Új hozzászólás Aktív témák
-
albi31
aktív tag
válasz
szekfizsolt #29699 üzenetére
Mivel azt írod,hogy "hogy az eredeti lemezt meg beolvassa",így én személy szerint csak ODD hibára tudok gondolni.
Ui.:az hogy van egy licenc matrica a gép alján,még messze nem jelenti,hogy az általad telepíteni akart rendszerrel legálissá tehető! -
szekfizsolt
senior tag
Srácok segítsetek légyszíves!
Egy HP NX6125-ös notira szeretnék rendszert telepíteni (Windows-t). Az a probléma, hogy az eredeti telepítőn kívül (ami már nincs meg) nem fogad el mást (másolt lemezek). Egyszerűen nem boot-ol róla, pedig olvassa a gép, tehát nem az optika hibás. (kipróbáltam, más gépek boot-olnak róla, évek óta foglalkozom asztali gépekkel, nem a lemez hibás)
Újabb gépeknél tudom, van védelem a merevlemezen, hogy ne tegyenek rá feltört rendszert (nem is ez a szándékom), de ennek a gépnek van licensz matrica az alján, legálisan használnám, lehet benne valami védelem valahol? Bios, vagy merevlemez? Mi a fene lehet? -
boygo
aktív tag
B.ú.é.k. mindenkinek !
Problémám a következő !
Van egy G62-es notim amin win7 volt. Nem is volt vele gondom.
Aztán felraktam a win8-at és azóta szívok a videó kártyákkal ! Ugye kettő van benne, egy HD4250-es illetve egy HD5470-es. Szóval a gondom az, hogy a win8-hoz kiadott driver nem működik nálam rendesen. Idáig csak az első kártyát sikerült életre kelteni !
Előre is köszönöm a segítséget ! -
suspect
aktív tag
Üdv
Kinek van tapasztalata HP Probook 4520S (WK374EA)-el?
Az megoszthatna velem egy-két tapasztalatot/véleményt -
Pocok256
veterán
válasz
deathtania #29691 üzenetére
Persze, hogy visszakapcsol
-
deathtania
senior tag
válasz
germinator66 #29690 üzenetére
de ha melegszik, akkor automatikusan visszakapcsol ugye? kicsit félek, nehogy elsüljön a gép (HP DV6)
-
germinator66
aktív tag
válasz
deathtania #29689 üzenetére
Nyugodtan kikapcsolhatod, halkabb lesz!
-
deathtania
senior tag
a biosban van egy olyan opció, hogy "fan always on". azt merhetem kikapcsolni? (800Mhz-re downclockolt procc mobil módban...). vagy inkább ne nyúljak hozzá?
-
MornKapitány
tag
válasz
ocsi19 #29686 üzenetére
Szerintem ha a SATAII-est akarnád lecserélni SATAIII-asra lehet kevésbé érné meg, mert olyan jelentős változást nem okozna a programok indításában és a win7 bootjában, viszont a másolás stb biztos sokkal gyorsabb lenne. A kérdés, hogy mennyi adatot mozgatsz meg az SSD-en. Szerintem.
-
ocsi19
senior tag
válasz
MornKapitány #29685 üzenetére
Azért tettem fel a kérdést, hogy érdemes e váltani, mert fogalmam sincs.
-
deathtania
senior tag
válasz
ocsi19 #29682 üzenetére
itt csekkolhatod. de igen. támogatja.
attól függ, hogy milyen adatokkal bír. IOPS és 4k-s írás olvasás a lényeg, nem a port.
de ha új ssd-t veszel, akkor azt nézd, hogy ár/érték arányban melyik éri meg jobban. ha minimálisan drágább a sata3, akkor inkább azt vedd meg.
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
A HP ProBook 4545s-ben AMD A70M FCH chipset van, ez kezeli a SATA3-at? Érdemes SATA3-as SSD-re beruházni? (most sata2-es van)
-
deathtania
senior tag
válasz
pethYeti #29676 üzenetére
igenigen, arra gondoltam én is. mondom, nálam akkor volt fent utoljára, kb két éve k-lite cp-el együtt ezt a hibát produkálta, mint a kollégánál is feljebb. én a magam részéről azóta tértem át a VLC-re. (igaz, most egy rövidke időre kipróbálásra felnyomtam, de nagy különbséget nem vettem észre vlchez képest azon kívül, hogy a hangot nem tudtam 100%fölé húzni mpchc-n).
szerk: habár azon gondolkozom, hogy hogyan lehet azt mondani egy media lejátszóra, hogy ez ezerszer, milliószor jobb, mint a másik, amikor alapvetően mindegyik ugyanazt csinálja: lejátssza az aktuális filmet, zenét, streamet, amit benyomtál neki.
(#29677) Kakumix: szerintem meg a legjobb a WMP.
mert az telepítve is van helyből, nem is kell vele semmit csinálni, használhatod, és jóság van.
DE a Numlock kiíratós problémám még mindig megvan.
Anybody valami ötlet? programocska?
-
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #29674 üzenetére
Ja bocsi én mpc-home cinemaról beszélek, az meg ezerszer jobb mint a vlc
-
-
-
Tubi2
senior tag
Retró kérdés.
Birtoklok egy HP OmniBook 4150-et, mely a következő fura hibát produkálja: Két perc használat után befagy a Windows. Nyekken egyet a vinyót és megáll a kép, nem tudok csinálni semmit. Mi lehet az oka? A telepítés simán egyik részénél is ez a hiba jelentkezett, több újraindítás után sikerült átugrani. Az előző rendszerrel is ezt csinálta. mi baja lehet szegénynek? Olyan korrekt kis formás gép. -
kozicsd
tag
Sziasztok!
Adott egy HP 655 típusú laptop. Ha filmet nézek rajta, a képminőség iszonyat rossz, pixeles/elmosódott, igazából nem nagyon tudom definiálni. Másik gépen ugyan az a film szebben néz ki.
A legfrissebb Catalyst van fenn, nem álllítgattam benne semmit, tehát minden érték az alapértéken van.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet a gond -
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #29667 üzenetére
Keresem de nem találom már mi volt az :S
-
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #29665 üzenetére
A num lock kiíratás nekem is régi nyűgöm, csak az alap telepített OS-el volt kijelezve utána akármilyen drivert tettem fel sose mutatta. Vannak programok amik kiírják de amiket próbáltam egyik se írta ki pl játék közben, nem látszott, csak ha asztalon voltam.
-
deathtania
senior tag
a nap felfedezése: F1B bios frissítés után megjelent egy sárga felkiáltójeles cucc, amire a harverazonosító beírása után azt dobta ki a gugli, hogy
"ACPI\HPQ6001="HP Wireless Button Driver"
ACPI\VEN_HPQ&DEV_6001="HP Wireless Button Driver""
feltettem hozzá ezt a frissítést, és azóta a wifi gombbal nem csak simán kikapcsolom a wifit, hanem repülő üzemmódra kapcsolom (kis felirat is megjelenik).
ellenben!
volt korábban egy okos kis hp-s program w7re, ami kiírta, hogy ha a numlock vagy a caps lock billt megnyomtam, de nem tudom, hogy melyik az. van valakinek ötlete, hogy mi lehetett ez? vagy valami ötlet, hogy hogyan lehetne ezt kiíratni (tekintve, hogy nincs pilács a numlockon...) win8on?
-
middleaged
tag
válasz
SzaboZE #29659 üzenetére
Köszi a választ, szegényt már agyonteszteltem, minden lefut gond nélkül: 3DMARK VANTAGE RESULT DETAILS:SCORE
P3701 3DMarks
GRAPHICS SCORE
3160
CPU SCORE
7613
3DMARK 11 RESULT DETAILS
SCORE
P1097 3DMarks
GRAPHICS SCORE
1020
PHYSICS SCORE
2958
COMBINED SCORE
798
Powered by Unigine EngineHeaven Benchmark v3.0 Basic
FPS:
22.6
Scores:
570
Min FPS:
11.3
Max FPS:
45.3
Render:
direct3d10
Mode:
1366x768 fullscreen
Shaders:
high
Textures:
high
Aida 64 Stability test 15 min CPU 78 °C GPU 63 °C
Sajnos, mégsem tudom teljes értékű gépként használni a fentebb leírtak miatt. -
SzaboZE
addikt
válasz
MornKapitány #29649 üzenetére
Lehet mindent megpróbálni, nincs tétje.
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
válasz
middleaged #29179 üzenetére
Nem feltétlen hardver hiba, ha újraindul a gép. Valami stressz tesztet kellene futtani, vagy a hp-s diagot.
-
Pocok256
veterán
válasz
deathtania #29654 üzenetére
Nálam is ez van ezért 12.8 van fent, de pethYeti a hp pavilion dv6 os teszt topikba leírta a megoldást bár még én nem próbáltam ki, de elviekben jónak tűnik.
-
kevepapa
aktív tag
Van bizony.
Viszont kezdem feladni a hangszórót, gyakorlatilag otthonra veszek neki külső hangfalakat, egyébként meg fülessel fogom használni, ha kell.
Ha valóban hardveres a hiba, akkor sztem elég húzós lenne a javítási ktg.
-
deathtania
senior tag
válasz
Pocok256 #29643 üzenetére
amúgy nálad a w8 alatt melyik amd mobility van fent? nálam a legújabb 12.11-es alatt nem tudom az alkalmazásokat konfigurálni, hogy melyik vga-t használják. 12.8nál simán ment, de ebben ha rákkattintok, akkor egyszerűen bezár vision engine ablaka, és megadja magát.
ja igen, és w7nél is ugyanezt játszotta anno, ezért visszapakoltam a 12,8at. lehet, hogy most is azt kellene tennem?
-
deathtania
senior tag
válasz
kevepapa #29644 üzenetére
tutira jó drivert raktál fel? hangeszköz ki van választva a hangbeállításokban? bootolj be egy ubuntu live telepítő pendriveról vagy cdről, az alatt sincs hang? (elvileg driver nélkül annak meg kell szólaltatnia). ha ubuntuval sincs, akkor sztem hardveres gond lesz...
szerk: vagy simán lehet olyan, hogy a fülescsatiban a mechanikus kapcsoló be van ragadva, és amiatt nem vált vissza a hangszórókra. azt ki kellene fújni valamivel (feljebb valaki már tapasztalt ilyet, és asszem kontaktspray-el fújta ki, és jó lett neki, de ez csak haloványan rémlik, ne vedd készpénznek, az esetleges meghibásodásért nem vállalok felelősséget, olvass vissza, valamikor nyár körül volt, ha jól emlékszem...)
-
MornKapitány
tag
Sziasztok!
Írtam Elitebook topicba, de itt is bepróbálkozom, hátha ez jobban pörög
Szóval ha valakinek van ötlete, tapasztalata, szívesen várom a hozzászólását!
Köszi szépen! Morn
-
-
kevepapa
aktív tag
Egyébként elbizonytalanodtam hogy pontosan mi is a típusa, mert most nézem, a dv6 3120 ban elvileg mobility radeon 5650 van, és hiába van a gépemen rajta az ati mobility radeon premium graphics matrica, szerintem ez az intel hd grapchics-os verzió. Ajándékba kaptam a gépet (használt), ezért a bizonytalanság.
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok mesterek!
A (szoftveres) gond a következő: HP Pavilion dv6 3120 as notebookra (integrált intel hd videokártya, nem az amd gpus változat!) win8-at telepítettem (64bit) de sajnos a mute gyorsgomb pirosan világított miután felállt a rendszer, a hangfalak némák, fülest bedugva viszont van hang. Letöltöttem a hp oldaláról az elvileg jó win7 64bites audio drivert, a piros fény kialudt a mute gombon, viszont a hangszórók továbbra is némák. Feltelepítettem Win7 64bitet is, és ugyanezt végigzongoráztam, de semmi eredmény. Most visszatettem a win8-at és "kétségbeesve" várok a megoldásra.
Tudtok segíteni?
-
Pocok256
veterán
válasz
deathtania #29642 üzenetére
Valszeg bepróbálom
-
deathtania
senior tag
válasz
Pocok256 #29641 üzenetére
hp simple pass 6.0. ezt tedd fel, és akkor ujjlenyomattal be tudsz lépni a gépre is, emailekbe, facebookra, stb ahol be kell jelentkezni (plugin települ a böngészőkbe) stb. jó cucc.
-
Pocok256
veterán
válasz
deathtania #29638 üzenetére
Én nem tettem fel semmi HP vackot... Egyedül a fingerprint driverét tettem fel külön és ugye a amd catalyst.
Bár fingerprintet már felismeri, de olyan programot ami kezeli is még nem tettem felDe legalább eszközkezelőből eltűnt a felkiáltójel
-
madmike
őstag
válasz
deathtania #29638 üzenetére
Nekem is hamarabb bebootol mint a W7, de az esetek 30-40%-ában az asztal helyett csak egy fekete képernyő jön be egy kurzorral. Ilyenkor ctrl+alt+del, kijelentkezés, rákattintok a fiókomra és utána már jó. Találkozott más ilyennel?
Más, 4535s-em van és nem müködik a funkció gombos fényerő állitás és a touchpadon a scroll. Leszedtem a hp oldaláról minden drivert, de nem mennek. -
pethYeti
addikt
válasz
deathtania #29633 üzenetére
w8-at se érdemes telepíteni mert egy ...
-
ocsi19
senior tag
válasz
germinator66 #29635 üzenetére
igen, valószínűleg elírás.
Már megrendeltem az AMD-s Probook 4545s-t, jan 2.-án jön meg, majd írok róla.
BUÉK mindenkinek!
-
deathtania
senior tag
hali!
w8 telepítés után érdeklődnék, hogy a hp energiaprofilt mivel lehet felvarázsolni a gépre? vagy hogy érdemes egyáltalán feltenni? hp support assistant-ot? milyen hp progikat érdemes feldobni?
ahogy elnézem connection manager nélkül is tudok wifit kapcsolni, és a hp osd nélkül is kiírja, amikor változtatok fényerőn/hangon. -
rbence
senior tag
válasz
BigBlackDog #29630 üzenetére
Köszönöm,ez segített
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
Ismét előrukkolnék pár hónap után a problémámmal. [link]
recovery manager-t vmiért nem telepíti fel. -
rbence
senior tag
Sziasztok!
Elitebook 6930p-n használ valaki ubuntut? 12.10-es verzió van fent és a wifi led felváltva villog sárgán és kéken,de tökéletesen működik.Ez valami karácsonyi easter egg vagy valami baja van? -
Peczek
aktív tag
Tisztelt fórumtársak, erre tudtok tanácsot adni :
[link] ?
HP 6930p-hez kellene aksi, gyári, vagy utángyártott, de honnan? És ha lehet, minél olcsóbban !
-
albi31
aktív tag
válasz
adidas4death #29608 üzenetére
Szia!
Az sajnos nem kijelző és nem is inverter hiba,pontosabban ezekre kb 10% esélyed van,nagyobb valószínűséggel(90%) vagy VGA vagy alaplap hiba,sajnos ennél külön van az ATI kártya,így találkoztam mindkét hibával,de írj rám egy privát üzenetet,aztán megbeszéljük,hogy tovább!
-
ocsi19
senior tag
hi
Mennyibe kerülhet egy új hp gépre +2 éves garancia kiterjesztés?
-
Tibetan70
csendes tag
Hali!
Ismeri valaki közületek a HP 15-030eg típusú notebooke-ját?
Elég új modell, a win8-cal együtt hozták ki.
Mi a véleményetek róla?Köszi
-
Szlovi
senior tag
válasz
rayoliviero #29621 üzenetére
Nem túl feszesen van rátéve a fólia,és még az egyik oldala rá van ragasztva vinyó oldalára,bár óvatosan lefejthető róla.Sőt! Perforáció is van a fólián,hogy minél nehezebb legyen probléma mentesen eltávolítani!
Szerintem össze kéne próbálni a kettőt.Ha nagyon passzos, akkor lehet,hogy nem nagyon kéne erőltetni,nehogy elszakadjon a fólia. -
LacBp
tag
válasz
vagy csak inverter. nézd meg esetleg, hogy erős megvilágításnál nemlátod -e háttérben a képet...
-
Szlovi
senior tag
válasz
rayoliviero #29617 üzenetére
Közben újra szétszedtem a saját ProBook-omat,mert nem hagyott nyugodni a dolog! Kb. fél éve már egyszer szétszedtem,de az a fólia miatt nem mertem bántani a vinyót.
A HDD kivehető a fólia rongálódása nélkül. Az a fólia egy "pelenka jellegű" borítás a vinyón,nem fog rongálódni,csak simán kihúzod a helyéről és kész. Ha kivetted,utána látni fogod -
Dell XPS
veterán
válasz
Szia,
Sajnos, LCD panel problémád van, azaz csere....
-
madmike
őstag
válasz
rayoliviero #29613 üzenetére
Miért nem raksz egy SSD-t az optikai meghajtó helyére?
-
Szlovi
senior tag
válasz
rayoliviero #29613 üzenetére
Ha nem állítható vissza a gyári állapot,akkor biztos,hogy ugrik a 3 év garancia. Pont ez miatt kell nekem is még 1,5 évet várnom az SSD- vel
-
rayoliviero
veterán
Barátnőmnek van egy HP 4535s notebookja és SSD-t akar bele venni. Ha kicseréljük benne a vinyót SSD-re, akkor megmarad a amajdnem 3 év garancia? Sajnos a benne lévő winchesteren van egy műanyag kabát, ami rá van ragasztva és azt le kell tépni. Csere után már a gyári állapotot nem lehet visszaállítani. Ezért is kérdezem, hogy megmarad-e a gari.
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy ma reggel internetezés közben lefagyott a laptopom. Vártam egy ideig, nyomkodtam a szokásos billentyűkombinációkat, de nem reagált semmire, úgyhogy hosszan nyomtam a kikapcsoló gombot. Vártam olyan 10 percet, majd megpróbálkoztam a bekapcsolással. A LED-ek világítanak, felpörög a ventilátor, de azon kívül semmi. A BIOS-ig sem jut el, kép sincs. Elszállt az alaplap? Asus X71TL a gép típusa. Mi a teendőm? Tele van fontos dologgal, ráadásul vizsgaidőszak is van, valamiből tanulnom kellene. A válaszokat előre is köszönöm!
-
albi31
aktív tag
válasz
Pocok256 #29605 üzenetére
Pröcök-pocok256!
Elfogyott a fenyőfáról a szaloncukor?kérjél anyukádtól,biztos hogy maradt még,csak eldugták előled!
Komolytalan vagy barátom,az élet még mindig engem igazol,(lásd hirdetéseim)
Bizonyítani nem nekem kell pocok256!
...ha észre vetted volna,a fórum témának nem azt a nevet adták,hogy "pocok256 fóruma"(az egy másik fórum témája lehet,mondjuk a nimrod.hu) ,ez nem 3-4ember fóruma,aki azt hiszik,ők ..arták a spanyol viaszt!
-
adidas4death
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy problémám egy FS Amilo Pi2540-el. Az a helyzet, hogy a saját kijelzőjén abszolút nem ad képet, bekapcsolásnál fel sem villan a kijelző. Viszont ha egy külső monitorra kötöm, tökéletes képet ad, nem csíkoz nem foltos semmi. Lehet ez VGA hiba vagy esetleg LCD cserés?
Előre is köszönöm.
Üdv.: adidas4death
-
Pocok256
veterán
válasz
middleaged #29606 üzenetére
Szerencsére már nem csak ráakartam világítani, hogy kollega kissé elfogult egyes márkákkal szemben. Persze attól még lehet jó szakember.
-
a.t.t.i.
senior tag
sziasztok.
Találkozott már valaki olyan gonddal hogy hp pavillion dv6700-asunknál,win7 alatt nem látja a dvd meghajtót.
Arról telepítve
A parancs sorba beírandó sorok,nem jöttek be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged