- Részesedést vásárolhat az USA az Intelben
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Én csak azt írtam hogy Maxtort akkor sem vettem
-
zsolt501
nagyúr
persze hogy lehet veszel 1db B100Ohm-os potit és azt bekötöd azzal szabájozható a fordulatszám ja a poti terhelhetősége legalább 3-5W legyen 12V-on
[Szerkesztve] -
ugri21
tag
Nekem 160Gb Seagate SATA alapban 53-55fok volt.
Most tettem elé egy 8 centis Aerocool Silent Killert. Így 42-43 for körül mozog.
A házban hátul van még egy Aerocool sima 8as venti ami 2800rpmen pörög.
Lehet valahogy csökkenteni a fordulatszámokat mert így most elég hangos
Lap 1 ASUS P4c800 deluxe, Proci 3.0GHZ Northwood. Ezt mind egy Zalman hűti. Táp 1 coolink 400w (12centis venivel ami néma ugyanúgy mint a Zalman
Help please
THX!! -
Szval!
Én a drága ''volt'' Seagate-m-el +szívtam. Tavaly nyáron vettem és full +voltam vele elégetve.Csak lestem hogy 25C° KIRÁLY!!És mostnyár eljén kezdődtek a bajok:30C° egy-két hét múlva 35C°utána két hét 42C° és bekövetkezett amitől féltem--->Death(+halt). Most 1 maxtort kaptam helyette(''garis volt'').Ugyanazokkal a paraméterekkel(80 gb 7200rpm ulra ata...).Átlag hőmérséklet:34C°. Úgyhogy most ez nagyon jó nekem. mOst már nincs szugségem a 25C°-ra csak működjön. -
Borg76
tag
Hello.
Gép gyakran fagy HDD led folyamatosan világit, kikapcsolásnál hangos katt.
3 éves 40gb-os Maxtor átlag 50 fokos.Az lenne a kérdésem, hogy hütés kéne neki vagy ennek már csak az utolsó kenet? -
zoli58
tag
hűtés nélkül mindhárom Samsung 40-50 fok között volt
ház elejének kivágása, ebbe 2 db 8cm-s venti (kicsit persze kicsinosítva) és ezután max 32 fokot mértem, azaz pár fokkal többet, mint a külső hőmérséklet
ez persze nemcsak a vinyóknak jó -
Trak
addikt
Istenem segíts meg.... ennyire nem kell félteni szegény jószágokat!
Írják itt egyesek, hogy úristen 42 fokos! Meg 50 fok és lekapcsolta.
48-50 fokig semmi gond sincsen, hogyha azt terhelve érte el (értsd: erős használat mellett). 50 foknál kell figyelni, hogy emelkedik-e tovább. Ha még innen is feljebbmegy 1-2 fokot, akkor érdemes venni rá egy hűtőt, vagy vlahogy megoldani a hűtését.
TeeJay: az lehet, hogy anyukádéknál napi 8 órában mennek a winyók, rosszabb szellőzésű házban, de nem mindegy, hogy milyen winyóról van szó.
Gondolom irodai használat. Akkor vlami kissebb példányok (10-20-30-40GB) lehetnek, amik alapból is kevésbé melegszenek. Talán még csak nem is 7200 esek, amik meg aztán végképp hűvösek tudnak lenni egy 7200 eshez képest -
-:Renko:-
tag
Samsung 80-as HDD hűtéssel 31-32 fokos - a házhűtésen javítanom kell, túl sok benne az ATA kábel
-
BOBO6
aktív tag
Up!
-
zsolt501
nagyúr
up
-
zsolt501
nagyúr
Nyogodt lehetsz mert ez a hőmérséklet jó
-
zsolt501
nagyúr
Az alját is hűteni kéne egy ventivel mert az elektronika szokott behalni nem a tányér
-
Shape
aktív tag
Hello Mindenki!
Szerintetek ez magas hőmérséklet?
Maxtor Diamond +(valami) 60 Gb : 36°
Abit NF7-S alaplap SATA csatlakozójára kötve Serille-vel.
Hűtésként egy régi CPU hűtőbordája van rárakva a tetejére venti nélkül.
A hőmérsékletet a DTemp nevű progival mértem! -
Torry
addikt
3 órakor 50 fokos volt a Seagate 80-as vinyóm!!!
Le is kapcsoltam...
Nemsokára beújítok házhűtésileg remélem akkor megoldódik a problémám... -
BOBO6
aktív tag
Ja, azt Speed 160-as Seagatejére írtam, ami 4000 rpm-es vinyóhűtővel 48 fok...
A te hőmérsékleteid -hangsúlyozom, szerintem- reálisak, de kicsit magasnak tűnnek, amiket itt a PH!-n olvasok, azt szűrtem le, hogy ilyenkor már nem árt hűteni a Maxtort. Az én 80-as Samsungom hűtés nélkül ebben a nagy hőségben max 46fok volt. Persze, igazad van, ez a hűtési ''láz'' egy kicsit el van túlozva, nagyon sokan használják úgy a gépet, hogy nem is tudják (talán), hogy a vinyó melegszik.És műxenek. Engem mindenesetre zavarnak a magas hőmérsékletek.
-
TeeJay
félisten
szerintem nem fals érték volt a maxtor hője mivel mindig 48-52 és 57 fok között ingadozott
mikor nem töltött akkor volt úgy 50fokos mikor meg zúzattam akkor 57
de a legtöbb 64 votl vagy mi
de mindegy
elbírta
amúgy meg ez van
elvégre egy mezei felhasználónál is el kell mennie egy ilyen vinyónak ami egy nagyon pici házban van
meg ott pláne semmi hűtés nincs rajta
szóval ezeekt simán ki kell bírnia!!!
anyuméknál olyan gépek vannak hogy alig van házban levegőnek hely
és mégse hal meg nekik pedig napi 8órában mennek a gépek
szóval semmi para
ami rossz vinyó az úgyis meg fog halni
na ennyi -
TeeJay
félisten
Nekem a 120-as Seagate 2Mb cache
41 fokos éppen
de a legtöbb is 48volt csak
bár majd ha bejön a hűvösebb idő
akkro nem lesznek hűtési gondok
ez cak nyáron nagy ügy
én amúőgy se használok semmi vinyóhűtést
minek azt?
eddgi is elment a maxtorom 57fokon -
Speed
addikt
Nekem a 160-as Segate 48°C rendes vinyó hűtővel(4000RPM)! Nem sok ez egy kicsit?? (80-as maxtor 38°C)-hűtve
-
0Misi0
csendes tag
Hali....
Nekem a kis maxtor 80 gb vincsi most 48-52 fok de télen pl csak 43 terhelve...!!!!
Nálam az alaplapi védelemet kikelelet kapcsolni mert mindig fagyott a gépem
Amd 2200 xp procim van s nem engedte fel 50 fok fölé.....
csak ha emeletem a vcore-t 1.65 ről 1.71 re...............
na ez a jó védelem nem%%%????
de én is kezdek félni 52 fok a vincsi mondjuk odakint meg 38 fok van:.:::::
ja venti nincs alatta de nyitva a házam mindkét oldalrol... -
Torry
addikt
Hi!
Seagate 80-as vinyó jelenleg 45 fokos, semmi hűtés, zárt ház.
Nem tudom mi számít terhelésnek, de töltök+zene+net+mirc.
NEm sok egy picit? -
BOBO6
aktív tag
Hi all!
OFF
Engem az érdekelne, hogy hogy lehet szoftveresen halkítani a vincsit.
Milyen progi kell hozzá, azt honnan lehet letölteni?
Thx!
ON
[Szerkesztve] -
agtomi
tag
Mivel lehet megmérni a hdd hőmérsékletét?
-
zsolt501
nagyúr
Hidd el hogy a kűlső tápos az a jobb mivel nagyon leterheli az alaplapot az USB ha ekkora áramot veszel fel rolla megnézem mi a kínálat utánna majd megírom. de az enyémben sem megy fel 40 fok főlé igaz a kűlső hőmérséklet is döntő mivel ha kin 40 fok van a vincsi csak melegebb lehet.És jó ha van benne venti sokat jelent illetve amit én használok nem hallani a ventit benne.
-
-
zsolt501
nagyúr
Kűlső alu hűtős RACK USB 2.0-ás és abban a 120Gb-os seagate 35 fok de ez a max ennl csak kevessebb szokott lenni.
-
vtechun
veterán
nekem az egyik 160 -as maxtorom max 38 fokos szokott lenni éppen éri egy kis huzat a másik a ''szerveremben'' az elég melegnek tűnt azért ráraktam egy 8 centis ventit a tetejére, ugy hogy a lyukakba raktam egy kis papirtekercset hogy legyen a venti és a winyó között légrés, és ez megy 7.5 volton, azóűta hideg mint az állat, 1 a lényeg, hogy valamilyen kis levegő mozogjon körülötte, mert különben nincs hova elvezetni a hőt...
-
Lobonc
tag
Hát a hdd max homersegletrol csak anyit hogy eddig nem ment 40 fok fole most 37 fokos ugy hogy 10 perce megy tegnap volt 52 fokos is remelem nem lesz baja tole......
Off
Dög meleg van
On
Lobonc -
Haok
tag
hehe
http://www.gameversand.de/ebay/modding/rs004.jpg -
plaib
csendes tag
Kár hogy nincs digit gépem. Nem széles, hanem vastag. Nem a 3,5-es méret változna hanem a nem tom hogyan mondani. Hanem a vastagsága. (Nem 2,5 cm vastag szelet kenyerem van, hanem 2,7 cm-es, mert megkentem margarinnal.
És ez a vastagság már nem fér bele a kenyérprítóba, mert oda csak a 2,5 cm-es kenyér megy bele.)
Na ez itt már lehet hogy off. -
plaib
csendes tag
Aha. Ez jó. Nekem nem iylen a 3,5-es hely se, mert minden ''unit''-nál van egy kiálló akarámi és pontosan vinyó vastagságot lehet becsúsztatni. Van itt nálam két hűző kölcsönben, hogy kipróbáljam őket, de emiatt nem tudtam berakni ezeket sem.... Mondom, hogy nem ok ez a ház. Lehet hogy kereshetem a ház topic-ot is.
-
moonman
titán
3,5''-es helyen van ez is. Bővebben: link
halk, a vinyó elnyomja amúgy istényleg halk. enélkül 50-55 volt, paráztam is, de már nem
-
plaib
csendes tag
Köszi. A hűtő halk? Mennyi volt a hőmérséklet hűtés nélkül? Ahogy elnézem ezt a hűtőt az 5,25-ös helyre kell betennem... meg vannak ilyen kis kiálló tartók a amik megtartják a vinyót... szal 3,5-es helyre nem tudom így majd berakni. Csak ha veszek beépítő keret és beteszem az 5,25-öshöz.
-
moonman
titán
szvsz ezzel ne szenvedj. powermax asszem tud ilyet, de jobb nem belenyúlni, rizikós lehet.
ööö valamelyik korábbi hozzászólásomban mutattam nálam egy primecooler hűti a sata 120-as maxtort. 3ezer pénz volt és 25-30 fokon tartja ebben a hőségben is. (még akkor is jó, ha alámér)
Bővebben: link -
plaib
csendes tag
Ohhh le van szedve a ház oldala... Milyen hűtőt kell vennem a vinyóra vagy milyet a házba?
www.maxtor.com-on ''operating temperature 5 to 55''
Mi az amivel le lehet szabályozni a vinyó sebességét és halkabb is lesz - azon kívül hogy kikapcsolom a gépet? (A régi alaplaphoz volt egy intel application accelerator abban ezt meg lehetett oldani, de ehhez nincs...) -
plaib
csendes tag
Hi!
Maxtor 6Y120P0 (120 Gb, ATA, 8 Mb cache)
Ebből van kettő + egy gagyi codegen ház melyben nincsen hűtés.
A vinyók hőmérséklete jelen pillanatban: 54 és 56 fok
Parázhatok vagy már ne, mert hamarosan végük lesz. Mi az igazi megoldás és a a megfelelő hőmérséklet a jelen időjárási viszonyok mellett?
-
zsolt501
nagyúr
up
-
Dzsekó
addikt
Nekem 39C full terhelés mellett a Seagate 80GB. Fémhevederrel van 5,25''-os nagyhelyre odafogva. A fémhevederek jól vezetik a hőt + nagyobb a légtér.
-
harry
veterán
Ha közvetlenül a venti elé rakod a kezed, akkor meglehetősen hideg levegőt fúj ki, még ha 30C os levegőt szív be. Szerintem ez normális érték. Az enyém nem hiszem, h alul mér. Venti nélkül Maxtor 60C-os volt, ha ez alulmér, akkor maga a vinyó még melegebb lenne, és akkor az a vinyó megdöglött volna. Szerintem.
Bővebben: link 350KB
(ezt még a régi GT 4350-es hűtőmmel mértem. Most full réz zalmannal melegebb, de halkabb)
[Szerkesztve] -
moonman
titán
ezt rakd össze
Bővebben: link
-
Tithian
őstag
Hmm, meglett a Samsung SP1213N-em, 25-30C normál, 30-35C terhelve.
Megy alatta egy Silent Blade, melegedésre nincs panaszom. -
BaliTHC
tag
2 DB Maxtor 120 GB vinyó, 7200 rpm-esek egy Antec házban, hátul van egy 12 cm-es hűtőventillátor: mindkettő 37 fok negyen óra használat után.
-
harry
veterán
hi, adataim
maxtor 120gb/133/8mb - min 18C max 60C
Samsung 60gb/1330/2mb - min 17C max 50
A min-adatok inkább idle adatok, most egy 12cm-es venti nyomatja rájuk a friss airt. a max adatok a venti nélküli állapot (ráadásul a maxtor mob rackban volt venti nélkül) -
BOBO6
aktív tag
OK!
Köszi azért!
Na nem baj, nem adom fel, valaki csak tud segíteni hőmérő ügyben...ööö...vagy...mégse... -
BOBO6
aktív tag
Mármint a diófa?
Az nem elírás, szokták így is hívni az alkatrészt.
Vmi 5let a dologgal kapcsolatban? -
BOBO6
aktív tag
Én azt még el is fogadnám, hogy rossz a hőszenzorja, de nem tudom megérteni, hogy mutat pl. 20 fokot, utána hogy tud kevesebbet mérni, majd visszaáll a normális érték...Ugye ha nem tévedek, valahol el van rejtve -vélhetőleg- a NYÁK-on egy ellenállás v. diófa. Ha ez nem megfelelő értékű, akkor + v. - irányba csalni fog, de mindig ugyanannyit.Ez meg jól mér, de induláskor meghülyül. Valahogy rosszul értékeli ki a hőszenzor jelét.
Na mind1.
A digithőmérős kérdés továbbra is él!
Előre is thx!
Ez hűsölés nagyon tetszik!
[Szerkesztve] -
Ben Cseng
tag
Attól, hogy a Samasung Pumáknak hírősön szar a hőszenzorjuk.
Nekem is SP0802-esem van és bekapcsoláskor 13 fokot mutat, holott a szobában eleve 23 fok van. Egyébként én így szoktam hűteni magam meleg nyári napokon. Ja, ja a tudattal.
Bekapcsolom a gépem, megnézem a winyó hőmérsékletét: jééé 13 fok - majd elégedetten hátradőlök.
-
BOBO6
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit off lesz, de nem találtam jobb topicot:
Nagyon megköszönném ha valaki tudna bolt címet írni, ahol amolyan ''autós'' digithőmérőt lehet kapni, mert itt a környéken sehol nincs.
Off vége
Egyébként egy samsung sp0802n vincsim van, hűtés nélkül kb 27-28 fokos szobában eléri a 42-44 fokot, ha viszont megy alatta egy 8cm-es régi tápventi, 10 fokot csökken a hőmérséklete.
Egy érdekesség: Gép bekapcs,boot,hőfok néz:szobahőmérséklet,pár perc múlva 2 fokkal kevesebb, ismét pár perc múlva reális érték. Ez mitől lehet? -
luiz187
tag
Gyors vagy, mint villám. Egyelőre nem tudom eldönteni, mivel hűtsek. Lehet új ház lesz, azt majd akkor eldöntöm. A mostaniba úgyse férne be egy ilyen.
Gondolom egyelőre te vezetsz, de azért mostmár kiváncsi lennék egy olyan vinyóra, amelyikről jégcsapok lógnak.Valaki berakhatna egy ilyen képet. -
luiz187
tag
Na még mindig nem jelentkezett senki sem a negatív rekordra. Nem akar senki első lenni?
Amúgy nem gáz, hogy műanyagból van az a hdd hűtőd? Jó, gondolom nem zörög úgy, mint ha fémből lenne (bár az se biztos, hogy zörög), de mi van, ha valamiért leállna a venti, azt ez a műanyag ott izzadna, amíg valamiben kárt nem tenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó RM750x tápegység !
- Thermaltake Commander MS-1 Snow Edition
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest