Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sagit
veterán
válasz
Drughi #28139 üzenetére
azért mert kikapcsolásnál az egész ramdisk tartalmát elmenti egy képfájlba, bekapcsolásnál meg visszaolvassa
ha ez mondjuk 4 gb tele programokkal akkor azért megdobja a boot időt
de ha mondjuk csak 512 MB a böngészővel és pár fontos appal akkor más a helyzetén is szinte mindig altatom az enyém, nagy akkuval alig veszem észre a merülést
de más lehet kikapcsolgatja, passz
mérlegelni kell
-
Taktoj
aktív tag
válasz
Drughi #27453 üzenetére
Bár az okát nem tudom, s ha javítani sem lehet, sem kell feltétlen megijedni. Kb 1 éve vettem én is terrás vinyót hasonló paraméterekkel persze olcsón, azóta is vígan tárolom rajta a filmeket. Lényeg hogy sok formázást s töredezett mentesítést ne hajts rajta végre. Ezek a dolgok tovább ronthatják az állapotát. Illetve keresd meg vele a rossz szektorokat, s aszerint particionáld szét a vinyót. Persze ha fontosabb dolgok vannak rajta előtte mentsd őket.
-
Thusor
őstag
-
-
-
zsolthee
senior tag
válasz
Drughi #27234 üzenetére
Sokaknál kiveri a biztosítékot - és természetesen joggal - ha heteket kell várni az alkatrészre. De erről legkevésbé a szerviz tehet. Ő a gyártótól kapja az alkatrészt és csak annyit és azt amire szüksége van. Gyári számhoz feladva megy a rendelés. Ha megjön az alkatrész akkor tudják beszerezni. Sarki közértben vásárolt HDD-t (hogy a példánál maradjunk) nem rakhat a gépbe. Ezért komolyan megütheti a bokáját.
Abban teljesen egyetértek Veled, hogy a szervizen sok múlik. Okolni a késedelmes javítás miatt nem lehet őket. Fogyasztóvédelemmel lehet őket fenyegetni, de nem sokat ér el vele. Viszont valóban, ha a kiszolgálást színvonalas, sokat javíthat a termék megítélésén.
Csak zárójelben jegyezném meg, hogy a FSC (Fujitsu Siemens Computer) - az esetek 90-90%ában - például bejelentést követő nap reggeléra már az alkatrész a küszöb elé tette a szerviznek. Ugyan annak, ahova a HP csak 2-4 héten belül tudott szállítani. (mióta Fujitsu lett, nem tudom hogy megy).
A hibát bele kell kalkulálni egy gép vásárlásába. Ha mindez a garancia időn túl történik nem sokkal, akkor nagyon kellemetlen lehet (bedöglik az alaplap). Ezt azért mondom, mert sok ilyennel találkoztam és azért, mert erre megint az FSC a legjobb pozitív példa számomra: lehet szépen is intézni az ügyeket. Az ügyfél elpanaszolta a magyarországi képviseletnél egy levélben, hogy szeretett Amilo notebookja tönkre ment, pedig nagyon szerette és vigyázott rá...stb. Szeretné még évekig használni, mert nagyon meg van vele elégedve, de nem tudja a szerviz által kiajánlott összeget megfizetni az alaplap cserére. Mindezt szép sorok közé csomagolva elmondta, mire a képviselet megkérte a szervizt, hogy a javítsák meg az ügyfél gépét, az alkatrészt pedig számolják el garanciában(!). Csak a munkadíjat kellett kicsengetni, ami a 80-100eFt-os alaplapnak csak a töredéke volt.
Korrekt a fogyasztó, korrekt a gyártó. Van ilyen is, mert mindig kettőn áll a vásár. Bocsánat a hosszú OFF-ért. -
zsolthee
senior tag
válasz
Drughi #27223 üzenetére
Elitebook vagy sem, a hiba az hiba (a HDD és a töltő esete a példában). Viszont a kopás már egy kényesebb dolog. Attól függ elismeri-e a gyártó vagy sem. Lenovoék biztosan nem nyelnének le egy ilyet.
(#27224) B-L-A-C-K
Ha megnézik a gépet akkor általában a sérüléseket figyelik. Ha szakszerűen Te magad szétszeded és összerakod akkor nem fog kötekedni, hogy "Héj, kopott a csavar feje".
Lehet, hogy mondjuk már korábban szervizelték a gépet és attól is lehet kopottEzt ő nem tudhatja és nem is foglalkozik vele.
(#27225) wwhy Gyakorlatilag is.
Nem nagyon láttam még HP gépeknél "Warranty void if removed" matricát sehol. Szóval lehet piszkálni, de persze csak ésszel és kellő hozzáértéssel.
(#27230) Pocok256
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Drughi #27223 üzenetére
Sose volt HP-s garis tapasztalatom, nem tudom lehet ha más helyre viszem máshogy viselkednek. A gyerek csak annyit csinált mielőtt bármit is mondtam volna, hogy körbenézte nem e volt szétszedve, miután látta nem csak utána kérte a számlát, meg a garanciapapírt. Plusz semmire se kérdezett vissza, pl a kopást is úgymond magától írta fel, nem is kellett mondani hogy ezt is csinálják már meg. Mert előtte kérdeztem itt ph-n azt mondták nem valószínű azt is kicserélik. Bár a számlán majdnem 400 ezer áll szóval biztos beszóltam volna ha vergődik...
-
-
zsolthee
senior tag
-
válasz
Drughi #26362 üzenetére
Probook 4535s service manual-ba nem reszletezik kulon a dolgot, szoval ez alapjan barmilyen DDR3 modul megfelel. Es ugyebar ez is a logikus.
(Miert ne menne vele.)
Egy 1333 Mhz-es 4GB-os modult ugyebar mar kapsz 6k korul ujonnan, es ajanlott is SSD melle, mert ha SSD-n lesz a rendszer, akkor ajanlott kikapcsolni a pagefile-t, es ahhoz meg kell a 4GB+ memoria.
-
kutga
nagyúr
válasz
Drughi #26326 üzenetére
Küldj egy képet az eszközkezelődről amiben ki van bontva a Videókártyák rész.
Nem értem mi a gond mostanában a VGA driverekkel, az én gépemben a HP gyárival és a Catalysttal is ment minden gond nélkül, igaz nekem nem DUAL GPU gépem van.
MOD
pethYeti
Manapság már az USB írók sem kerülnek túl sokba. -
pumukli23
senior tag
-
-
-
-
tuningfine
csendes tag
válasz
Drughi #19591 üzenetére
Szia, Elem kivétel megtörtént..... Most átváltott Kínai írásnyelvre, tehát esc mellett kínai,recovery mellett kínai stb. És most már sípol is... összevissza. Számoltam de nem érdemes, hol 4-et,hol 3- mat, hol 17-et.... Azért nagyon köszönöm. Holnap szervíz. De még megpróblálom a linket.
-
tuningfine
csendes tag
válasz
Drughi #19587 üzenetére
Szia, a gépen Vista van, cd-m nincs... Tudom hiba ,ehhez a géphez sem kaptam amiről írok pedig nem 2 font volt... Akkor vegyek egyet ? Nem tudom, lehet hogy akkor csak az marad hogy elviszem egy itteni szervizbe ahol majd jól lehúznak. Azt hittem egyszerűbb lesz a dolog...
-
koshmar
addikt
válasz
Drughi #16708 üzenetére
80 fok nem veszélyes, de azért már gondolkodtatásra késztet, hogy miért is...
Nekem 3 Giga RAM-om van, ebből 2,73-at használ a rendszer. W7 Pro 64 bit.
Ezt majd később ki szeretném bővíteni 6-ra vagy 8-ra, persze úgy nem sok értelme lenne, ha továbbra is csak 2,73-at használna...Remélem, hogy spyduck vagy SeniorTilla erre téved majd valamikor, ők biztos tudnának mesélni a HyperMemory.-ról.
-
koshmar
addikt
-
i are robot
senior tag
válasz
Drughi #16395 üzenetére
Igen, itt:
http://newmodeus.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=289Valahol olvastam, hogy talán a laptopalkatreszek.hu-nál vett valaki ilyet, de nem biztos hogy ez a cég volt (van még más ilyesmi cég is), szóval elvileg itthon is beszerezhető, de ez a newmodeus tutibiztos. 10 dodóért sima postával elhozzák mo-ra a cuccot, de ha több ember összeáll, akkor olcsóbban is kijön.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Drughi #16069 üzenetére
Pavilion-ra csak p&r garit lehet venni. Renew Pavilionra nem lehet garit venni.
Renew Probook-ra nem lehet venni, Asnew probookra lehet venni (bár ez nem biztos).
Renw\Asnew Elitebook alapból 3éves, tudomásom szerint lehet venni rá, állítólag vannak 1éves garis EliteBookok, azokra is lehet venni. Ezzel kapcsolatban 2hét múlva lesz biztos infom.
A gép megvételéétől számított 1év + 30 nap a carepack vásárlás ideje.
-
rekid
addikt
válasz
Drughi #13649 üzenetére
Miután ezek is business gepek mint az altalad irt thinkpadek ezek is korrektül szerelhetőek. (otthoni bővitgetés céljából) A Hp-is multibay-t használ.
De itt van kép.csak leszeded a fedelet és keksz.
8530-nál figyelj a nyitómechanikára, ha kicsit is nehézkes a zárás (nem a döntés hanem a zar reszen) akkor cseréltesd mert első generációs típushiba, és cserélik gond nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MSI Cyborg 15 A13VF-836
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad L15 Gen2 27% 15.6" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 ASUS TUF 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest