- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
attilla84 #1893 üzenetére
Nincs vele semmi gond, néztem én is ezt a videót, de szerencsére nem ilyen a tv használat közben. 4K HDR10+ film, 60 gb, akadás nélkül játssza le a beépített lejátszója, külső winchesterről. A hangzása parádés. Ps4 pro-val is használom, egyetlen egy helyen volt "csúnya", a Resident Evil Village-ben, ahol sok fehér és fekete részlet volt egymás mellett, és gyorsan mozogtam. De az az én felhasználásom 1 százalékát tette ki. :)
-
csucsu54
tag
válasz
attilla84 #1893 üzenetére
Hát én ilyet nem tapasztaltam,néztem pedig külső HDD-ről,pendrive-ról és a laptopról is,igaz én nem játszom,a 4K adásoknál sincs gond,jó belttéri egységem van,azt hiszem a TV-t is sikerült számomra optimálisra beállítani!Elég érzékeny vagyok a mozgásmegjelenítésre,szerintem fele sem igaz annak,amit mondanak,a jó minőségű anyagoknál nincs gond! A puding próbája az evés!
-
Vastika
tag
válasz
MEGAL0D0N #1895 üzenetére
Az izopropillal vigyázni kell szerintem... Befolyhat ide-oda, ha túlzásba viszed a locsolását, és ami ragasztva van, az engedhet neki. És nem is minden műanyag szereti, ha jól tudom. Meg még büdös is ;-)
Vannak kimondottan képernyő tisztító folyadékok, adnak hozzájuk általában egy kis puha kendőt is.
Ha nincs a közelben, akkor szerintem valami Clean szerű üvegtisztító is teljesen jó.
Arra kell figyelni, hogy ne a képernyőre, hanem a kendőre fújd, és ne papírtörlőt használj, mert az karcolhat (a papír elég "éles" tud lenni) , hanem valami pihepuha pamut kendőt!
-
MEGAL0D0N
csendes tag
Sziasztok
Elérkezett az az idő , hogy lepucoljam a képernyőt.Ti mit javasoltok tisztítószert? A monitoraimat izopropillal szoktam puceválni de itt nem merek rámenni a 97% alkoholal.
Van valami bevált dolog erre ami müxik? Nem szeretném megmaratni a képernyőt.
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv
Mega -
-
attilla84
tag
válasz
Ferenczi Áko #1869 üzenetére
Köszi, remélem, hogy valóban jó választás volt.
#1875 csucsu54 Írok majd, de remélem nem hasonlót, mint amit lent említek.
Még nem jött meg. Ahonnan vettem, egyik vevő aki pontosan ilyent vet, írta, hogy az övé nagyon akadozik vagy mi. És linkelt egy videót, amiben ezt be is mutassák.
Pillantsatok rá, hogy ez most tényleg ilyen lesz? mind ilyen, vagy csak a bemutatott darab volt ilyen hibás? 10:18-nál [link]
Egy másik videóban is láttam, hogy a mozgásmegjelenítés elég gyenge, és ezzel kapcsolatosan írtak kommenteket is a videó alatt...Remélem nem ilyen lesz.
-
vinszentvega
csendes tag
Sokat olvastam a 7100- nal megjelenhető bevilágításról. Eddig észre sem vettem, csak most hogy olvasom a fórumot
.
A kérdésem, hogy ez most akkor hiba és csere, vagy ez ilyen és engedjem el? -
Saccco
nagyúr
válasz
Hieronymus #1890 üzenetére
Ez most az értsd jól kategóriába tartozó kijelentés volt részéről.
-
Hieronymus
veterán
válasz
gyuromoj #1886 üzenetére
"Amerikai változatért bármikor adnék ennyit..."
Van némi probléma a gondolatmenetben. Az amerikai változat nem kompatibilis az európai sugárzási szabványokkal. Legfeljebb kijelzőnek használható a stream szolgáltatásokon kívül. Az európai változat felokosítható például Chromecast Ultra vagy más okosító eszközzel. hosszú ideig üzemben tartható marad a készülék.
-
Piftuka
veterán
válasz
gyuromoj #1886 üzenetére
Az amcsi változatért is nagyon sok pénz volna ez! Ekkora méretben...
Egyértelmű, hogy az "U8QF"-et kell venni, amíg még lehet kapni. Mindent figyelembe véve jobb tévé ("H9G"), mint az amerikai utódja ("U8G").
Kontrasztban, homogenitásban (persze a "panel-lottó" függvényében ez változhat), mozgásmegjelenítésben, grádiensben...
Úgy tűnik, hogy a Hisense tényleg kínosan ügyel arra, nehogy konkurenciát adjon a saját OLED tévéjének...
-
rainman72
nagyúr
válasz
totalwarrior #1887 üzenetére
Kivéve ha nem akciokznak
-
rainman72
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz
gyuromoj #1870 üzenetére
Alza árulja is... [65“ Hisense 65U8GQ]
520eFt... meredek ára van.
-
Hieronymus
veterán
válasz
tom81042 #1880 üzenetére
Nagyon sokat elárul a 0 bit színmélység. Az első képkoca beállításait tartalmazza az információ.
Ezek a stream szolgáltatások nem konstans felbontással és bitrátával jönnek.A lejátszás elején, amikor még amúgy sincs sok minden néznivaló, az Amazon is SD vagy HD felbontásról indít, majd felugrik a maximálisra a felbontás és kép minőség. Nálam WIFI esetében, még a régi tévével, film közben is megzuhant a képminőség, ha nagyon zavart volt éppen a WIFI kapcsolat. Most nincs ilyen baj.
A 2K és a 4K sávszélessége csekély mértékben tér el egymástól, a h.265 sokkal jobban tömörít, mint az elődje.
-
tom81042
tag
Valaki plz nézze meg U8QF, netflix bármilyen vision film, pl witcher ami ugye 4k kéne hogy legyen hogy itt mit ír ki? [kép]
Nálam valamiért minden vision cucc csak 720p - ben jön maximum mint kiderült gyorsabb nettel (31 mbit/sec) is! 😔
A Netflix ügyfélszolgálat meg semmit nem tud rá mondani.. -
sz_abika
addikt
Bár nem mindegy az sem hogy melyik USBbe teszem, de tényleg ez kellett neki, pedig megesküdtem volna rá, hogy a használati utmutatóban FATot láttam. Köszi!
Amúgy utoljára 15 éve éreztem azt a szobában, hogy ha elhaladok a tévé előtt, akkor érzem a fűtőtestként. Jó kis plazmafeeleket ad ez a 65" U7
-
Piftuka
veterán
válasz
Ferenczi Áko #1794 üzenetére
Szerencsés is vagy!
Én hónapok óta írom itt mindenkinek, hogy addig csapjon le az "U8QF"-re, amíg lehet. (Még mindig nem késő, bár szignifikánsan drágább lett a korábbi akciókhoz képest.)
Arra, hogy a Hisense az egész palettáját IPS panellel hozza ki, nincsenek is szavak.
Én őszintén remélem, hogy ebbe "beletörik a bicskájuk"! (A Panasonic is eljátszotta ezt 3 éve, de visszakozni voltak kénytelenek.)
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Gondoltam megosztom tapasztalatomat. Felkapcsoltam a tévét (H65U8B), egyszín piros háttérkép fogadott
, majd az aktuális adón csak piros árnyalatos színvilággal a kép, fekete kontúrokkal. Léptetgetek a csatornák között, Youtube-ot is megnyitva szintén zenész. Ilyen melegben a poklot is megjárta? Valami elállítottak a családtagok? (Utólag megtudva nem.
) Képi beállítások alaphelyzetbe állítottam, semmi változás.Áramtalanítottam a készüléket, majd egy idő múlva vissza dugtam, ugyanúgy piros a nyerő...
. Már gondolatban a garanciáztatást végigjátszottam, de még a gyári alapbeállításokkal megpróbálkoztam, aza alapoktól mindent. Ez lett a nyerő!
Helyükre kerültek a színek, de hogy mi okozhatta az egészet azt nem tudom.
-
gyuromoj
veterán
-
attilla84
tag
válasz
csucsu54 #1867 üzenetére
Meg is rendeltem ezt: 55U8QF. Köszönöm a tapasztalatod megosztását! Remélem én is, hogy minden rendben lesz vele, az EB elődöntőitől remélem már ezen nézem a meccseket
.
Nekem is műholdról van a tv-adás, egy dreambox beltérivel, az ilyen rendszer szerintem az egyik legjobb minőséget adja a tv-adásoknál. -
attilla84
tag
válasz
Hieronymus #1865 üzenetére
Köszönöm a választ, a véleményed. Lehet hogy ez lesz (55U8QF) 175-180 ezerért.
-
Hieronymus
veterán
válasz
attilla84 #1864 üzenetére
Erre nincs egyértelmű válasz.
Mind a két tévének megvannak a saját erősségei.A U8QF szériában van sportra optimalizált képbeállítás. Illetve több mint 130 zónára van osztva a kijelző, amikben egymástól függetlenül állíthatók a fényviszonyok.
Viszont nem Androidos készülékek kerülnek forgalomba. Ennek ellensúlyozása a majdnem teljes Amazon támogatás, beleértve Alexát is.A Philips készülék Ambi funkciói és az Android támogatás jelentik a készülék előnyét.
Ez egy Hisense téma.
Elfogultság nélkül jelenthetem ki, elfogultan, eddig minden Philips készülékkel kapcsolatban valami félre siklott amivel kapcsolatba kerültem. Még ajándékba sem akarok kapni. Ez persze egyéni szerencsétlenség. Mások elégedettem élvezhetik, probléma nélkül ezeket a készülékeket. -
attilla84
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha van vagy volt valakinek két hasonló tv-je, vagy látott élőben mindkettőt, hogy melyiket érdemes venni?A Philips 50PUS8505/45 vagy Hisense 50U7QF?
Ne nézzük azt, hogy melyikben milyen fícsör van, hanem melyiknek jobb a képe, melyiknek szebbek a színei? Melyik nem laggol pl foci nézéskor a gyors kameramozgásoknál? A tv 90%-ba tv-adásokra lenne használva, ezen belül is inkább sport (foci).
De az árat se nézzük, mert ha jobb ezekre a Philips akkor megveszem azt.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
sz_abika
addikt
Pvr mukodtetesenek mi a titka? USB 2es és 3as külső hddt sem ismeri fel, exFatnek formázva.
U7qf
-
Ferenczi Áko
addikt
Tegnap néztük a Bosszúállól Végjátékot, forced felirattal, volt benne minden ékezetes karakter, szépen megjelenítette őket..
-
hunaqua
addikt
válasz
totalwarrior #1857 üzenetére
Mind ezt csinálja. Akcióóó hetekig,majd 20-al több 2 napig,azután megint Akcióóó -20 !
-
bigdady
nagyúr
válasz
vinszentvega #1851 üzenetére
A betűtipust meg nyugat európára asszem (bár lehet az mind1) meg idő is kell neki meg újraindítás
-
totalwarrior
tag
-
rainman72
nagyúr
válasz
laczkoviktor #1850 üzenetére
Mátol a MM is akciózza az 50U7QF-t 154e [50U7QF]
-
vinszentvega
csendes tag
válasz
vinszentvega #1854 üzenetére
Tárgytalan! Beállítottam a régiónak Csehországot és egy kis időbután helyrejött
-
vinszentvega
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #1800 üzenetére
Te neked mi a trükköd az ékezetekkel kapcsolatban?
-
vinszentvega
csendes tag
Üdv! 55A7100F el neveztem be.
Sokan leszólják, de nekem tökéletesen megfelel. Viszi a a 4k-t a netflixről, meg az apple tv- ről is.
Nem ezt akartam, de amikor bementem az Euronicsbe, olcsóbb volt mint az 50-es. Hogy miért , mert vittem magammal egy 2gb külsőt, ahonnan elindítottuk a Blade Runner 75 gb 4k-t. Az egész procedúra az usb bedugásátol, a film elején lévő sony logó megjelenéséig, ( browse-olással együtt)szerintem 10 sec se volt…Nem kell mondanom hogy a 2012-es Samsung es Sony Bravia kdl tv-n ez mennyi idő volt…
Szóval lehet játszani a felbontások meg a pixelek számával. De 150k alatt jobb tv-t nem hiszem hogy lehetne venni.Egy dolog zavar, a tv guide nem ismeri fel a magyar felirat, aki tud valami trükköt, hallgatom -
Chee92
friss újonc
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy 55U7QF-et.
Nálam olyan problémák vannak, hogy a Wifim az halott szinte. Felismeri a jeleket, de rá csatglakozva kb egy 360p-s videót nem tud lejátszani, pedig minden más a lakásban lévő eszköz "fullos" jellel üzemel kb a lakás bármelyik zugából. Amit megoldottam LAN kábellel, ezzel úgy vagyok, hogy nem is baj, viszont ami érdekes és nem tudom csak nálam van-e ilyen... Ha Netflix, ha full HD, ha 4k, igazából egy sima TV adásnál is hajlamos ilyen FPS dropp szerű jelenségre és nem tudom ez miért.
A mozgás megjelenítés ha be van kapcsolva, ha nincs, akkor is hajlamos ilyenekre. Nagyon irritáló tudott lenni, eddig annyi megoldást találtam rá, azóta nem csinál ilyet, hogy egy Remote Now nevű programon keresztül bekapcsolom mindennél a Játék Módot, amit egyébként a TV-n nem enged módosítani pl netflixnél és külső winchesterről indított filmeknél stb, de Remote Now-al ki tudom "cselezni" a rendszert, ezt bekapcsolom és minden oké. Valakinek van ötlete mi a baj? Egyébként imádom a TV-t, nem bántam meg ezen problémák ellenére se, mert igazából mindegyik ilyen kis trükökkel kiküszöbölhető.
Jah és még egy valami eszembe jutott, de az is inkább kellemetlenség. Felkapcsolom a TV-t és TV műsört szeretnék nézni(set to box, külön távirányító stb, ha ez számít), akkor kapásból úgy kapcsol fel a TV, hogy bevillan a kép, de utána teljes sötétség, a hang viszont megy. Megoldás az, hogy átkapcsolom bármelyik másik HDMI-re vagy külső hardra, tulajdonképp bármire átkapcsolok az adott HDMI-ről és vissza, akkor minden oké lesz, csak ez ilyen érthetetlen számomra, hogy ez most miért? Valakinek ötletek ezekre a bajokra? Vagy csak rossz "példányt" fogtam volna ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Képregény topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Jelszókezelők
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Politika
- További aktív témák...
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest