- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- TCL LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamComp
csendes tag
Hali.
Seagate barracuda 80 GB 7200 rpm
max: 55-56 terhelve, hűtő nélkül
min: 28 fok első bekapcsoláskor... -
DigitXT
félisten
válasz
Chieftec #497 üzenetére
Nekem volt egy ilyen viszonylag kicsi venti az Aerogate II-be (amikor még olyanom is volt, de ugye minek: hamarosan túl is adtam rajta
), és annak elég csúf hangja tudott lenni: nem szívesen pakoltam volna mögé vinyót, hogy azzal hűtsem.
Tudja a fene: tény, hogy a két DVD közt át kellene szellőztetni...
-
Chieftec
őstag
-
Vanos
aktív tag
160G-s Samsung fölötte egy 80G-s Maxtor, kettő között ~3cm-es légrés. A szobában 24 fok van, reggel óta megy (terhelve).
Maxtor 6Y080L0 44 °C (111 °F)
SAMSUNG SP1604N 37 °C (99 °F)
Kézrátétel alapján szerintem max 2-3 fok lehet a difi. Egyik tárolón sincs hűtés.
A ház hátulján van a vinyók magasságában egy 8cm-es venti (VGA alatt). Talán ér valamit... -
Korcsii
őstag
Hűteni nem tudom mert elég gagyi a ház felépítése. A két merevlemez között - mint egy hőátadó, hőösszeadó - van a floppy meghajtó. Már gondolkodok egy új házon, de valszeg csak ha lecserélem a gépem akkor fogok házat cserélni.
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
Írta valaki hogy egymás alá rakott 2 Maxtort felment neki az egyik 65 fokra és az adatok eltűntek róla. Én egy ATs táp ventijét szereltem a 120 as Samsungom aljára. Így most 29 fokos. A tápot annó egy cd re cseréltem. Én úgyvagyok vele hogy több ezret nemadok egy Wincseszter hűtőért de azért 500-1000 ft ból mindenki tud rá megfelelő hűtést rakni.
-
szumoo
senior tag
Szia.
Ha van egy kis pénzed akkor vegyél rá egy hűtőt v rakj oda egy 8cm coolert.
Nekem is volt egy maxtor vinyóm és néha eléggé felmelegedett. Raktam elé egy coolert és egyből lement 10 fokkal a hőmérséklete.
A mostani 160-as seagate-m max 34 fokra meg felMostanában egy kiadós szellőztetés után/2-3 óra/ , ha bekapcsolom, akkor néha 19 fokról indul el!
Általában 25-29 fok között mozog.
Szumoo -
Korcsii
őstag
Nekem a C:-m volt már 60 fokos is, de általában ''csak'' 50 fok. Ez a vinyó 3 éves Maxtor, és még mindig megy. A legalacsonyabb az 21 fok volt, igaz bekapcsolás után 1 percel.
Az a kérdés hogy mennyire károsodhat ilyen nagy hőmérsékleten a winyó, és az adat.
[Szerkesztve] -
WEBER
tag
akkor ha a winyó olyan meleg hogy megfogni sem lehet akkor mennyiben károsodhat?
-
Vapor
aktív tag
Maxtor 20 Gb 4K020H1 (ezen van a windows) 34-37°C -> per pill.: 35°C
Maxtor 120 Gb 6Y120L0 24-28°C -> per pill.: 25°C
''Az érdekelne hogy ezek a hömérsékletek mennyire jók illetve másnál mi a hejzet.
''
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Nem teljesen értem, amit írtál, de az világos, hogy alámér 5-6 fokkal.
Egyedül a kézzel mért hőmérsékletértékben kételkednék, mert az bazi pontatlan.
Jah és nincs a környékén venti
Hát tegyél, ha zavar, hogy dögmeleg!Én is ezt tettem, bár talán elsősorban csendesíteni akartam a kütyüt ezzel a Zalmival, de aztán a hőmérsékletre is rágyúrtam egy kicsit.
A ház aljába pakolás ''hatalmas ötlet'' volt, egyedüli probléma vele, hogy nem tudom közvetlenül használni a mobilracket, mert a kábel nem ér vissza a ház aljából az 5,25-ös helyekig. És sajna még egy 90cm-es csőkábel sem, amin filóztam, hogy talán megoldaná: túl messze vannak...
-
kem
addikt
Pár napja néztem apám gépét:
CPU 37fok, a 40Gb-os Maxtor meg stabil 50fok volt és nem terheltem semmivel, szinte idlében volt. Mondtam nek,h kicsit meleg, de nem érdekli -
Comm
senior tag
Nekem 30°C szokott lenni a 120-as Maxtrorom.Egy halk 8cm-es venti keveri a levegőt
És ebben a nagy melegben is 30°C
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Most akkor mi van a maxtor diamond Max plus 9 es tipusú vinyokkal?
Mi lenne? Köszönik, jól vannak!Legalábbis nálam is van egy...
Esetleg kicsit félremérnek, vagy az a cucc, amivel a szobahőmérsékletet méred: nálam is ment már ''a szoba hőmérséklete alatt'', de egyrészt 1 fok eltérésen nem akadok fent, másrészt később ''helyreállt a rend'', harmadrészt annyira az a szobahőmérséklet sem konstans.
Nem mindegy, hol méred, és hogy mivel.
Hogy pluszinfót is írjak: jelenleg nálam 28 fok van, vinyó pont 28-29 (Zalman hűtőben a ház aljában, arcában egy 12-es, 1100-on pörgetett ventivel
), így nyugodt vagyok: a te értékeid is megfelelőek, szvsz.
Mod: közben irogattak: erre mondom, hogy egy kicsit félremérhet, de nem gáz.
[Szerkesztve] -
Kurcy
tag
hello szijasztok !
Most akkor mi van a maxtor diamond Max plus 9 es tipusú vinyokkal?? ?, Nekem van alatta egy primecooler supersilent csúszó csapágyas hdd hűtő ! Jelenleg a szobámban van 29,5 C és a wincsim az meg 27 C akkor most az jó nem jó?? A másik kérdésem az lenne hogy az alaplapom 39 c és a cpu meg 52 c az jó vagy nem jó ??
Várom az ötleteket rá -
tts
addikt
válasz
Scream007 #465 üzenetére
bocs, ha félreérthető volt - nem volt benne semmi személyes, ezért nem neveztelek meg - illetve azért mert sejtettem, hogy ez csak hiba erdeménye lehet
az ugye valószínűtlen, hogy a helyiségben, ahol a géped van, 9 fok alatti hőmérséklet lett volna, az meg, hogy a vinyó hidegebb legyen mint a környezeti hőmérséklet - csak szimplán lehetetlen -
I. Richard
senior tag
Ma megdőlt a rekord:
Seagate ST3120026A (120Gb, 8Mb): 47°CRemélem ennél melegebb nem lesz
-
Scream007
őstag
nyugodtan nevezzél meg nem sértődök meg.
én is hihetetlennek tartom, de 1x láttam ilyet.
everest írta ki a lenti 80as samsungra gép bekapcs után, 8as venti alatt forog max.on és nyitott a ház, mindez kb 1-2 hónapja volt..
valszeg a chipp féremért, de a tény tény marad ennyi volt, nem hazudok, vagy elhiszitek vagy sem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tom05
csendes tag
Sziasztok!
Seagate 120GB ST3120026AA nyári dögmelegben 37-fok,Egyventis hűtés van az elektronika részénél!!!Maxtor Winyók nagyon hangosak!Seagate,Samsung..COOL!
Le a kalappal előttük!!!Halkak,nemmelegednek(legalábbis olyandúrván nem) -
tts
addikt
Noti - Hitachi 43 C - a strandon, pedig itt most egész jó kis környezeti hőmérséklet van.
Akinek 9 C a min. - az azért érdekelne, hogy és milyen körülményekközött mérte? -
Scream007
őstag
topik címére válaszolva:
minimum 9
maximum 55 -
Motion_Blur
félisten
válasz
Szten Márs #458 üzenetére
Így van, nem lehet kevesebb.
-
Szten Márs
nagyúr
-
Deviance
tag
A vinyóm mindig 58 fokos de miért?? van 6dbhűtő a gépbeeeeee....
de nem baj a gép megy
-
SlipDevil
csendes tag
3 vincsim vagyon:
- Maxtor 6E040L0: 46 C
- Samsung SP1213N: 39 C
- Guantum FreBall: nincs szenzor
a szobába kb. 30 fok lehet...
Gondolom, a maxtornak addni kéne egy hűtést, ert nem bírja sokáig még, vagy bírná? -
Poctar
senior tag
válasz
Motion_Blur #453 üzenetére
Ha a gépben lévő levelegőnek kisebb a hőfokja, mint a szobában lévőnek, akkor miért ne lehetne 13-14 fokos a winyó?
Ha fúj a szél, akkor tényleg hűvösebbnek érzem az időt, de ne feledd, hogy a ''fémet'' hűti a szél ezért szintén lehetséges az alacsonyabb hőmérséklet. -
Motion_Blur
félisten
nálam most 27fok van és a vinyó 38fokos 3-4 óra használat után
-
Motion_Blur
félisten
-
Poctar
senior tag
Szoba: 32°C
Winyóim hőmérséklete:
120Gb: 37°C
30Gb: 35°C
A ház oldala le van véve és 1 venti van a két winyónál. A két winyó egymás fölött van.
Ha felrakom nappal a házoldalát, akkor 55°C-re is felmelegszik a 120-as winyóm.
Télen sikerült 2°C fokosra hűtenem a 120-as winyót.
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
Egyik nap szereltem a gépet és elfelejtettem visszadugni a ventit így 38 ra ment fel most 33. De a Samsungok alulmérnek vagy nem azt mérik amit én, egyszer megnéztem digivel és hát elég nagy eltérések voltak persze nem a jó irányba.
-
válasz
Motion_Blur #447 üzenetére
hi . most 33-35fokosak a vinyók.
cpu most 40fok(2500+ 3200+on)
Amugy volt már 7fokos is a vinyó még télen.
Arrol is van printem majd megkeresem,csak az a masik vinyon van ami kivan most huzva
A szobámban lehetett vagy 20fok se ,mert kinyitottam az ablakot szellőztetni
[Szerkesztve] -
Hi
1ik reggel mikor hideg volt csinaltam egy everest printet:
Zárt gépház 1db 5V on hajtott Silentblade venti van a vinyok elott.
Bővebben: link -
sirály12
őstag
Nekem 41 és 43 fokos a két seagate-m.
Egy kis 5cm-es venti van rajtuk. A szobában nagyon meleg van, csak ventivel tudom elviselni. ( Aktív hűtésel)
Eddig 45-46 fok volt a max. -
Toness
őstag
válasz
Motion_Blur #443 üzenetére
Elég meleg a helyzet nálam.
80GB Maxtor 7200 : 44fok
160GB Samsung 7200 : 33fok
1 db ZM-F1 venti hűti a két vinyót
Ha nem megy a venti akkor felmegy 50fokra is a maxtor, ha nem a fém keretbe van csavarozva a vinyó akkor 50fok fölé is simán megya külső hőmérséklet nem tudom mennyi, de így árnyékban a szobában folyik rólam a víz
szerk: most jut eszembe hogy van egy hőmérőm itt ami 34fokot mér
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Nektek hogy bírja a gép ezt a hőséget?
80GB Seagate Barracuda 7200rpm min: 34fok max: 41fok környezet: 29fok!
A vinyót egy 8cm-es venti hűti. -
Darkness
aktív tag
Udv,
En is nagyon sokat szenvedtem ezzel a hutesi dologgal. Amikor meg lett a 200GB os Samsung vinyo es csak ugy alanatur beraktam a hazba es felhuztam ra a WinXP-t hat elegge durva homerseklete lett, meg nyugalomba is egette az ember kezet... Kozel egy napos kutatas es forumok olvasgatasa utan jutottam el tts hez s segitsegevel szerkesztettem ra hutest... most 30 es 31 fok kozott tengeti eletet a vinyo. ZA-2HC2 es egy Noiseblocker driveguar gondoskodik a hutesrol... -
Chieftec
őstag
Nekem most 31 fokos a 120 as Samsungom úgy hogy az aljára eszkabáltam egy tápventit 5V on.
-
Lobonc
tag
Hi!
Ma egy 60as maxtorral másolgatás közben sikerült elérnem 60 fokot... sürgüsen kell valami hűtés
lobi -
Redreamer
tag
Hát nem tudom mi volt eddig a rekord, de nekem 2 160-as Maxtor winchesterem van, és levett oldallap mellett mérem az amelyik nem mobil rackben van! Átlagba: 45,5 fok, eddigi csúcs 51 fok!
Szóval kéne vmi hűtés mert nem lesz ez így jó!
-
Motion_Blur
félisten
80GB Seagate Barracuda 7200.7 28fok (duplaventis rack-ben)
20GB Seagate 5400 29fok (a ház elejében 1, a végében 2db 8cm-es veti gondoskodik a megfelelő huzatról)
Környezet: 23fok
Amikor 26fok volt a szobámban, akkor is 32, 31 fokosak voltak.
[Szerkesztve] -
F7
tag
HDD hűtős cikk:
Bővebben: link -
Lalaland
tag
Hi All!
Nálam a winyó(maxtor 80) jelen pillanatban 46'C és a szobában 21'C van.
De volt már 56'C fok is...Nálam ez a legmelegebb az egész gépben -
Kareszovics
addikt
Üdv!
hőmérsékletről jutott eszembe. Van egy belépő-középszintű gépem (ABIT IS7, 2.66 Celeron; 2x256 DDR Ram, Sparkle GForce 6200). Valamilyen ok folytán a semmi közepén lefagy a gép. Először a vidkártyára gondoltam (FX 5200-es volt a régi), fogtam lecseréltem. Akkor is fagyott tovább. Mivel fémes-tépős hangot ad fagyáskor gyanús lett a táp most cseréltem (Chieftec APFC 420A2). Még mindig fagy. Nem tudom mitévő legyek. Kérlek segítsetek, ha tudtok. Segítséget előre is köszönöm.
Üdv! -
Wini
aktív tag
Én beszereztem egy hűtőt vinyóhoz:
Bővebben: link
És iszonyat hogy mennyit segített!
Azelőtt alaphőfok 43 volt terhelten 48!
Utána alaphőfok 23 és terhelten maximum 27 fok!
Mindenkinek csak ajánlani tudom! -
Juan D
tag
Senkinek nincs a vinyóján víz???????????
-
Juan D
tag
Valaki, akinek van vízhűtése a HDD-n, írjon már valamit! (Hőfok(ok), hang, mit is hűt vele (chip, keret?) esetleg kép ...)
THX -
svani
tag
80 Gigás Samsung satás,csiftek házban,2db 9cm-es venti lassú fordulaton nyomja rá a luftot:alaplap:35,cpu 38,hdd 20 celsius.
-
Konflikt
addikt
régen a 120as pata seagate-m (2mb cache) 52 fok volt alapban, de most 3 ventis rackben 32 fölé nemmegy
ajállom mindenkinek ha hdd höm. gondjai vannak
-
Pangea65
csendes tag
Nálam van egy TT Hardcano 5-ös, ami a vinyónál (Maxtor 80Gb-s SATA) 28 fokot mutat. Az Everest pedig 36 fokot. Szerintetek melyik a valós? A lap Abit Nf7-S rev.2.0
-
C00L
csendes tag
Nekem Maxtor 40Gb 7200rpm még az első szériából: 17 fok.
Lehet, hogy még igy is túl meleg?
A házban meg 23 fok van.
Csak 2 db venti van a házban!
VaJoN, HoGy CsInÁlTaM? -
Bobbacsi
veterán
válasz
Motion_Blur #419 üzenetére
Nálam szintugy 2vinyó ,csak fujja rá a venti a levegöt :
Hőmérsékletek:
Alaplap 32 °C (90 °F)
CPU 43 °C (109 °F)
GPU 37 °C (99 °F)
GPU környezete 29 °C (84 °F)
Seagate ST380021A 33 °C (91 °F)
Seagate ST3160023A 33 °C (91 °F) -
Juan D
tag
Hy!
Van valakinek infója, hogy vízhűtéssel mennyit lehet még lejjebb venni? Esetleg akinek van HDD blokkja, az küldhetne 1 képet az aljáról!!
THX -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #416 üzenetére
A mérés Everesttel történt, a két vinyó egymás fölött van (egy hely kihagyással) egy Codegen házban, amiből 2db 8cm-es venti szívja ki a levegőt.
A környezet hőmérséklete 23fok -
nRu3
addikt
reggel óta be van kapcsolva a gép Hitachi 120GB sata 35fok
-
szatocs
őstag
Codegen házban (gondolom nem kell magyaráznom, hogy milyen ''jó'' ) Maxtor 120 GB - os átlag 35 fok, max 40 volt, amit észleltem.
-
Motion_Blur
félisten
Hi!
Seagate Barracuda 7200RPM 80GB PATA 38fok
Seagate 5400RPM 20GB PATA 36fok
Nem sok ez egy kicsit
[Szerkesztve] -
kem
addikt
Fogalmam sincs, hogy hány fokos lehet a szoba, de a Maxtor 6Y080L0 HDD-m 23 °C-os, és egy 8 cm-es PAPST hűti 5V-on. Hűtés nélkül bőven 40°fölé is megy...
Szerk: LOL! El is felejtettem,h már írtam ebbe a topicbaBővebben: link NAh a 80Gb-os HDD kapott azóta egy hűtést, és a mobil-rack-ből az FDD alá került
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
Azta én azt hittem max 10-20K. Tévedtem
-
tomcsi23
veterán
-
Chieftec
őstag
Sztem a Samsungok nagyon alulmérnek. Nekem a 120asra 13 fokot ír ki induláskor amikor 22 fokos a szoba. Mennyi egy infrás hőmérő?
[Szerkesztve] -
ody42
senior tag
csak egy tipp, ha nagyon melegedik valakinek a vinyója, akkor tegye be fordítva, úgy hogy az áramkörös rész legyen felül. Baja tuti nem lesz tőle a vinyónak, HP brand gépekben is így vannak a vinyók, pár fokot biztosan számít ez is.
-
Juan D
tag
Hi!
Nekem ''melegedő'' Maxtor van. Eddig volt, hogy 50-re is felment, aztán vettem rá egy sima ventis hűtőt, úgy lement 30-36-ra, de tettem be a házba tegnap 1db 12-es + 1 db 8-asat, így kb30-on megy. (A hűtőnek annak van hangja)
-
tomcsi23
veterán
Ja, valószínű.
Amúgy: Bővebben: link
bénázom...
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Kicsit megdolgoztattam, felment 18-ra.
Fogalmam sincs, hogy hogy lehet ennyi. A ''szobában'' 20-21 fok van.
Havernak van infrás hőmérője, majd azzal is megnézem, hogy mi a helyzet. Lehet, tökre kamu ez a mérés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Képregény topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 26
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Szinte új (6 órás) Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 16 256GB,Kábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest