Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
darvinya #86883 üzenetére
Nem vagyok épp a humor ellen sem, de netes történetekben két tanulságos példával találkoztam, ami jobban megmaradt. Noha számomra nem annyira újdonság, de jól mutatja, mennyire résen kell lenni.
Egyik esetben villanyszerelő felment az oszlopra, ahol csupasz karral próbált ügyeskedni, átnyúlni egy vezetéken. Persze, valahogy hozzáért, amitől az izom rárántott és már nem tudott lejönni róla. Külső szemlélők már csak azt látták, hogy lóg és rángatózik.
Másik esetnél műhelyben egy 230 V-os készülék vezetékét lecsupaszította valaki, hogy majd beforrasztja. Bedugja a pákát a konnektorba, ámde pont azt a kábelt dugta be, aminek vége a kezében volt.
Az izom itt is rárándult és képtelen volt elengedni, hiába hadonászott. Az volt a szerencséje, hogy kapálódzás közben összeért a két szál, lenyomta az automatát, így megúszta egy kis égési sérüléssel.
Nem véletlen, nekem már gyerekként elmagyarázta a villanyszerelő rokon, hogy kétes esetben előbb csak külső kézzel szabad közelíteni (pl. egy motorhoz, fémtárgyhoz), mert így az izom önmagunk felé ránt. Nem rá, a tárgyra. Ezt persze azóta tapasztaltam is párszor.
Ez nyilván nem arról szól, hogy a mérés stb. ellenőrzés helyett. Hanem előbb ellenőriztük a feszültségmentességet és még utána is óvatosan közelíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy BOR topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Google Pixel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Hardcore café
- Fűnyíró topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 M2 Pro (16/512GB) - Alig Használt, 48 Ciklus!
- Vanquish Gamer Számítógép ház
- Eladó Ablakos Számítógép ház
- DELL Optiplex 3050 Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Wifi, Bluetooth, Win 11, 2 év g,
- Lenovo Thinkcentre M710s SFF PC, I5-7500 CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garan
- Eladó MacBook Pro 14" M3 Pro 11C 14C 16GB 512GB
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest