Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
80 gigás Samsungom 28-30 fokoson ketyegett. Mióta átraktam egy szellősebb házba + hátbahűtöm egy 9 centissel, fix 16 fok. Az nem semmi.
-
Toness
őstag
válasz
God Vazzeg #386 üzenetére
Ha hűtöm a samsungot, akkor tényleg hideg, 20fok körül, ha nem akkor meg felmegy 47fok körülre is és kézzel megfogva is iszonyat forró, de csak a teteje melegszik. A maxtor az tartja a 40fokot, de annak a teteje az meleg az oldala meg olyan forró, hogy az tutira nem 40fok.
-
God Vazzeg
veterán
Háát én is dícsérem a samsungot, merhogy tényleg szószerint hideg!
Igaz előlről 12-es venti fújja! Mondjuk nekem mindegy h hány fkos, csak ne haljon be! Nem rosszak a maxtorok, nekem is van egy diamondmax 9 em, oszt kifogástalan, hőfokot nem tok, mer usb racken van, így nem méri (vagy nincs is benne?). -
TeeJay
félisten
válasz
God Vazzeg #384 üzenetére
sokna dicsérik hogy így Samsung úgy Samsung
de lehet hogy csak máshogy mér mint pl a Maxtor
nemde?
ott is ahány vinyó annyi hőmérséklet meg ha forróbb helyre van téva az érzékelő akkor melegebbet fog kijelezni
de az a legjobb ha előről fújatják mert akkro a tetejét is hűti
az meg csak jó -
God Vazzeg
veterán
Félremérnek a vinyók, csak miheztartásnak van bennük a hőmérő.
A régi házamban 28-30C volt a Samsung 160GB pata, most Aerocool ház, elején 12cm-es venti hátulján 8cm-es, oszt 14!!C-t mér az Everest.. Szobahő:22C Erről ennyit!
Mondjuk az legalább kiderül h lentebb ment a hőfok... -
Geree
senior tag
Na lelógattam egy 8cm-es ventit 5 volton a vinyó alá, így már full terhelésnél is csak 39 fok, idle-ben meg 36. és még mindig nuku hang...
-
dokesz007
aktív tag
Hát megjött a szakbarbár...szerény személyem képében...nekem egy sata maxtor 80GB vinyóm van ami játék után felkapaszkodik 58 fokra is időnként alapból meg 52 fok netezés közben, vagy félremér az abit IS7-E lapom vagy nem tom, everestel is meg fanspeed-el is ugyan annyi, de eddíg még baja nincs, csak ROHADT HANGOS néha felébredek a kerregésére
Van alatta duplaventi de ha azok mennek nem tok aludni
-
Geree
senior tag
Szerinttek milyenek a következő adatok:
-proci: nemtudom mennyi, mert neincs szenzora (P2-350MHZ)
-Alaplap: átlag: 34-35fok
-winyó (Samsung SP0802N): 38-39fok
A gépben 1 db 12-cm-es venti van, az is csak a tápban. épphogy ''zümmög''...
A vinyón van 2db p3-as procihűtő... Ennyi a hűtés. Sztem a vinyó egy kicsit meleg nem?
Milyen hűtési megoldásta javasoltok neki? (már egy 8centis venti 5v-on is elég hangos a gépben...)
-
C00L
csendes tag
Sziasztok!
Én csak egy kis vinyó hütést szeretnék megosztani veletek!
http://free.srv.hu/t/o/tomee/content.php?content.16
Mi a véleményetek? -
shteer
titán
Maxtor 80GB: 18-23 C
Maxtor 40GB műanyag(!) rackben: 23-25 C
Bővebben: link -
Apophis
őstag
Nekem olyan 40 fok, ami normális, no venti.
-
gyufa
tag
az én winyóim 20-25 körül vannak. elé van baszva egy 8centis zalman
-
dr.kiky
tag
ne a hangot, hanem a teljesítményt nézd!!!!!!!!!!!!!!!
-
MarKoo
addikt
Maxtor 120GB-os winyó (Maxtor 6Y120P0) 20°C-os, de a max 25°C.
Thermaltake házban egy 8cm-es ventivel. -
Thomas1
addikt
Samsung 160 GB Pata 7200: 19-25
fok között változik, egy Aerocool Aeroengine házban. Az első 12 centis venti vágja az arcába a hideg levegőt!
-
Klacus69
tag
maxtor sata 160gb om volt 65fok
lecsereltem most
samsung 160gb sata stabil 29fok -
Monya78
veterán
válasz
Mr.Skyline #356 üzenetére
Végülis ez is lehet indok
-
Mr.Skyline
senior tag
én meg azért mert tetszenek a kábelei
-
Monya78
veterán
válasz
Mr.Skyline #354 üzenetére
Igen PATA csak nem akartam ilyen este szakszavakat írni
hát igen biztos lasab hisz UDA 5-ös modban megy csak a vinyó, viszon halk a folyadékcsapágy miatt, ezért választottam...
-
Monya78
veterán
válasz
Mr.Skyline #352 üzenetére
Szintén Barracuda 80GB-OS csak ATA WINYÓ átlagban 38 celsius a hőmérséklet, házhűtés nélkül...
-
Mr.Skyline
senior tag
nekem egy Seagate Barracuda 80GB-os SATA vinyóm van!
maximális hőmérséklete eddig 29°C volt egy Spire HD05010B1M4 kíséretében, amíg nem volt hűtés addig 32°C-37°C között ingázott... szerintem megéri venni mindenkinek egy hűtést alá.
u.i.: a fent említett hűtés ráadásul 1általán nem hangos pedig már több mint fél éves és a gépem non-stop üzemel
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
Nekem egy vinyóm van és az 33fokos
Seagate 120GB
és semmi hűtés nincs rajta -
kem
addikt
Hali!
Nekem 2 vinyóm van a gépben, mind2 Rack-ben van, de csak az egyik van hűtve:
Maxtor 40GB- 39 °C (102 °F) :
Maxtor 80GB- 60 °C (140 °F)Everest értékek.
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy 80-as Maxtorom van és 20 C-os.Egy 8 centist raktam be alá.16 fokot hűtött rajta a 8 centis! -
mizu_
tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni , hogy kb. mióta van a vinyókban hőérzékelő ? -
karantÉN
aktív tag
nekem a samsung 20 gb winyo megy 20 fookon maxon
haveromnak egy slim (vékony)maxtor szó szerint BELEOLVADT a mobile rackbe
a winyo meghalt -
Razor1
aktív tag
Nekem Abit IC7-es lapon Everesttel mérve:
Maxtor 80 Sata - 40°C körül
Maxtor 40 Ata133 - 30°C körül
Nemtom ez mennyire jó/rossz, ez van
A sata hűtve van egy Cooler Master Cooldrive 3-al. Nemtom enélkül mennyi lenne, de van egy olyan gyanúm, hogy ez a hűtő elég fos, viszont jól néz ki -
Dilikutya
félisten
nos, HDD min nekem: Maxtor 6Y120L0
a minimum 19°C, majd 100Gb adat másolásakor 21-22°C max... ezt persze nem gépben értem el, hanem kiszerelve a vincsit elvittem, ott nem raktam be csak simán letettem, és tettem fölé egy 8centis rendszerventit, közvetlen közelről adta az arcábaja ez most volt a napokban a dögmelegben. ugyanúgy dögmelegben, az én házamban max 30-31°C, hűtés annyi, hogy van egy 8 centis rendszerhűtő elöl a házban.
és egy kis max is. a sikeres, lapos 30Gb-os széria egyik példánya... a feltételek ugyanazok, mint most, kivéve hogy az idő nem ilyen meleg. ugyan ez a ház, ugyan ez a venti, minden ugyanott, csak nem a 120-as hanem a 30-as Maxtor. 60°C-on tanyázott a mérő... aztán hirtelen megoldódott a hűtés, soha többet nem ment a szoba hőmérséklete fölé -
-
C00L
csendes tag
Köszi!
Én is egy pont ilyen chipset hütőt néztem ki!
Hol és mennyiért vetted? -
ugri21
tag
Köszi szépen a válaszokat
Megpróbálom a középső megoldást de eddig próbáltam úgy, hogy fújja az alját és a tetejét és ugyanannyi volt. Ha dolgozik a vinyó akkor felmegy kb 46-47fokra.
Kell szerintetek rá egy vinyóhűtő? Van olyan vinyóhűtő ami nem passzív de mégis nagyon halk (kis fordulatszámos? )
THX! -
C00L
csendes tag
Hi Attyo!
Látom neked is egy KG-7 Raid alaplapod van. Nekem is!
A chipset hütő ugye az utolag lett felszerelve?
Nem túl meleg az chipset? -
Attyo
tag
-
luiz187
tag
A 42 fok az nem is annyira rossz. Nálam a tied 120gigás változata van, és valamiért nagyon melegszik. Ha nem csináltam semmit, csak neteztem (jó, mondjuk akkor is dolgozik, de nem annyit, mint ha másolgatnék mondjuk), akkor volt 50-52 fokos. Nemrég feltettem az új procihűtőt, a régiről leszedtem a ventit, és a vinyó alá kötöttem. Így lényegesen barátságosabb 32 fokot mutat, bár nem túl halk a venti sajna, lehet lecserélem egy silent bladere.
Tehát a válasz: Az alját kell fújatni! Ott van az a sok biszbasz, ami melegszik. -
ugri21
tag
A Seagate 160GB Satam most kb 42fok ha fent van mindkét oldala a háznak. Levéve kb 37-38.
Egyenlőre a házban 2db 8centis venti van. Casetek 1016os házam van. Hátha valaki így már tudja, hogy hol vannak a ventik.
Az elöl lévő 8as Aerocool Silent Killer fujja a levegőt a vincsire. A baj az, hogy a vincsi végét fujja és nem az alját vagy a tetejét. Kérdés: A vincsit tudom kb. 4 különböző helyre rakni elöl, hol tudja a legjobban hűteni a vinyót? Inkább alul legyen a vincsi vagy inkább felül? A ventit csak középre tudom szerelni. Valami ötlet?
THX!! -
C00L
csendes tag
Sziasztok.
hm... Vinyohütés. Elég nehéz dolog!
1. Szerintem elősször azt kéne megnézni, hogy hol melegebb jobban a vincsi! Alul vagy fölül?
2. Ahhol jobban melegebb oda egy méretes mondom !méretes! hűtőbordát érdemes rakni, amit szilikon vagy esetleg ezüst hövezető pasztával kell felragasztani a jobb hővezetés céljából. És esetleg azt lehetne ha még mindig meleg egy hömérséklet vezérelt fordulatszám szabályozott ventillátorral fújni. Azért egy ilyen ventillátorral mert, ha nem muszály akkor fölöslegesen ne zajongjon.
Szval szerintem igy már hatásosan hüthetnénk azt a vincsit.
De egyébként a sz.gépben minden alkatrésszre ráfér a hűtés mert minden 1 celsius fok hömérséklet csökkenés megduplázza az adott elektronikai (tranzisztor) vagy mechanikai (csapágy) alkatrész éllettartalmát!!! -
woodpaul
őstag
Kicsit off.
Van nálam egy vinyó, amit még elvileg a köv. pár napban visszacserélhetek, ha gond van vele. Tudnátok ajánlani tesztprogramokat, amivel fényt deríthetnék az esetleges hibákra, a hardwer gyengeségeire? -
woodpaul
őstag
Kicsit off.
Van nálam egy vinyó, amit még elvileg a köv. pár napban visszacserélhetek, ha gond van vele. Tudnátok ajánlani tesztprogramokat, amivel fényt deríthetnék az esetleges hibákra, a hardwer gyengeségeire? -
woodpaul
őstag
Valaki megmondaná, hogy érdemes elrendezni az alábbi dolgokat a minnél hatékonyabb hűtés érdekében?
- Samsung 40GB SATA vinyó, max.45 fokos
- Maxtor 160GB SATA vinyó, max.50 fokos
- Zalman 8cm-es házhűtő
Röviden: hova kerüljön a venti a vinyókhoz képest úgy, hogy mindkettőnek elegendő jusson a légáramlatból? -
woodpaul
őstag
A mai nagy kánikulában Ti is több fokot mértek, mint általában?
-
ftc
nagyúr
Én még nem mértem,de a szoba kb 29 fok a gép nyitva mindkét feliről.A HDD kb 40 fok.Egyébként 40 Maxtor.De ha megy a DVD olvasó tojássütés
-
GEIL
addikt
Eddig ilyennel még nemis foglakoztam.......
Vinyó hőmérséklet ???
Nekem van egy 80-as IBM-em (ATA 100, 7200, 2MB)...de egész napos üzem után is csak langyos !!! -
woodpaul
őstag
Most lett egy 160GB-os SATA-s Maxtorom, alapban vagy 50 fokos (Samsungomhoz képest nagyon hangos is). Ez nagyon aggasztó, holnap veszek egy 8 centis ventit a vinyók közé. A vinyókat a venti elé szereljem vagy pedig fölé ill. alá?
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
up
-
Zorel
senior tag
Mostanában a maxtor winyokkal nem csak a melegedés a probléma hanem inkább az élettartam! Régen jobb volt a maxtor....
-
Szval!
Mivel most maxtorom vankivédem: Azt +értem hogy sokan mondják hogy melexik a maxtor, de nem mindeggyik.pl:az enyém most 35C° játék után/közbee 40C° MAX. De láttam olyan maxtort ami alapállapotban 50C°.1ébként a 30gb-os maxtor széria nagy része hibás volt. Rengeteg elromlott beőle
-
ugri21
tag
Seagate 160gb Satam alapon 54fokon ment. Mivel ''kicsit'' sok volt ezért vettem a házba egy extra 8centis ''Aerocool Silent Killer'' ventit amit a ház lejére szereltem be.
Most ha le van véva a ház oldala akkor 41-42 fokon megy ha pedig fent van akkor 46-47. Maradhat így??
Esetleg még egy vincsi hűtőt rakjak rá? javaslatok? Van valami nagyon halk vincsi hűtő?
THX!! -
joergie
őstag
na, sikerült egy újabb saját csúcs
egymásra raktam 3 maxtort, és egymást melengették(120gb, 80gb, 40gb).
Eredmények:120-as max 61fok;80-as max 59 fok(ő volt középen), 40es is valahol ottanfelé.Mindez egy félórás másolgatás 5. percében.melegszenek mint állat, kikapcsolni nem akarom másolgatás közben.Mit tegyek?!Kockáztattam, és menet közben kiraktam őket(felső 2-t, tehát 80 és 40) egy házra, most nemmondom el hogy hogy oldottam meg.ÉS baleset nélkül megúsztam, jó poén volt.... -
zsolt501
nagyúr
Egy másik eset 1db 40GB-os seagate régebbi széria 3 éves volt talán de nem biztos egyik naprol a másikra felment a hőmérséklete 53 fokra és bad sectoros lett és végűl megált.
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Ja másik a haver vett 1db 160GB -os maxtort és 1 hétig bírta 65 fokos volt és pukkant egyet és megált.
-
zsolt501
nagyúr
Én sem akarom fikázni a maxtort de csinálhatnának valamit a HDD vel mivel a saját ismeretségi körömben illetve már nállam is vágta hanyatt magát nállam 1db 30Gb-os az asszonynál meg 1db 60gb-os mind kettő 7200 as és hűtve is volt annak ellenére mégis elég forró volt lehet hogy széria hiba volt de 10 év alatt 2db és még nem is ugyanolyan méret nos elég elszomorító volt.
Node fére a saját sanyarú tapasztalataimat kíváncsian várom mások tapasztalatait továbbra is bármien tipus esetén. -
Trak
addikt
válasz
zsolt501 #300 üzenetére
A melegedéssel nincs is gond. Csak azoktól a hsz.-ektől akarom megkímélni a topikodat, amikben a Maxtor indok nélküli fikázása megy.
De ha akarod
Szerintem jó a MaxtorHa nincs ilyen meleg, akkor elmegy hűtő nélkül is, ilyen melegben persze már kell rá hűtő, de ilyenkor a többire is rak már a legtöbb ember. Nálam 2 Maxtor is van most, utóbbi fél évben volt még 2, bátyámnál is van 2, és egyikkel sincs gondom. Kicsit gyorsabbak, mint a Seagate, de kicsit jobban is melegszenek, ezt aláírom.
Új hozzászólás Aktív témák
- EK-Quantum Velocity RGB - Full Nickel - LGA1700-hoz is!
- Corsair AF120 RGB Slim INGYEN FOXPOST
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Cooler Master Master Fan MF120 RGB Duo-Ring (Hibás+Hiányos) INGYEN FOXPOST
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest