Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sziasztok!

Van egy 4TB-os WD My Passport 2.5" USB-s HDD-m, mellyel a hétkoznapok során olyan negatív tapasztalatom volt, hogy időnként 100%-ra ugrott a HDD kihasználtság, miközben az olvasási sebesség 1-2MB/s volt (eközben írás nem volt folyamatban). Mivel nem tudtam rájönni az okára, ezért az összes adatot átmentettem egy másik HDD-re, majd a My Passport-on teszteket futtattam. A tesztek során már nem tapasztaltam azt a hibát, amit a hétköznapi használatban.

Kezdtem a WD saját diagnosztikai programjával, mely mindent a legnagyobb rendben talált. Ez után lefuttattam 1-1 teljes lemezfelület tesztet a HD Sentinelben (írás+olvasás), mely során kiderült, hogy a fej kívülről befelé való haladása nem a HDD-knél megszokott fokozatos sebességcsökkenést produkálja, hanem a lemez felétől teljesen random írási és olvasási értékekkel operál:

A lemezfelület teszt pedig így néz ki:

Gondolkozok rajta, hogy visszaküldöm, mivel még van rá gyári garancia. Csak kérdéses, hogy ez garanciális problémának számít-e? Nem szeretném, ha visszadobnák azzal a szöveggel, hogy mivel még éppen működik, ezért nem javítják ill. cserélik.

Mit gondoltok?

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

Új hozzászólás Aktív témák