- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok, ha veszek egy dokkolót a 8460-amhoz, akkor ha akksival együtt rakom rá, nem nyírja?
Ha cégnél, otthon használom, általában mindig kiveszek az akkut és hálózatról megy, gondolom ott a 100%-os töltöttségnél nem tudja kivenni az akkut a rendszerből, de a dokkoló az tudhatja?Szinte 80%-os állapotban szoktak lenni az akksiim még 5 év után is, mivel mindig elsődlegesen hálózatról mennek a gépeim, de már csak tudja az ipar a védelmet nem?
-
-
Jocozolg
tag
Kösz a válaszokat, sejtettem, hogy ebből garis ügy lesz.
Még egy kérdés Veszprém környékén megbízható HP szervizet tudtok-e ajánlani?
Üdv
Jocó
-
Zolesz007
őstag
Nem tudjátok, hogy lehetne elérni, hogy egy USB billentyűzetről be tudjam kapcsolni a probook-om? Biosba nem találok ilyesmit...
Sokszor használom asztali gép-ként és jó lenne ha nem kéne nyitogatni
-
Dhampir
félisten
-
Jocozolg
tag
Üdv!
Probléma: kb 2 hete vettem egy a6-os Probook 4535-t. Kattog benne valami. Hangosan!
Valami ötlet?Kösz
Jocó -
spyduck
nagyúr
válasz
somasz #27585 üzenetére
Ha nem látja az eszközkezelő akkor nincs benne. Amúgy meg az a VGA annyira hoki, h inkább ne is legyen benne. Jobban melegszik és majdnem fele annyit tud akkumulátorról. Az Elitebook sorozat amúgy azon ritka sorozat egyike, melynek processzorában nincs IGP ha van mellette dedikált grafikus vezérlő is. Nem tudom értetted-e, h mit mondtam
A lényeg az, h csak 1 grafikus vezérlő van az EliteBookokban. Ha HD3000 van benne akkiron nincs HD6470, ha van HD6470 akkor nincs HD3000. Felmerül bened a kérdés mint annó bennem is, h miért?
Itt leírtam: [link]
"Videokártya tekintetében választhatunk az integrált Intel i-HD 3000 és a dedikált AMD Radeon HD6470 1GB GDDR3 RAM-al rendelkező grafikus vezérlők között, és itt a pont. A videokártyák között nem lehet váltani, mivel a HP "b" "p" "w" szériájú notebookok üzleti felhasználók számára lettek tervezve, és ebben a szegmensben a HP vállalja a támogatást még továbbra is a Windows XP és VISTA operációs rendszerekre. A régebbi operációs rendszerek a VGA-k közötti váltás során összeakadhatnak, lefagyhatnak így a HP csak az alacsonyabb kategóriájú "s" szériás Probookokban alkalmazza ezt a technológiát."
-
somasz
addikt
Üdv!
Előttem van egy 8460p, elvileg van benne 6470-es vidkari, de csak a hd3000-es integráltat látja a rendszer>eszközkezelőnél, és aida alatt is. Kell valamit állítgatni, speckó programot leszedni, miegymás? HD+-os kijelzőhöz csak raktak már intelen kívül mást is...
Ötlet? -
wwhy
veterán
Az infó nem volt tiltott, az ügymenet leírása nem volt szerencsés, később újrafogalmazom.
HP gariügyben kereshetitek:Papp László
Tel: + 36 1 371 0269
Fax: + 36 1 371 0271
Mobil: +36 70 378 4462
E-mail: laszlo.papp@smartservice.hu -
Thusor
őstag
Pedig hasznos infó volt. De én még időben megnéztem és írtam is a megadott e-mailre egy árajánlatért..mert én is szeretném kiterjeszteni a garimat a 2540p-re..bár még 2014. januárig helyszíni garis a gépem.
-
Hova tűnt wwenigma hozzászólása?
Az előbb még itt volt, a 2530p-jéről, és a SmartService-es tapasztalatairól; aztán, amikor frissítettem az oldalt, kidobott egy "A kapott adatok érvénytelenek!" RIOS-os hibaüzenetet.
Ki érti ezt?
-
sagit
veterán
válasz
AxBattler #27574 üzenetére
front bezel le, kijelző ki és már mehet is be a webcam
itt benne van szépen30-40 perces meló tuti lesz
mikrofont, palmrest-et cseréltem 2510p-ben, ez is menni fog szerintemna meg abban a procit is újrapasztáztam, a komplett alaplapot ki kell szedni ( 2530p-nél is, 2540p-nél nem tudom)
-
sagit
veterán
úgy tűnik sikerült szereznem webkamerát a 2530p-hez
az átszerelésre kíváncsi leszek
-
Akiket esetleg érdekel, az i5-ös 2540p, és az msata-ás SSD-k témájában...
Felhívtam a support-ot, és a mérnök fickó azt mondta, nincs rá garancia, hogy wwan-modul PCIE-csatlakozójában működjön a msata-ás SSD, és nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatuk.
Egy külföldi fórumon viszont néhány hozzászólás (#53, #56, #58) alapján viszont felejtős a dolog.Oliverda talált még egy lehetséges módszert - egy direkt erre a célra tervezett msata<>sata adaptert (Soltec SOL307-0), de ezt egy emberi nyelven írt honlapon, vagy webshopon sem találtam meg...
Szóval vagy cserélem 1-az-1-ben a gyári HDD-t, vagy halasztom a bővítést a köv. notira.
-
Drughi
addikt
válasz
spyduck #27563 üzenetére
SSD van a gépbe, így lassulásnak nyoma sincs. A hd sentinel jelez, hogy gond van, de már több program is jelezte.
A win-t rá tudtam telepíteni a hdd-re és el is indult róla, de ott már érződött, hogy valami nem jó.Pesten sajna nem járok, egy utazás meg majdnem annyiba kerülne, mint egy új vinyó...
-
Drughi
addikt
válasz
spyduck #27558 üzenetére
Probook 4535s, Hitachi 500GB-os vinyóval.
Kb 4hónapos a masina.
Szeptember 9.-én még 100%os volt a hdd, majd 10.én délután mikor bekapcsoltam leesett 3%-ra.A két időpont között pedig az asztalomon csücsült, ergo nem érte fizikai behatás.
wwhy: köszi, megpróbáltam, de ő is csak a laptoppal együtt tudna segíteni, azt meg sajnálom kiadni a kezeim közül 2 hétre.
-
Rolli
aktív tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném a következőben.
Adott egy új hp probook 4530s laptop
A papírja alapján 6490m-es kártyával van szerelve,de a win7 telepítés után 7470m-nek ismeri fel.
A gyártó(HP) honlapjáról a driverrel is 7470m-nek ismeri fel.
Viszont az élményindexet nem futtatja le,mert driver hibár ír ki,és nincs megfelelően telepítve üzenetet dob.
Az ati új driverével (12.89 is,ami az amd oldaláról van letőltve,is ugyanez a helyzet.
Tud valaki valami megoldást?a 6490m-es kártya új neve lehet a 7470m?
Köszönöm.
-
Drughi
addikt
Felhívtam a város (debrecen) összes HP szervizét és mindenhol 10-14 munkanapot mondanak egy HDD cserére....
Úgy látszik kénytelen leszek beadni a gépet, mert máshogy nem fog menni, pedig mennyivel egyszerűbb lenne ha csak a hibás HDD-t adnám le.
Erősen gondolkodok, hogy inkább veszek egy HDD-t saját magam és hagyom a fenébe az egészet.
Volt itt az aprón valaki, aki hdd garanciális cserével foglalkozik. Tudja esetleg, hogy ki Ő. nem jut eszembe a neve...
-
spyduck
nagyúr
válasz
arcsi84 #27555 üzenetére
Szia,
Az IGP magának veszi el a videómemóriát, pont amennyire szüksége van. Bár jó ha tudod, h ez az 1GB-os IGP dolog nagy marketing bullshit. Amúgy azt tudod, h az integrált grafikai vezérlő az IGP?
A Dual Graphics meg alapvetően nem is működik, csak ha a játék erre van optimalizálva vagy esetleg leszedsz hozzá vmi patch-et. Ez az összeadom a shadereket dolog sem így működik
Maradjunk abban, h az AMD marketing hülyítésének csapdájába kerültél. Próbálkozz egy recovery-vel!
Skyrim HIGH, 4X AA-t vedd le 0-ra vagy 2x-re és az AF-et is vedd kisebbre, máris jobb lesz -
arcsi84
aktív tag
Hali tegnap vettem egy HP g6 2018sh-t. Nagyon el vagyok keseredve, mert egyszerűen nem boldogulok vele.
Van egy rakat kérdésem, de nem találok rá választ.
Első, a bios-ban szinte semmit nem lehet beállítani, gondoltam megnézem mennyi videó memóriát lehet rendelni az igp mellé, de semmi beállítási lehetőség.
Gyári driverrel vantage el se indul, lecseréltem 12.8-as catalystre, CAP 3 mat is felraktam, úgysem ment. Gondoltam felteszem a Skyrimet. High beállítások mellett, 1366x768-on dobott 15-25 fps-t. Az mi? (semmi) Windows alatt kikapcsoltam a dual graphicsot, akkor is ugyanennyi pontot kaptam, ergó dual graphics nem is működik.
Nyitottam egy GPU z-t, hogy megnézzem a vga-k adatait. Erre 7670M-nél azt írja, hogy 360 shader unit, igp-ben meg 384. Elvileg 480 shader unitnak kene lennie a 7670m-ben.Mióta vissza raktam a gyári drivert, Skyrim el se indul. Reinstall után dettó. GPU-z sem akar már indulni. Ráadásul nem tudom, hogyan lehetne visszarakni az eredeti állapotot, mert nem találok semmilyen rendszer visszaállítási funkciót.
Kérem, akinek ilyen laptopja van segítsen, mert kezdek kiakadni.
-
Varoz
addikt
Üdvözlet!
Valaki nem tudja, hogy a DV9500 kezeli-e a Quad procit? Q9100-at.
-
elpatkorado
aktív tag
válasz
deathtania #27535 üzenetére
Köszönöm.
-
Thusor
őstag
válasz
AxBattler #27543 üzenetére
Seagate Momentus XT 500Gb-osat. Ebben 4 GB SSD és 500GB-os winchester van. Az SSD-re semmit nem tudsz manuálisan tenni, a winchester automatikusan pakol rá fileokat amivel a windows és programok gyorsításához kellenek. Nekem elég jól bevált. Gyorsabb lett a gép. Bár az tény, hogy meghibásodott nekem már egy 1 év után de szó nélkül cserélték gariban. Összesen 5 év garanciát vállal a Seagate.
Ja és a mi fontos, hogy használtan vettem így csak az új árának töredékét kellett kifizetnem.
-
válasz
Thusor #27541 üzenetére
Jah. Ha lenne valamilyen "szalagos", vagy más rugalmasabb átalakító "kábel", akkor simán beleférne egy ilyen msata SSD. A rögzítést meg megoldanám rágógumival.
Hibridet meg nem vennék, szerintem nem éri meg a belefektetett pénzt... bár ki tudja...
Te milyet vettél? -
Thusor
őstag
válasz
AxBattler #27537 üzenetére
Sajna nekem is ilyen van és nekem se megy a kettő egyszerre. Hibrid winchesterrel hidaltam át a dolgot. Azzal valamicskét gyorsult a rendszer felállása, és a memót bővítettem 8 GB-ra. Ennyit lehet tenni az ügy érdekében, de legalább kicsit erősebb a processzor ami jól jön nekem a munkám során.
-
válasz
AxBattler #27524 üzenetére
Nem fog menni. Megnéztem a gépet, mivel nekem a nagyobb teljesítményű, i5-540M-es intellel szerelt változat van, amiben a komolyabb venti belelóg a képbe:
Szóval akkor majd csak a következő gépnél lesz SSD...
(#27525) audi100td
Nem egészen. Amit Te linkeltél Toshiba MK1629GSG HDD, az 1,8"-es, amit sokan msata-nak hívnak - szerintem tévesen.
Az msata szerintem EZ a kategória. -
golyani
őstag
arra milyen megoldás van az aláírásomban szereplő noti esetén, hogy több alvás/ébresztés ciklus után ( van amikor már az első után is) Fn+fényerő gombokra nem reagál a kijelző. Quick launch buttons legújabb, BIOS szintén.
-
deathtania
senior tag
válasz
elpatkorado #27534 üzenetére
igen, simán megoldható a dolog. itt találsz párat, válogathatsz kedvedre.
csak arra ügyelj, hogy a dsub vége apa legyen (ami a notiba is belemegy), és a másik vége pedig olyan, ami a tv-be belemegy (talán az is apa?)
-
deathtania
senior tag
az miért van, hogy az IDT Beats audióm néha csak úgy random fogja magát és visszavált a noti hangszóróira, amikor be van dugva oldalt a külső hangcuccom jack kábele? főleg crysis 2-nél csinált ilyet, miután elindítottam. utána pedig hiába húzom ki és dugom be újra, max lehalkítja a hangot, de nem irányítja át a másikra.
lehet ezzel valamit csinálni? tapasztalt már valaki ilyesmit?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kakumix #27528 üzenetére
Legalábbis a lenovo X201 illetve T510-es notebookomnál így volt, gyárilag német 32bit W7 pro volt rajta, magyar 7 Pro 64 bit (MSDN) simán elfogadta a kulcsot. Akkor írtam be amikor már fel volt telepítve a rendszer (számítógép -> kezelés -> rendszer -> termékkulcs módosítása).
-
Kakumix
senior tag
válasz
audi100td #27525 üzenetére
Sziasztok! Vettem használtan egy 8540w-t, nem kaptam semmilyen telepítőt hozzá (recovery partíció sem volt). A gép alján a Windows 7 Pro OA (alatta HP) feliratú matrica a kóddal, viszont hiába próbáltam két eredeti telepítővel is (egyik mondjuk ultimate volt) és több letöltöttel is, mindig azt mondja nem egyezik a Windows SKU (magyarul termékváltozat).
Ki lehet egyszerűen deríteni milyen windows telepítő kell nekem? Az SKU-ba beletartozik a megfelelő architektúra (32-64 bit), SP és nyelv is? Van HP-tól letölthető windows telepítő? A gép magyar billentyűzetes és mikor megkaptam magyar nyelvű win7 volt rajta. -
audi100td
nagyúr
válasz
AxBattler #27524 üzenetére
Az nem jó, µSATA (micro SATA) való bele, aprón rendszeresen vannak ilyen SSD-k olcsón. 64GB Samsung-ot láttam pl az utóbbi hetekben.
-
+ (#27516) spyduck
Egy ilyet néztem ki: Kingston 64GB SATA2 1,8" V+180
HardwareCanucks-os tesztben elég jókat írtak róla.Kicsit túlárazott, de nincs más alternatíva. Talán, ha létezne msata<->1,8" átalakító, akkor nagyobb lenne a választék, de én eddig csak msata<->2,5"-est találtam.
-
szata.68
senior tag
Helló
Egy Elitebook 8440p-m van,és az a problémám,hogy a rendszer meghajtón (64GB-os SSD) random módon egyszer 8Gb-t ír,egyszer meg 1,5Gb-ot pirosan.
Bekapcsolásonként változik,elég fura,pedig nem telepítek semmit.
Ezen kívül kb óránként bejön,hogy a "windows explorer működése leállt,újraindul" ilyenkor pár másodperc alatt újraindul (a program),de zavaró.Van ötletetek,hogy mitől lehet?
Tomi
-
negyedes
addikt
válasz
Gutenberger #27517 üzenetére
Akkor te a kb 40$ upgrade akcioba fogsz beleesni ha megveszed kulon a win7et.
-
Gutenberger
tag
-
Cartman023
aktív tag
Sziasztok!
Újraraktam a gépet, és most nincs bluetooth.
Néztem a HP driveres oldalát, ott nincs fent hozzá driver, letöltöttem a hp wireless asisstantot, és abban csak a wifi van, a bluetooth-ot nem is jeleníti meg. Az eszközkezelőben sincs.
Régebben amikor bekapcsoltam a wifi-t akkor kiírta azt is, hogy vele párhuzamosan bekapcsolta a bluetooth-ot is, de most csak a wifi-t mutatja az is. -
montezuma
tag
válasz
Gutenberger #27506 üzenetére
Azért azt gondold meg előre, hogy home vagy professional. Pl. hogy domainbe be kell-e tudnod lépni. Nem mindegy . . . A home premium nem professional. Home professional meg szerintem nincs. Kukk:
[link] -
audi100td
nagyúr
válasz
Gutenberger #27510 üzenetére
szerintem meg reális
OEM azért ennyi, mert csak egy gépre tudod feltenni, ha nem tévedek.
-
-
negyedes
addikt
válasz
Gutenberger #27506 üzenetére
Ha venni akarsz wint akkor retail kelle neked vagyis dobozos. Az oemket csak uj geppel lehet megvenni.
-
Gutenberger
tag
Sziasztok!
Probook 4535s-re kerestem windows 7 64 bit home professionalt, itt találtam a legolcsóbban, máshol mindenütt legalább 8000-rel drágább. Szerintetek érdemes ezt venni?
http://www.pcland.hu/shop+Microsoft-Windows-7-Home-Premium-SP1-64bit-HUN-GFC-02057_104475_640088
Köszönöm előre is a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest