- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Sziasztok,
Az alábbiakban kéne segítség:
adott egy olyan erősáramú főkapcsoló, amihez van egy 24VDC munkaáramú kioldó, így távolról lekapcsolható.
Úgy lett bekötve, hogy a 24VDC táp "-" rögtön ráfordul erre a munkaáramú kioldóra, míg a "+" elindul 2 eres kábel egy távoli nyomógombra. Ha nyomógombot megnyomják, összezár a "+", leold a kioldó és vele a főkapcsoló, működik, faja.Na a kábel nyomvonalon be kellene üzemelni még 1 ilyen kapcsolót, ugyanígy 24 VDC kioldóval, csak a gondom hogy a 2 eres kábelen a negatívot nem tudom elküldeni ehhez a második, távolabb lévő kapcsolóhoz.
Van megoldásotok hogy hogyan tudnám a 2 eres kábelen a záró nyomógombnak ezt a visszaküldött "+" jelét érzékelni külső eszközzel? Úgy hogy nincs a közelben az eredeti tápforrás "-" polaritása?
Mert azt gondolom hogy ha csak párhuzamosan leágazom a visszajövő + vezetékkel, akkor még nem fog a távoli helyen lévő kioldó lekapcsolni, hisz nem kapja meg a negatívot.
Ezért gondoltam hogy kap egy külön 24 VDC tápot, csak valahogy az eredeti 2 eres kábelen lévő nyomógomb zárást akkor is érzékelnem kell, az egyszerűbb relékhez megint csak kellene az eredeti forrásból a negatív...A segítséget örömmel veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest