- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
Az elemtartókat gondolom gyárilag úgy készítik már, hogy sorban legyenek az elemek. Jól gondolom?
Igen, tudtommal sorba vannak gyárilag kötve.
A [link] -en szereplő cucc arra hivatott, hogy ha jól látom egy poti segítségével 9V-ból akár 3V csinál, némi energiafelhasználásért cserébe?
Nem éppen....
Az egy DC-DC konverter (lehet). Azt jelenti, hogy az egyenfeszt váltóba konvertálja, (fel)transzformálja majd egyenfeszt csinál belőle ismét. Az nem csak cserebere ügy. Itt minden elvégzett dolognak van egy hatásfoka, és az mind veszteséget jelent. Ha lineáris a cucc (ahogy @And írja) akkor az ő százaléka az érvényes.
...betudom kalibrálni ezt a [link] feszültségszabályozót?....egy multiméter alkalmas arra, hogy egy 1,5V elem használtságát mérjem, azaz, mennyi feszültség maradt benne?
Körülbelül megsaccolható. Sokszori méréssel elég jó tapasztalat szerezhető. Hétfőig típust nem tudok mondani, de láttam olyan kütyüt, ami mutatja elem/akku állapotát. igaz csak talán 25-50-75-100%/os lépcsőkben. Hétfőn talán típus is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest