Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egér probléma
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vastika
tag
válasz
Hieronymus #1989 üzenetére
OK: csak gondolom az nem mindegy, hogy simán megduplázza - megnégyszerezi a képpontokat (mindegyik után bedob még néhány ugyanolyat ;-) , vagy valami algoritmussal követi a "vonalak" irányát.
Mert pl. egy 45 fokos egyenes vonalat ki tud rakni egyszerűen és gyorsan lépcsőfokokból, vagy némi elemezgetés után valóban egyenes vonalként ;-)
És valószínűleg itt vannak eltérések a tévék között, mint ahogy a szoftverük minden részében! A jobb algoritmus jobb eredményt fog produkálni, elméletileg MAJDNEM tényleg 4k felbontásúnak tűnő képet csinálhat az SD-ből is ;-)
Ezért lehet az, ami ha jól emlékszem gondolatmenet kiindulási alapja volt, hogy a Samsung tévén jól nézett ki az SD adás, a Hisense tévén meg nem.
Az UHD LG-n is jól néz ki az SD adás nálam a nappaliban... De most tévéztem az egyik gyerekszobában egy kicsit, az olcsó 40"-os Hisense-n sajnos semmi sem néz ki jól :-( HD és FullHD digitális műhold, filmek a NAS-ról, egyszerűen nem tudom úgy beállítani, hogy valahogy kinézzen. Ez nem Hisense fikázás, a komolyabb tévéik biztosan jobbak (de a fórumot olvasva nem érzek ellenállhatatlan kísértést, hogy legközelebb ilyet vegyek ;-) -
Vastika
tag
válasz
Hieronymus #1987 üzenetére
Csak műholdakat nézünk a tévé saját DVB-S tunerjére kötött cuccal: én nem látok zavaróan kis felbontást (pár méterről persze ;-) az SD adásoknál sem.
Amúgy nem kell 4k-ra felskáláznia, mert azért egy 49"-os tévét jó 3 méterről nézve a HD és a FullHD között sem egyértelmű a különbség ;-)
(Nem tudom, hogy működnek a tévékben a felskálázó algoritmusok: de azért a legtöbb képtartalomnál nem egy nagy művészet kipótolni valami kb. odavalóval a hiányzó részt. Legfeljebb a feldolgozási sebesség lehet a gond, a fene tudja, és amiatt mégsem tudja valós időben olyan szinten elemezni a képtartalmat)
-
Vastika
tag
válasz
Talib21 #1976 üzenetére
Inkább érzéketlen, mert ugyanolyan jelszintnél nem olyan jó a vétel, mint a másik tévén volt ;-)
Hogy a 4k tévén rosszabb lenne az SD műsor, mint a FullHD-n, azt nem hiszem!
Legalábbis nekem 40"-os FullHD LG-t váltott 49"-os UHD LG, ugyanarról a forrásról (digitális műhold, pontosabban csak egy lavór + fej) az új tévén az SD adások is szépek.
Eleve, felskáláz. De ha nem is nagyon skáláz meg élsimít, csak megduplázza vagy megnégyszerezi a képpontokat ;-) , akkor sem kellene, hogy rosszabb legyen egy UHD tévé egy FullHD-nál... Normális nézési távolságból persze, nem fél méterről vizslatva a képpontokat ;-)Én főleg műholdat nézek, az adók legalább fele SD: nincs velük semmi baj az új tévén sem.
A jelszint miatt meg először tényleg a szolgáltatót, mert minden végponthoz van elosztó - - erősítő, tudnak rajta szerintem állítani.
-
-
Vastika
tag
Érdekes ez a dlna-s hiba.
Nálam a NAS em túl izmos (DS116 a "beépített" dlna szerverrel, de előtte egy TS-112p + Twonky volt) , igaz, nálam minden dróton lóg, nem szeretem a wifi-t.
Van itthon három tévé, mindegyik a legolcsóbbak között volt, amikor vettem:
LG 49UK6200PLA: minden film, az 4k HDR is tökéletes.
LG 42LS570S: minden FullHD film hibátlanul lejátszható
Hisense H40B5600: minden FullHD film, amit próbáltam eddig, akadásmentes.A wifi, bár elméletileg gyorsabb, mint a vezetékes hálózat (a tévék LAN portja 100Mbit-es) , ha nem valami szuper-hiper router van a lakásban, vagy túl sokan használják, vagy túl sok az interferencia - belógó wifi hálózat a környéken, vagy kicsit messze van a router, és gyenge a vétel, már egy totál megbízhatatlan, és bármilyen aljasságra képes ;-)
Én ezért, amit lehet, kábelre dugok: a wifi marad a telefonoknak meg a táblagépnek, és annyi. -
Vastika
tag
válasz
attilla84 #1913 üzenetére
Egy 24"-os monitor előtt ülök, most lemértem: kb. 70-80 centiről nézem általában.
Kipróbáltam 1 méterről ;-) : ha ekkora tévét kellene néznem, totál nem lenne kicsi! Így is nézegetnem kell ide-oda a két széle között.
Szóval 1 méterről nézve szerintem a 32" is biztos, hogy bőven sok! Nem hogy a szemedet, de a fejedet kell folyamatosan jobbra-balra, fel-le forgatnod, ami totál nem OK.
Megnéztem, elvileg a nézési távolság = képátmérő*1,2 , tehát az 55"-os tévét elvileg legalább 1,7m-ről kellene nézni. De szerintem ez durva, és tényleg a minimum: akkor nekem a nappaliba 135"-os tévé kellene körülbelül, mert 4m-ről nézem ;-)
A számítógép asztalomra meg a régi, 40"-os tévém kellene?! Basszus, 10 perc után tuti nyakizomlázat kapnék, meg megszédülnék, annyit kellene ide-oda nézegetnem :-) -
Vastika
tag
válasz
attilla84 #1901 üzenetére
Minden távolságra van egy optimális kijelző méret.
Van erre több táblázat is, de az tuti, hogy 55"-os kijelzőt 1 méterről nézni nem optimális ;-)Eleve az van, hogy kb. egy "tekintettel" át kell tudni fogni a kijelzőt, amit nézel: az milyen már, hogy a képernyő bal oldalát nézed, ezért lemaradsz a jobb oldalon zajló eseményekről, hiába kapkodod a fejedet ide-oda!? ;-)
1m-ről nézegetni szerintem még a 32" is kb. túl nagy...
Azt meg már nem is akkora baj, hogy a 4x akkora kijelzőnek, azonos felbontásnál kb. 4x akkorák a képpontjai, amit ilyen közelről szintén nehéz lesz nem látni.
Szóval hátránya van bőven a nagy kijelző közelről nézésének, de előnye egy szál sem...
Én kb. 4 méterről sokáig 40"-os tévét néztem, azt 49"-ra cseréltem, és nem érzem kicsinek. 55-60" még elmenne, de nagyobbat meg még ekkora távolságból sem akarnék nézni... -
Vastika
tag
válasz
MEGAL0D0N #1895 üzenetére
Az izopropillal vigyázni kell szerintem... Befolyhat ide-oda, ha túlzásba viszed a locsolását, és ami ragasztva van, az engedhet neki. És nem is minden műanyag szereti, ha jól tudom. Meg még büdös is ;-)
Vannak kimondottan képernyő tisztító folyadékok, adnak hozzájuk általában egy kis puha kendőt is.
Ha nincs a közelben, akkor szerintem valami Clean szerű üvegtisztító is teljesen jó.
Arra kell figyelni, hogy ne a képernyőre, hanem a kendőre fújd, és ne papírtörlőt használj, mert az karcolhat (a papír elég "éles" tud lenni) , hanem valami pihepuha pamut kendőt!
-
Vastika
tag
A WebOS engem is kiidegel nap mint nap: a régi LG tévén a régi rendszer 10x gyorsabb, sokkal átgondoltabb, logikusabb.
Aki a WebOS-ra azt mondta az LG-nél, hogy OK a cucc, mehet sorozatgyártásba, az megérdemelne egy maflást ;-) Egy Windows nem tud annyit "homokórázni", mint ez a vacak.
Pl. arra sem jöttem még rá, hogy hogyan lehet a filmek alatt a feliratot nem 16 gombnyomással a felirat menüig elnavigálva ki-be kapcsolni??? Ott a SUB gomb a távirányítón, tévénél működik: de az már nem jutott eszükbe, hogy a videólejátszóban is működjön?! Na mindegy. -
Vastika
tag
válasz
Recon666 #1838 üzenetére
2x vettem LG-t, mindkétszer a legolcsóbb típust!
Ráadásul az első 2012-es típus: a képe szuper, és még mindig fut rajta a Youtube, Netflix, stb.
Az új meg a legolcsóbb 4k-s 49"-os volt, amikor vettem: utálom a WebOS-t, a régi LG rendszer sokkal jobb volt, de a képét nem tudnám szidni, még ha akarnám sem, és az extra funkciói is hibátlanul működnek (Youtube, Netflix, NAS-ról akármekkora filmek lejátszása, stb.)
Aztán jött a Hisense-től a legolcsóbb 40"-os FullHD Smart: nem egy kategória velük, az tuti, pedig annyira olcsó sem volt! A lassan 9 éves LG mindenben jobb nála (kép, hang, szoftver)
Ez az én tapasztalatom...
A Hisense drága tévéit nem ismerem, de ha valaki olcsót akar, akkor szerintem ne ezt! Inkább kb. 20.000 forinttal többért egy LG, vagy esetleg Samsung. A szoftveres körítés is jobb, ha valakinek tényleg okos tévé kell, akkor már csak amiatt megéri a plusz pénzt. -
Vastika
tag
Sziasztok!
Gondoltam leírom, ha már ide tévedtem...
Én egy H40B5600-t vettem az egyik gyerekszobába pont 13 hónapja, mert úgy általában jókat olvastam a Hisense tévékről.
A legjobb tulajdonsága, hogy 13 hónap elteltével még mindig működik ;-)
A képe szerintem eléggé vacak sajnos... Akármit csinálok vele (digitális műhold) , mintha egy pöttyös - foltos valami lenne a kép előtt. (anyunak egy ugyanekkora buta Strong-ot vettem, az még vacakabb ebből a szempontból, igaz, jóval olcsóbb is volt) Ettől eltekintve is furcsa a képe, állítgattam egy ideig (színhőmérséklet, telítettség, stb.) , de feladtam.
A szoftvere meg (valami Android-szerű) kő buta...
Szóval kicsit bánom, hogy nem adtam többet egy "jobb" készülékért...
(Amúgy nem vagyok egyik márka elkötelezettje sem, de a másik két tévénk LG, egy valamilyen 2012 körüli 42"-os FullHD smart, meg egy kb. 2 éves 49"-os 4k-s: mindkettő a legolcsóbb volt szinte LG-ből, amikor vettem őket, de szerintem sokkal jobb velük tévézni)
Ettől függetlenül megnézném egy komolyabb készüléküket, hogy milyen, de pl. a MM-ban erre nem sok esély van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nyaralás topik
- Konteó topic
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Last Epoch
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Itt a Redmi Turbo 4 Pro, az első készülék Snapdragon 8s Gen 4 alapokon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Update 04.28. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest