
-
torres19
csendes tag
volt rajta driver, amit a win automatikusan felrakott, de most feltettem azt, amit a hp ad ehhez a géphez, és azzal tökéletesen működik! köszönöm a segítséget, főleg a catalyst centert, mert valóban ott lehet kiválasztani, h melyik alkalmazás használja az erősebb vga-t, és melyik csak az integráltat!
-
torres19
csendes tag
válasz
machogrande #27974 üzenetére
Akkor keressük a választ, ha megtudok vmit, majd szólok
-
torres19
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP ProBook 4730s notebookom windows 7 ultimate 64x operációs rendszerrel.
A problémám az lenne, hogy ebben a gépben 2 vga van, egy integrált, és egy ati radeon, és nem tudom hogyan kell azt beállítani, h az ati kártyát használja. Próbáltam letiltani a biosban vhol az integráltat, de nem nagyon sikerült, az eszközkezelőben megnézve pedig az ati kártyát nem engedi használni, mert vmi olyasmit ír, h a windows az eszközt leállította/letiltotta, az eszköz nem indítható el! Tehát hogyan lehetne ezt orvosolni? -
machogrande
tag
válasz
deathtania #27966 üzenetére
megcsináltam ,felrakta,látja-....
kód43 -al leállította az eszközt.... -
kutga
félisten
válasz
BoC1ka #27969 üzenetére
Üdv!
Az én gépemben nincs odaforrasztva az antenna a wifi kártyára, gondolom a tiéden sincs, két csatlakozót kell lepattintani és ki tudod szerelni, az újra meg visszapakolod őket.
Úgy látom ez a gép 667 MHz-es DDR2 modulokat támogat, ha 800-ast teszel bele azzal is menni fog de csak 667 MHz-en, abból viszont 8 Gb mehet bele max.
Hdd-nél sima SATA-t találtam.
-
BoC1ka
senior tag
Sziasztok,
adott egy 8510p, ki szeretnem cserelni a wifi karijat 4965agn re 4956ag rol...kell bele antenna is, vagy csak eleg swapolni a ket kartyat? az antennak forrasztva vannak a wifi kartyara?
Valamint 2x1gb ddr2 667 ram van benne, ezt cserelnem 2x2-re, de 800 ra lehet moddolni? vagy fogja kezelni a 800 mhz en a ramokat?
A hdd ennek mar gondolom sata 2 igaz?
esetleg ha valakinek van 2x2 ddr2 800 a es beszamitana az en pici 2x1 emet az dobjon privit
-
machogrande
tag
válasz
deathtania #27966 üzenetére
megpróbálom ,köszönöm!
-
deathtania
senior tag
válasz
machogrande #27965 üzenetére
tedd fel az intel grafikus drivert, eszközkezelőben töröld le a 6470 driverét majd utána telepítsd a vision control center MOBILITY-t (direkt nagybetűvel írtam, mert azt kell telepíteni, sima catalyst az életben nem fogja felismerni)
-
machogrande
tag
válasz
machogrande #27955 üzenetére
esetleg valaki?
-
soldi3r
veterán
ebayezel egy hasonlót és veszel egy ssd-t
-
machogrande
tag
sziasztok!
hp dv6 6106eh...rendszer újra lett rakva,bios frissítve lett,minden driver felment rá,látja az intel hd vga-t,használja is de a radeon 6470-t nem ismeri fel,szabványos vga-nak látja...ha felrakom a catalys-tet,telepít de a rendszer 37-ös kóddal leállítja a vga-t...
már megpróbáltam mindent ,valakinek használható ötlete? -
Kakumix
senior tag
válasz
soldi3r #27952 üzenetére
Ráadásul, ha nem telepítesz a caddy-ben lévő HDD-re létfontosságú programokat, akkor szükség esetén visszateheted a CD-írót is.
ui.: a rendszert (windows) SSD-re érdemes telepíteni, mert így lehet a legnagyobb sebességnövekedést elérni vele
caddy: beépítőkeret, mert a HDD és az SSD is kisebb, mint a CD író. Azt hogy ezen keresztül lassabb-e, nem tudom, annyira nem értek hozzá, de lehet hogy az már lassabb portra (csatlakozó, interfész, stb) csatlakozik ez biztos függ attól milyen laptopról van szó.
-
Sanyabá
senior tag
Világosítsatok már fel egy kicsit!
Ha notebook-ba egy 128GB-os SSD akarok tenni 500GB-os HDD helyére,akkor a különböző programok,letöltések, dokumentumok-nak elég lesz a 128GB? -
oriic
HÁZIGAZDA
Csak egy gyors kérdés topiclakóktól.
Van egy HP Compaq 6510b notim. Egy pár hónapja a kijelzőjének az alja kb fél centi vastagságban végig csíkoz. De csak ott. És vibrál. Gondolom haldoklik a kijelző, lehet ezt cserélni? Érdemes egyáltalán? Most a gépet egy külső monitorral használom, amire egy xbox is van kötve, szóval nem olyan nagy gond, de ha játszok akkor noti kijelzőjére van szükségem.Köszi választ előre is.
-
Jocozolg
tag
Üdv
Már irtam, hogy kattogot a vinyóm (Probook 4535), így elvittem a HP által ajánlott veszprémi szervízbe, ahol kb. 6-7 munkanap alatt kis is cserélték.
Csakhogy egy 32bites Win7 került rá (a gyári 64bites helyett).
Most telefonáltam, kb 2 hét múlva jön a 64 bites Win7 gyári CD.
Amúgy szerintem viszonylag gyorsak voltak, ezt a kis malőrt leszámítva.
Addig is így használom a masinátJocó
-
kutga
félisten
-
sagit
veterán
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok !
Van egy NC6220 notim…. a következő problémával szembesültem,.
Fejhallgatót(+mikrofon) használnék skype –hoz... ha a noti saját fejhallgató bemenetét ( zöld és rózsaszín) használom …. hallani tisztán hallok de a beszédem vagyis a mikrofon nem működik( erős zaj , morgás hallatszik beszéd helyett) de ha a dokkolóba ( port replicator ) dugom be a fejhallgató két dugaszát akkor hibátlanul hallok és beszélek.
Mi lehet a gond és mi a lehetséges megoldás ?
Vista–t használok és a szükséges gyári driver –ek telepítve vannak.
Segítséget & ötleteket… megköszönöm.
üdv, F
-
sagit
veterán
válasz
vallas #27928 üzenetére
PÜ
(#27924) asound : igen, a gyári helyére mindenképpen 1,8"-os ZIF kell
Memóriából DDR2 667-es a támogatott hivatalosan. A max korlát 4 GB. Mivel csak 1 slot van rohadt nehéz szerezni 1 db 4GB-os DDR2-es modult. Nekem sikerült nagy nehezen 10k-ért szerezni. A gép meghálálta de 2 GB olcsóbb. Én egyből 800-as ramot vettem mert van mód annyin hajtani, de ezt időm még nem engedte meg kipróbálni.
(#27926) asound: miért nem jó a gyári dvd író? am ha a másik gépedbe is 9.5mm-es pata író volt akkor nincs akadálya, ha szerencséd van akkor a gyári előlapot is rá tudod rakni
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Egy félig-meddig HP problémával fordulnék hozzátok:
Adott egy HP ProBook 4530s, melyből kivetettem a gyári HDD (750GB), mert a gépet olyan fogja használni, akinek elég egy 150gb-os hdd is.
Kivettem a gyári hdd és betettem egy másik gépbe, de nem tudom semmilyen módon sem megformázni és működésre bírni a hdd-t.
Próbáltam külső programmal is (EaseUS Partition), de úgysem történt semmi.
Újrahúztam a wint (formáztam is) és utána sem látta más gép a hdd-t.Kérdésem, mi lehet a probléma? Eddig nekem egyetlen hdd sem csinált ilyet.
Minden segítséget előre is köszönök
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Probook 4320s-hez keresek egy darab szóközt, vagy olyan helyet, ahol ilyesmit kaphatnék, mert sajnos elgörbölt és mivel csak egy nyomáspontja van így nehéz leütni.
Segítséget előre is köszi
Üdv
-
kutga
félisten
Üdv!
Köszönöm a kimerítő leírást. A Zif SSD-t a gyári helyére szeretném tenni, a caddybe pedig egy másik vinyót, vagy az is lehet hogy meghagyom a DVD írót és csak egy Zif SSD-t pakolok bele a gyári helyére, így is mehet a dolog?
Én egyébként ezt szeretném venni, és a gyári helyére rakni:
-
sagit
veterán
simán belemegy a 2530/2540p 9 cellás 84 Wh-s akkuja is
a legnagyobb az ez ami bele megy: [link]
2540p-hez csináltákminden további nékül tudsz a cd helyére venni caddy-t
arra kell csak figyelni hogy pata csatlakozós legyen, én ilyet vettem
tettünk bele 160-as vinyót, a gyári hely még üres... onnan a csiga lassú vackot eladtam
így tökéletes a gép
oda ilyen ssd-t tervezemarra kell figyelni hogy ha bent van a gyári vinyó is, de a caddybe raknál ssd-t és arról akarnál bootolni akkor kell kicsit moddolni mert nem lehet jumperolni
ha csak a caddyben lesz ssd/hdd mint nálam akkor arra figyelj hogy F.0A biost kell felrakni különben ~30 másodpercet szarakodik a bootnál mire elindul
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy 2510p HP gépet és kíváncsi lennék SSD-t és SSD caddyt tudok-e belerakni, illetve hogy melyik a legnagyobb akku ami belemegy?
-
n_stolz
tag
Hali!
Van egy jóöreg HP nx6325ös gépem, haldoklik a dvd író benne, másikat szeretnék venni bele(de kétszer nem szedem szét) Kérdés, hogy milyen fajta van benne?
Üdv -
fikifiki16
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene. Egy csere üzletben hozzátudnék jutni egy HP Probook 4710s-hez. Azt szeretném tudni h nektek mi a véleményetek a gépről és, hogy kb milyen árban lehet most a noti.
Üdv Karesz
-
Gutenberger
tag
Sziasztok,
van egy pár hetes Probook 4535s-es gépem. Apróság, de egyre inkább zavar, hogy a kurzor nyilakat körölelő lemez föl-le mozog, ha ezen gombok valamelyikét benyomom, de csak ott. Ez normális? A lefele mutató nyíl gombjának a hangja is másHa ez hiba, melyik szervízbe érdemes vinni, ill. kb mennyi idő a javítás - napi használatban van a gép...
-
deathtania
senior tag
gondoltam bedobom ide is: van esetleg valaki HP-s kollégának felesleges 60-64GB-s SSDje eladó?
végre megjött a caddy Kínából, és jó volna beépíteni, csak az SSD hiányzik már.
-
wwhy
veterán
-
notused
csendes tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy HP 8540w Elitbookot. Nem kaptam hozzá garanciajegyet és az eredeti xGB-os HDD helyett is csak egy 60GB-os van beépítve - mindkettőről tudtam, nem átverés "áldozata" vagyok
Viszont, ami nem volt tesztelve és nem is tudtam róla, az az hogy a hangkimenet kontakt hibás - az IDT Audio Control Panel vastag szürke körrel jelöli hogy valami be van dugva, pedig nincs. Emiatt a hang eléggé sztohasztikusan működik vagy legalábbis még nem ismertem ki, hogy mikor jön a hangszórón és mikor a jacken keresztül. Sikerült már olyat is, hogy az egyik program a fülesen keresztül a másik pedig a noti hangszóróján szólt, amit nem szeretnék elfogadni, szeretném javíttatni, lehetőleg a garancia keretein belül. A HP honlapján ellenőrizve még több, mint 1 év garancia van rá.
Lehet gond a számla, garanciajegy és eredeti winchester hiánya miatt?
Van "kedvelt" szerviz Budapesten vagy menjek/mehetek a HP Szentendrei úti szervizébe? -
sagit
veterán
válasz
B-L-A-C-K #27900 üzenetére
egyébként találtál 2*4 gb ddr2 ramot?
Laybee: a második linken virít hogy original, az eladónak is elég sok értékelése van
biztosra nem tudom csak remélemmondjuk az olcsóbbnál meg top-rated az eladó... szerintem megrendelem a legolcsóbbat és ha nem jó refound-ot kérek
-
Köszi, akkor megy vissza bele, amúgy a nyáron egy hónapig, amég tudtam, hogy nem fog kelleni, 50%-ra lemerítve tettem el arra az időre, és amikor visszatettem, alig néhány %-ot ment le (már nem emlékszem pontosan, de 40-ig biztosan nem).
Viszont 3-4 nap alatt lemerül a gépben is (napi használat mellett, bedugva, ha nem használom addig akkuról) 94%-ra, ahonnan elkezdi feltölteni magát... ezt jó lenne megállítani, gondolom ez sem tesz jót neki, főleg ezért is vettem ki arra a hónapra belőle
de sajnos erre nem találtam megoldást
-
zsolthee
senior tag
Az egy év azt jelenti, hogy ha azon belül jelented be a szerviznek az akksi-hibát akkor garancián belül kicserélik.
Használd rendszeresen de ne hagy nagyon lemerülni! (30-40% töltöttségig max.) A teljes kisülést pedig kerüld! Pl.nem veszed ki a gépből és nem hagyod a fiókban hetekre, hónapokra)
-
-
Sziasztok!
Van egy július végén vásárolt, új ProBook 4530s-em. Egy kérdésem lenne:
Az akksi garancia (1 év) pontosan mit jelent? Használjam a fennmaradó időben nyugodtan róla a gépet amikor hurcolászom (heti 2-3 alkalommal), mert ha nagyon elhasználódna kicserélik (mikortól?), vagy vigyek magammal mindig töltőt, az akkumulátort pedig tegyem el, nehogy elhasználódjon? -
wwhy
veterán
válasz
B-L-A-C-K #27900 üzenetére
Jaaaa
szövegértelmezés kora reggel
Kizártnak tartom a cserét ...
a HP monitoromat kb. 1,5 évente cserélik, szinte mindig ugyanaz a hiba jön elő. Nem hivatalos HP álláspont szerint nem megfelelően használomvalamit sejthetnek, mert 24/18-20-at megy (mérnökök használják, tervezés, Corel, 3D, miegymás), na de kérem, akkor is ....
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Könyvajánló
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Pro 15 M6500q
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest