Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
jercsi
tag
válasz
Thusor #36222 üzenetére
Norvégiából jött a kicsike elméletileg tehát annak az esélye hogy megkérdezzem mi a jelszó ---dupla nulla ---
Igazából biztosan jót tenne neki egy frissítés , de így is megy szépen ...talán majd később ha 8as illetve 9 es win lenne fent akkor lehetnek problémák .
Tipp még esetleg ? -
válasz
Thusor #35601 üzenetére
Szerintem biztos, mivel a HDD védelem nem csak abból áll, hogy a giro lekapcsolja a lemezt, hanem van mechanikai védelme is az eredeti helyén az eredeti keretben. Ezek az utángyártott műanyag optibay-ek nem hiszem, hogy megfelelő mechanikai tartást és védelmet adnak. És ha adatot tárolunk a hdd-n, annak a védelme fontosabb, mint a rendszert futtató SSD-é.
Ez csak vélemény, aki okosabb ebben a témában majd megcáfol
-
-
válasz
Thusor #35441 üzenetére
Ha rendes számlád van róla, akkor a számlán lévő dátum az érvényes. Gondolom renew gép volt, ezért az eltérés, ami sokszor előfordul. Az én vevőimnek is elfogadja a szerviz a számlámat, ha a belső rendszerben a dátum hamarabb jár le.
A repedés a hőterhelés miatt van: mozog, tágul az anyag a hőváltozások miatt, és van benne egy gyenge pont, ahol a feszültség miatt elreped.
-
válasz
Thusor #35439 üzenetére
Igen lehet, ki fogják cserélni.
nem kárörvendés, csak a tények megállapítására:
Ugye srácok, hogy az elitebook is csak egy notebook? Elreped a burkolat? Műanyag a burkolat??????? Mennyit fikáztátok a konzumer gépeket, amiknek pedig nincsenek is ilyen hibái.... és alu burkolatosak.... -
válasz
Thusor #34702 üzenetére
"HP um2420 Celluar Modem Card, based on the Qualcom GOBI 2000 chipset was much easier because of what I learned from the bluetooth adapter. Download the Qualcom drivers from the 8440P drivers page. Start the install so it creates the SP53068 folder. I went into the Qualcom folder and tried to run the GobiInstaller file. I got an error saying it couldn’t access a file. So I dragged the Qualcom folder to my desktop and ran the GobiInstaller from there and it installed perfectly. The WAN connection option showed up under the network connections options (you llist from the systray icon). But I had no settings for how to connect. So then I install the HP Connection Manager 4.21. That let me choose a provider and try to register."
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Thusor #32605 üzenetére
kedvemre állítanám, ha lenne a bios listában olyan, hogy fan always on while on battery, de nincs ilyen a biosban. a hp oldaláról letöltöttem a 8470p bios tartalmát, leírását és nincsen benne ilyen lehetőség.
csak hálózati töltőről aktív a hűtés. ezt tudja a bios. semmi többet. csak a hálózatira van beállítás, akksiról való üzemelésnél hűtési házirend beállítás nincs.
itt van a hp honlapa a 8470p-ről és a dokumentumai oldalaés itt van a BIOS features dokumentum
itt a 9. oldalon írja:
Fan Always on while on AC - Leaves the fan on while running on AC power
ennyi van, aminek semmi köze az akksihoz.
több beállítási lehetőség nincsen.szétmelegíti kezem lábam miközben akksiról megy.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Thusor #32603 üzenetére
dehogynem, már mondtam, olyan van csak, hogy fan always on while on ac power - ez csak a hálózatira vonatkozik, ha hálózati töltőre van dugva akkor lehet választani, hogy passzív vagy aktív legyen a hűtés, tehát ac power = hálózati töltőn üzemelve.
ehhez nem tartozik hozzá az on battery az akksiról való üzemelés, ilyen nincs benne, csak ac powerről szól a dolog.
-
mutyi
senior tag
válasz
Thusor #30378 üzenetére
Próbáltam már és úgy emlékszem, hogy konkrétan ez az 5 mp utáni erős rácsosodás nem jött elő, viszont ott is ugyanilyen rossz gyenge minőségű a képernyő. Nem akartam vitatkozni a szervízzel, de basszus ha valakinek jó a szeme, akkor nyilvánvalóan látszódik, hogy alap esetben is valami nem kóser vele. Pont ott jön elő a rácsosodás mindenhol, ahol alapból is látszódik,hogy halványan csúnya rácsos.
Nem beszélve arról, hogy olyan is volt már, hogy elkezd rángatni a kép, bejentkezéskor meg kijelentkezéskor mindig csinálta, de volt hogy menet közben is.Jah és ami a legfontosabb!!!!!
Csak akkor rácsosodik a képernyő, amikor nincs rádugva a gépre a töltő. Ha töltőről megy, akkor érdekes módon nincs 5 mp után semmi.Szóval tuti hogy valami nem kóser, nem értem a szervízt miért nem vizsgálják meg normálisan. Csak be volt kapcsolva 2 napig és nézték hogy látnak-e valamit. De hogy rádugtak volna a kijelző helyett egy másikat és azzal is megnézték volna, esetleg kértek volna egy alaplapot,,,,
-
-
válasz
Thusor #28762 üzenetére
Lehet jó használt gépeket kifogni.
alfa156 árul a hardveraprón nagyon jó állapotú HP2510p és 2530p notikat. (többek között)
Vállal rá 6 hónap garanciát. Nekem a töltő tönkrement, egyből kicserélte. Utángyártottat adott először, - talán azért, mert orig csomagban volt, újszerűbbnek hatott- mondtam neki jobban örülnék eredetinek, olyat küldött.Sőt a 2530p-s gépemre még 1 év gyári garancia is volt! 4gb Ram WWAN modul. 80 000Ft volt az ára.
Feleségem 2510p-je 50 000 Ft sem volt (abban is van WWAN) tökéletes az is.
Rengeteg ilyen gép van alkatrészt is lehet szerezni jó áron, ha kell. -
sagit
veterán
válasz
Thusor #28757 üzenetére
Szerintem nem éri meg.
42k a gép+2k a futár
Kell:
Kijelző - ~21,5k
Töltő: 4-5k körül kapni aprón
És akkor még ott van hogy a zár is rossz, az fogalmam sincs hogy mennyi lenne de legyen saccra 5kEz így: 74,5k
Viszont csomót kellett rajta szerelni, rendelgetni, stb. Kevés a ram, ezt is kellene bővíteni és a vinyó is kicsi benne.
Ez 80-ért pl sokkal jobb ajánlat
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Thusor #28468 üzenetére
Persze hogy gyorsabb, ezt a nemrég csinált kis tesztemet már itt is mutattam, itt látható is milyen sok a különbség...
Én csak azt néztem hogy elég gyenguska az az SSD, én nemrég egy OCZ Agility 3-ason ezt az eredményt kaptam (mondjuk a teszt sem azonos beállításokkal történt programon belül), és persze nem is egy kategória, de akkor is keveslem az övét..
-
sagit
veterán
válasz
Thusor #28468 üzenetére
Ismerem az xt sorozatot, jó kis cucc
Az indulás/leállás, alvás/ébredés a kis fájlok olvasásának sebességétől függ, amiben még ez a kínai ssd is porig aláz szinte mindene vinyót. Sokat javult a gép sebessége, 1,8"-os zif ssd-t pedig nem is olyan könnyű szerezni
Egyébként a szekvenciális írást és az 512k-t szerintem eleve a zif csatlakozás is limitálhatja ( de ez csak feltételezés, nem tudom mennyi az elméleti maximumja)
-
válasz
Thusor #27705 üzenetére
A dokkolónál sem az ahhoz kapott táp, sem a laptop eredeti tápja nem megy.
A laptopnál közvetlen működik, tölt mind a kettő.Az eladó azt mondja lehet rossz tápot adott. Megpróbálnád nekem a gyári laptophoz való töltőddel is működik-e a dokkolód?
Egyébként a tápok csatlakozójának a belseje kinézete (nem a 220-as fele, hanem a másik) megegyezik? Sima 1 db tüske benne középen? Mert a dokkolón nem csak 1 db tüskének van hely az aljzaton...
-
Forestjo
senior tag
válasz
Thusor #27630 üzenetére
Igen, láttam képet róla, de itt semmi foglalat nincs, és azt sem tudom, hogy hol férne el. Ha kívülről kell beépiteni, nem tudom hová, vagy belülre?
Igen, Mézeskalács van a telón, van benne megosztó funkció (X8). De még nem tudtam összehozni, lehet, hogy valami driver miatt, mivel most vettem, és. csak a Win7 van rajta egyedül. Vidéken vagyok, azért kellemetlen ez a net dolog. -
-
válasz
Thusor #27541 üzenetére
Jah. Ha lenne valamilyen "szalagos", vagy más rugalmasabb átalakító "kábel", akkor simán beleférne egy ilyen msata SSD. A rögzítést meg megoldanám rágógumival.
Hibridet meg nem vennék, szerintem nem éri meg a belefektetett pénzt... bár ki tudja...
Te milyet vettél? -
talpigi
csendes tag
válasz
Thusor #27450 üzenetére
Szia
Nem lehet, adatkártyaként üzemel jelenleg a SIM.
(SMS fogadás lehetséges ebben a funkcióban)Egy dolog azért...bocs...de dolgoztam telefonos cégnél...
Ugye van megfelelő adatcsomagod a SIM-kártyához? Mert ha nem és használod az adatforgalmat rajta...akkor szép számla jöhet hó végén -
DUNKENSTEIN
tag
válasz
Thusor #25413 üzenetére
Pedig hidd el, tudom mit adtam meg neki (mivel mindenhova ugyan azt használom a fórumok kivételével) és azzal nem enged be.
Ellenben most sikerült frissíteni jelszó nélkül is a május 15-ös bios-ra. (68CPC Ver. F.22)
Valahol lehet olvasni ehhez valami részletes changelog-ot? Mert hp oldalán nem igazán találtam
UPDATE: Találtam mégis:
- Fixes an intermittent issue where a system that is using AC power does not power on (boot) when the system is not connected to a battery.
VÉÉÉGRE
-
csabiks
senior tag
válasz
Thusor #25170 üzenetére
az inteles videókártya beállításoknál ki lehet ezt kapcsolni. (most hirtelen passz, nem ülök inteles gép előtt, de tudom hogy ki lehet mert engem is zavart ez és kiszedtem a pipát az automatikus fényerő nemtom mi előtt) energiagazdálkodás vagy valami ilyesmit keress. (asztal jobklikk grafikus tulajdonságok)
-
-
válasz
Thusor #24603 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor egy próbát megér.
András
Más
Ingyenes defrag, ismeri az SSD módot is.
haszos ha az SSD és vagy az opendszer nem támogatja a trimetKi kell kapcsolni a tűzfalat (rooterben is) a telepítéskor
Fizetős változat többet tud, de ez is teljesen jó
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
Thusor #24587 üzenetére
Meg kell nèzni. Ha egész napos használat közben hideg vagy langyos az akksi akkor nem kell kiszedni, viszont ha az is átforrósodik akkor nem àrt. EliteBook-nál ez nem túl gyakori eset
Viszont úgy emlékszem, h a 2540p-nek a jobb oldala azért szeret melegedni, viszont az akksira nem emlékszem.De! Egy hétköznapi használat és egy egész napos jàték között elég nagy különbség van.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Thusor #24397 üzenetére
Én viszont tapasztaltam, h a külföldi lokalizációs notebook estén érvényes hazánkban az NBD gari. A belső rendszer csak egy iránymutató, a számlán szereplő dátum viszont felül írja. Magyarul a számla a mérvadó.
A többi kérdésedet bemásolom a HP-nak, ha megjött a válasz akkor megírom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opera böngésző
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Teljes egészében megtekinthető a Nothing Phone (3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest