- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #50381 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az egészen biztosan kizárható, hogy indexelés ... stb. okozta volna a 100%-os terhelős dolgot. Egyébként a Windows 10 task managerben néztem, mert feltűnt, hogy olvas pl. 10-20 MB/s sebességgel, aztán egyszer csak 100%-os terheltség, 1-2MB/s olvasás. Utóbbi rendszerint eltart kb. fél percig, aztán megint normál állapot van, majd pár perc múlva ismét előjön. (Volt még két másik USB-s HDD kötve a gépre, amikkel soha nem volt ilyen tapasztalat.)
Egyébként az első HD Sentinel írás teszt ilyet produkált:
Az ezt követő 2. ill. 3. teljes felületírás után vált csak olyan viszonylag egyszínű zölddél (lásd előző hozzászólás).
Jómagam egyébként biztos vagyok benne, hogy hibás a HDD, csak ezt így meglehetősen nehéz alátámasztani, ha a WD saját alkalmazása azt mondja, hogy minden tökély.
Így nem tudom egyelőre, hogy mit fogok tenni vele, de köszönöm a véleményed.
-
Sziasztok!
Van egy 4TB-os WD My Passport 2.5" USB-s HDD-m, mellyel a hétkoznapok során olyan negatív tapasztalatom volt, hogy időnként 100%-ra ugrott a HDD kihasználtság, miközben az olvasási sebesség 1-2MB/s volt (eközben írás nem volt folyamatban). Mivel nem tudtam rájönni az okára, ezért az összes adatot átmentettem egy másik HDD-re, majd a My Passport-on teszteket futtattam. A tesztek során már nem tapasztaltam azt a hibát, amit a hétköznapi használatban.
Kezdtem a WD saját diagnosztikai programjával, mely mindent a legnagyobb rendben talált. Ez után lefuttattam 1-1 teljes lemezfelület tesztet a HD Sentinelben (írás+olvasás), mely során kiderült, hogy a fej kívülről befelé való haladása nem a HDD-knél megszokott fokozatos sebességcsökkenést produkálja, hanem a lemez felétől teljesen random írási és olvasási értékekkel operál:
A lemezfelület teszt pedig így néz ki:
Gondolkozok rajta, hogy visszaküldöm, mivel még van rá gyári garancia. Csak kérdéses, hogy ez garanciális problémának számít-e? Nem szeretném, ha visszadobnák azzal a szöveggel, hogy mivel még éppen működik, ezért nem javítják ill. cserélik.
Mit gondoltok?
-
Sziasztok!
Adott egy Samsung Series 5 Ultrabook benne egy 500 GB-os Hitachi HDD-vel és 24 GB-nyi "expresscache"-el. Próbáltam rá windows 7-et telepíteni (Pendrive-ról), mind a HDD-re, mind a 24 GB-nyi expresscache-re (mert azt külön írja a partícióknál a telepítőben) de mindkét esetben miután feltelepült a windows "bootmgr is missing" error-t kapok, és nem sikerült ezzel kapcsolatban semmilyen információt találnom, hogy miért lehet.
Valakinek van erre bármi ötlete?
Az esetleges válasz(oka)t előre köszönöm!
-
Adott egy 120GB-os Samsung (SP1213N) IDE-s winyo. A problema az, hogy mindossze ~31GB latszik az egeszbol. Partition Manager semmit nem tudott kezdeni vele, Vista telepito formazasi resze abszolut nem is latta a winyot, XP telepito pedig az emlitett ~31GB-ot latta (formazatlan terulet nem volt mellette). Nekem mar semmi otletem nincs, ugyhogy varom az 5leteket.
Elore is koszi. [Hard Disk Sentinel]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmgyűjtés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- Kingston A2000 M.2 SSD (1000GB)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest