Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vastika #1988 üzenetére
Ha nem skálázná fel a tévé, akkor a 4K-s kijelző közepén egy kis téglalapon belül lenne látható az SD kép és körülötte hatalmas fekete gyászkeret.
A kijelző pixeleihez kell szinkronizálni a forrás felbontását. Ami azért nem egyszerű mert 65"-on, korrekció nélkül szépen látható téglalapokból állna össze a kép. Trükközni kell, hogy élvezhető legyen a látvány.
-
válasz
Vastika #1981 üzenetére
"...akkor sem kellene, hogy rosszabb legyen egy UHD tévé egy FullHD-nál..."
Sajnos nem ennyire egyszerű.
Nagyon számít az SD adás sávszélessége. A régi tévémben van speciális elektronika, ami elég jól működik a német pro7, sat.1 és hasonló csatornáknál. A takarékos adók esetében az sem segít.
Amúgy a tévédben elméletileg van mpeg korrekció beállítási lehetőség, ami az sd adások minőségét javítja. Ha tudja. Kb 0.5K felbontásból, 4K látványt csinálni nem egyszerű. Minél nagyobb a kijelző annál jobban látszanak az apró hibák.
-
Talib21
tag
válasz
Vastika #1975 üzenetére
Szerintem is érzékeny a hisense a jelre, az lesz a baj, mert ugyanezen szolgáltatónál nekem a sony xh90-nek semmi baja.
Az előző tv-jük full hd volt, azt már mondtam nekik, hogy 4k tv-n sokkal rosszabb lesz az sd adás. Sajna akkor lehet visszaküldés lesz belőle, mert szerintem a szolgáltató sem fog tudni csodát tenni, főleg hogy a tv 100-80 %-os jel erősséget/minőséget ír. -
attilla84
tag
válasz
Vastika #1914 üzenetére
10 éve nézek pontosan erről a helyről és távolságból egy 40-es Samu D6500-ast. Az bevált és nem volt gondom semmivel. Holott elismerem, hogy ez nem ideális távolság, de nekem így bejött és sok más tényező miatt, így kellett legyen és maradna is ez így. Most sem azzal van a legnagyobb gondom, hogy közel van és nagyon nagy, hanem az SD, az innen szinte nézhetetlen és a HD is elég gyatra lett...(kb olyan mint mostanig a 40-esen volt az SD, most olyan lett ezen a HD)
RÁK: Köszi, hogy megnézted! Lehet, hogy ez videó hiba, megnéztem én is monitoron és laptopon is, és pont ott szaggat azokon is.
csucsu54: Hát én nem tudom, nem is 65-ös hanem 55-ös, és 2-3 méterről is az SD az nagyon homályos, mosódott, pixeles, a HD az sokkal jobb, de meg sem közelíti, amilyen volt idáig 1 méterről a 40"-on.
-
attilla84
tag
válasz
Vastika #1912 üzenetére
Persze, most már belátom, hogy ilyen közelről túl nagy az 55"-os. Sajnos nem volt lehetőségem előre ez kipróbálni. 50"-os Philipset akartam venni, de ez ilyen jó árban volt és ezt vettem végül. Lehet az 50-es is nagy lenne ennyi közelről, nem tudom. De ezen kívül ezek a beremegések, az M4HD-nál a fociban az az után-húzás is zavar.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Vastika #1837 üzenetére
Megveszed a lehető legolcsobb tv t amit arulnak, attol sehol (se samu, se lg) ne varj csodat. Ott annyi az elvaras mint amit irtal, mukodjon.
Ha normalis tv akarsz pl Hisense tipusbol minimum 7500 tipusszamu., azalatt csak a mukodes a cél.
Ha tenyleg minosegi elvarasok vannak akkor U7QF vagy inkabb U8QF es tobb honap utan is az álladat keresed hogy mit ki nem lehet hozni egy lcd panelből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest