- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gadamer
tag
van egy 160as sata samsung vinyóm, ami sztem brutál melegszik, de nemtom miért
alapon 47c, de játékok alatt felmegy 56 fokra is
ja, és mindez tápcsere után (lehet, hogy a táp több feszt ad neki v mi)
-
DragoX
tag
Sziasztok!
Olyan 22-23C van a szobában:
Samsung 160Gb PATA 33-34C - ZM-2HC1
WD RE16 320Gb SATA 39c (furcsamód terheléssel nem változik) - nincs hűtés (cipőfűzővel rögzítve)
Üdv! -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
A konfigomat 2 db 250 GB-os SATA-s Samsung HDD-vel használom. Szeretnék valamilyen hűtést rápakolni a tárakra , hogy kicsit hűvösebbek legyenek.....bár most sem forrók.
Ami feltétlenül fontos :
- Halk vagy inkább passzív hűtés ( mivel ott a gép ahol alszom ).
- 5.25''-os helyre menne egymás alá a kettő.
Ezeket nézegettem :
-Zalman ZM-2HC1
-Zalman ZM-2HC2 ( Miben különbözik ? )
-CoolerMaster CoolDrive 6
-Spire CF203-NEB DigiPanel
-Thermaltake A1845 Hardcano 12 LCD
-GlacialTech Icecrown 1000 : [link]
Valakinek esetleg tapasztalata van a felsorolt termékek közzül?
Vagy ajánlani tudtok esetleg jobb/más megoldást?
Nekem személy szerint a GlacialTech Icecrown 1000 szimpatikus a hatalmas bordák és a kb 6000Ft-os árcetli miatt.DE : ahogy nézem a venti felszerelés után nem fér el egymás alá a 2 hdd. Cáfoljatok meg ha tévednék.
Örömmel vennék 1-2 saját tapasztalaton alapuló leírást ill. link is jöhet....képekkel megspékelve
Fáradozásotokat előre is köszönöm !!!
Üdv. : Borisz76 -
Thommyboj
aktív tag
-
Thommyboj
aktív tag
nekem egy seagate barracuda 7200.7 Plus 200822 om van, és semmi hütéssel sem megy 28 fok fölé, és most hogy azért van alatta egy alap 2 kis ventis hütő és oldalról hüti egy 12 cm házhütő így 22 fok környkén jár néha 20 fokot is eléri, de amúgy atomstabil kis vinyo, és nem rezonál semmi baja sincs.
-
Apexi
csendes tag
Maxtor DiamondMax 17 160Gb S-ATA
min: 29 max:45
Nemrég bepakotam egy rossz CD író burkolatába gumira függesztve, aláraktam egy 60mm-es intel CPU ventit ami 5V-ot kap és így csak:
min 20 max 34
Ami szerintem egész jó egy Maxtor-nak. -
domi007
őstag
UP!
Elég halott ez a téma.....
Vki esetleg?
THX! -
domi007
őstag
Na, a vita lezárására:
A venti a házban benne van, és fújja a vinyóra a levegőt. Ebből a szempontból szinte mindegy, hogy szív, vagy fúj, mert, ha :
szív: akkor átszívja a vinyó alatt a forró benti levegőt.
fúj: akkor befújja alá a levegőt, ami még mindig a benti, meleg, de abból a szempontból jobb, hogy a közelében van egy venti hely, egy első ventinek, tehát ott bejön némi friss levegő.
Most azon gondolkodtam el, hogy mi lenne, ha erre az első helyre beraknák egy halál csendes venti, amiből egy egyszerű fanduct (remélem jól írom), szóval egy levegő alagúttal bevezetném a néhány lyukon a vincsi alá a friss, kinti levegőt. A vincsi alól a kicsit melegedett levegő továbbszállna az alaplap felé, és végül kiszívná a táp/kiszállna az üres hátsó, szívó venti rácsán.
na, ez hogy hangzik? -
zsiga667
addikt
válasz
sghc_toma #684 üzenetére
Lehet én értem félre, szerintem a ház elejében alul van a vinyó a vinyótartó keretben, alatta a ventilátor, és kintről szívja be a hideg levegőt rá a vinyóra. Az elfújást meg nem igazán értem hogy gondolod, de az tuti hogy a ventinek mindenképp a vinyó felé érdemes fújnia, akárhol is van.
-
zsiga667
addikt
válasz
sghc_toma #680 üzenetére
Jó az befújó-módban. Ha szívna, akkor pont a proci és a többi meleg alkatrész forró levegőjét szívná oda a vinyóhoz.
Mellesleg meg javasolnám mindenkinek hogy a szoftveresen ''mért'' (SMART-ból kiolvasott) hőmérsékleti értékeket felejtsétek el, mert ha épp pontos értéket mutat az maximum a véletlen műve lehet. (Nálam most épp ''54°C-os'' a tapintásra langyos WD RE...) -
domi007
őstag
Hi eb,
Szóval van nekem egy Samsung SP1614C-SATA vinyóm. Nincs is vele semmi baj, csak éppen az everest szerint (az újabb 2.20 ast, illetve a régi 1.50-est is kipróbáltam) 42°C fokos. Szerintem ez túl magas. Szerintetek?
Egyébként a házamon a vinyó keret alján van néhány lyuk egy ventinek. Be is raktam egy öreg P1-es hűtőt, de semmi nem változott. Pedig a venti fújja a levegőt (lehet egy nagyon picit hallani), és a levegő valszeg el is jut a vinyóig, de az mégsem hűl le egy picit se...
Várom hozzászólásaitok!
THX!
Domi
u.i.: vki még egy másik topicban nem értette, hogyan szereltem be a hűtőt. álljon itt neki egy rajz (made by MS Paint):
-
Stylewars_kp
őstag
Ha hiszitek ha nem ez zsír komoly Everest Ultimate editionnal mértük! semmi extra hűtés nincsen a gépben egy raidmax ninja gépháza wan azon van 3 db venti lehet hogy az lehűtötte!
Az a 40 es samsung még sose volt 25C° feletti hőmérsékletű! -
D.Orion
veterán
Nini van ilyen topik is.
Akkor itt volnának az én eredményeim:
Maxtor(már jól kezdődik mi ?) DiamonMax Plus 9 120GB 7200RPM/2MB (6Y120L0)
Min: 35fok(mire a win felkell)
Átlag: 43fok. Egész nap megy a gép, nincs venti ami befújná a levegőt, csak egy 12cm-es tápventi(900rpm) viszi kifele.
Terhelve: 56fok. Ezt 4órás hálózaton történő fáljmásolás közben mértem.
Lassan 5éves lesz ez a winyó és alaphelyzetben(ha nem másolok oda-vissza) akkor egy hangja nincs. Napi 12órákat megy. Anno egy régebbi Barton tuningos gépben mértem 5C° winyóhőmérésékletet, de ez decemberben volt, kinnt haverokkal az udvarban(úgye tuningért mindent). Ezzel a Maxtor-ral ki vagyok békülve, de osztálytársaimnak a DiamondMax Plus9 80GB-os winyói sorra behalltak, kevesebb, mint egy év alatt. -
Org
aktív tag
3
-
tothbe
addikt
válasz
Stylewars_kp #669 üzenetére
Ezt mivel mértétek? Nem is emlékszem olyan 40-es Samura, amiben lett volna Smart.
-
Norbo03
őstag
válasz
3? Mivel hűtitek? Jó az érzékelője? Nkm egy 120GB-s samsungom van 2MB Cache 7200RPM most 35 fok.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
válasz
De gondolom nem hittétek el, hogy tényleg annyi? (Hacsak nem a mélyhűtőben volt a gép)
-
hugoo
aktív tag
válasz
53-63-73-83...?
vagy 3??? mert az érdekes lenne, valljuk be
[Szerkesztve] -
Stylewars_kp
őstag
Ismerősöm Samsung 40gb-s winyája egyik nap 6 óra gépezés után 3c° -os volt!!!!!!!!!
-
Laci92
csendes tag
Hy.Az én Maxtor 6Y080L0 átlag 32-34 fok, termhelés alatt 38-39 de úgy hogy eléraktam egy ventit
.Szerintem egész jó!!!
-
Tomszlaj
tag
válasz
Motion_Blur #660 üzenetére
Ezt nekem írtad?
-
Tombi
őstag
160-as samsung 54°C stabilan ez mennyire számit rossznak?
-
Motion_Blur
félisten
27fokos szobában:
Seagate 80gb 38fokos, nem hűti semmi! -
Probiker
aktív tag
Nekem oldallapok nélkül egy darab 8cm es csendes venti segít hűteni winyókat. Most momentán 33 ill. 32 fokosak.
-
Tomszlaj
tag
Végre!!
Az a helyzet, hogy a házammal meg vagyok elégedve, még a Gef 6600GT-m is elfogadható hőértékeket produkál benne GYÁRI hűtéssel!
A winyóhőmérsékletet sikerült letornáznom 37°C-ra úgy, hogy levettem a házfalat és pálcikalábakra állítva beraktam alá egy 8cm-es házventit(3000rpm).
Azt nem értem, hogy vajon miért ilyen magas alapjáraton, extra hűtés nélkül a hőmérséklete?
Hugoo: Thx az up-ot! -
polip
addikt
válasz
Tomszlaj #651 üzenetére
hát a maxtorok alapból jópár fokkal melegebbek, mint a többiek, de ez az 58 fok kicsit sok, pláne, hogy nem idle-ben ennyi..
ha folyamatos másoláskor ennyi, az annyira nem vészes
nem ártana venned egy jól szellőző házat, vagy ha arra nincs keret, legalább valami értelmes ventit...ha letornászod 40 fok körülire, az tökéletes....
[Szerkesztve] -
Tomszlaj
tag
Sziasztok!
Maxtor 160GB-os SATÁS winyóm alapjáraton 58°C jár, ha leveszem a házfalat és berakok alá egy 8cm-es házventit akkor 36°C-ra csökken. Barátomnak ugyanilyen van, annyi különbséggel, hogy az övé ATA, és alapon 39°C.
Ez rendjén van így? Az ATA ennyivel hűvösebb lenne?
Előre is köszi!! -
Troy.
addikt
[Felhasználó kérésére törölve. - peterkeT]
-
Madn!ght
addikt
Vettem új gépházat, most a seagate 160GB PATA winyom 30-35 fok kozott mozog.
Eddig 45 alá ritkán ment.
-
tothbe
addikt
válasz
God Vazzeg #645 üzenetére
Nem sokat jelent, hogy try verzió, igy nem tudod tiltani a cimlapot, kb. ennyi a hátránya.
Amúgy van saját topic-ja is itt, a programiró gyakran irogat is oda: [link] -
tothbe
addikt
válasz
God Vazzeg #643 üzenetére
Igen, a hdd-ket figyelheted a hd sentinel progival és az riaszt is ha bármi baj van..
Amúgy kb. 30-40 hsz-el ezelött volt egy wd valakinél, ami elérte a 74 fokot. Az nézzen már rajta nekem egy pontos gyártási idöpontot. Csak mert ha 2005 október és 2006 április között gyártották, akkor ebböl nyugodtan levonhatsz 20-30 fokot, mert az ekkor gyárott wd-k mindegyikébe hibás szenzor került ami 20-30 fokkal fölémér smart-ban. Amúgy ilyenkor érdemes megfogdosni kézzel a vinyó tetéjét, mert 74 fok már égési sérülést okoz és vszleg a vinyód valójában csak langyos esetleg meleg, de biztosan nem ilyen forró. -
God Vazzeg
veterán
Van vmi olyan progi, ami a cpu mellett a vinyók hőmérsékletét is figyeli és riaszt ha baj van?
-
Certee
senior tag
Nekem most a system vinyóm hőmérséklete felment 59 fokra. Eddig sose volt ilyen magas a hőmérséklete. A másik két vinyómnak 34, 38 fok a hőmérséklete. Mitől lehet, hogy a rendszernek ekkora nagy? A házban van két plussz venti ami húzza ki a meleget. Ja és nem fut semmi komoly progi csak simám a win. Gondolom ez nem rendeltetésszerű dolog.
-
szandisas
őstag
én egy érdekes dolgot csináltam:
Van egy SP0612N alul, 1 hely kimarad, és egy SP2504c. Tegnap az alsó 41'os volt, a felső 39.Fogtam a gyári 775-ös coolert, leszedtem a bordáról a ventit, és betettem a házamba oldalra (közvetlenül a winyók mellé)(és a ház oldala le van véve), a gyári cooler adott a winyóknak rendesen! az alsó 33 ra ment le(kevésbé ért a szél
), a felső 29-30'os
-
rebel56
tag
Sziasztok!
Milyen (alacsony árkategóriájú..) HDD ventit ajánlotok? Terhelés alatt 50 fölé is kúszik a Maxtor, és ahogy visszaolvastam az nem egészséges számára.. Milyen pozícióban érdemes felrakni? /érzem én is, hogy láma a kérdés, de még nem csináltam ilyet/
-
Beraktam a Maxtort az első 8cm-es venti elé, így terhelve már ''csak'' 60 °C körül van.
De szerintem félremér, mert a Samsungom 34 fokos, és a másik vinyó ''kézrátétellel'' mérve nem sokkal melegebb. Érzésem szerint kb. 40-50 fokos lehet. Lejjebb nem tudom vinni.
Egyébként az 50 °C reálisnak tűnik, mert a a Samsung is annyi volt terhelt állapotban. -
Maxtor 6Y060L0 - 64 °C (147 °F)
SAMSUNG SP0612N - 37 °C (99 °F)
Mindkettő 60 GB, PATA.
A Samsung a floppy hely alatt van, a Maxtor 2 helyel lejjebb. Normális az, hogy a Maxtor 60-70 °C között van, míg a Samsung-om csak 35-50 °C-ra megy fel? A Maxtor folyamatosan megy, de nyugtassatok meg, hogy csak félremér, ugyanis az egy kölcsön vinyó...
Ja az egyéb hőmérsékletek:
CPU - 50 °C
Alaplap - 36 °C
PWM - 41 °C
1 db 8cm-es venti elöl, az alsó 2 5.25''-os helyen, 1 db 8cm-es venti hátul, a VGA alatt.
[Szerkesztve] -
Org
aktív tag
Hali.
Nekem ilyenek a winyok homersekletei:
Maxtor 200GB Sata 7200rpm --> 53 fokos
Hitachi 40GB IDE 7200rpm --> 49 fokos
A Házamban egy ventilator van 8 cm, de az is kifele sziv. ^^
[Szerkesztve] -
Stylewars_kp
őstag
De most szerencsére megjött az új gépházam és ebbe már 3hűtőventi van ez már küldi ki a meleget!
-
KrAt
veterán
Nekem egy 80-as Sata II-es samum van, ami 48 fokos. Hátulról támogatom egy 8-as ventivel, de ennyi. Kezdhetek félni? Remélem, elmúlik ez a kánikula, mert azóta ennyi, amúgy csak 40 körül szokott lenni
-
Papesz01
tag
220wattos álló szoba ventillátor a gép mellé rakva vinyó 49-fokrol 20 perc alatt 37-re csökkent
-
Hun'reeth
őstag
Nálam az új Samsung 250GB-os Sata olyan 43 fokra melegszik fel miközben a Seagate 120-as pata 45 fok. Pedig a Seagate még kap huzatot is 2db 8-as ventitől.
Az ősrégi Maxtorom (5400 rpm-es) meg szó szerint hideg.Még talán hűt is.
-
Papesz01
tag
És szerintetek mennyi az esélye annak, hogy hibás a vinyo? ugyanis kb 1 hete szopok a géppel, mert állandóan lefagy az egész rendszer olyan mintha a vinyo állna le de közbe nem áll le ujra telepitettem az egész rendszert és ugyan azt csinálta, utána meg már el se indult a windows még elötte kiirta, hogy ..... ilyen és olyan fájl hiányzik!
nem nagyon értek hozzá ugyhogy bocsika ha fárasztalak benneteket -
Calogero
addikt
válasz
Motion_Blur #625 üzenetére
Azért olyan 50 fok közelében ne tartsuk a vinyót.
-
Papesz01
tag
Sziasztok!
Húsvétkor vettem egy 80gb-os samsung sp0842n vinyot és a hőmérséklete átlagosan 42-44 és nem rég fel ment 49-re is
hütés most nincs rajta semmi ez ugye bár nem valami jó??, hogy ilyen meleg?? vagy mennyi az átlag hőmérséklet az ilyen vinyónál? -
XZoli
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #622 üzenetére
1. meghajtó - SAMSUNG SP1614N (149 GB) 30°C
2. meghajtó - Maxtor 6Y080L0 (76 GB) 30°C
Reggel 8 órától mennek,.két darab 92 ventillátor hűti öket 1500 fordulton -
Stylewars_kp
őstag
Nekem csak egy Maxtor DiamondMax plus 8 30Gb-s vinyóm van de ez is lazán szokot lenni 37-38 fokos
-
éN79
addikt
Nálam egymás fölött kb. 1 centire van két ugyanolyan Samsung Sata II, elöttük egy 1000 RPM körül poroszkáló venti próbálja a szoba melegét bejuttatni a házba, így mindkettő 38 fokon üzemel. Azt hittem, hogy az melegebb lesz jópár fokkal, ami a másik fölött van, de nagyon tudnak alkalmazkodni egymáshoz.
-
szandisas
őstag
hát ők nem fáznak! a házam oldala le van véve, és így ennyi... mi lesz ha felteszem?
lassan megérkeznek a hűtők amiket rendeltem, hátha csillapodnak majd..
de az alső winyó ugyan ott van, semmit nem változott, és 5'c kal nőtt a hőmérséklete. a másik vagy 8cm-re lehet az nem hiszem hogy lefele fűtene -
ANT
őstag
Nálam a köv. a helyzet: Samsung 160GB/8M egy Vantec Vortex C01-ben 2000-es hűtőventi fordulaton 37C, és egy Samsung 120GB/2M szabadon van, amire a ház elején lévő 8cm-es szívó venti nyomja a levegőt, olyan 33-35C. Érdekes, hogy a HDD hűtőt magasabb fordulaton (3800-on) járatva sem változik a helyzet, fél óra elteltével csökken egy fokot a vinyó hőmérséklet. Gondolom, ez a k**va meleg miatt van.
-
Ebit
addikt
Csao!
Nálam két vinyo megy a samu 160 gb passzivban ebben az időben 30-32 fokos szobahőmérséklet mellett, 36-39 fok mig a ventivel hútőtt maxtor 250 gb felmegy 45 fokig.
Az egész egy jól hütőtt Chieftec midibe van beszerelve, -
szandisas
őstag
üdv mindenkinek! vettem tegnap itt a PH!-n egy Samsung 250 es SATAII es winyót, beszereltem minden. Eddig egy Samsung 160as IDE volt/van benne, ami eddig 33'c környákén ment, most 37-en, a 250es meg 43 környékén. nagyon megugrottak szerintem ezek a celsiusok
.
azt gondoltam, hogy a 250es melegebb lesz-ugyanis a másik fölött van , csak köztük hagytam 2 üres helyet. dehogy a másik is melegszik -
pyxiske
csendes tag
Jeee, a vinyóm elérte a 71 fokos hőmérsékletet otthon!!!!
Volt már valakinek ennél melegebb a vinyója? Egyébként egy 250 Gb-os WD 2500JB vinyóról van szó (7200 rpm, 8 mb cache) és épp most defregmentálom, egyébként a szobámban is dög meleg van (több mint 30 fok az tuti, meg lehet dögleni).
Legfrissebb hír: elérte a 72 fokot!!!
Jelentkezem, ha melegebb lesz -
pIIrash
tag
Nekem egy Aerocool Hard Beat 101 van a Samsung 200 Gb-os SATán.
A ház tetejéről 12 cm-es fújja kb a felső bordázat felét. Ezzel a hőmérséklet szobahőmérsékleten 29 fok.
Most, hogy az asztalra ki van dobva minden a ház moddolása miatt, így 27 fokon ketyereg úgy, hogy a tetején leszabályzott 12 cm-es kering.
Amig nem volt rajta a Hard Beat és nem moddoltam meg a házat, addig 45-50 felett volt mindig!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- FRISSÍTETT LISTA - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Lenovo Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest