- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós kamerák
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
lazydog #3861 üzenetére
Egy vizsgálat alatt lévő szektor (197) okozhat rendszerhibát. Ha viszont eldőlt, hogy használható-e vagy inkább nem, és tartalékból helyettesíti a winyó akkor már nem. Vagyis ha csak redirektált (5) szektor van, az működésben elméletileg nem jelenthet gondot. De a vizsgálat alatt lévőek igen. Ezen kívül az átviteli hibák (199) úgyszintén problémásak lehetnek.
-
ssolitude
őstag
válasz
lazydog #3857 üzenetére
Két merevlemez van egy rendszerben, ebből az egyik 100%os (30G PATA Maxtor) , a másik 70-71%-os (120G PATA Maxtor) HDSentinellel tesztelve. Gyakorlatilag minden hibalehetőség kizárva, a rendszer mégis rendszertelen időközönként kékhalálozik. Jellemzően 3D játékok alatt(TombRaider, FEAR,stb.) , amik a 120-asra vannak telepítve. A kérdésem, okozhat-e ilyen kékhalálokat egy nem 100%-os vinyó, egy írás-olvasás folyamat végződhet-e kék halállal?
(Több órás Orthos, memtest sem talált hibát, a gép nem húzott, a 3DMark akár 5-ször egymás után is lefut hiba nélkül. A rendszerből még nem volt lehetőségem kivenni a hibás HDD-t, ez lesz a következő lépés.) -
Cickánykoma
tag
válasz
lazydog #3857 üzenetére
Használnék integrált telepitőt, ha volna. De nincs, csak ez a régi alap XP.
Mint mondtam, a Vistát kényszerből tettem fel, valamire akarnám használni a gépemet, ha már megvan. Mivel XP nem megy fel, Linuxhoz meg nem értek.
Üres vinyóra telepitett....-> Formázott vinyó nem annak számit?
-
Cickánykoma
tag
válasz
lazydog #3849 üzenetére
A Vistát azért tettem fel mert valamivel működtetni akarom tűrhetően a gépemet és az XP-t sehogy se sikerült feltelepitenem úgy, hogy kielégitően működjön (fagyások, újraindulások stb.).
Nincs SP2-s telepitőm, sima régi XP-s telepitőm van, utólag szoktam rárakni az SP2-t.Hozzátenném, hogy nem az ötszöri telepités kutyult, hanem már rögtön az ELSŐ alkalom tette tönkre az adataimat.
Hibaellenőrzésemből kiderült, nagy a valószinűsége, hogy a RAID kártyám művelte problémát.
Ezzől függetlenül lehet a memória vagy az alaplap is rossz. Ezt csak ünnepekkor tudom majd letesztelni ha hazaviszem Mo-ra a gépet."A feltelepített XP-d első változat ami nem tudja kezelni a nagy winyókat. Itt olvashatsz a problémáról."
Érdekes, mivel mióta ez az XP telepitőm van meg eddig soha nem volt gondom a nagy vinyók kezelésével. Az Xp nem egyszer lett újratelepitve és mindig látta megfelelő méretben és adattartalommal a nagy vinyóimat.
" A HDSentinellel kikapcsoltatni az automatikus CHKDSK-t (ne tegyen még nagyobb kárt). Feltenni a GDB-t. Berakni és formázni a célwinchestert."
Bocs, de ez a rész szinte kinaiul hangzott.
1. Hol kapcsolható ki a CHKDSK a Sentinelben?
2. Mi az a GDB???"Az alap hiba viszont valahol a gép hardware-e. Memóriahiba, stb... "
HDsentinel és mások is a memóriára tippeltek a Hdsentineles topikban. Végül sikerült letesztelnem a memóriát DOS módban javasolt programmal, de nem talált semmit. Szerintem meg az alaplap hibás v. a processzor.
-
Djuree
félisten
válasz
lazydog #3240 üzenetére
na végigment a progi. hajnali 2-ig ment
a smart teszt már az elején kiakad valami hiba miatt.
az enchanted test pass lett. DE! elvileg azt írja a help, hogy ha bad sector van akkor rákérdez minden egyes bad sec előtt hogy javíjja-e. nekem nem kérdezett semmit sem, csak végigment. most akkor javította a bad sectorokat vagy sem? nem vágom -
Madárpók
aktív tag
válasz
lazydog #2472 üzenetére
Az utolsó mondathoz annyit fűznék hozzá,hogy egy gépben vinyó szerelés közben az amúgy iszonyú szűk házban sikerült ''szerencsésen'' megütnöm a vinyót...
Az ütéstől valószínűleg szétment pár helyen a mágneses réteg, mert utánna a winxp megtagadta az indulást, mondván hogy lemezolvasási hiba történt. Az adatok nem voltak annyira fontosak, jó részükről mentés is volt, tehát a cél csak az volt,hogy a vinyó üzemképes legyen. Nos aztán valahogy végülis üzemképes lett, egy xp telepítő cd segítségével, igaz az eredetileg 80GBos vinyó most ~32GB nagyságú, de jól megy. És ami a lényeg: erre az ominózus vinyóra a sentinel 100%ot ad és azt mondja,hogy nincs hibás szektor
-
Dr. Romano
veterán
válasz
lazydog #2559 üzenetére
A 40gb-os Seagate hdd-men (amit a hd tune és a chkdsk hibátlannak jelzett) simán megy a regenerator. Bármilyen MB-ot megadhatok neki kezdésnek, elkezdi szépen keresni, tehát azzal nincs gond...
A Samsungon a hd tune megint kijelezte a rossz szektort ugyan ott a 107GB-nál: [link]
A regenerator meg megint csak 32255MB-ig vitte az ellenőrzést, aztán megállt.
Mondjuk lehet vicces hogy 4kb-ért szenvedek, de mikor erre kerül valami adat és a vinyó megpróbálja leolvasni onnan, lefagy az egész rendszer egy időre és a hdd halkan kattog 3-at.
Tehát idegesítő...
Tehát feladom, de azért köszi a segítségedet!!!
[Szerkesztve] -
Dr. Romano
veterán
válasz
lazydog #2546 üzenetére
Igen tudom, de akkor nem esne szó a progi eme hibájáról!
Nem igazán van kedvem 4kbyte-ért egy egynapos tesztet futtatni a géppel és ha a progi felajánlja hogy ne az elejéről kezdjem, akkor élnék a lehetőséggel...
(+ még az is, hogy tegnap 1 órás scan után a windows 53 fokot mutatott a hdd-re! Ilyen magasra még soha nem ment, és ezért félek picit a teljes teszttől)
Szerinted mi a gond vele és van valami olyan progi, amivel ki lehet váltani a regeneratort?
bocsi hogy fárasztalak csak erre nagyon kíváncsi vagyok -
Dr. Romano
veterán
válasz
lazydog #2531 üzenetére
Köszi!
Fel is tettem és csinált egy bootcd-t, amit elindítva megy is a progi. Azonban iszonyat lassú a keresés (kb. 1 óra alatt átnézett 10gb-ot, és a hdd-m 160-as).
A progi elején be lehet állítani, hogy mely ''szektoroktól?'' kezdje a keresést és hol fejezze be (számokkal kell megadni).
Nincs véletlenül egy olyan progi, ami így számszerűsítve megmutatja nekem, hogy a hiba mely szektorban van?
Sajna a hd tune nem jelzi ki: [link]
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
lazydog #2482 üzenetére
Ejj, hogy egy poénre mi kerekedett
A váltószámot magyarázza el neki ált. isk.ban a matektanára
És valóban szélmalomharc, tudom jól, azokban a topikokban is ez megy ahol ''tekintélynek'' tartom magam, elég unalmas sok 100X feltett kérdésekre magyarázattal szolgálni..de mivel Bővebben:[link] kolléga a jog átruházása nélkül hagyta itt a fórumot, nem cselekedhetek íly egyszerűen
Ide meg csak hajnaltáji unalmam vetett
A jövőben is szívesen olvasom egy-egy mélyenszántó hsz.edet
üdv.
-
liksoft
nagyúr
válasz
lazydog #2397 üzenetére
Igen. Nem. Nem volt Raptor a kezemben. Teoriát fel tudok rá állítani, de nem biztos, hogy igaz. A régi drive-ok a pozicionáláshoz hőkompenzációt végeztek időnként. (90-es évek eleje) Az 1GB-os drive-ok kezdtek megjelenni, rajtuk a ''multimedia ready'' felirattal. Ezek már működés közben végezték a vizsgálatot. (A régi esetben ugyanis vizsgálat közben az átviteli sebesség 10-20%-ra beesett.) Elképzelhetőnek tartom, hogy ez is végez ilyen kompenzációt. Vagyis ha használod akkor menet közben csinálja, egyébként meg seek-el egy-egy teszt erejéig.
-
Philippe
csendes tag
válasz
lazydog #2390 üzenetére
A 20Gbn csak a vindóz van.Szóval az mehet veszendőbe
.ha telepítem újra a vindózt,(a 11gb partición csak a vindóz van..és gondoltam,hogy ha mergelem,akkor elég lesz neki a 20gb hely...A mentés meg odéb van tolva,mert nem sikerül 110Gb helyet sehonnan sem kunyerálnom
De miután meglesz ellenőrzöm őket és akkor osztom 2felé.
Köszi a tanácsot!Majd még nyavajgok!!! -
Philippe
csendes tag
válasz
lazydog #2386 üzenetére
Akkor elmentem az adatokat (a hétvége folyamán szerzek hozzá vinyót is...),és utána megpróbálom mergelni a 20as vinyót.Ha a 160Gbt particionálom,és odateszem a vindózt,akkor gyorsabb lesz?Vagy miiért javallod,hogy a 160asra tegyem?
(mellesleg megoldódott a hangkártya...)
Köszi! -
Philippe
csendes tag
válasz
lazydog #2379 üzenetére
Akkor azt mondod,hogy a 160ast szedjem mondjuk 2felé (15Gb és maradék?) a 20ast olvasszam egybe,ide mehetnek a programok, és a maradékon meg gazdálkodjak okosan?
Hmm.Az a baj,hogy egymagam nem tudom sztem telepíteni a vindózt (hacsak el nem mondod,hogy hogyan álljak neki)
Ez esetben a GDB működni fog
Ja,és nincsen vinyóm,ráadásul cirka 105Gbt kellene lementenem,szóval lassan sírok..
Mégvalami.Nem tennéd meg,hogy benézel a ''hangkártya probléma'' topicba?
(Sorry,szólj,ha az idegeidre megyek
Köszi! -
Philippe
csendes tag
válasz
lazydog #2377 üzenetére
Igazándiból nekem van egy 20Gbs vinyóm ezt akarom összeolvasztani a jelenlegi 2 partícióból egybe,mert oda akarom adni a vindóznak,a 160Gb osat meg egybe gondoltam hagyni,hogy oda menjen minden egyéb,amit amúgy használok.Szóval a mentés után csak formázni akarok.Viszont a 160asnak nincs betűjele.Hogy tudnék neki adni egyet?Csak a formázással?
ööö....Szóval; 1;fölöslegesen futtatom a GDBt,mert úgyis; 1/a csatlakoztatni kellett volna a vinyót 1/b CSAK a megvásárolttal fog működni a mentés... ( a serialok meg a feltört verziók kora lejárt...?)
@!!!!*****@&~ˇ^~˘^ˇ°ˇ^!!!!!!!! -
Philippe
csendes tag
válasz
lazydog #2374 üzenetére
Nem is tudom,hogy mi a fontosabb....a vinyó vagy a rajta lévő adatok
Elkezdtem futtatni a GDBt,egyenlőre minden OK.Miután végeztem az adatok átmentésével,hogyan tudom leformázni vagy újraparticionálni vagy akármizni a vinyót,ha nem látja a vindóz?
SP2...így már megvanfel is van telepítve.
Köszönöm! -
Philippe
csendes tag
válasz
lazydog #2368 üzenetére
Elöljáróban köszönöm a segítséget!
Ez a merge dolog azért van,mrt nem vagyok igazán profi és gondoltam,ha oda van írva,hogy ilyet is tud,akkor az így van..Szóval miután szert tettem a GDBre,akkor azzal le tudom menteni a szinte mindent (remélem),de utána mit kezdek a vinyóval?Azt elfelejthetem? Vagy azért valahogy meg lehet menteni?
Más.A windóz a vinyót 152Gbnek látja. Ja,és mi az a SP2?
Bocs a sok kérdésért és köszönöm! -
zBass
csendes tag
-
zBass
csendes tag
válasz
lazydog #2358 üzenetére
HDSentinel szerint: A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra.
Teljesítmény 100%, kiváló
Kondíció 100%, kiváló
A becsült hátralévő élettartam több, mint 1000 nap.
Az adatmentés nemlesz egyszerű, mert ugye mint mondtam 2mb/s-el másolok, így eltart egy jódarabig. DVD-t írni még nempróbáltam, de tartok tőle, hogy azzal is gond lesz
Meg a másik gondom, hogy a maxtort nem partícionáltam, így arról is lekell menteni az adatokat, ha arra akarom tenni xp-t
Mindenesetre a kábelcserét még megfogom próbálni gari előtt, ha az nemjön be akkor muszáj lesz bevinnem. De így befogják venni gariba, hogy a HDSentinel szerint tökéletes? Lehet még megpróbálom egy másik gépben is a winyót, hátha más gond van (bár nemhiszem). -
tupuk
aktív tag
válasz
lazydog #2320 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ilyen szar a helyzet? Engem az, hogy a BIOS még látja, reménnyel töltött el, no de akkor megy a mél liksoft kollégának.
Ja, amúgy mégis milyen alapon megy gajra egy idén márciusban vásárolt 160 GB-os Matrox vinyó, hm??? Tele van fontos fájlokkal! Van még pár vinyóm, soha semm bajuk nem volt, pedig van köztük 5+ éves is... -
szab.tam
nagyúr
válasz
lazydog #2315 üzenetére
hát, majd ha ki lesz kapcsolva megnézem, a gépben most egy 250-es samu, és egy 30-as maxtor van bent a rack-ekben. de ami kint van, azokat mondom:
samsung sp1213n
maxtor 80-as, annyi számmal a hátán, hogy fel sem tudom sorolni...
ami mindegyikben közös, hogy 7200-as, 8 mega cache, ata133, és egyik sem melegszik a rack-ben....
ja, és nem rég a 80-as maxtor bent volt a házban, lent, és ott viszont forró volt. szerintem hiába nincs a háznak oldala, így elvileg jobb a szellőzés, de a gyakorlatban úgy látszik a rack előtti kis venti okozta huzat többet jelent. lent pedig lehet, hogy a winyóknál megszorul a levegő, és ami cug jön, az is csak a vga-tól, és a procitól a meleg....
(összekavarodtam: a 30-as maxtorban csak 2 mb a cache...)
[Szerkesztve] -
Doris Lune
tag
válasz
lazydog #2292 üzenetére
Azt nem mondtam, én butus, hogy külön USB-s hubról működtetem, abba dugom bele, és azt pedig egy adapterről működtetem a jó öreg konnektorról.
Mikor kihúzom az USB-ből a vinyót, olyan hangot hallat, mint mikor egy lemez lejár, vagy egy lufi leereszt. Mivel hogy nem tudom biztonságosan eltávolítani a tálcán lévő biztonságos hardvereltávolító ikon segítségével, mert azt írja ki, hogy próbáljam később... -
-
-
Thrawn
félisten
válasz
lazydog #1849 üzenetére
Shareware? Ami linket te is betettél abban is szerepel free változat, igaz abból nagy hirtelen nem találtam letölthetőt
mod: érdekességképpen megjegyzem, hogy a lapomhoz feltéve az Uli drivert csak az 1-es SATA portra dugott vinyómat kezelte. A másikat tehettem akárhova, nem is látta, de más sem (pl Everest) Végső elkeseredésemben leszedtem a drivert és láss csodát, megjavult! A történethez hozzátartozik, hogy Vista-t használok, Uli driver pedig csak XP-hez van, de gond nélkül megeszi. Biztos ami biztos nem tettem fel, dolgozzon csak a HDSentinel
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
-
Beaumont
aktív tag
válasz
lazydog #1808 üzenetére
Bekötöttem a gépbe (ASUS P5W DH stb...). A bios-ban megint csak 58GB látható. Cd-ről indítva a diagnosztikai programot nem tudok hozzányúlni a vinyóhoz, mert csak mist ismeretlen csatlakozón lévő winchestert látja. Windows alatt látja rendesen,d e ott meg csak a szokásos 60GB-ot tudnék formatálni, particionálni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest